BOWLDOG ÚJ ÉVET! Miami-Ohio State playoff negyeddöntő 01:35-től az Arena4-en!

NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 8 éve
ozibozi New York Giants 20 301
szvsz az emberek nagy többségét nem is az érdekli hogy nyereséges vagy nem | ez a gumicsont | amit úgy se nyerhetnek el a valóságos világban...Az már inkább zavaró: hogy ez a szűk maharadzsa klán ne hízzon már a végtelenségig az állami pénzek nyílt ellopásával.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 8 éve
Cancel Culture 1 649 — into the glory ride
A pénteki Baló műsorból:

www.kephost.com/images/2017/02/05/pwcolimpia.png

Biztos nem pont így lesz, de azért a kiadás/bevétel nagyjából egálnak tűnik.
Sobri Jóska
Figyi Jóska!

- Mit jelent pontosan az, hogy gazdasági hatás?
- Eredmény tétel, vagy mérleg soron (sorokon) jelentkezik ?
- Melyek ezek a sorok?
TGA
Mi tudom én.
Valami Price Waterhouse Coopers nevű kis zugcég csinálta és a kormánypártisággal nehezen vádolható RTL-en volt.
Én csak bemásoltam, gondolván árnyalja a képet, hogy ez egy kb. nullszaldós vállalkozásnak tűnik.
Valójában nem túl egzakt 8-10 évre előre gazdasági hatásokat forintosítva jósolgatni. Se pro, se kontra.
Sobri Jóska
OK, kösz, mindent értek.

Habár, ez csak egy fórum, sokat emelne a színvonalon, ha olyan közléseket fogadnánk el egy vitában megerősítésként, vagy cáfolatként, amellyel kapcsolatos tényismeretünk alátámasztott. Ez így lufi, érdemes továbbá odafigyelni arra, hogy a "benefit" kifejezést, és fordításait nem nagyon fogadják ma már el a Lajtától keletre sem. 😊

Sending out an S.O.S
több mint 8 éve
StormST Denver Broncos 12 509 — SB 50 Champion @ Grund
A pénteki Baló műsorból:

Sobri Jóska
Figyi Jóska!

- Melyek ezek a sorok?
TGA
Mi tudom én.
Valami Price Waterhouse Coopers nevű kis zugcég csinálta és a kormánypártisággal nehezen vádolható RTL-en volt.
Én csak bemásoltam, gondolván árnyalja a képet, hogy ez egy kb. nullszaldós vállalkozásnak tűnik.
Valójában nem túl egzakt 8-10 évre előre gazdasági hatásokat forintosítva jósolgatni. Se pro, se kontra.
Sobri Jóska
Arra a PWC elemzésre gondolsz, ami 2 hét alatt készült el 1400 oldallal (ja, tudom, modernizáltak egy 4 évvel korábbit, bizonyára jó alaposak lehettek ilyen hosszú idő alatt) és amiben 10 milliárdot számoltak a pályázat költségére és már most 15 milliárd felett vagyunk bőven, úgy, hogy nem is vettek bele mindent ebbe a kalapba amit már ráköltöttek és még őszig megy majd a kampány? Nem 8-10 év, 1,5-2 év alatt csak ebben az egy tételben nem sikerül belül maradni a jósláson, mi lesz akkor a nagy tételeknél? 😊

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 8 éve
ti miért véditek folyamatosan gyuribácsit?😊
NB2
Szóval nem, nem védi senki Soros Györgyöt, mert minek. Ő egy idea, és nagy szerencséjére az ostoba tömegeknek, és az őket dróton rángató politikusoknak, még él, és jó egészségnek örvend. Ha meghal, akkor lesz bajban a populista oldal, mert ha tényleg csak egy idea lesz, azt nehéz lesz utálni.
Gyurma Pappa
Fúú, ez az egyik legjobb HSz, amit itt olvastam.
Azért egy dologra felhívnám a figyelmet. Vannak ezek a Soros féle mumusok (viszont nem alap nélkül), királycsinálók, és vannak a valóban nagy pályás játékosok, akiknek mindegy ki a "király". Itt van pl. Ghosn. Ő nem oligarha, nem spekuláns, nem médiamágnás, pusztán csak az elsődlegesen vezérelt gyártó-kapacitásokon keresztül is millióknak ad megélhetést, és akkor a háttériparról nem beszéltünk.

