Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Ha csak kizárt pályázókból lehet választani, akkor válasszunk egyet. Csak ne azt. 😀Hazafelé a munkából, dafke Bolgárt hallgatok telóról.
index.hu/belfold/2021/04/07/a-spirit-fm-szol-majd-a-klubradio-egykori-frekvenciajan/
Lecsó
😀

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Honnan idézek vajon?"Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét.
Valljuk, hogy a polgárnak és az államnak közös célja a jó élet, a biztonság, a rend, az igazság, a szabadság kiteljesítése.
Valljuk, hogy népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül intézi."
több mint 4 éve
Pontosan ez a helyzet.Az SZFE-t sem értem, hogy miért kellett ledarálni jobbról.Mert ha neked van egy valamid, nekem nincs, és csinálok egyet én is, és nekem is lesz, az 0:1 után 1:1.
Simán csinálni kellett volna egy jobboldali, konkurens egyetemet. Vica versa.
Amadeus
De ha neked van, nekem nincs, és elveszem a tiedet az, 0:1 után 1:0 ide.
Ez csak jobb így.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ez ferdítés. Nem várják el, hogy igazítsd hozzá. Azt várják el, hogy ha ellentétes, akkor ne hangoztasd. Nagyon nem ugyanaz.Bezonyám. Velünk is évente aláíratnak egy Code of Conduct nevű izét (ámerikai cég, na), és abban elég sok minden benne van, hogy milyen viselkedést nem tűrnek meg. Rasszizmus, homofóbia, ittas állapot, még azt sem lehet mondani a kollegináknak, hogy a székük helyett nyugodtan üljenek az ölünkbe. Pontosabban mondani lehet, csak nem kell.meglepődni, ha jön a retorzió, ami "possibly including, but not limited to the termination of emoloyment". Van benne olyan is, hogy nem szabad munkaidőn kívül sem olyan dolgot csinálni, ami a cég számára kárt okoz, vagy a rossz hírnevét kelti.
Amúgy Mo-n is rengeteg olyan cég van, ami elvárja a munkavállalóitól, hogy ne tegyenek sem magánemberként, sem a céget képviselve semmilyen dehonesztáló, a céget vagy annak működését rossz színben feltüntető nyilatkozatot. Aki ezt nem képes megérteni meg elfogadni, az ne írj a alá a munkaszerződést.
Lecsó
Hát evvan, ha nem tetszik, akkor kívül tágasabb.
több mint 4 éve
Ha csak kizárt pályázókból lehet választani, akkor válasszunk egyet. Csak ne azt. 😀Át lesz állítva a vitorla az ATV-n is teljesen, rövid időn belül.
index.hu/belfold/2021/04/07/a-spirit-fm-szol-majd-a-klubradio-egykori-frekvenciajan/
Lecsó
Marad az RTL, amíg az oroszok meg nem veszik
több mint 4 éve
Ha csak kizárt pályázókból lehet választani, akkor válasszunk egyet. Csak ne azt. 😀index.hu/belfold/2021/04/07/a-spirit-fm-szol-majd-a-klubradio-egykori-frekvenciajan/
több mint 4 éve
Az SZFE-t sem értem, hogy miért kellett ledarálni jobbról.Mert ha neked van egy valamid, nekem nincs, és csinálok egyet én is, és nekem is lesz, az 0:1 után 1:1.
Amadeus
De ha neked van, nekem nincs, és elveszem a tiedet az, 0:1 után 1:0 ide.
Ez csak jobb így.
több mint 4 éve
snowflakesmegy a picsogás.soccer topikba tettem be. ja latom most mar Novak Katalin is sajnalkozik nagyban ...Kele írt egy jobbat a témában.es akkor ott van az, hogy ez az nso nem szamolt be Gularol, mert az nem hir, meg Hrutkarol sem igy szamolt be, hogy dobbenet meg stb. akkor ok papolnak itt egyenlo mercerol ...Ott van már az NSO cikk, meg kb mindenki megírta.Nem kell a nyilatkozata magától megirja a magyar média nyugodtan h szemet hertha (btw egyetértek ezzel).Ez ugye attól függ inkább szerintem, hogy mi van a szerződésében. Ha abban volt olyan kitétel - és nyakam rá, hogy volt - hogy ilyesmit nem nyilatkozhat (értsd. olyat ami nem áll összhangban az egyesület társadalmi politikájával, szabályzatával stb.) vagy csak simán az van benne, hogy ilyen esetben egyeztetnie kell a sajtóssal és ő ezt nem tette meg, akkor a szerződés nyilván felbontható. Tippre, a két fél kommunikációjából ítélve, itt közös megegyzés volt, fizettek neki egy szabad szemmel jól látható összeget 'ztán menj haza migránsozni Zsolti. Egyáltalán nem haragban váltak el, ahogy olvasom a nyilatkozatokat. Márpedig ha kibaszták volna csupasz seggel, akkor tuti tele lenne már a nyilatkozataival a magyar média, hogy a szemét Herta kirúgta a véleménye miatt 😊Hmmm cancel culture szag van a levegőbenHa a magántulajdonomban áll egy klub/cég (jelen esetben tkp. egy és ugyanaz), akkor nem dönthetek abban szabadon, hogy kivel dolgozom együtt?
