Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
A NATO meg tudná védeni Európát, ez igaz. De pl. a ciprusi válság idején, amikor két tagállamuk háborúzott egymással, nem csináltak semmit. A srebrenicai mészárlást is végignézték. Úgy általában, amióta a NATO megalakult, papíron mindig nagyon erős volt, csak előfordult, hogy mégse csinált semmit. Róluk befejezésképpen annyit, hogy az USA és Törökország a két legnagyobb befizetője a szervezetnek, az európaiak, azaz mi, inkább csak élvezzük a szolgáltatást, a legtöbb európai tagország évtizedek óta nem tartja be azt a megállapodást, hogy az évi költségvetés egy adott százaléka (talán 2 vagy 3) a hadseregre kell, hogy menjen. Magyarország, pl. amióta tag, talán még soha nem tartotta be. Szóval a kérdést talán úgy lenne értelme feltenni, hogy az USA és Törökország megvédene-e minket egy muszlim inváziótól? Azontúl, hogy az én válaszom egy ilyen kérdésre leginkább az lenne, hogy: háááááááát.......talán., még egyszer leszögezem, hogy nem attól tartok, hogy megismétlődik egy olyan invázió, mint ami a 14-15-16. században érte Európát, hanem hogy integrálhatatlan muszlimok milliói, kihasználva az európai politikai elit passzivitását és az erőszaktól való félelmét, akár egyetlen puskalövés nélkül egy, az ő értékrendüknek megfelelő Európát alakítanak ki.
Kampman
A srebrenicai mészárlást ENSZ-békefenntartók (UNPROFOR) nézték végig.

A NATO ajánlása szerint a tagállamok évente nemzeti össztermékük (GDP) legalább 2%-át fordítsák védelmi költségvetésre.

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 9 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan
Csak kíváncsiságból ezt honnan veszed? Van erre valami statisztika? Vagy csak úgy gondolod? (lehet persze igaz, csak kíváncsi vagyok az ilyen általánosító megjegyzések keletkezésére)

Más:
 hvg.hu/vilag/20160720_Az_Europol_nem_pont_ugyanugy_latja_a_terrorhelyzetet_mint_a_magyar_kormany
Klaci79
Régebbi egyetemi cserediákos történetek jóvoltából több svéd barátunk-ismerősünk van, köztük olyanok akikkel összejárunk (értve hogy időnként kimegyünk Göteborgba, Safflebe vagy ők jönnek hozzánk) velük szoktam rendszeresen beszélgetni, és tőlük van infóm az ottani helyzetről. Általában nem a migránshelyzet a fő témánk, de az is elő szokott kerülni, ha van valami aktualitása. Ha arra gondolsz, hogy ez statisztikákkal megerősített hivatalos infó-e, akkor sajnos nem. 😊
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 435 — The only discipline that lasts, is self discipline
...Ma persze lehetetlennek tűnik, hogy egy muszlim párt törvényes választáson hatalomra jut, de a demográfia az ő oldalukon áll. (bevándorlás, több gyerek az európai egykézéssel szemben, potenciális családegyesítések) Addig is pedig szépen lassan egyre befolyásosabbá válnak a közéletben, ha máshogy nem, hát azáltal, hogy az egyre növekvő muszlim szavazótábort a még létező pártok egyre inkább megpróbálják kiszolgálni...
Kampman
Nem ma lehetetlen, a következő 30 évben az. Végeztem néhány számítást, és közel lehetetlen, hogy 2050 előtt akár koalíciós partnerként is felmerüljön a nevük. Arról nem is beszélve, hogy "akiktől-félünk-muszlimok" nem is túl nagy demokrácia pártiak, viszonylag alacsony a szavazati hajlandóságuk.
Gyurma Pappa
A katolikus észak-írek kb. ötven éve hirdették meg az "elszakadás népességnövekedéssel" című programjukat. A program szerint több gyermeket nemzenek majd, mint a protestánsok (akik vegyesen írek és angolok, bár a különbség a kettő között nem egyszerű történet), és így számban felülmúlják őket. És ha ezt elérik, akkor megszavazható lesz az elszakadás. Ötven éve 20 éves programnak szánták, húsz év alatt - az akkori demográfiai adatokkal teljesen alá is támasztható volt ez - ők lettek volna többségben. Eltel a húsz év, és azóta még harminc, és még mindig kisebbségben vannak. Pedig az ötven év alatt végig a katolikusok között magasabb a gyerekvállalási szám, és aszerint már harminc éve függetlennek kellene lenniük.