www.nineoclock.ro/carlos-ghosn-ceo-of-the-renault-nissan-alliance-dacia-a-difficult-to-replicate-profitable-business-model/

Itt van ez a Putin, -én pátosz, és acsargás mentesen reálpolitikusnak tartom-, aki folyamatosan becsicskítja a hazai milliárdosait. Viszont nem sokat tudunk arról, hogy hogyan és miként, de viszonylag "mosolygósan" "egyezett meg", ezzel a fickóval, aki megkapta nagyjából, amit akart. Hozzáteszem nem magának kérte, hanem a cégbirodalomnak.
Hozzáteszem nem ő kezdeményezte a megbeszélést.
Nem Putin volt az első, akivel sikerült "megegyeznie" Ghosn-nak. Igaz a japán kormánnyal kicsit kevésbé volt mosolygós a deal. Őket bedarálta azzal, hogy kiviszi a Nissant Japánból.
Még egyszer, ízlelgessük kicsit,elviszi japán 2. legnagyobb autóipari játékosát, úgy, ahogy van, ha nem kapja meg a szükséges kedvezményeket, mentességeket, eszközöket. És ezt ő meg is tudta volna tenni, és persze meg is kapott mindent. Hozzátehetjük, Ghosn a csöndes TOP 5 játékos a hagyományos gépiparban.

De vegyünk régebbi korokat, amikor még nem létezett a nemzetköziesedett (ez az, amit elég rosszul globalizáltnak használ a köznyelv) világ eszközrendszere. Mindenkinek ajánlom a Quandtok hallgatása című dokumentum filmet, megrázó, de sokat elmesél a nemzetköziesedés előtti nagyiparos hatalomgyakorlásról.

Szeretném láttatni, hogy a jogi személy hatalma és befolyása a mindennapi életre, és így a politikára is méretével exponenciálisan nő.
Kedvcenc kérdésem: Mi lesz villanyautó, hibrid, maradjon e a belsőégés technológia, esetleg hidrogén hajtás?
Az "elemzők" (inkább értelmezők) 95%-a az ökológiai lábnyommal jön, meg a hatásfokkal, meg a környezetvédelemmel.

A lírai igazsághoz közelebb visz annak a ténynek az ismerete, hogy az erőműveket nem állítják le... éjjel sem, így az éjszakai áram úgy is megy a pocsékba, hogy a diszpécser orientált gyártók próbálnak éjjel dolgozni. Az elektromos autók elterjedése egy meglehetősen izmos lehetőség a ma feleslegesen termelt éjszakai áram felszívására, tárolására. Ha hidrogén autó, akkor az éjszakai áram alkalmas a víz ipari körülmények közt történő automatizált bontására (Tervezett a tanszék ilyen üzemet 15 fős személyzet elviszi).

Ezt azért mondom, mert amikor egy Carlos Ghosn azt mondja, hogy hosszútávon az elekromos autóban hisz, azt nem csak ő egyedül mondja, hanem hallani kell a szavai mögött több rettenetesen súlyos iparág prominens játékosainak szinergia alapján hozott döntését. . Amikor összeáll két olyan gyártó, mint a Toyota, és a BMW, hátuk mögött a 7 nővér közül a 2 talán legbefolyásosabbal, hogy hidrogéninfrastruktúra, akkor azt nagyon komolyan kell venni. A politika, ami komolyan veszi jól jár, aki szembe megy, az kimarad, aztán majd a szabványosításnál beszállhat, de akkor már kényszerűségből.

Na köszönöm mindenkinek a figyelmet.

Sending out an S.O.S
több mint 8 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 227 — #NoStress
A pénteki Baló műsorból:

Sobri Jóska
Figyi Jóska!

- Melyek ezek a sorok?
TGA
Mi tudom én.

több mint 8 éve
A pénteki Baló műsorból:

Sobri Jóska
Figyi Jóska!

- Melyek ezek a sorok?

