BOWLDOG ÚJ ÉVET! Miami-Ohio State playoff negyeddöntő 01:40-től az Arena4-en!

NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 8 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 695 — capitaine du château de Vienne 1487
Egyértelmű, hogy a Fidesz nehezen tudna jól kijönni ebből az egészből, de az sem egyértelmű, hogy nem tudna jól kijönni belőle. Azért gondolom, hogy ez most több egyszerű opportunizmusnál (kevesebb, kinek hogy tetszik), mert ez az ügy nem a vasárnapi boltzár vagy az internetadó ügye, hanem a főnök szíve vágya, élete egyik legfontosabb célja, a Nagy Nemzeti Ügy. Gyávák, mert egy, egyébként az eredeti holdudvarnak is egy tetszetős célba sem mernek beleállni, mert fél, hogy elveszít pár százalékot, aki a teljesen érdektelen baloldali pártok tudtak volna behúzni, és egyébként lehet, hogy kevesebbért is elmennének.Gyurma Pappa
Szerintem ebből nem tudtak volna jól kijönni. Itt nem arról volt szó, hogy belefutottak egy kommunikációs szempontból előnytelen helyzetbe, hanem az elmúlt évben a társadalom véleménye fordult nagyot. A görög történet az olyan, mint a devizahitel ügy. Mindenki hallott róla. A vizes vb körüli történet meg itt folyt, folyik az orrunk előtt, ami egy "kis próba olimpia", hiszen sport, rendezés, ugyanaz kicsiben. Ebből meg nyilvánvalóvá vált, hogy nálunk is úgy működne az olimpia dolog is, hogy ha valamire rá van írva, hogy 100 forint, akkor fogalmunk sincs, hogy mennyibe fog kerülni, de hogy sokkal többe az tuti. És itt összeért a görög történettel a dolog. Az emberek közvetlenül a zsebükhöz kezdték kötni az ügyet, és amit odakötnek, azzal nem érdemes viccelni, mert az még a pártpreferenciákat is megelőzi. Szóval nem hiszem, hogy ezt bármilyen jó propagandával is meg lehetett volna fordítani.

Ezzel együtt egyetértek, szerintem is megváltozott mára a Fidesz. Korábban azért voltak "szívügyek", amikbe beleálltak akár volt mögötte társadalmi többség, akár nem. Egy ideje eltűntek ezek az elvi kérdések, már tényleg nincs szent tehén. Ha arról van szó, akkor a vezér sportmániája is megy a klotyóba 1 napon belül, ha a hatalom megtartását veszélyezteti. Ezt lehet gyávaságnak nevezni, valóban. Persze megközelítés kérdése a jelző, Jóska jelzője ("jól felfogott önérdek") is illik rá, csak olyan szemszögből kell nézni. Nem mintha a jelző számítana, a viselkedésmód, a reakció maga számít, az meg a vesztes reakciója. A vesztes reagál így, legyen az az állását féltő vállalati menedzsment, vagy politikai erő. Tök érdekes, hogy ezek a reakciók időnként jóval előbb megjelennek, még bőven abban a szakaszban is, amikor még látszólag a pozíció stabil, megingathatatlan. A rendszerváltás előtti években az akkori rezsim is hasonlóan reagált, még minden a kezükben volt, a kis hétköznapokat még uralta a rendszer, de már minden picit is komolyabb konfrontáció elől elmenekültek.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy ma lenne bármilyen szempont is, ami szerint ez a mostani Fidesz rezsim jobb lehetne egy akármilyen másik alternatívánál. Jó ideje kifulladtak, csak a kommunikációs panelek maradtak. Pl. ott a migrációs kérdés. Csak a kommunikációs panelek maradtak. közben a gyakorlatban meg lassan rosszabb a helyzet, mint bármikor korábban. Annál ami most van, hogy nepperek kezébe kerültek a vízumkiadások, és ezrével jönnek be aztsetudjukkik éppen arról a közel-keletről meg abból az Oroszországból, amelyikektől a leginkább fosunk, hogy nehogy idejöjjön valaki, ennél nemigen lehetne rosszabb a helyzet, akárki is jönne Orbánék helyett, legyen az akár Jobbik akár baloldal. A kárpát-medencei magyarság képviseletét se lehetne már rosszabbul csinálni annál, hogy felszalámizódott mindenütt a kisebbségi politikai képviselet, a magyar pártok sorban kihulltak a környező parlamentekből. A támogatásokból meg stadionok épülnek faluvégeken, meg lenyúlják ottani nepperek ahelyett, hogy egyetem, kultúra, stb. kapna belőle.

