BOWLDOG ÚJ ÉVET! Miami-Ohio State playoff negyeddöntő 01:35-től az Arena4-en!

NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 8 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 695 — capitaine du château de Vienne 1487
Attól, hogy egy metódus hasonlít valamire, még nem az.
Érdems elolvasni a Trumpról írott könyvet, hogy mennyire rettenetesen más a kinézet és a valóság szinte minden olyan történés során, ahol a különböző médiumok különbözőképpen interpretálják.
És erre mennyire rá lehet játszani, és mennyire rá is játszik lassan minden gondolkodo szereplő, politikus, üzletember, de még sportoló vagy művész is.

Szerintem itt senki sem akar diktatúrát (1-2 szélsőséges agyhalotton kvül), de a diktatúra lehetősége, a diktatúrától való félelem, a diktatúra fenyegetése, a diktatúra veszélye mind-mind a lehető legjobban elfedik azt, amit technikailag simán tőkefelhalmozásnak lehet nevezni.

Kábé mint Tarantino Djangójában.
A németnevű fekete lányt akarják, de a mandingó harcosokról megy a deal.
Sose lesz itt diktatúra, senkinek se érdeke, de amíg ilyen elvi és filozófiai síkon megy a disputa, addig a hétköznapokban meg megy a gyűjtögetés.
És persze kilóg a lóláb, igencsak, de aztán könnyű egy nagy diktatúratakarót, vagy affélét ráborítani, és mire majd kigabalyodunk belőle, addigra X meg Y meg Z szépen odébbállt a milliárdokkal, pár stróman meg elviszi kicsit a balhét.

És legfőképp azért nem hiszek a diktatúrában, mert úgy érzem egyszerűen szükségtelen a 21.században, amikor a demokrácia, a törvények ügyes haljítgatásával, médiamanipulációval sokkal hatékonyabban lehet hatalmat gyakorolni, pénzt gyűjtögetni, és sokkal kevésbbé üthet vissza, kérhető számon.

A diktatúra elavult, tessék elfogadni.
Van jobb.
Sobri Jóska
Tévecc, elkerültél egy szabályt:

A diktatúra olcsóbb

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 8 éve
Toca Minnesota Vikings 20 144 — Vikings fan
Érdems elolvasni a Trumpról írott könyvet, hogy mennyire rettenetesen más a kinézet és a valóság szinte minden olyan történés során, ahol a különböző médiumok különbözőképpen interpretálják.
És erre mennyire rá lehet játszani, és mennyire rá is játszik lassan minden gondolkodo szereplő, politikus, üzletember, de még sportoló vagy művész is.

Szerintem itt senki sem akar diktatúrát (1-2 szélsőséges agyhalotton kvül), de a diktatúra lehetősége, a diktatúrától való félelem, a diktatúra fenyegetése, a diktatúra veszélye mind-mind a lehető legjobban elfedik azt, amit technikailag simán tőkefelhalmozásnak lehet nevezni.

Sose lesz itt diktatúra, senkinek se érdeke, de amíg ilyen elvi és filozófiai síkon megy a disputa, addig a hétköznapokban meg megy a gyűjtögetés.
És persze kilóg a lóláb, igencsak, de aztán könnyű egy nagy diktatúratakarót, vagy affélét ráborítani, és mire majd kigabalyodunk belőle, addigra X meg Y meg Z szépen odébbállt a milliárdokkal, pár stróman meg elviszi kicsit a balhét.

És legfőképp azért nem hiszek a diktatúrában, mert úgy érzem egyszerűen szükségtelen a 21.században, amikor a demokrácia, a törvények ügyes haljítgatásával, médiamanipulációval sokkal hatékonyabban lehet hatalmat gyakorolni, pénzt gyűjtögetni, és sokkal kevésbbé üthet vissza, kérhető számon.

Van jobb.
Sobri Jóska
Már jó ideje nem fedik a tőkehalmozást, hisz már felesleges.
több mint 8 éve
StormST Denver Broncos 12 509 — SB 50 Champion @ Grund
"Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, aki amúgy a Ripost szerint meglehetősen költséges hobbinak, a repülésnek is hódol. "

"A Ripost szerdai híradása szerint a környezetre is nagyon ügyelő Hadházy Ákos egy légszennyező luxushobbinak hódol: szabadidejében repül, amiről több képet is megosztott közösségi oldalán."