Sending out an S.O.S
több mint 8 éve
LanceVance Houston Texans Miami Hurricanes 1 706
A pénteki Baló műsorból:

Sobri Jóska
 www.youtube.com/watch?v=6htgqDQtl9U

több mint 8 éve
A pénteki Baló műsorból:

több mint 8 éve
 www.youtube.com/watch?v=r1QthkJVqDI

Asszem ide illik talán a legjobban 😀
LanceVance
John Olivernél is ez az attitűd zavart a legjobban (lásd az eddigi utolsó részt a last week tonightból), értem én, hogy nem kell a mérges kígyót keblünkre ölelni, de hogy ennek így mi foganatja van, azt egyáltalán nem vágom...
baggio
Ez elvileg egy szórakoztató műsor, tehát van akit ez szórakoztat. Másra nem tudom gondolni.
Gyurma Pappa
Ahogy a Sas-kabaré vagy Beleznay Endre is.

több mint 8 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 345 — zászló zászló szív

LanceVance
John Olivernél is ez az attitűd zavart a legjobban (lásd az eddigi utolsó részt a last week tonightból), értem én, hogy nem kell a mérges kígyót keblünkre ölelni, de hogy ennek így mi foganatja van, azt egyáltalán nem vágom...
baggio
Ez elvileg egy szórakoztató műsor, tehát van akit ez szórakoztat. Másra nem tudom gondolni.

több mint 8 éve
r.baggio Buffalo Bills New Mexico Lobos 64 410 — no es importante

LanceVance

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 8 éve
LanceVance Houston Texans Miami Hurricanes 1 706

több mint 8 éve
Szóval nem, nem védi senki Soros Györgyöt, mert minek. Ő egy idea, és nagy szerencséjére az ostoba tömegeknek, és az őket dróton rángató politikusoknak, még él, és jó egészségnek örvend. Ha meghal, akkor lesz bajban a populista oldal, mert ha tényleg csak egy idea lesz, azt nehéz lesz utálni.
Gyurma Pappa
Dehogy lesz.
Van 5 gyereke, meg unokái.
Közülük valamelyik szabdkőműves zsidó majd ugyanúgy ránk ront, és el akar minket veszejteni, mint ahogy az öreg Soros teszi.
Sobri Jóska
Ohh, azt a márkát még fel kell építeni, mert ez csak úgy jó, ha van hozzá arc is 😊

(Persze értem amit mondasz)

több mint 8 éve
Gyurma Pappa
Dehogy lesz.
Van 5 gyereke, meg unokái.
Közülük valamelyik szabdkőműves zsidó majd ugyanúgy ránk ront, és el akar minket veszejteni, mint ahogy az öreg Soros teszi.

több mint 8 éve
ti miért véditek folyamatosan gyuribácsit?😊
NB2
Senki nem védi. Nem kell védeni, mert nem létezik. Ő a mumus, ő az ágy alatt lakó szörny, ő róka, a bakurász, vagy mondhatnám, hogy Emmanuel Goldstein. Ő az akivel a gyereket lehet ijeszgetni, vagy legalábbis azokat, akinek hasonló szinten van a fogalma összefüggésekről, tényekről, és úgy általában dolgokról.

Ha Soros tényleg befolyásolni akarná bármelyik az ország belpolitikáját, akkor idejönne, venne egy pártot, kitömné NAGYON sok pénzzel (nem 1-2 milliárddal, amiről itt beszélünk), majd jól idehozná "Finklestein 2"-t, ja meg előtte megvenné valamelyik kenhető orosztól az összes elvitt III/3-as aktát a Fidesz vezetőségtől, szépen megbuktatná az egész bandát, és még gyorsan bedarálná a MSZP-t is, csak viccből.

De őt ez rohadtul nem érdekli. A pénz keresetnek, sokkal több egyszerűbb módja van, más meg mi motiválná? Mert ugye azt sosem tudjuk meg, hogy mi a Cél, a Végső Eredmény, csak kapunk mindenféle béna világkormány, meg Európa elveszejtése, meg hasonló magyarázatokat, amik tudjuk, hogy baromságok.

több mint 8 éve
Kinyírtam a topicot 😊
Jobb is, addig sem bosszankodtok. Tegyétek, amit én, vegyetek egy olcsó kisautót, dobáljatok ki mindent belőle a vezetőülésen kívül, és menjetek ki csapatni valamelyik pályára 😊 A legjobb szívvel mondom.

