NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 118
Az azért igazán felemelő, hogy minden egyes ilyen eset után ugyanazzal a kéjes örömmel tudjátok berakni az esettel foglalkozó híreket.
dankodavid
Nem örülünk. Pusztán az van, hogy most már napról napra folyamatosan bebizonyosodik, hogy nekünk volt igazunk.

több mint 9 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 491
Az azért igazán felemelő, hogy minden egyes ilyen eset után ugyanazzal a kéjes örömmel tudjátok berakni az esettel foglalkozó híreket.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
 nol.hu/mozaik/ujabb-tamadas-tortent-nemetorszgaban-1624927

"A nevét nem hozták nyilvánosságra, de annyit elárultak, hogy már korábbról ismerték."

Egyáltalán van mostanában olyan eset, ahol a rendőrség nem ismerte régebbről az elkövetőt?
Amúgy meg ha ismerte, akkor mi a picsának van még itt, ki kellett volna régen vágni (tudom-tudom rasszista, náci, stb. vagyok).
cartman023
Hogyisne, és az európai értékekkel mi lesz? 😛 😀

több mint 9 éve
cartman023 Indianapolis Colts 977
 nol.hu/mozaik/ujabb-tamadas-tortent-nemetorszgaban-1624927

"A nevét nem hozták nyilvánosságra, de annyit elárultak, hogy már korábbról ismerték."

Egyáltalán van mostanában olyan eset, ahol a rendőrség nem ismerte régebbről az elkövetőt?
Amúgy meg ha ismerte, akkor mi a picsának van még itt, ki kellett volna régen vágni (tudom-tudom rasszista, náci, stb. vagyok).
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 435 — The only discipline that lasts, is self discipline
Pont ez a gond az általánosításokkal. Hogy azon akadsz te is fenn, és adsz táptalajt az általánosításokhoz, hogy az iráni az perzsa, és nem arab, holott az lenne a lényeg, hogy a többmillió arab is mind más és más. Ahogy az is gáz, ha "lemagyarozol" egy magyart, mert nincs olyan magyar jellemvonás, ami mindőnkre (akár csak ezen a fórumon is), általánosan jellemző lenne....Sobri Jóska
Nem értetted meg a lényeget. Itt nem egy általánosításról volt szó, hanem arról, hogy összekeverte vallást és a népcsoportot. Ha úgy általánosítok, hogy a szőke nők buták, akkor azon lehet vitatkozni, mert egy értelmezhető általánosítás. De ha azt mondom, hogy ez is csak egy nadrágos nő, akik mind buták, ÉS EZT ÚGY ÉRTEM, hogy szőkék, akkor ott értelmezési gond van. Ha meg még rá is erősít, nem az rá a reakció, hogy elírtam, pongyola voltam, akkor ott már gyanús, hogy ismerethiány is bejátszik...

Szerintem károsabb az a fajta általánosítás, hogy "dehát perzsa, nem arab", mert az a származásban gondolkodást erősíti, hogy igenis számít, hogy perzsa vagy arab, mint az a fajta tévedés, hogy egy iráni az arab. Mivel a cselekedetek, a személyiség nem függ attól, hogy perzsa vagy arab. Attól függ, hogy milyen ember.
Sobri Jóska
Ha általánosítás, akkor igazad van. Csakhogy itt nem találomra akasztunk le azért a falról két népcsoportot, a kettő pont abban különbözik nagyon markánsan, amire az állítás vonatkozott: a perzsák kultúrája, életmódja sokkal "eurokonformabb", mint bármelyik mai arab országé. Úgyhogy, ha az az általánosítás tárgya, hogy az arab nem tud együtt élni az európaival, akkor pont nem egy perzsával érdemes példálózni...

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Ahogy az is gáz, ha "lemagyarozol" egy magyart, mert nincs olyan magyar jellemvonás, ami mindőnkre (akár csak ezen a fórumon is), általánosan jellemző lenne.

Sobri Jóska
Szeretjük az ami focit
diverdoc
Örülnék, ha nem általánosítanál, mert én pl. nem szeretem, hanem imádom.

több mint 9 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Ahogy az is gáz, ha "lemagyarozol" egy magyart, mert nincs olyan magyar jellemvonás, ami mindőnkre (akár csak ezen a fórumon is), általánosan jellemző lenne.

