Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 352
nemtom volt-e linkelve korábban, de tökéletesen mutatja miért csak gengszerváltás volt
fodor eddig is legalja emberként élt a szememben, ez nem segített 😀
Negritis
Imádtam 😊 főleg azt amikor Marci megkérdezte tőle, hogy az pár millió ember akinek szar lett a rendszerváltás (hirtelen megszűnő munkahelyek tömegei stb. ) az nem-e volt túl nagy társadalmi ár azért ami történt az országban a ‘90es években - és erre mosolygva kijelenti hogy dehogy is, egyáltalán nem ennek sajnos így kellett lennie és a rendszerváltás vitathatatlan siker 😊 akurvaanyad. Neked a parlamentben nyilván nem volt túl nagy az ár....ennek a csavonak semmi köze a liberálisokhoz ez egy igazi tőről metszett neolib.
MC12
Nem vagyok hajlandó megnézni. Fodor az egyik legnagyobb csalódás a rendszerváltós garnitúrából. (Orbánhoz képest, persze, sehol nincs.)
nagylaza
Nagyjából az egyetlen, aki ma is ugyanazt mondja, mint 30 éve.

Ezekért a "nem volt-e túl nagy ár?", "dehogy, ezt meg kellett fizetni" féle mondatokért én nem tudok rá haragudni. Nem politikus duma, az biztos. De ha bármilyen gazdasági szakemberrel leülsz kamera nélkül - bárkivel, jobbról, balról, mai, húsz évvel ezelőtti, bárki - az ugyanezt mondja.

Nem védeni akarom, mert nálam 1994 után elvágta magát, de nem ezért, hanem az MSZP koalíció kötéssel, amiben neki is része volt, nem is kicsi. De a kevés politikus közül - ha ő még annak tekinthető - az egyik, aki ma is azt mondja, amit sok éve. És a széljárás szerint se változik hetente a véleménye. Milyen hosszú kis thread jött itt össze a napokban arról, hogy mindenki arra fordul, amerre a napi szél fúj. 😊 Szóval esse jó, meg asse jó? Úgy látszik. 😊

(Fodor egyébként nem neolib. Gazdaságilag legalábbis, máshogy meg én nem tudom értelmezni a neolibet.)
peterk2005
Az első mondattal egyetértek.
Amit a nyavalygásról írtál, azzal is 😀

Annak a narratívának akkor nincs szerinted alapja, hogy a 94 utáni dolgok teljesen máshogy (értsd rosszabul) történhettek volna, ha az SZDSZ nincs egyfajta -ahogy Fodor mondja- ellenpólusként ott az MSZP mellett? Nem lehetett az szadesz a külföld szemében egyfajta biztosíték, hogy nem visszafordulás lesz 94 után?

Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 508 — The only discipline that lasts, is self discipline
nemtom volt-e linkelve korábban, de tökéletesen mutatja miért csak gengszerváltás volt

Negritis
Imádtam 😊 főleg azt amikor Marci megkérdezte tőle, hogy az pár millió ember akinek szar lett a rendszerváltás (hirtelen megszűnő munkahelyek tömegei stb. ) az nem-e volt túl nagy társadalmi ár azért ami történt az országban a ‘90es években - és erre mosolygva kijelenti hogy dehogy is, egyáltalán nem ennek sajnos így kellett lennie és a rendszerváltás vitathatatlan siker 😊 akurvaanyad. Neked a parlamentben nyilván nem volt túl nagy az ár....ennek a csavonak semmi köze a liberálisokhoz ez egy igazi tőről metszett neolib.
MC12
Nem vagyok hajlandó megnézni. Fodor az egyik legnagyobb csalódás a rendszerváltós garnitúrából. (Orbánhoz képest, persze, sehol nincs.)
nagylaza
Nagyjából az egyetlen, aki ma is ugyanazt mondja, mint 30 éve.