Na ezért érdemes óvatosan következtetni demográfiai adatokból, generációnyi időre előre.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 435 — The only discipline that lasts, is self discipline
 4cdn.hu/kraken/image/upload/s--ibNORhwX--/c_limit,w_1160/6t9QqPfndoKCBz44s.jpeg
Szerintem ez mindent visz 😀
Klaci79
Miért? Lehet, hogy úgy gondolta, hogy aközött a - mondjuk fél millió? 1 millió? - "rosszul" szavazó között osszák majd el azt az 1000 migránst, akikről szó van. Darabolva, Aki rosszul szavaz, kap egy muszlim lábujjat. Ez valószínűleg tetszene neki. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 935 — Cowboys fan
 4cdn.hu/kraken/image/upload/s--ibNORhwX--/c_limit,w_1160/6t9QqPfndoKCBz44s.jpeg
Klaci79
tündérbogár 😊
nekem az tetszik, hogy ha nemmel szavazol, akkor dupla büntetést kapsz - a saját "nem" szavazatod miatt egy menekültet, mások "igen" szavazata miatt meg pénzbüntetést.
több mint 9 éve
Akárhogy is szomorú, hogy ilyen megtörténik. Ráadásul még mindig nem látom a megoldást. Az ilyen eseteket meg végképp nem értem, mint ez a 17 éves, meg a kölni. Egyszerűen mintha szándékosan akarnák maguk ellen hangolni a közvéleményt. Hogy aztán olyan politikusok kerüljenek döntési pozíciókba, akik kerítéseket építenek vagy akár kitelepítenének minden muszlimot Európából.
Klaci79
Ezek éppen attól egyedi esetek, hogy az egyén begőzölése eredményezi, értelme nincs. Nem hiszem, hogy foglalkozna azzal, hogy maga ellen hangolja a közvéleményt vagy sem. Bekattan, és onnantól mindenki ellenség neki. Tegnap temették nálunk egy volt általános iskolai osztálytársnőm férjét, akit én is kisgyerek korom óta ismertem. Negyvenes évei közepe-vége felé járt, egy éve elváltak. A fickónak kocsmája volt, tüzép telepe volt, marha jó anyagi helyzetben éltek, simán ketté mentek úgy, hogy mindkettő egy szép családi házba költözött szét, és meg se érezték a költségeit. Nem is volt semmi gond ... múlt hétig. Aztán múlt héten valami történt, bekattant, előbb a saját kocsmájában ment neki pár vendégnek késsel - olyanoknak akiket gyerekkora óta ismert, törzsvendégek nála -, utána elrohant, és mire a rendőrség megtalálta, addigra felakasztotta magát a saját teraszán a gerendára. Kész szerencse, hogy pár csúnya kés-szúráson kívül nagyobb baj nem történt. Miután elrohant, előbb a volt felesége házához ment, beugrott a kerítésen, és egy ideig dörömbölt az ajtón és ordítozott, de mázlijukra se a feleség, se a gyerekek nem voltak otthon. Így ők megúszták. Már az utólagos sokkon kívül.

Ezekkel a bekattanásokkal nem lehet sajnos mit kezdeni. Még a Breivik félével talán, ha nagyon odafigyel a rendőrség, titkosszolgálat, stb. De a magam részéről úgy vagyok vele, hogy bő tíz évig éltem Londonban, abban az időben, amikor az IRA robbantások mindennaposak voltak. Tényleg nem telt el úgy hét, hogy ne lett volna valami a hírekben. De én ebből a tíz év alatt összesen annyit tapasztaltam, hogy egyszer nem tudtam lemenni a metróba, mert lezárták az egészet, mert ott robbantottak egy bombát. Úgyhogy ha azon múlik, hogy olyan biztonsági intézkedések kellenek amik a mindennapjaimat is már kellemetlenül érintik (folytonos igazoltatás, motozás, privát levelezésem felbontása, internetes aktivitásom követése, stb.) akkor inkább robbanjon fel plusz pár bomba. Ez így kimondva hülyén hangzik, pedig csak ugyanaz a logika, mint mondjuk hogy a közlekedés kontrollálását sem szeretném egy bizonyos szinten túl (sofőr nélküli autók, beépített limiterek, stb.), akkor sem, ha azzal mondjuk évi néhány halálesetet meg lehet óvni. Az ésszerűség határáig viszont a közlekedés-biztonság fejlesztését is támogatom, és elvárom, hogy a titkosszolgálatok, rendfenntartó erők is a szükséges erőforrást áldozzák rá az ilyen esetek kiszűrésére.

