Politika
65 feliratkozó
több mint 9 éve
Még arab földön is, lásd egyiptomi kopt keresztények például. Annyire nem értelmezik olyan harciasan a koránt, hogy ők maguk, az iszlám vallásúak többsége pl. az ISIS követőit tartja bálványimádónak, és mélységesen elítéli, ahogy pl. a történelmi örökséggel bánnak.hmmm. azért nem tudom, hogy hallottál-e arról az időszakról, amikor egy ténylegese szabad, parlamenti választások során kormányra jutott hatalom hogyan kezelte itt a koptokat (is). ők nem ISIS követők voltak, csak testvérek. aztán hirtelen abban az időszakban abbamaradtak a nagyon régi időkre visszamenő kereszt tetoválások. szóval szerintem a koptok nagyon-nagyon rossz példa. ők ki vannak téve a mindennapi hatalom kényének kedvének. az egészben a legszomorúbb, hogy ők az ókori egyiptomiak leszármazottjai.
peterk2005
Szerkesztette: csebi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
Kamp ha má itt vagy felteszek egy fogós ravasz kérdést, mint Kálámbo felügyelő. Namármost ugye az olaszoknál meglehetős számú menekült van, valyh halottál- e olyat, hogy egy olasz nőt összefogdostak? Mer körülbelül ezt jelenti a kulturális együttartozás is, hogyha sikongat tíz méterre egy nő nem odébbmegyek lehajtott fejjel, hanem szájbakapom, azt mindenki tudja, hogy merre mediig hány méter. Nem kell ehhez iskolába járni meg törvényeket hozni, sokkal de sokkal egyszerűbb