Szerintem egyébként mindkettőnek - az "elgyávulásnak" és az elsilányult gyakorlati működésnek is ugyanaz a gyökere: elfogytak, befáradtak, eljárt fölöttük az idő. Minden erejük arra megy el, hogy önmagukat működtessék. Jövőkép se nagyon van már, csak kijelölt ellenségek. Orbán tulajdonképpen pont olyan, mint Clintonné. Az egyetlen megmaradt érv az lett mára mellette, hogy azért maradjon, hogy ne valami Trump jöjjön.
peterk2005
Szerintem meg nem változtattak semmin, s nem is gyávaságból. Egyszerűen az MSZPtől elszenvedett vereség óta, nincsenek döglött ügyek, nincs az hogy nem reagálnak rögtön, nem csapnak le, nem zárják le, nem ütik föl. Azonnali reakciók vannak. Egyik szempontból nézhetem úgy hogy megfutamodik a kormánypolitika, másrészről mondhatom azt, hogy hamarabb hallották meg a nép szavát, megértették, lezárták. Meg lehet valaki rohattul csodálkozik, de pontosan ez volt a boltbezárás forgatókönyve is, punktum. Vannak programok amiket felkap a szél az asztalról, tutter KNDPés mizéria a vasárnapi nyitvatartás, s ez is olyan lehetett - egy Palibácsi emlékálmodás, de nem kardinális dolgok ezek, ha átmegy átmegy, ha nem nyelik le tovább fújja a szél. Mindössze ennyiség, még megalkuvás sincs benne egy darabse, (a megvalósítási tanulmányok, szerkesztések, kiexportált melók meg mindig "jó" kezekbe mennek), aztlószarhabbal.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 8 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 227 — #NoStress
Szerintem egyébként mindkettőnek - az "elgyávulásnak" és az elsilányult gyakorlati működésnek is ugyanaz a gyökere: elfogytak, befáradtak, eljárt fölöttük az idő.
peterk2005
Ezzel maximálisan egyetértek, én is mindenhol ezt látom.
Csak azt is látom, hogy az újak, a leváltók, a friss erő, a pörgős, vállalkozó kedvű jelentkezők szintúgy a Fideszt használják, a Fidesz berkeiben próbálnak szerencsét - mivel nem hülyék.
Orbán tökéletes Istennek, de ha pap akarsz lenni, annak megannyi előnyével, akkor egyszerűbb a meglévő bizniszbe beszállni, elfogadni az indulócsomagot, és azzal ügyködni, mint egy új vallást alapítani, vagy egy régi, de bukott csapathoz csapódni.
Orbán már most is inkább isten, mint vezető, a hatalomgyakorlás hétköznapjait inkább a Lázár, Rogán, Pintér, Habony és társai féle cégek viszik felső szinten, lokálisan meg egy csomó olyan ember/cég, akik nagy részének 5-8-10 éve még semmi köze nem volt a Fideszhez.

több mint 8 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 230
...
Sobri Jóska
Teljesen értem, amit mondasz, a példáid viszont szerintem nem erről szólnak.

Egyértelmű, hogy a Fidesz nehezen tudna jól kijönni ebből az egészből, de az sem egyértelmű, hogy nem tudna jól kijönni belőle. Azért gondolom, hogy ez most több egyszerű opportunizmusnál (kevesebb, kinek hogy tetszik), mert ez az ügy nem a vasárnapi boltzár vagy az internetadó ügye, hanem a főnök szíve vágya, élete egyik legfontosabb célja, a Nagy Nemzeti Ügy. Gyávák, mert egy, egyébként az eredeti holdudvarnak is egy tetszetős célba sem mernek beleállni, mert fél, hogy elveszít pár százalékot, aki a teljesen érdektelen baloldali pártok tudtak volna behúzni, és egyébként lehet, hogy kevesebbért is elmennének.

Kicsit kellett volna kockáztatni, és akár kijöhettek volna nyertesen is, csak nem merték, mert beszari a rendszer. Én kimondottan sajnálom, mert pl. a NOB döntést szívesen meghallgattam volna, vagy az elemzéseket, hogy miért is a másik városok nyertek, akármi, tök mindegy. Én szeretnék hazai olimpiát egyszer, bármekkora baromságnak is hangzik elsőre, meg bármennyire is tudom, hogy mehetne máshova is annak az ára, és persze biztos vagyok abban is hogy az 5%-os saccod optimista.