Imádom, amikor 1 bites emberek azt hiszik, hogy ha magyarul mondják, majd senki nem érti.
Másrészt meg ha valaki ostoba egy területen (szociális), attól még lehet jó kapusedző.
Rúgtak már ki értékesítőt az egyik pécsi autóházból, mert a Facebookon pózolt a haverja másik autóházban kapható luxusautójával. Azzal sem értettem egyet, ez se tetszik. De nyilván nem szidom a szomszédos büfében a főnök feleségét, hogy ronda, mert az visszaüthet.
Nehéz ügy ez, igazán egy tanulsága van: ha kapusedző vagy, nyilatkozz a fociról, a többit meg hagyd másokra, abból baj nem lehet.
Gyurma Pappa
Ha van egy egyesület - legfőbb szervvel, tagsággal - akkor a tagság nem döntheti el, hogy milyen embereket lát szívesen az egyesületnél?
Halál komoly kérdés.
Ez nem cancel culture, hanem tagi joggyakorlás. Nem tetszett a berlinieknek Petry Zsolt felcsúti véleménye. Semmi gond, ahogy a rómaiak is megszakértették: sie fueris romae, romano vivite more!
Haza kell jönni Felcsútra és itt kell mondogatni a dolgokat. Nem lesz gond.
Amadeus
MC12
csebi
A gyűlölet kommentek meg olyan magasan vannak ahogy ilyenkor magyar mődon illik.
Zseniális kórkép.
Toca
csebi
rangado.24.hu/magyar_foci/2021/04/07/petry-zsolt-kirugasa-hertha-bsc-hrutka-janos-kirugasa-spiler-tv-velemeny/
Kocsis Máté is posztolt reggel, hogy felháborító Petry kirúgása. Hrutkáról persze hallgatott emberünk.
shawnka
csebi
Amadeus

több mint 4 éve
marmint, hogy a fidesz reszerol, a kormanytagok reszerol ugyanez a picsogas ment volna, mert rohadtul nem. igy kicsit megint eljutunk oda, hogy mekkora hipokritak, mennyire nem konzekvensek.összességében igen.szerencsere jo tudni, hogy ugyanez a picsogas ment mikor kirugtak Kelet meg Hrutkat. ooo wait.megy a picsogás.soccer topikba tettem be. ja latom most mar Novak Katalin is sajnalkozik nagyban ...Kele írt egy jobbat a témában.es akkor ott van az, hogy ez az nso nem szamolt be Gularol, mert az nem hir, meg Hrutkarol sem igy szamolt be, hogy dobbenet meg stb. akkor ok papolnak itt egyenlo mercerol ...Ott van már az NSO cikk, meg kb mindenki megírta.Nem kell a nyilatkozata magától megirja a magyar média nyugodtan h szemet hertha (btw egyetértek ezzel).Ez ugye attól függ inkább szerintem, hogy mi van a szerződésében. Ha abban volt olyan kitétel - és nyakam rá, hogy volt - hogy ilyesmit nem nyilatkozhat (értsd. olyat ami nem áll összhangban az egyesület társadalmi politikájával, szabályzatával stb.) vagy csak simán az van benne, hogy ilyen esetben egyeztetnie kell a sajtóssal és ő ezt nem tette meg, akkor a szerződés nyilván felbontható. Tippre, a két fél kommunikációjából ítélve, itt közös megegyzés volt, fizettek neki egy szabad szemmel jól látható összeget 'ztán menj haza migránsozni Zsolti. Egyáltalán nem haragban váltak el, ahogy olvasom a nyilatkozatokat. Márpedig ha kibaszták volna csupasz seggel, akkor tuti tele lenne már a nyilatkozataival a magyar média, hogy a szemét Herta kirúgta a véleménye miatt 😊Hmmm cancel culture szag van a levegőbenHa a magántulajdonomban áll egy klub/cég (jelen esetben tkp. egy és ugyanaz), akkor nem dönthetek abban szabadon, hogy kivel dolgozom együtt?
