Politika
65 feliratkozó
több mint 6 éve
Hát valóban nem lehet mindenki olyan mint Mr Garisson aki megújította a közlekedést... 😊Ok, igazad adok neked. Per definitionem Muskot nevezhetjük innovatívnak. A lényegen nem változtat, hogy amit csinál az SZERINTEM parasztvakítás, reklám, marketing, nem pedig az autógyártás reformja, és az autó mint közlekedési eszköz megújítása. Az ő terméke nem az autó, hanem a név. Nem a termék teszik naggyá a nevét, hanem a neve a terméket. Ettől a Tesla szexi, sokan megveszik a környezettudatosság zászlóját lobogtatva, de autónak szar.Szóval nem érted az innováció fogalmát te sem, olvass utána és akkor rájössz miért innovatív mégis Musk vagy miért volt Jobs.az hogy elővesz régi ötleteket és megpróbálja megcsinálni nem innovációSzerintem a mindent lefikázok attitűd nagyon rossz úgyhogy kvittek vagyunk. Nem érvelsz, hanem kinyilvánítasz. Ennyi erővel a nyugdíjas szüleimmel is beszélgethetnék a migrációról.Nagyon rossz hasonlat.Neked mint műszaki embernek ezek szerint semmi sem innovatív, hisz minden a fizikai világ törvényei szerint működik.Elismerem Muskot, mint zseniális vállalkozót. De nekem, mint műszaki embernek az innováció mást jelent.Ez mind igaz de ez nálam nem meríti ki az innováció fogalmát. Ez megcsinálni nem ötlet, hanem pénz és akarat (mondjuk úgy inkább: egy kisebb ország GDP-jével megegyező pénzmennyiség és ahhoz társuló kísérletező kedv) kérdése.Semmi gond ha neked nem innováció. Eltudom fogadni.
Lecsó
Nekem az innoválás ha van egy egy termék amit alapból drágának és nem fontosnak ítélnek , valaki felkarolja és aztán szexivé teszi.
Innováció hogy a Tesla az első önvezető autó ami forgalomba került és bárki megvehette.
Innováció a spacex mert olyan dolgot csináltak amit eddig még nem.
Innováció az ahogy az autó gyártást próbálják forradalmasítani.
Persze emellett még akár kurvasok szabadalmat amit csináltak is mondhatnám, amit Ausztráliában csinálnak is innováció.
Toca
Mivel elég sokat kutyázom, azt mondanám, ő a műszaki/tech vonal Cesar Millan-ja. CM ért a kutyákhoz, de nem foglalkozik velük sem verseny vonalon, sem szolgálati vonalon, semmilyen komolyabb szinten. Megmaradt a lakossági "parasztvakító" vonalon, és abból geci sok pénzt csinált, és bár a laikusoknak újszerű, amit mond, vagy mutat, de nem talált fel/ki semmi újat. Egy kurva ügyes vállalkozó.
Lecsó
Szarakodnak a fúziós reaktorral, pedig csak egy ügyes vállalkozó kell, aki kicsiben lemásolja a napot.
vpi
Lecsó
vpi
az iPhone innováció volt, a galaxy fold nem az
Negritis
Röviden: az innovátor nem csak azt jelenti, hogy feltalál valamit. Ennek gazdasági / marketing és egyéb részei is vannak.
Az alapján amit Lecsó írt Jobs se inovátor volt már korábban érintően telefon ahogy elektromos autó is.
Toca
Lecsó
twitter.com/SouthPark/status/791453092696821760?s=09
több mint 6 éve
A 22 éves kiscsaj meg egy egyszerű marketing fogás, nyitás a fiatalok felé. Ha bejön a fidesznek, plusz 2-3 ciklust jelenthet. Ahogy Hont írta, az ellenzék legnagyobb baja, hogy nem érti a NER logikáját. Ezért ők Vágó Istvánokat meg Vásárhelyi Máriákat neveznek ki egy 22 éves fiatal helyett. Mind a kettő klientúra építés, csak ez egyikben van perspektíva, a másikban nincs.Gyurcsány Feri igazán nyit a fiatalok felé, messenger, YouTube és találkozók, de szerintem senki se lenne olyan hülye fiatal aki rá szavazna, csak akkor ha biztosan esélye sincs a DK-nak és akkor is poénból.