De ezt az ügyet nem tudom annyival lezárni, hogy a Fidesz opportunista. Eddig sem voltam feltétlen híve a kommunikációs stratégiájuknak, a politikájuk nagy részének sem, de azt mindig is elismertem, hogy vannak jó elemek abban, amit csinálnak, és azt biztosan tudom, hogy a jelenlegi ellenzékből senki nem tudna ennél sokkal többet tenni. De ez most nagyon szar lépés szerintem.

Egyébként a Momentumtól én azt várom, hogy ellenzék váltó erő lesz belőlük, és kiszorítják legalább a DK-Együtt-PM szintű őőőő izéket.
Gyurma Pappa
A tolvajnak nem szükséges skill a bátorság. Sőt, inkább káros. A tolvaj inkább óvatos, elővigyázatos, szép szolídan tevékenykedik, nem nagy bátran.

Sobri Jóska
Erre mondta annak idején Brósz professzor, hogy a rablót jobban lehet becsülni, mint a tolvajt, mert ő legalább face to face felvállalja a dolgot, azzal együtt azt is, hogy kap esetleg egy állast. De ilyen az a példa is, hogy van a | rosszlanyok.com | -os kurva - arccal, névvel, telefonszámmal - és van a hétköznapokban eminens kislány, aki szombaton egy márkásabb piáért és egy 10 ezer forintos bizsuért leszop a Gozsdu udvarban. Egyiket sem tiszteled, és a vége is ugyanaz, de mégis más a körítés. A Fidesz jelenleg a kis katolikus, eminens, buliban leszopó kiscsaj szerepét játssza, miközben a legnagyobb kurva (lehetne) az egész site-on, a képességei alapján.

Ekként is kell kezelni.
több mint 8 éve
...
Sobri Jóska

Egyértelmű, hogy a Fidesz nehezen tudna jól kijönni ebből az egészből, de az sem egyértelmű, hogy nem tudna jól kijönni belőle. Azért gondolom, hogy ez most több egyszerű opportunizmusnál (kevesebb, kinek hogy tetszik), mert ez az ügy nem a vasárnapi boltzár vagy az internetadó ügye, hanem a főnök szíve vágya, élete egyik legfontosabb célja, a Nagy Nemzeti Ügy. Gyávák, mert egy, egyébként az eredeti holdudvarnak is egy tetszetős célba sem mernek beleállni, mert fél, hogy elveszít pár százalékot, aki a teljesen érdektelen baloldali pártok tudtak volna behúzni, és egyébként lehet, hogy kevesebbért is elmennének.

Kicsit kellett volna kockáztatni, és akár kijöhettek volna nyertesen is, csak nem merték, mert beszari a rendszer. Én kimondottan sajnálom, mert pl. a NOB döntést szívesen meghallgattam volna, vagy az elemzéseket, hogy miért is a másik városok nyertek, akármi, tök mindegy. Én szeretnék hazai olimpiát egyszer, bármekkora baromságnak is hangzik elsőre, meg bármennyire is tudom, hogy mehetne máshova is annak az ára, és persze biztos vagyok abban is hogy az 5%-os saccod optimista.

De ezt az ügyet nem tudom annyival lezárni, hogy a Fidesz opportunista. Eddig sem voltam feltétlen híve a kommunikációs stratégiájuknak, a politikájuk nagy részének sem, de azt mindig is elismertem, hogy vannak jó elemek abban, amit csinálnak, és azt biztosan tudom, hogy a jelenlegi ellenzékből senki nem tudna ennél sokkal többet tenni. De ez most nagyon szar lépés szerintem.

