Politika
65 feliratkozó
több mint 9 éve
Ez most nem konkrétan neked szól, de döbbenetes, hogy mennyire elitista szemszögű az a kesergés, hogy "a társadalom vevő a populizmusra". Mégis mire kéne, hogy vevők legyenek? Van ebben az országban több millió ember, aki hónapról hónapra él, vagy legalábbis fél attól, hogy deklasszálódik. A populizmus lehet akármilyen hazug, de legalább nekik szól, az ő hangjukon. Mégis mivel kellene, hogy azonosuljanak?KampmanPopulizmusUKat írtam, nem polulizmust általában. Minden média-demokrácia él a populizmus eszközeivel, de nem mindegy, hogy milyenekkel. Orbán megtalálta azt a kettőt, amire a jelen magyar társadalom leginkább vevő: a nemzeti témára, és az ismeretlentől való félelemre. Ennél a két témánál jelenleg úgy tűnik nincs erősebb mozgósító erő, Lehetne szociális populizmus, lehetne a korrupció a populista politika célpontja, lehetne a szegény vs gazdag kérdés, és még sok minden - ahogy elő is jön mindegyik időnként -, de az a nagy büdös helyzet, hogy ma egy átlag magyarnak jobban tetszik, ha a vezetője kiáll és veri a mellét a magyarságára, és akkor az se zavarja, ha közben helikopteren röpdös lakodalmakra, és közpénzben lubickol. Megfordítva viszont nem tűri, vagy nem érdekli.
Délelőtt itt dolgozott a kertemben két alkalmi melós, rendszeresen járnak hozzám a ház körüli munkában segíteni. Az egyik hajléktalan, nyáron egy volt buszmegálló (igen, buszmegálló) 3x2 méteres beton-kuckójában él, télen meg bekéredzkedik valamelyik falubeli parasztember istállójába. Nincs villanya, nincs fűtése, a cipőjétől a cigijén át a kajáig csak az van neki, amit a házaknál kap. A megkeresett pénzével délután elmegy a helyi kocsmába, talaj részegre issza magát (kocsmában, drágán, nem ám boltban vett olcsó szeszen), aztán beájul a kuckójába. Nincs természetesen TB kártyája sem. Tavaly egyik téli reggelen éppen munkába indultam, a kocsiban belül is fagy volt olyan hideg volt, és azt látom, hogy az utcában áll egy mentő. Ahogy lassan kikerültem, akkor látom, hogy az említett sráccal foglalkoznak. Kiszálltam megnézni, hogy mi a baja, kiderült, hogy bebaszott és nem jutott haza, fagyási sérülései vannak, kvázi ott múlik ki, ha nem kap kezelést, a mentősök meg azon tanakodnak, hogy ott hagyják, mert úgyse fogadná egyik kórház sem a fickót. Szabályosan le kellett ordítanom a fejüket, hogy ha kell kifizetem a fickó ellátását, de itt ne hagyják, mert akkora balhét csinálok belőle, hogy többet mentőbe nem ülnek. Nagy duzzogva végül elvitték. Na, ez a fickó ma délben, miután végzett a munkával, és levittem neki a kaját, nekiállt nekem "politzizálni" 😀 Nagy rössel magyarázza, hogy volt szavazni (hogy hogyan azt nem tudom, mert lakcímkártyája sincs, de ez mellékes), és a bevándorlók ellen szavazott. Az oka a különlegesen muris: mert szerinte a bevándorlók "koszosak", "rendetlenek", "nem takarítanak el maguk után", és az utcára is odaszarnak. Mondja ezt az a fickó, akire ráragad a ruhája, mert kb. júliusban fürödhetett utoljára, azt is a nyári eső miatt, aki valóban az utcán szarik. Meg hányik, meg időnként alszik is. 😀
Ez az ember lehetne Mészáros Lőrincre is mérges, mert lenyúlja a "nép pénzét", amiből neki fűtött szociális lakhatás, villany és ingyen étel járhatna. Ez is populizmus lenne, egy számára érthető üzenet. De nem rájuk mérges, hanem a "bevándorlókra". Akikből még életében soha nem látott egyet sem. Illetve látott, csak nem tudja, hogy látott. 😊 (A körzeti orvos felesége orosz, az orvos meg romániai születésű magyar. Náluk rendszeresen dolgozik, még azt is tudja, hogy az orvos felesége furán beszél magyarul, de ezt nem sikerült összeraknia a kocsmában hallott "bevándorlóval".) Szóval ilyen a kis magyar valóság 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
NOL...Az MSZP egy kivéreztetett vad, amelyik arra jó, hogy lehet vele riogatni az erre érzékenyeket. A Fidesz meg életben tartja, hogy legyen kit utálni.
