Politika
65 feliratkozó
több mint 9 éve
i.imgur.com/zn0HBfx.gifvwww.youtube.com/watch?v=akdzSFNa4XEtwitter.com/KyleKulinski/status/785335418996817920
peterk2005
toam
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 9 éve
1) állítólag szereti a koktélokatnem, szerintem ebben az esetben Trump lenne a kapitány és Hillary Előd.miért, Hillary be volt baszva?Legalja. Mindennek a legalja. Az első vita még jóindulattal vitának volt nevezhető, ez már csak két troll sárdobálása nso/origo kommentszekciós színvonalon... Szégyen az egész világra nézve.Én kb. így képzelnék el egy Szanyi kapitány - Novák Előd vitát.
baggio
Gyurma Pappa
slowmotion
Kampman
2) egyébként igen, Trump inkább olyan mint a kapitány, nézd csak meg a fasza nőügyeit 😀
3) inkább a vita minősége volt a lényeg

több mint 9 éve
www.youtube.com/watch?v=akdzSFNa4XEtwitter.com/KyleKulinski/status/785335418996817920
peterk2005
több mint 9 éve
www.youtube.com/watch?v=akdzSFNa4XE

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
nem, szerintem ebben az esetben Trump lenne a kapitány és Hillary Előd.miért, Hillary be volt baszva?Legalja. Mindennek a legalja. Az első vita még jóindulattal vitának volt nevezhető, ez már csak két troll sárdobálása nso/origo kommentszekciós színvonalon... Szégyen az egész világra nézve.Én kb. így képzelnék el egy Szanyi kapitány - Novák Előd vitát.
baggio
Gyurma Pappa
slowmotion
több mint 9 éve
miért, Hillary be volt baszva?Legalja. Mindennek a legalja. Az első vita még jóindulattal vitának volt nevezhető, ez már csak két troll sárdobálása nso/origo kommentszekciós színvonalon... Szégyen az egész világra nézve.Én kb. így képzelnék el egy Szanyi kapitány - Novák Előd vitát.
baggio
Gyurma Pappa
több mint 9 éve
Legalja. Mindennek a legalja. Az első vita még jóindulattal vitának volt nevezhető, ez már csak két troll sárdobálása nso/origo kommentszekciós színvonalon... Szégyen az egész világra nézve.Én kb. így képzelnék el egy Szanyi kapitány - Novák Előd vitát.
baggio

több mint 9 éve
Hát én még nem hallgattam sosem élőben elnöki vitát, de most ledöbbentem. Ez tényleg borzalom. Nem is az ,hogy felszínes, információszegény, mert az az ilyen vitákban előfordul. De, hogy két elnöki kandidáns megengedje magánat, hogy akármilyen kérdést is tesznek fel nekik, egyik fülükön be, másikon ki, a kérdést teljesen figyelmen kívül hagyva fújják a saját - feltett kérdéstől teljesen független - hülyeségeiket, az már a nézőre nézve sértő. Clinton még nyomokban néha egy-egy mondatot elengedett a kérdésekre is válaszolva, bár ő is csak nagy ritkán. De ez a Trump ... ez a pali egy döbbenet. Két perc alatt képes volt felidegesíteni, pedig nem ismerem, sose hallottam még beszélni, és nem is nagyon követtem eddig az ottani kampányt 😀Ilyen is csak magyarországon történhet meg.
peterk2005
Ja, nem...
több mint 9 éve
Jééé, mik történtek a diplomaosztómon...444.hu/2016/10/10/a-nepszabadsag-ujsagiroja-ujsag-hijan-a-facebookon-folytatja-a-matolcsy-sztorit

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
kicsit a family guy féle Lois megy a polgármesterségért jellegű volt ...