Egyébként a Momentumtól én azt várom, hogy ellenzék váltó erő lesz belőlük, és kiszorítják legalább a DK-Együtt-PM szintű őőőő izéket.
Gyurma Pappa
Szerintem nem ez a Nagy Nemzeti Ügy. Ez inkább egyfajta "bilibe lóg a kezünk, de hátha"-ügy.
Valóban beszari a rendszer, de nem gyávaságból, hanem racionalitásból. A tolvajnak nem szükséges skill a bátorság. Sőt, inkább káros. A tolvaj inkább óvatos, elővigyázatos, szép szolídan tevékenykedik, nem nagy bátran.
Valóban nem vállalnak felesleges kockázatot. És a hangsúly a feleslegesen van. Szükségtelen is.
Én is szeretnék olimpiát (meg bármit, ami valós sansz felkerülni a világtérképre, ami nekem szórakoztató, élvezetes), és simán lehet, hogy az 5 százalékunk a MOB-nál optimista becslés volt részemről - ezt elismerem.
A momentumosok valóban kicsipegetik a maguk pár száz millióját a nagy egészből a következő pár évben, a DK-PM-Együtt-Stb.-k kárára, valóban ügyesek, persze. A Fidesz még jól is járhat, hogy még tovább tagolódik az ellenzéke.
De ez a visszalépés szerintem nem szar lépés.
Vagyis nekem nem tetszik, én az én helyzetemben megjátszottam volna a népszavazást is, a limai szembesülést is, de nem is én felelek egy többezres holdudvar egisztenciájáért, és nem is engem tartanak hatalmon.

És váltig állítom, hogy nem az általad vélt gyávaságé itt a főszerep, hanem innentől kezdve indul egy rakat új történetszál.
1. A belpolitikában ebből jól fognak kijönni.
Aki eddig Orbán-ellenes volt, az marad ezután is, de a sajátjaiknak majd úgyis azt kommunikálják, hogy a gaz libsibolsisorosisták megfúrták, és ott emiatt nincs szavazatvesztés. Ahogy a netadós vagy vasárnapi boltzáras visszatánc után se volt. A Fidesz bármi is történik, utána mindig össze tudja ránatni az övéit. Bármi. Egy hívő sose kételkedik Isten jóságában, csak tudja, hogy a Sátán ármánykodása miatt nem mindig érvényesül. És Orbánnak hívői vannak főként, nem szavazói vagy választói.
2.a. Lehet a 2028-as olimpiára pályázni, vagy a 2032-esre, itt úgyse maga az olimpia megnyerése a lényeg, hanem a közbeszéd tematizálása, maga a pályázat, "az út" ha ilyen taoista megközelítést alkalmazunk, hogy mindig úgy tünjön, hogy akarunk valamit, ami jó, megyünk valahova, ahol jó lesz, stb.
2.b. Ráadásul nem Limában szégyenülünk meg az első körben kapott 7 szavazatunkkal, és nem körberöhögik a pályázatunkat, hanem a galádrútsenkiházihazaárulók buktatták meg az ügyet, nademinemhagyjukmagunkat lesz a válasz, és a kb 80 százalékos médiafölénnyel ezt úgy kommunikálják, ahogy csak akarják.
3. Az olimpia hűűűűűde nagy korrupció lett volna, na de ha nincs olimpia, nincs korrupció - logikus. Magyarországon így már ez nem is kell, hogy ez legyen a téma, csak annyiban, hogy végre lehet az OLAF-ra fókuszálni, és ütni a szocikat, és közben a bejáratott csatornákon talicskázni ki a pénzeket.
4. Ha nincs olimpia, akkor lehet az egészségügyre és az oktatásra fókuszálni, és bár nem hiszem, hogy bármi is történne, de a nagy fókuszálás az csak bele fog kerülni 10-100 milliárd forintba előkészületek révén, és ki tudja egy új szuperkorházat, vagy egy mégújabb KLIK-szerű átszervezést nem fúrnak e ugyanígy meg a hazaárulók, és akkor meg másra kell fókuszálni majd 10-100 milliárdért. De szörnyű....
5. És valójában továbbra is lehet az igazi Nagy Nemzeti Ügyre fókuszálni, Ibizára, Gucci táskákra, ingatlanokra tizedáron, szállodasorokra Thaiföldön, bankszámlákra szerte a világon.
És azért nagy a Fideszt használók köre, megannyi érdekcsoporttal, klikkel, ha nem is pisálnak látványosan szembe a széllel, de nem mindenkinek ugyanazok a prioritásai, mint Orbánnak.
A pénzgyár pedig szépen megy tovább ezután is.
És csak ez a fontos, hogy nehogy mások kerüljenek a gyártósorokhoz, és nehogy másnak gyártsák a pénzt.

