Politika
65 feliratkozó
több mint 6 éve
LOL 😀"Tényleg egy ilyen világban élünk, ahol az emberek már a jogot teljesen, mint egy ilyen gyurmát, azt hiszik, hogy így formálják majd arra, amit éppen szeretnének, elvesznek belőle, hozzátesznek, teljesen, tényleg, a vágyaikkal összekeverve, minden racionalitástól elszakadva használják a jogot. Szerintem egy ilyen helyzetben, egy ilyen világban ez, hogy így ki lett mondva, ez abszolút hiánypótló. És nem azért fontos, mert Orbán Viktor mondta ki, hanem azért, mert igaz." – mondta korábban a HírTV-ben Rácz Zsófia, az Emmi ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős új helyettes államtitkára, amikor még az Alapjogokért Központ munkatársa volt.
Ebben az a pikáns, hogy Rácz Zsófia a jelenlegi törvények szerint nem lehetne helyettes államtitkár, mert nincs meg hozzá a végzettsége. Amint ez kiderült, a Fidesz bejelentette, hogy törvényt módosítanak, hogy Rácz Zsófia helyettes államtitkár lehessen.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Amúgy Karacsonyek nagyon nem értik a Nert ... Bencsik Andras az esti hírlapban??? Nem tanultak semmit az utóbbi 9 évbőlEzt nem értem... Kiahülye és miért?
csebi

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Indexen meg Deutsch interjú, mik vannak 😊
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 6 éve
Amúgy Karacsonyek nagyon nem értik a Nert ... Bencsik Andras az esti hírlapban??? Nem tanultak semmit az utóbbi 9 évbőlOlga havi 1 millát kap foxi maxi tanácsadóként. Tényleg nem tanultak semmit.
csebi
több mint 6 éve
Nem a NER-el van baja az ellenzéknek.Amúgy Karacsonyek nagyon nem értik a Nert ... Bencsik Andras az esti hírlapban??? Nem tanultak semmit az utóbbi 9 évbőlEz egy jó kérdés, lehet úgy vannak vele, hogy a NER-re nem az antiNER a válasz.
csebi
Hisz akkor nem a rendszerrel, hanem csak a működtetőjével lenne bajuk.
vpi
Az egy módfelett hatékony rendszer.
Hanem azzal, hogy nem ők ülnek a kulcspozíciókban, nem ők vezetik.
Nem a NER ellen ténykedtek sosem, hanem Orbánék ellen.
több mint 6 éve
Amúgy Karacsonyek nagyon nem értik a Nert ... Bencsik Andras az esti hírlapban??? Nem tanultak semmit az utóbbi 9 évbőlEz egy jó kérdés, lehet úgy vannak vele, hogy a NER-re nem az antiNER a válasz.
csebi
Hisz akkor nem a rendszerrel, hanem csak a működtetőjével lenne bajuk.
több mint 6 éve
Amúgy Karacsonyek nagyon nem értik a Nert ... Bencsik Andras az esti hírlapban??? Nem tanultak semmit az utóbbi 9 évből
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 6 éve
Gondolom valahol itt található ez a pont, az O betű pedig szemléletesen megmutatja a viszonyítási pontot, a kétéltű ánuszt 😊Orbánnak is van origója 😉Na de ha a világ paradox, és ezt te látod, akkor azt miért nem látod, hogy egy paradox világban nincs origo, nincs állandó igaz és hamis, nincs zsinormérték, se erkölcsi se semmilyen, és az viselkedik a leghatékonyabban, aki mindezen igaz állítások ismeretében, mitöbb, ezeket felhasználva, sőt, kihasználva törekszik a lehető legnagyobb boldogság/siker/haszon elérésére? És miért nem látod, hogy ez a mai magyar politikában Orbán Viktor személyesen?Sobri JóskaMert a világ nem paradox Jóska. És mert vannak origói. Szükségszerűen, különben semmilyen állítás nem lenne sem igaz, sem hamis. Márpedig egyénileg és csoportosan is úgy szerveződik az életünk, hogy vannak igaz és hamis axiómái. Ha úgy tetszik origó pontjai. Az is egy origóval rendelkező állítás, hogy dobj el erkölcsöt, neveltetést és csak harácsolj. Csak rossz helyre lett letéve az origó. És hidd el látom, hogy mi a helye Orbánnak a politikában, csak nem vagyok annyira hülye, hogy elhiggyem, hogy az a helyes origó.
