NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 694
48
18:00 RELIAQUEST BOWL - Iowa vs Vanderbilt
Politika
65 feliratkozó
több mint 8 éve
Körút és Baross sarok
több mint 8 éve
Ez a hely merre van?OFFadom, nem vizezett sört árulnak, ritka kincs ebben a városban!
a stex kurvajó 😀
Negritis
bergerdani
több mint 8 éve
én ebédelni szoktam 😀OFFadom, nem vizezett sört árulnak, ritka kincs ebben a városban!
a stex kurvajó 😀
Negritis
bergerdani
de haver szerint a sör jó 😀
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 8 éve
OFFadom, nem vizezett sört árulnak, ritka kincs ebben a városban!
a stex kurvajó 😀
Negritis
Mindig jövőre
több mint 8 éve
OFFa stex kurvajó 😀
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 8 éve
Én meg emlékszem egy felszopásra. A klasszikusra:Csak annyit mondtam, hogy nem hiszem így, ebben a stílusban fognak neki esni a civileknek, láttuk legutóbbi keménykedés is mennyire volt célravezető a norvég alapos sztorinál. A felszopást aláírom, ez agresszív eltakarítást kétlem.Én meg tudom.Nem hiszem. Németh Szilárd egy kalapács, nem ő a kéz, aki tartja."a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Transparency International azok a szervezetek, amelyeket vissza kell szorítani Magyarországon, mert „mindenféle legimitációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába." "Vajon a beszédet tett is követi???
index.hu/belfold/2017/01/11/nemeth_szilard_megnevezte_milyen_civileket_akarnak_eltakaritani_az_utbol/
StormST
NB2
Gyurma Pappa
Németh Szilárd nem a saját gondolatait közvetíti, mert azok nincsenek. Épp ezért nem is jöhetne elő ilyen "felszopással", ha nem lenne vele valami célja a "kéznek".
Lecsó
Gyurma Pappa
A Stexben vártam a cimborámat, és olvastam, hogy 14 hónapra eltérítik a manyup utalásokat, és addig kitalálják, hogy hogyan kárpótolják a tagokat az őket ért tőkeveszteségért. Ezt még az akkor szóvivő, ma külügy- meg jó Isten tudja milyen miniszter mondta. Valami Szíjártó.
Aztán rá fél évre mehettem nyilatkozni....
Szóval a felszopás az felszopás. A folytatás azon múlik, mennyire áll utána a bré.
több mint 8 éve
Csak annyit mondtam, hogy nem hiszem így, ebben a stílusban fognak neki esni a civileknek, láttuk legutóbbi keménykedés is mennyire volt célravezető a norvég alapos sztorinál. A felszopást aláírom, ez agresszív eltakarítást kétlem.Én meg tudom.Nem hiszem. Németh Szilárd egy kalapács, nem ő a kéz, aki tartja."a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Transparency International azok a szervezetek, amelyeket vissza kell szorítani Magyarországon, mert „mindenféle legimitációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába." "Vajon a beszédet tett is követi???
index.hu/belfold/2017/01/11/nemeth_szilard_megnevezte_milyen_civileket_akarnak_eltakaritani_az_utbol/
StormST
NB2
Gyurma Pappa
Németh Szilárd nem a saját gondolatait közvetíti, mert azok nincsenek. Épp ezért nem is jöhetne elő ilyen "felszopással", ha nem lenne vele valami célja a "kéznek".
Lecsó

több mint 8 éve
Én nem látok itt olyan nagy kérdést. Mi maradt még megszállható a társadalom szerveződései közül? Az állam, önkormányzat, állami vállalatok, az EU-s pénzek, a lerabolható/mozdíhtató piaci elemek nagy része (dohánypiac, földek, takarékszövetkezetek, feldolgozóipar, stb.), a sportirányítás/sportbiznisz már évek óta meg lett szálva, el lett síbolva. A média elfoglalása már majdnem kész, már csak apróságok maradtak itt-ott. Az a hatalmi logika ami ezt a rezsimet vezérli nem tud leállni. Hova tudnának tovább nyomulni még? Maradtak az olyan kisebb gazdasági/piaci szegmensek mutatóba, amik eddig kiestek a rostán. Mint pl. a vadászat/erdészet, idegenforgalom. Ezeket menet közben felfalják, de már senki se kapja rá fel a fejét. Nagy valószínűséggel a leosztás már itt is megtörtént, a kastélyok, szállók, fürdők már "jó" kézben vannak, csak az új vadászati/erdészeti törvényre várnak.