Sobri Jóska
Szeretjük az ami focit

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 222 — #NoStress
Szerintem a délorosz régiótól Észak-Afrika nyugati részéig bezárólag összefoglalóan nyugodtan lehet arabnak nevezni őket, egyszerűen én nem láttam értelmét síita vagy szunnita vallási vagy perzsa vagy más népcsoporti jelzővel ellátni az illetőt, mert természetesen én is hallottam már róla, hogy különböző népek vannak ott. (Kösz a levakozást, néhány év múlva tán már az is meglesz.) Általánosítottam, hadd legyen ez az én bajom.Charlie Firpo
Azért ne haragudj, de vallást és népcsoportot katyváltál össze. Ha úgy általánosítasz, hogy összes muszlim, akkor oké. De az, hogy le-araboztad az iránit kb. olyan, mintha le-csehezted volna mondjuk a magyart 😀
peterk2005
Mondjuk ugandai vagy laoszi szemmel nézve, valóban nem sok különbség lenne.

Pont ez a gond az általánosításokkal.
Hogy azon akadsz te is fenn, és adsz táptalajt az általánosításokhoz, hogy az iráni az perzsa, és nem arab, holott az lenne a lényeg, hogy a többmillió arab is mind más és más.
Tehát végtére is lényegtelen, hogy egy magyart cseheznek e le, vagy egy csehet, az lenne a lényeg, hogy nem a származás, nemzetiség, országhoz/nemzethez/népcsoporthoz tartozás a meghatározó, hanem az ember saját egyéni karaktere, jelleme, tulajdonságai.
Ami elvileg lehet millió dologtól (neveltetés, természet, szocializáció, stb.) függően bármilyen.
Még ha két embert teljesen ugyanúgy nevelnek is, akkoris lehetnek markánsan különbözőek.
Egyedül az olyan általánosítások (bár ezek inkább következtetések) a helyesek, ami egy gondosan átvizsgált, leinformált csoportról állít valamit, pl. hogy az erre a fórumra írogatok szeretik a focit, vagy akik sorban állnak fagyiért édesszájúak, de még így is lehetnek kivételek.

Szerintem károsabb az a fajta általánosítás, hogy "dehát perzsa, nem arab", mert az a származásban gondolkodást erősíti, hogy igenis számít, hogy perzsa vagy arab, mint az a fajta tévedés, hogy egy iráni az arab.
Mivel a cselekedetek, a személyiség nem függ attól, hogy perzsa vagy arab.
Attól függ, hogy milyen ember.

több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 435 — The only discipline that lasts, is self discipline
Szerintem a délorosz régiótól Észak-Afrika nyugati részéig bezárólag összefoglalóan nyugodtan lehet arabnak nevezni őket, egyszerűen én nem láttam értelmét síita vagy szunnita vallási vagy perzsa vagy más népcsoporti jelzővel ellátni az illetőt, mert természetesen én is hallottam már róla, hogy különböző népek vannak ott. (Kösz a levakozást, néhány év múlva tán már az is meglesz.) Általánosítottam, hadd legyen ez az én bajom.Charlie Firpo
Azért ne haragudj, de vallást és népcsoportot katyváltál össze. Ha úgy általánosítasz, hogy összes muszlim, akkor oké. De az, hogy le-araboztad az iránit kb. olyan, mintha le-csehezted volna mondjuk a magyart 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
egy iráni származású mióta arab??????? ennyire vakon, hogy élhetnek emberek, minimális tudás nélkül írogatnak osztják az emberek az észt... ha nem tudnád az irániak perzsa származásúak, semmi közük nincs az arabokhoz.