Ezekért a "nem volt-e túl nagy ár?", "dehogy, ezt meg kellett fizetni" féle mondatokért én nem tudok rá haragudni. Nem politikus duma, az biztos. De ha bármilyen gazdasági szakemberrel leülsz kamera nélkül - bárkivel, jobbról, balról, mai, húsz évvel ezelőtti, bárki - az ugyanezt mondja.

Nem védeni akarom, mert nálam 1994 után elvágta magát, de nem ezért, hanem az MSZP koalíció kötéssel, amiben neki is része volt, nem is kicsi. De a kevés politikus közül - ha ő még annak tekinthető - az egyik, aki ma is azt mondja, amit sok éve. És a széljárás szerint se változik hetente a véleménye. Milyen hosszú kis thread jött itt össze a napokban arról, hogy mindenki arra fordul, amerre a napi szél fúj. 😊 Szóval esse jó, meg asse jó? Úgy látszik. 😊

(Fodor egyébként nem neolib. Gazdaságilag legalábbis, máshogy meg én nem tudom értelmezni a neolibet.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 450 — Lucas Scott

Negritis
MC12
azért még a neolibeket se sértegessük ezzel kérlek szépen. mindennek megvan a határa.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 849 — The Mathematician

Negritis
MC12
nagylaza
kell hozzá gyomor az biztos

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 150 — beers & Packers

Negritis
MC12
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 420 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/kulfold/2021/03/04/bekerettek-a-pozsonyi-magyar-nagykovetet

Hihi, pedig ilyet a Petike szokott...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 371

Negritis

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 645 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Itt a kommentem

"A szülés mondjuk eddig is kvázi-magán volt 95%-ban, annyi különbséggel, hogy tényleg magánkórházba mentél és ott számlára fizettél vagy állami kórházban zsebbe fű-fa virágnak.
Side note: mikor szültünk magánkórházban, vezettük a költségeket (a 9 hónap alatti magánrendeléseket is beleszámolva), azokat összehasonlítottuk mostanáság szülni készülő ismerősök költségeivel (ők "hagyományosan" szülnek, értsd. állami kórház, mindenkinek zsebbe minden + a sülész orvos magánredenelése) és az jött ki, hogy mindennel együtt 45 ezer forinttal fizettem többet az egész procedúra alatt mindent (magánrendelések, vizsgálatok, magánkórházban 2 éjszaka, külön szoba, zuhanyzó + normális kommunikáció stb.) beleszámolva, mint ők, mínusz idegeskedés és feszengés, hogy hogyan is kell zsebbe csúsztatni. Értehetetlen, hgy aki kifizet több 100 ezret egyébként is egy szülésre, az miért nem nézi legalább meg, hogy mennyi lenne ez hivatalosan, magán úton. És amikor ezt elmondtam nekik az elején, annyi volt a rekació, hogy "dehát a doktor úrhoz járok már X éve magánba" jaoké."MC12
Egy szülés, teljes magánköltséggel Európában nagyjából 8-12 ezer euróba kerül. Ennek 60-70 százaléka a kórházi költség, a maradék az előírt vizsgálatok ára. Császárral +20% az ár. A konzultációk és az "extrák" (aki kéri a 4D, 5D-t, filmet kér ésatöbbi) efölött vannak. Ugyanez biztosítással - ahol van, de szinte mindenhol van - 200-400 euró. A konzultációk és extrák itt is külön vannak.

Azaz az összköltség legmasszívabb része maga a kórházi díj. Egy császár egyedül rádob a költségekre vagy egy milliót. Itthon felteszem olcsóbb a dolog, mert alacsonyabbak a bérek. De a felszerelés, eszközök itt is világpiaci árasak (magánban a gyógyszer is teljes áras), szóval nem hiszem, hogy ha egy magánkórház ezt fullban állja, akkor töredékére jönne ki, mint Európában. Szóval, ha mondjuk angliában 3-4.5 millió egy szülés, császárral 4-5.5. millió, akkor idehaza se 1 millió. Csak a kórházi díjról és vizsgálatokról beszélek.