Én csak azt nem értem, ha ez ilyen fontos volt a baloldalnak, hogy az elvesztésével most mehet a nagy baloldali sírás, és ezmáravég kiabálása, akkor miért kellett eladni a médiumot a jobboldalnak??? Lojalitás és elvek nulla, az isten a pénz lett, a következményeken meg lehet sárdobálva "politizálni" 😀
clbass
Az MSZP nem egyenlő az ellenzékkel, sőt. A Fidesz ugyanezt megpróbálta a Magyar Nemzettel, de ott volt egy erős ember, aki megmentette a lapot. Most a Népszabadságnak nincs ez. Az MSZP kussolni fog (ahogy kussol most is, eszembe sem jutott, hogy képben vannak, amíg a Fidesz közelmény meg nem említette őket), civilek próbálkoznak, mert azért bárhogy nézzük a NSZ tényleg az utolsó számottevő ellenzéki napilap.
(megjegyzés: a hagyományos jobb-baloldal itthon értelmezhetetlenné vált 2002-ben már, amikor egy bankár lett a baloldal "vezére")

több mint 9 éve
NOL...Én csak azt nem értem, ha ez ilyen fontos volt a baloldalnak, hogy az elvesztésével most mehet a nagy baloldali sírás, és ezmáravég kiabálása, akkor miért kellett eladni a médiumot a jobboldalnak??? Lojalitás és elvek nulla, az isten a pénz lett, a következményeken meg lehet sárdobálva "politizálni" 😀
több mint 9 éve
Ráérek a vonaton, így megnéztem a Mediaworks cégcsoportot meg az összes biszbaszt. Tények: a kiadót, az újságot, az ingatlanokat stb. 2015-ben racionalizálták maga Népszabadság sem volt kimondottan veszteséges, illetve a könyvekből kiderült, hogy szépen kiszívták a pénzt belőle. Régi-új irodaház haszonsítása kimondottan nyereséges volt pl. Ha konszolidáltak volna (nem tették, hülye magyar jogszabályok), akkor csoportszinten egyértelműen nyereséges üzlet ez még így is.Most eltekintek attól, hogy normális cégvezetés nem zár így be egy nyilvános wc-t sem, nem hogy egy ekkora újságot. Legyen egyértelmű: a Népszabadságot kivégezték. Lehet nem sajnálni őket, lehet nyilatkozni hogy Németh "Észlény" Szilárd nem sajnálja a "váratlan" bezárást, de ez gusztustalan volt. Én sem olvastam már kb. 5 éve semmit a nol.hu-n, utoljára akkor voltam előfizető, amikor 18 évesen nyertem valahol egy féléves előfizetést (mondjuk akkor SZDSZ szavazó voltam, még indokolt is volt), nem is különösebben érdekelne, ha tényleg csődbe ment volna a lap, ne hiányozna. De ez így ténylge nagyon aljamunka volt.

