NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 762
49
01:40 COTTON BOWL - Ohio State vs Miami
Politika
65 feliratkozó
több mint 8 éve
444.hu/2017/02/25/kocsis-mate-soha-nem-felejti-el-a-budapesti-olimpia-aruloinak-megbocsathatatlan-bunetEgyszerűen félelmetesen sötét ez is. Ráadásul egy arrogáns kis f@sz. Remekül kifejezi, mivé züllött emberileg ez az egész hóbelevanc. Meg van sértődve, mert az istenadta nép élni kívánt egy adott témában, a demokrácia egyik eszközével... Faszom, nosza, módosítsunk alaptörvényt izibe, és vegyük már ki azt a passzust, hogy itt bármiről is lehessen népszavazást kezdeményezni a jövőben.
(Igazából a 4 évente megtartott választás is ilyen dolog, na mindegy).
Mindenesetre sok erőfeszítésükbe került, de legalább ugyanannyira megutáltam ezeket is, mint anno a GYF féle brancsot.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 8 éve
politikától, pártállástól, nemzetiségtől függetlenül örülnék ha ki lehetne túrni valahogy Kolozsvárt 😀igen, tavaly volt róla szó, hogy idén kerülhet ide offline qualifier, de mondjuk azóta elég nagy a csend, de még ha kamu is, én örülnék, ha valahogy mint ország felkerülnénk az e-sport térképre, és nem csak egy-egy játékos lenne ott az élvonalban (tök off, de pont bár napja kérdeztek rá mumus100 (League of Legends) streamjén, hogy lehetne-e magyar LCS csapat, mire megmutatta, hogy oké, hogy 10 milliós ország vagyunk, és ehhez van 4-5 top challenger játékosunk, miközben a lengyelek, oké, hogy négyszer annyian vannak, de 60 feletti top ligás játékossal rendelkeznek... nem tudom pontosan a legtöbb játékot, de gondolom máshol sem jobb a helyzet. HS-ben sehol senki, DOTA 2 szintén semmi, CS:GO-ban sincs sehol egy tiszta magyar csapat világelitben, a kisebb, de világszinten pörgő játékok Super Mario Smash mondjuk, tényleg sehol... bele tudnám keverni a politikát, de nem fogom 😊 )CS:GO Major "elődöntő" (bár utóbbi még csak terv).elődöntő? mármint a quali?
Gyurma Pappa
JSanyo
Gyurma Pappa
több mint 8 éve
igen, tavaly volt róla szó, hogy idén kerülhet ide offline qualifier, de mondjuk azóta elég nagy a csend, de még ha kamu is, én örülnék, ha valahogy mint ország felkerülnénk az e-sport térképre, és nem csak egy-egy játékos lenne ott az élvonalban (tök off, de pont bár napja kérdeztek rá mumus100 (League of Legends) streamjén, hogy lehetne-e magyar LCS csapat, mire megmutatta, hogy oké, hogy 10 milliós ország vagyunk, és ehhez van 4-5 top challenger játékosunk, miközben a lengyelek, oké, hogy négyszer annyian vannak, de 60 feletti top ligás játékossal rendelkeznek... nem tudom pontosan a legtöbb játékot, de gondolom máshol sem jobb a helyzet. HS-ben sehol senki, DOTA 2 szintén semmi, CS:GO-ban sincs sehol egy tiszta magyar csapat világelitben, a kisebb, de világszinten pörgő játékok Super Mario Smash mondjuk, tényleg sehol... bele tudnám keverni a politikát, de nem fogom 😊 )CS:GO Major "elődöntő" (bár utóbbi még csak terv).elődöntő? mármint a quali?
Gyurma Pappa
JSanyo

több mint 8 éve
CS:GO Major "elődöntő" (bár utóbbi még csak terv).elődöntő? mármint a quali?
Gyurma Pappa
több mint 8 éve
Alakulnak a dolgok arrafelé is...www.nytimes.com/2017/02/24/us/politics/white-house-sean-spicer-briefing.html

