Politika
69 feliratkozó
több mint 5 éve
444.hu/2020/11/23/a-magyar-kormany-arra-jutott-hogy-mar-george-clooney-is-soros-gyorgy-politikai-szandekat-hajtja-vegre?fbclid=IwAR0Mb2D_oU2kTTczlsf15gSflONVRv57SxxOz6qYTPkj6wKwnCGpwkQKLJ4bazdmeg így lett volna ötösöm a lottóm, hogy ez lesz 😀 ezentúl betámadjuk a Nespressot is, Túrótorta mehet kávét darálni 😀
több mint 5 éve
Meg aztán Vitya személyiségétől szerintem rettentő messze áll, hogy háttérbe húzódjon...legnagyobb hiba lenne, ha nem Orbánt indítanák. csak a személye hoz sztem kb fél millió-millió szavazatot, amely nagy része nem menne el szavazni.Nyilvan a fenti Hsz-emben fidesz=orbán, ez nem puccs lenne hanem csak háttérbe huzodas h a rendszer fent maradjon.fidesz húz egy vezércselt, nem orbánt inditja hanem lázárt aki kellően eltávolodott minden döntéstől utóbbi években, és bamm.Nem csak Orbán személyére gondoltam inkumbens alatt, hanem a jelenlegi kormányzatra.
háttérerők megmaradnak minden megy tovább, legrosszabb esetben orbán beül Áder helyére
briareos
Illetve nem a Fidesz indítja Orbánt, hanem Orbán menedzseli a Fideszt, nincs ott háttérhatalom, így ezt nélküle nem lehetne megoldani.
Valamint a hívőknek ő olyan, mint Kádár, ha könyékig véresen találnák egy hullát belezve egy tonna bankón bedrogozva, kurvákkal, akkor se inogna meg benne a hitük.
Így én nem igazán hiszek abba, hogy 22-ben a Fidesz nyerhet Orbán nélkül, de nem nyerhet vele.
Orbán hoz a Fidesznek, nem visz szavazatot.
Csak ez nem lesz elég, annyira kuka lesz a 21-es év.
Sobri Jóska
Kiderül majd, láttunk ennél cifrább dolgokat is
briareos
csebi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
A Fidesz másfél évvel a választások előtt telefonon nyugdíjasokat hívogat. Szerintetek mekkora lehet a baj a valódi felmérésekben? Én úgy tippelem, hogy átfordult az ellenzéki összefogás, hiba határon kívül (3-4%)elindult a kampány
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
legnagyobb hiba lenne, ha nem Orbánt indítanák. csak a személye hoz sztem kb fél millió-millió szavazatot, amely nagy része nem menne el szavazni.Nyilvan a fenti Hsz-emben fidesz=orbán, ez nem puccs lenne hanem csak háttérbe huzodas h a rendszer fent maradjon.fidesz húz egy vezércselt, nem orbánt inditja hanem lázárt aki kellően eltávolodott minden döntéstől utóbbi években, és bamm.Nem csak Orbán személyére gondoltam inkumbens alatt, hanem a jelenlegi kormányzatra.
háttérerők megmaradnak minden megy tovább, legrosszabb esetben orbán beül Áder helyére
briareos
Illetve nem a Fidesz indítja Orbánt, hanem Orbán menedzseli a Fideszt, nincs ott háttérhatalom, így ezt nélküle nem lehetne megoldani.
Valamint a hívőknek ő olyan, mint Kádár, ha könyékig véresen találnák egy hullát belezve egy tonna bankón bedrogozva, kurvákkal, akkor se inogna meg benne a hitük.
Így én nem igazán hiszek abba, hogy 22-ben a Fidesz nyerhet Orbán nélkül, de nem nyerhet vele.
Sobri Jóska
briareos
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
A Fidesz másfél évvel a választások előtt telefonon nyugdíjasokat hívogat. Szerintetek mekkora lehet a baj a valódi felmérésekben? Én úgy tippelem, hogy átfordult az ellenzéki összefogás, hiba határon kívül (3-4%)

több mint 5 éve
Ja, hogy ő úgy döntött. Az fontos. Majd ha más is úgy dönt, hogy jó ötlet, akkor megnézem magamnak. Addig ennyi elég is, köszi. 😊KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
index.hu/belfold/2020/10/12/beszall_a_partpolitikaba_palinkas_jozsef_a_magyar_tudomanyos_akademia_korabbi_elnoke/
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Nyilvan a fenti Hsz-emben fidesz=orbán, ez nem puccs lenne hanem csak háttérbe huzodas h a rendszer fent maradjon.fidesz húz egy vezércselt, nem orbánt inditja hanem lázárt aki kellően eltávolodott minden döntéstől utóbbi években, és bamm.Nem csak Orbán személyére gondoltam inkumbens alatt, hanem a jelenlegi kormányzatra.