Maradtak a civil szervezetek, nyomulnak hát efelé. Benne az egyházak felé is. Hol ilyen, hol olyan eszközökkel. Valószínűleg a civil szervezetek (egyházak) között is lesz amelyiket egyszerűen csak meg/elvesznek, amelyiket meg nem sikerül, azokat meg ellehetetlenítik.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
Utóbbi a valid kérdés.Én meg tudom.Nem hiszem. Németh Szilárd egy kalapács, nem ő a kéz, aki tartja."a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Transparency International azok a szervezetek, amelyeket vissza kell szorítani Magyarországon, mert „mindenféle legimitációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába." "Vajon a beszédet tett is követi???
StormST
NB2
Gyurma Pappa
Lecsó
több mint 8 éve
Én meg tudom.Nem hiszem. Németh Szilárd egy kalapács, nem ő a kéz, aki tartja."a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Transparency International azok a szervezetek, amelyeket vissza kell szorítani Magyarországon, mert „mindenféle legimitációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába." "Vajon a beszédet tett is követi???
StormST
NB2
Gyurma Pappa
több mint 8 éve
"a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Transparency International azok a szervezetek, amelyeket vissza kell szorítani Magyarországon, mert „mindenféle legimitációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába." "
StormST
„mindenféle legitimációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába." "
Értelmetlen... Mint Németh Szilárd maga...
Nyelvtanilag is, meg logikailag is.
Nekem pl milyen "legitimációs részvételem" van, ami okán beleszólhatok a nagypolitikába? Elmúltam 18. Kb ennyi.
Gondolta szegény, hogy kiáll, oszt jól megmondja, néhány idegen szót is beleszőve, mert úgy komolyabbnak hangzik... Hát ez sikerült.
Sajnos a tettek, amik követik majd, azok nem Németh képességeivel lesznek arányosak, mert akkor nem aggódna senki.
több mint 8 éve
Közben: index.hu/kulfold/2017/01/11/trump_putyin_brit_kem_35_oldalas_jelentes/
=
www.imdb.com/title/tt0056218/

több mint 8 éve
Nem hiszem. Németh Szilárd egy kalapács, nem ő a kéz, aki tartja."a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Transparency International azok a szervezetek, amelyeket vissza kell szorítani Magyarországon, mert „mindenféle legimitációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába." "Vajon a beszédet tett is követi???
StormST
NB2

több mint 8 éve
Tehát ha valami civil förmedvény lehoz valami baromságot az országról és azt átveszi egy média nyugaton, az nem a lejáratás? Lehet csak én hallok hülye dolgokat kinti emberekről...NB2Az a probléma, hogy csak nézőpont kérdése, hogy Te is civil förmedvény vagy-e vagy sem. Szóval vagy úgy gondolod, hogy Te döntöd el, hogy mi a jó és mi a rossz és akkor saját jogon "rendet raksz" ... és akkor beállsz a Fideszt támogatók sorába. És úgy általában minden autoriter hatalom támogatójának sorába.