peterk2005
empty taxi
több mint 6 éve
Orbánnak is van origója 😉Na de ha a világ paradox, és ezt te látod, akkor azt miért nem látod, hogy egy paradox világban nincs origo, nincs állandó igaz és hamis, nincs zsinormérték, se erkölcsi se semmilyen, és az viselkedik a leghatékonyabban, aki mindezen igaz állítások ismeretében, mitöbb, ezeket felhasználva, sőt, kihasználva törekszik a lehető legnagyobb boldogság/siker/haszon elérésére? És miért nem látod, hogy ez a mai magyar politikában Orbán Viktor személyesen?Sobri JóskaMert a világ nem paradox Jóska. És mert vannak origói. Szükségszerűen, különben semmilyen állítás nem lenne sem igaz, sem hamis. Márpedig egyénileg és csoportosan is úgy szerveződik az életünk, hogy vannak igaz és hamis axiómái. Ha úgy tetszik origó pontjai. Az is egy origóval rendelkező állítás, hogy dobj el erkölcsöt, neveltetést és csak harácsolj. Csak rossz helyre lett letéve az origó. És hidd el látom, hogy mi a helye Orbánnak a politikában, csak nem vagyok annyira hülye, hogy elhiggyem, hogy az a helyes origó.
peterk2005

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 6 éve
Na de ha a világ paradox, és ezt te látod, akkor azt miért nem látod, hogy egy paradox világban nincs origo, nincs állandó igaz és hamis, nincs zsinormérték, se erkölcsi se semmilyen, és az viselkedik a leghatékonyabban, aki mindezen igaz állítások ismeretében, mitöbb, ezeket felhasználva, sőt, kihasználva törekszik a lehető legnagyobb boldogság/siker/haszon elérésére? És miért nem látod, hogy ez a mai magyar politikában Orbán Viktor személyesen?Sobri JóskaMert a világ nem paradox Jóska. És mert vannak origói. Szükségszerűen, különben semmilyen állítás nem lenne sem igaz, sem hamis. Márpedig egyénileg és csoportosan is úgy szerveződik az életünk, hogy vannak igaz és hamis axiómái. Ha úgy tetszik origó pontjai. Az is egy origóval rendelkező állítás, hogy dobj el erkölcsöt, neveltetést és csak harácsolj. Csak rossz helyre lett letéve az origó. És hidd el látom, hogy mi a helye Orbánnak a politikában, csak nem vagyok annyira hülye, hogy elhiggyem, hogy az a helyes origó.

több mint 6 éve
A narratívát lesz*rom Jóska, nem vagyok politikus. Ránézek egy történetre és eldöntöm, hogy mit gondolok róla. Erről pedig ezt gondolom. Te is ezt gondolod egyébként, csak nem azt írod már le amit valójában hiszel / gondolsz, hanem inkább narratívázol.Így van. Nem kell elhinni akormányzati narratívát. De attól még ez a narratíva, és nem írod felül azzal, hogy leleplezed. És ettől még a liberálbolsi narratíva se lesz se igazabb, se legitimebb.Csak éppen most megint nem erről van szó, ez csak a liberálbolsi narratíva.Na ne viccelj már Jóska. Annyira mi sem vagyunk egy bitesek, és se te nem lehetsz az, hogy ezt elhidd / elhigyjük. Piaci alap, my ass, nemár. Semmi más - SEMMI - más oka nincs ezeknek a lépéseknek, mint az, hogy betehessenek a fővárosnak és az ellenzéki vezetés alá került nagyobb vidéki városoknak.