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 9 éve
egy percben összegezve mindentwitter.com/CBSNews/status/785315204620029953

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Hát én még nem hallgattam sosem élőben elnöki vitát, de most ledöbbentem. Ez tényleg borzalom. Nem is az ,hogy felszínes, információszegény, mert az az ilyen vitákban előfordul. De, hogy két elnöki kandidáns megengedje magánat, hogy akármilyen kérdést is tesznek fel nekik, egyik fülükön be, másikon ki, a kérdést teljesen figyelmen kívül hagyva fújják a saját - feltett kérdéstől teljesen független - hülyeségeiket, az már a nézőre nézve sértő. Clinton még nyomokban néha egy-egy mondatot elengedett a kérdésekre is válaszolva, bár ő is csak nagy ritkán. De ez a Trump ... ez a pali egy döbbenet. Két perc alatt képes volt felidegesíteni, pedig nem ismerem, sose hallottam még beszélni, és nem is nagyon követtem eddig az ottani kampányt 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Legalja. Mindennek a legalja. Az első vita még jóindulattal vitának volt nevezhető, ez már csak két troll sárdobálása nso/origo kommentszekciós színvonalon... Szégyen az egész világra nézve.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Kezdődik a második menet!debate.twitter.com

---
több mint 9 éve
Jogilag. 😉csak szép sorjában a hatalmi ágakat ugye a fékek-egyensúlyok, montesquieu-i elvek alapján. törvényhozáshoz választási rendszer átalakítása, ebből a végrehajtó hatalom is megvan, majd a bíróságokat befenyítik pl a költségvetéssel aztán jön az összes úgy mond 20. századi hatalmi ág: kezdődött az AB-val, majd ügyészség, és most a média. ha ellehetetlenítenek akkor jó hogy nem tudsz piaci alapon működni, és azok hivatkoznak a piaci alapokra, akik egy magyar időket fenntartanak...Zseniális egyébként a végrehajtás.
csebi
Amadeus91
több mint 9 éve
csak szép sorjában a hatalmi ágakat ugye a fékek-egyensúlyok, montesquieu-i elvek alapján. törvényhozáshoz választási rendszer átalakítása, ebből a végrehajtó hatalom is megvan, majd a bíróságokat befenyítik pl a költségvetéssel aztán jön az összes úgy mond 20. századi hatalmi ág: kezdődött az AB-val, majd ügyészség, és most a média. ha ellehetetlenítenek akkor jó hogy nem tudsz piaci alapon működni, és azok hivatkoznak a piaci alapokra, akik egy magyar időket fenntartanak...Zseniális egyébként a végrehajtás.
csebi
több mint 9 éve
csak szép sorjában a hatalmi ágakat ugye a fékek-egyensúlyok, montesquieu-i elvek alapján. törvényhozáshoz választási rendszer átalakítása, ebből a végrehajtó hatalom is megvan, majd a bíróságokat befenyítik pl a költségvetéssel aztán jön az összes úgy mond 20. századi hatalmi ág: kezdődött az AB-val, majd ügyészség, és most a média. ha ellehetetlenítenek akkor jó hogy nem tudsz piaci alapon működni, és azok hivatkoznak a piaci alapokra, akik egy magyar időket fenntartanak...
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
Nyilván, de nem véletlenül nem vitték tovább a nevet, sőt mindig elhatárolódnak attól, hogy ők az SZDSZ folytatásai lennének. Azért ez sokat elmond róluk, ha valamelyik pártra/politikusra ráfognák, hogy mondjuk kisgazda vagy szocdem vonalat visz, max nem értene egyet, de nem érezné kínosnak.nem szűnt az meg csak átalakult, mert a ló ami idáig húzta megdöglött és beugrott a friss csikók mögé...A liberálisok folyamatosan megcsinálták a problémát az általuk irányított tárcáknál is ( az egészségügy, oktatás) a balhét a végén meg elvitették a balek szocikkal... Amikor pedig már kezelhetetlen lett a szar, akkor mindig ügyesen kihátráltak és megmagyarázták az akkor még létező sajtójukon keresztül, hogy mindent a szocik qrtak el... Azok mivel imádtak hatalmon lenni el is vitték mindenért a balhét, még akkor is ha sok ráhatásuk nem is volt bizonyos területekre...Ehhez képest az SZDSZ vesztette el minden támogatottságát és szűnt meg, nem az MSZP.
ozibozi
Kampman
ozibozi
több mint 9 éve
nem szűnt az meg csak átalakult, mert a ló ami idáig húzta megdöglött és beugrott a friss csikók mögé...A liberálisok folyamatosan megcsinálták a problémát az általuk irányított tárcáknál is ( az egészségügy, oktatás) a balhét a végén meg elvitették a balek szocikkal... Amikor pedig már kezelhetetlen lett a szar, akkor mindig ügyesen kihátráltak és megmagyarázták az akkor még létező sajtójukon keresztül, hogy mindent a szocik qrtak el... Azok mivel imádtak hatalmon lenni el is vitték mindenért a balhét, még akkor is ha sok ráhatásuk nem is volt bizonyos területekre...Ehhez képest az SZDSZ vesztette el minden támogatottságát és szűnt meg, nem az MSZP.