Sending out an S.O.S
több mint 8 éve
Aki amerikai prémiumterméket kíván venni, még most tegye meg, amíg Mexikó nem zár be.
TGA
Sok dologban elismerem a meglátásaid mélységét, tapasztalatodat, világlátottságodat, tapasztalatodat.
De neked is csak azt tudom mondani, hogy Trump nem az, aminek látod.
Neki a világon a legfontosabb dolog az önképe.
Sérülhet bárki és bármi, de a "saját magába vetett hite" nem.
És ezért a következő években nem az fog történni (hacsak le nem lövik jobbról), amit majd' mindenki beleprojektál, hanem az, ami az egóját a leginkább simogatja.
Ha csak racionálisan nézed, vagy összeveted az eddigi amerikai elnökökkel, ismert milliárdosokkal, nárcisztikus önimádókkal, akkor nem fognak bejönni ezek a prognózisok.
Trump az Trump, nem tudod megmérni mérleggel, colstokkal, belepasszírozni valami meglévő dobozba, skatulyába.
Szóval az én prognózisom az, hogy aki jól akar járni az dollárt vegyen, készpénzben.
Sobri Jóska
Nagyon elegáns volt, köszönöm.
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed velem, bár nehéz reagálnom, mert nem állítottam semmit Trumppal, vagy a dollárral kapcsolatban.
Picit az az érzésem, hogy ez az ősz valójában a Te Szent Mihály utadon suhan nesztelen.

Trump szerintem pontosan az aminek látom. Köztünk rengeteg különbség van, de az biztosan, hogy Te rajongsz Trumpért, tőlem meg bizalmat kapott, mert bizonyos vagyok abban, hogy ő lesz az az ember, aki végképp le fog számolni bizonyos ...illúziókkal, akár "elbukik" akár nem..
Azt gondolom, hogy az egyén, és a közösség cselekvőképességét megbénítják, korlátozzák egyéni vagy kollektív szinten kergetett illúziók, és nagyon sok van belőlük. Trump képtelen mindegyikre "hatást gyakorolni", de egy-egy lényeges csoportra így is úgy is hatást fog gyakorolni.
Tehát akkor is beteljesíti feladatát, ha "megtörik". "megalkuszik", és akkor is, ha nem... csak különböző hatásmechanizmusokon keresztül más és más illúziókkal fog leszámolni.

Jól látod, nagyon fontos Trumpnak az énképe, és nagyon jól látod az énkép pajzs szerepét. De mit gondolunk arról az emberről akinek a saját menyországában gyakorlatilag önmaga szerepel? 😊 Jó ez túlzás volt.

Viszont, ha már így összefutottunk, felhívom a figyelmed arra, hogy a személyes brand működés leginkább hullám egyenletekkel írható le, lásd. Chip Hartman tanulmányai, melyeket a legjobb szívvel tudok ajánlani.

Sending out an S.O.S
több mint 8 éve
Legjobb esetben, nem lesz semmi komoly valtozas, de Trump az allando nyilatkozataival, o maga gyengiti a dollart.

Kozeput az, hogy valoszinuleg mindenfele tradeegyezmenyeket felrug... ennek meg komolyabb kovetkezmenyei lennenek, s nem igazan latom, ettol hogy lenne erosebb a dollar.
Igor
Fogadhatunk egy dupla vagy semmit arra, hogy mondjuk 2018 év végén erősebb, vagy gyengébb lesz e a dollár a forinthoz viszonyítva.
Én az erősebbre fogadok, és mondjuk a plusz/minusz 2 százalék esetén nem nyer senki.
Deal?

(Nekem ne linkelgessél angolul 😊 )
Sobri Jóska
A forinthoz veve oke, ugy meg eselyed is lenne... 😛 de itt inkabb az lett volna a mondanivalom lenyege, hogy CNY-t vagy EUR-t lehet erdemesebb venni...
Igor
EUR-hoz képest is fogadhatunk.

több mint 8 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 609 — No 1 Qwan'tez Stiggers fan
Legjobb esetben, nem lesz semmi komoly valtozas, de Trump az allando nyilatkozataival, o maga gyengiti a dollart.

Kozeput az, hogy valoszinuleg mindenfele tradeegyezmenyeket felrug... ennek meg komolyabb kovetkezmenyei lennenek, s nem igazan latom, ettol hogy lenne erosebb a dollar.
Igor
Fogadhatunk egy dupla vagy semmit arra, hogy mondjuk 2018 év végén erősebb, vagy gyengébb lesz e a dollár a forinthoz viszonyítva.
Én az erősebbre fogadok, és mondjuk a plusz/minusz 2 százalék esetén nem nyer senki.
Deal?

