Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Gondolom a katonai hirszerzoknel meg a civilnel is azert van 1-2 ember aki kozelharban sem rossz 😊Ahogy a legtöbb edzőteremben is. 😊
undisputedly
De a 20.század második felétől már a közelharc nem lényegi, hiszen megbízható kézilőfegyverek állnak rendelkezésre, és a világ legjobb harcművészét is megállítja egy teljesen átlagos lövedék.
több mint 5 éve
Csak sikerült a BLM agyhalottjainak ebből is bőrszín és rasszista kérdést csinálni... Ha feketék támadnak tuti több a halott, meg a fehér felsőbbrendűség megnyílvánulása volt... Oké... A renitens, anarchista prolik esetén nem tök mindegy kik tőrtek és zúztak tegnap? Elképesztő mennyire kinyírja magát az USA ezzel az állandó belső forrongással és túltolt hülyeségekkel
több mint 5 éve
középiskolai osztálytársam lett először a Vám- és Pénzügyőrség, majd az abból alakított NAV nyomozója, majd később a most NBSZ-nek hívott szervezethez került, szintén úgy tudom "nyomozói" (mindenesetre íróasztalos, de fegyverrel járó) munkakörbe, bár nyilván nagyon keveset beszélt a konkrét munkákról vagy a feladatköréről.Szerk2: Meg valami, ha mar megeresztettem itt, tudja valaki, hogy egy ilyen titkosszolgat penzugyileg hogyan kompenzalunk annyira, hogy limitaljuk az atallas veszelyet? Mert azert megiscsak kozszolgak, egy csoro kis orszagban, ugyanakkor elemi erdekunk jol megfizetni oket, de pl a rendori fizuk menten nem tudom elkepzelni, hogy tisztes penzt kapnanak.Nekem egy volt ELTE-s évfolyamtársamból ilyen ügynök lett. Nem tudom, hogy pontosan mit csinál, de valami hírszerzés / adatszerzés területen dolgozik. Felteszem nem keres úgy, mint egy focista 😊, de ránézésre tisztes élete van, nem tűnik úgy, mintha gond lenne a havi rezsiszámla befizetése.
undisputedly
Egyébként nagyon ne egy 007-es féle ügynököt képzelj el. inkább gondolnád egy vállalati adatelemzőnek, aki egész nap computer mellett ülve adatokat elemez, hasonlít, szűr, vizsgál. Szerintem nagyjából ezt is csinálja. Biztosan van "Bond féle" terepkatona is, de úgy gondolom ma már a meló nagy része elég unalmas adatgyűjtés, elemzés és azokból jelentés írás lehet.
peterk2005
és bizton állítom, hogy többet keres(ett) mint én cégvezetőként.
ez alapján úgy gondolom akik a polgári titkosszolgálatoknál vannak, azok megfelelően vannak kompenzálva
több mint 5 éve
Nem tudom h gyűlülködőbe vagy ide... meglepőnek nem meglepő, de legalább több mint szomorú.telex.hu/tudomany/2021/01/07/mar-nem-dolgozik-a-magyarsagkutatoban-a-pozsonyi-csatat-kritizalo-ket-regesz
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Én is mindig így teszek, de sajnos nekem ehhez nem kell trükközni 😀 😀 😀Nálunk pont az a baj, hogy megkérdezi ugyan a vezetőség, hogy technikai oldalról mit hogy szeretnénk, mi megvalósítható, el is mondjuk (több évtizedes tapasztalattal), aztán természetesen magasról leszarják, és csinálják ahogy ők gondolják, vagy ahogy 100 dollárral olcsóbb (akkor). Aztán pár hónappal, egy-két évvel később csak kiderül, hogy nekünk volt igazunk, és szar az egész, és orbitális szopás van, és lehet újra csinálni egy rakat mindent, ami kikúrt sok idő, meló, pénz.Nekem egy trükköm: olyan emberekkel veszem körül magam, hogy amikor céges meeting van, akkor szakmai kérdésekben én legyek a leghülyébb a teremben.
