Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Szerintem ezzel önmagában nincs baj, innen messziről azt mondom, valóban nem kell oda újabb társasház. Viszont akkor a területet tegyék és tartsák rendbe többek között ezek a civilek is (na erre kíváncsi lennék ki hajlandó közülük)😛) Esetleg a már ott lévő épület helyére építsenek egy max hasonló méretűt, odaillő funkcióval ellátva. Ennek lenne értelme.Inkább az a baj, hogy előzetesen bele öltek ennyi pénzt. A vállalkozókat, munkásokat legfeljebb ezért kell sajnálni ha emiatt buktak pénzt stb és mondjuk erre a projektre tették fel az életüket, de ezt kötve hiszem. Esetleg a parkrendezésbe kapjanak szerepet.
Szerkesztette: dande2
több mint 4 éve
Ezt a videót most néztem meg.Az ilyen faszkalap buzgómocsingoktól csak rám jön insta hányinger?
Nincs egy szimpatikus megszólaló se köztük.
Különben is, mi a faszomnak a városba, házak közé, egy foghíjtelekszerűségre random zöldterület?!
(Ez az Ulászló-Zsombolyai sarok a Kosztolányitól van kb. 100 méterre, körbe mindenhol többszintes házak, nem valami külterület, illetve a Feneketlen-tó környéke közpark, ahogy az onnan szintúgy kb. 100 méterre lévő Függetlenségi park is, az az egész környék alapvetően városhoz képest eléggé zöld.)
A város az a beton, a házak, a többemeletes házak (amiben a buzgómócsingok is laknak, ott csak társasházak vannak), de ezeket zavarna két újabb ház egy csomó másik ház között. Mert csak.
Miközben Magyarország 95-99 százaléka meg eleve zöldterület, azt hívják vidéknek. Aki fűt, fát bokrot akar, az oda költözik. Aki beépítettséget, az meg a városokba.
Nekem ilyenkor azok a vállalkozók, befektetők jutnak eszembe, akikkel az ilyen önjelölt pöcsfejek kibasznak, mindenféle valós haszon nélkül, és csak pénzt vesznek ki a zsebükből, mert ők lelkesek és "jobban tudják" mi a városépítészet.
(És mindezt úgy, hogy alapvetően nincs pártpolitika a filmben, nem az a tengelye a dolgoknak, nem a fidesz a rossz benne, hanem "a zönkormányzat", ami momentán hatpárti, dékás vezetéssel, de ez indifferens.)
több mint 4 éve
- Halló, Ryanair? Itt a belarusz légierő vadászgépe. Azonnal le kell szállniuk. - Miért?
- Mert robbanószerkezet van a fedélzeten.
- Miféle robbanószerkezet? Nincs semmi ilyesmi a fedélzetünkön...
- Nem az önökén, az enyémen.
KP
több mint 4 éve
Asszem az icao 17. annexet sértették meg. Már ha Fehéroroszország tagja az icaonak. Vagy 200 ország aláíró tagja úgyhogy gondolom benne vannak de úgy se fog történni semmi. Ezek a szervek, meg az EU és az ENSZ is punci akármilyen komolyabb lépést tenni. Plusz a magyar kormány tuti vétózna menetrend szerűen.www.euronews.com/2021/05/23/ryanair-flight-diverted-to-belarus-journalist-arrested-on-arrival?fbclid=IwAR2ysq7SUTqdvQVAkMe0WwO9v6Vktrcz3BJJTk3GXA7xxUC6d0FrMlxxFuUazért ez nagyon sötét időket idéz...nagyon kiváncsi vagyok a válaszokra, mert ez nem maradhat megtorlás nélkül
Egyre jobbak a módszerek 😊
Lecsó
Klaci79
több mint 4 éve
A választókerületben lakom, érintett vagyok. Kire szavaznátok az előválasztáson?Zsuzsi 10 évig volt osztálytársam 😀
"Kocsis-Cake Oliviót indítja a Párbeszéd és az MSZP az erzsébetvárosi körzetben az ellenzéki előválasztáson – jelentették be szombat délelőtt. Budapest 5. választókerületéhez tartozik Erzsébetváros és Terézváros egy része.