Na, belőlem se lesz már vezető politikus... 😕
Lecsó
Ja, mert az akkora szám? Kollégám is repült, ha nem veszel magadnak saját gépet, akkor azért nem egy ultra-felsőosztályos hobbi az, amennyire én tudom...
StormST
De te infókra alapozol.
Az egyszeri szavazó meg arra, amit belemanipulálnak.
Repülés = drága, környezetszennyező, úri huncutság.
"És akkor ez a zsúrpubi okoskodik nekünk".
Ne tessék elfelejteni, hogy a kb. 5-6 millió emberből, aki szavazni fog '18-ban, kb 100-200ezer gondolkodik egyáltalán, a többi 98% százalék meg csak szavaz összevissza, ahogy terelgetik.
Sobri Jóska
Valóban, ráadásul az a 100-200 ezer még mehet lejjebb is, ahogy a média leépül/egyirányúsodik...

Az a "baj", hogy én nem vagyok képes azoknak az embereknek a helyébe képzelni magam... 😛

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 8 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 224 — #NoStress
"Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, aki amúgy a Ripost szerint meglehetősen költséges hobbinak, a repülésnek is hódol. "

"A Ripost szerdai híradása szerint a környezetre is nagyon ügyelő Hadházy Ákos egy légszennyező luxushobbinak hódol: szabadidejében repül, amiről több képet is megosztott közösségi oldalán."

Lecsó
Ja, mert az akkora szám? Kollégám is repült, ha nem veszel magadnak saját gépet, akkor azért nem egy ultra-felsőosztályos hobbi az, amennyire én tudom...
StormST
De te infókra alapozol.
Az egyszeri szavazó meg arra, amit belemanipulálnak.
Repülés = drága, környezetszennyező, úri huncutság.
"És akkor ez a zsúrpubi okoskodik nekünk".
Ne tessék elfelejteni, hogy a kb. 5-6 millió emberből, aki szavazni fog '18-ban, kb 100-200ezer gondolkodik egyáltalán, a többi 98% százalék meg csak szavaz összevissza, ahogy terelgetik.

több mint 8 éve

Van jobb.

több mint 8 éve

Lecsó

több mint 8 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331

több mint 8 éve
Erre bizony.... 😊
több mint 8 éve
Toca Minnesota Vikings 20 144 — Vikings fan
Nekem az fáj, hogy ha ezek így kommunikálnak akkor vannak akik ezt nagyon nagy mélytorokkal nyelik. Ez azt jelenti, hogy nagyon sok ember van aki nem lát át egy elég nagy lyukú szitán. Na nekem ez a kellemetlen kifelé...

A másik teóriám, hogy ilyen szintű agyhalott nép butítást csak nagyon durva diktatórikus államokban láttam. Erre tartunk?
több mint 8 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 439 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ha jól értem, te érzed kellemetlenül magad, te szorongsz. Ez nem az ország lejáratása a TASZ vagy Orbán által, hanem a te privát közérzeted. Neked kéne tudnod kezelni, kellene, hogy legyen pár olyan fontos dolog az életedben amiboldoggá, kiegyensúlyozottá tesz, külföldön is, és akkor nem azzal kéne foglalkozz, hogy magyar vagy. Aki erre akar büszke lenni, (és nem keverendő azzal, aki szeret itt élni, szereti az országot, a kultúrát, sok a kötődése, stb.), ott úgy érzem valami nem kóser.Sobri Jóska
Hát Jóska, rólam sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy a magyarságomra állna fel a brém, azt biztos, hogy nem. Helyén tudom kezelni a dolgot. De az ember az ember, képes érzelmekre azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amihez köze van. Ha a húgom kurva lenne (nem az, mielőtt bárki tovább fonná 😊 ), ahhoz se lenne semmi közöm, nem az én hibám lenne, de szégyellném. És azt is szégyellem, ha valamelyik munkánkban valamelyik alkalmazott valami nagy baromságot csinál. Nem megyek falnak, helyén kezelem, de kellemetlen. Az viszont büszkeséggel tölt el, ha valami az átlagosnál jobban sikerül. Akkor is, ha nem én, hanem a kollegám érdeme. A "lejáratás" is érzelmi, szubjektív dolog, miért ne hatna ugyanígy?