cinikusság on: továbbra sem értem, hogy egy több, mint 17 éve Németországban született német állampolgár által elkövetett bűncselekménynek mi köze van a mostani menekült válsághoz???? pluszban megjegyzem, hogy a 9 áldozat közül 3 koszovói, 3 török, 1 görög volt. azon csodálkozom, hogy egyesek nem kezdtek el örülni, hogy ez az ember csökkentette a migránsok számát az Unióban.
csebi
Hát ez úgy szokott működni, hogy ha egy cigány faluban egy cigány összever három másikat, akkor annak aki erre fogékony, aznap az esik le, hogy a cigányok balhésak, egy hónap múlva meg már az lesz belőle, hogy egy cigány megvert három embert. Az előítéleteink működnek, kié intelligensebben, kié kevésbé, de mindenkié.

több mint 9 éve
A katolikus észak-írek kb. ötven éve hirdették meg az "elszakadás népességnövekedéssel" című programjukat. A program szerint több gyermeket nemzenek majd, mint a protestánsok (akik vegyesen írek és angolok, bár a különbség a kettő között nem egyszerű történet), és így számban felülmúlják őket. És ha ezt elérik, akkor megszavazható lesz az elszakadás. Ötven éve 20 éves programnak szánták, húsz év alatt - az akkori demográfiai adatokkal teljesen alá is támasztható volt ez - ők lettek volna többségben. Eltel a húsz év, és azóta még harminc, és még mindig kisebbségben vannak. Pedig az ötven év alatt végig a katolikusok között magasabb a gyerekvállalási szám, és aszerint már harminc éve függetlennek kellene lenniük.

Na ezért érdemes óvatosan következtetni demográfiai adatokból, generációnyi időre előre.
peterk2005
má rég katolikus többség van, olyan 40%-kal vezetik a toplistákat
sutianap
A legtöbben a katolikusok vannak, de nincsenek többségben. A presbiteriánusok és az anglikán ír egyház együtt többen vannak (mindkettő protestáns / református). Nem sokkal, néhány százalék a különbség, de éppen ez a poén. Fél évszázada se volt komoly a különbség.

több mint 9 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 967 — Lucas Scott
Szerintem a délorosz régiótól Észak-Afrika nyugati részéig bezárólag összefoglalóan nyugodtan lehet arabnak nevezni őket, egyszerűen én nem láttam értelmét síita vagy szunnita vallási vagy perzsa vagy más népcsoporti jelzővel ellátni az illetőt, mert természetesen én is hallottam már róla, hogy különböző népek vannak ott. (Kösz a levakozást, néhány év múlva tán már az is meglesz.) Általánosítottam, hadd legyen ez az én bajom.
Persze, legyen iráni, de ebben az esetben - ahogy te is éles látóan rámutattál - közvetlenül nem ez volt az indítóok. Annak meg miért örülne akárki is, hogy itt ölik egymást?
(Ha a sorok között olvasol, rájössz, a francia esetek elgondolkoztatóbbak (már ha lehet mondjuk nekem is agyam)).
A német elhárítás egyszerűen profibban dolgozik.
Charlie Firpo
tehát akkor a keresztény örményeket is arabnak neveznéd (ők ugyanúgy dél-orosz régióba tartoznak, mint az azeriek). még egy gratuláció.
míg a mostani arab kultúrát körülbelül vissza lehet vezetni 1400-1500 évre addig a perzsát civilizációt legalább 2600 évesnek lehet nevezni (talán hallottal a görögökkel való összetűzésekről csata Marathonnál pl.). nem azt jelenti, hogy különböző népek, hanem azt, hogy teljesen eltérő kultúrájuk van, ha találkoztál volna egy iránival is, akkor ez is egyértelmű lenne neked. teljesen más nyelvet is beszélnek. egy perzsa annyit tud arabul, amennyi az imádkozáshoz kell a Koránból. nem általánosítottál, hanem egy alapvetően hibás, tárgyi tévedésből vontál le nem helyes következtetéseket.