warr_b
Gyurma Pappa
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 5 éve
4 (?) napja emelkedik az elhunytak száma... :/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
de pl a követségre küldött rejtettek nagy részét is ilyennek kell elképzelni.Abszolut ilyennek gondolom en is, vagyis inkabb olyannak, mint a Suszter, szabo, baka, kem c. filmben. Azt olvastam, hogy nyilvan terepre mennek amikor beszerveznek valakit, alteregokat hasznalnak, ki vannak kepezve, hogyan kovessenek valakit illetve oket hogyan nentudjak kovetni stb, aztan itt kinis merul. Gondolom a katonai hirszerzoknel meg a civilnel is azert van 1-2 ember aki kozelharban sem rossz 😊Szerk2: Meg valami, ha mar megeresztettem itt, tudja valaki, hogy egy ilyen titkosszolgat penzugyileg hogyan kompenzalunk annyira, hogy limitaljuk az atallas veszelyet? Mert azert megiscsak kozszolgak, egy csoro kis orszagban, ugyanakkor elemi erdekunk jol megfizetni oket, de pl a rendori fizuk menten nem tudom elkepzelni, hogy tisztes penzt kapnanak.Nekem egy volt ELTE-s évfolyamtársamból ilyen ügynök lett. Nem tudom, hogy pontosan mit csinál, de valami hírszerzés / adatszerzés területen dolgozik. Felteszem nem keres úgy, mint egy focista 😊, de ránézésre tisztes élete van, nem tűnik úgy, mintha gond lenne a havi rezsiszámla befizetése.
undisputedly
Egyébként nagyon ne egy 007-es féle ügynököt képzelj el. inkább gondolnád egy vállalati adatelemzőnek, aki egész nap computer mellett ülve adatokat elemez, hasonlít, szűr, vizsgál. Szerintem nagyjából ezt is csinálja. Biztosan van "Bond féle" terepkatona is, de úgy gondolom ma már a meló nagy része elég unalmas adatgyűjtés, elemzés és azokból jelentés írás lehet.
peterk2005
undisputedly
sőt sokszor nem is a fogadó állam az, ami érdekes nekik, hanem más országok oda küldött diplomatái.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Abszolut ilyennek gondolom en is, vagyis inkabb olyannak, mint a Suszter, szabo, baka, kem c. filmben. Azt olvastam, hogy nyilvan terepre mennek amikor beszerveznek valakit, alteregokat hasznalnak, ki vannak kepezve, hogyan kovessenek valakit illetve oket hogyan nentudjak kovetni stb, aztan itt kinis merul. Gondolom a katonai hirszerzoknel meg a civilnel is azert van 1-2 ember aki kozelharban sem rossz 😊Szerk2: Meg valami, ha mar megeresztettem itt, tudja valaki, hogy egy ilyen titkosszolgat penzugyileg hogyan kompenzalunk annyira, hogy limitaljuk az atallas veszelyet? Mert azert megiscsak kozszolgak, egy csoro kis orszagban, ugyanakkor elemi erdekunk jol megfizetni oket, de pl a rendori fizuk menten nem tudom elkepzelni, hogy tisztes penzt kapnanak.Nekem egy volt ELTE-s évfolyamtársamból ilyen ügynök lett. Nem tudom, hogy pontosan mit csinál, de valami hírszerzés / adatszerzés területen dolgozik. Felteszem nem keres úgy, mint egy focista 😊, de ránézésre tisztes élete van, nem tűnik úgy, mintha gond lenne a havi rezsiszámla befizetése.
undisputedly
peterk2005
több mint 5 éve
Szerk2: Meg valami, ha mar megeresztettem itt, tudja valaki, hogy egy ilyen titkosszolgat penzugyileg hogyan kompenzalunk annyira, hogy limitaljuk az atallas veszelyet? Mert azert megiscsak kozszolgak, egy csoro kis orszagban, ugyanakkor elemi erdekunk jol megfizetni oket, de pl a rendori fizuk menten nem tudom elkepzelni, hogy tisztes penzt kapnanak.Nekem egy volt ELTE-s évfolyamtársamból ilyen ügynök lett. Nem tudom, hogy pontosan mit csinál, de valami hírszerzés / adatszerzés területen dolgozik. Felteszem nem keres úgy, mint egy focista 😊, de ránézésre tisztes élete van, nem tűnik úgy, mintha gond lenne a havi rezsiszámla befizetése.
undisputedly

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Azt meg, hogy ki a fárasztó eredeztessük már onnan, hogy Amadeus írt egy böszmeséget:Te ragadtad ki kontextusból a beszélgetést azzal, hogy úgy csavartad, hogy a te életed relációjában mit számít. A kérdés az volt, hogy az országét hogyan befolyásolja. Erre a kérdésre válaszoltam. Hogy ebből rád személyesen mennyi vetül, az a te dolgod. Ha semmi, good for you, de engem és a kérdezőt az ország sorsa érdekelt.
lehet, csak amikor az USA kiheveri ezt - mert ki fogja - és feláll a Biden adminisztráció, akkor a mi trumpizmusunkat kurvára nem fogják díjazni.mire davemayer rákérdezett, hogy
Amadeus
És ez miben befolyásolja Mo működését?és ebbe folytál te bele, megválaszolásnak álcázva mondandódat, mintha a kérdés lenne a hülyeség, nem Amadeus félsorosa. 😉
Én annak a hatalmas előnyét sem láttam Mo-ra nézve hogy Trump az elnök, Biden is le fogja szarni mit gondol Mo róla.