Ha viszont komolyan veszed, hogy te is függetlenül, szabadon akarsz gondolkodni, és elfogadod, hogy ennek az az ára, hogy másnak is lehet véleménye (akkor is ha esetleg hibás), akkor viszont egy ilyen megnyilvánuláskor, mint ezé a miniszteré nem a TASZ-nak és hasonló "nemszeretem, kitakarítandó" szervezeteknek kéne először eszedbe jutnia, hanem a saját magad, a saját függetlenséged. Mert neked az a fontos. Az, hogy Te független lehess, akkor is, ha annak az az ára, hogy van pár ilyen-olyan szervezet, amelyik (szerinted) hülyeségeket hablatyol.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
Azért érdekelne, hogy lehet lejáratni egy országot. És főként ki elött? Törökország le van járatódva? Vagy Oroszország? Esetleg Örményország? Kína? Vagy majd most Trump által az USA? Venezuela? Uganda? Thaiföld?Sobri JóskaLejáratódni sokféleképpen lehet. Úgy is lehet, ha nem is a küldöld "nézi le az országot", hanem szimplán én magam érzem szarul magamat, ha külföldi társaságban szóba jön a téma. Annak idején (még a rencörváltás előtt) egyetemistaként Angliába jártunk nyári munkára, és én mindig kicsit szégyelltem magam, amikor az ország, vasfüggöny, stb. szóba jött. És baromi büszke voltam, amikor odakint dolgozva jöttek itthonról a hírek, hogy kiengedtük a kelet-németeket, hogy tüntetések vannak, stb. Érdekesebbek, izgalmasabbak is lettünk akkor. Rengetegen jöttek oda hozzánk, érdeklődően, kíváncsian, és egyértelműen elismerően, pozitívan. Nagyon jó érzés volt. (Mostanában már business miatt megyek időnként, kevesebbet jön szóba a politika/közélet mint annak idején, nem is vagyunk már érdekesek. De azért mostanában megint kicsit feszengek, amikor szóba jön az ország, mert nincs jó válaszom arra, hogy mi folyik nálunk és miért. A viszonyainkat nem értik, nem tudom elmagyarázni az okokat, számukra onnan nézve meg szürreális az egész. Így leginkább csak a vállamat vonogatom.)
Egyébként a fordítottja is megesik, a presztízse is nőhet egy országnak. Annak idején szintén a rendszerváltás hajnalán egyetelmistakén pl. Lengyelországnak nagy volt a presztízse a köreinkben a solidarnoszty miatt. Csapatostul jártunk ki nyaranta "beleszagolni az ellenállás légkörébe". Az egyetemi szobánkban kint volt a zászlajuk (a solidarnosty), amit ottani tüntetésen szereztünk és táska mélyén csempésztünk haza.

több mint 8 éve
"a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Transparency International azok a szervezetek, amelyeket vissza kell szorítani Magyarországon, mert „mindenféle legimitációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába." "Vajon a beszédet tett is követi???
StormST
több mint 8 éve
Ha az anyaföld meg a nemzet szent, akkor pont a nyelv ne legyen az?Pedig szoktam rá figyelni...És tudod miért nem húzta alá? Mert mind helyes😊 Csak úgy ott épp nem😊
Pláne hogy helyesírás ellenőrző is van...
Tudom, nyelvtan náci vagyok, de mostanában divat mindenféle nácinak lenni, szóval én ezt választottam idénre....
Lecsó
több mint 8 éve
"a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Transparency International azok a szervezetek, amelyeket vissza kell szorítani Magyarországon, mert „mindenféle legimitációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába." "index.hu/belfold/2017/01/11/nemeth_szilard_megnevezte_milyen_civileket_akarnak_eltakaritani_az_utbol/

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 8 éve
Szóval nem kérik... 😛A legviccesebb az egészben az, hogy náluk az összes azonos háztartásban élőnek le kellett adnia a nyilatkozatot, míg a politikusok családtagjaitól nem kérik soha, tudomásom szerint, ezért van minden az asszony-gyerek-anyós-após-unokatestvér nevén, az övéken meg csak az adósság, meg egy-egy viskó 1/26 része...De kérik, csak az nem nyilvános, míg a politikusé igen. Egy hivatalos eljárásban előszedhetnék, de olyan meg ugye nem indul.