Namost egyetlen tágító injekció full, nem támogatott költsége is több tízezer. Meg az infúzió, egyéb gyógyszerek darabja is. Egy viszonylag sima szülésnél simán elszurkálnak (full költségen) jópár százezret, és ezek csak a gyógyszerek. Csak a szülés levezetése alatt, nem előtte és utána. Az még plusz. Szóval nem jön nekem ki sehogy, hogy hogyan fizethettek az ismerőseid 95%-át ennek ki zsebekbe? Ennyire jól állnak, hogy 2-3 millát toltak a borítékba, vagy hogy? Vagy neked volt jóval olcsóbb (ergó nem teljesen full) az a magán?
peterk2005
Nyilván okosba, amit lehetett rákönyveltek a TB-re.

A legtöbb magánorvos ezt csinálja. Lehúzza a beteget majd még a tb-től is behúz pénzt a kezelésért. Lehet szidni az eü-t hogy hulladék, de amennyi felesleges pénzt kiszivattyúznak belőle a haszonlesők az is meger egy misét....

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 849 — The Mathematician

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Jött már pár hülyeség, Jöjjön most egy nem hülyeség Fekete-Győrtől:
 24.hu/kozelet/2021/03/05/koronavirus-fekete-gyor-stadion/

Az USA-ban kipróbálták, jól működik. Persze ennek akkor lesz értelme, ha annyi a vakcina, hogy az oltó pontok nem bírják. Erről nincs infó, de állítólag közel vagyünk a "tömeges oltás fázishoz", ahogy Cilike néni szokta emlegetni. Azt meg tudjuk, hogy a háziorvosok már ennyivel is kb. limiten vannak.
peterk2005
Azért ügyel rá Viktor, hogy a vakcina szállítás üteme ne haladja meg az oltási kapacitást (háziorvos, stb), hogy ne kelljen kinyitni a stadionjait. 😊
Ezért nem kérte azt az 1,8M Modernát, ami járna még nekünk, mondván hogy kicsit drágább mint Pfizer.
Pedig a pénz nem számít, mint mondta. Lásd pl a kínai a legdrágább...
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 508 — The only discipline that lasts, is self discipline
Jött már pár hülyeség, Jöjjön most egy nem hülyeség Fekete-Győrtől:
 24.hu/kozelet/2021/03/05/koronavirus-fekete-gyor-stadion/

Az USA-ban kipróbálták, jól működik. Persze ennek akkor lesz értelme, ha annyi a vakcina, hogy az oltó pontok nem bírják. Erről nincs infó, de állítólag közel vagyünk a "tömeges oltás fázishoz", ahogy Cilike néni szokta emlegetni. Azt meg tudjuk, hogy a háziorvosok már ennyivel is kb. limiten vannak.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Jó kis sztori az impexekről, titkosszolgálatról, offshore-ról, az állam lerablásáról, persze az átkosban (mielőtt a fidesz hívők szívrohamot kapnának 😊 )
 anchor.fm/pogi3/episodes/8--Impexek-kora---Borvendg-Zsuzsanna-trtnsszel-eqt0j1

Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 719 — #NoStress
Krumplis Jakab füstgránátos akciója meg smafu?🤡
JoeyPorter
Mert az ő akciója volt?
VanillaSky
 www.origo.hu/itthon/20210304-romgalas-miatt-nyomoznaka-jobbikos-fustgranat-miatt.html Kocsis Máté bejegyzését olvastam a közösségi portálon,Ő állítja.
Ezek az ellenzékiek úgy látszik oda vannak a füstgránátért.Múltkor Fekete-Győr,most ez..
JoeyPorter
Csak arra céloztam, hogy a sztorit miert Jakabhoz kötötték, de kocsisnál meg az origonál lényegtelen.
VanillaSky
Semmivel sem hiteltelenebb mint a hírcsárda meg telex színvonlaú források,amiket itt egynémely fórumtárs szokott linkelgetni.
JoeyPorter
Hugyos Máténál szerintem bárki hitelesebb...még a hírcsárda is, nemhogy a telex.
De reggel néztem egy órát m1-et. Hát szomorú hogy ezt sajtónak hívják...
Klaci79
Te hívod annak.
A körön belüliek pénzgyárnak, agymosodának meg propagandának hivják.
Fideszestől sose hallottam, hogy valódi médiumként, sajtóként beszélne bármiről is, ami MTVA.
Sobri Jóska
Attól függ, milyen fideszestól. A szavazótól vagy a tolvajtól? Mert én szavazó fideszestől biza mást se hallok, tolvaj fideszest viszont nem ismerek, de hiszek neked, hogy így hívják 😊
ender1112
Írtam, körön belüli, pozíciót betöltő Fidesz párttag. Akár tolvaj, akár nem. Ez a fideszes.
Aki csak szavaz, az fideszszavazó, nem fideszes.