Sobri Jóska
A forinthoz veve oke, ugy meg eselyed is lenne... 😛 de itt inkabb az lett volna a mondanivalom lenyege, hogy CNY-t vagy EUR-t lehet erdemesebb venni...

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 8 éve

Igor
Deal?

több mint 8 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 609 — No 1 Qwan'tez Stiggers fan
Aki amerikai prémiumterméket kíván venni, még most tegye meg, amíg Mexikó nem zár be.
TGA
Sok dologban elismerem a meglátásaid mélységét, tapasztalatodat, világlátottságodat, tapasztalatodat.
És ezért a következő években nem az fog történni (hacsak le nem lövik jobbról), amit majd' mindenki beleprojektál, hanem az, ami az egóját a leginkább simogatja.
Ha csak racionálisan nézed, vagy összeveted az eddigi amerikai elnökökkel, ismert milliárdosokkal, nárcisztikus önimádókkal, akkor nem fognak bejönni ezek a prognózisok.
Trump az Trump, nem tudod megmérni mérleggel, colstokkal, belepasszírozni valami meglévő dobozba, skatulyába.
Szóval az én prognózisom az, hogy aki jól akar járni az dollárt vegyen, készpénzben.
Sobri Jóska
Inkabb a gazdasag topicban kene kerdezni... de miert vennel dollart?

Kb. mindenki ugy latja, hogy Trump gyengiteni akarja a dollart, csak nehany cikk, idezhettem volna 3-4-szer ennyit (a BBG-s kicsit regi, de jol osszefoglalja az opciokat)

www.bloomberg.com/news/articles/2017-01-17/president-trump-wants-to-weaken-the-dollar-here-s-how-he-can
 www.marketwatch.com/story/trump-is-waving-adios-to-the-longstanding-strong-dollar-policy-2017-01-17
 www.cnbc.com/2017/01/30/dollar-wobbles-on-trump-woes-yen-benefits-from-risk-aversion.html
 www.bloomberg.com/news/articles/2017-02-01/trump-turning-dollar-ship-for-trade-former-japan-fx-chief-say

www.zerohedge.com/news/2016-12-20/why-trumps-border-tax-proposal-most-important-thing-nobody-talking-about

Legrosszabb esetben osszeveszik Kinaval, akik esetleg elkezdik onteni az allampapirokat / mas mokaval destabilizaljak az amerikai gazdasagot... ebbe inkabb bele se merek gondolni, nem realis es meg Trumppal is pici az eselye.. (Kinanak se eri meg igazan, de mivel eleg sok afrikai/azsiai/del-amerikai "gyarmatuk" van, lehet hogy bele tudnak menni, es tulelik)

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 8 éve
TGA

több mint 8 éve

Sending out an S.O.S
több mint 8 éve
 index.hu/sport/2017/02/02/az_allamtitkar_szerint_ezert_jar_3_milliard_magyar_adoforint_az_fk_topolyanak/

De most tényleg, de most tényleg...
Klaci79
Ezek helyett a válaszok helyett nem értem miért nem csak azt mondták, hogy "CSAK!", az se lett volna kevésbé undorító...
StormST
Mert a 99 százaléknak kommunikálnak, nem az 1 százaléknak.
Oda ez tökéletes válasz, a "CSAK" meg nem.
Sobri Jóska
 coub.com/view/15mko
empty taxi
Amit lehet Jupiternek...

több mint 8 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 095 — Lájkold a zsűrit!
 index.hu/sport/2017/02/02/az_allamtitkar_szerint_ezert_jar_3_milliard_magyar_adoforint_az_fk_topolyanak/

De most tényleg, de most tényleg...
Klaci79
Ezek helyett a válaszok helyett nem értem miért nem csak azt mondták, hogy "CSAK!", az se lett volna kevésbé undorító...
StormST
Mert a 99 százaléknak kommunikálnak, nem az 1 százaléknak.
Oda ez tökéletes válasz, a "CSAK" meg nem.
Sobri Jóska
 coub.com/view/15mko

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...