Imádom, amikor 1 bites emberek azt hiszik, hogy ha magyarul mondják, majd senki nem érti.
Másrészt meg ha valaki ostoba egy területen (szociális), attól még lehet jó kapusedző.
Rúgtak már ki értékesítőt az egyik pécsi autóházból, mert a Facebookon pózolt a haverja másik autóházban kapható luxusautójával. Azzal sem értettem egyet, ez se tetszik. De nyilván nem szidom a szomszédos büfében a főnök feleségét, hogy ronda, mert az visszaüthet.
Nehéz ügy ez, igazán egy tanulsága van: ha kapusedző vagy, nyilatkozz a fociról, a többit meg hagyd másokra, abból baj nem lehet.
Gyurma Pappa
Ha van egy egyesület - legfőbb szervvel, tagsággal - akkor a tagság nem döntheti el, hogy milyen embereket lát szívesen az egyesületnél?
Halál komoly kérdés.
Ez nem cancel culture, hanem tagi joggyakorlás. Nem tetszett a berlinieknek Petry Zsolt felcsúti véleménye. Semmi gond, ahogy a rómaiak is megszakértették: sie fueris romae, romano vivite more!
Amadeus
MC12
csebi
A gyűlölet kommentek meg olyan magasan vannak ahogy ilyenkor magyar mődon illik.
Zseniális kórkép.
Toca
csebi
rangado.24.hu/magyar_foci/2021/04/07/petry-zsolt-kirugasa-hertha-bsc-hrutka-janos-kirugasa-spiler-tv-velemeny/
Kocsis Máté is posztolt reggel, hogy felháborító Petry kirúgása. Hrutkáról persze hallgatott emberünk.
shawnka
csebi
Amadeus
csebi
Az SZFE-t sem értem, hogy miért kellett ledarálni jobbról.
Amadeus
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
összességében igen.szerencsere jo tudni, hogy ugyanez a picsogas ment mikor kirugtak Kelet meg Hrutkat. ooo wait.megy a picsogás.soccer topikba tettem be. ja latom most mar Novak Katalin is sajnalkozik nagyban ...Kele írt egy jobbat a témában.es akkor ott van az, hogy ez az nso nem szamolt be Gularol, mert az nem hir, meg Hrutkarol sem igy szamolt be, hogy dobbenet meg stb. akkor ok papolnak itt egyenlo mercerol ...Ott van már az NSO cikk, meg kb mindenki megírta.Nem kell a nyilatkozata magától megirja a magyar média nyugodtan h szemet hertha (btw egyetértek ezzel).Ez ugye attól függ inkább szerintem, hogy mi van a szerződésében. Ha abban volt olyan kitétel - és nyakam rá, hogy volt - hogy ilyesmit nem nyilatkozhat (értsd. olyat ami nem áll összhangban az egyesület társadalmi politikájával, szabályzatával stb.) vagy csak simán az van benne, hogy ilyen esetben egyeztetnie kell a sajtóssal és ő ezt nem tette meg, akkor a szerződés nyilván felbontható. Tippre, a két fél kommunikációjából ítélve, itt közös megegyzés volt, fizettek neki egy szabad szemmel jól látható összeget 'ztán menj haza migránsozni Zsolti. Egyáltalán nem haragban váltak el, ahogy olvasom a nyilatkozatokat. Márpedig ha kibaszták volna csupasz seggel, akkor tuti tele lenne már a nyilatkozataival a magyar média, hogy a szemét Herta kirúgta a véleménye miatt 😊Hmmm cancel culture szag van a levegőbenHa a magántulajdonomban áll egy klub/cég (jelen esetben tkp. egy és ugyanaz), akkor nem dönthetek abban szabadon, hogy kivel dolgozom együtt?
Gyurma Pappa
Halál komoly kérdés.
Amadeus
MC12
csebi
Zseniális kórkép.