Egyébként a lejáratódás sajnos nem csak ilyen szubjektív módon tud hatni, de objektív módon is. A piacok is folyton reagálnak, és ha úgy érzik, hogy valamilyen intézkedés bizonytalanságot növel, azt az árfolyamban, hitelkondíciókban, stb. mindannyian megérezzük. Azt is ha a kormány csinál valami hülyeséget meg azt is, ha a médiában jelenik meg valami nem korrekt, féligazságokat tartalmazó negatív cikk.

(Persze nyilván, egy NY Times-ban megjelenő, TASZ információkra hivatkozó esetleges hamis képet sugalló cikk töredék annyi kárt nem okoz, mint egy "olyan rossz állapotban van az ország, mint a görögök"-féle elhíresült kormányszóvivői bejelentés. Vagy bármilyen más lépés hivatalos, kormányzati szervektől. Szóval a civil szervezetekkel kapcsolatban nyilván nagyon el van túlozva a "lejáratnak minket" dolog. Többnyire nem is igaz. De maga a lejáratódás - az egész országé - ebben a tekintetben sajnos létezik, előfordult, előfordulhat.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
mai sajtótájékoztató megvolt?
csebi
Arra gondolsz pl., hogy NSz valójában nem egy bunkó, csak érzékeny? 😛

több mint 8 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 976 — Lucas Scott
mai sajtótájékoztató megvolt?

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 8 éve
Azért érdekelne, hogy lehet lejáratni egy országot. És főként ki elött? Törökország le van járatódva? Vagy Oroszország? Esetleg Örményország? Kína? Vagy majd most Trump által az USA? Venezuela? Uganda? Thaiföld?Sobri Jóska
Lejáratódni sokféleképpen lehet. Úgy is lehet, ha nem is a küldöld "nézi le az országot", hanem szimplán én magam érzem szarul magamat, ha külföldi társaságban szóba jön a téma. Annak idején (még a rencörváltás előtt) egyetemistaként Angliába jártunk nyári munkára, és én mindig kicsit szégyelltem magam, amikor az ország, vasfüggöny, stb. szóba jött. És baromi büszke voltam, amikor odakint dolgozva jöttek itthonról a hírek, hogy kiengedtük a kelet-németeket, hogy tüntetések vannak, stb. Érdekesebbek, izgalmasabbak is lettünk akkor. Rengetegen jöttek oda hozzánk, érdeklődően, kíváncsian, és egyértelműen elismerően, pozitívan. Nagyon jó érzés volt. (Mostanában már business miatt megyek időnként, kevesebbet jön szóba a politika/közélet mint annak idején, nem is vagyunk már érdekesek. De azért mostanában megint kicsit feszengek, amikor szóba jön az ország, mert nincs jó válaszom arra, hogy mi folyik nálunk és miért. A viszonyainkat nem értik, nem tudom elmagyarázni az okokat, számukra onnan nézve meg szürreális az egész. Így leginkább csak a vállamat vonogatom.)

Egyébként a fordítottja is megesik, a presztízse is nőhet egy országnak. Annak idején szintén a rendszerváltás hajnalán egyetelmistakén pl. Lengyelországnak nagy volt a presztízse a köreinkben a solidarnoszty miatt. Csapatostul jártunk ki nyaranta "beleszagolni az ellenállás légkörébe". Az egyetemi szobánkban kint volt a zászlajuk (a solidarnosty), amit ottani tüntetésen szereztünk és táska mélyén csempésztünk haza.
peterk2005
Ha jól értem, te érzed kellemetlenül magad, te szorongsz.
Ez nem az ország lejáratása a TASZ vagy Orbán által, hanem a te privát közérzeted.
Neked kéne tudnod kezelni, kellene, hogy legyen pár olyan fontos dolog az életedben amiboldoggá, kiegyensúlyozottá tesz, külföldön is, és akkor nem azzal kéne foglalkozz, hogy magyar vagy.
Aki erre akar büszke lenni, (és nem keverendő azzal, aki szeret itt élni, szereti az országot, a kultúrát, sok a kötődése, stb.), ott úgy érzem valami nem kóser.
Eleve "büszkének lenni" eléggé anakronisztikus kifejezés.
Én pl. jól érzem magam, rosszul, elégedetlen vagy elégedett vagyok, stb.
A büszkeség önmagában egy módfelett haszontalan érzés, de persze akinek szüksége van rá, hát érezze...