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 9 éve
Arról mi a véleményed, hogy Salah Abdeslam hónapokig rejtőzködött Molenbeekben úgy, hogy az ottaniak tudták, hogy ki ő és miért keresik? De mégis. egyik se ment volna szólni egy rendőrnek, pedig biztos vagyok benne, hogy ott arab származású rendőrök is vannak, akikben esetleg jobban megbízhattak volna. De ott vannak azok a közvélemény-kutatások is, melyekben az európai muszlimok meglehetősen nagy (30-80) százaléka fejezi ki egyetértését vagy az Iszlám Állammal vagy valamilyen Európa számára elfogadhatatlan radikális muszlim értelmezéssel a nőkről, shariáról meg hasonlókról.De ez de facto igaz. Olvasd el a koránt! Javaslom a késői, medinai szúrákat ahol átment harcosba a próféta. Még a lefejezésre és kézlevágásra is buzdit!! A nyolcadik és kilencedik a legdurvább, de sok helyen találsz kifejezett utasítást az iszlám terjesztésére és egyetlenként való elfogadására. A koránban a a keresztény-zsidó kulturkör mint "Irás" birtokosaiként szerepelnek, szemben a "bálványimádókkal". Kifejezett utasítások szerepelnek ezek elpusztitására, megtérítésére. A korán BÁRMELY szavának megkérdőjelezése el nem fogadása számukra bűn (halálos). Ezeket a szúrákat is olvassák mind a mai napig az imák alatt (tilos mindennemű változtatás az eredeti szöveghez képest, tehát az archaikus arabot sem változtathatják meg) úgy, ahogy van, hogy kell minket gyilkolni. És mivel a Prófétától származik minden muszlimnak, az umma egészének,, ezt kötelező elfogadni.Azt elfelejtetted megemlíteni, hogy a Korán is egy szent szöveg, olyan, mint a Biblia. A Biblia szövegét sem módosítják. Ettől szent könyvek. (Az más kérdés, hogy a vallási hagyományok szerint a Bibliát fordítják különböző nyelvekre, a Koránt, meg bár fordítják, de jellemzően arabul idézik. Azok is arabul tanulják meg, akik nem is értik mit mondanak.) Viszont mindkét szent könyvet értelmezik, és ez a lényeg, az értelmezése. A Bibliát is értelmezik. A katolikus egyház is értelmezi, a reformátusok is értelmezik, és bár szó szerint ugyanazt a bibliát olvassák, az értelmezés - helyenként elég lényegesen - eltér. A protestánsokkal is ez a helyzet. Csak tessék arra gondolni, hogy egy lengyel/magyar gyakorló hívő és egy amerikai déli fekete mennyire másként közelíti meg. Nem csak szertartásaiban, de mást, máshogy idézve. A különböző újkeresztény egyházakról ne is beszéljünk.
Ha az iszlám (Allah iránti odaadás) oldaláról nézzük akkor az általad "de facto nem igaz"-nak titulált mondás kőkeményen igaz.diverdoc
Szóval azt azért ne csináljuk, hogy szó szerint idézünk a szent könyvből, majd úgy terítjük egy értelmezését, mintha az lenne az általános értelmezése. A másfél milliárdnyi muszlimból 1.4 milliárdnak eszébe nem jut, hogy erőszakosan térítse a hitét, és békében él más vallásúakkal. Még arab földön is, lásd egyiptomi kopt keresztények például. Annyire nem értelmezik olyan harciasan a koránt, hogy ők maguk, az iszlám vallásúak többsége pl. az ISIS követőit tartja bálványimádónak, és mélységesen elítéli, ahogy pl. a történelmi örökséggel bánnak. És még a másfél milliárból maradó száz millió nagy többsége is csak érzelmeiben negatív/ellenséges más vallásúakkal, tenni sose tenne ellenük. Mondjuk utálja amerikát, Úgy, ahogy a magyarok egy része utálja a cigányokat. De ez nem jelenti azt, hogy erőszakosan is hajlandó lenne fellépni ellenük.
Azok akik erőszakosan lépnek fel, azok a tanítók között és a hívek között is egy kisebbség. És ez a kisebbség is döntően egymás ellen harcol (siita vs szunnita), az iszlám világon belül. Egy apró kisebbségük az, amelyik felfedezte, hogy érdemes nyugatra is "terjeszkedni" a terror akciókkal, mert ezzel nyilvánossághoz jut, képes híveket is toborozni, illetve (talán legfőképpen) anyagi forrásokhoz jutni.
peterk2005
több mint 9 éve
De ez de facto igaz. Olvasd el a koránt! Javaslom a késői, medinai szúrákat ahol átment harcosba a próféta. Még a lefejezésre és kézlevágásra is buzdit!! A nyolcadik és kilencedik a legdurvább, de sok helyen találsz kifejezett utasítást az iszlám terjesztésére és egyetlenként való elfogadására. A koránban a a keresztény-zsidó kulturkör mint "Irás" birtokosaiként szerepelnek, szemben a "bálványimádókkal". Kifejezett utasítások szerepelnek ezek elpusztitására, megtérítésére. A korán BÁRMELY szavának megkérdőjelezése el nem fogadása számukra bűn (halálos). Ezeket a szúrákat is olvassák mind a mai napig az imák alatt (tilos mindennemű változtatás az eredeti szöveghez képest, tehát az archaikus arabot sem változtathatják meg) úgy, ahogy van, hogy kell minket gyilkolni. És mivel a Prófétától származik minden muszlimnak, az umma egészének,, ezt kötelező elfogadni.Azt elfelejtetted megemlíteni, hogy a Korán is egy szent szöveg, olyan, mint a Biblia. A Biblia szövegét sem módosítják. Ettől szent könyvek. (Az más kérdés, hogy a vallási hagyományok szerint a Bibliát fordítják különböző nyelvekre, a Koránt, meg bár fordítják, de jellemzően arabul idézik. Azok is arabul tanulják meg, akik nem is értik mit mondanak.) Viszont mindkét szent könyvet értelmezik, és ez a lényeg, az értelmezése. A Bibliát is értelmezik. A katolikus egyház is értelmezi, a reformátusok is értelmezik, és bár szó szerint ugyanazt a bibliát olvassák, az értelmezés - helyenként elég lényegesen - eltér. A protestánsokkal is ez a helyzet. Csak tessék arra gondolni, hogy egy lengyel/magyar gyakorló hívő és egy amerikai déli fekete mennyire másként közelíti meg. Nem csak szertartásaiban, de mást, máshogy idézve. A különböző újkeresztény egyházakról ne is beszéljünk.
Ha az iszlám (Allah iránti odaadás) oldaláról nézzük akkor az általad "de facto nem igaz"-nak titulált mondás kőkeményen igaz.diverdoc
Szóval azt azért ne csináljuk, hogy szó szerint idézünk a szent könyvből, majd úgy terítjük egy értelmezését, mintha az lenne az általános értelmezése. A másfél milliárdnyi muszlimból 1.4 milliárdnak eszébe nem jut, hogy erőszakosan térítse a hitét, és békében él más vallásúakkal. Még arab földön is, lásd egyiptomi kopt keresztények például. Annyire nem értelmezik olyan harciasan a koránt, hogy ők maguk, az iszlám vallásúak többsége pl. az ISIS követőit tartja bálványimádónak, és mélységesen elítéli, ahogy pl. a történelmi örökséggel bánnak. És még a másfél milliárból maradó száz millió nagy többsége is csak érzelmeiben negatív/ellenséges más vallásúakkal, tenni sose tenne ellenük. Mondjuk utálja amerikát, Úgy, ahogy a magyarok egy része utálja a cigányokat. De ez nem jelenti azt, hogy erőszakosan is hajlandó lenne fellépni ellenük.
Azok akik erőszakosan lépnek fel, azok a tanítók között és a hívek között is egy kisebbség. És ez a kisebbség is döntően egymás ellen harcol (siita vs szunnita), az iszlám világon belül. Egy apró kisebbségük az, amelyik felfedezte, hogy érdemes nyugatra is "terjeszkedni" a terror akciókkal, mert ezzel nyilvánossághoz jut, képes híveket is toborozni, illetve (talán legfőképpen) anyagi forrásokhoz jutni.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
ezért kellene jobban nyomni az itteni Al Azhar féle vallás felfogást.HálaEbben tévedsz. Hihetetlen nagy különbség van egy átlag un "keresztény" és egy átlag un "muszlim" valláshoz, vallási parancsolatokhoz való viszonyában.IstennekAllahnak akárkinek, a nagyon nagy többségük szarik a szúrákra. Pont mint a keresztények nagy többsége, aki a mindennapokban szarik a Bibliára. Majd vasárnap meggyónja, oszt jónapot.
Lecsó
De mindegy részemről ezt befejeztem. Én a saját tapasztalataim alapján egy rendkívül veszélyes, agresszív, intoleráns, elmaradott vallásnak tartom, és féltem tőle a mi kultúránkat.
diverdoc
itt is látsz nikábot, illetve abayat, de én már láttam miniszoknyás lányt is illetve rengeteg rövid nadrágos helyit (főleg fiatalokat). itt az alkohol is egy teljesen bevett dolog, van saját sörük (legalább 3 is), meg olyan italok, amiket ők bornak hívnak, de ezek csak az igazi bor megcsúfolása. viszont azért látszik, hogy nem múlt el nyomtalanul az a pár MT-s év sajnos.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
Sajnos az 1000 dolláros buli igaz. Tehát nem a Felcsút zsenije állja a sarat, hanem az hogy nálunk se kap többet, s ott még kvázi rálát a házra. Viszont kurva nagy feszültséget szít, mintahogy mán néhányszor elmondták, a közvetlen pénzzel való ellátás a világ legnagyobb ökörsége, de persze lehet magyarázni a világbanknak meg a többi zseninek. A legnagyobb baj ehhez az hogy a kurd területek kezdenk belefulladni a korrupcióba meg a maffiázásba, a Barzani párt kettészakadt, s a reformistákra boszorkányüldözés vár. Úgyhogy vagy várható fegyveres balhé vagy elindulnak a kurd politikai menekültek és ennek kombinációja.