több mint 9 éve
Arról már nem is beszélve, hogy az első húsz évben azért mindenki (beleértve a Fidesz első kormányzását is) betartotta, hogy van egy határ amit nem lép át "területszerzésben". Igaz ez az alkotmányos intézményekre ügyészségtől AB-n át Médiatanácsig, igaz ez az állami vállalatokra, médiára, mindenre. Még lopni is loptak együtt 😊Milyen idilli állapot volt, szinte nosztalgikus hangulatba kerültem 😊
peterk2005
Az ezerszer annyiba kerülő M1-M5 sem tudna segíteni Orbánékon, ha a társadalom nem lenne vevő a szimbolizmusukra és populizmusukra. (Merthogy nem arra vevők amit csinálnak hanem arra amit pofáznak, ebben remélem egyetértünk.) De a társadalom vevő rá. Amit én ugyan nem értek, de ez van.Ez most nem konkrétan neked szól, de döbbenetes, hogy mennyire elitista szemszögű az a kesergés, hogy "a társadalom vevő a populizmusra". Mégis mire kéne, hogy vevők legyenek? Van ebben az országban több millió ember, aki hónapról hónapra él, vagy legalábbis fél attól, hogy deklasszálódik. A populizmus lehet akármilyen hazug, de legalább nekik szól, az ő hangjukon. Mégis mivel kellene, hogy azonosuljanak?
peterk2005
Ha már Népszabadság, pont az ő honlapjukon jelent meg nem is olyan régen egy cikk, ahol a szerző ostorozta az Európában és Észak-Amerikában újonnan teret nyerő elitellenességet (Trump, Le Pen, Orbán, stb.) és hogy a populizmus milyen káros. Hogy az MSZMP központi lapja (de részben a magyar baloldal is) hogyan jutott el a "Világ proletárja egyesüljetek"-től odáig, hogy az elitellenességet kárhoztatja az egy hosszabb történet, de van egy olyan gyanúm, hogy hozzájárult ahhoz, hogy elvesztették a törzsközönségüket és most a megszűnés szélén állnak. Meg ahhoz is, hogy Orbán ma learatja a populista szavazatokat
Szerkesztette: Kampman
több mint 9 éve
Mármint ezt feltételezed, csak bizonyítékod nincs rá...Az én példám és a te példád köszönő viszonyban sincs egymáshoz.Dehogy nincs, te beszéltél társasházról az eredeti példádban én csak ezt ültettem át a szavazásra.
StormST
És pont a társasházi példában az is előfordulhat, hogy a 100-ból 48 ott élő nyilvánít véleményt, de van másik 20 olyan ott élő, akik a tulajdoni hányad 3/4-vel rendelkeznek, akkor az ő szavuk dönt a közgyűlésen.
Ám ez továbbra is lényegtelen, mert itt a "válaszadók" és a "közgyűlés" többsége is ugyanazt akarja.
atapapa
De azért igen, szép, hogy egy félmondatot felkaptál, látom hiba volt odaírni a társasházat, mert a parlamentes példát így át tudtad ugrani...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 9 éve
Azt teszel, amit szeretnél. Támadhatod is.Értem a gondolatmenetedet, de ez alapján még kevésbé lehet támadni a kormány népszavazást követő kvótaellenes magatartását, hiszen szerinted a hozzájárulást az ország vezetésének hatáskörében tartotta, és az OGY-nek, mint népképviseleti szervnek szabad belátása szerint joga van döntenie. És felesleges tagadni, hogy az elutasítással a többség álláspontját képviselik.Attól, hogy joga van hozzá, miért ne lehetne támadni?
atapapa
peterk2005
Csak szerintem jelen esetben ez nem megalapozott.
több mint 9 éve
Az én példám és a te példád köszönő viszonyban sincs egymáshoz.Dehogy nincs, te beszéltél társasházról az eredeti példádban én csak ezt ültettem át a szavazásra.
StormST
És pont a társasházi példában az is előfordulhat, hogy a 100-ból 48 ott élő nyilvánít véleményt, de van másik 20 olyan ott élő, akik a tulajdoni hányad 3/4-vel rendelkeznek, akkor az ő szavuk dönt a közgyűlésen.