Lecsó
KariGeri meg Pizzakat szállít ki
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 6 éve
Ok, igazad adok neked. Per definitionem Muskot nevezhetjük innovatívnak. A lényegen nem változtat, hogy amit csinál az SZERINTEM parasztvakítás, reklám, marketing, nem pedig az autógyártás reformja, és az autó mint közlekedési eszköz megújítása. Az ő terméke nem az autó, hanem a név. Nem a termék teszik naggyá a nevét, hanem a neve a terméket. Ettől a Tesla szexi, sokan megveszik a környezettudatosság zászlóját lobogtatva, de autónak szar.Szóval nem érted az innováció fogalmát te sem, olvass utána és akkor rájössz miért innovatív mégis Musk vagy miért volt Jobs.az hogy elővesz régi ötleteket és megpróbálja megcsinálni nem innovációSzerintem a mindent lefikázok attitűd nagyon rossz úgyhogy kvittek vagyunk. Nem érvelsz, hanem kinyilvánítasz. Ennyi erővel a nyugdíjas szüleimmel is beszélgethetnék a migrációról.Nagyon rossz hasonlat.Neked mint műszaki embernek ezek szerint semmi sem innovatív, hisz minden a fizikai világ törvényei szerint működik.Elismerem Muskot, mint zseniális vállalkozót. De nekem, mint műszaki embernek az innováció mást jelent.Ez mind igaz de ez nálam nem meríti ki az innováció fogalmát. Ez megcsinálni nem ötlet, hanem pénz és akarat (mondjuk úgy inkább: egy kisebb ország GDP-jével megegyező pénzmennyiség és ahhoz társuló kísérletező kedv) kérdése.Semmi gond ha neked nem innováció. Eltudom fogadni.
Lecsó
Nekem az innoválás ha van egy egy termék amit alapból drágának és nem fontosnak ítélnek , valaki felkarolja és aztán szexivé teszi.
Innováció hogy a Tesla az első önvezető autó ami forgalomba került és bárki megvehette.
Persze emellett még akár kurvasok szabadalmat amit csináltak is mondhatnám, amit Ausztráliában csinálnak is innováció.
Toca
Mivel elég sokat kutyázom, azt mondanám, ő a műszaki/tech vonal Cesar Millan-ja. CM ért a kutyákhoz, de nem foglalkozik velük sem verseny vonalon, sem szolgálati vonalon, semmilyen komolyabb szinten. Megmaradt a lakossági "parasztvakító" vonalon, és abból geci sok pénzt csinált, és bár a laikusoknak újszerű, amit mond, vagy mutat, de nem talált fel/ki semmi újat. Egy kurva ügyes vállalkozó.
Lecsó
Szarakodnak a fúziós reaktorral, pedig csak egy ügyes vállalkozó kell, aki kicsiben lemásolja a napot.
vpi
Lecsó
vpi
Negritis
Röviden: az innovátor nem csak azt jelenti, hogy feltalál valamit. Ennek gazdasági / marketing és egyéb részei is vannak.
Az alapján amit Lecsó írt Jobs se inovátor volt már korábban érintően telefon ahogy elektromos autó is.
Toca
több mint 6 éve
Szóval nem érted az innováció fogalmát te sem, olvass utána és akkor rájössz miért innovatív mégis Musk vagy miért volt Jobs.az hogy elővesz régi ötleteket és megpróbálja megcsinálni nem innovációSzerintem a mindent lefikázok attitűd nagyon rossz úgyhogy kvittek vagyunk. Nem érvelsz, hanem kinyilvánítasz. Ennyi erővel a nyugdíjas szüleimmel is beszélgethetnék a migrációról.Nagyon rossz hasonlat.Neked mint műszaki embernek ezek szerint semmi sem innovatív, hisz minden a fizikai világ törvényei szerint működik.Elismerem Muskot, mint zseniális vállalkozót. De nekem, mint műszaki embernek az innováció mást jelent.Ez mind igaz de ez nálam nem meríti ki az innováció fogalmát. Ez megcsinálni nem ötlet, hanem pénz és akarat (mondjuk úgy inkább: egy kisebb ország GDP-jével megegyező pénzmennyiség és ahhoz társuló kísérletező kedv) kérdése.Semmi gond ha neked nem innováció. Eltudom fogadni.