Az már most látszik, hogy az egyik legnagyobb tolongás ebben a körzetben várható az ellenzéki előválasztáson. A DK a legutóbbi győztes Oláh Lajost indítja újra, a Jobbik Beleznay Zsuzsanna terézvárosi alpolgármestert, a Momentum Tompos Mártont, a Mindenki Magyarországa Mozgalom pedig Almási-Kecskés Gusztáv jogász-közgazdászt jelöli."
telex.hu/belfold/2021/05/22/parbeszed-mszp-kocsis-cake-olivio-hetedik-kerulet-olah-lajos
nagylaza
Mivé lesz a világ 😊
több mint 4 éve
www.euronews.com/2021/05/23/ryanair-flight-diverted-to-belarus-journalist-arrested-on-arrival?fbclid=IwAR2ysq7SUTqdvQVAkMe0WwO9v6Vktrcz3BJJTk3GXA7xxUC6d0FrMlxxFuUazért ez nagyon sötét időket idéz...nagyon kiváncsi vagyok a válaszokra, mert ez nem maradhat megtorlás nélkül
Egyre jobbak a módszerek 😊
Lecsó
több mint 4 éve
www.euronews.com/2021/05/23/ryanair-flight-diverted-to-belarus-journalist-arrested-on-arrival?fbclid=IwAR2ysq7SUTqdvQVAkMe0WwO9v6Vktrcz3BJJTk3GXA7xxUC6d0FrMlxxFuUEgyre jobbak a módszerek 😊
több mint 4 éve
bezzeg én fél2 körül dőltem ki 😀Hát most mondd meg. 11-ig nyitva a kocsma, erre fèl 10-kor elindulnak... balfaszok 😂Ovisok!😊 (Én holnap belehúzok, bármilyen idő lesz....)Idő elött véget ért, a főkolompos kidőlt, aztán mindenki inkább a távozás mezejére lépett 🙁Várjál! Te nem kocsmázol éppen?Mindent én oldjak meg? 😂Költözz el 🤣Oké! De hova?!😊
warr_b
nagylaza
warr_b
nagylaza
warr_b
nagylaza
warr_b
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Mit dobott fel a YouTube recommended videóban :“Onnan lehet tudni hogy hazudik hogy mozog a szája” 😀
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
Egyébként ha nem ilyen, vagy ideológiai alapon (dk szavazó vagy) döntesz, akkor elég feltenni magadban azt a kérdést, hogy tudsz e 4 dolgot (4. Ciklusban ül bennt) mondani amit konkrétan ő intézett el és a te mindennapjaidat megkönnyítette vagy a városnak javára vált stb.Küzd a parlagfű ellen. Kábé ennyi.
MC12
több mint 4 éve
Gusztáv pedig zavaros figurának tűnik. Rejtély, hogy az MZP-mozgalomnak milyen megfontolásokból esett rá a választása.Ezt konkrétan tudom.
nagylaza
Ő jelentkezett.
több mint 4 éve
Igen a vietnámiak eléggé belemásztak a pesti üzleti életbe (Trafik biznisz csak a példa kedvéért) de úgy tudom azért olyan nagy távolság nincs a két nemzet hazai reprezentánsai között 😊Nyilván nem jogerős ítéletet, hanem konkrétumot kértem. Nem életszerűtlen, amit írtál: Oláh Lajos a „Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület elnöke, a Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díj alapítója”. Csak éppen Hunvald mér régen nincs sehol, a környéken pedig újabban inkább a vietnámiak terjeszkednek.Ha konkrétan tudna bárki bármit bizonyítani akkor Tóth Csaba, Oláh Lajos vagy bármelyik tetszőleges, nem első vonalas, bizniszelő politikus a börtönben lenne nem a parlamentben 😊 de akkor azon kívül ami utánaolvasás során sem feltétlenül derül ki (off shore cégek, tiltott pártfinanszírozás gyanúja, kamu tagság szervezése az alapszervezetekbe ( ez egyébként mintha kötelező feladat lenne minden feltörekvő politikusnak)) szeviép ügybeni érintettség stb.) Oláh kiváló kapcsolatot ápol a magyar kínai közösséggel erről rengeteg dokumentáció is van, a kerületben pedig csodásan együttműködve a mindenkori polgármesterrel finoman szólva kedvezményes áron kapta meg igen sok kinai üzlet a helyiséget - akár úgy is, hogy mondjuk egy ismerősömet kitették az önkori bérleményből, mondván hogy megemelik az árat, azt nem tudta fizetni, de láss csodát a betelepülő kínai üzlet már megint kedvezményes áron jutott helyiséghez 😊 (Hunvald időszak vége asszem) természetesen ez lehet puszta véletlen is. Ahogy arról is csak pletykák vannak, hogy ezekért a kedvezményekért vajon kap e vissza valamit képviselő úr 😊Ha tudsz valami konkrétumot Oláh Lajosról, köszönettel veszem. Mindenki a fejét rázza, amikor szóba kerül, de (pont a "zuglói pajtásához" hasonlóan: gondolom, a szoci Tóth Csabára utalsz) általában csak "nem zörög a haraszt" típusú szövegeket hallok.A választókerületben lakom, érintett vagyok. Kire szavaznátok az előválasztáson?Oláh Lajos legalább akkora bűnöző mint zuglói pajtása, a jobbikos esélytelen lenne a körzetben, a momentumost nem ismerem, Almási-Kecskés volt már minden a Fidesztől - a Liberálisokig és nem tetszik a fizimiskája sem 😊
"Kocsis-Cake Oliviót indítja a Párbeszéd és az MSZP az erzsébetvárosi körzetben az ellenzéki előválasztáson – jelentették be szombat délelőtt. Budapest 5. választókerületéhez tartozik Erzsébetváros és Terézváros egy része.