Ám ez továbbra is lényegtelen, mert itt a "válaszadók" és a "közgyűlés" többsége is ugyanazt akarja.
több mint 9 éve
Arról már nem is beszélve, hogy az első húsz évben azért mindenki (beleértve a Fidesz első kormányzását is) betartotta, hogy van egy határ amit nem lép át "területszerzésben". Igaz ez az alkotmányos intézményekre ügyészségtől AB-n át Médiatanácsig, igaz ez az állami vállalatokra, médiára, mindenre. Még lopni is loptak együtt 😊Magyarországon évtizedek óta az megy, hogy az éppen kormányzó párt az állam szerepében dotálja a saját klientúráját és médiabirodalmát, a többieknek meg beint, hogy tessék a piacról megélni. A Népszabadság sokáig volt a haszonélvezője ennek, most a "rossz" oldalon állva érte őket az a pillanat, amelyet egyébként külföldön is sok nyomtatott sajtótermék átélt: hogy elfogytak az olvasók, mert 50-60 alatt mindenki a netről tájékozódik. Az állam épp nincs mellettük, a piac pedig beárazta őket, ahogy annak a piac törvényszerűségei szerint történnie kell. Nem tudom sajnálni őket, pláne nem a 89 előtti tevékenységüket figyelembe véve.És ezt te el is hiszed ebben az esetben? 😊
Kampman
Amit a piaci törvényszerűségekről írsz az igaz, de ugye nem hiszed, hogy itt tényleg azért zárták be, mert szarul ment. Ha a piacnak bármi köze lenne a lapkiadáshoz az elmúlt 20 évben, a Nemzetet 2006-ban be kellett volna zárni, a Magyar Időket kiadni sem lenne érdemes (persze, pézmosadoda része működik), meg nem fizetett volna annyi pénzt Mediaworks az "üres", "veszteséges" Népszabadságért.
Gyurma Pappa
Ezt a status quo-t sértette meg a Fidesz 2010 után, amikor úgy döntött, hogy 100%-ra utaznak. Vagy nem úgy döntött, hanem csak a 2/3-ad adta teljes körű hatalom miatt csúszott így félre, lényegében mindegy. (Mondjuk a pufajkás Horn nem csúszott ennyire félre, szóval ez nem mentség.)
Megjegyzem, a NO megszűnését lesz*rom, nem oszt nem szoroz. Az ezerszer annyiba kerülő M1-M5 sem tudna segíteni Orbánékon, ha a társadalom nem lenne vevő a szimbolizmusukra és populizmusukra. (Merthogy nem arra vevők amit csinálnak hanem arra amit pofáznak, ebben remélem egyetértünk.) De a társadalom vevő rá. Amit én ugyan nem értek, de ez van.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
BTW ha már politika: Két hónapja lépett itt életbe az új szigorított internet törvény (első lesitteltek már meg is vannak) az IP cím áthelyezések, VPN használatok tiltásáról. Korábban használtam, de már nem merem. Munkahelyen is tanakodtunk, aztán mindenki úgy vélte nem merjük.Bocs, ezt nem tudtam.Amadeus kérdése "hogy a ma reggeli után még mindig a népszavazás rágjuk" kérdeztem rá, hogy mi történt. Tekintve, hogy se rádiót, se tv-t nem tudok nézni, internetes oldalak többsége blokkolva, így néha akár fontos infokat is nehezebben kapok el. (Bowl.one nem blokkolt 😊, bár a belinkelt dolgok nagy részét nem tudom megnyitni)Tényleg nem történt semmi rendkívüli. A döglődő Kelet-Európa egy újabb (ezúttal napsütéses) napra ébredt.köszönöm az infot, kedves vagymi volt ma reggel?Felkelt a nap. Este le fog menni.