Lecsó
Toca
Lecsó
vpi
Lecsó
vpi
Negritis
több mint 6 éve
Az első rész oké, abban egyetértek.Tehát szerinted amit az ellenzék csinált trükközés, vagyis nem demokratikus, mert nem a többségi választók véleményét tükrözi, mert gyakorlatilag független köntösbe bújva hekkelik a rendszert (javíts ki ha nem így értetted, de nekem így jött le).Trükközés.
roberto23
És egyben demokratikus is. Demokráciában lehet trükközni.
De a rá adott válasz is demokratikus. Hiszen demokráciában lehet a trükközésre reagálni.
Na most, ilyen alapon nem ugyan olyan antidemokratikus lépés, amikor olyan választási rendszert alkotunk, amivel 49%-os eredménnyel 2/3-at lehet szerezni? Ez nem a többi 51% akaratának a semmibe vétele (ami ha jól számolom a választók többsége)? Vagy az, hogy kényünk kedvünk szerint rajzolgatjuk a választási körzetek határát az alapján, ahogy nekünk tetszik és kedvez?Ezt már többször leírtam.
Nem nagyon szoktam politikai témákhoz hozzászólni, de ez a fidesz védi a demokrációt összefüggés számomra kimondottan vicces.
roberto23
Attól, hogy a drukkerek 49%-a Pats drukker, és 51% nem Pats drukker, még a Pats a legtámogatottabb/legszeretettebb franchise. És önmagában nem érzi mindenki magát nyertesnek, ha épp nem a Pats nyeri a SB-t.
Hiszen az 51% megoszlik egy csomó csapat között. És ha ez alapján lenne mondjuk vezetőválasztás, akkor a Pats jelöltje nyerne. Hiszen indulna Cowboys, Packers, Broncos, Jets és mindenféle egyéb is.
A választáskor hatályos törvény szerint volt egy szavazatértékelési módszer, amiről vélheted, hogy andtidemokratikus, de sokkal jobban tükrözi a választói akaratot, mint mondjuk az angol, vagy amerikai.
Pl. Coloradóban a legutóbbi választáskor mind a 9 szenátori helyet a demokraták kapták, miközben a szavazatok 48,15%-át kapták csak meg. De az USA-ban "a győztes mindent visz" rendszer van. Vagy pl. Floridában mind a 29 szenátor (vagyis képviselő) republikánus lett, holott 4,5 millióan szavaztak a demokratákra.
Nincs tökéletes választási rendszer. Ha nem tetszik ami van, ne indulj el. Ha elindulsz, azzal elfogadod a "versenykiírást", vagyis részvételeddel legitimizálod.
És ha majd újra Gyurcsány lesz kormányon, akkor ha akarja megváltoztatja a jelenlegi választási rendszert. De kötve hiszem.
Sobri Jóska
Az is okés, hogy 49%-al a fidesz nyer. Szerintem nem is vitatja ezt senki. Hanem az arányokat. Oké, hogy Amerikában pl. sokkal "durvább", de ez számomra irreleváns. Nem ott élek, nem ott szavazok, erről max véleményem lehet, hogy szar/nem szar, de mélyebben nem érint (ami mondjuk nem feltétlen igaz, de az egyszerűség kedvéért legyen így). De ez abból a szempontból parttalan vita, hogy ez van, ehhez kell alkalmazkodni. Az, hogy az ellenzék eddig erre alkalmatlan volt az nem a választási rendszer hibája.
Ezért engem ezek az új szabályozások ebből a szempontból nemigen hatnak meg. Ha az egy listán indulók ezentúl 1 frakcióban ülhetnek, akkor ehhez kell alkalmazkodni mindenkinek. Találjanak ki valamit, oldják meg (ami teszem hozzzá annyira nem nehéz, legalább 2 ötletem is van amivel az ellenzék ezt a problémát át tudná hidalni, de nagy összegben fogadnék rá, hogy nem fogják).