Az már most látszik, hogy az egyik legnagyobb tolongás ebben a körzetben várható az ellenzéki előválasztáson. A DK a legutóbbi győztes Oláh Lajost indítja újra, a Jobbik Beleznay Zsuzsanna terézvárosi alpolgármestert, a Momentum Tompos Mártont, a Mindenki Magyarországa Mozgalom pedig Almási-Kecskés Gusztáv jogász-közgazdászt jelöli."
telex.hu/belfold/2021/05/22/parbeszed-mszp-kocsis-cake-olivio-hetedik-kerulet-olah-lajos
nagylaza
Kocsis - Cakeval szinte semmiben nem értek egyet, de a nejem dolgozott vele elég sokat a 2000es években és elég jóba lettek ami miatt én is találkoztam vele párszor és hihtetetlen felkészült és nagytudású szociológiai ismeretei vannak szóval a rá leadott szavazattal legalább annyi biztos, hogy nem valami félhülye bűnöző kerülne be. Abban sajnos szinte biztos vagyok, hogy az Oláh behúzza de cáfoljon rám a körzet 😊 tuti balos mandátum.
MC12
nagylaza
De ezek konkrét tettenérés nélkül csupán sztorik, rajtad múlik hogy elhiszed e vagy sem. Azért az valamit elárul, hogy Olívióról egy árva ilyen hírt nem olvastam, hogy egyáltalán zörögjön a haraszt. Pedig 10 éve politizál ő is, mégha ogy szinten csak pár éve is.
MC12
nagylaza
Egyébként ha nem ilyen, vagy ideológiai alapon (dk szavazó vagy) döntesz, akkor elég feltenni magadban azt a kérdést, hogy tudsz e 4 dolgot (4. Ciklusban ül bennt) mondani amit konkrétan ő intézett el és a te mindennapjaidat megkönnyítette vagy a városnak javára vált stb. Ez azt jelentené hogy 4 évente egy dolgot legalább megcsinál ami jó a közösségnek - többet egy ogy képviselőtől nem várhatunk 😊 (egyéni nem listás, szóval a munkaköri leírásában benne van a helyi polgárok ügyeinek intézése és képviselete)
Egyébként hogy a márki-zayék miért azt a csavot választottak arra egyszerű a válsz, maga MzP is elismerte egy interjúban nemrég: káderhiány. 99,9%ra mondom neked, ha holnap te meg én, akik eléggé eltérő véleményem vagyunk a világ dolgairól, besétálunk egy mmm-irodába, csont nélkül felvesznek mindkettőnket és 2 hónap múlva kapnánk egy nyilván nyerhetetlen körzetet.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Hát most mondd meg. 11-ig nyitva a kocsma, erre fèl 10-kor elindulnak... balfaszok 😂Ovisok!😊 (Én holnap belehúzok, bármilyen idő lesz....)Idő elött véget ért, a főkolompos kidőlt, aztán mindenki inkább a távozás mezejére lépett 🙁Várjál! Te nem kocsmázol éppen?Mindent én oldjak meg? 😂Költözz el 🤣Oké! De hova?!😊
warr_b
nagylaza
warr_b
nagylaza
warr_b
nagylaza

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Ovisok!😊 (Én holnap belehúzok, bármilyen idő lesz....)Idő elött véget ért, a főkolompos kidőlt, aztán mindenki inkább a távozás mezejére lépett 🙁Várjál! Te nem kocsmázol éppen?Mindent én oldjak meg? 😂Költözz el 🤣Oké! De hova?!😊
warr_b
nagylaza
warr_b
nagylaza
warr_b
több mint 4 éve
Idő elött véget ért, a főkolompos kidőlt, aztán mindenki inkább a távozás mezejére lépett 🙁Várjál! Te nem kocsmázol éppen?Mindent én oldjak meg? 😂Költözz el 🤣Oké! De hova?!😊
warr_b
nagylaza
warr_b
nagylaza

több mint 4 éve
Várjál! Te nem kocsmázol éppen?Mindent én oldjak meg? 😂Költözz el 🤣Oké! De hova?!😊
warr_b
nagylaza
warr_b
több mint 4 éve
Mindent én oldjak meg? 😂Költözz el 🤣Oké! De hova?!😊
warr_b
nagylaza

több mint 4 éve