diverdoc
Kampman
diverdoc
Kampman
diverdoc
Kampman
Ezek után nekem minden otthoni dolog a demokrácia és liberalizmus csúcsa

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 9 éve
Bocs, ezt nem tudtam.Amadeus kérdése "hogy a ma reggeli után még mindig a népszavazás rágjuk" kérdeztem rá, hogy mi történt. Tekintve, hogy se rádiót, se tv-t nem tudok nézni, internetes oldalak többsége blokkolva, így néha akár fontos infokat is nehezebben kapok el. (Bowl.one nem blokkolt 😊, bár a belinkelt dolgok nagy részét nem tudom megnyitni)Tényleg nem történt semmi rendkívüli. A döglődő Kelet-Európa egy újabb (ezúttal napsütéses) napra ébredt.köszönöm az infot, kedves vagymi volt ma reggel?Felkelt a nap. Este le fog menni.
diverdoc
Kampman
diverdoc
Kampman
diverdoc
több mint 9 éve
Amadeus kérdése "hogy a ma reggeli után még mindig a népszavazás rágjuk" kérdeztem rá, hogy mi történt. Tekintve, hogy se rádiót, se tv-t nem tudok nézni, internetes oldalak többsége blokkolva, így néha akár fontos infokat is nehezebben kapok el. (Bowl.one nem blokkolt 😊, bár a belinkelt dolgok nagy részét nem tudom megnyitni)Tényleg nem történt semmi rendkívüli. A döglődő Kelet-Európa egy újabb (ezúttal napsütéses) napra ébredt.köszönöm az infot, kedves vagymi volt ma reggel?Felkelt a nap. Este le fog menni.
diverdoc
Kampman
diverdoc
Kampman

több mint 9 éve
Magyarországon évtizedek óta az megy, hogy az éppen kormányzó párt az állam szerepében dotálja a saját klientúráját és médiabirodalmát, a többieknek meg beint, hogy tessék a piacról megélni. A Népszabadság sokáig volt a haszonélvezője ennek, most a "rossz" oldalon állva érte őket az a pillanat, amelyet egyébként külföldön is sok nyomtatott sajtótermék átélt: hogy elfogytak az olvasók, mert 50-60 alatt mindenki a netről tájékozódik. Az állam épp nincs mellettük, a piac pedig beárazta őket, ahogy annak a piac törvényszerűségei szerint történnie kell. Nem tudom sajnálni őket, pláne nem a 89 előtti tevékenységüket figyelembe véve.És ezt te el is hiszed ebben az esetben? 😊
Kampman
Amit a piaci törvényszerűségekről írsz az igaz, de ugye nem hiszed, hogy itt tényleg azért zárták be, mert szarul ment. Ha a piacnak bármi köze lenne a lapkiadáshoz az elmúlt 20 évben, a Nemzetet 2006-ban be kellett volna zárni, a Magyar Időket kiadni sem lenne érdemes (persze, pézmosadoda része működik), meg nem fizetett volna annyi pénzt Mediaworks az "üres", "veszteséges" Népszabadságért.

több mint 9 éve
Értem a gondolatmenetedet, de ez alapján még kevésbé lehet támadni a kormány népszavazást követő kvótaellenes magatartását, hiszen szerinted a hozzájárulást az ország vezetésének hatáskörében tartotta, és az OGY-nek, mint népképviseleti szervnek szabad belátása szerint joga van döntenie. És felesleges tagadni, hogy az elutasítással a többség álláspontját képviselik.Attól, hogy joga van hozzá, miért ne lehetne támadni? Elvileg demokrácia van, vagy mifene. Nem is értem mire gondolsz, eddig azt hittem a jogszerűség / alkotmányosság / többségi demokrácia elvén írod amit írsz, de most fonalat veszítettem...
atapapa

több mint 9 éve
Tényleg nem történt semmi rendkívüli. A döglődő Kelet-Európa egy újabb (ezúttal napsütéses) napra ébredt.köszönöm az infot, kedves vagymi volt ma reggel?Felkelt a nap. Este le fog menni.