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 8 éve
Látom, a Nagyvezír nagyon berágott az Olimpia miatt és büntet minket újfent stadionügyben. Csakazértis megalomán beruházásra költöm el a pénzeteket! Akkor is lenyúlom, amit az Olimpia alatt buktam miattatok!rohadt egyszerű. Megvan az a cash, amennyi áramlik ki az állami rendszerből. Ha nem lehet olimpia jogcímén, akkor elköltik máshogy. Stadionok, Sereg-reform, térkövezés stb... Gyakorlatilag ma egy szivattyúként működik az állam.
Erről is a Momentum tehet nyilván!
Vrij6
több mint 8 éve
„Mi, magyarok 2010-ben úgy határoztunk, hogy minden fontos kérdést megbeszélünk egymással, mielőtt döntéseket hozunk."csak előbb nem ártana a T&C-ben részletezni, hogy mi tartozik a "mi, magyarok" definíciója alá
Vrij6
több mint 8 éve
„Mi, magyarok 2010-ben úgy határoztunk, hogy minden fontos kérdést megbeszélünk egymással, mielőtt döntéseket hozunk."
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 8 éve
dawyd728
4 042
www.origo.hu/nagyvilag/20170224-tobb-mint-harommillio-dollart-kap-a-ket-eve-agyonlott-fekete-fiatal-csaladja.htmlVirtigli magyar fiatalok TV székház ostrománál is gondolom éles fegyverrel kellett volna lövöldözni. Hisz rátámadtak a rendőrökre.
fasza üzenete van a jövőre nézve...
NB2
Józan ész, hová mész?
több mint 8 éve
Bocs. 😊Az úgy nem ér, ha súgsz, én NB2 értemezésére vagyok kíváncsi.Hogy: Ne ölj!www.origo.hu/nagyvilag/20170224-tobb-mint-harommillio-dollart-kap-a-ket-eve-agyonlott-fekete-fiatal-csaladja.htmlMi?
NB2
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
több mint 8 éve
Az úgy nem ér, ha súgsz, én NB2 értemezésére vagyok kíváncsi.Hogy: Ne ölj!www.origo.hu/nagyvilag/20170224-tobb-mint-harommillio-dollart-kap-a-ket-eve-agyonlott-fekete-fiatal-csaladja.htmlMi?
NB2
Gyurma Pappa
Sobri Jóska

több mint 8 éve
Hogy: Ne ölj!www.origo.hu/nagyvilag/20170224-tobb-mint-harommillio-dollart-kap-a-ket-eve-agyonlott-fekete-fiatal-csaladja.htmlMi?
NB2
Gyurma Pappa
több mint 8 éve
www.origo.hu/nagyvilag/20170224-tobb-mint-harommillio-dollart-kap-a-ket-eve-agyonlott-fekete-fiatal-csaladja.htmlMi?
NB2

több mint 8 éve
uploads.disquscdn.com/images/ad14c7ac9d64d6e7cca22b3127d3cab9cd1f3d54036e89303880d625edfe70cc.jpg?w=600&h=411Klasszikus Markos- Nádas:
Nah jó, kész vagyok. 😀
Vrij6
"Maga azt csinál, amit akar! Csak előbb kérdezze meg, hogy mit akar!"
több mint 8 éve
www.origo.hu/nagyvilag/20170224-tobb-mint-harommillio-dollart-kap-a-ket-eve-agyonlott-fekete-fiatal-csaladja.htmlfasza üzenete van a jövőre nézve...
több mint 8 éve
Látom, a Nagyvezír nagyon berágott az Olimpia miatt és büntet minket újfent stadionügyben. Csakazértis megalomán beruházásra költöm el a pénzeteket! Akkor is lenyúlom, amit az Olimpia alatt buktam miattatok!Erről is a Momentum tehet nyilván!
több mint 8 éve
érdekes, hogy pont egy dolgot hagytál ki az ismert projektek közül, amire egy fél olimpiát papíron már el is költöttünk: Paks 2

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 8 éve
Ja és akik szerint így hogy visszaléptünk az olimpiától, kevesebb lesz ellopva és több megy az oktatásra meg az egészségügyre:Pedig nekem éppen a nagyságrend volt az egyetlen igazán nagy problémám az olimpiával kapcsolatban. Ezek a vizes VB-k, meg Puskás stadion, meg Liget projekt, stb. ugyanúgy mennek, ezekből is kilopják amit kilopnek, de az a nagyságrend, és olyan jellegű "pénznyelő", hogy van azért mellette mozgástér. Ha nagyon nagy a hangjuk az egészségügyieknek, akkor összeülhet a kormány és dönthet úgy, hogy inkább idén nekik oszt ki plusz 50 milliárdot pótlékban, Szombathelyen és Pécsett meg 1 évet késik a stadion építése. Ha elkezdenek spekulálni a forinttal, és felmegy a kamatkötelezettségünk 300 milliárddal, akkor lehet nyomni egy pause-t a Puskásra meg a Liget projektre. De az olimpia a nagyságrendje miatt kényszerpálya lett volna 7-8 évig, mozgástér nélkül. Best case scenario esetén nem lenne baj, de szabad-e azzal számolni mindössze nyolc évvel 2008 után? Az elmúlt években megélve egy devizahitel krízist, néhány támadást a forint ellen, ukrán válságot, az EU belső problémáit, ésatöbbi-ésatöbbi. Szerintem nem.
Puskás Stadion 100 milliárd -> 190 milliárd
Megtalálják a módját, hogy azt a pénzt így is úgy is kilapátolják.
gabokocka