több mint 9 éve
Süti for president 😉Akkor emondom a közeljövőt is. Megjön a második Izrael Kurdisztán formájában, de hogy ne legyenek ojan boldogok bekapják a menekültek jórészét, havi 1000 dodós ellátással - ezzel el lesznek, vagy drótoznak ők is vagy gyöhet az állandó feszkó. Persze őÖrdögannyát ez bassza, ezér tovább önti a pént az Alkaloidába akik néha odapörkölnek Putyinnak is, Asszad maga az élőhalott, a kis geci törpök meg köszönik szépen, hogy épp sehun nem targetálják őket és boldogan nyomják tovább a pirosgombot. A lé megcsak dől, mer az ocsó olaj fölülír bármiféle filológiát....A közel-Kelet 20. századi története zanzásítva 😀Szaud Arabia a wahabita. Ez itt csak "Saudi-light", ahogy szokták mondani 😊Naja csak megin az angolok csinálták az egészet, Lőrinc nekiment a törököknek a király támogatásával, majd mikor asztalra került az ügy hirtelen egy teveszaros beduin szekta kerül az asztalközepére. Aztán kijáccák a bagdadi kártyát tíz évre mikor a demokratice bebuktatják az egészet. Mi a pékszarér, a legnagyobb király ott csücsül Jordániában, a család nagy része Istókhalmán, asszem csak egyet fütyülnének sorbaállna mindenki, ugyanis közvetlen prófétai ág, de nem mer nekünk középkor kell, egy szaroshugyos szaud. Off
diverdoc
sutianap
Kampman
sutianap
több mint 9 éve
nincs gond...Akkor félreértettem. bocsánatMem gondolnám hogy agresszív, intolerans és elmaradott lennék, azt meg főleg nem, hogy fenyegetés lennék a kultúránkra.Hol írtam, hogy rád értettem? Miből olvastad ezt ki? Eddig tisztelettel beszéltem veled, nem tudom mit értettél félre.
diverdoc
Lecsó
diverdoc
több mint 9 éve
Akkor félreértettem. bocsánatMem gondolnám hogy agresszív, intolerans és elmaradott lennék, azt meg főleg nem, hogy fenyegetés lennék a kultúránkra.Hol írtam, hogy rád értettem? Miből olvastad ezt ki? Eddig tisztelettel beszéltem veled, nem tudom mit értettél félre.
diverdoc
Lecsó