diverdoc
Kampman
diverdoc
több mint 9 éve
Ez nem jutott el eddig ide. Köszönöm.mi volt ma reggel?index.hu/belfold/2016/10/08/felfuggesztettek_a_nepszabadsag_kiadasat/
diverdoc
kristof

több mint 9 éve
Magyarországon évtizedek óta az megy, hogy az éppen kormányzó párt az állam szerepében dotálja a saját klientúráját és médiabirodalmát, a többieknek meg beint, hogy tessék a piacról megélni. A Népszabadság sokáig volt a haszonélvezője ennek, most a "rossz" oldalon állva érte őket az a pillanat, amelyet egyébként külföldön is sok nyomtatott sajtótermék átélt: hogy elfogytak az olvasók, mert 50-60 alatt mindenki a netről tájékozódik. Az állam épp nincs mellettük, a piac pedig beárazta őket, ahogy annak a piac törvényszerűségei szerint történnie kell. Nem tudom sajnálni őket, pláne nem a 89 előtti tevékenységüket figyelembe véve.Nem azert nem vitaztam, mert nem tudok, hanem, mert te is pontosan tudod, mekkora suttyo csusztatas, amit irtal. Ertelmetlen.Azért örülök, hogy nem a mondanivalómmal vitáztál, mert hát azzal nem nagyon lehet 😊Legyel buszke a nyomorult cinizmusodra. Komolyan, meg allamtitkar is lehetsz.Ezt is megtehetik, es mi, a nep ezt is hagyni fogjuk kovetkezmenyek nelkul, mint mindent. Lesznek, akik tapsolnak majd hozza, es unneplik, hogy egy ujabb mocskos liberalis baszik ra, felesleges ezen idegeskedni. Itt kell hagyni az egesz orszagot, tiz even belul ugyis a fejukre szakad majd az egesz eu-s penzek nelkul, oroszoknak paks2 kifizetesevel, azt pedig ne akarja senki itthon nezni. En biztosan nem fogok, nem veletlenul passzivaltam a feleven es nem veletlen, hogy elkezdtem nezni a kulfoldi egyetemeket, lehetosegeket. Egy normalis, nyugodt eletre vagyo fiatalkent, aki tenyleg csak azt akarja, hogy az allam bekenhagyja, ne akarjon belepofazni az eletebe, ez az egyetlen normalis lehetoseg.Magyarország tényleg menthetetlenül be fog dőlni, de Nyugat-Európa se fogja plusz 20 évnél tovább húzni.
dankodavid
Egyébként meg annyi történt, hogy egy osztrák kiadó bezárt egy veszteséges lapot. A piac szabályai szerint. Nem ez a liberális mennyország?
Kampman
dankodavid
Kösz, tényleg cinikus vagyok, de annyira azért nem, hogy államtitkár is lehessek 😀
Kampman
dankodavid
több mint 9 éve
köszönöm az infot, kedves vagymi volt ma reggel?Felkelt a nap. Este le fog menni.
diverdoc
Kampman

több mint 9 éve
Nem azert nem vitaztam, mert nem tudok, hanem, mert te is pontosan tudod, mekkora suttyo csusztatas, amit irtal. Ertelmetlen.Azért örülök, hogy nem a mondanivalómmal vitáztál, mert hát azzal nem nagyon lehet 😊Legyel buszke a nyomorult cinizmusodra. Komolyan, meg allamtitkar is lehetsz.Ezt is megtehetik, es mi, a nep ezt is hagyni fogjuk kovetkezmenyek nelkul, mint mindent. Lesznek, akik tapsolnak majd hozza, es unneplik, hogy egy ujabb mocskos liberalis baszik ra, felesleges ezen idegeskedni. Itt kell hagyni az egesz orszagot, tiz even belul ugyis a fejukre szakad majd az egesz eu-s penzek nelkul, oroszoknak paks2 kifizetesevel, azt pedig ne akarja senki itthon nezni. En biztosan nem fogok, nem veletlenul passzivaltam a feleven es nem veletlen, hogy elkezdtem nezni a kulfoldi egyetemeket, lehetosegeket. Egy normalis, nyugodt eletre vagyo fiatalkent, aki tenyleg csak azt akarja, hogy az allam bekenhagyja, ne akarjon belepofazni az eletebe, ez az egyetlen normalis lehetoseg.Magyarország tényleg menthetetlenül be fog dőlni, de Nyugat-Európa se fogja plusz 20 évnél tovább húzni.
dankodavid
Egyébként meg annyi történt, hogy egy osztrák kiadó bezárt egy veszteséges lapot. A piac szabályai szerint. Nem ez a liberális mennyország?