Mindössze annyi változás várható első lépésben, hogy a Főváros által kinevezett igazgatók esetében vétójoga lesz az emberminiszternek. Valamint változik a támogatások automatikussága. Piaci alapon fikázza bárki a kormányzatot. De kormányzati pénzből eléggé fura lenne, és nem várható el, hogy ezt dotálják.Sobri Jóska
peterk2005
Sobri Jóska
A libsibolsizázzal kapcsolatban meg hadd szóljak, hogy tíz plusz évig eszedbe se jutott libsibolsizni. Tudtál anélkül is vitázni. Egy ideje viszont egyre gyakrabban veszed elő, általánosan a levegőbe ellőve is, és a vitapartnereidet is lelibsizve. Engem is lelibsiztél az utóbbi időben párszor, amit korábban soha. Ez a Sajtóklubos vágány Jóska, ne csináld. Hacsak nem az a célod, hogy oda akarsz beülni.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 6 éve
Minden rendben Józsi?
több mint 6 éve
Sztem mást akarsz bele látni a korábbi munkámba hogy te is burokratanak állítasz be (legalább a propagandának megvan ez a hatása ), de a legújabb módi az h életemben először kórus tag lehetek/vagyok.Józsi:Nem én próbálom. Én azt mondom, amit hallani fogsz erről a következő napokban, hetekben, egészen addig, amíg nem csicskul be mindenki, vagy nem mondanak valami teljesen mást. Hidd el, az aktuális kormány mindig jobban tudja, hogy mindig is kivel háborúztunk azért, hogy béke legyen.
Próbálod az egészet nagyon szakmai meg ilyen olyan indokok mögé bujtatni (kultúra óvása stb), miközben egyetlen dolog változott. Nem az ő általuk preferált személyek neveznék ki az igazgatókat hanem a nép által megválasztott új személyek akiket amúgy ők nem preferalnak. Itt megy el a demokrácia egy teljesen más irányba mint amerre kellene. Ahelyett h arra torekednenek h az ország gyarapodjon és ezáltal legközelebb általuk preferált emberek nyernének, ilyen ügyekben alkalmaznak eseti törvényhozást h az ő kedvük szerint alakuljon minden az országban. Ezt a kultúra ovasakent beállítani? Szép törekvés.
De amúgy nem fogjak fel h fülkeforradalom ide NER oda egyszer ennek is vége lesz, és a bosszú nagyon édes lesz majd annak az új kormánynak amely fogja és átveszi a hatalmat. Saját rendszerüket fogjak ellenük fordítani, igazából elég egy rosszabb szivdobbanas, mert utána nem látni h ki jönne helyette ...
És amúgy mi is erről beszélünk miközben épp egy Fidesz országgyűlési képviselőhez köthető ügyek kapcsán előzetes letartóztatások vannak el rendelve. Mi miatt is? Korrupció, de minden tokeletes Magyarországon.
csebi
Ugyaninnen: "A hatalom nem eszköz, a hatalom cél."
Mindezt a kultúra óvásaként beállítani nem csak szép törekvés, hanem tökéletes fejléc is. Bürokrata vagy, gondolom kicsit jogász is, tudod jól, az a szerződés, aminek az első oldalára szép nagy betűkkel fel van írva, hogy (mondjuk) Vállalkozási szerződés, majd jön egy csomó "katyvasz", majd két (vagy több) aláírás.
Amikor önkormányzatnak kellett leadnom EU-s projektről, Új Magyarország vagy Széchenyi terves projektről, vagy sima sajátról beszámolót, az attól lett beszámoló, hogy 42-es betűmérettel egy egész A4-es oldalt arra szántam, hogy szépen kiírjam: BESZÁMOLÓ. Ha arról volt is rendelet, hogy be kell számolni, arról nem, hogy annak milyen tartalmi módon kell megfelelni. Így hát beszámoltam. Jó sok oldalon, jó sok képpel, szöveggel. Mindenki boldog volt.
Neked magyarázzam?