Toca
csebi
shawnka
csebi
Amadeus
csebi
Az SZFE-t sem értem, hogy miért kellett ledarálni jobbról.
több mint 4 éve
szerencsere jo tudni, hogy ugyanez a picsogas ment mikor kirugtak Kelet meg Hrutkat. ooo wait.megy a picsogás.soccer topikba tettem be. ja latom most mar Novak Katalin is sajnalkozik nagyban ...Kele írt egy jobbat a témában.es akkor ott van az, hogy ez az nso nem szamolt be Gularol, mert az nem hir, meg Hrutkarol sem igy szamolt be, hogy dobbenet meg stb. akkor ok papolnak itt egyenlo mercerol ...Ott van már az NSO cikk, meg kb mindenki megírta.Nem kell a nyilatkozata magától megirja a magyar média nyugodtan h szemet hertha (btw egyetértek ezzel).Ez ugye attól függ inkább szerintem, hogy mi van a szerződésében. Ha abban volt olyan kitétel - és nyakam rá, hogy volt - hogy ilyesmit nem nyilatkozhat (értsd. olyat ami nem áll összhangban az egyesület társadalmi politikájával, szabályzatával stb.) vagy csak simán az van benne, hogy ilyen esetben egyeztetnie kell a sajtóssal és ő ezt nem tette meg, akkor a szerződés nyilván felbontható. Tippre, a két fél kommunikációjából ítélve, itt közös megegyzés volt, fizettek neki egy szabad szemmel jól látható összeget 'ztán menj haza migránsozni Zsolti. Egyáltalán nem haragban váltak el, ahogy olvasom a nyilatkozatokat. Márpedig ha kibaszták volna csupasz seggel, akkor tuti tele lenne már a nyilatkozataival a magyar média, hogy a szemét Herta kirúgta a véleménye miatt 😊Hmmm cancel culture szag van a levegőbenHa a magántulajdonomban áll egy klub/cég (jelen esetben tkp. egy és ugyanaz), akkor nem dönthetek abban szabadon, hogy kivel dolgozom együtt?
Gyurma Pappa
Halál komoly kérdés.
Amadeus
MC12
csebi
Zseniális kórkép.
Toca
csebi
shawnka
csebi
Amadeus
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
megy a picsogás.soccer topikba tettem be. ja latom most mar Novak Katalin is sajnalkozik nagyban ...Kele írt egy jobbat a témában.es akkor ott van az, hogy ez az nso nem szamolt be Gularol, mert az nem hir, meg Hrutkarol sem igy szamolt be, hogy dobbenet meg stb. akkor ok papolnak itt egyenlo mercerol ...Ott van már az NSO cikk, meg kb mindenki megírta.Nem kell a nyilatkozata magától megirja a magyar média nyugodtan h szemet hertha (btw egyetértek ezzel).Ez ugye attól függ inkább szerintem, hogy mi van a szerződésében. Ha abban volt olyan kitétel - és nyakam rá, hogy volt - hogy ilyesmit nem nyilatkozhat (értsd. olyat ami nem áll összhangban az egyesület társadalmi politikájával, szabályzatával stb.) vagy csak simán az van benne, hogy ilyen esetben egyeztetnie kell a sajtóssal és ő ezt nem tette meg, akkor a szerződés nyilván felbontható. Tippre, a két fél kommunikációjából ítélve, itt közös megegyzés volt, fizettek neki egy szabad szemmel jól látható összeget 'ztán menj haza migránsozni Zsolti. Egyáltalán nem haragban váltak el, ahogy olvasom a nyilatkozatokat. Márpedig ha kibaszták volna csupasz seggel, akkor tuti tele lenne már a nyilatkozataival a magyar média, hogy a szemét Herta kirúgta a véleménye miatt 😊Hmmm cancel culture szag van a levegőbenHa a magántulajdonomban áll egy klub/cég (jelen esetben tkp. egy és ugyanaz), akkor nem dönthetek abban szabadon, hogy kivel dolgozom együtt?
Gyurma Pappa
Halál komoly kérdés.
Amadeus
MC12
csebi
Zseniális kórkép.
Toca
csebi
shawnka
csebi
több mint 4 éve
soccer topikba tettem be. ja latom most mar Novak Katalin is sajnalkozik nagyban ...Kele írt egy jobbat a témában.es akkor ott van az, hogy ez az nso nem szamolt be Gularol, mert az nem hir, meg Hrutkarol sem igy szamolt be, hogy dobbenet meg stb. akkor ok papolnak itt egyenlo mercerol ...Ott van már az NSO cikk, meg kb mindenki megírta.Nem kell a nyilatkozata magától megirja a magyar média nyugodtan h szemet hertha (btw egyetértek ezzel).Ez ugye attól függ inkább szerintem, hogy mi van a szerződésében. Ha abban volt olyan kitétel - és nyakam rá, hogy volt - hogy ilyesmit nem nyilatkozhat (értsd. olyat ami nem áll összhangban az egyesület társadalmi politikájával, szabályzatával stb.) vagy csak simán az van benne, hogy ilyen esetben egyeztetnie kell a sajtóssal és ő ezt nem tette meg, akkor a szerződés nyilván felbontható. Tippre, a két fél kommunikációjából ítélve, itt közös megegyzés volt, fizettek neki egy szabad szemmel jól látható összeget 'ztán menj haza migránsozni Zsolti. Egyáltalán nem haragban váltak el, ahogy olvasom a nyilatkozatokat. Márpedig ha kibaszták volna csupasz seggel, akkor tuti tele lenne már a nyilatkozataival a magyar média, hogy a szemét Herta kirúgta a véleménye miatt 😊Hmmm cancel culture szag van a levegőbenHa a magántulajdonomban áll egy klub/cég (jelen esetben tkp. egy és ugyanaz), akkor nem dönthetek abban szabadon, hogy kivel dolgozom együtt?