ozibozi
Kampman
több mint 9 éve
A liberálisok folyamatosan megcsinálták a problémát az általuk irányított tárcáknál is ( az egészségügy, oktatás) a balhét a végén meg elvitették a balek szocikkal... Amikor pedig már kezelhetetlen lett a szar, akkor mindig ügyesen kihátráltak és megmagyarázták az akkor még létező sajtójukon keresztül, hogy mindent a szocik qrtak el... Azok mivel imádtak hatalmon lenni el is vitték mindenért a balhét, még akkor is ha sok ráhatásuk nem is volt bizonyos területekre...Ehhez képest az SZDSZ vesztette el minden támogatottságát és szűnt meg, nem az MSZP.
ozibozi
több mint 9 éve
A '94 és '98 közötti időszakot nehéz értékelni, mert annak az eleje félig olyan volt, mint Bajnaiék tevékenysége: vagy meghoznak bizonyos döntéseket vagy vége a dalnak. A szocikormányok tették adómentessé a minimálbért. vezették be a szintén alacsony-keresetűeknek kedvező adójóváírást. Emelték a családi pótlékot és eltörölték a gyerek utáni adókedvezményt, 6 éven át valami EU-rekorder módon emelték a GDP-arányos nyugdíjkiadásokat, felével emelték egyik pillanatról a másikra a közalkalmazottak bérét (és nem azért kellett rögtön bevezetni, mert kellett a hatalomátvételhez - akkor már hatalmon voltak - hanem azért, mert Medgyessyről kiderült hogy ügynök volt, és a gyors pénzszórással szerettek volna visszaszerezni a bukott legitimitásból).
Ha a szocik 2002 és 2006 között liberális gazdpolt folytatnak, akkor nem 600 milliárdos megszorításokkal kellett volna kezdeniük a második ciklusukat és nem további 1500 milliárdot kellett volna vágnia Bajnainak a válság után.
több mint 9 éve
Gazdasági filozófiától függetlenül :Aki élt már akkor az pontosan tudja, hogy EbbeN az országban 94' után, | de már 90'-től , valójában már a 80-as évek közepétől | csak és kizárólagosan az "úgynevezett liberális gazdaságpolitika" érvényesült mikor a szocik kerültek/voltak hatalomban... Semmilyen klasszikus baloldali vonása ezeknek már nem volt, hiszen a 'karrier miatt' szocivá lett, vagy a kormányban miniszter Medgyessiyt, Békesit,Bokrost, Draskovicsot, Verest, László Csabát, stb +a Gazd.minisztereket Csillagtól Kókáig a baloldalisággal címkézni azért több mint vicces... Az egyetlen igazi béremelést is ami baloldali volt ---és szükséges is akkor --- csak azért csinálták meg, mert a választási kampányban megígérték és ez feltétlen kellett a hatalomátvételhez... Ezt pedig több lépcső helyett egyből tolták át...(Nem ismerték a későbbi orbáni axiómát, hogy a választási kampány és a kormányzás az két külön dolog)
A liberálisok folyamatosan megcsinálták a problémát az általuk irányított tárcáknál is ( az egészségügy, oktatás) a balhét a végén meg elvitették a balek szocikkal... Amikor pedig már kezelhetetlen lett a szar, akkor mindig ügyesen kihátráltak és megmagyarázták az akkor még létező sajtójukon keresztül, hogy mindent a szocik qrtak el... Azok mivel imádtak hatalmon lenni el is vitték mindenért a balhét, még akkor is ha sok ráhatásuk nem is volt bizonyos területekre...A Marhák, meg is kapták mostanra a jussukat.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 9 éve
A liberális gazdasági filozófia alapja... volt.Mit értesz itt neoliberális rendszer alatt?Ez eddig általában a liberális filozófia gazdasági alapja, nem a neoliberalizmus. Ami két dolog miatt sem mindegy. Egyrészt mert a liberalizmus egy általános érvényű eszmevilág, a neoliberalizmus meg kifejezetten gazdasági irányvonal, másrészt ezekkel az alapokkal nincs is semmi gond, nem úgy a neoliberalizmussal, ami viszont számos problémát okozott nemrégiben 😊 Utóbbi ráadásul nem is köthető a liberálisokhoz, csak a nevében van benne. De Angliában pl. Blair-hez (labour, "baloldal") köthető, az USA-ban Bush idején (republicans, "konzervatívok") volt nagyon erős támogatottsága. Nálunk meg kései SZDSZ-ben ("liberálisok") voltak leginkább hívei. Szóval csinálta mindenféle irányultságú politikai erő.