(Amiben ugye az a vicces, hogy én számolok be az általam elvégzett munkáról. De persze ki látná át jobban nálam, amit én csináltam? 😊
Hogy állami, önkormányzati intézményben valaki rászánjon erre időt? Ritkán látni ilyet. És minél nagyobb és részletesebb egy beszámoló, annál szívesebben csatolják, fűznek hozzá pár sort, és nem veszik a fáradtságot, hogy elmélyedjenek a részleteiben. És ugye minél több a betű, annál kevésbbé talál meg benne bárki bármit, amit keres. Láttam Fidesz érában szoci önkoriban 5 centi vastag beszámolót, aminek a lényegi, tartalmi része max 10 oldal lett volna. De így mindenki nyugodtabban aludt.)
Persze van olyan valóság, ahol a "katyvasz" is számít, de van olyan is, ahol meg nem.
Ha ezt így nem együtt nézed, akkor valami mellett el fogsz nézni csúnyán.
Egyébként szerintem felfogják, hogy a NER-nek is vége lesz. Pont azon dolgozik mindenki, akinek módjában áll, hogy amikor vége lesz, akkor ne ott legyen, ahol te szeretnéd látni, hanem ott, ahol ő akar lenni. Lásd az előző ilyen "izét", a Kádár-érát, és annak a Kapolyiféle rendszerváltó elitjét.
Az ilyenek sosem áldozatai a bosszúnak, hanem legtöbbször már ők szervezik. 😉
A korrupcióról meg már beszéltünk, már csak Hofit tudom idézni:
"A korrupció az, amiből kihagynak."
Sobri Jóska
Amúgy én pl Szélt meg a többieket sem értem most. Pontosan tudjak hogyan működik az egész, hogyan jönnek létre a tv javaslatok és hogy milyen könnyen el takarítanak bkit egy minisztériumból, erre bemennek és beszélni akarnak ügyintézőkkel??
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 6 éve
Vagy mondj ellenzéki javaslatot bármelyik kormány bármelyik ciklusából, amikor -a te szavaiddal élve- nem "bohóckodták" a demokráciát, és megszavaztak ellenzéki javaslatot, vagy mondj olyat, hogy leszavaztak volna kormánypártit.Volt ilyen most is: magyarnarancs.hu/belpol/megszavaztak-az-ellenzeki-javaslatot-eltoroltek-a-kozigazgatasi-birosagot-125232
Ez nem újkeletű dolog.
Sobri Jóska

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 6 éve
Józsi:Nem én próbálom. Én azt mondom, amit hallani fogsz erről a következő napokban, hetekben, egészen addig, amíg nem csicskul be mindenki, vagy nem mondanak valami teljesen mást. Hidd el, az aktuális kormány mindig jobban tudja, hogy mindig is kivel háborúztunk azért, hogy béke legyen.
Próbálod az egészet nagyon szakmai meg ilyen olyan indokok mögé bujtatni (kultúra óvása stb), miközben egyetlen dolog változott. Nem az ő általuk preferált személyek neveznék ki az igazgatókat hanem a nép által megválasztott új személyek akiket amúgy ők nem preferalnak. Itt megy el a demokrácia egy teljesen más irányba mint amerre kellene. Ahelyett h arra torekednenek h az ország gyarapodjon és ezáltal legközelebb általuk preferált emberek nyernének, ilyen ügyekben alkalmaznak eseti törvényhozást h az ő kedvük szerint alakuljon minden az országban. Ezt a kultúra ovasakent beállítani? Szép törekvés.
De amúgy nem fogjak fel h fülkeforradalom ide NER oda egyszer ennek is vége lesz, és a bosszú nagyon édes lesz majd annak az új kormánynak amely fogja és átveszi a hatalmat. Saját rendszerüket fogjak ellenük fordítani, igazából elég egy rosszabb szivdobbanas, mert utána nem látni h ki jönne helyette ...
És amúgy mi is erről beszélünk miközben épp egy Fidesz országgyűlési képviselőhez köthető ügyek kapcsán előzetes letartóztatások vannak el rendelve. Mi miatt is? Korrupció, de minden tokeletes Magyarországon.
csebi
Ugyaninnen: "A hatalom nem eszköz, a hatalom cél."