de emellett a srác mellett van több százezer fő példának, aki sikeresen integrálódott az irániak közül (most lusta vagyok utána nézni hány iráni él Németországban).
csebi
120.000 kb, nem sok.
Amadeus91
köszi szépen. nekem kicsinek tűnik a szám, de még így is van 119.999<-> 1 fő.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 230
Szerintem a délorosz régiótól Észak-Afrika nyugati részéig bezárólag összefoglalóan nyugodtan lehet arabnak nevezni őket, egyszerűen én nem láttam értelmét síita vagy szunnita vallási vagy perzsa vagy más népcsoporti jelzővel ellátni az illetőt, mert természetesen én is hallottam már róla, hogy különböző népek vannak ott. (Kösz a levakozást, néhány év múlva tán már az is meglesz.) Általánosítottam, hadd legyen ez az én bajom.
Persze, legyen iráni, de ebben az esetben - ahogy te is éles látóan rámutattál - közvetlenül nem ez volt az indítóok. Annak meg miért örülne akárki is, hogy itt ölik egymást?
(Ha a sorok között olvasol, rájössz, a francia esetek elgondolkoztatóbbak (már ha lehet mondjuk nekem is agyam)).
Charlie Firpo
tehát akkor a keresztény örményeket is arabnak neveznéd (ők ugyanúgy dél-orosz régióba tartoznak, mint az azeriek). még egy gratuláció.
míg a mostani arab kultúrát körülbelül vissza lehet vezetni 1400-1500 évre addig a perzsát civilizációt legalább 2600 évesnek lehet nevezni (talán hallottal a görögökkel való összetűzésekről csata Marathonnál pl.). nem azt jelenti, hogy különböző népek, hanem azt, hogy teljesen eltérő kultúrájuk van, ha találkoztál volna egy iránival is, akkor ez is egyértelmű lenne neked. teljesen más nyelvet is beszélnek. egy perzsa annyit tud arabul, amennyi az imádkozáshoz kell a Koránból. nem általánosítottál, hanem egy alapvetően hibás, tárgyi tévedésből vontál le nem helyes következtetéseket.

de emellett a srác mellett van több százezer fő példának, aki sikeresen integrálódott az irániak közül (most lusta vagyok utána nézni hány iráni él Németországban).
csebi
120.000 kb, nem sok.
több mint 9 éve
Charlie Firpo

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
cinikusság on: továbbra sem értem, hogy egy több, mint 17 éve Németországban született német állampolgár által elkövetett bűncselekménynek mi köze van a mostani menekült válsághoz?
csebi
Az, hogy ez az eset is bizonyítja, hogy a közel-keleti bevándorlók integrációja igencsak félrecsúszott Nyugat-Európában és ez nem jelent túl sok jót a jövőre nézve, tekintve, hogy most is folyamatosan áramlik be egy rakás ember ezekből a problémás térségekből. Nyilván ez a faszi akkor is gyilkolhatott volna, ha most nincs ez a migránsáradat, de amikor most már heti szinten jön egy legalább 5 halálos áldozattal járó támadás, talán érthető, hogy nagyon sok ember nem akar még több muszlimot Európába. Tudom, csúnya általánosítás, xenofóbia meg minden. Az hát. Nem mi tehetünk róla.

Szerkesztette: Kampman

több mint 9 éve
Mondjuk ez egy elég érdekes és sajnálatos médiatörténeti esettanulmány is volt egyben a tragédia mellett, három elkövető helyett mára már csak egy volt, nem puskával, hanem pisztollyal és nem az ISIS által szervezett akció.
M1 bravó! (a késő esti elemzéseket a szagértőkkel, nem is említem)

Mint a jereváni rádió a Moszkvicsokkal....
csi77
lecsúszott arab bevándorló,
Charlie Firpo
egy iráni származású mióta arab??????? ennyire vakon, hogy élhetnek emberek, minimális tudás nélkül írogatnak osztják az emberek az észt... ha nem tudnád az irániak perzsa származásúak, semmi közük nincs az arabokhoz.

cinikusság on: továbbra sem értem, hogy egy több, mint 17 éve Németországban született német állampolgár által elkövetett bűncselekménynek mi köze van a mostani menekült válsághoz???? pluszban megjegyzem, hogy a 9 áldozat közül 3 koszovói, 3 török, 1 görög volt. azon csodálkozom, hogy egyesek nem kezdtek el örülni, hogy ez az ember csökkentette a migránsok számát az Unióban.

több mint 9 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 193 — Bears & Illinois fan
Mondjuk ez egy elég érdekes és sajnálatos médiatörténeti esettanulmány is volt egyben a tragédia mellett, három elkövető helyett mára már csak egy volt, nem puskával, hanem pisztollyal és nem az ISIS által szervezett akció.
M1 bravó! (a késő esti elemzéseket a szagértőkkel, nem is említem)

Mint a jereváni rádió a Moszkvicsokkal....