Gyurma Pappa
Halál komoly kérdés.
Amadeus
MC12
csebi
Zseniális kórkép.
Toca
csebi
shawnka
több mint 4 éve
"Én magam ugyan a klasszikus szabadelvűség talaján állva rendkívül visszatetszőnek tartom, hogy egy egyesület, klub vagy cég szerződéssel kötelezi munkavállalóit arra, hogy ne csak képességeiket, idejüket, energiájukat, de személyiségüket és értékkészletüket is igazítsák munkaadójuk világlátásához (éppen ezért én magam sosem írnék alá egy ilyen kontraktust, és vezetőként sem tenném soha az alkalmazás feltételévé), ám Németországban ma ez a helyzet, és mindenki – így Petry Zsolt is – ennek szellemében vállal munkát az országban."Kele írt egy jobbat a témában.es akkor ott van az, hogy ez az nso nem szamolt be Gularol, mert az nem hir, meg Hrutkarol sem igy szamolt be, hogy dobbenet meg stb. akkor ok papolnak itt egyenlo mercerol ...Ott van már az NSO cikk, meg kb mindenki megírta.Nem kell a nyilatkozata magától megirja a magyar média nyugodtan h szemet hertha (btw egyetértek ezzel).Ez ugye attól függ inkább szerintem, hogy mi van a szerződésében. Ha abban volt olyan kitétel - és nyakam rá, hogy volt - hogy ilyesmit nem nyilatkozhat (értsd. olyat ami nem áll összhangban az egyesület társadalmi politikájával, szabályzatával stb.) vagy csak simán az van benne, hogy ilyen esetben egyeztetnie kell a sajtóssal és ő ezt nem tette meg, akkor a szerződés nyilván felbontható. Tippre, a két fél kommunikációjából ítélve, itt közös megegyzés volt, fizettek neki egy szabad szemmel jól látható összeget 'ztán menj haza migránsozni Zsolti. Egyáltalán nem haragban váltak el, ahogy olvasom a nyilatkozatokat. Márpedig ha kibaszták volna csupasz seggel, akkor tuti tele lenne már a nyilatkozataival a magyar média, hogy a szemét Herta kirúgta a véleménye miatt 😊Hmmm cancel culture szag van a levegőbenHa a magántulajdonomban áll egy klub/cég (jelen esetben tkp. egy és ugyanaz), akkor nem dönthetek abban szabadon, hogy kivel dolgozom együtt?
Gyurma Pappa
Halál komoly kérdés.
Amadeus
MC12
csebi
Zseniális kórkép.
Toca
csebi
shawnka
Ez ferdítés. Nem várják el, hogy igazítsd hozzá. Azt várják el, hogy ha ellentétes, akkor ne hangoztasd. Nagyon nem ugyanaz.
Amúgy Mo-n is rengeteg olyan cég van, ami elvárja a munkavállalóitól, hogy ne tegyenek sem magánemberként, sem a céget képviselve semmilyen dehonesztáló, a céget vagy annak működését rossz színben feltüntető nyilatkozatot. Aki ezt nem képes megérteni meg elfogadni, az ne írj a alá a munkaszerződést.