Mindezt a kultúra óvásaként beállítani nem csak szép törekvés, hanem tökéletes fejléc is. Bürokrata vagy, gondolom kicsit jogász is, tudod jól, az a szerződés, aminek az első oldalára szép nagy betűkkel fel van írva, hogy (mondjuk) Vállalkozási szerződés, majd jön egy csomó "katyvasz", majd két (vagy több) aláírás.
Amikor önkormányzatnak kellett leadnom EU-s projektről, Új Magyarország vagy Széchenyi terves projektről, vagy sima sajátról beszámolót, az attól lett beszámoló, hogy 42-es betűmérettel egy egész A4-es oldalt arra szántam, hogy szépen kiírjam: BESZÁMOLÓ. Ha arról volt is rendelet, hogy be kell számolni, arról nem, hogy annak milyen tartalmi módon kell megfelelni. Így hát beszámoltam. Jó sok oldalon, jó sok képpel, szöveggel. Mindenki boldog volt.
Neked magyarázzam?
(Amiben ugye az a vicces, hogy én számolok be az általam elvégzett munkáról. De persze ki látná át jobban nálam, amit én csináltam? 😊
Hogy állami, önkormányzati intézményben valaki rászánjon erre időt? Ritkán látni ilyet. És minél nagyobb és részletesebb egy beszámoló, annál szívesebben csatolják, fűznek hozzá pár sort, és nem veszik a fáradtságot, hogy elmélyedjenek a részleteiben. És ugye minél több a betű, annál kevésbbé talál meg benne bárki bármit, amit keres. Láttam Fidesz érában szoci önkoriban 5 centi vastag beszámolót, aminek a lényegi, tartalmi része max 10 oldal lett volna. De így mindenki nyugodtabban aludt.)
Persze van olyan valóság, ahol a "katyvasz" is számít, de van olyan is, ahol meg nem.
Ha ezt így nem együtt nézed, akkor valami mellett el fogsz nézni csúnyán.
Egyébként szerintem felfogják, hogy a NER-nek is vége lesz. Pont azon dolgozik mindenki, akinek módjában áll, hogy amikor vége lesz, akkor ne ott legyen, ahol te szeretnéd látni, hanem ott, ahol ő akar lenni. Lásd az előző ilyen "izét", a Kádár-érát, és annak a Kapolyiféle rendszerváltó elitjét.
Az ilyenek sosem áldozatai a bosszúnak, hanem legtöbbször már ők szervezik. 😉
A korrupcióról meg már beszéltünk, már csak Hofit tudom idézni:
"A korrupció az, amiből kihagynak."
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 6 éve
Így van. Nem kell elhinni akormányzati narratívát. De attól még ez a narratíva, és nem írod felül azzal, hogy leleplezed. És ettől még a liberálbolsi narratíva se lesz se igazabb, se legitimebb.Csak éppen most megint nem erről van szó, ez csak a liberálbolsi narratíva.Na ne viccelj már Jóska. Annyira mi sem vagyunk egy bitesek, és se te nem lehetsz az, hogy ezt elhidd / elhigyjük. Piaci alap, my ass, nemár. Semmi más - SEMMI - más oka nincs ezeknek a lépéseknek, mint az, hogy betehessenek a fővárosnak és az ellenzéki vezetés alá került nagyobb vidéki városoknak.
Mindössze annyi változás várható első lépésben, hogy a Főváros által kinevezett igazgatók esetében vétójoga lesz az emberminiszternek. Valamint változik a támogatások automatikussága. Piaci alapon fikázza bárki a kormányzatot. De kormányzati pénzből eléggé fura lenne, és nem várható el, hogy ezt dotálják.Sobri Jóska
peterk2005
több mint 6 éve
Külföldön is ez van, ahol éppen elment a jóízlés. Sok helyen el tud, időnként a legjobb helyeken is. Trump például elintézi általában egy olyan twitter üzenettel, hogy "fake news". Igaz, az USA-t nem tenném a legjobb helyek közé, lehet, hogy ez is közrejátszik.Amiről fennen hangoztatod, hogy nincs.