több mint 9 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Egyrészt, csatlakozva Gyurmához - már most vannak politikai lépések, a skandinávok beszüntették a családegyesítési programot, másrészt a menekült státuszban lévők valós ott tartózkodását szigorúan veszik / kvázi nem lehet libikókázni a törököktől dániáig.

Másodrészt van példa, hogy muszlim párt nyert választást, csak ugye a büdös élebe seholse iktatták be őket. Ugye hacsak az algír meg egyiptomi esteket nézem. Tehát ennyire kényes az ájrópai politika, hogy egyből belenyúlnak. Amit egyébként én hülyeségnek tartok, mer lehet nyugottab lenne a fődközitenger, ha engedik a Testvériséget, s igen szerintem így megy minnél inkább próbálod lenyomni a fejét, annál inkább radikalizálódik. Aztis mögmondom, hogy őÖrdögannya se fog tudni sokáig libikókázni a valláslécen, mer ott is belefognak nyúlni a bugyijába, hantovább eszetlenkedik.

És hogy mijé fontos mindez, mer már az ókortól kezdve mindenki azér ment oda mer a mai törökország meg egyiptom az Éléskamra, tehát stratégiai fontosságú jazúnió számára, tehát mindenki felkészülhet lelkileg, hogy előbb utóbb tagok lesznek, ja és imádom a holland hidrokultúrás műgeciket aminek szégyenszemre az élelmiszer elnevezést adják.....

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 727

több mint 9 éve
Azt gondolom hogy a hatalomátvétel, muszlim többség, stb... mint téma alkalmas lehet arra hogy szociológiai, demográfiai viták alapja legyen, de most ez nem egy létező, és azonnali megoldást kívánó probléma.

Ami szerintem a valós probléma, az hogy bejött durván 2 millió ember teljesen ellenőrizetlenül, olyan régiókból, amelyek biztonsági szempontból különösen kockázatosnak minősülnek. Az nyilvánvaló, hogy ha adott esetben Németo.-ba 2 millió magyar (francia, spanyol, stb...) ment volna be, abban is lennének bűnözők, ez kivédhetetlen. De ezek az emberek ráadásul teljesen más kultúrkörben szocializálódtak, és az egy elég nagy tévedés, hogy ők ezt fel akarják adni. Nem azért jöttek Német vagy Svédo.-ba, mert ők úgy akarnak élni mint a németek vagy a svédek. Legnagyobb részük a saját normáik szerint akar élni, csak az otthoninál jobb körülmények között, úgy hogy nem bombázzák le a házukat, és van minden a boltban.

Ezek között az emberek között lesz olyan, aki csalódni fog, nem azt kapja amire számított, kellemetlenségek érik, stb... tökéletes alanya lesz a radikálisok beszervező tevékenységének. Eddig is voltak Európában radikalizálható muszlimok, de ők többé-kevésbé a hatóságok látókörében voltak, ennek vége. Ezekből az emberekből most a többszöröse lett/lesz.

Nyilván lehet gondolni hogy ez minket nem érint, de ez végtelen szűklátókörűség lenne. Addig vagyunk biztonságban tőlük, amíg ők úgy akarják. Senki ne ringassa magát abban a hitben, hogy ha terrorcselekményt akarnak végrehajtani nálunk, akkor majd a TEK, a nemzetbiztonság vagy bárki megvéd minket. Ilyen jellegű támadástól senki nem fog megvédeni. (mint utóbb kiderült, tavaly pont amikor Bakondi nyilatkozott hogy a hatóságok kézben tartják a helyzetet, akkor volt éppen Abdeslam a Keletinél halálbrigádot toborozni, szóval így tessék ezeket kezelni)