BTW szerintem egy kormánynak nem muszáj a gazdasági folyamatokba közvetlenül beavatkoznia (a la Orbánék) ahhoz, hogy baloldali legyen.
A neoliberálisok alapvetése, hogy az állam kicsi legyen, a szociális kiadásokat és az adókat csökkentik, feszes, szigorú költségvetési politikát folytatnak.
atapapa
peterk2005
Csak a liberalizmus ideológiai expanziója folytán ezekkel az alapokkal az "egyéb" liberális eszmék egyre többször kerültek konfliktusba, ugye nem véletlen hogy az USA-ban a liberálisok kb. a szociknak felelnek meg, és több gondjuk van annál, mint az alacsony adók, kis állam, stb.
Részben ennek okán hívják a neoliberálisok magukat úgy, ahogy, mert szerintük az igazi liberális gazdpolt ők képviselik.
Nyilván az ilyen kategóriákat több szinten érdemes értelmezni.
Más neoliberálisnak lenni abban az USA-ban, ahol pár száz éves gyakorlattal működik a legvadabb kapitalizmus meg mást Magyarországon, ahol teljes valójában talán soha nem működött és mindenki az államtól vár mindent.
Szeretik Medgyessy és Gyurcsány politikáját neolibként értékelni, akár a Fidesz is, mint szitokszót használva, de szerintem még az SZDSZ megtámogatásával se volt Magyarországon soha neolib gazdaságpolitika. Néhány intézkedésben egy-egy oldalazó mozzanatot fel lehet fedezni abba az irányba, de ennyi, semmi több.
(személy szerint ezt csak sajnálni tudom, hazai viszonylatban neolibnek tartom magamat)
Szerkesztette: atapapa
több mint 9 éve
Mit értesz itt neoliberális rendszer alatt?Ez eddig általában a liberális filozófia gazdasági alapja, nem a neoliberalizmus. Ami két dolog miatt sem mindegy. Egyrészt mert a liberalizmus egy általános érvényű eszmevilág, a neoliberalizmus meg kifejezetten gazdasági irányvonal, másrészt ezekkel az alapokkal nincs is semmi gond, nem úgy a neoliberalizmussal, ami viszont számos problémát okozott nemrégiben 😊 Utóbbi ráadásul nem is köthető a liberálisokhoz, csak a nevében van benne. De Angliában pl. Blair-hez (labour, "baloldal") köthető, az USA-ban Bush idején (republicans, "konzervatívok") volt nagyon erős támogatottsága. Nálunk meg kései SZDSZ-ben ("liberálisok") voltak leginkább hívei. Szóval csinálta mindenféle irányultságú politikai erő.
BTW szerintem egy kormánynak nem muszáj a gazdasági folyamatokba közvetlenül beavatkoznia (a la Orbánék) ahhoz, hogy baloldali legyen.
A neoliberálisok alapvetése, hogy az állam kicsi legyen, a szociális kiadásokat és az adókat csökkentik, feszes, szigorú költségvetési politikát folytatnak.
atapapa
Amúgy ilyen alap szinten nem gondolom, hogy a neoliberalizmus megfogalmazható lenne. Ezen a szinten még a balos, liberális és a konzervatív felfogás között is csak 1-1 ponton van különbség, hiszen a háromból (négyből) hármat általában a másik kettő irányzat is vall. A konzervatív is általában adócsökkentő, és kordában tartja a szociális kiadásokat, mint a liberális, csak szereti a nagyobb államot, és szívesebben engedi el a költségvetési hiányt, Amit a bal oldal is szívesebben megtesz, csak más célból. És így tovább. Szóval ez így túl általános. Ráadásul a gyakorlatban és részleteiben már mindenre és mindennek az ellenkezőjére is lehet példát találni, hiszen a kormányokat, pártokat a valóság, gazdasági helyzet, krízisek (háborúk, belső problémák, stb.) befolyásolják, ezért senki se "tisztán" ilyen vagy olyan.
Mindegy, én csak arra akartam reagálni - először egyetértően -, hogy itt igazából mindegyik párt csúszott már ki a saját eszmevilágához illeszkedő gazdasági irányvonalból, időnként teljesen és alapvetően is. Sőt időnként meg se próbált azokon a kereteken belül politizálni. Csak azon akadtam meg kicsit, hogy azt írtad Bajnai "előtt" elég balos gazdpolt nyomtak, de rájöttem, hogy valószínűleg másra gondoltunk. Te az "előtt" alatt valószínűleg a Medgyessy és utána időkre gondoltál, én meg a rendszerváltás utáni teljes 20 évre.