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 6 éve
rokaur
876
Es ott mit innovalt az Apple? Az erintokepernyot nem ok talaltak ki, csak talaltak modot a felhasznalasra - csak, hogy kotekedjek kicsit en is 😊az hogy elővesz régi ötleteket és megpróbálja megcsinálni nem innovációSzerintem a mindent lefikázok attitűd nagyon rossz úgyhogy kvittek vagyunk. Nem érvelsz, hanem kinyilvánítasz. Ennyi erővel a nyugdíjas szüleimmel is beszélgethetnék a migrációról.Nagyon rossz hasonlat.Neked mint műszaki embernek ezek szerint semmi sem innovatív, hisz minden a fizikai világ törvényei szerint működik.Elismerem Muskot, mint zseniális vállalkozót. De nekem, mint műszaki embernek az innováció mást jelent.Ez mind igaz de ez nálam nem meríti ki az innováció fogalmát. Ez megcsinálni nem ötlet, hanem pénz és akarat (mondjuk úgy inkább: egy kisebb ország GDP-jével megegyező pénzmennyiség és ahhoz társuló kísérletező kedv) kérdése.Semmi gond ha neked nem innováció. Eltudom fogadni.
Lecsó
Toca
Lecsó
vpi
Lecsó
vpi
Negritis
több mint 6 éve
az hogy elővesz régi ötleteket és megpróbálja megcsinálni nem innovációSzerintem a mindent lefikázok attitűd nagyon rossz úgyhogy kvittek vagyunk. Nem érvelsz, hanem kinyilvánítasz. Ennyi erővel a nyugdíjas szüleimmel is beszélgethetnék a migrációról.Nagyon rossz hasonlat.Neked mint műszaki embernek ezek szerint semmi sem innovatív, hisz minden a fizikai világ törvényei szerint működik.Elismerem Muskot, mint zseniális vállalkozót. De nekem, mint műszaki embernek az innováció mást jelent.Ez mind igaz de ez nálam nem meríti ki az innováció fogalmát. Ez megcsinálni nem ötlet, hanem pénz és akarat (mondjuk úgy inkább: egy kisebb ország GDP-jével megegyező pénzmennyiség és ahhoz társuló kísérletező kedv) kérdése.Semmi gond ha neked nem innováció. Eltudom fogadni.
Lecsó
Toca
Lecsó
vpi
Lecsó
vpi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
Szerintem a mindent lefikázok attitűd nagyon rossz úgyhogy kvittek vagyunk. Nem érvelsz, hanem kinyilvánítasz. Ennyi erővel a nyugdíjas szüleimmel is beszélgethetnék a migrációról.Nagyon rossz hasonlat.Neked mint műszaki embernek ezek szerint semmi sem innovatív, hisz minden a fizikai világ törvényei szerint működik.Elismerem Muskot, mint zseniális vállalkozót. De nekem, mint műszaki embernek az innováció mást jelent.Ez mind igaz de ez nálam nem meríti ki az innováció fogalmát. Ez megcsinálni nem ötlet, hanem pénz és akarat (mondjuk úgy inkább: egy kisebb ország GDP-jével megegyező pénzmennyiség és ahhoz társuló kísérletező kedv) kérdése.Semmi gond ha neked nem innováció. Eltudom fogadni.
Lecsó
Toca
Lecsó
vpi
Lecsó
több mint 6 éve
Nagyon rossz hasonlat.Neked mint műszaki embernek ezek szerint semmi sem innovatív, hisz minden a fizikai világ törvényei szerint működik.Elismerem Muskot, mint zseniális vállalkozót. De nekem, mint műszaki embernek az innováció mást jelent.Ez mind igaz de ez nálam nem meríti ki az innováció fogalmát. Ez megcsinálni nem ötlet, hanem pénz és akarat (mondjuk úgy inkább: egy kisebb ország GDP-jével megegyező pénzmennyiség és ahhoz társuló kísérletező kedv) kérdése.Semmi gond ha neked nem innováció. Eltudom fogadni.
Lecsó
Toca
Lecsó
vpi
Musk nem talált fel semmit, amit előtte ne jutott volna másnak eszébe.
Elektromos hajtás, visszatérő űrjármű? Volt már. Visszatérő hordozó rakéta? Ok, nem volt. A kérdés nem az, hogy meg lehet-e csinálni (ugye nem gondoljuk, hogy az összes NASA mérnök a fejére csapott, hogy "mekkora ötlet bazmeg"), hanem hogy megéri-e egy halom elektronikát, vezérlést, stb-t belerakni egy üres csőbe, ami arra való, hogy a szilárd hajtóanyagot összetartsa. De ha neki ez tetszik, csinálja...
Megéri-e plug-in elektromos autót gyártani? Neki igen, de ha kicsit megkapargatjuk a felszínt, nem biztos. Valaki kiszámolja majd egyszer, hogy egy ilyen elektromos jármű energia mérlege pozitív vagy negatív. Mindent egybevéve, a nyersanyag előállításától a szemét megsemmisítéséig. Ki fog derülni, hogy jó-e vagy sem. De addig szexi, és megveszik.