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 9 éve
Ok, a szarnak a vallásra kicsit félreérthető volt. Úgy fogalmazok, hogy nem látom a sok millió vagy milliárd muszlimot, aki téríteni vagy ölni akarna a szúrák tanítása szerint.... aki meg itt Európában él ...En Angliaban egy paki negyedben elek. Mert ez a legolcsobb, es ok messze nem ciganyok azert, nem zavarjuk egymast (mi Kelet-Europaiak es ok).
Lecsó
Nem szarnak a vallasra. Alig par % ateista. Illetve nem tudok olyanrol, az itteni tobb tizezerbol ki mas vallasra valtott volna de vallasos marad. Pedig sok masod-, harmad-, stb. -generacios el koztuk (Britt szuletesu). Nem akarnak beolvadni. Ettol meg nem terroristak persze.
ulpianus
De tényleg nem értem, miért kell egy ilyen beszélgetésben mindent szó szerint érteni, és mindent kétszer magyarázni. Annyit akartam vele mondani, hogy muszlim és muszlim más és más, és hogy széles a skála az ISIS-től a Londoni polgármesterig...
több mint 9 éve
Akkor emondom a közeljövőt is. Megjön a második Izrael Kurdisztán formájában, de hogy ne legyenek ojan boldogok bekapják a menekültek jórészét, havi 1000 dodós ellátással - ezzel el lesznek, vagy drótoznak ők is vagy gyöhet az állandó feszkó. Persze őÖrdögannyát ez bassza, ezér tovább önti a pént az Alkaloidába akik néha odapörkölnek Putyinnak is, Asszad maga az élőhalott, a kis geci törpök meg köszönik szépen, hogy épp sehun nem targetálják őket és boldogan nyomják tovább a pirosgombot. A lé megcsak dől, mer az ocsó olaj fölülír bármiféle filológiát....A közel-Kelet 20. századi története zanzásítva 😀Szaud Arabia a wahabita. Ez itt csak "Saudi-light", ahogy szokták mondani 😊Naja csak megin az angolok csinálták az egészet, Lőrinc nekiment a törököknek a király támogatásával, majd mikor asztalra került az ügy hirtelen egy teveszaros beduin szekta kerül az asztalközepére. Aztán kijáccák a bagdadi kártyát tíz évre mikor a demokratice bebuktatják az egészet. Mi a pékszarér, a legnagyobb király ott csücsül Jordániában, a család nagy része Istókhalmán, asszem csak egyet fütyülnének sorbaállna mindenki, ugyanis közvetlen prófétai ág, de nem mer nekünk középkor kell, egy szaroshugyos szaud. Off
diverdoc
sutianap
Kampman