Kampman
dankodavid
Kösz, tényleg cinikus vagyok, de annyira azért nem, hogy államtitkár is lehessek 😀
Kampman
Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
Azért örülök, hogy nem a mondanivalómmal vitáztál, mert hát azzal nem nagyon lehet 😊Legyel buszke a nyomorult cinizmusodra. Komolyan, meg allamtitkar is lehetsz.Ezt is megtehetik, es mi, a nep ezt is hagyni fogjuk kovetkezmenyek nelkul, mint mindent. Lesznek, akik tapsolnak majd hozza, es unneplik, hogy egy ujabb mocskos liberalis baszik ra, felesleges ezen idegeskedni. Itt kell hagyni az egesz orszagot, tiz even belul ugyis a fejukre szakad majd az egesz eu-s penzek nelkul, oroszoknak paks2 kifizetesevel, azt pedig ne akarja senki itthon nezni. En biztosan nem fogok, nem veletlenul passzivaltam a feleven es nem veletlen, hogy elkezdtem nezni a kulfoldi egyetemeket, lehetosegeket. Egy normalis, nyugodt eletre vagyo fiatalkent, aki tenyleg csak azt akarja, hogy az allam bekenhagyja, ne akarjon belepofazni az eletebe, ez az egyetlen normalis lehetoseg.Magyarország tényleg menthetetlenül be fog dőlni, de Nyugat-Európa se fogja plusz 20 évnél tovább húzni.
dankodavid
Kampman
dankodavid
több mint 9 éve
Azért ha csak arról lett volna szó, akkor tegnap még nem mondják azt a szerkesztőségieknek, hogy vasárnap költözés az új irodába és már a pizzák is meg vannak rendelve az ünnepségre...Ezt is megtehetik, es mi, a nep ezt is hagyni fogjuk kovetkezmenyek nelkul, mint mindent. Lesznek, akik tapsolnak majd hozza, es unneplik, hogy egy ujabb mocskos liberalis baszik ra, felesleges ezen idegeskedni. Itt kell hagyni az egesz orszagot, tiz even belul ugyis a fejukre szakad majd az egesz eu-s penzek nelkul, oroszoknak paks2 kifizetesevel, azt pedig ne akarja senki itthon nezni. En biztosan nem fogok, nem veletlenul passzivaltam a feleven es nem veletlen, hogy elkezdtem nezni a kulfoldi egyetemeket, lehetosegeket. Egy normalis, nyugodt eletre vagyo fiatalkent, aki tenyleg csak azt akarja, hogy az allam bekenhagyja, ne akarjon belepofazni az eletebe, ez az egyetlen normalis lehetoseg.Magyarország tényleg menthetetlenül be fog dőlni, de Nyugat-Európa se fogja plusz 20 évnél tovább húzni.
dankodavid
Kampman

több mint 9 éve
Legyel buszke a nyomorult cinizmusodra. Komolyan, meg allamtitkar is lehetsz.Ezt is megtehetik, es mi, a nep ezt is hagyni fogjuk kovetkezmenyek nelkul, mint mindent. Lesznek, akik tapsolnak majd hozza, es unneplik, hogy egy ujabb mocskos liberalis baszik ra, felesleges ezen idegeskedni. Itt kell hagyni az egesz orszagot, tiz even belul ugyis a fejukre szakad majd az egesz eu-s penzek nelkul, oroszoknak paks2 kifizetesevel, azt pedig ne akarja senki itthon nezni. En biztosan nem fogok, nem veletlenul passzivaltam a feleven es nem veletlen, hogy elkezdtem nezni a kulfoldi egyetemeket, lehetosegeket. Egy normalis, nyugodt eletre vagyo fiatalkent, aki tenyleg csak azt akarja, hogy az allam bekenhagyja, ne akarjon belepofazni az eletebe, ez az egyetlen normalis lehetoseg.Magyarország tényleg menthetetlenül be fog dőlni, de Nyugat-Európa se fogja plusz 20 évnél tovább húzni.