több mint 4 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 672 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
JoeyPorter
Mert az ő akciója volt?
VanillaSky
 www.origo.hu/itthon/20210304-romgalas-miatt-nyomoznaka-jobbikos-fustgranat-miatt.html Kocsis Máté bejegyzését olvastam a közösségi portálon,Ő állítja.
Ezek az ellenzékiek úgy látszik oda vannak a füstgránátért.Múltkor Fekete-Győr,most ez..
JoeyPorter
Csak arra céloztam, hogy a sztorit miert Jakabhoz kötötték, de kocsisnál meg az origonál lényegtelen.
VanillaSky
Semmivel sem hiteltelenebb mint a hírcsárda meg telex színvonlaú források,amiket itt egynémely fórumtárs szokott linkelgetni.
JoeyPorter
Hugyos Máténál szerintem bárki hitelesebb...még a hírcsárda is, nemhogy a telex.
Klaci79
Te hívod annak.
Fideszestől sose hallottam, hogy valódi médiumként, sajtóként beszélne bármiről is, ami MTVA.
Sobri Jóska
Attól függ, milyen fideszestól. A szavazótól vagy a tolvajtól? Mert én szavazó fideszestől biza mást se hallok, tolvaj fideszest viszont nem ismerek, de hiszek neked, hogy így hívják 😊
több mint 4 éve
JoeyPorter
Mert az ő akciója volt?
VanillaSky
JoeyPorter
VanillaSky
JoeyPorter
Klaci79
Te hívod annak.

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 852
JoeyPorter
Mert az ő akciója volt?
VanillaSky
JoeyPorter
VanillaSky
JoeyPorter
több mint 4 éve
Ha Fekete-Győr a miniszterelnök, ugyanúgy eszébe nem jut nyitni, mint most Orbánnak. Itt nem az számít, hogy ki mit gondol, hanem az, hogy mi a státusza. Ha Orbán lenne ellenzéki vezet, akkor ő basztatná a kormányt, és a miniszterelnököt, most az ellenzék teszi ezt.
Sobri Jóska
Ez kell a népnek, a szavazók (túlnyomó) többségének.

Off: Most hallgattam meg a válaszonline podcastet a turizmusos-szállásos támogatásokról, ahol az egyik újságíró azt hiányolja, hogy nincs Fegyőrnek egy 35 oldalas programja, hogy pontosan hogyan lesz jogszerű a "Felcsúti-per".
Az aztán tömegeket érdekelne. Buborék bazdmeg.
zinedine5
"Majd hozunk törvényeket, vagy nem lesz per, a lényeg, hogy nyerjünk."
Egyébkent ennek a fogalomnak a bedobása a közbeszédbe kimondottan ötletes, rengeteg hatékony konnotációja van.
Korábban írtam, hogy szórakoztató egy évnek nézünk elébe politikai kommunikációk terén. Ha nem lenne a pandémia kimondottan vidám és tartalmas egy év lenne a választásokig a közélet iránt nyitottan érdeklődők számára.
Sobri Jóska
Igaz, a pandémia lett a black swan a kampányt tekintve 😊

több mint 4 éve
Ha Fekete-Győr a miniszterelnök, ugyanúgy eszébe nem jut nyitni, mint most Orbánnak. Itt nem az számít, hogy ki mit gondol, hanem az, hogy mi a státusza. Ha Orbán lenne ellenzéki vezet, akkor ő basztatná a kormányt, és a miniszterelnököt, most az ellenzék teszi ezt.
Sobri Jóska