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 9 éve
cartman023 Indianapolis Colts 977
 hvg.hu/vilag/20160722_muncheni_tamadas_percrol_percre

Az integrá... , á hagyjuk.

Jó lenne ezeket abba hagyni, kicsit sok volt ez a hét.
több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 727
Btk 332¥ -os oriásplakatot lattam ma.

És viccesen ranéztem egy jobbos face oldalra...
Borzasztó buták,a legsulyosabb helyesírási hibák...

Vágjuk le a fejüket,mind rohatt ajjas szemét!

Itt kiléptem kb
Janek
Szerintem ilyen az átlag...nem jobbosból...úgy a teljes magyar átlag...és akkor a fele még ennél is ostobább
Klaci79
Nem gondolnám. Vagy csak én lakom szerencsés helyen, (vagy az emberek teljesen mást mutatnak magukról a közösségi oldalakon mint a való életben) de én nem ismerek egy ilyen elborult agyú szélsőségest sem. Te sok ilyet ismersz?

Szerintem inkább arról lehet szó, hogy megbízott (fizetett?) emberek direkt csinálják a feszkót, hogy az egész dolog minél jobban bekerüljön a közbeszédbe. Hangulatkeltés, hergelés, mert amúgy nyugalom van menekült kérdésben.

Mivel a Pintér-Bakondi tengely többszörösen deklarálta hogy kézben tartják a helyzetet "megvédjük az országot" a menekültekkel való direkt riogatás nem járható út, mert abból az jönne le, hogy mégsem tudják megvédeni az országot, az pedig ugye a nemzetet mindentől megmentő kormánynak nem opció.

Szvsz itt a témának egy tudatos felpörgetése zajlik, és amint látod eredményesen, mert most mi is erről beszélünk. 😊
Jan
Hát akkor tényleg szerencsés környezetben vagy. Én nagyon sok ilyen egyszerű embert ismerek. És nem csak a menekültkérdéssel kapcsolatban vannak hasonló nyilatkozatok. Ha valaki ráadásul annyira buta, hogy vitatkozni mer az "átlagemberrel" azonnal liberál-bolsi lesz, aki nem magyar, hazaáruló, stb-stb.
De valahogy úgy tűnik mostanában az egész világon divat lett hülyének lenni...
több mint 9 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan

Itt kiléptem kb
Janek
Szerintem ilyen az átlag...nem jobbosból...úgy a teljes magyar átlag...és akkor a fele még ennél is ostobább
Klaci79
Nem gondolnám. Vagy csak én lakom szerencsés helyen, (vagy az emberek teljesen mást mutatnak magukról a közösségi oldalakon mint a való életben) de én nem ismerek egy ilyen elborult agyú szélsőségest sem. Te sok ilyet ismersz?

Szerintem inkább arról lehet szó, hogy megbízott (fizetett?) emberek direkt csinálják a feszkót, hogy az egész dolog minél jobban bekerüljön a közbeszédbe. Hangulatkeltés, hergelés, mert amúgy nyugalom van menekült kérdésben.

Mivel a Pintér-Bakondi tengely többszörösen deklarálta hogy kézben tartják a helyzetet "megvédjük az országot" a menekültekkel való direkt riogatás nem járható út, mert abból az jönne le, hogy mégsem tudják megvédeni az országot, az pedig ugye a nemzetet mindentől megmentő kormánynak nem opció.