több mint 8 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 439 — The only discipline that lasts, is self discipline
Egyértelmű, hogy a Fidesz nehezen tudna jól kijönni ebből az egészből, de az sem egyértelmű, hogy nem tudna jól kijönni belőle. Azért gondolom, hogy ez most több egyszerű opportunizmusnál (kevesebb, kinek hogy tetszik), mert ez az ügy nem a vasárnapi boltzár vagy az internetadó ügye, hanem a főnök szíve vágya, élete egyik legfontosabb célja, a Nagy Nemzeti Ügy. Gyávák, mert egy, egyébként az eredeti holdudvarnak is egy tetszetős célba sem mernek beleállni, mert fél, hogy elveszít pár százalékot, aki a teljesen érdektelen baloldali pártok tudtak volna behúzni, és egyébként lehet, hogy kevesebbért is elmennének.Gyurma Pappa
Szerintem ebből nem tudtak volna jól kijönni. Itt nem arról volt szó, hogy belefutottak egy kommunikációs szempontból előnytelen helyzetbe, hanem az elmúlt évben a társadalom véleménye fordult nagyot. A görög történet az olyan, mint a devizahitel ügy. Mindenki hallott róla. A vizes vb körüli történet meg itt folyt, folyik az orrunk előtt, ami egy "kis próba olimpia", hiszen sport, rendezés, ugyanaz kicsiben. Ebből meg nyilvánvalóvá vált, hogy nálunk is úgy működne az olimpia dolog is, hogy ha valamire rá van írva, hogy 100 forint, akkor fogalmunk sincs, hogy mennyibe fog kerülni, de hogy sokkal többe az tuti. És itt összeért a görög történettel a dolog. Az emberek közvetlenül a zsebükhöz kezdték kötni az ügyet, és amit odakötnek, azzal nem érdemes viccelni, mert az még a pártpreferenciákat is megelőzi. Szóval nem hiszem, hogy ezt bármilyen jó propagandával is meg lehetett volna fordítani.

Ezzel együtt egyetértek, szerintem is megváltozott mára a Fidesz. Korábban azért voltak "szívügyek", amikbe beleálltak akár volt mögötte társadalmi többség, akár nem. Egy ideje eltűntek ezek az elvi kérdések, már tényleg nincs szent tehén. Ha arról van szó, akkor a vezér sportmániája is megy a klotyóba 1 napon belül, ha a hatalom megtartását veszélyezteti. Ezt lehet gyávaságnak nevezni, valóban. Persze megközelítés kérdése a jelző, Jóska jelzője ("jól felfogott önérdek") is illik rá, csak olyan szemszögből kell nézni. Nem mintha a jelző számítana, a viselkedésmód, a reakció maga számít, az meg a vesztes reakciója. A vesztes reagál így, legyen az az állását féltő vállalati menedzsment, vagy politikai erő. Tök érdekes, hogy ezek a reakciók időnként jóval előbb megjelennek, még bőven abban a szakaszban is, amikor még látszólag a pozíció stabil, megingathatatlan. A rendszerváltás előtti években az akkori rezsim is hasonlóan reagált, még minden a kezükben volt, a kis hétköznapokat még uralta a rendszer, de már minden picit is komolyabb konfrontáció elől elmenekültek.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy ma lenne bármilyen szempont is, ami szerint ez a mostani Fidesz rezsim jobb lehetne egy akármilyen másik alternatívánál. Jó ideje kifulladtak, csak a kommunikációs panelek maradtak. Pl. ott a migrációs kérdés. Csak a kommunikációs panelek maradtak. közben a gyakorlatban meg lassan rosszabb a helyzet, mint bármikor korábban. Annál ami most van, hogy nepperek kezébe kerültek a vízumkiadások, és ezrével jönnek be aztsetudjukkik éppen arról a közel-keletről meg abból az Oroszországból, amelyikektől a leginkább fosunk, hogy nehogy idejöjjön valaki, ennél nemigen lehetne rosszabb a helyzet, akárki is jönne Orbánék helyett, legyen az akár Jobbik akár baloldal. A kárpát-medencei magyarság képviseletét se lehetne már rosszabbul csinálni annál, hogy felszalámizódott mindenütt a kisebbségi politikai képviselet, a magyar pártok sorban kihulltak a környező parlamentekből. A támogatásokból meg stadionok épülnek faluvégeken, meg lenyúlják ottani nepperek ahelyett, hogy egyetem, kultúra, stb. kapna belőle.

Szerintem egyébként mindkettőnek - az "elgyávulásnak" és az elsilányult gyakorlati működésnek is ugyanaz a gyökere: elfogytak, befáradtak, eljárt fölöttük az idő. Minden erejük arra megy el, hogy önmagukat működtessék. Jövőkép se nagyon van már, csak kijelölt ellenségek. Orbán tulajdonképpen pont olyan, mint Clintonné. Az egyetlen megmaradt érv az lett mára mellette, hogy azért maradjon, hogy ne valami Trump jöjjön.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Én értelek, de ez nem gyávaság.
Az gyávaság, ha pl. könyvelőként nem vállalsz el egy céget, melyről úgy véled, és úgy tájékoztatnak, hogy van benne egy rakás fiktív számla, tiszta káosz és szarkupac az egész könyvelése?
Erre az egy plusz cégre nem szorulsz rá, nem akarsz vele bíbelődni, tökölődni, és biztosan nem hoz annyit, amennyit ha rosszul sülne el, akkor elvinne. Időben, energiában, egyáltalán.
Ez inkább egyfajta (persze minősítheted, de anélkül is megállja a helyét) jól felfogott önérdek.
Én se szeretek olyan dologba beleállni ami se nem szórakoztat, se nem szükséges és még csak nem is fontos, vagy hasznos.
Pont pár napja talált meg a forgalomban egy agyhalott a pirosnál,mellémvágott, lehúzta az ablakot az anyósülésnél, és nekiállt valamit teli torokból üvölteni felém.Igazából nem is tudom miért és pontosan mit kurvaanyázott mellettem állva. De mondjuk nem is érdekelt. Lehet igaza volt, lehet nem. Amikor zöld lett mentem tovább, ő meg maradt a kanyarodósávban. Semmi hatása nem lett így az életemre.
Most akkor gyáván megfutamodtam?
Sobri Jóska
Egy könyvelő az magánember, egy könyvelő iroda magáncég, nem képvisel senkit csak önmaga érdekeit. Ez így van rendjén.
Közszolgáknál viszont nincs rendjén. Nyilván nekik is vannak önös érdekeik, de vannak olyan közérdekek, amiket figyelembe kell venniük. Ezek között lavíroznak, és próbálják őket ballanszírozni. Ha jól sikerül, az emberek azt érzik, hogy értük kormányoznak még ha nincs is feltétlenül így. Ha nem sikerül, akkor meg nem érzik. Ha nem kérdezik meg az emberek véleményét semmiről, akkor jogosan érzik ez emberek kirekesztve magukat a saját közügyeikből, vagyis a politikából. Az ilyen politikus gyáva, mert fél attól, hogy az ő érdekeivel ellentétes véleményen lesz a társadalom többsége, vagyis kibújna a szög a zsákból, hogy kiért is kormányoz ő valójában.
több mint 8 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 958 — Слава Україні! Героям слава!
 444.hu/2017/02/23/a-hatalom-egy-eve-kopasz-eroemberekkel-mutatta-meg-mi-a-velemenye-a-demokraciarol

Szerkesztette: Sjoelleer van de Vrij

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 8 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 230
Kíváncsi vagyok politikai szinten mi lesz a Momentumból. Feltudják-e magukat ebből építnei komolyabban.
Mondjuk 18-ra azért már nehéz.
Toca
Szerintem ha ráfekszenek erre, akkor reális cél lehet jövő tavasszal az 5%-os küszöb megugrása. Bár az tény, hogy a baloldali pártok sokasága, a baloldal széttöredezettsége ronthatja az esélyeket, kiolthatják egymást a kisebb pártok. A mandátumok elosztásáról nem is beszélve.

Most még az emberek a Nolimpiával kapcsolják össze őket, teljes joggal. Kérdés, ha majd hivatalosan is párttá alakulnak, milyen programot fognak majd vallani, hirdetni a médiában, stb.
Vrij6
Az lesz a kérdés, majd a Fidesz mit fog róluk kideríteni, illetve már sanszosan tudja, csak majd januárban hozza nyilvánosságra 😀
NB2
Ismerve több MoMo-s srácot, nem fog a fidesz semmit sem csinálni, mert a többségük fidesz közeli helyekről èrkezik. Ők amolyan renegátok, akik szembe fordultak OV-val.
több mint 8 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 609 — No 1 Qwan'tez Stiggers fan
Gyurma Pappa
Sokan orulnenek (en is), de nem lesz ebbol semmi szerintem.. ha valakit kiszoritanak, az max az LMP lenne.. de igazabol, az hogy Orbanek mar most beinditottak a tuzerseget ellenuk, szvsz jelzeserteku.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 8 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Majd akkor mit fognak kommunikálni, amikor kiderül, hogy nincs meg a szükséges 136 ezer érvényes aláírás?! (Tudom, hogy eddig 11 % körüli az érvénytelen, tehát nagy valószínűséggel meglesz.)
Habony mostanában nincs formában.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 8 éve
ozibozi New York Giants 20 302
Visszaléptünk...
NB2
"Ő a bátor Robin, kinek nagy hada.
Mert harc, harc!
Robin a bátor elszaladt.
Bátran elfutott, el Ő."
dankodavid
Robin szarakodàsa az Batman-re korlàtozódik. .akire te gondolsz az a Sir Robin lehet. 😊
több mint 8 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 345 — zászló zászló szív
...
Sobri Jóska

több mint 8 éve
Valójában csak opportunisták.
Mi haszna lett volna egy népszavazásnak valamiről, aminek az esélye eleve kb 5%, másrészt a népszavazás ténye még ezt a kicsike sanszot is tovább errodálja?
Amiből nem lehet hasznod, abból maradj ki.
Elég egyszerű logika.
Sobri Jóska
Azért gyávák, mert félnek kiállni, és nem érzelmek mentén kommunikálni, meg a félelmekre játszva építeni egy kampányt. Itt nincs mivel ijeszgetni, így a Fidesz el is vérzett. Én pl. szeretnék magyar olimpiát, örülök a vizes VB-nek is (bár oda nem megyek ki, mert a vizilabdát nem bírja az idegrendszerem, az úszást meg nézem a tévében), bírom hogy ha jön ide akármi, akár legyen az egy EPT Budapest vagy egy CS:GO Major "elődöntő" (bár utóbbi még csak terv).

Szerintem egy csomó embert meg lehetett volna győzni, sőt nem feltétlenül bukott volna el a választás, csak lehet hogy emberek hangosan és értelmesen kezdtek volna beszélni. Nagyon látványos, hogy mennyire erőlködik a kormány az új nemzeti konzultációval, de egy-egy rövid hírt leszámítva, még a lakájmédia se tudja túl tolni a "Magyarországra leselkedő veszélyeket".

Nem az opportunizmus itt a lényeg, nem az a lényeg hogy megfutamodtak egy népszavazás elől, hanem hogy gyávák vitázni is már bárkivel. Ez nem opportunizmus, ez sima gyávaság. Beszartak egy nevenincs mozgalomtól, mert találtak olyan témát, ami értelmes és mégis sok embert érint. Van még ilyen egy csomó (nem véletlenül kapta el az alkalmat az elnök gyerek és azonnal ugrott a közlekedésre az RTL-es vitán), mindenből nem fog kihátrálni a Fidesz. Főleg, ha egy ilyen nemzeti ügyből ki tudott.

Gyávák és el vannak kényelmesedve. Ez lesz a vesztük. Őszintén aggódom is emiatt, hogy lesz beleszólása a kormányalakításba egy csapat nácinak...
Gyurma Pappa
Én értelek, de ez nem gyávaság.
Az gyávaság, ha pl. könyvelőként nem vállalsz el egy céget, melyről úgy véled, és úgy tájékoztatnak, hogy van benne egy rakás fiktív számla, tiszta káosz és szarkupac az egész könyvelése?
Erre az egy plusz cégre nem szorulsz rá, nem akarsz vele bíbelődni, tökölődni, és biztosan nem hoz annyit, amennyit ha rosszul sülne el, akkor elvinne. Időben, energiában, egyáltalán.
Ez inkább egyfajta (persze minősítheted, de anélkül is megállja a helyét) jól felfogott önérdek.
Én se szeretek olyan dologba beleállni ami se nem szórakoztat, se nem szükséges és még csak nem is fontos, vagy hasznos.
Pont pár napja talált meg a forgalomban egy agyhalott a pirosnál,mellémvágott, lehúzta az ablakot az anyósülésnél, és nekiállt valamit teli torokból üvölteni felém.Igazából nem is tudom miért és pontosan mit kurvaanyázott mellettem állva. De mondjuk nem is érdekelt. Lehet igaza volt, lehet nem. Amikor zöld lett mentem tovább, ő meg maradt a kanyarodósávban. Semmi hatása nem lett így az életemre.
Most akkor gyáván megfutamodtam?

több mint 8 éve

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 8 éve
Mi haszna lett volna egy népszavazásnak valamiről, aminek az esélye eleve kb 5%, másrészt a népszavazás ténye még ezt a kicsike sanszot is tovább errodálja?
Elég egyszerű logika.
Sobri Jóska
Azért gyávák, mert félnek kiállni, és nem érzelmek mentén kommunikálni, meg a félelmekre játszva építeni egy kampányt. Itt nincs mivel ijeszgetni, így a Fidesz el is vérzett. Én pl. szeretnék magyar olimpiát, örülök a vizes VB-nek is (bár oda nem megyek ki, mert a vizilabdát nem bírja az idegrendszerem, az úszást meg nézem a tévében), bírom hogy ha jön ide akármi, akár legyen az egy EPT Budapest vagy egy CS:GO Major "elődöntő" (bár utóbbi még csak terv).