davemayer
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
A politikusok számára nyilván van.2010 áprilisa és 2016 novembere között Orbán volt nálunk, és demokrata elnök (Obama) az USA-ban.Néha marha fárasztó tudsz lenni Jóska. 😊 Azzal kezdem a mondandómat, hogy a következményektől nem szokott leesni a csillár, érsd: a saját kis apró szaros életében közvetlenül nem tud rábökni valamire, hogy na ez lett rosszabb baszki, erre mi a reakciód? Hogy bökjön már rá valamire. 😊
Írja le mindenki bátran, hogy neki személyesen milyen érdeksérelme volt azalatt a 6 és fél év alatt. meglepne ha túl sok honfitársunkat ez a legcsekélyebb mértékben is érintette volna.
Habonyt és a NAV-os nőt kitiltották, majd Habony posztolt Washington DC-ből, és kb. ennyi.
Én nem vettem semmit se észre abból, hogy az életminőségemre negatívan hatott volna a demokrata USA államvezetés. Ahogy abból se, hogy a trumpi pozitívan.
Csak kommunikációs politizálás ami Magyarország és az USA között zajlik.
Sobri Jóska
Leírtam két példát, hogy miben tud kellemetlen lenni egy rosszabb viszony. Aztán ha te úgy gondolod, hogy egy nagyhatalommal való jó vagy rossz viszony között nincs semmi különbség, akkor csókoltatlak, mert ezzel lényegében fölöslegesnek minősítetted a politika hatezer éves történetét. 😊
peterk2005
Így nem minősítem fölöslegesnek a politika hatezer éves történetét.
De az én életem relációjában nincs jelentősége, hogy Orbán jóban van e Bidennel vagy Trumppal vagy sem.
Így valóban feleslegesnek minősítem az én életem viszonylatában.
És ez életcélnak is megfelelő, ajánlom másnak is. 😉
Azt meg, hogy ki a fárasztó eredeztessük már onnan, hogy Amadeus írt egy böszmeséget:
lehet, csak amikor az USA kiheveri ezt - mert ki fogja - és feláll a Biden adminisztráció, akkor a mi trumpizmusunkat kurvára nem fogják díjazni.mire davemayer rákérdezett, hogy
Amadeus
És ez miben befolyásolja Mo működését?és ebbe folytál te bele, megválaszolásnak álcázva mondandódat, mintha a kérdés lenne a hülyeség, nem Amadeus félsorosa. 😉
Én annak a hatalmas előnyét sem láttam Mo-ra nézve hogy Trump az elnök, Biden is le fogja szarni mit gondol Mo róla.
davemayer
több mint 5 éve
2010 áprilisa és 2016 novembere között Orbán volt nálunk, és demokrata elnök (Obama) az USA-ban.Néha marha fárasztó tudsz lenni Jóska. 😊 Azzal kezdem a mondandómat, hogy a következményektől nem szokott leesni a csillár, érsd: a saját kis apró szaros életében közvetlenül nem tud rábökni valamire, hogy na ez lett rosszabb baszki, erre mi a reakciód? Hogy bökjön már rá valamire. 😊
Írja le mindenki bátran, hogy neki személyesen milyen érdeksérelme volt azalatt a 6 és fél év alatt. meglepne ha túl sok honfitársunkat ez a legcsekélyebb mértékben is érintette volna.
Habonyt és a NAV-os nőt kitiltották, majd Habony posztolt Washington DC-ből, és kb. ennyi.
Én nem vettem semmit se észre abból, hogy az életminőségemre negatívan hatott volna a demokrata USA államvezetés. Ahogy abból se, hogy a trumpi pozitívan.
Sobri Jóska
Leírtam két példát, hogy miben tud kellemetlen lenni egy rosszabb viszony. Aztán ha te úgy gondolod, hogy egy nagyhatalommal való jó vagy rossz viszony között nincs semmi különbség, akkor csókoltatlak, mert ezzel lényegében fölöslegesnek minősítetted a politika hatezer éves történetét. 😊

több mint 5 éve
2010 áprilisa és 2016 novembere között Orbán volt nálunk, és demokrata elnök (Obama) az USA-ban.Trump elnökségét nehéz volt kihasználni, mert kiszámíthatatlan volt a faszi. Nem policy mentén voltak barátai vagy riválisai, hanem ahogy esett. Ha véletlenül belefutott egy magyar politikus tweetjébe ami kritizálta őt, akkor onnantól blacklistre kerülhettünk akkor is, ha közben Orbán kinyalta a seggét. És fordítva is megtörténhetett, hogy annak ellenére, hogy Orbánnak esetleg nem tetszett volna, akkor is jól feküdnénk nála, mert a twitteren jókat írunk róla.És ez miben befolyásolja Mo működését?Vicc, hogy ez a sárga hajú retardált még mindig inkább veti a hullámokat... Nyilván addig marad a címlapon amíg folyamatosan odaürít valahová, vagy majd egy bíróság börtönbe csukja és martirt farag belőle.lehet, csak amikor az USA kiheveri ezt - mert ki fogja - és feláll a Biden adminisztráció, akkor a mi trumpizmusunkat kurvára nem fogják díjazni.
És akkor csodálkoznak, hogy a koldus oroszok célzott tamadasokkal úgy szivatjak őket ahogy nem szégyellik, miközben a pandaval összefogva épp pockolik ki a dollárt és az amcsi befolyást mindenhonnan...
FLZOLI
Amadeus
davemayer
De általában azért van annak előnye, ha vezető gazdasági, politikai, katonai hatalmakkal jó a kapcsolat. A következményektől nem szokott otthon leesni a csllár, de sok apróságban összegyűlhet annyi, ami kellemetlen lehet. Például megkövetelik, hogy költsünk a NATO-ra annyit, amennyit a szövetségi tagságunkban vállaltunk, és máris el kell költenünk mondjuk 100-200 milliárdot tankokra akkor, amikor a covid utáni helyreállítás idején más célre jobb helye lenne. Vagy azt mondják a putyini befolyás miatt megbízhatatlanok lettünk, és elkezdünk nem hozzájutni olyan intelekhez, amikhez korábban igen. Kínáról, oroszokról, esetleg szomszédainkról szóló intelekhez. Például részleteket arról, hogy ezek hogyan operálnak a mi saját területünkön, amit önerőből a saját elhárításunk képtelen felderíteni.
peterk2005
több mint 5 éve
Trump elnökségét nehéz volt kihasználni, mert kiszámíthatatlan volt a faszi. Nem policy mentén voltak barátai vagy riválisai, hanem ahogy esett. Ha véletlenül belefutott egy magyar politikus tweetjébe ami kritizálta őt, akkor onnantól blacklistre kerülhettünk akkor is, ha közben Orbán kinyalta a seggét. És fordítva is megtörténhetett, hogy annak ellenére, hogy Orbánnak esetleg nem tetszett volna, akkor is jól feküdnénk nála, mert a twitteren jókat írunk róla.És ez miben befolyásolja Mo működését?Vicc, hogy ez a sárga hajú retardált még mindig inkább veti a hullámokat... Nyilván addig marad a címlapon amíg folyamatosan odaürít valahová, vagy majd egy bíróság börtönbe csukja és martirt farag belőle.lehet, csak amikor az USA kiheveri ezt - mert ki fogja - és feláll a Biden adminisztráció, akkor a mi trumpizmusunkat kurvára nem fogják díjazni.
És akkor csodálkoznak, hogy a koldus oroszok célzott tamadasokkal úgy szivatjak őket ahogy nem szégyellik, miközben a pandaval összefogva épp pockolik ki a dollárt és az amcsi befolyást mindenhonnan...
FLZOLI
Amadeus
davemayer
De általában azért van annak előnye, ha vezető gazdasági, politikai, katonai hatalmakkal jó a kapcsolat. A következményektől nem szokott otthon leesni a csllár, de sok apróságban összegyűlhet annyi, ami kellemetlen lehet. Például megkövetelik, hogy költsünk a NATO-ra annyit, amennyit a szövetségi tagságunkban vállaltunk, és máris el kell költenünk mondjuk 100-200 milliárdot tankokra akkor, amikor a covid utáni helyreállítás idején más célre jobb helye lenne. Vagy azt mondják a putyini befolyás miatt megbízhatatlanok lettünk, és elkezdünk nem hozzájutni olyan intelekhez, amikhez korábban igen. Kínáról, oroszokról, esetleg szomszédainkról szóló intelekhez. Például részleteket arról, hogy ezek hogyan operálnak a mi saját területünkön, amit önerőből a saját elhárításunk képtelen felderíteni.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 5 éve
És ez miben befolyásolja Mo működését?Vicc, hogy ez a sárga hajú retardált még mindig inkább veti a hullámokat... Nyilván addig marad a címlapon amíg folyamatosan odaürít valahová, vagy majd egy bíróság börtönbe csukja és martirt farag belőle.lehet, csak amikor az USA kiheveri ezt - mert ki fogja - és feláll a Biden adminisztráció, akkor a mi trumpizmusunkat kurvára nem fogják díjazni.
FLZOLI
Amadeus
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Vicc, hogy ez a sárga hajú retardált még mindig inkább veti a hullámokat... Nyilván addig marad a címlapon amíg folyamatosan odaürít valahová, vagy majd egy bíróság börtönbe csukja és martirt farag belőle.lehet, csak amikor az USA kiheveri ezt - mert ki fogja - és feláll a Biden adminisztráció, akkor a mi trumpizmusunkat kurvára nem fogják díjazni.
FLZOLI
több mint 5 éve
Vicc, hogy ez a sárga hajú retardált még mindig inkább veti a hullámokat... Nyilván addig marad a címlapon amíg folyamatosan odaürít valahová, vagy majd egy bíróság börtönbe csukja és martirt farag belőle.És akkor csodálkoznak, hogy a koldus oroszok célzott tamadasokkal úgy szivatjak őket ahogy nem szégyellik, miközben a pandaval összefogva épp pockolik ki a dollárt és az amcsi befolyást mindenhonnan...
több mint 5 éve
Nem lennék meglepve.és alapvetően ez a "jobbik" eset, abba inkább bele se gondoljunk h hithű szövetségesünk Erdogan, ezért nem avatkoztak be a műveletébe...Értem én, meg tök klassz. Csak hát ugye valamennyi közig szervnek feljelentési kötelezettsége van, amennyiben bűncselekmény gyanúját észleli.általánosságban mondok 1-2 dolgot aztán ha van kérdés akkor még hajrá.Nem ertek hozza semennyire, de szerintem a magyar szolgalatok valamelyikenek az lenne a dolga, hogy ezeket a tevekenysegeket meghiusitsa, nem?Ebben speciel semmi kemény nincs sztem (mármint a megfigyeléseken, a zaklatás az más tészta). Minden diplomáciai szolgálat tele van kémekkel, és ügynökökkel (a demokratikus országoké is), és nyilvánvaló hogy a török diktatúrában ezek a kormányt szolgálják ki. Persze az kellemetlen, ha ezek után nem utasítunk ki közülük párat (nyilván nem fogunk)Ez is szep:Ez nagyon kemény egyébként. Megint csak a magyar szolgálatok, hmm, érdekes működését mutatja be.
index.hu/belfold/2021/01/06/torok_titkosszolgalat_budapest_megfigyeles_erdogan_hirszerzes/
undisputedly
Ugyanitt megnézném, hogy mekkora szerver pucolások vannak most éppen a runoff vége óta... Bármikor elő lehet venni a Microsoft ügyet, ugyebár.
Gyurma Pappa
Rynald
Es most nem arra gondolok, hogy MIssion Impossible modra orizzek a celszemelyeket, hanem az, hogy tudjanak ezekrol a diplomatakrol, a tevekenysegukrol es szepen felkerjek oket arra, hogy akkor most tavozzanak.
Kulon erdekes ez ugye, hiszen a nemet titkosszolgalatok aktivan vedik az orszagukat kifejezetten erdogan embereitol is, rengeteg report volt errol.
Mi meg hagyjuk, hogy az EUs es nemet elit altal tamogatott torok ellenallast zargassak az EU teruleten? 😀
Mondjuk az azert erdekelne, hogy mekkora kapacitasa van a magyar szerveknek erre, 100 ember? 200? 1000?
Mondjuk 30 orszag 50 diplomataja jelent 1500 embert. Mekkora allomany kell 1500 diplomata kordaban tartasara? Azt olvastam nizza utan, hogy a francia szervek vezetoje lenyilatkozta, egy terror gyanus szemely kovetese kb. 7 ugynokot igenyel.
Szerk: Multkor felmerult bennem az oroszok lebukasa kapcsan, hogy amugy milyen modszerekkel vedik az allomanyt? Pl azt tudni, hogy milyen epuletekben van egy-egy ilyen szerv. Hogyan vedjuk ki azt, hogy valaki letaborozzon az epulet elott es profilozza azokat akik ki-be jarnak?
Szerk2: Meg valami, ha mar megeresztettem itt, tudja valaki, hogy egy ilyen titkosszolgat penzugyileg hogyan kompenzalunk annyira, hogy limitaljuk az atallas veszelyet? Mert azert megiscsak kozszolgak, egy csoro kis orszagban, ugyanakkor elemi erdekunk jol megfizetni oket, de pl a rendori fizuk menten nem tudom elkepzelni, hogy tisztes penzt kapnanak.
undisputedly
Két fontosabb szerv van: IH és AH.
AH felel a magyarországi védelemért mind személyi mind intézményi szinten. Az más kérdés, hogy külföldi állampolgárok védelme ebbe beletartozik-e (sztem nem max akkor ha kapcsolódik ehhez valamilyen magyar/EU/NATO érdek). Létszámról nem igazán tudok semmit.
Kompenzáció: rendvédelmi szerv és kiemelt vmien szinten ott is ergó magasabb a fizu, de az új Kit-tel már lehet nem annyira vonzó egy minisztériumi pozival szemben. úgy gondolom épp a rendőri fizu miatt emelkedtek ki annó.
IH: el lehet olvasni a feladatkörüket, de lényegében ők a hírszerzők, az emberek A Hegyről vagy hegyi emberek. Ők abban nem érdekeltek, hogy védjenek is bárkit itthon. Létszám: eléggé alul vannak szabva tudomásom szerint.
Kompenzáció: ezt sosem láttam át, elvileg picit a sima közszolga felett vannak, de nem olyan nagyon, ami azt jelenti, hogy az AH-tól elmaradnak.
Igazi kompenzáció: mindkét szerv küldhet ki embert külszolgálatra. Vannak, akik nyílt poziba vannak, akik rejtettbe kerülnek ki. Azt, hogy ki mennyire tudja a fogadó államban: akikkel nem annyira rossz a kapcsolatunk azokról általában lehet tudni, hogy kik a rejtettek a nagykövetségen vica versa (ez tényleg úgy van, ahogy a Homelandben ábrázoltak, hogy alapvetően tudják is, és ezek a személyek egymással tartják a kapcsolatot, nem igazán köpnek bele a levesbe, hogy megpróbálnak mással kiépíteni kapcsolatot a nagyköviről.)
Fenti leosztásba belekaksizott a TEK, mert először megkapta az AH feladatköreinek egy részét, majd idővel az IH-nak is akár párhuzamosan is. Úgy tudom, hogy ők is küldenek már ki külszolgálatra embereket, amit azért nem értek, mert ott olyan magas fizu van, hogy nem tudom megéri-e nekik.
Akkor még van a KNBSZ, a katonák, akikről a legjobb véleményről vagyok magasan, de ők nagyon speciálisak. Létszám: ők hellyel közel megvannak tudomásom szerint, pénzben sem állnak rosszul.
Átállás veszélye: sztem elképesztően magas.
csebi
Ha egy NEBIH-es/NMHH-s emberrablást észlel, akkor köteles eljárni = azonnal értesíteni az illetékes szervet. Ez itt a kurva nagy gáz, hogy hatáskörtől függetlenül egy kurva szolgálat, rendvédelmi szerv nem észlelte, hogy embert rabolnak ebben az országban, mégpedig akképp súlyosítva, hogy alapvetően megfigyelt emberek rabolnak alapvetően megfigyelt embereket. Nem Géza bácsi 3 fröccs után Kati nénit a lucernásba.
Ha észlelték és nem jártak el, akkor még nagyobb a baj.
És akkor újra ott tartunk, hogy forráshiány, emberhiány... és körbe körbe és körbe ugyanez. Mint a tűzoltóknál, rendőröknél, bv-seknél, stb...
Amadeus
empty taxi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
és alapvetően ez a "jobbik" eset, abba inkább bele se gondoljunk h hithű szövetségesünk Erdogan, ezért nem avatkoztak be a műveletébe...Értem én, meg tök klassz. Csak hát ugye valamennyi közig szervnek feljelentési kötelezettsége van, amennyiben bűncselekmény gyanúját észleli.általánosságban mondok 1-2 dolgot aztán ha van kérdés akkor még hajrá.Nem ertek hozza semennyire, de szerintem a magyar szolgalatok valamelyikenek az lenne a dolga, hogy ezeket a tevekenysegeket meghiusitsa, nem?Ebben speciel semmi kemény nincs sztem (mármint a megfigyeléseken, a zaklatás az más tészta). Minden diplomáciai szolgálat tele van kémekkel, és ügynökökkel (a demokratikus országoké is), és nyilvánvaló hogy a török diktatúrában ezek a kormányt szolgálják ki. Persze az kellemetlen, ha ezek után nem utasítunk ki közülük párat (nyilván nem fogunk)Ez is szep:Ez nagyon kemény egyébként. Megint csak a magyar szolgálatok, hmm, érdekes működését mutatja be.
index.hu/belfold/2021/01/06/torok_titkosszolgalat_budapest_megfigyeles_erdogan_hirszerzes/
undisputedly
Ugyanitt megnézném, hogy mekkora szerver pucolások vannak most éppen a runoff vége óta... Bármikor elő lehet venni a Microsoft ügyet, ugyebár.
Gyurma Pappa
Rynald
Es most nem arra gondolok, hogy MIssion Impossible modra orizzek a celszemelyeket, hanem az, hogy tudjanak ezekrol a diplomatakrol, a tevekenysegukrol es szepen felkerjek oket arra, hogy akkor most tavozzanak.
Kulon erdekes ez ugye, hiszen a nemet titkosszolgalatok aktivan vedik az orszagukat kifejezetten erdogan embereitol is, rengeteg report volt errol.
Mi meg hagyjuk, hogy az EUs es nemet elit altal tamogatott torok ellenallast zargassak az EU teruleten? 😀
Mondjuk az azert erdekelne, hogy mekkora kapacitasa van a magyar szerveknek erre, 100 ember? 200? 1000?
Mondjuk 30 orszag 50 diplomataja jelent 1500 embert. Mekkora allomany kell 1500 diplomata kordaban tartasara? Azt olvastam nizza utan, hogy a francia szervek vezetoje lenyilatkozta, egy terror gyanus szemely kovetese kb. 7 ugynokot igenyel.
Szerk: Multkor felmerult bennem az oroszok lebukasa kapcsan, hogy amugy milyen modszerekkel vedik az allomanyt? Pl azt tudni, hogy milyen epuletekben van egy-egy ilyen szerv. Hogyan vedjuk ki azt, hogy valaki letaborozzon az epulet elott es profilozza azokat akik ki-be jarnak?
Szerk2: Meg valami, ha mar megeresztettem itt, tudja valaki, hogy egy ilyen titkosszolgat penzugyileg hogyan kompenzalunk annyira, hogy limitaljuk az atallas veszelyet? Mert azert megiscsak kozszolgak, egy csoro kis orszagban, ugyanakkor elemi erdekunk jol megfizetni oket, de pl a rendori fizuk menten nem tudom elkepzelni, hogy tisztes penzt kapnanak.
undisputedly
AH felel a magyarországi védelemért mind személyi mind intézményi szinten. Az más kérdés, hogy külföldi állampolgárok védelme ebbe beletartozik-e (sztem nem max akkor ha kapcsolódik ehhez valamilyen magyar/EU/NATO érdek). Létszámról nem igazán tudok semmit.
Kompenzáció: rendvédelmi szerv és kiemelt vmien szinten ott is ergó magasabb a fizu, de az új Kit-tel már lehet nem annyira vonzó egy minisztériumi pozival szemben. úgy gondolom épp a rendőri fizu miatt emelkedtek ki annó.
IH: el lehet olvasni a feladatkörüket, de lényegében ők a hírszerzők, az emberek A Hegyről vagy hegyi emberek. Ők abban nem érdekeltek, hogy védjenek is bárkit itthon. Létszám: eléggé alul vannak szabva tudomásom szerint.
Kompenzáció: ezt sosem láttam át, elvileg picit a sima közszolga felett vannak, de nem olyan nagyon, ami azt jelenti, hogy az AH-tól elmaradnak.
Igazi kompenzáció: mindkét szerv küldhet ki embert külszolgálatra. Vannak, akik nyílt poziba vannak, akik rejtettbe kerülnek ki. Azt, hogy ki mennyire tudja a fogadó államban: akikkel nem annyira rossz a kapcsolatunk azokról általában lehet tudni, hogy kik a rejtettek a nagykövetségen vica versa (ez tényleg úgy van, ahogy a Homelandben ábrázoltak, hogy alapvetően tudják is, és ezek a személyek egymással tartják a kapcsolatot, nem igazán köpnek bele a levesbe, hogy megpróbálnak mással kiépíteni kapcsolatot a nagyköviről.)
Fenti leosztásba belekaksizott a TEK, mert először megkapta az AH feladatköreinek egy részét, majd idővel az IH-nak is akár párhuzamosan is. Úgy tudom, hogy ők is küldenek már ki külszolgálatra embereket, amit azért nem értek, mert ott olyan magas fizu van, hogy nem tudom megéri-e nekik.
Akkor még van a KNBSZ, a katonák, akikről a legjobb véleményről vagyok magasan, de ők nagyon speciálisak. Létszám: ők hellyel közel megvannak tudomásom szerint, pénzben sem állnak rosszul.
csebi
Ha egy NEBIH-es/NMHH-s emberrablást észlel, akkor köteles eljárni = azonnal értesíteni az illetékes szervet. Ez itt a kurva nagy gáz, hogy hatáskörtől függetlenül egy kurva szolgálat, rendvédelmi szerv nem észlelte, hogy embert rabolnak ebben az országban, mégpedig akképp súlyosítva, hogy alapvetően megfigyelt emberek rabolnak alapvetően megfigyelt embereket. Nem Géza bácsi 3 fröccs után Kati nénit a lucernásba.
És akkor újra ott tartunk, hogy forráshiány, emberhiány... és körbe körbe és körbe ugyanez. Mint a tűzoltóknál, rendőröknél, bv-seknél, stb...
Amadeus

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Értem én, meg tök klassz. Csak hát ugye valamennyi közig szervnek feljelentési kötelezettsége van, amennyiben bűncselekmény gyanúját észleli.általánosságban mondok 1-2 dolgot aztán ha van kérdés akkor még hajrá.Nem ertek hozza semennyire, de szerintem a magyar szolgalatok valamelyikenek az lenne a dolga, hogy ezeket a tevekenysegeket meghiusitsa, nem?Ebben speciel semmi kemény nincs sztem (mármint a megfigyeléseken, a zaklatás az más tészta). Minden diplomáciai szolgálat tele van kémekkel, és ügynökökkel (a demokratikus országoké is), és nyilvánvaló hogy a török diktatúrában ezek a kormányt szolgálják ki. Persze az kellemetlen, ha ezek után nem utasítunk ki közülük párat (nyilván nem fogunk)Ez is szep:Ez nagyon kemény egyébként. Megint csak a magyar szolgálatok, hmm, érdekes működését mutatja be.
undisputedly
Gyurma Pappa
Rynald
undisputedly
csebi
több mint 5 éve
Tavaly, amikor már így tudott volt, hogy eladtam a céget, felhívott a kutatási igazgató akkori jobb keze, aki azóta eljött attól a cégtől, és elmesélte, hogy konkrétan az volt a gond, hogy nem volt a cégen belül senki, aki értett volna a pythonhoz, vagy ismerte volna azokat a modelleket, amivel dolgoztunk, és az első 4-5 hétből a nagyrésze azzal ment el, hogy rájöjjenek, hogy mi is az amiről mi beszélünk, milyen elméletek vagy mi mentén dolgozunk. És amikor nem sikerült, ahelyett hogy kérdeztek volna besértődtek, aztán a válasz email után 2 hét alatt sikerült találni olyan embert, aki segít majd nekik "visszafejteni" a kódot, amit csináltunk. Aztán a következő 6 hónap alatt sem sikerült megérteni, így inkább gondolkodás nélkül elkezdték implementálni, és láss csodát, az egyik legpontosabb elemzéseket adják azóta. Gyurma PappaTapasztalataim szerint az IT-n belül nagyából minden területen ez a helyzet, ha innovációt kell eladni / megvenni. Az ügyfelek körülbelül 10%-a tudja, érti hogy mit vesz meg, és hajlandó erőforrást beleölni abba, hogy kiderítse, hogy hogyan is lehet neki hasznos. Általában ők az early adopterek is. A maradék a nem érdekel -> nincs nekünk erre szükségünk -> ne agyaljunk, alkalmazzuk de kurva gyorsan utat járja be. 😀 De nem lepne meg, ha nem csak az IT, hanem minden terület így működne.

több mint 5 éve
nem lett volna olyan rossz az az IH-s fizetés, meg ha ez tényleg ennyit nyomna a latba, akkor az a csoda még, hogy rendőri puccs nem történt ebben az országban...Akkor csak az IHs ismerőseim panaszkodtak megszokásból 😊
mást inkább nem írok, mert legközelebb nemhogy az átvizsgáláson nem megyek át, hanem terroristának bélyegezve elvisz majd a TEK
r.baggio
Nemzetbiztonsagitol ne félj. Arra meg kevesebben vannak, elég rossz véleményem van az eljárásról 😊
több mint 5 éve
Talaltam egy cikket a KNBSZ-re rakeresve, majd otthonrol elofizetek, hogy hozzaferjek a teljes cikkhez. Relative friss, 2 honapos.hvg.hu/360/20201124_Orban_titkos_szolgalatai
több mint 5 éve
nem lett volna olyan rossz az az IH-s fizetés, meg ha ez tényleg ennyit nyomna a latba, akkor az a csoda még, hogy rendőri puccs nem történt ebben az országban...mást inkább nem írok, mert legközelebb nemhogy az átvizsgáláson nem megyek át, hanem terroristának bélyegezve elvisz majd a TEK

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Koszi. Tehat kevesen vannak, sok munkara es szarul is fizetjuk oket. Nem fogok nyugodtabban aludni 😀általánosságban mondok 1-2 dolgot aztán ha van kérdés akkor még hajrá.Nem ertek hozza semennyire, de szerintem a magyar szolgalatok valamelyikenek az lenne a dolga, hogy ezeket a tevekenysegeket meghiusitsa, nem?Ebben speciel semmi kemény nincs sztem (mármint a megfigyeléseken, a zaklatás az más tészta). Minden diplomáciai szolgálat tele van kémekkel, és ügynökökkel (a demokratikus országoké is), és nyilvánvaló hogy a török diktatúrában ezek a kormányt szolgálják ki. Persze az kellemetlen, ha ezek után nem utasítunk ki közülük párat (nyilván nem fogunk)Ez is szep:Ez nagyon kemény egyébként. Megint csak a magyar szolgálatok, hmm, érdekes működését mutatja be.
undisputedly
Gyurma Pappa
Rynald
undisputedly
csebi