Az innováció nálam az, amikor a versenytársaid azt mondják, " hogy ez miért nem nekünk nem jutott eszünkbe"
Szerkesztette: Lecsó
több mint 6 éve
Neked mint műszaki embernek ezek szerint semmi sem innovatív, hisz minden a fizikai világ törvényei szerint működik.Elismerem Muskot, mint zseniális vállalkozót. De nekem, mint műszaki embernek az innováció mást jelent.Ez mind igaz de ez nálam nem meríti ki az innováció fogalmát. Ez megcsinálni nem ötlet, hanem pénz és akarat (mondjuk úgy inkább: egy kisebb ország GDP-jével megegyező pénzmennyiség és ahhoz társuló kísérletező kedv) kérdése.Semmi gond ha neked nem innováció. Eltudom fogadni.
Lecsó
Toca
Lecsó
több mint 6 éve
Elismerem Muskot, mint zseniális vállalkozót. De nekem, mint műszaki embernek az innováció mást jelent.Ez mind igaz de ez nálam nem meríti ki az innováció fogalmát. Ez megcsinálni nem ötlet, hanem pénz és akarat (mondjuk úgy inkább: egy kisebb ország GDP-jével megegyező pénzmennyiség és ahhoz társuló kísérletező kedv) kérdése.Semmi gond ha neked nem innováció. Eltudom fogadni.
Lecsó
Toca
Szerkesztette: Lecsó
több mint 6 éve
Pedig politikai okfejtésnek jobb lenne.Én annyira vagyok autokrata h szívesen várom a jogelmeleti okfejtesedet (nem politikai okfejtest) hogy egy alkotmányos alapjogot miért kellene korlátozni vagy szimplán eltörölni?Mert idejétmúlttá vált.
csebi
Ez a jogelméleti okfejtésem.
Persze szíved joga átminősíteni politikai okfejtéssé.
Sobri Jóska
több mint 6 éve
Vagy csak elég megnézni h ki hagyja jóvá a frakció megalakulását ...vagy majd arra is írnak módosítótEzt nem gondolták egészen végig 😛 vagy nagyon is 😊 vagy rájuk nem vonatkozik 😀Tehát ennyi volt a KDNP frakciónak 😕Nem az, alapvetően lehet jogelmeleti indokolás csak így önmagában nem jelent sokat. Mi indokolja az idejét multságát?Én annyira vagyok autokrata h szívesen várom a jogelmeleti okfejtesedet (nem politikai okfejtest) hogy egy alkotmányos alapjogot miért kellene korlátozni vagy szimplán eltörölni?Mert idejétmúlttá vált.
csebi
Sobri Jóska
Milyen érdekes h maga a javaslat nem alkalmazza ezt az indokot ...
Amúgy kedvencem ez a mondat amit nem csak értelmezni nem lehet hanem nyelvtanilag sem helyes (bár biztosan bennem van a hiba)
“Erre figyelemmel a Javaslat kizárja annak a lehetőségét, hogy képviselők egy csoportja a képviselőcsoportot megillető többletjogosítványok megszerzése miatt alakíthasson képviselőcsoportot a választásokon megmérettetett politikai közösség hiányában is.”
csebi
vpi
dande
slowmotion
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 6 éve
vagy majd arra is írnak módosítótEzt nem gondolták egészen végig 😛 vagy nagyon is 😊 vagy rájuk nem vonatkozik 😀Tehát ennyi volt a KDNP frakciónak 😕Nem az, alapvetően lehet jogelmeleti indokolás csak így önmagában nem jelent sokat. Mi indokolja az idejét multságát?Én annyira vagyok autokrata h szívesen várom a jogelmeleti okfejtesedet (nem politikai okfejtest) hogy egy alkotmányos alapjogot miért kellene korlátozni vagy szimplán eltörölni?Mert idejétmúlttá vált.
csebi
Sobri Jóska
Amúgy kedvencem ez a mondat amit nem csak értelmezni nem lehet hanem nyelvtanilag sem helyes (bár biztosan bennem van a hiba)
“Erre figyelemmel a Javaslat kizárja annak a lehetőségét, hogy képviselők egy csoportja a képviselőcsoportot megillető többletjogosítványok megszerzése miatt alakíthasson képviselőcsoportot a választásokon megmérettetett politikai közösség hiányában is.”