StormST
Lecsó

több mint 8 éve
A legviccesebb az egészben az, hogy náluk az összes azonos háztartásban élőnek le kellett adnia a nyilatkozatot, míg a politikusok családtagjaitól nem kérik soha, tudomásom szerint, ezért van minden az asszony-gyerek-anyós-após-unokatestvér nevén, az övéken meg csak az adósság, meg egy-egy viskó 1/26 része...De kérik, csak az nem nyilvános, míg a politikusé igen. Egy hivatalos eljárásban előszedhetnék, de olyan meg ugye nem indul.
StormST
több mint 8 éve
nyilván értem, hogy mi a célja ennek, csak legalább régen az eszköz is megvolt, vagy ha nem is, akkor pl egy újságcikket meg tudták írni úgy, hogy legyen értelme. itt most még erre az utóbbira sem voltak képesek. azért az már szép paranoia, mikor egy 5%-os párt képviselőjét próbálják karaktergyilkolni. ráadásul azon pártról beszélünk, amiből kiszállt azon vezetője, akit egyedül ismernek a pártból (legalábbis a magyar lakosság 95%-a kizárt, hogy ismer mást Schifferen kívül).más: olvastátok az origon a Hadházyról szóló cikket? őszintén szólva elég nehéz nekem értelmezni, de ha jól vettem az egyik jelentős rész az benne, hogy Hadházy dolgozott egy vezetőnek 2009-ig, megromlott a viszony ekkor kettejük között, minden kapcsolat megszakadt köztük. na ez az ember amúgy elvileg 2014-ben elkövetett valami visszás ügyleteket, és hogy ezzel miért nem számol el Hadházy. az apjával kapcsolatos dolgot pedig még kevésbé értettem, lehet el kellene olvasni újra, de nem akarom kínozni magam. az újságírás gyöngyszeme a cikk.Az értelmezése egyszerű: újabb karaktergyilkosság.
csebi
Így, ahogy leírod (és ahogy Hadházy is leírta) nyilvánvalóan semmi köze ezekhez a dolgokhoz, mutyikhoz?, történésekhez, de hidd el, jól fog ez majd pár hónap múlva jönni, amikor buzgárkodik, és elég annyit mondani róla, neki, hogy "Hadházy úr, azért magánál se minden tiszta." vagy "Maga csak ne mondja, magának is voltak azok az ügyei pár hónapja" és "Nem zörög a haraszt..."
Azért nekem is lenne egy kérdésem:
Képzeld el, hogykorruptnemzeti tőkésosztályt építő politikus vagy. Neked nem baszná a csőrödet, ha valaki ebben próbálna megakadályozni?
Tűrnéd bambán, hogy egy senkiházi ebbe beleavatkozzon?
És a kérdés másik fele: Hadházy mégis mit várt, amikor beleállt kb. a teljes NER-be?
Az ilyen szitukról mindig az Unforgiven azon jelenete jut eszembe, amikor Eastwood lelövi a kocsmárost, mire Hackman felháborodik, hogy "dehát maga lelőtt egy fegyvertelen embert!", mire Eastwood annyit válaszol, hogy "számíthatott volna rá, miután a barátom hullájával dekorálta ki a kóceráját."
Történjék itt bármi Vonával, civilekkel, Hadházyval azért számíthattak rá, hogy akinek nekimennek nem hagyja magát. Pláne, ha valóban rendelkezik azokkal a forrásokkal és azzal a gátlástalansággal, ami miatt nekimentek.
Sobri Jóska
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 8 éve
Tehát ha valami civil förmedvény lehoz valami baromságot az országról és azt átveszi egy média nyugaton, az nem a lejáratás? Lehet csak én hallok hülye dolgokat kinti emberekről...Azért nem kell ahhoz feltéltenül civilektől jönnie az infónak, hogy a média lehozzon olyat, amivel lejáratják az országot, sőt ez szerintem 1% alatti gyakoriságú nálunk, bár most, hogy eltűnik az ellenzéki média, lehet, hogy nőni fog a gyakorisága...
Lecsó!
Nem akartam korán regel ezel keszdeni a napot...