Akkor is téma volt itt a fórumon, hogy "jönnek be a terroristák". Akkor az volt az ellenérv, hogy nekik megvannak a saját csatornáik, útvonalaik, módszereik, hülyék lennének a menekültek közé vegyülve bejönni. És olyan szépen logikusan le lett vezetve, hogy ha ők olvasták volna, biztos nem is jönnek be. 😊

Azt nem tudom hova tenni, hogy bár az azóta eltelt időben elég nyilvánvaló lett hogy hiba volt mindenkit beengedni, valamiért még mindig vannak emberek, akik szerint igazából nincs itt semmi gond.
Jan
Csak kíváncsiságból ezt honnan veszed? Van erre valami statisztika? Vagy csak úgy gondolod? (lehet persze igaz, csak kíváncsi vagyok az ilyen általánosító megjegyzések keletkezésére)

Más:
 hvg.hu/vilag/20160720_Az_Europol_nem_pont_ugyanugy_latja_a_terrorhelyzetet_mint_a_magyar_kormany
több mint 9 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Számokkal, statisztikákkal ezért kell vigyázni (Churchill)
diverdoc
Mondod ezt annak, aki adatfeldolgozással foglalkozik nap-mint-nap 😉
Gyurma Pappa
hehehe

Miért mit fog csinálni? Falat épít? Pfuj 😊
diverdoc
Nem, belpolitikai eszközökre gondolok inkább. Ha fontos lesz, lépni fognak. Ma marginális probléma, legalább jól lehet velük riogatni.
Gyurma Pappa
Tényleg érdekelne mire gondolsz?

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 9 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan
Azt gondolom hogy a hatalomátvétel, muszlim többség, stb... mint téma alkalmas lehet arra hogy szociológiai, demográfiai viták alapja legyen, de most ez nem egy létező, és azonnali megoldást kívánó probléma.

Ami szerintem a valós probléma, az hogy bejött durván 2 millió ember teljesen ellenőrizetlenül, olyan régiókból, amelyek biztonsági szempontból különösen kockázatosnak minősülnek. Az nyilvánvaló, hogy ha adott esetben Németo.-ba 2 millió magyar (francia, spanyol, stb...) ment volna be, abban is lennének bűnözők, ez kivédhetetlen. De ezek az emberek ráadásul teljesen más kultúrkörben szocializálódtak, és az egy elég nagy tévedés, hogy ők ezt fel akarják adni. Nem azért jöttek Német vagy Svédo.-ba, mert ők úgy akarnak élni mint a németek vagy a svédek. Legnagyobb részük a saját normáik szerint akar élni, csak az otthoninál jobb körülmények között, úgy hogy nem bombázzák le a házukat, és van minden a boltban.

Ezek között az emberek között lesz olyan, aki csalódni fog, nem azt kapja amire számított, kellemetlenségek érik, stb... tökéletes alanya lesz a radikálisok beszervező tevékenységének. Eddig is voltak Európában radikalizálható muszlimok, de ők többé-kevésbé a hatóságok látókörében voltak, ennek vége. Ezekből az emberekből most a többszöröse lett/lesz.

Nyilván lehet gondolni hogy ez minket nem érint, de ez végtelen szűklátókörűség lenne. Addig vagyunk biztonságban tőlük, amíg ők úgy akarják. Senki ne ringassa magát abban a hitben, hogy ha terrorcselekményt akarnak végrehajtani nálunk, akkor majd a TEK, a nemzetbiztonság vagy bárki megvéd minket. Ilyen jellegű támadástól senki nem fog megvédeni. (mint utóbb kiderült, tavaly pont amikor Bakondi nyilatkozott hogy a hatóságok kézben tartják a helyzetet, akkor volt éppen Abdeslam a Keletinél halálbrigádot toborozni, szóval így tessék ezeket kezelni)

Akkor is téma volt itt a fórumon, hogy "jönnek be a terroristák". Akkor az volt az ellenérv, hogy nekik megvannak a saját csatornáik, útvonalaik, módszereik, hülyék lennének a menekültek közé vegyülve bejönni. És olyan szépen logikusan le lett vezetve, hogy ha ők olvasták volna, biztos nem is jönnek be. 😊