több mint 9 éve
Mem gondolnám hogy agresszív, intolerans és elmaradott lennék, azt meg főleg nem, hogy fenyegetés lennék a kultúránkra.Hol írtam, hogy rád értettem? Miből olvastad ezt ki? Eddig tisztelettel beszéltem veled, nem tudom mit értettél félre.
diverdoc
több mint 9 éve
A közel-Kelet 20. századi története zanzásítva 😀Szaud Arabia a wahabita. Ez itt csak "Saudi-light", ahogy szokták mondani 😊Naja csak megin az angolok csinálták az egészet, Lőrinc nekiment a törököknek a király támogatásával, majd mikor asztalra került az ügy hirtelen egy teveszaros beduin szekta kerül az asztalközepére. Aztán kijáccák a bagdadi kártyát tíz évre mikor a demokratice bebuktatják az egészet. Mi a pékszarér, a legnagyobb király ott csücsül Jordániában, a család nagy része Istókhalmán, asszem csak egyet fütyülnének sorbaállna mindenki, ugyanis közvetlen prófétai ág, de nem mer nekünk középkor kell, egy szaroshugyos szaud. Off
diverdoc
sutianap
több mint 9 éve
Szaud Arabia a wahabita. Ez itt csak "Saudi-light", ahogy szokták mondani 😊Naja csak megin az angolok csinálták az egészet, Lőrinc nekiment a törököknek a király támogatásával, majd mikor asztalra került az ügy hirtelen egy teveszaros beduin szekta kerül az asztalközepére. Aztán kijáccák a bagdadi kártyát tíz évre mikor a demokratice bebuktatják az egészet. Mi a pékszarér, a legnagyobb király ott csücsül Jordániában, a család nagy része Istókhalmán, asszem csak egyet fütyülnének sorbaállna mindenki, ugyanis közvetlen prófétai ág, de nem mer nekünk középkor kell, egy szaroshugyos szaud. Off
diverdoc

több mint 9 éve
Nem is akarok mást látni a dolgok mögé. Nekem ez így is szörnyű. Egy hete jöttem haza és mondjuk magam miatt nem aggódtam volna, azért a családom miatt biztosan. Eddig se szerettem ezt az Erdogan csókát, persze hogy ki az akiért a törökök odavannak az ő dolguk. Ettől függetlenül persze a puccsokat se szeretem. De hogy ennek az egyébként igen barátságos és kellemes országnak kurvára nincs semmi keresnivalója Európában, azt most már tisztán látom. Mondjuk egy Erdogan féle Törökország még Európának mindig jobb lehet, mint egy hatalmas bizonytalanság.kepek.444.hu/2016/07/16/megtorlas-a-boszporusz-hidonNem gyanús ez a sztori egy kicsit?
Íme egy ország aki vigyáz Európára, aki az Unió tagjai szeretnének lenni. A katonák a tömegbe lőnek, majd miután leteszik a fegyvert a tömeg meglincseli őket...
Klaci79
Milyen béna puccskísérlet volt ez? Kb. 6 órán át tartott, pedig állítólag benne volt elég sok magas-rangú tiszt.
Azóta meg kirúgtak 3000 bírót, meg volt majdnem 3000 letartóztatás. Tehát hajnal óta 6000 ember ügyét meg tudták vizsgálni. Szombat délelőtt.
És valahogy jól jött ki belőle az elnök, aki már éjszaka arról beszélt, hogy így legalább felhatalmazása van a tisztogatáshoz.
zinedine5
több mint 9 éve
Nyilvánvalóan kamu volt az egész, már akkor látszott, amikor a saját kijárási tilalmukat nem voltak képesek betartatni, plusz se a miniszterelnököt se Erdogant nem tudták elkapni. Szerintem Erdogan stratégái bepaliztak néhány ellenzéki érzelmű katonai vezetőt, hogy itt a nagy alkalom. Azt hiszem ezt nevezik false flag akciónak.kepek.444.hu/2016/07/16/megtorlas-a-boszporusz-hidonNem gyanús ez a sztori egy kicsit?
Íme egy ország aki vigyáz Európára, aki az Unió tagjai szeretnének lenni. A katonák a tömegbe lőnek, majd miután leteszik a fegyvert a tömeg meglincseli őket...
Klaci79
Milyen béna puccskísérlet volt ez? Kb. 6 órán át tartott, pedig állítólag benne volt elég sok magas-rangú tiszt.
Azóta meg kirúgtak 3000 bírót, meg volt majdnem 3000 letartóztatás. Tehát hajnal óta 6000 ember ügyét meg tudták vizsgálni. Szombat délelőtt.
És valahogy jól jött ki belőle az elnök, aki már éjszaka arról beszélt, hogy így legalább felhatalmazása van a tisztogatáshoz.
zinedine5
több mint 9 éve
kepek.444.hu/2016/07/16/megtorlas-a-boszporusz-hidonNem gyanús ez a sztori egy kicsit?
Klaci79
több mint 9 éve
Szaud Arabia a wahabita. Ez itt csak "Saudi-light", ahogy szokták mondani 😊