több mint 4 éve
a logikai következtetés megáll, az alapvetés nemEz nem nagyon áll meg, mert az elfogadás mértéke az nem relatív. Az elfogadás a kirekesztés ellentéte, Egy végletesen intoleráns ember semmilyen nézőpontból nem lesz toleráns. De érteni vélem az iróniádat. 😊Azért az elég nyakatekert logika, hogy ha valaki kirekesztő, és azt kirekesztik a nem kirekesztő társaságból, akkor a kirekesztők szemében hirtelen a nem kirekesztők lesznek a kirekesztők...Tök sima logika ez, csak az elején kell nem egyetérteni abban, hogy ki a kirekesztő és ki a nem kirekesztő. Onnantól már mindkét fél logikája tű pontos, hogy magát tartja nem kirekesztőnek. 😊
Lecsó
peterk2005
Lecsó
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Ez nem nagyon áll meg, mert az elfogadás mértéke az nem relatív. Az elfogadás a kirekesztés ellentéte, Egy végletesen intoleráns ember semmilyen nézőpontból nem lesz toleráns. De érteni vélem az iróniádat. 😊Azért az elég nyakatekert logika, hogy ha valaki kirekesztő, és azt kirekesztik a nem kirekesztő társaságból, akkor a kirekesztők szemében hirtelen a nem kirekesztők lesznek a kirekesztők...Tök sima logika ez, csak az elején kell nem egyetérteni abban, hogy ki a kirekesztő és ki a nem kirekesztő. Onnantól már mindkét fél logikája tű pontos, hogy magát tartja nem kirekesztőnek. 😊
Lecsó
peterk2005
Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
Kele írt egy jobbat a témában.es akkor ott van az, hogy ez az nso nem szamolt be Gularol, mert az nem hir, meg Hrutkarol sem igy szamolt be, hogy dobbenet meg stb. akkor ok papolnak itt egyenlo mercerol ...Ott van már az NSO cikk, meg kb mindenki megírta.Nem kell a nyilatkozata magától megirja a magyar média nyugodtan h szemet hertha (btw egyetértek ezzel).Ez ugye attól függ inkább szerintem, hogy mi van a szerződésében. Ha abban volt olyan kitétel - és nyakam rá, hogy volt - hogy ilyesmit nem nyilatkozhat (értsd. olyat ami nem áll összhangban az egyesület társadalmi politikájával, szabályzatával stb.) vagy csak simán az van benne, hogy ilyen esetben egyeztetnie kell a sajtóssal és ő ezt nem tette meg, akkor a szerződés nyilván felbontható. Tippre, a két fél kommunikációjából ítélve, itt közös megegyzés volt, fizettek neki egy szabad szemmel jól látható összeget 'ztán menj haza migránsozni Zsolti. Egyáltalán nem haragban váltak el, ahogy olvasom a nyilatkozatokat. Márpedig ha kibaszták volna csupasz seggel, akkor tuti tele lenne már a nyilatkozataival a magyar média, hogy a szemét Herta kirúgta a véleménye miatt 😊Hmmm cancel culture szag van a levegőbenHa a magántulajdonomban áll egy klub/cég (jelen esetben tkp. egy és ugyanaz), akkor nem dönthetek abban szabadon, hogy kivel dolgozom együtt?
Gyurma Pappa
Halál komoly kérdés.
Amadeus
MC12
csebi
Zseniális kórkép.
Toca
csebi
több mint 4 éve
Azért az elég nyakatekert logika, hogy ha valaki kirekesztő, és azt kirekesztik a nem kirekesztő társaságból, akkor a kirekesztők szemében hirtelen a nem kirekesztők lesznek a kirekesztők...Tök sima logika ez, csak az elején kell nem egyetérteni abban, hogy ki a kirekesztő és ki a nem kirekesztő. Onnantól már mindkét fél logikája tű pontos, hogy magát tartja nem kirekesztőnek. 😊
Lecsó

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Azért az elég nyakatekert logika, hogy ha valaki kirekesztő, és azt kirekesztik a nem kirekesztő társaságból, akkor a kirekesztők szemében hirtelen a nem kirekesztők lesznek a kirekesztők...
több mint 4 éve
Megnéztem bele-bele tekerve Petryvel készült interjút, és 50. perc körül szépen bele is száll a magyar akadémia rendszerbeMár éppen meg akartam nézni, mi a csudát mondhatott az MTA szétveréséről, amikor kapcsoltam...
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Tobbek kozott ezert is csokken folyamatosan a fiatalok aranya az amugy is fogyo lakossagban. Mi meg nem torodtunk bele, hogy ha ez itt igy megy, akk csak igy mehet mashol is (mert teny, hogy nem. Sot, mindenhol mashol jobb lassan, nem csak nyugaton, hanem mar a Balkanon is). Meg hogy erjuk be azzal amit itthon el lehet erni (szo szerint hasonlo erveket hoz fel nagynenem a "kulfolddel" szemben...), hisz magyar vagyok, ide huznak a gyokerek.és itt kanyarodhatunk vissza a "ne hagyd, hogy a politika hatással legyen a mindennapi életedre" témához...Nincsenek az országnak olyan megmarad javai, amihez neked, nekem, bármelyikünknek lenne valós hozzáférése.
amit most látunk az az, hogy az ország megmaradt javait az oroszok után a kínaiak kezére játszák (az előszelét rég érezhettük már, csak a vasútvonallal és az egyetemmel lesz teljesen nyilvánvaló), ennek jelentőségét és hosszútávú hatását alábecsülni nem lehet, de hogy újfent nem a hímvessző jó végére fogunk kerülni, az egészen biztos
r.baggio
Soha nem is volt, ez a fajta szemléletmód csak a szocializmus elveszett illúziójának árnyéka vagy sosemvolt remények délibábja.