Azt nem tudom hova tenni, hogy bár az azóta eltelt időben elég nyilvánvaló lett hogy hiba volt mindenkit beengedni, valamiért még mindig vannak emberek, akik szerint igazából nincs itt semmi gond.
több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 345 — zászló zászló szív
 en.wikipedia.org/wiki/Ahmed_Aboutaleb pl. Rotterdamban 25% a muszlimok aránya. Természetesen nem a Sharia melletti érvelés volt a fő kampányfogása és egy rendkivül szimpatikus, rendes ember lehet. Nagy számok törvénye. Valószínű 2030-ra sokkal több európai vezető lesz aki igazhitű.
diverdoc
Ohh, szégyellem magam, őt elfelejtettem, mentségemre legyen mondva, hogy annyira régi motoros, hogy róla nem is jut eszembe, hogy muszlim. Nyilván a válság előtt óta hivatalban van, nincs annyira fókuszban.

diverdoc
Mondod ezt annak, aki adatfeldolgozással foglalkozik nap-mint-nap 😉

diverdoc
Nem, belpolitikai eszközökre gondolok inkább. Ha fontos lesz, lépni fognak. Ma marginális probléma, legalább jól lehet velük riogatni.

"Miből élnék, ha megoldanánk a cigányság minden problémáját?" - Ismeretlen cigány politikus, 2008-as választások előtt, Magyarország (saját két fülemmel hallottam).

...Ma persze lehetetlennek tűnik, hogy egy muszlim párt törvényes választáson hatalomra jut, de a demográfia az ő oldalukon áll. (bevándorlás, több gyerek az európai egykézéssel szemben, potenciális családegyesítések) Addig is pedig szépen lassan egyre befolyásosabbá válnak a közéletben, ha máshogy nem, hát azáltal, hogy az egyre növekvő muszlim szavazótábort a még létező pártok egyre inkább megpróbálják kiszolgálni...
Kampman
Nem ma lehetetlen, a következő 30 évben az. Végeztem néhány számítást, és közel lehetetlen, hogy 2050 előtt akár koalíciós partnerként is felmerüljön a nevük. Arról nem is beszélve, hogy "akiktől-félünk-muszlimok" nem is túl nagy demokrácia pártiak, viszonylag alacsony a szavazati hajlandóságuk.

több mint 9 éve
NB2 New England Patriots 27 510 — nabege2@yahoo.com
És akkor ez a békés része, ehhez jöhetnek még olyan együttélés miatti konfliktusok (akár kisebb veszekedéseken át, akár halálos áldozatokkal is járóig), amik miatt a helyi lakosság "békésebb" falvakba megy, így a városban mégjobban megugrik a muszlimok aránya.
Persze nem holnap lesz, de bizonyos országokban aggasztó jelei vannak a dolgoknak.

Kieg: nekünk magyaroknak meggyűlik majd a bajunk a régóta ittlévő ómigránsaikkal

Szerkesztette: NB2
több mint 9 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 118
Milo egyébként jó arc, én bírom 😀

Oké. Mégegyszer: mondjátok már a forgatókönyvet, hogy fog ez megtörténni? Én értem, hogy dzsihadisták, meg minden, de tényleg, Európa jelentős többsége (tehát többek között te, én) ül otthon, és csendben tűri ahogy katonai hatalomátvétel zajlik le? Vagy mi fog történni?

Jelenleg egyetlen muszlim politikai vezető van Európában, aki nem azért nyert mert muszlim, sőt, ez ugye London polgármestere. Láttok arra reális esélyt, hogy Téged vagy engem vagy bárkit meggyőzzön egy politikai erő, hogy arra szavazzunk, hogy vezesse valaki a megkövezést. Vagy hogy át tud verni valaki ezzel, mint mondjuk azzal, hogy 1 millió új munkahely lesz?

Jelenleg a muszlim hitűek 3,8%-os kisebbségben vannak, az Uniós országok közül csak Cipruson van 10% feletti arányuk. A legpesszimistább számolások szerint 2050-re érik el az iszlám hitűek a 10%-os átlagos népesedési arányt. Ha nem marad abba a népvándorlás, és idejön a potenciális 5-10 millió ember, az 2035-42 körülre gyorsítja ezt.