dankodavid
Kampman
Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
Ezt is megtehetik, es mi, a nep ezt is hagyni fogjuk kovetkezmenyek nelkul, mint mindent. Lesznek, akik tapsolnak majd hozza, es unneplik, hogy egy ujabb mocskos liberalis baszik ra, felesleges ezen idegeskedni. Itt kell hagyni az egesz orszagot, tiz even belul ugyis a fejukre szakad majd az egesz eu-s penzek nelkul, oroszoknak paks2 kifizetesevel, azt pedig ne akarja senki itthon nezni. En biztosan nem fogok, nem veletlenul passzivaltam a feleven es nem veletlen, hogy elkezdtem nezni a kulfoldi egyetemeket, lehetosegeket. Egy normalis, nyugodt eletre vagyo fiatalkent, aki tenyleg csak azt akarja, hogy az allam bekenhagyja, ne akarjon belepofazni az eletebe, ez az egyetlen normalis lehetoseg.Magyarország tényleg menthetetlenül be fog dőlni, de Nyugat-Európa se fogja plusz 20 évnél tovább húzni.
dankodavid
több mint 9 éve
Ezt is megtehetik, es mi, a nep ezt is hagyni fogjuk kovetkezmenyek nelkul, mint mindent. Lesznek, akik tapsolnak majd hozza, es unneplik, hogy egy ujabb mocskos liberalis baszik ra, felesleges ezen idegeskedni. Itt kell hagyni az egesz orszagot, tiz even belul ugyis a fejukre szakad majd az egesz eu-s penzek nelkul, oroszoknak paks2 kifizetesevel, azt pedig ne akarja senki itthon nezni. En biztosan nem fogok, nem veletlenul passzivaltam a feleven es nem veletlen, hogy elkezdtem nezni a kulfoldi egyetemeket, lehetosegeket. Egy normalis, nyugodt eletre vagyo fiatalkent, aki tenyleg csak azt akarja, hogy az allam bekenhagyja, ne akarjon belepofazni az eletebe, ez az egyetlen normalis lehetoseg.
Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
😀És hogy jön be a 2/3 tulajdoni hányad a képbe a mostani esettel, vagy akár az én példámmal kapcsolatban? Ez a példa nem fals, nem illik ide, sehogyan se. Hol volt itt 2/3? Vagy te tudsz valamit és az a 3,3 millió ember valójában az ország 2/3-a?Ebből látszik, hogy a saját példádat se érted.
StormST
A 2/3-nyi tulajdoni hányad a múlt vasárnapra vonatkoztatva a törvényhozást jelenti. A 100 lakóból 46 rózsa pedig az érvénytelen népszavazást.
atapapa
Az én példám és a te példád köszönő viszonyban sincs egymáshoz. Te emberek feje fölött döntő emberekről beszélsz, ami arra jó példa, hogy mennyire nincs értelme az egésznek, mert ha a 46 tulipánt mondott volna, a 2/3 akkor is leszarná a fejüket, ha le akarja, mert nekik épp a rózsa tetszik. (Bár ha ez valakinek rendben van, akkor nem értem, hogy miért zavarja, ha az EU dönt a feje fölött a sorsáról a megkérdezése nélkül, de ez már egy másik téma)
Én közben arról beszéltem, hogy a 46 (vagy az én példámban a 95) véleménye nem számít csak azért, mert a 46 sok, sőt lehet, hogy a legtöbb a történelemben, ha ahhoz kevés, hogy ők maguk döntsenek, mert vannak szabályok, amik megszabják mi számít és mi nem.
Megkerülted az én példámat, nem nyilvánítottál róla véleményt, csak hoztál egy másikat...