Nem hat ki a politika a mindennapjainkra, pl. ez a kínai egyetemépítés tökéletesen az a kategória, hogy XY bemegy az államkincstárba, belemarkol egy adag pénzbe, és elviszi, majd raknak rá egy címkét.
Te sose tudnál oda bemenni és markolni (kivéve persze, ha a politika részévé válsz), abból a pénzből maguktól neked nem adnának, ha másra költenék az is markolás lenne, csak más címkével, így illúziókat kergetsz, ha azt hiszed, hogy van olyan opció, hogy az a forrás, pénz, nevezd aminek akarod, másként tudna hasznosulni.
Nem tud, soha nem is tudott.
Az idősebb generációk pont ezt hitték a rendszerváltáskor, de csak XY személye változott (némileg) és a címkék.
Az a tény, hogy nekem, neked, szüleinknek jutna belőle szemernyit se.
Felesleges ebben reménykedni, csak felesleges energiákat visz el.
Azért mondom el ennyiszer, hogy ha te is élsz majd más rendszerben Magyarországon, akkor 5-10-20-40 év múlva már ne kelljen minduntalan meglepődni ezen.
Jól van ez így? Nem.
Lesz valaha másként? Nem.
Sobri Jóska
Aki nem NER palanta vagy nem eletkeptelen, az huzza ki a belet kulfoldre.
2040re marad majd 5 millio nyugdijas 3 millio dolgozora meg gyerekre.
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
es akkor ott van az, hogy ez az nso nem szamolt be Gularol, mert az nem hir, meg Hrutkarol sem igy szamolt be, hogy dobbenet meg stb. akkor ok papolnak itt egyenlo mercerol ...Ott van már az NSO cikk, meg kb mindenki megírta.Nem kell a nyilatkozata magától megirja a magyar média nyugodtan h szemet hertha (btw egyetértek ezzel).Ez ugye attól függ inkább szerintem, hogy mi van a szerződésében. Ha abban volt olyan kitétel - és nyakam rá, hogy volt - hogy ilyesmit nem nyilatkozhat (értsd. olyat ami nem áll összhangban az egyesület társadalmi politikájával, szabályzatával stb.) vagy csak simán az van benne, hogy ilyen esetben egyeztetnie kell a sajtóssal és ő ezt nem tette meg, akkor a szerződés nyilván felbontható. Tippre, a két fél kommunikációjából ítélve, itt közös megegyzés volt, fizettek neki egy szabad szemmel jól látható összeget 'ztán menj haza migránsozni Zsolti. Egyáltalán nem haragban váltak el, ahogy olvasom a nyilatkozatokat. Márpedig ha kibaszták volna csupasz seggel, akkor tuti tele lenne már a nyilatkozataival a magyar média, hogy a szemét Herta kirúgta a véleménye miatt 😊Hmmm cancel culture szag van a levegőbenHa a magántulajdonomban áll egy klub/cég (jelen esetben tkp. egy és ugyanaz), akkor nem dönthetek abban szabadon, hogy kivel dolgozom együtt?
Gyurma Pappa
Halál komoly kérdés.
Amadeus
MC12
csebi
Zseniális kórkép.
Toca
több mint 4 éve
Egyrészt tulajdonképpen pont leszarom Petryt, én aki a labdarúgásból annyit tudok, amennyit a gyerekem fel-fel lángoló, majd általam letört focista motivációi miatt muszáj: van a Real meg a Barcelona. Ja igen, ha már itt tartunk: bleacherreport.com/articles/2603147-sergi-guardiolas-barcelona-contract-rescinded-after-offensive-tweetsHmmm cancel culture szag van a levegőbenHa a magántulajdonomban áll egy klub/cég (jelen esetben tkp. egy és ugyanaz), akkor nem dönthetek abban szabadon, hogy kivel dolgozom együtt?
Gyurma Pappa
Halál komoly kérdés.
Amadeus
Semmilyen szinten nem izgat, hogy őt most cancelezték-e vagy ez egy munkajogi vita lesz, félig-komolyan álmoralizáltam.