Off: Most hallgattam meg a válaszonline podcastet a turizmusos-szállásos támogatásokról, ahol az egyik újságíró azt hiányolja, hogy nincs Fegyőrnek egy 35 oldalas programja, hogy pontosan hogyan lesz jogszerű a "Felcsúti-per".
zinedine5
"Majd hozunk törvényeket, vagy nem lesz per, a lényeg, hogy nyerjünk."
Egyébkent ennek a fogalomnak a bedobása a közbeszédbe kimondottan ötletes, rengeteg hatékony konnotációja van.
Korábban írtam, hogy szórakoztató egy évnek nézünk elébe politikai kommunikációk terén. Ha nem lenne a pandémia kimondottan vidám és tartalmas egy év lenne a választásokig a közélet iránt nyitottan érdeklődők számára.

több mint 4 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 364 — Ajmo Vatreni
Sobri Jóska

több mint 4 éve
Fekete-Győr hogy áll a fasza nyitási tervével? Mintha most elhalkult volna..mekkora bukta lett volna, ha ő dönthet és kinyit. Persze nem nyitott volna ő sem, csak a népszerűségi pofázás a lényeg.
topin
Igen, egy ideje már nem jönnek a Facebookon sorba a momentum meg az újhelyi javaslatai a nyitásról, meg hogy ideje nyitni...beleszaladatak a hülyeségbe meg a pillanat uralásának vágyába, mint a kormány a konzultációval. Másrészről január elején-közepén amikor kitalálták meg nekiálltak megvalósítani a kampányokat nem feltétlenül tudhatták, hogy ennyire bedurran ez a mutáció szóval akkor politikai szempontból érthető volt mindkét oldal reakciója az enyhülő helyzetre. Más kérdés, hogy a valóság mindenkit arconbaszott (újra).
MC12
Azért nem egészen.
1, Lehetett sejteni, hogy kurva messze a nyitás, és durvul a helyzet, nem enyhül. Én legalábbis sose gondoltam másként, nem volt semmi releváns infó, ami a nyitást erősítette volna.
2, A kormány nem baszik rá a konzultációra, mert az fog kijönni, hogy még ne, hogy szépen lassan, és hasonlóak, hisz nem 18-20 évesek töltik ki elsősorban, hanem középkorúak, főként fidesz-szavazók.
3, Ha Fekete-Győr a miniszterelnök, ugyanúgy eszébe nem jut nyitni, mint most Orbánnak. Itt nem az számít, hogy ki mit gondol, hanem az, hogy mi a státusza. Ha Orbán lenne ellenzéki vezet, akkor ő basztatná a kormányt, és a miniszterelnököt, most az ellenzék teszi ezt. Ez ebben a polarizált posztmodern politikában valahol így normális, még ha valójában abnormális is.
Sobri Jóska
1. Lehetett sejteni de senki nem akarta sejteni 😊 a kormányzati nyitási terv az volt januárban, hogy március 15-i héten már engedik a teraszokat meg pár apróságot, húsvéttal a szállodákat és éttermeket korlátozott létszámmal de bárkinek kinyitni beltérrel, május 1-el egy jóval nagyobb körű nyitás, júniusra pedig kis túlzással normális állapotok. Ezt kellett volna alátámasztania a konzultációnak. Na ez nem fog menni szerintem, ebbe hugyozott bele a 3. hullám és ezt nem gondolták odafent sem ennyire komolynak(mármint a 3. hullámot). El kell fognadnunk Sobri, hogy néha ők is hibáznak 😊

2. Ne már 😊 teljesen mindegy, hogy 1 ember vagy 8 millió tölti ki, te is tudod, hogy nincs jelentősége hogy ők mit mondanak, a Századvég elemzései szerint lesznek a %-ok megállapítva és a kommunikációs tervekhez igazítva ennyi.