Mindenesetre én elviselném a bunkóságot, ha cserében itt is az lenne, hogy ha az elnök túlfut egy határon, akkor vizsgálat indul ellene, bizottságok és az ügyészség is nyomoz. Ténylegesen, nem csak úgy. És alkalomadtán le is mondatják, ha nagyobb a probléma egy ovális irodai orális kalandnál. Bár majdnem az is elég volt.
Vagy lelövik, de ez utóbbi hagyományt azért inkább mi ne vegyük át. Legyen ez inkább Putyin vagy Erdogan félelme, arrafelé ez megszokottabb vita-lerendezési forma. Én maradnék a jogszolgálatnál.
peterk2005
A vérkomcsik is konzekvensek, a fideszesek is, és jól el is vannak egymással.
De te paradox állításokat fogalmazol meg.
Ha pusztán logikailag nézzük, akkor két eset lehetséges:
1, hülye vagy, és a valóságról hamisan állítod, hogy paradox.
2, nem vagy hülye, a valóság a paradox, és te helyesen fogalmazol meg róla paradox, vagyis egymásnak ellentmondó igaz állításokat.
Akkor tudunk továbbmenni, ha feltételezem, hogy a második eset áll fenn.
Én feltételezem.
Na de ha a világ paradox, és ezt te látod, akkor azt miért nem látod, hogy egy paradox világban nincs origo, nincs állandó igaz és hamis, nincs zsinormérték, se erkölcsi se semmilyen, és az viselkedik a leghatékonyabban, aki mindezen igaz állítások ismeretében, mitöbb, ezeket felhasználva, sőt, kihasználva törekszik a lehető legnagyobb boldogság/siker/haszon elérésére? És miért nem látod, hogy ez a mai magyar politikában Orbán Viktor személyesen?
több mint 6 éve
És mindenki képes még bedőlni Sobrinak, mikor teleszájjal basztat, hogy a kormányzati pénzzel Kormány Piktor azt csinàl amit nem szégyell. Szóva zsebdikta mennyen csak vissza az oviba, azt rejszoljon a polietilénre. Honnan a faszból van saját pénze agyarország ormányának?De te anarchista vagy.
wellsee
Megvan hogy hol termelte?
eztpofázom évek óta, basszák visszaaz adókat s akkor a retkes faszát is verheti főműsoridőben, aggya vissza a pénzem, azt az csinálamitakar
sutianap
Márpedig az anarchizmus hangzatos, de működésképtelen.
Mert az ember államokba szervezte magát és már baszhatja.
Nem adja vissza az adódat az állam.
Ha kell, ne add oda, vagy vedd vissza, vagy használd túl, amiért fizetsz, de vissza nem kapod. És még rá is baszol, ha nem akarod odaadni. Punktum.
több mint 6 éve
Külföldön is ez van, ahol éppen elment a jóízlés. Sok helyen el tud, időnként a legjobb helyeken is. Trump például elintézi általában egy olyan twitter üzenettel, hogy "fake news". Igaz, az USA-t nem tenném a legjobb helyek közé, lehet, hogy ez is közrejátszik.Mindenesetre én elviselném a bunkóságot, ha cserében itt is az lenne, hogy ha az elnök túlfut egy határon, akkor vizsgálat indul ellene, bizottságok és az ügyészség is nyomoz. Ténylegesen, nem csak úgy. És alkalomadtán le is mondatják, ha nagyobb a probléma egy ovális irodai orális kalandnál. Bár majdnem az is elég volt.
Vagy lelövik, de ez utóbbi hagyományt azért inkább mi ne vegyük át. Legyen ez inkább Putyin vagy Erdogan félelme, arrafelé ez megszokottabb vita-lerendezési forma. Én maradnék a jogszolgálatnál.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 6 éve
Bár nem sok külföldi parlamenti ülést/vitát látok, hallok, olvasok, de számomra vérlázító, hogy Magyarország első embere egy kérdésre sem tud személyeskedés nélkül válaszolni.Nem tudom, máshol is ez megy?