Másrészt halál komolyan válaszolok: DE.
Harmadrészt halál komolyan: Petryt nem azért kell kirúgni, mert ő rasszista vagy kirekesztő (valószínűleg nem az), hanem mert volt olyan hülye és tátott szájjal besétált a Magyar Nemzetnek nevezett faszerdőbe, ahol valószínűleg úgy írták át a mondandóját, hogy az mindenképpen erősítse az "újságíró" által előre lefektetett konklúziót. És minden bizonnyal Zsolt nem akadémikus szintjén érvel, és abban is biztos vagyok, hogy az "erkölcsi leépülés" szófordulat soha az életben nem hangzik egy el a kapusedző szájából, csak úgy magától. Életszerűtlen, hogy egy levegővel el tudja mondani azt is, hogy "kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi indentitású emberek mellett".
És ha már itt tartunk: "Ez nem engedhető meg, a másik ember véleményét ritkábban tolerálják, főleg akkor, ha az illető konzervatív álláspontot képvisel". Ez a mondat pl. 100%, hogy soha nem hangzott el Zsoltunk szájából. Nem csak azért, mert annyira izzadságszagú, hogy az fényévekről látszik, és nem csak azért, mert nincs értelme, hanem mert szerintem kb. semmilyen szinten nem is érdekel egy sportembert.
Ezt a narratívát erősíti, hogy a megjelenés után teljes erőből meg akarta változtatni az interjút Zsoltunk.
Na, EZÉRT kellett kirúgni, és nem azért mert picit rasszista, hanem mert egyértelműen és visszavonhatatlanul ostobán viselkedett.
Megnéztem bele-bele tekerve Petryvel készült interjút, és 50. perc körül szépen bele is száll a magyar akadémia rendszerbe:
Ebből beszélgetésből pl. nekem az jött le, hogy ő szakmailag nagyon felkészült, és nyugati futballon (újra)szocializálódott szakember, innen nézve sajnálatos ez az eset.

több mint 4 éve
és itt kanyarodhatunk vissza a "ne hagyd, hogy a politika hatással legyen a mindennapi életedre" témához...Nincsenek az országnak olyan megmarad javai, amihez neked, nekem, bármelyikünknek lenne valós hozzáférése.
amit most látunk az az, hogy az ország megmaradt javait az oroszok után a kínaiak kezére játszák (az előszelét rég érezhettük már, csak a vasútvonallal és az egyetemmel lesz teljesen nyilvánvaló), ennek jelentőségét és hosszútávú hatását alábecsülni nem lehet, de hogy újfent nem a hímvessző jó végére fogunk kerülni, az egészen biztos
r.baggio
Soha nem is volt, ez a fajta szemléletmód csak a szocializmus elveszett illúziójának árnyéka vagy sosemvolt remények délibábja.
Nem hat ki a politika a mindennapjainkra, pl. ez a kínai egyetemépítés tökéletesen az a kategória, hogy XY bemegy az államkincstárba, belemarkol egy adag pénzbe, és elviszi, majd raknak rá egy címkét.
Te sose tudnál oda bemenni és markolni (kivéve persze, ha a politika részévé válsz), abból a pénzből maguktól neked nem adnának, ha másra költenék az is markolás lenne, csak más címkével, így illúziókat kergetsz, ha azt hiszed, hogy van olyan opció, hogy az a forrás, pénz, nevezd aminek akarod, másként tudna hasznosulni.
Nem tud, soha nem is tudott.
Az idősebb generációk pont ezt hitték a rendszerváltáskor, de csak XY személye változott (némileg) és a címkék.
Az a tény, hogy nekem, neked, szüleinknek jutna belőle szemernyit se.
Felesleges ebben reménykedni, csak felesleges energiákat visz el.
Azért mondom el ennyiszer, hogy ha te is élsz majd más rendszerben Magyarországon, akkor 5-10-20-40 év múlva már ne kelljen minduntalan meglepődni ezen.
Jól van ez így? Nem.
Lesz valaha másként? Nem.
több mint 4 éve
és itt kanyarodhatunk vissza a "ne hagyd, hogy a politika hatással legyen a mindennapi életedre" témához...amit most látunk az az, hogy az ország megmaradt javait az oroszok után a kínaiak kezére játszák (az előszelét rég érezhettük már, csak a vasútvonallal és az egyetemmel lesz teljesen nyilvánvaló), ennek jelentőségét és hosszútávú hatását alábecsülni nem lehet, de hogy újfent nem a hímvessző jó végére fogunk kerülni, az egészen biztos

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal