Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Nem. Honnan lett volna?Nem volt egyértelmű, hogy betyártársad az? 🙂én is leadom de most tényleg csak egyszerOké. De az adminisztrálással megvárom míg kialakul a végső identitásod.
Trump
Dagobert bácsi
Egy anonim fórumon naponta nickneveket cserélgetni eléggé... értelmezhetetlen.
Gondolom megérted, ahogy én se neheztelek, hogy be akartál csapni.
Sobri Jóska
warr_b
Egyrészt nem is tudtam, hogy bárki át tudja írni a saját nickjét. Másrészt fingom nincs, hogy mi az értelme 8 éves kor fölött. Harmadrészt itt a nick (esetleg az avatar, sig, csapatlogó) alapján tudok beazonosítani bárkit, ha naponta változik, hogy lehetne lekövetni?
több mint 5 éve
Nem volt egyértelmű, hogy betyártársad az? 🙂én is leadom de most tényleg csak egyszerOké. De az adminisztrálással megvárom míg kialakul a végső identitásod.
Trump
Dagobert bácsi
Sobri Jóska

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
én is leadom de most tényleg csak egyszerOké. De az adminisztrálással megvárom míg kialakul a végső identitásod.
Trump
Dagobert bácsi
több mint 5 éve
Medve anyám, pedig Jóska még ingyen tolltartót se osztogat. 😀Donald TrumpKb. hány néven fogsz még tippelni? Mondjuk engem nem zavar, nem én vagyok a szabályfelelős 😀
Ifeco
Peszinter Ferenc

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
én is leadom de most tényleg csak egyszer Trump
több mint 5 éve
2015. évi XLII. törvény a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról:most kérdeztem meg a feleségem, 7 éve volt. Bocs nem négy. Akkor sokat beszéltünk róla, hogy fiatalabb nálunk. Úgy emlékeztem nem olyan régen volt. Tévedtem. Mondjuk az is 2011 után volt.Négy éve? Érdekes...Feleségem unokaöccsének 41 évesen sikerült 4 éve. Azóta kamionozik és mivel sportol, megmaradt edzőnek (evezés). De ha azóta nem így van akkor tévedtem, és elnézést. És az 5 év miért? De igazándiból nem sajnálom tőlük, borzasztó, amit a rendőrökkel is művel az állam. Minden közalkalmazottat sokkal jobban meg kellene becsülni. Csak arra írtam, hogy arra hivatkoztak itt, hogy egy rendőr is elvezényelhető.Egyébként a rendőr 40 évesen elmegy nyugdíjasnak, mert megvan az éve és azt csinál utána amit akar. Én 30 év alatt közel 50 évet dolgozok le, amiből ez a húsz év nem számít nyugdíjba, és jelenleg 70 éves koromig húzhatom az igát, de a várható életkorom ennél 6 évvel kevesebb.Majd' 10 éve nem megy senki sehová 40 évesen, talán majd 5 évvel a nyugdíjkorhatár (ami ugyanaz, mint neked) elérése előtt.
diverdoc
Gogo
diverdoc
2011. évi CLXVII. törvény a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról:
"3. § (1) Korhatár előtti öregségi nyugdíj 2011. december 31-ét követő kezdő naptól nem állapítható meg. "
Gogo
Akkor viszont hozzád a kérdésem, miért vonatkozhat az 5 évvel a nyugdíjkorhatár előtti elmenetel, ha korhatár előtti nyugdíj nem állapítható meg?
diverdoc
"78. § (1) A hivatásos állomány tagját a hivatásos szolgálat felső korhatárának elérése előtt öt évvel kérelmére vagy - a rendvédelmi szerv érdekkörében felmerült okból, beleegyezésével - a munkáltatói jogkört gyakorló elöljáró erre irányuló döntése alapján nyugdíj előtti rendelkezési állományba kell helyezni, ha legalább harminc év tényleges szolgálati idővel rendelkezik."
2012. évi CCV. törvény
a honvédek jogállásáról:
"46. § (1) A Honvédség rendelkezési állományába tartozik,
(...)
t) a hivatásos állomány azon tagja, aki legalább 30 év tényleges szolgálati viszonyban töltött idővel rendelkezik, a szolgálat felső korhatárának elérése előtt 5 évvel, de legfeljebb a szolgálat felső korhatáráig (a továbbiakban: nyugdíj előtti rendelkezési állomány),"
illetve
"48. § (1) A hivatásos állomány tagja a 46. § (1) bekezdés t) pont szerinti nyugdíj előtti rendelkezési állományba kérelmére vagy szolgálati érdekből helyezhető át."
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 5 éve
Én is beszállok a játékba. 😀Bár én sem rajongok érte, de egyértelműen Biden.
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 5 éve
most kérdeztem meg a feleségem, 7 éve volt. Bocs nem négy. Akkor sokat beszéltünk róla, hogy fiatalabb nálunk. Úgy emlékeztem nem olyan régen volt. Tévedtem. Mondjuk az is 2011 után volt.Négy éve? Érdekes...Feleségem unokaöccsének 41 évesen sikerült 4 éve. Azóta kamionozik és mivel sportol, megmaradt edzőnek (evezés). De ha azóta nem így van akkor tévedtem, és elnézést. És az 5 év miért? De igazándiból nem sajnálom tőlük, borzasztó, amit a rendőrökkel is művel az állam. Minden közalkalmazottat sokkal jobban meg kellene becsülni. Csak arra írtam, hogy arra hivatkoztak itt, hogy egy rendőr is elvezényelhető.Egyébként a rendőr 40 évesen elmegy nyugdíjasnak, mert megvan az éve és azt csinál utána amit akar. Én 30 év alatt közel 50 évet dolgozok le, amiből ez a húsz év nem számít nyugdíjba, és jelenleg 70 éves koromig húzhatom az igát, de a várható életkorom ennél 6 évvel kevesebb.Majd' 10 éve nem megy senki sehová 40 évesen, talán majd 5 évvel a nyugdíjkorhatár (ami ugyanaz, mint neked) elérése előtt.
diverdoc
Gogo
diverdoc
2011. évi CLXVII. törvény a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról:
"3. § (1) Korhatár előtti öregségi nyugdíj 2011. december 31-ét követő kezdő naptól nem állapítható meg. "
Gogo
Akkor viszont hozzád a kérdésem, miért vonatkozhat az 5 évvel a nyugdíjkorhatár előtti elmenetel, ha korhatár előtti nyugdíj nem állapítható meg?
Szerk: Megtaláltam a törvényt a 70/A. § ami alapján megy.
Így az eredeti kijelentésemet, ami hibás volt átfogalmazom: A rendőr ha 25 évet dolgozott és betöltötte az 52. évét könnyített szolgálatba kerülhet, ahol heti 35 óra a max munkaidőkerete és túlmunka nem rendelhető el, fennmaradó időben azt csinál amit akar. Valamint ha 30 év munkaviszonya van akkor 60 évesen rendelkezési állományba kerülhet. Szolgálati viszonyban töltött időbe be kell számítani az 1996. augusztus 31-ét követő hivatásos állományba vételt közvetlenül megelőzően fegyveres szervnél, a Magyar Honvédségnél vagy a miniszter által vezetett minisztériumnál, 2012. január 1-je előtt megszakítás nélkül közszolgálati, közalkalmazotti jogviszonyban, munkaviszonyban eltöltött időt
Na nekünk ezt nem számolják be. 25 év alatt a normál heti 40 órán túl évi átlag 1248 órát dolgozunk pluszban (ha heti 4 munka és egy hétvégi napi ügyeletet számolok), ami 156 munkanapnak felel meg. Egy naptári év alatt 1,6 munkaévet dolgozunk átlag. Tehát 25 év alatt 40 évet, de nyugdíjhoz ez a 40 év csak 25-ként számolható. Pedig az is közszolgálati, közalkalmazotti jogviszony munkaviszonyban. Igazándiból erre gondoltam, csak az életkorral tévedtem (mondjuk rendeset). De mégegyszer mondom nem sajnálom tőlük, rendőrt sokkal jobban meg kellene becsülni.
Szerkesztette: diverdoc

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
De ez nem szavazás.Jolvan na csak "választási csalást "akartam elkövetni😃Donald TrumpKb. hány néven fogsz még tippelni? Mondjuk engem nem zavar, nem én vagyok a szabályfelelős 😀
Ifeco
Peszinter Ferenc
Ugyebár nem egyedi eset a történelemben
Plusz így szerettem volna tüntetni amellett hogy nincs 3. Opcio mint választás és gondoltam meg heccelem kicsit a szavazást.
Dagobert bácsi
Csak egy játék.
Semmi sem akadályoz meg abban, hogy csinálj te is egy játékot akárhany opcióval.
több mint 5 éve
Négy éve? Érdekes...Feleségem unokaöccsének 41 évesen sikerült 4 éve. Azóta kamionozik és mivel sportol, megmaradt edzőnek (evezés). De ha azóta nem így van akkor tévedtem, és elnézést. És az 5 év miért? De igazándiból nem sajnálom tőlük, borzasztó, amit a rendőrökkel is művel az állam. Minden közalkalmazottat sokkal jobban meg kellene becsülni. Csak arra írtam, hogy arra hivatkoztak itt, hogy egy rendőr is elvezényelhető.Egyébként a rendőr 40 évesen elmegy nyugdíjasnak, mert megvan az éve és azt csinál utána amit akar. Én 30 év alatt közel 50 évet dolgozok le, amiből ez a húsz év nem számít nyugdíjba, és jelenleg 70 éves koromig húzhatom az igát, de a várható életkorom ennél 6 évvel kevesebb.Majd' 10 éve nem megy senki sehová 40 évesen, talán majd 5 évvel a nyugdíjkorhatár (ami ugyanaz, mint neked) elérése előtt.
diverdoc
Gogo
diverdoc
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 5 éve
Amúgy szakdolgozó helyében azonnal felallnek, nekik aztán meg röhejesebb fizut adnak.Teljes mértékben igazad van. És meg is teszik. És nagy baj. Csak itt ezen a fórumon számtalanszor leírtam. Nálunk jelenleg 4 szakdolgozói állás nincs betöltve és esély sincs rá. Az elmúlt években szinte az összes jó nővérünk elment külföldre. Akik maradtak azokból szívem szerint a felét nem engedném beteg közelbe, de nincs más, értelemszerűen ők azok akiket külföld nem vesz fel. Attól, hogy megemelik a bérünket, nem tehetünk róla, hogy az övéket nem.
csebi

több mint 5 éve
Sokkal nagyobbakat (is) szoktak hazudni, ez apróság.. illetve azért ez is alapvetően pozitív piaci jelzés, csak kisebb mértékű. (bár vitatható mennyi köze van a COVID-válságkezeléshez..)Nem apró dolog. Majd ha a ratingben lépünk fel akkor lesz felminősítés.Igazabol az "outlook" valtoztatasa meg hivatalosan nem szamit felminositesnek, csak a kilatasok modositasa h majd 3-6 honap mulva jobb az esely egy felminositesre... de ez nagyon apro dolog.tradingeconomics.com/hungary/rating"Válaszában Tállai András államtitkár hangsúlyozta, hogy a válságot a kormány jól kezelte. Kiemelte: a Moody’s is is éppen azért minősítette fel Magyarországot, mert hazánk a válságkezelésben jól teljesített.Mikor minősített fel minket a Moody’s? Én nem emlékszem arra h ilyen történt volna. Legalább nem az az államtitkár mondta akinek a szakterülete ez oooo wait.
Magyarország az unióban a középmezőnyben van a GDP csökkenését tekintve, az uniós átlag a magyar visszaesésnél jelentősebb, mindez azt mutatja, a kormány intézkedései jók voltak. A munkanélküliség is jelentősen alacsonyabb, mint az EU átlagos eredménye. Többen dolgoznak hazánkban, mint az év elején – sorolta Tállai András, aki szerint az adósság valóban nőtt, de ez is nemzetközi jelenség. Kiemelte: a magyar gazdaság az egyik legerősebb az EU-ban."
Amadeus
csebi
Stabilból pozitívba raktak. Kicsinek is kell örülni nem?
Gyurma Pappa
Igor
csebi
"Kiemelte: a magyar gazdaság az egyik legerősebb az EU-ban."
Ez pl az én szememben durvább..
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
meg persze josh Allen, Jocoó ,Ifeco
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Én voltamAz én vagyok.Donald TrumpKb. hány néven fogsz még tippelni? Mondjuk engem nem zavar, nem én vagyok a szabályfelelős 😀
Ifeco
Peszinter Ferenc
Honnan tudnám, hogy kinek mi a nickneve?
Azt se tudom, hogy lehet nicknevet változtatni.
Megírod, hogy ki az aki több néven tippelt, hogy rendberakhassam? Köszi.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Jolvan na csak "választási csalást "akartam elkövetni😃Donald TrumpKb. hány néven fogsz még tippelni? Mondjuk engem nem zavar, nem én vagyok a szabályfelelős 😀
Ifeco
Peszinter Ferenc
Ugyebár nem egyedi eset a történelemben
Plusz így szerettem volna tüntetni amellett hogy nincs 3. Opcio mint választás és gondoltam meg heccelem kicsit a szavazást.
több mint 5 éve
Az én vagyok.Donald TrumpKb. hány néven fogsz még tippelni? Mondjuk engem nem zavar, nem én vagyok a szabályfelelős 😀
Ifeco
Peszinter Ferenc
Honnan tudnám, hogy kinek mi a nickneve?
Azt se tudom, hogy lehet nicknevet változtatni.
Megírod, hogy ki az aki több néven tippelt, hogy rendberakhassam? Köszi.
több mint 5 éve
Donald TrumpKb. hány néven fogsz még tippelni? Mondjuk engem nem zavar, nem én vagyok a szabályfelelős 😀
Ifeco
több mint 5 éve
Feleségem unokaöccsének 41 évesen sikerült 4 éve. Azóta kamionozik és mivel sportol, megmaradt edzőnek (evezés). De ha azóta nem így van akkor tévedtem, és elnézést. És az 5 év miért? De igazándiból nem sajnálom tőlük, borzasztó, amit a rendőrökkel is művel az állam. Minden közalkalmazottat sokkal jobban meg kellene becsülni. Csak arra írtam, hogy arra hivatkoztak itt, hogy egy rendőr is elvezényelhető.Egyébként a rendőr 40 évesen elmegy nyugdíjasnak, mert megvan az éve és azt csinál utána amit akar. Én 30 év alatt közel 50 évet dolgozok le, amiből ez a húsz év nem számít nyugdíjba, és jelenleg 70 éves koromig húzhatom az igát, de a várható életkorom ennél 6 évvel kevesebb.Majd' 10 éve nem megy senki sehová 40 évesen, talán majd 5 évvel a nyugdíjkorhatár (ami ugyanaz, mint neked) elérése előtt.
diverdoc
Gogo
Szerkesztette: diverdoc

több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Donald Trump
több mint 5 éve
Mert ha marad a rendszer, akkor sok értelme/haszna nincs a felugrálásnak.Nyilván úgy állnék fel ha már lenne másik. Ami lehet h most nem könnyű, ezt is aláírom. Itt amúgy egy szót sem ejtettem arról h le kell győzni a geci rendszert, szóval ezt most már tényleg nem értem miért hoztad be ide...Amúgy szakdolgozó helyében azonnal felallnek, nekik aztán meg röhejesebb fizut adnak.És aztán hogyan tovább?
csebi
Nem mindenki akar külföldön élni, dolgozni, keresni.
Nem mindenki elég jó a magánegészségügybe.
Nem is mehetne mindenki, mivel még nincs akkora kapacitás a magánegészségügyben.
Nem mindenkinek a lakókörnyezetében van magánegészségügy, ahova mehetne.
Aztán ott van még a lakáshitel, vagy a béklyóként működő saját lakástulajdon, esetleg gyerek, idős szülők, stb.
Kívülről könnyű azt hinni, hogy pikk-pakk le lehet győzni egy jól felépített profi és geci rendszert, de nem. Vagy nem lehet vagy nagyon nagyon nehéz, és csak kb. az tudja, akinek nincs vesztenivalója. Ez meg nagyon kevés ember.
Sobri Jóska
csebi
Próbáltam fogódzót adni a "hogyan tovább"-hoz.
De végülis az "azonnal felállni"-ból lett "felállnék ha már lenne másik", ami evidens, de nyilván felmerül a kérdés, hogy ugyan miért lenne másik annak, aki eddig nem akart felállni, és most kellene azonnal?
Az azonnali felállás illogikus voltára akartam rávilágítani, és ahogy módosítottál, úgy látom, sikerült is.
Az csak felerősíti TFO-vá.NarancsléNabazz... tudsz rá valami jó szert? 😁Pedig bizisten nem szoktam Orbán-beszédeket hallgatni vagy Fidesz-kommunikációt olvasgatni.TAOd van
Nah, mindegy.
warr_b
tudat alatti orbánizmus
sutianap
warr_b
empty taxi
több mint 5 éve
Nem apró dolog. Majd ha a ratingben lépünk fel akkor lesz felminősítés.Igazabol az "outlook" valtoztatasa meg hivatalosan nem szamit felminositesnek, csak a kilatasok modositasa h majd 3-6 honap mulva jobb az esely egy felminositesre... de ez nagyon apro dolog.tradingeconomics.com/hungary/rating"Válaszában Tállai András államtitkár hangsúlyozta, hogy a válságot a kormány jól kezelte. Kiemelte: a Moody’s is is éppen azért minősítette fel Magyarországot, mert hazánk a válságkezelésben jól teljesített.Mikor minősített fel minket a Moody’s? Én nem emlékszem arra h ilyen történt volna. Legalább nem az az államtitkár mondta akinek a szakterülete ez oooo wait.
Magyarország az unióban a középmezőnyben van a GDP csökkenését tekintve, az uniós átlag a magyar visszaesésnél jelentősebb, mindez azt mutatja, a kormány intézkedései jók voltak. A munkanélküliség is jelentősen alacsonyabb, mint az EU átlagos eredménye. Többen dolgoznak hazánkban, mint az év elején – sorolta Tállai András, aki szerint az adósság valóban nőtt, de ez is nemzetközi jelenség. Kiemelte: a magyar gazdaság az egyik legerősebb az EU-ban."
Amadeus
csebi
Gyurma Pappa
Igor
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
NarancsléNabazz... tudsz rá valami jó szert? 😁TAOd vanOké, rendben 🙂De amúgy a fórumon miért olyan nehéz felfogni azt, ha valaki leírja, hogy:Nem ezt mondtam, de mindegy.Mindenki európai bért szeretne nyilván.Látod tipikusan leírod a rossz magyar hozzállást.
Mégsincs ma Mo-on senkinek kb. Nagyjából mindegy, milyen foglalkozást nézünk, Nyugat- vagy Észak-Európában ugyanazért a munkakörért a két vagy háromszorosát fizetik.
Most egy ilyen akció után a tanárok, rendőrök, átlag melósbélák (hogy az ápolókról, mentősökről, nővérekről ne is szóljunk) hogy fogja magát érezni, mennyire lesz motivált? Amikor keres 180-200ezret, és 3 év alatt nem 180-200%-kal nő a fizetése, hanem jó esetben 10%-kal?
Milyen össznépi felháborodás volt, amikor a rendőrök kaptak egy egyszeri, bruttó 500ezret?
És az átvezénylés se egy kirívó dolog, ugyanúgy bármikor áthelyezhetnek egy mezei kormánytisztviselőt, a rendőrt, tűzoltót, de nekem is bármikor mondhatná a cég, ha akarná, hogy akkor jövő hónaptól Prága, vagy Stockholm, vagy bármi, ahogy több kollégámmal meg is tette az elmúlt években. Sima multi, mégis benne van mindenki munkaszerződésében.
Ahogy az is teljesen általános minden munkahelyen, hogy a cég eszközeit nem használhatod magáncélra ( kórházban magánrendelés).
Az sincs kategórikusan megtiltva, hogy másodállása legyen az orvosnak, engedélyezhető, kérni kell. Pont mint ahogy mondjuk a rendőröknek meg csomó más szakmában.
Értem hogy covid és szar a helyzet, de ezzel ugyanúgy érvelhetnének a tanárok, buszvezetők, bolti eladók, meg mindenki. Nekik mégsem fog az amúgy is jóval kevesebb fizetése a duplájára nőni hàrom év alatt.
warr_b
Ne növeljük az ő bérüket mert akkor másnak rossz lesz. Értelmes ember feltudja fogni, hogy neki ettől nem lett rosszabb neki. Sőt lehet meg motivációt talál, hogy ő is kiálljon.
Az meg, hogy egy buszvezetőt és és bolti eladót akiknek fel kellett venniük hasonlítasz az orvosokhoz azért ahhoz kell pofa.