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
Valójában csak opportunisták.Teljesen egyetértek.
Mi haszna lett volna egy népszavazásnak valamiről, aminek az esélye eleve kb 5%, másrészt a népszavazás ténye még ezt a kicsike sanszot is tovább errodálja?
Amiből nem lehet hasznod, abból maradj ki.
Elég egyszerű logika.
Sobri Jóska
Nyilván a döntésben ott a politikai megfontolás, hogy egy népszavazást megelőző kampányban egy ilyen kérdésben mennyire erodálódna a Fidesz.Ez egy dolog.
A másik, hogy az olimpiát nem adják olyan városnak/országnak ahol nincs megfelelő támogatottság. Azzal, hogy politikai kérdéssé vált a rendezés, politikai törésvonalak mentén húzódnak meg az érvek és ellenérvek, már olyan ellenzékiek is támadják a rendezést, akik néhány éve még mellette voltak, a csekélynél is kisebb sansz lenne a rendezés elnyerésére.
Akkor meg mi értelme bármire további fillért is elkölteni? Nem csak a szavazás költségeire gondolok, hanem a kampány alatti kormánypropaganda költségeire, vagy a kandidálással járó folyamat további pénzkidobásaira.
Ez most nem csak politikai szempontból volt racionális húzás, bármennyire jó lett volna az ellenzéknek még erre a céltáblára lövöldöznie vagy fél évet.
több mint 8 éve
bocsi, akkor azt rosszul tudtam. akkor maradjon az épület, az sem egy jó vizsgamunka. abban persze még mindig egyetértek veled, hogy így sem fognak kinőni az ingyenes szuperkórházak minden sarkon, csak a puskás stadionról jutott eszembe a dolog.Olyan apró részletkérdések számítanak, hogy a 20 milliárd az a 2021-es vizes vb költségvetése volt?Ja és akik szerint így hogy visszaléptünk az olimpiától, kevesebb lesz ellopva és több megy az oktatásra meg az egészségügyre:szerintem a vizes vb jó vizsgaaanyag.
gabokocka
első ígéret amivel eladták a népnek: 20 milliárd összköltség, ebből 8 a látványterben lévő, szép új sportközpont.
ma: 100+ milliárd, ebből 45 milliárd a tervekhez semennyire sem hasonló, olcsó parkolóháznak ható sportközpont.
winston
De Guadalajara visszalépett, mi meg bevállaltuk 4 évvel korábbra 2013-ban.
Kicsit más jellegű és összegű kiadások keletkeznek így.
(Viszont vicces, hogy a nyári vizes vb-t pont a 2024-es olimpiai döntés 2017 szeptemberi mivolta miatt vállaltuk be, hogy a döntés elötti utolsó nagy világesemény mi legyünk, és ez némileg javítsa az esélyeinket. Legalábbis 2013-ban ez volt a terv.)
Sobri Jóska
Szerkesztette: winston
több mint 8 éve
Olyan apró részletkérdések számítanak, hogy a 20 milliárd az a 2021-es vizes vb költségvetése volt?Ja és akik szerint így hogy visszaléptünk az olimpiától, kevesebb lesz ellopva és több megy az oktatásra meg az egészségügyre:szerintem a vizes vb jó vizsgaaanyag.
gabokocka
első ígéret amivel eladták a népnek: 20 milliárd összköltség, ebből 8 a látványterben lévő, szép új sportközpont.
ma: 100+ milliárd, ebből 45 milliárd a tervekhez semennyire sem hasonló, olcsó parkolóháznak ható sportközpont.
winston
De Guadalajara visszalépett, mi meg bevállaltuk 4 évvel korábbra 2013-ban.
Kicsit más jellegű és összegű kiadások keletkeznek így.
(Viszont vicces, hogy a nyári vizes vb-t pont a 2024-es olimpiai döntés 2017 szeptemberi mivolta miatt vállaltuk be, hogy a döntés elötti utolsó nagy világesemény mi legyünk, és ez némileg javítsa az esélyeinket. Legalábbis 2013-ban ez volt a terv.)
több mint 8 éve
Ja és akik szerint így hogy visszaléptünk az olimpiától, kevesebb lesz ellopva és több megy az oktatásra meg az egészségügyre:szerintem a vizes vb jó vizsgaaanyag.
gabokocka
Szerkesztette: winston
több mint 8 éve
engem mondjuk érdekelt volna, hogy ez a 138+ ezer aláíró ez reprezentatív minta, vagy nem? (magyarra lefordítva a maradék kb 1,2 millió szavazó között milyen a megoszlása a következőnek:a, szeretne olimpiát;
b1, nem szeretne olimpiát, de gondolta, hogy úgyis összejön elég szavazat, és nincs szükség az alárására;
b2, nem szeretne olimpiát, de remélte, hogy összejön elég szavazat, mert attól félt, hogy az aláírását ellene fordíthatják;
c, leszarja az egészet)