És egy igazi trollsággal zárom soraim:
Egy annyira hülye, primkó, ostoba, agyhalott országban (Anglia) ne érezd magad rosszul a magyarságod miatt, amelyik kiszavazta saját magát az EU-ból. Hülye angolok, angol hülyék...

több mint 8 éve
NB2 New England Patriots 27 513 — nabege2@yahoo.com
Ezek is valakik??? Ha tudnám hogy kell fényképet linkelni, olyat linkelnék, amit nehéz überelni. 😊
Lecsó
úgy érzem ez kb Győzike színt lesz 😊
több mint 8 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 095 — Lájkold a zsűrit!
Ezek is valakik??? Ha tudnám hogy kell fényképet linkelni, olyat linkelnék, amit nehéz überelni. 😊
Lecsó
szögletes zárójelbe img link szögletes zárójelbe /img

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
áááá....
több mint 8 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 695 — capitaine du château de Vienne 1487
Lecsó
Te is Bayer Zsóta kávéztál?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 8 éve
több mint 8 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 230
Piték vagytok, nekem Navra rendre előre köszönt az egyetemen. (Szerintem kevert valakivel, de akkor is jó érzés)
Amadeus91
Navra rendszeresen bejár anyámék könyvesboltjába, nem költ túl sokat, viszont nagyon udvarias és kedves.
bergerdani
Abszolút normális faszi. Szerintem örül, hogy elkerülhetett innen. Másik kedvenc politikusom a Bodnár Zoltán (MLP), aki full swagbe nyomja a pénzügy előadásokat.
több mint 8 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960
Piték vagytok, nekem Navra rendre előre köszönt az egyetemen. (Szerintem kevert valakivel, de akkor is jó érzés)
Amadeus91
Navra rendszeresen bejár anyámék könyvesboltjába, nem költ túl sokat, viszont nagyon udvarias és kedves.

Mindig jövőre
több mint 8 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960
amúgy lehet néha "közéleti" arcokat is látni itt 😀
Hegyi Iván ott volt 1x mikor ebédeltünk (1300 a menü és egész finom + mennyiség)
2 pohár bor után úgy magyarázta hogy milyen volt a CAmp Nou mintha ő lett volna a főedző a csapatnál 😀
Negritis
Hegyit a Corvin Plazaban láttam sokszor telefonnal a fülén mászkálni.
empty taxi
persze, ott volt a Népszabi az egyik oldalsó bejáratnál, míg ki nem végezték a lapot. De azt hiszem, arra is lakik valahol.

Mindig jövőre
több mint 8 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 230
Hegyi Iván ott volt 1x mikor ebédeltünk (1300 a menü és egész finom + mennyiség)
2 pohár bor után úgy magyarázta hogy milyen volt a CAmp Nou mintha ő lett volna a főedző a csapatnál 😀
Negritis
Piték vagytok, nekem Navra rendre előre köszönt az egyetemen. (Szerintem kevert valakivel, de akkor is jó érzés) a very best az egyik bibós haverom, aki megkérdezte Orbánt, hogy nem mond le esetleg végre.
több mint 8 éve
Negritis
Hegyit a Corvin Plazaban láttam sokszor telefonnal a fülén mászkálni.

Madden hates me.
több mint 8 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 386 — The Mathematician

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 8 éve
OFF
a stex kurvajó 😀
Negritis
adom, nem vizezett sört árulnak, ritka kincs ebben a városban!
bergerdani
Ez a hely merre van?
Amadeus91
32-esek terénél a körúton

1 mp-cel Lecsó megelőzött 😊

Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.