De azt ugye senki nem hiszi, hogy ezt a politikai elit csendben végignézi?

Tehát kijelenthetjük, elég kicsi az esélye, hogy demokratikus úton átveszik a hatalmat.

Nézzük máshogy: katonai úton. Szerintem ezt rövidre lehet zárni, Európa és a NATO összesen még mindig erősebb, mint a legerősebb muszlim állam, aki egyébként NATO tag. Ha őket kivesszük, a NATO akkor is meg tudja védeni Európát, elég könnyedén.Gyurma Pappa
Azt hiszem, hogy talán már leírtam, de szerintem nem katonai hatalomátvétel lesz. Ahogy telik az idő és egyre többen lesznek, muszlim világnézetű vallási pártokat fognak alapítani, mint ahogy most is vannak deklaráltan keresztény pártok (a 19. században pedig voltak zsidó pártok is). Ezek aztán először önkormányzati szinten, a leginkább muszlim dominanciájú városokban, később aztán országos szinten is egyre jobb eredményeket érnek el, végül eljutnak arra a szintre, hogy egy másik párt adott esetben koalícióra kényszerül velük, de akár egyedül is hatalomra juthatnak. Ma persze lehetetlennek tűnik, hogy egy muszlim párt törvényes választáson hatalomra jut, de a demográfia az ő oldalukon áll. (bevándorlás, több gyerek az európai egykézéssel szemben, potenciális családegyesítések) Addig is pedig szépen lassan egyre befolyásosabbá válnak a közéletben, ha máshogy nem, hát azáltal, hogy az egyre növekvő muszlim szavazótábort a még létező pártok egyre inkább megpróbálják kiszolgálni, (hiszen a választási eredményeik függnek tőlük) ma nyilván a baloldal van inkább jóban velük, de a muszlimok nagy része szerintem soha nem lesz egy európai értelemben vett bal- vagy jobboldal őszinte támogatója. Ha már felhoztad, nem hiszem, hogy azzal kampányolnának majd, hogy vezessük be a megkövezést, nyilván kommunikációban valamilyen szinten alkalmazkodnak majd az európai közeghez, de ha többségben lesznek, szerintem annyira nem fogja érdekelni őket, hogy neked a megkövezés egyébként nem tetszik.

Örülök, hogy említetted Ciprust, ugyanis ez a szőnyeg alá söpört probléma tipikus példája. Ugye amikor a nagy keleti bővítés részeként Ciprust is bevették az EU-ba, az EU álláspontja valami olyasmi volt, ami úgy általában a nemzetközi álláspont: Ciprus megosztottságát (magyarul Észak-Ciprus legitimitását) nem ismerik el, ők úgy veszik, hogy az egész sziget az unió tagja lett. Más kérdés, hogy ettől még a valóság nem változott: Ciprus egyharmada ma is egy muszlim világnézetű, az állandóan hangoztatott európai értékeket sokszorosan megsértő állam befolyása alatt áll, az EU-nak tehát van egy tagállama, aminek az egyharmada fölött az égvilágon semmi joghatósága nincs. Ha belegondolsz, ez azért mégiscsak botrányos. Szokták ezt emlegetni? Hát, nem nagyon.

Az európai politikai elit nagy része (jobb és baloldalon egyaránt) szerintem végtelenül erkölcstelen és ostoba. Pl. Juncker vagy Merkel végignézné-e, hogy Európa iszlamizálódik? Simán. Az eddigi eseményekre is kb. annyi mondanivalójuk volt, hogy összefogás, szolidaritás, európai értékek, imádkozzunk, elítéljük, borzalmas.