3. Egyébiránt a Gulyás és a kommunikációs csapat mai teljesítménye ismét kritikán aluli volt. 1 év alatt legalább 4-szer buknak meg krízis-kommunikációból. Félig-bemondások, nem kifejtett mondatok, holnapra megcáfolt kijelentések és a végén a közlönyben kijön egy 8. verzió. Érthetetlen, hogy miért hibáznak alap dolgokban, és mielőtt bárki mondaná, ez nem szándékos ez csak szimplán hiba. Bemondani, hogy a szolgáltatások is tilosak lesznek 2 hétig aztán továbbmenni anélkül, hogy kifejtené, pontosan ahhoz vezetett ami lett: káosz. Az autómentő? a vízvezetékszerelő? a posta? ennél jobb lett volna ha nem mond semmit, meg az is ha kifejti. De megint félmondásokkal állt ki és ez megintcsak azt jelzi, hogy a kommunikációs csapat minőségileg, szakmailag nem jó, hirtelen reagálnak és azt is rosszul. Az, hogy az ellenzék is olyan béna amilyen, az csak egy darabig tart ki a Fidesznek előnyként, főleg azért mert a független szavazók jelentős része (és jövőre ők döntik el a választást) még elhiszi, hogy az ellenzékkel szemben a fidesz legalább kormányzóképes (tudom csebi, Klaci és a többiek hogy szerintetek nem az de ti nem is vagytok független szavazók 😊 ) többek között ezért sem zuhant még be a támogatottságuk, de az ilyen kapkodások hosszú távon (és már hosszú távon vagyunk) erodálja a kormányzóképesség látszatát ami %-okban mérhető lesz heteken belül, szerintem.
MC12
1. Dehogy kell elfogadunk. Ezt csak a benned lévő humánum mondatja veled, de politikában az csak ballaszt.

2. Igen, ezért mondom, hogy a kormány nem baszik a konzultációra, annak legitimációs erejével fogja tenni, amit tennie kell.

3.Többek közt ezért is fog bukni Orbán 22-ben. Én nem fogom emiatt sajnálni, még ha én csípem is őt, és jobban, mint az ellenzéki politikusok közül bárkit. De sajnálni vagy megsiratni nem fogom.
A legjobbnak lenni egy gyenge mezőnyben ezt jelenti: állandó kiesőzóna, még tabellaelsőként is.

több mint 4 éve
Fekete-Győr hogy áll a fasza nyitási tervével? Mintha most elhalkult volna..mekkora bukta lett volna, ha ő dönthet és kinyit. Persze nem nyitott volna ő sem, csak a népszerűségi pofázás a lényeg.
topin
Igen, egy ideje már nem jönnek a Facebookon sorba a momentum meg az újhelyi javaslatai a nyitásról, meg hogy ideje nyitni...beleszaladatak a hülyeségbe meg a pillanat uralásának vágyába, mint a kormány a konzultációval. Másrészről január elején-közepén amikor kitalálták meg nekiálltak megvalósítani a kampányokat nem feltétlenül tudhatták, hogy ennyire bedurran ez a mutáció szóval akkor politikai szempontból érthető volt mindkét oldal reakciója az enyhülő helyzetre. Más kérdés, hogy a valóság mindenkit arconbaszott (újra).
MC12
Azért nem egészen.
1, Lehetett sejteni, hogy kurva messze a nyitás, és durvul a helyzet, nem enyhül. Én legalábbis sose gondoltam másként, nem volt semmi releváns infó, ami a nyitást erősítette volna.
2, A kormány nem baszik rá a konzultációra, mert az fog kijönni, hogy még ne, hogy szépen lassan, és hasonlóak, hisz nem 18-20 évesek töltik ki elsősorban, hanem középkorúak, főként fidesz-szavazók.
3, Ha Fekete-Győr a miniszterelnök, ugyanúgy eszébe nem jut nyitni, mint most Orbánnak. Itt nem az számít, hogy ki mit gondol, hanem az, hogy mi a státusza. Ha Orbán lenne ellenzéki vezet, akkor ő basztatná a kormányt, és a miniszterelnököt, most az ellenzék teszi ezt. Ez ebben a polarizált posztmodern politikában valahol így normális, még ha valójában abnormális is.
Sobri Jóska
1. Lehetett sejteni de senki nem akarta sejteni 😊 a kormányzati nyitási terv az volt januárban, hogy március 15-i héten már engedik a teraszokat meg pár apróságot, húsvéttal a szállodákat és éttermeket korlátozott létszámmal de bárkinek kinyitni beltérrel, május 1-el egy jóval nagyobb körű nyitás, júniusra pedig kis túlzással normális állapotok. Ezt kellett volna alátámasztania a konzultációnak. Na ez nem fog menni szerintem, ebbe hugyozott bele a 3. hullám és ezt nem gondolták odafent sem ennyire komolynak(mármint a 3. hullámot). El kell fognadnunk Sobri, hogy néha ők is hibáznak 😊