csebi
vpi
dande
több mint 6 éve
Ugyan, miből tart törvényt, jogszabályt módosítani, főleg visszaható hatállyal.Ezt nem gondolták egészen végig 😛 vagy nagyon is 😊 vagy rájuk nem vonatkozik 😀Tehát ennyi volt a KDNP frakciónak 😕Nem az, alapvetően lehet jogelmeleti indokolás csak így önmagában nem jelent sokat. Mi indokolja az idejét multságát?Én annyira vagyok autokrata h szívesen várom a jogelmeleti okfejtesedet (nem politikai okfejtest) hogy egy alkotmányos alapjogot miért kellene korlátozni vagy szimplán eltörölni?Mert idejétmúlttá vált.
csebi
Sobri Jóska
csebi
vpi
dande

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 6 éve
Ezt nem gondolták egészen végig 😛 vagy nagyon is 😊 vagy rájuk nem vonatkozik 😀Tehát ennyi volt a KDNP frakciónak 😕Nem az, alapvetően lehet jogelmeleti indokolás csak így önmagában nem jelent sokat. Mi indokolja az idejét multságát?Én annyira vagyok autokrata h szívesen várom a jogelmeleti okfejtesedet (nem politikai okfejtest) hogy egy alkotmányos alapjogot miért kellene korlátozni vagy szimplán eltörölni?Mert idejétmúlttá vált.
csebi
Sobri Jóska
csebi
vpi
több mint 6 éve
Jajjdehiányoznának 😆Tehát ennyi volt a KDNP frakciónak 😕Nem az, alapvetően lehet jogelmeleti indokolás csak így önmagában nem jelent sokat. Mi indokolja az idejét multságát?Én annyira vagyok autokrata h szívesen várom a jogelmeleti okfejtesedet (nem politikai okfejtest) hogy egy alkotmányos alapjogot miért kellene korlátozni vagy szimplán eltörölni?Mert idejétmúlttá vált.
csebi
Sobri Jóska
csebi
vpi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 6 éve
Tehát ennyi volt a KDNP frakciónak 😕Nem az, alapvetően lehet jogelmeleti indokolás csak így önmagában nem jelent sokat. Mi indokolja az idejét multságát?Én annyira vagyok autokrata h szívesen várom a jogelmeleti okfejtesedet (nem politikai okfejtest) hogy egy alkotmányos alapjogot miért kellene korlátozni vagy szimplán eltörölni?Mert idejétmúlttá vált.
csebi
Sobri Jóska
csebi
több mint 6 éve
Nem az, alapvetően lehet jogelmeleti indokolás csak így önmagában nem jelent sokat. Mi indokolja az idejét multságát?Én annyira vagyok autokrata h szívesen várom a jogelmeleti okfejtesedet (nem politikai okfejtest) hogy egy alkotmányos alapjogot miért kellene korlátozni vagy szimplán eltörölni?Mert idejétmúlttá vált.
csebi
Sobri Jóska
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 6 éve
Tehát szerinted amit az ellenzék csinált trükközés, vagyis nem demokratikus, mert nem a többségi választók véleményét tükrözi, mert gyakorlatilag független köntösbe bújva hekkelik a rendszert (javíts ki ha nem így értetted, de nekem így jött le).Trükközés.
roberto23
És egyben demokratikus is. Demokráciában lehet trükközni.
De a rá adott válasz is demokratikus. Hiszen demokráciában lehet a trükközésre reagálni.
Na most, ilyen alapon nem ugyan olyan antidemokratikus lépés, amikor olyan választási rendszert alkotunk, amivel 49%-os eredménnyel 2/3-at lehet szerezni? Ez nem a többi 51% akaratának a semmibe vétele (ami ha jól számolom a választók többsége)? Vagy az, hogy kényünk kedvünk szerint rajzolgatjuk a választási körzetek határát az alapján, ahogy nekünk tetszik és kedvez?Ezt már többször leírtam.
Nem nagyon szoktam politikai témákhoz hozzászólni, de ez a fidesz védi a demokrációt összefüggés számomra kimondottan vicces.
roberto23
Attól, hogy a drukkerek 49%-a Pats drukker, és 51% nem Pats drukker, még a Pats a legtámogatottabb/legszeretettebb franchise. És önmagában nem érzi mindenki magát nyertesnek, ha épp nem a Pats nyeri a SB-t.