Szerintem egy csomó embert meg lehetett volna győzni, sőt nem feltétlenül bukott volna el a választás, csak lehet hogy emberek hangosan és értelmesen kezdtek volna beszélni. Nagyon látványos, hogy mennyire erőlködik a kormány az új nemzeti konzultációval, de egy-egy rövid hírt leszámítva, még a lakájmédia se tudja túl tolni a "Magyarországra leselkedő veszélyeket".

Nem az opportunizmus itt a lényeg, nem az a lényeg hogy megfutamodtak egy népszavazás elől, hanem hogy gyávák vitázni is már bárkivel. Ez nem opportunizmus, ez sima gyávaság. Beszartak egy nevenincs mozgalomtól, mert találtak olyan témát, ami értelmes és mégis sok embert érint. Van még ilyen egy csomó (nem véletlenül kapta el az alkalmat az elnök gyerek és azonnal ugrott a közlekedésre az RTL-es vitán), mindenből nem fog kihátrálni a Fidesz. Főleg, ha egy ilyen nemzeti ügyből ki tudott.

Gyávák és el vannak kényelmesedve. Ez lesz a vesztük. Őszintén aggódom is emiatt, hogy lesz beleszólása a kormányalakításba egy csapat nácinak...

több mint 8 éve
dawyd728 4 042
Bárki meglepődött?
Örülök, h nem költünk több pénzt egy halott dologra.
Nem örülök, h értelmes vita kialakulásának esélyét is elfojtotta vezérünk. Persze nem akarok naiv lenni, ismerem a szemben álló feleket.. Már a 266k-nak se örültem, illetve annak a retorikának se, ami mind a 266k aláírót olimpia ellenesnek tüntette fel. Persze nem lehet pontosan belőni mennyi kell a 138k érvényes aláíráshoz, ezt adom.
Ezek után már csak a Bencsik-féle elborult csakazértis emberek álltak volna bele. OV okosabb náluk. "Fontos kérdések" esetében hitvita szintjén újra megragadt a társadalmunk. Ez, mint mindig, csak OV-nak jó.
több mint 8 éve
Gyáva szarok vagytok, egytől egyig. Újfent szartok a népre.
Vrij6
Ez így megy 26 éve.
Mitől változott volna ez meg?
Sobri Jóska
Igazad van, még nem éltem annyit ezek szerint. 😊 Pedig mélyen tudom, de még feltudok háborodni. 😊

több mint 8 éve
Vrij6
Ez így megy 26 éve.
Mitől változott volna ez meg?

több mint 8 éve

több mint 8 éve
Elég egyszerű logika.

több mint 8 éve
Gyávák

több mint 8 éve
StormST Denver Broncos 12 509 — SB 50 Champion @ Grund
Egyrészt örülök, mert nem lesz elverve egy valag pénz se az olimpiára se magára a népszavazásra, másrészt viszont sokkal inkább dühít, hogy újra látszik, nincs Magyarországon demokrácia, még csak a látszata se...

Mondjuk ez attól a pillanattól várható volt, hogy beadták a 266 000 aláírást, gerinctelen és gyáva banda...

Azt hiszem a következő nemzeti konzultációt visszaküldöm majd nekik azzal, hogy ráírom: "Mi a fenének kérdezgettek, ha a véleményem úgyse érdekel?"

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 8 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 8 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 491
Mekkora gyáva szar ez a Fidesz...

Én egyébként támogattam az olimpia tervét, meg azt is, hogy legyen róla népszavazás, de basszus így fél évvel előtte visszalépni, hihetetlenül ciki.
Kampman
Európa Erős Embere 😊))

Pulvis et umbra sumus.
több mint 8 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 127
Mekkora gyáva szar ez a Fidesz...

Én egyébként támogattam az olimpia tervét, meg azt is, hogy legyen róla népszavazás, de basszus így fél évvel előtte visszalépni, hihetetlenül ciki.

Szerkesztette: Kampman