Kérlek, akkor már legyél píszí: nigger.😊 Az, hogy az apa milyen filmben és hogyan szerepelt, a fia politikai képességeit illetően kevéssé releváns, de nekem szimpatikus a csávó. Eleve az is fura, hogy a Párbeszéd-MSZP ráindított valakit a DK regnáló képviselőjére. Lajos egyébként nagyon nyomul, az elmúlt pár hétben legalább három szórólapot, kampányújságot találtam tőle a postaládánkban. (Lehet, hogy keveset mondtam.)A választókerületben lakom, érintett vagyok. Kire szavaznátok az előválasztáson?Gusztávot ismerem, 14-ben a Fidesz kamujelöltje volt.
nagylaza
Én Olívióra nyomnám, tetszett az Állampolgár, jó film, édesapja Dr. Cake-Baly Marcelo a főszereplője. És mégiscsak ő az egyetlen néger parlamenti képviselő. Az rákenroll.
Sobri Jóska
Ahogyan MC12 is írta, a jobbikos teljesen esélytelen, a momentumos gyenge eresztésnek, Gusztáv pedig zavaros figurának tűnik. Rejtély, hogy az MZP-mozgalomnak milyen megfontolásokból esett rá a választása.
több mint 4 éve
Nyilván nem jogerős ítéletet, hanem konkrétumot kértem. Nem életszerűtlen, amit írtál: Oláh Lajos a „Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület elnöke, a Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díj alapítója”. Csak éppen Hunvald mér régen nincs sehol, a környéken pedig újabban inkább a vietnámiak terjeszkednek.Ha konkrétan tudna bárki bármit bizonyítani akkor Tóth Csaba, Oláh Lajos vagy bármelyik tetszőleges, nem első vonalas, bizniszelő politikus a börtönben lenne nem a parlamentben 😊 de akkor azon kívül ami utánaolvasás során sem feltétlenül derül ki (off shore cégek, tiltott pártfinanszírozás gyanúja, kamu tagság szervezése az alapszervezetekbe ( ez egyébként mintha kötelező feladat lenne minden feltörekvő politikusnak)) szeviép ügybeni érintettség stb.) Oláh kiváló kapcsolatot ápol a magyar kínai közösséggel erről rengeteg dokumentáció is van, a kerületben pedig csodásan együttműködve a mindenkori polgármesterrel finoman szólva kedvezményes áron kapta meg igen sok kinai üzlet a helyiséget - akár úgy is, hogy mondjuk egy ismerősömet kitették az önkori bérleményből, mondván hogy megemelik az árat, azt nem tudta fizetni, de láss csodát a betelepülő kínai üzlet már megint kedvezményes áron jutott helyiséghez 😊 (Hunvald időszak vége asszem) természetesen ez lehet puszta véletlen is. Ahogy arról is csak pletykák vannak, hogy ezekért a kedvezményekért vajon kap e vissza valamit képviselő úr 😊Ha tudsz valami konkrétumot Oláh Lajosról, köszönettel veszem. Mindenki a fejét rázza, amikor szóba kerül, de (pont a "zuglói pajtásához" hasonlóan: gondolom, a szoci Tóth Csabára utalsz) általában csak "nem zörög a haraszt" típusú szövegeket hallok.A választókerületben lakom, érintett vagyok. Kire szavaznátok az előválasztáson?Oláh Lajos legalább akkora bűnöző mint zuglói pajtása, a jobbikos esélytelen lenne a körzetben, a momentumost nem ismerem, Almási-Kecskés volt már minden a Fidesztől - a Liberálisokig és nem tetszik a fizimiskája sem 😊
nagylaza
Kocsis - Cakeval szinte semmiben nem értek egyet, de a nejem dolgozott vele elég sokat a 2000es években és elég jóba lettek ami miatt én is találkoztam vele párszor és hihtetetlen felkészült és nagytudású szociológiai ismeretei vannak szóval a rá leadott szavazattal legalább annyi biztos, hogy nem valami félhülye bűnöző kerülne be. Abban sajnos szinte biztos vagyok, hogy az Oláh behúzza de cáfoljon rám a körzet 😊 tuti balos mandátum.