Hiszen az 51% megoszlik egy csomó csapat között. És ha ez alapján lenne mondjuk vezetőválasztás, akkor a Pats jelöltje nyerne. Hiszen indulna Cowboys, Packers, Broncos, Jets és mindenféle egyéb is.
A választáskor hatályos törvény szerint volt egy szavazatértékelési módszer, amiről vélheted, hogy andtidemokratikus, de sokkal jobban tükrözi a választói akaratot, mint mondjuk az angol, vagy amerikai.
Pl. Coloradóban a legutóbbi választáskor mind a 9 szenátori helyet a demokraták kapták, miközben a szavazatok 48,15%-át kapták csak meg. De az USA-ban "a győztes mindent visz" rendszer van. Vagy pl. Floridában mind a 29 szenátor (vagyis képviselő) republikánus lett, holott 4,5 millióan szavaztak a demokratákra.
Nincs tökéletes választási rendszer. Ha nem tetszik ami van, ne indulj el. Ha elindulsz, azzal elfogadod a "versenykiírást", vagyis részvételeddel legitimizálod.
És ha majd újra Gyurcsány lesz kormányon, akkor ha akarja megváltoztatja a jelenlegi választási rendszert. De kötve hiszem.
több mint 6 éve
Én annyira vagyok autokrata h szívesen várom a jogelmeleti okfejtesedet (nem politikai okfejtest) hogy egy alkotmányos alapjogot miért kellene korlátozni vagy szimplán eltörölni?Mert idejétmúlttá vált.
csebi
több mint 6 éve
Józsi ezt nem én mondom hanem a parlament.hu :Épp ilyenek miatt megyünk nagyon komolyan újra a totalitárius rendszer irányába ...Épp ez az a pont ahol azt hiszed, hogy te jobban tudod mit akar az ország, és a te igazságod igazabb a választók vagy az én igazságomnál.
index.hu/belfold/2019/12/06/apro_modositassal_neheziti_az_ellenzeki_osszefogast_a_fidesz/
csebi
Szerinted ez totalitárius rendszert vetít előre, szerintem meg szükséges, pragmatikus lépés, hogy ne lehessen a független jelöltséggel versenyelőnyhöz jutni, és megtrükközni a rendszert.
(Az egyértelmű, hogy a történelem fejlődik, és mondjuk 1789-ben amikor kiírtottak egy csomó arisztokratát Franciaországban az valójában társadalmilag előremutató volt, de azt nem várhatod el, hogy ennek szellemében az arisztokraták önként ugráljanak ki az erkélyeikről, és saját guillotineal vagdossák le a saját fejüket. Ahogy az osztrákoktól se várhattad 1848-ban, hogy támogassák a magyar függetlenséget, vagy ölbe tett kézzel nézzék, hogy zajlik le. Ahogy Clinton vagy Trump se siet vagy sietett magára nézve terhelő vallomásokat tenni, az észak-koreai rezsim se számolja fel saját magát, és Orbán se hagyja, hogy megtrükközzék Gyurcsányék.)
Az én igazam nem igazabb a te igazadnál, csak van mögötte kétharmadot érő szavazó akarata, de ez a demokrácia jellegzetessége, tulajdonsága, nem másé.
És én nem is hiszem, hogy ezen kívül kell más, ami legitimizál egy ilyen lépést, te viszont azt hiszed, hogy rendelkezel a bölcsek kövével, és te jobban tudod, hogy mi a tuti, mint én, aki szerinted tévedek, és felülírnád a demokráciát.
Akkor ki az autokrata?
Sobri Jóska
A képviselők többsége – szabad elhatározásból – valamelyik párt parlamenti képviselőcsoportjának (frakciójának) a tagja. A frakcióalakítás jogát az Alaptörvény is elismeri (5. cikk (4) bekezdés).
Nem én tudom jobban, hanem ok tudtak ezt így, csak hat már ez nem szolgálja őket. A szabad elhatározást korlátozzák. Tehát egy általuk is elismert alkotmányos alapjogot akarnak korlátozni mert így all érdekükben. Én annyira vagyok autokrata h szívesen várom a jogelmeleti okfejtesedet (nem politikai okfejtest) hogy egy alkotmányos alapjogot miért kellene korlátozni vagy szimplán eltörölni?