Szvsz itt a témának egy tudatos felpörgetése zajlik, és amint látod eredményesen, mert most mi is erről beszélünk. 😊
több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 727

Itt kiléptem kb
Janek
több mint 9 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 688 — Apu ökölbeszorított keze

Itt kiléptem kb

több mint 9 éve
A NATO meg tudná védeni Európát, ez igaz. De pl. a ciprusi válság idején, amikor két tagállamuk háborúzott egymással, nem csináltak semmit. A srebrenicai mészárlást is végignézték. Úgy általában, amióta a NATO megalakult, papíron mindig nagyon erős volt, csak előfordult, hogy mégse csinált semmit. Róluk befejezésképpen annyit, hogy az USA és Törökország a két legnagyobb befizetője a szervezetnek, az európaiak, azaz mi, inkább csak élvezzük a szolgáltatást, a legtöbb európai tagország évtizedek óta nem tartja be azt a megállapodást, hogy az évi költségvetés egy adott százaléka (talán 2 vagy 3) a hadseregre kell, hogy menjen. Magyarország, pl. amióta tag, talán még soha nem tartotta be. Szóval a kérdést talán úgy lenne értelme feltenni, hogy az USA és Törökország megvédene-e minket egy muszlim inváziótól? Azontúl, hogy az én válaszom egy ilyen kérdésre leginkább az lenne, hogy: háááááááát.......talán., még egyszer leszögezem, hogy nem attól tartok, hogy megismétlődik egy olyan invázió, mint ami a 14-15-16. században érte Európát, hanem hogy integrálhatatlan muszlimok milliói, kihasználva az európai politikai elit passzivitását és az erőszaktól való félelmét, akár egyetlen puskalövés nélkül egy, az ő értékrendüknek megfelelő Európát alakítanak ki.
Kampman
A srebrenicai mészárlást ENSZ-békefenntartók (UNPROFOR) nézték végig.

A NATO ajánlása szerint a tagállamok évente nemzeti össztermékük (GDP) legalább 2%-át fordítsák védelmi költségvetésre.
Gogo
és azt sem felejtsük el, hogy Ruandában is a helyi ENSZ békefenntartó művelet égisze alatt működő francia katonák menekítettek ki az országból számos népirtásban bűnös elkövetető.

több mint 9 éve
Másodrészt van példa, hogy muszlim párt nyert választást, csak ugye a büdös élebe seholse iktatták be őket. Ugye hacsak az algír meg egyiptomi esteket nézem.
sutianap
itt minden párt muszlim amúgy ... de ha az MT-re gondolsz, akkor annak kvázi vezetőjét itt beiktatták (Morsi elnök úr).

több mint 9 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
...Ma persze lehetetlennek tűnik, hogy egy muszlim párt törvényes választáson hatalomra jut, de a demográfia az ő oldalukon áll. (bevándorlás, több gyerek az európai egykézéssel szemben, potenciális családegyesítések) Addig is pedig szépen lassan egyre befolyásosabbá válnak a közéletben, ha máshogy nem, hát azáltal, hogy az egyre növekvő muszlim szavazótábort a még létező pártok egyre inkább megpróbálják kiszolgálni...
Kampman
Nem ma lehetetlen, a következő 30 évben az. Végeztem néhány számítást, és közel lehetetlen, hogy 2050 előtt akár koalíciós partnerként is felmerüljön a nevük. Arról nem is beszélve, hogy "akiktől-félünk-muszlimok" nem is túl nagy demokrácia pártiak, viszonylag alacsony a szavazati hajlandóságuk.
Gyurma Pappa
A katolikus észak-írek kb. ötven éve hirdették meg az "elszakadás népességnövekedéssel" című programjukat. A program szerint több gyermeket nemzenek majd, mint a protestánsok (akik vegyesen írek és angolok, bár a különbség a kettő között nem egyszerű történet), és így számban felülmúlják őket. És ha ezt elérik, akkor megszavazható lesz az elszakadás. Ötven éve 20 éves programnak szánták, húsz év alatt - az akkori demográfiai adatokkal teljesen alá is támasztható volt ez - ők lettek volna többségben. Eltel a húsz év, és azóta még harminc, és még mindig kisebbségben vannak. Pedig az ötven év alatt végig a katolikusok között magasabb a gyerekvállalási szám, és aszerint már harminc éve függetlennek kellene lenniük.

Na ezért érdemes óvatosan következtetni demográfiai adatokból, generációnyi időre előre.
peterk2005
má rég katolikus többség van, olyan 40%-kal vezetik a toplistákat

Aki nem hiszi, annak utánajárnak