MC12
nagylaza
De ezek konkrét tettenérés nélkül csupán sztorik, rajtad múlik hogy elhiszed e vagy sem. Azért az valamit elárul, hogy Olívióról egy árva ilyen hírt nem olvastam, hogy egyáltalán zörögjön a haraszt. Pedig 10 éve politizál ő is, mégha ogy szinten csak pár éve is.
MC12
több mint 4 éve
A választókerületben lakom, érintett vagyok. Kire szavaznátok az előválasztáson?Költözz el 🤣
nagylaza

több mint 4 éve
Ha konkrétan tudna bárki bármit bizonyítani akkor Tóth Csaba, Oláh Lajos vagy bármelyik tetszőleges, nem első vonalas, bizniszelő politikus a börtönben lenne nem a parlamentben 😊 de akkor azon kívül ami utánaolvasás során sem feltétlenül derül ki (off shore cégek, tiltott pártfinanszírozás gyanúja, kamu tagság szervezése az alapszervezetekbe ( ez egyébként mintha kötelező feladat lenne minden feltörekvő politikusnak)) szeviép ügybeni érintettség stb.) Oláh kiváló kapcsolatot ápol a magyar kínai közösséggel erről rengeteg dokumentáció is van, a kerületben pedig csodásan együttműködve a mindenkori polgármesterrel finoman szólva kedvezményes áron kapta meg igen sok kinai üzlet a helyiséget - akár úgy is, hogy mondjuk egy ismerősömet kitették az önkori bérleményből, mondván hogy megemelik az árat, azt nem tudta fizetni, de láss csodát a betelepülő kínai üzlet már megint kedvezményes áron jutott helyiséghez 😊 (Hunvald időszak vége asszem) természetesen ez lehet puszta véletlen is. Ahogy arról is csak pletykák vannak, hogy ezekért a kedvezményekért vajon kap e vissza valamit képviselő úr 😊Ha tudsz valami konkrétumot Oláh Lajosról, köszönettel veszem. Mindenki a fejét rázza, amikor szóba kerül, de (pont a "zuglói pajtásához" hasonlóan: gondolom, a szoci Tóth Csabára utalsz) általában csak "nem zörög a haraszt" típusú szövegeket hallok.A választókerületben lakom, érintett vagyok. Kire szavaznátok az előválasztáson?Oláh Lajos legalább akkora bűnöző mint zuglói pajtása, a jobbikos esélytelen lenne a körzetben, a momentumost nem ismerem, Almási-Kecskés volt már minden a Fidesztől - a Liberálisokig és nem tetszik a fizimiskája sem 😊
nagylaza
MC12
nagylaza
több mint 4 éve
A választókerületben lakom, érintett vagyok. Kire szavaznátok az előválasztáson?Gusztávot ismerem, 14-ben a Fidesz kamujelöltje volt.
nagylaza
Én Olívióra nyomnám, tetszett az Állampolgár, jó film, édesapja Dr. Cake-Baly Marcelo a főszereplője. És mégiscsak ő az egyetlen néger parlamenti képviselő. Az rákenroll.
több mint 4 éve
Ha tudsz valami konkrétumot Oláh Lajosról, köszönettel veszem. Mindenki a fejét rázza, amikor szóba kerül, de (pont a "zuglói pajtásához" hasonlóan: gondolom, a szoci Tóth Csabára utalsz) általában csak "nem zörög a haraszt" típusú szövegeket hallok.A választókerületben lakom, érintett vagyok. Kire szavaznátok az előválasztáson?Oláh Lajos legalább akkora bűnöző mint zuglói pajtása, a jobbikos esélytelen lenne a körzetben, a momentumost nem ismerem, Almási-Kecskés volt már minden a Fidesztől - a Liberálisokig és nem tetszik a fizimiskája sem 😊
nagylaza
MC12
több mint 4 éve
A választókerületben lakom, érintett vagyok. Kire szavaznátok az előválasztáson?Oláh Lajos legalább akkora bűnöző mint zuglói pajtása, a jobbikos esélytelen lenne a körzetben, a momentumost nem ismerem, Almási-Kecskés volt már minden a Fidesztől - a Liberálisokig és nem tetszik a fizimiskája sem 😊
nagylaza