Én örülnek ha visszaternenk a jogállam világába és elfogadom ha te nem szeretnél, ez a te dontesed. De emiatt nem hiszem h autokrata lennék ( bár talán mostanában ez a legkedvesebb jelző amit használtal rám).
több mint 6 éve
Többnyire egyetértek a véleményeddel, de szerintem ez az érvelés nagyon félrecsúszott.Épp ilyenek miatt megyünk nagyon komolyan újra a totalitárius rendszer irányába ...Épp ez az a pont ahol azt hiszed, hogy te jobban tudod mit akar az ország, és a te igazságod igazabb a választók vagy az én igazságomnál.
index.hu/belfold/2019/12/06/apro_modositassal_neheziti_az_ellenzeki_osszefogast_a_fidesz/
csebi
Szerinted ez totalitárius rendszert vetít előre, szerintem meg szükséges, pragmatikus lépés, hogy ne lehessen a független jelöltséggel versenyelőnyhöz jutni, és megtrükközni a rendszert.
(Az egyértelmű, hogy a történelem fejlődik, és mondjuk 1789-ben amikor kiírtottak egy csomó arisztokratát Franciaországban az valójában társadalmilag előremutató volt, de azt nem várhatod el, hogy ennek szellemében az arisztokraták önként ugráljanak ki az erkélyeikről, és saját guillotineal vagdossák le a saját fejüket. Ahogy az osztrákoktól se várhattad 1848-ban, hogy támogassák a magyar függetlenséget, vagy ölbe tett kézzel nézzék, hogy zajlik le. Ahogy Clinton vagy Trump se siet vagy sietett magára nézve terhelő vallomásokat tenni, az észak-koreai rezsim se számolja fel saját magát, és Orbán se hagyja, hogy megtrükközzék Gyurcsányék.)
Az én igazam nem igazabb a te igazadnál, csak van mögötte kétharmadot érő szavazó akarata, de ez a demokrácia jellegzetessége, tulajdonsága, nem másé.
És én nem is hiszem, hogy ezen kívül kell más, ami legitimizál egy ilyen lépést, te viszont azt hiszed, hogy rendelkezel a bölcsek kövével, és te jobban tudod, hogy mi a tuti, mint én, aki szerinted tévedek, és felülírnád a demokráciát.
Akkor ki az autokrata?
Sobri Jóska
Tehát szerinted amit az ellenzék csinált trükközés, vagyis nem demokratikus, mert nem a többségi választók véleményét tükrözi, mert gyakorlatilag független köntösbe bújva hekkelik a rendszert (javíts ki ha nem így értetted, de nekem így jött le). Na most, ilyen alapon nem ugyan olyan antidemokratikus lépés, amikor olyan választási rendszert alkotunk, amivel 49%-os eredménnyel 2/3-at lehet szerezni? Ez nem a többi 51% akaratának a semmibe vétele (ami ha jól számolom a választók többsége)? Vagy az, hogy kényünk kedvünk szerint rajzolgatjuk a választási körzetek határát az alapján, ahogy nekünk tetszik és kedvez?
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 6 éve
Épp ilyenek miatt megyünk nagyon komolyan újra a totalitárius rendszer irányába ...Ezekkel a lépésekkel egyre feljebb és feljebb emelik az ingát, ami ha egyszer megfordul, kurvára ütni fog és nagyon fog fájni.
csebi
Én nem várok sokat már a politikától, de azt kurvára várom, hogy lássam Orbán fejét, amikor át kell adnia a Karmelita irodáit és beül a székébe valaki, illetve lássam a kis család arcát, amikor a NAV/ügyészség további vizsgálat erejéig zárolja az összes kis Orbáncsicska (Lölö, Tiborcz, stb) bankszámláját, teljes vagyonát. És nyilván majd lehet papolni jogállamról, de hát Viktor, túltoltad, neked ott nem osztottak lapot, majd Strasbourgba 6 év múlva megitélnek valami kártérítést, de azt sem fizetjük ki, mert te is fullba nyomtad.
több mint 6 éve
Épp ilyenek miatt megyünk nagyon komolyan újra a totalitárius rendszer irányába ...Épp ez az a pont ahol azt hiszed, hogy te jobban tudod mit akar az ország, és a te igazságod igazabb a választók vagy az én igazságomnál.
csebi
Akkor ki az autokrata?