2. Ne már 😊 teljesen mindegy, hogy 1 ember vagy 8 millió tölti ki, te is tudod, hogy nincs jelentősége hogy ők mit mondanak, a Századvég elemzései szerint lesznek a %-ok megállapítva és a kommunikációs tervekhez igazítva ennyi.

3. Egyébiránt a Gulyás és a kommunikációs csapat mai teljesítménye ismét kritikán aluli volt. 1 év alatt legalább 4-szer buknak meg krízis-kommunikációból. Félig-bemondások, nem kifejtett mondatok, holnapra megcáfolt kijelentések és a végén a közlönyben kijön egy 8. verzió. Érthetetlen, hogy miért hibáznak alap dolgokban, és mielőtt bárki mondaná, ez nem szándékos ez csak szimplán hiba. Bemondani, hogy a szolgáltatások is tilosak lesznek 2 hétig aztán továbbmenni anélkül, hogy kifejtené, pontosan ahhoz vezetett ami lett: káosz. Az autómentő? a vízvezetékszerelő? a posta? ennél jobb lett volna ha nem mond semmit, meg az is ha kifejti. De megint félmondásokkal állt ki és ez megintcsak azt jelzi, hogy a kommunikációs csapat minőségileg, szakmailag nem jó, hirtelen reagálnak és azt is rosszul. Az, hogy az ellenzék is olyan béna amilyen, az csak egy darabig tart ki a Fidesznek előnyként, főleg azért mert a független szavazók jelentős része (és jövőre ők döntik el a választást) még elhiszi, hogy az ellenzékkel szemben a fidesz legalább kormányzóképes (tudom csebi, Klaci és a többiek hogy szerintetek nem az de ti nem is vagytok független szavazók 😊 ) többek között ezért sem zuhant még be a támogatottságuk, de az ilyen kapkodások hosszú távon (és már hosszú távon vagyunk) erodálja a kormányzóképesség látszatát ami %-okban mérhető lesz heteken belül, szerintem.

több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 651
Füstgránát, értem

forbes.hu/uzlet/ujabb-4-milliard-forintot-kapott-a-hell-az-allamtol-de-jutott-tamogatas-csanyi-cegeknek-is/?fbclid=IwAR3ZDOYyABkDMAmbbeieFXQQvHyBmmz5ZU4lVtkZRyq9HXhtN3DGpv6dv8I

Újabb 4 milliárd forintot kapott a Hell az államtól, de jutott támogatás Csányi-cégeknek is

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
JoeyPorter Pittsburgh Steelers 2 649 — Volt egy kis zápor
JoeyPorter
Mert az ő akciója volt?
VanillaSky
JoeyPorter
VanillaSky

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 696 — no es importante
topin
Abban a MOMENTUMBAN nyitni kellett volna, most meg már mást tenni, igazából tényleg ők az igazi 21. század párt, pontosan ilyen a pillanatpolitizálás

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
topin
MC12
Azért nem egészen.