több mint 9 éve
Doc annyit beismerhetnél, hogy te wahabista közegben vagy ami azér bőven messze esik a főcsapástól. S szerintem épp ez a fő baj, hogy a nyugat stratégiai partnere egy szélsőséges szekta, má rég előkellett volna bányászni a mekkai seriffet...HálaEbben tévedsz. Hihetetlen nagy különbség van egy átlag un "keresztény" és egy átlag un "muszlim" valláshoz, vallási parancsolatokhoz való viszonyában.IstennekAllahnak akárkinek, a nagyon nagy többségük szarik a szúrákra. Pont mint a keresztények nagy többsége, aki a mindennapokban szarik a Bibliára. Majd vasárnap meggyónja, oszt jónapot.
Lecsó
De mindegy részemről ezt befejeztem. Én a saját tapasztalataim alapján egy rendkívül veszélyes, agresszív, intoleráns, elmaradott vallásnak tartom, és féltem tőle a mi kultúránkat.
diverdoc

több mint 9 éve
Kár volt kiszedned az eredeti utolsó mondatodat 😊. Én is így gondolom. Mint ahogy azt is hogy nem minden paki terrorista.... aki meg itt Európában él ...En Angliaban egy paki negyedben elek. Mert ez a legolcsobb, es ok messze nem ciganyok azert, nem zavarjuk egymast (mi Kelet-Europaiak es ok).
Lecsó
Nem szarnak a vallasra. Alig par % ateista. Illetve nem tudok olyanrol, az itteni tobb tizezerbol ki mas vallasra valtott volna de vallasos marad. Pedig sok masod-, harmad-, stb. -generacios el koztuk (Britt szuletesu). Nem akarnak beolvadni. Ettol meg nem terroristak persze.
ulpianus

több mint 9 éve
És ha az utolsó mondatodban a vallás szót kicseréled emberekre, akkor is ugyanazt mondod?Mem gondolnám hogy agresszív, intolerans és elmaradott lennék, azt meg főleg nem, hogy fenyegetés lennék a kultúránkra.
Persze megértem, hogy az ember elsősorban a tapasztalatai alapján ítél. Pont ezért vitázunk itt, mert te ott tapasztalsz egy iszlámot és egy muszlim közösséget, aki meg itt Európában él, az meg tapasztal egy másikat. Az igazság valahol a kettő közt van.
Én meg a veszélyes agresszív, intoleráns elmaradott emberektől féltem a kultúránkat, legyenek bármilyen vallásúak.
Lecsó
Te ott Európában milyen muszlim közösségből szerzed a tapasztalataidat melyek ellentétesek az enyémekkel?
www.nytimes.com/2016/04/12/opinion/the-islamic-state-of-molenbeek.html?_r=0

több mint 9 éve
... aki meg itt Európában él ...En Angliaban egy paki negyedben elek. Mert ez a legolcsobb, es ok messze nem ciganyok azert, nem zavarjuk egymast (mi Kelet-Europaiak es ok).
Lecsó
Szerkesztette: ulpianus

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
És ha az utolsó mondatodban a vallás szót kicseréled emberekre, akkor is ugyanazt mondod?Persze megértem, hogy az ember elsősorban a tapasztalatai alapján ítél. Pont ezért vitázunk itt, mert te ott tapasztalsz egy iszlámot és egy muszlim közösséget, aki meg itt Európában él, az meg tapasztal egy másikat. Az igazság valahol a kettő közt van.
Én meg a veszélyes agresszív, intoleráns elmaradott emberektől féltem a kultúránkat, legyenek bármilyen vallásúak.
több mint 9 éve
HálaEbben tévedsz. Hihetetlen nagy különbség van egy átlag un "keresztény" és egy átlag un "muszlim" valláshoz, vallási parancsolatokhoz való viszonyában.IstennekAllahnak akárkinek, a nagyon nagy többségük szarik a szúrákra. Pont mint a keresztények nagy többsége, aki a mindennapokban szarik a Bibliára. Majd vasárnap meggyónja, oszt jónapot.
Lecsó

több mint 9 éve
Ok az iszlám célja ez.A világ muszlimjainak a célja meg nem ez. Ha így vesszük, rosszul fogalmaztam.
Hála
Ezért nincs értelme Kapman vízióinak. Mert hamarabb pusztítaná el a világot egy háború, mint hogy Európából Kalifátus lesz.