De látom, téged elkapott az Orbáni retorika, amíg nekem nem jó másnak se legyen!
Nem nyugati bérekkel kell összehasonlítani, hand hogy nyugaton egy orvos és egy más középosztálybeli bérnek mi a különbsége.
Buszvezető vs. Orvos, kész az agyam ledobta az ékszíjat ezen a hülyeségen.
Toca
Érdekes módon csebi pl értette 🙂
Amúgy vicces hogy egyből Orbán-hívővé váltam... nácinak, zsidóbérencnek, még komcsinak is tituláltak már, Orbánistának még nem 🤣
warr_b
Orbáni retorikát használsz nem azt jelenti, hogy Orbánista vagy.
Ahogy ha hülyeséget beszélsz se jelenti, hogy hülye vagy.
Ezeket a különbségeket miért nem érti itt rengeteg ember ez számomra talány.
Egyébként vannak részei az irományodnak, amivel részben egyetlehet érteni, de két akkor hülyeséggel ütöd agyon, hogy nehéz felül kerekedni rajtuk. 😀
Toca
Pedig bizisten nem szoktam Orbán-beszédeket hallgatni vagy Fidesz-kommunikációt olvasgatni.
Nah, mindegy.
warr_b
tudat alatti orbánizmus
sutianap
warr_b

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Igazabol az "outlook" valtoztatasa meg hivatalosan nem szamit felminositesnek, csak a kilatasok modositasa h majd 3-6 honap mulva jobb az esely egy felminositesre... de ez nagyon apro dolog.tradingeconomics.com/hungary/rating"Válaszában Tállai András államtitkár hangsúlyozta, hogy a válságot a kormány jól kezelte. Kiemelte: a Moody’s is is éppen azért minősítette fel Magyarországot, mert hazánk a válságkezelésben jól teljesített.Mikor minősített fel minket a Moody’s? Én nem emlékszem arra h ilyen történt volna. Legalább nem az az államtitkár mondta akinek a szakterülete ez oooo wait.
Amadeus
csebi
Gyurma Pappa
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Egyébként a rendőr 40 évesen elmegy nyugdíjasnak, mert megvan az éve és azt csinál utána amit akar. Én 30 év alatt közel 50 évet dolgozok le, amiből ez a húsz év nem számít nyugdíjba, és jelenleg 70 éves koromig húzhatom az igát, de a várható életkorom ennél 6 évvel kevesebb.Majd' 10 éve nem megy senki sehová 40 évesen, talán majd 5 évvel a nyugdíjkorhatár (ami ugyanaz, mint neked) elérése előtt.
diverdoc
több mint 5 éve
tradingeconomics.com/hungary/rating"Válaszában Tállai András államtitkár hangsúlyozta, hogy a válságot a kormány jól kezelte. Kiemelte: a Moody’s is is éppen azért minősítette fel Magyarországot, mert hazánk a válságkezelésben jól teljesített.Mikor minősített fel minket a Moody’s? Én nem emlékszem arra h ilyen történt volna. Legalább nem az az államtitkár mondta akinek a szakterülete ez oooo wait.
Amadeus
csebi
BTW az is megérne egy misét, hogy ennek miért kell örülni, vagy kell-e örülni. Mert ugye a kommunikációval ellentétben ez nem az országot, hanem az országot mint adóst minősíti. A kettő között igen nagy különbség van.
Magánszemélyként is kit érdekel a Credit Score-d, ha nem akarsz hitel felvenni? Ja, hogy az amcsik erre is megtalálták a megoldást? Ohh igen, hiszen jó score nélkül lakást sem tudsz bérelni. Szóval azért, hogy szóba álljanak veled, gyorsan szerzel egy hitelkártyát. Amit ha nem is használsz akkor is van díja.
Na ugyanerről szól az országinősítést is, szóval hiába a hitelképességedet minősítik, szükség van rá, hogy egyáltalán szóba álljon veled valaki. De ehhez nem elsősorban jó gazdaság kell, hanem jó adósnak kell lenni. És hát úgy a magyar államháztartás hiánya épp most szállt el. Rögtön "fel is minősített" a Moody's. Érdekes párhuzam nem?
Szerkesztette: Gyurma Pappa