A NATO meg tudná védeni Európát, ez igaz. De pl. a ciprusi válság idején, amikor két tagállamuk háborúzott egymással, nem csináltak semmit. A srebrenicai mészárlást is végignézték. Úgy általában, amióta a NATO megalakult, papíron mindig nagyon erős volt, csak előfordult, hogy mégse csinált semmit. Róluk befejezésképpen annyit, hogy az USA és Törökország a két legnagyobb befizetője a szervezetnek, az európaiak, azaz mi, inkább csak élvezzük a szolgáltatást, a legtöbb európai tagország évtizedek óta nem tartja be azt a megállapodást, hogy az évi költségvetés egy adott százaléka (talán 2 vagy 3) a hadseregre kell, hogy menjen. Magyarország, pl. amióta tag, talán még soha nem tartotta be. Szóval a kérdést talán úgy lenne értelme feltenni, hogy az USA és Törökország megvédene-e minket egy muszlim inváziótól? Azontúl, hogy az én válaszom egy ilyen kérdésre leginkább az lenne, hogy: háááááááát.......talán., még egyszer leszögezem, hogy nem attól tartok, hogy megismétlődik egy olyan invázió, mint ami a 14-15-16. században érte Európát, hanem hogy integrálhatatlan muszlimok milliói, kihasználva az európai politikai elit passzivitását és az erőszaktól való félelmét, akár egyetlen puskalövés nélkül egy, az ő értékrendüknek megfelelő Európát alakítanak ki.

több mint 9 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Jelenleg a muszlim hitűek 3,8%-os kisebbségben vannak, az Uniós országok közül csak Cipruson van 10% feletti arányuk. A legpesszimistább számolások szerint 2050-re érik el az iszlám hitűek a 10%-os átlagos népesedési arányt.
Gyurma Pappa
Országokra lebontva Neked igazad van (mint általában), de ha árnyaltabban nézzük akkor már nem ennyire kicsi ez a szám. Hol telepednek le? Természetesen a nagyvárosokban. És bár csak Cipruson 10 %feletti a populációjuk,( azért mondjuk a francia 7-8% megközelíti) a nagyvárosokban ez korántsem így van.
Anglia:Bradford 32,5%, Birmingham 27 %,Blackburn 28%,Luton 25%
Belgium: Brüsszel 25% (Molenbeek, Shaarbeek 50% felett), Antwerpen 17%
Franciaország:Marseille 25%
Svédország: Malmö és Stockholm 20-20%

Ezenkívül egy rahedli város van Uttrechten, Den Haagon, Manchesteren, Londonon, Párizson keresztül Kölnig, Frankfurtig Bécsig ahol 15 % körül vannak a muszlimok és pl Milanoban is meghaladja a 10%-ot.
Természetesen a falvakban kisebb városokban nem ez a helyzet. és országos átlagban az van amit írtál. De azért ez szerintem figyelemre érdemes aspektus.

Van egy érdekes adat a az előrejelzésre (értelemszerűen becsült adat, számított érték), hogy mennyivel nő meg és mekkora lesz az egyes országokban a muszlim lakosság aránya. (% projected change, total%). A Religion and Public Life-ban publikálták. A 2010 től 2030-ig terjedő időszakra van kivetítve.
Ezek alapján azok az országok ahol 10% vagy afölötti lesz a muszlim populáció, zárójelben a %-os változás mértéke 2010-hez képest. Ausztria (68), Belgium (80), Franciaország (46), Svédország (120), UK csak 9,5% ezen meg is lepődtem (94).
Nagyon érdekes, hogy mely országok azok, ahol a legnagyobb arányú változást jósolják és ugyan 2030-ra még nem lesz az össz arány 10% feletti, de megközelíti és a változási arányszám rohadt magas. Pl Finnország, ahol ez a szám 150!! A 100-as feletti számok listája: Olaszország, Norvégia, Svédország. A legmagasabb egyébként Írországban ez az arány, de itt annyira kicsi a kiindulási szám, hogy sztem nem mérvadó. Összeurópára 32%os változást és 8-9% abszolutértéket prognosztizátak, ebben a keleti országok is benne vannak, ahol nem jósolnak semmi növekedést (magyarországon kifejezetten 1000 muszlimmal kevesebbet gondolnak (24.000)

Jelenleg egyetlen muszlim politikai vezető van Európában, aki nem azért nyert mert muszlim, sőt, ez ugye London polgármestere.
Gyurma Pappa
 en.wikipedia.org/wiki/Ahmed_Aboutaleb pl. Rotterdamban 25% a muszlimok aránya. Természetesen nem a Sharia melletti érvelés volt a fő kampányfogása és egy rendkivül szimpatikus, rendes ember lehet. Nagy számok törvénye. Valószínű 2030-ra sokkal több európai vezető lesz aki igazhitű.