briareos
Sobri Jóska
több mint 5 éve
fidesz húz egy vezércselt, nem orbánt inditja hanem lázárt aki kellően eltávolodott minden döntéstől utóbbi években, és bamm.Nem csak Orbán személyére gondoltam inkumbens alatt, hanem a jelenlegi kormányzatra.
briareos
több mint 5 éve
Az utolsó mondatodig egyetértek.Nem értem a koncepciót mögötte. Ez a külsős, nempolitikus miniszterelnök dolog már a Bajnainál is jóindulattal volt félsikernek nevezhető, pedig ő még tényleg, versenyszférában bizonyítottan penge abban, ami a szakmája. Országot vezetni politikusok tudnak, ez is egy embertípus, ez is egy kvázi hivatás amihez érteni kell. (ld. Helmut Schmidt önéletrajzi könyve)KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
index.hu/belfold/2020/10/12/beszall_a_partpolitikaba_palinkas_jozsef_a_magyar_tudomanyos_akademia_korabbi_elnoke/
Sobri Jóska
Pálinkás nem politikus. Ő a régi, épp kihaló félben lévő, egyébként meghajolni és mocskos alkukat megkötni mindig hajlandó tudományos réteget képviseli, amelyik egy hűbéres rendszerben uralta a magyar tudományos életet a NER-ig, nem kis kárt okozva az országnak egyébiránt. Nem véletlenül ette meg őket Orbán reggelire.
Ez a videó szörnyű lenyomata a jelenlegi helyzetnek. Felkészül az újabb 2/3 22'-ben.
Amadeus
Pálinkás nem politikus, és nekem is tippeim vannak csak a pontos koncepcióra, vagyis logikus, hogy nem akarnak jobbikost, nem akarnak gyurcsányost, Karácsony egyelőre nem állt kötélnek, valakivel elő kellett rukkolniuk.
Márky-Zay eleve körön kívüli, némileg önjáró, buzizott is, kit választanának mást?
Viszont az utolsó mondatod azt jelzi, hogy nem dolgoztad fel 2020 valóságát. Mégpedig, hogy a mostanában történő választásokat nem megnyeri valaki, hanem elveszti az inkumbens. Nyilván nem 100%-ban, de a covidba (akár az egészségügyi részébe, akár a gazdaságiba - mivel a nagy gazdasági szar még nem csapódott, kinézhet minden idők legnagyobb gazdasági válsága) könnyű belebukni.
Én biztos vagyok benne, hogy a következő másfél év nem fog jót tenni Orbán(ék)nak. Egyrészt a halottak nagyrésze vidéki nyugdíjas lesz, ez effektív szavazatvesztés, másrészt nem tudnak olyat intézkedni, ami miatt megúszhatja az ország a gazdasági, egészségügyi katasztrófát, és ennek következtében kizártnak tartom a 22-es győzelmüket.
Persze ez alapvetően demokratikus viszonyokra értelmezett prognózis.
Elcsalhatják hatalmi pozícióból, megvehetik mint részben 18-ban, kifingathatják az ellenzéki lehetőségeket, és az se elképzelhetetlen, hogy jön valami "csodafegyver" egy év múlva, és sima kommunikációval visszafordítják.
Meg ugye ott vannak a nemdemokratikus szcenáriók (én azokban nem hiszek, komolytalannak tartom, de ettől még opciók).
De az ellenzék, ha egy lista és ogyvk-ként 1 érdemi ellenzéki jelölt lesz, akkor simán esélyesebb.
(Ami csak konteo, de azt el tudom képzelni, ennyi geciséget simán kinézek Orbánból, hogy előveszik Gyurcsányt, "megalkudnak", és kiemelve az ellenzékből a külön indulását szorgalmazzák -nyilván Dobrev Klára, mint miniszterelnök-, az tán megoszthatja annyira az ellenzéket, hogy sok egyéni körzetben lehet 40-45 százalékokkal nyerni, mint 18-ban, és az elég is lehet a Fidesznek.)
Szóval ha most kéne pénzbe fogadnom, akkor 22-ben a ma tudott infóim alapján a nemOrbánra tenném.
Sobri Jóska
fidesz húz egy vezércselt, nem orbánt inditja hanem lázárt aki kellően eltávolodott minden döntéstől utóbbi években, és bamm.Az utolsó mondatodig egyetértek.Nem értem a koncepciót mögötte. Ez a külsős, nempolitikus miniszterelnök dolog már a Bajnainál is jóindulattal volt félsikernek nevezhető, pedig ő még tényleg, versenyszférában bizonyítottan penge abban, ami a szakmája. Országot vezetni politikusok tudnak, ez is egy embertípus, ez is egy kvázi hivatás amihez érteni kell. (ld. Helmut Schmidt önéletrajzi könyve)KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
Sobri Jóska
Pálinkás nem politikus. Ő a régi, épp kihaló félben lévő, egyébként meghajolni és mocskos alkukat megkötni mindig hajlandó tudományos réteget képviseli, amelyik egy hűbéres rendszerben uralta a magyar tudományos életet a NER-ig, nem kis kárt okozva az országnak egyébiránt. Nem véletlenül ette meg őket Orbán reggelire.
Ez a videó szörnyű lenyomata a jelenlegi helyzetnek. Felkészül az újabb 2/3 22'-ben.
Amadeus
Pálinkás nem politikus, és nekem is tippeim vannak csak a pontos koncepcióra, vagyis logikus, hogy nem akarnak jobbikost, nem akarnak gyurcsányost, Karácsony egyelőre nem állt kötélnek, valakivel elő kellett rukkolniuk.
Márky-Zay eleve körön kívüli, némileg önjáró, buzizott is, kit választanának mást?
Viszont az utolsó mondatod azt jelzi, hogy nem dolgoztad fel 2020 valóságát. Mégpedig, hogy a mostanában történő választásokat nem megnyeri valaki, hanem elveszti az inkumbens. Nyilván nem 100%-ban, de a covidba (akár az egészségügyi részébe, akár a gazdaságiba - mivel a nagy gazdasági szar még nem csapódott, kinézhet minden idők legnagyobb gazdasági válsága) könnyű belebukni.
Én biztos vagyok benne, hogy a következő másfél év nem fog jót tenni Orbán(ék)nak. Egyrészt a halottak nagyrésze vidéki nyugdíjas lesz, ez effektív szavazatvesztés, másrészt nem tudnak olyat intézkedni, ami miatt megúszhatja az ország a gazdasági, egészségügyi katasztrófát, és ennek következtében kizártnak tartom a 22-es győzelmüket.
Elcsalhatják hatalmi pozícióból, megvehetik mint részben 18-ban, kifingathatják az ellenzéki lehetőségeket, és az se elképzelhetetlen, hogy jön valami "csodafegyver" egy év múlva, és sima kommunikációval visszafordítják.
Meg ugye ott vannak a nemdemokratikus szcenáriók (én azokban nem hiszek, komolytalannak tartom, de ettől még opciók).
De az ellenzék, ha egy lista és ogyvk-ként 1 érdemi ellenzéki jelölt lesz, akkor simán esélyesebb.
(Ami csak konteo, de azt el tudom képzelni, ennyi geciséget simán kinézek Orbánból, hogy előveszik Gyurcsányt, "megalkudnak", és kiemelve az ellenzékből a külön indulását szorgalmazzák -nyilván Dobrev Klára, mint miniszterelnök-, az tán megoszthatja annyira az ellenzéket, hogy sok egyéni körzetben lehet 40-45 százalékokkal nyerni, mint 18-ban, és az elég is lehet a Fidesznek.)
Szóval ha most kéne pénzbe fogadnom, akkor 22-ben a ma tudott infóim alapján a nemOrbánra tenném.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Az utolsó mondatodig egyetértek.Nem értem a koncepciót mögötte. Ez a külsős, nempolitikus miniszterelnök dolog már a Bajnainál is jóindulattal volt félsikernek nevezhető, pedig ő még tényleg, versenyszférában bizonyítottan penge abban, ami a szakmája. Országot vezetni politikusok tudnak, ez is egy embertípus, ez is egy kvázi hivatás amihez érteni kell. (ld. Helmut Schmidt önéletrajzi könyve)KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
Sobri Jóska
Amadeus
több mint 5 éve
Nem értem a koncepciót mögötte. Ez a külsős, nempolitikus miniszterelnök dolog már a Bajnainál is jóindulattal volt félsikernek nevezhető, pedig ő még tényleg, versenyszférában bizonyítottan penge abban, ami a szakmája. Országot vezetni politikusok tudnak, ez is egy embertípus, ez is egy kvázi hivatás amihez érteni kell. (ld. Helmut Schmidt önéletrajzi könyve)KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Nem lendült át, csak mivel a Bitó-szalonnak Dobrev (mint Gyurcsányalterego) annyira nem tetszik, őt találták ki, hogy hátha felépítik az ellenzéki előválasztásig kiábrándult jobbosokkal egyetemben. Így mondanám inkább.KI ez a Pálinkás?Korábbi Oktatási miniszter és lelkes NER tudós ( MTA elnök ) amíg össze nem akasztotta Vityával a bajszát.
peterk2005
Azóta átlendült a tuloldalra.
Atomfizikusnak valószínűleg jó, politikában kicsit elveszettnek tűnik.
Mondjuk egy jó gárdával lehetne belőle bármi, jelenlegi ellenzékkel khm.
Toca
Azért az ellenzék se homogén, több érdek és erő alakítgatja a "csapatot" 22-re, főleg, hogy komoly sansz van a covid miatt, hogy most nyernek is.
Csak szerintem Gyurcsány inkább tolja le Dobrevet mindenki más torkán, mint az övén bárkit.
több mint 5 éve
KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
több mint 5 éve
KI ez a Pálinkás?Korábbi Oktatási miniszter és lelkes NER tudós ( MTA elnök ) amíg össze nem akasztotta Vityával a bajszát.
peterk2005
Azóta átlendült a tuloldalra.
Atomfizikusnak valószínűleg jó, politikában kicsit elveszettnek tűnik.
Mondjuk egy jó gárdával lehetne belőle bármi, jelenlegi ellenzékkel khm.
több mint 5 éve
KI ez a Pálinkás?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ha valaki azt hiszi, hogy Pálinkás a 22-es csodafegyver Orbán ellen, annak ajánlom ezt a beszélgetést:www.youtube.com/watch?v=86zoZOcligU&t=4151s
Ha valaki nem akarja végignézni, csak a lényeg érdekli: hát nem ő az.
Még beszélőfejnek is alkalmatlan, nemhogy politikusnak. (Ő ugye szakpolitikus volt, meg tudományos pályán mozgott.)
több mint 5 éve
Nincs igazuk.streamable.com/yb63edA híres német humor....
Országimázs 2020
Amadeus
Elég ergya de amúgy igazuk van 😊
FLZOLI
Egrészt, mert eleve ők tápolnak és sápolnak minket, bármit el tudnának érni informális úton Orbánnál, másrészt talán nem kéne összekötni a koronavédekezést a napi aktuálpolitikával, akkor nem volna terepe Orbánnak vétózgatni.
több mint 5 éve
már látom, hogy az Audi, a Daimler meg a Bosch holnap kézenfogva mennek Merkelhez, és felajánlják, hogy önként és dalolva leszerelik és elköltöztetik a gyáraikat Szlovákiába vagy Romániába, ha valahogy kizárják a polákvengri tengelyt... ja nem.streamable.com/yb63edA híres német humor....
Országimázs 2020
Amadeus
FLZOLI
több mint 5 éve
streamable.com/yb63edA híres német humor....
Országimázs 2020
Amadeus
több mint 5 éve
streamable.com/yb63edMajd be kéretik a nagykövetet holnap
Országimázs 2020
Amadeus
több mint 5 éve
a BLM kapcsán felmerült h az usa miért csak mismásolva foglalkozik kína és az uygurok helyzetévelhát ezért 😀
youtu.be/s1qdZdfMW7I
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Leisztinger már 10 éve A NER része, amióta megvetették vele a Diósgyőrt, ezért nem meghurcolták, hanem cserébe A piaci ár felett megvették vagy tucat szállodáját, a többi igazi értéket meg Garancsi vitte, Ő pont azért lett most elővarázsolva a cilinderből, hogy elhitessék már visszajöttek, pedig ezek is ők.Mindenki ők.
ozibozi
Ez az egész egy szép nagy család.
Csak az egyik ágát így hívják, a másikat úgy, és hol ez az unokaöccs viszi a prímet, hol az az unokatesó.
És ez megy 30 éve.
több mint 5 éve
Leisztinger már 10 éve A NER része, amióta megvetették vele a Diósgyőrt, ezért nem meghurcolták, hanem cserébe A piaci ár felett megvették vagy tucat szállodáját, a többi igazi értéket meg Garancsi vitte, Ő pont azért lett most elővarázsolva a cilinderből, hogy elhitessék már visszajöttek, pedig ezek is ők.