Felfoghatatlan.
index.hu/belfold/2019/12/10/azonnali_kerdesek_orszaggyules/
Szerkesztette: JC6 (Mr. Miele)
több mint 6 éve
Aki igazi demokrata az módszeresen nem fizet adót, ezért nem adócsaló, hanem forradalmár...
több mint 6 éve
Jajj ne süti mert megint jön, hogy a demokrácia meg a többség őket választotta és ez feljogosítja bla bla bla...
több mint 6 éve
És mindenki képes még bedőlni Sobrinak, mikor teleszájjal basztat, hogy a kormányzati pénzzel Kormány Piktor azt csinàl amit nem szégyell. Szóva zsebdikta mennyen csak vissza az oviba, azt rejszoljon a polietilénre. Honnan a faszból van saját pénze agyarország ormányának?wellsee
Megvan hogy hol termelte?
eztpofázom évek óta, basszák visszaaz adókat s akkor a retkes faszát is verheti főműsoridőben, aggya vissza a pénzem, azt az csinálamitakar

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 6 éve
"nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd" mondata Voltairenek a polgári alapjogok kvinteszenciája és magát demokratának valló politikusnak ehhez kellene tartania.Voltaire ezt sosem mondta 😉
De attól még fontos kvintesszencia.
444.hu/2017/12/02/voltaire-sosem-mondta-hogy-halalig-kuzdene-a-szolasszabadsagert
több mint 6 éve
Józsinak címeztem a böngészést, végülis ő dobta fel ketsegkent, nem te 😉Megbocsáss, de eszemben sincs ilyesmit böngészni. 😊Nyugodtan bongeszd, régen ez nem volt annyira ritka:Elfogadott ellenzéki javaslat: Selmeczi Gabi "pitbull törvénye". Ami kapásból beugrik. (bár az lehet h korábban volt)Szerinted a Tocsik bizottság, (23 éve volt!) nem a bohóckodás kategória?De ez 29 éve így megy.Mondjuk például a Tocsik bizottságot sikerült felállítani. És ellenzéki képviselő került az élére. Igaz, hogy egy sóhivatal volt, de a közvélemény-alakító hatása érvényesülhetett. Ez egy olyan komoly politikai gesztus, amihez még csak megközelítőt sem nyújtott az Orbán rezsim soha. Még az első kurzis sem, nemhogy 2010 óta. Ahhoz képest amilyen hatása a Tocsik ügynek és bizottságnak volt, ezek a mostani, képviselőket korlátozó és hasonló intézkedések már az egy forintért is lenyúlok, már ezt se kapod meg kategória.
Vagy mondj ellenzéki javaslatot bármelyik kormány bármelyik ciklusából, amikor -a te szavaiddal élve- nem "bohóckodták" a demokráciát, és megszavaztak ellenzéki javaslatot, vagy mondj olyat, hogy leszavaztak volna kormánypártit.
Ez nem újkeletű dolog.
Sobri Jóska
peterk2005
Mondj a 2002-2010 időszakból elfogadott ellenzéki javaslatot, vagy nem elfogadott kormányzati törvénytervezetet.
Sobri Jóska
Jan
www.parlament.hu/documents/10181/56582/%C3%96sszehasonl%C3%ADt%C3%B3+adatok+az+Orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9s+2009.%2C+2013.%2C+2017.+I.+f%C3%A9l%C3%A9ves+munk%C3%A1j%C3%A1r%C3%B3l/123aa625-307f-465c-918d-fb04a6c4611c
És ez csak 2009 elso félév, volt nem egy közös tv javaslat.
csebi
A pitbull törvényre azért emlékszem, mert akkoriban aktívan foglalkoztam vadászkutyákkal, és láttam, hogy mekkora bullshit az egész. Csak előtte volt valami kutyatámadás, és olyan volt a közhangulat, hogy senki nem merte erre rámondani hogy hülyeség, pedig hát az volt. 😕
Jan