NB2

több mint 8 éve
1. A magyarok is ugyanígy általánosítanak, ahogy minket is így. Lakik kint ismerősöm külföldön, kapott már nem egyszer kellemetlen kérdéseket, amikor kínos magyar ügyekről cikkeztek a kinti újságok...Háááát...Bár a kifejezést alapból nem én hoztam be ide, de az én értelmezésemben egy országot egyrészt a többi ország közvéleménye előtt lehet lejáratni (ami mondjuk nagyjából irreleváns is lehet, bár mondjuk egy külföldre kerülő magyarnak nem mindegy, hogy mennyire kell magyarázkodnia az országban történő és külföldre kijutó események miatt), másrészt a piaci szereplők előtt, akiknek a befektetési kedvére befolyásoló tényező lehet egy ország nemzetközi megítélése...Azért érdekelne, hogy lehet lejáratni egy országot.Amíg az internetet nem szabályozzák minden stikliről tudni fogunk... Bár azon kívül, hogy elküldöd őket az anyjukba nem vonnak felelősségre senkit az elmúlt 27 évben.Az a baj, hogy ha egy szervezet a kormányzat működési helytelenségeit kéri számon, az sokak szemében nem a kormányzatot járatja le, hanem az országot. A kettő nem egy-és-ugyanaz, csak a kormányzat szereti ezt elhitetni, mert így meg lehet pendíteni a nacionalista húrokat, pedig az igazság az, hogy a lépéseivel maga a kormány járatja le az országot, nem a civil szervezetek...
(az én kirohanások nem ezek ellen szólt, hanem az országot lejárató szervezetek ellen)
NB2
StormST
És főként ki elött?
Törökország le van járatódva? Vagy Oroszország? Esetleg Örményország? Kína? Vagy majd most Trump által az USA? Venezuela? Uganda? Thaiföld?
Mindenhol vannak nem közszeretetnek örvendő kormányzati cselekmények és civil szervezetek is.
Ugandában és környékén kvázi egy afrikai világháború tombol évek óta.
Nincsenek lejáratott országok.
Nincsen ki elött lejáratódni országként.
Sobri Jóska
StormST
Egy külföldre kerülő magyart ha a kormánya, vagy a nemzeti sztereotípiái miatt ítélnek meg, az sima buta általánosítás, nacionalizmus, rasszizmus.
Mintha te egy oroszt Putyin vagy egy németet Merkel alapján ítélnél meg. Aki így általánosít, az elött nem lehet lejáratódni.
A piaci szereplők meg nem civil szervezetek kommünikéi alapján döntenek.
Ahogy te nem ismersz algír, indiai, görög vagy olasz civil szervezetet, úgy a magyarokat se ismerik külföldön.
Sőt, egy görög turistát, kollegát, csajt, üzleti partnert se a kormányzata vagy akár a szélsőségesei alapján ítélsz meg, hanem saját maga alapján - gondolom.
Értem én, hogy NB2 baromságát kritizáltad, de ettől még maga a fogalom az óriási baromság ("egy ország lejáratása"), nem kell felülni, és elfogadni, hogy ilyen létezik. 😉
Sobri Jóska
2. A civil szervezetek kommünikéit felkapja a média sokszor, arra meg már odafigyel a piac...
A fogalom szerintem nem óriási baromság, hanem igenis létezik, maximum nem egyformán látjuk, hogy mi nevezhető annak... 😉

több mint 8 éve
Ha az anyaföld meg a nemzet szent, akkor pont a nyelv ne legyen az?Pláne hogy helyesírás ellenőrző is van...
Tudom, nyelvtan náci vagyok, de mostanában divat mindenféle nácinak lenni, szóval én ezt választottam idénre....
több mint 8 éve
Tehát ha valami civil förmedvény lehoz valami baromságot az országról és azt átveszi egy média nyugaton, az nem a lejáratás? Lehet csak én hallok hülye dolgokat kinti emberekről...Lecsó!
Nem akartam korán regel ezel keszdeni a napot...