Ha nem marad abba a népvándorlás, és idejön a potenciális 5-10 millió ember, az 2035-42 körülre gyorsítja ezt.
Gyurma Pappa

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 9 éve
jorge Philadelphia Eagles 491 — kill, maim and destroy
de most komolyan 50-es iq felett van olyan, aki tényleg attól fél, hogy rövid időn belül létrejön az európai kalifátus, vagy hogy minden muszlim potenciális gyilkos? értsd, mind az egymilliárd. mert ha jól követem kissé hézagosan az eseményeket, akkor mostanában ezek abszurditása került bebizonyításra. ami tök jó, de... minek?

engem inkább az érdekelne, ha a franciáknál, németeknél második generációs muszlimok még ölnek, akkor itt mennyivel és mitől lesz egyszerűbb az integráció? sem a politikai elit, sem a magyar néplélek nem hajlandó / képes erre, ami lehet a mi szegénységi bizonyítványunk, de tegyük fel, hogy 2018-ban jön egy új kormány, aki bátor szívvel nyitja a kapukat. akkor ez simán menni fog, tényleg?
több mint 9 éve
Kampman írta, hogy lehet, hogy nektek lesz igazatok, de ha nekünk, akkor rohadtul megszívtuk. Persze majd kitörölhetjük vele, ha benyögitek, hogy "hát ezt nem gondoltuk volna, hogy ez lesz...".

De, hogy Európa ennyire töketlen legyen életemben nem gondoltam volna. Kezdve a politikai erőn át, a vallási vezetőkig.
NB2
Oké. Mégegyszer: mondjátok már a forgatókönyvet, hogy fog ez megtörténni? Én értem, hogy dzsihadisták, meg minden, de tényleg, Európa jelentős többsége (tehát többek között te, én) ül otthon, és csendben tűri ahogy katonai hatalomátvétel zajlik le? Vagy mi fog történni?

Jelenleg egyetlen muszlim politikai vezető van Európában, aki nem azért nyert mert muszlim, sőt, ez ugye London polgármestere. Láttok arra reális esélyt, hogy Téged vagy engem vagy bárkit meggyőzzön egy politikai erő, hogy arra szavazzunk, hogy vezesse valaki a megkövezést. Vagy hogy át tud verni valaki ezzel, mint mondjuk azzal, hogy 1 millió új munkahely lesz?

Jelenleg a muszlim hitűek 3,8%-os kisebbségben vannak, az Uniós országok közül csak Cipruson van 10% feletti arányuk. A legpesszimistább számolások szerint 2050-re érik el az iszlám hitűek a 10%-os átlagos népesedési arányt. Ha nem marad abba a népvándorlás, és idejön a potenciális 5-10 millió ember, az 2035-42 körülre gyorsítja ezt.

Tehát kijelenthetjük, elég kicsi az esélye, hogy demokratikus úton átveszik a hatalmat.

Nézzük máshogy: katonai úton. Szerintem ezt rövidre lehet zárni, Európa és a NATO összesen még mindig erősebb, mint a legerősebb muszlim állam, aki egyébként NATO tag. Ha őket kivesszük, a NATO akkor is meg tudja védeni Európát, elég könnyedén.

Tehát jelentsük ki, ennek sincs reális esélye.

Akkor még is, hogy?

Érted, értitek, hogy mi a problémánk?

Tudom, kurva szomorú, hogy két év alatt 300 ember meghalt, tényleg értelmetlenül. Én is le vagyok törve miattuk, minden egyes embert sajnálok. Ahogy amiatt a 150 ember miatt is, akik egy örült pilóta miatt haltak meg a Germanwings 9525-ön. Vagy azért az évente 31 nőért és 17 férfiért, aki családon belüli erőszak miatt hal meg Magyarországon.

Kegyetlenül hangzik, de a politikai realitás nem vár el ennél komolyabb intézkedéseket, ahogy továbbra is repülnek gépek, vagy ahogy a családon belüli erőszak miatt is elfordítja a fejét ma mindenki. Tesznek óvintézkedéseket, szigorúbb lett a pszichológiai teszt, a családsegítő szolgáltat is jobban figyel, és minden bizonnyal tömegrendezvényeket komolyabb lesz az útzár ezentúl. De ennél komolyabb, rendkívüli intézkedés egyszerűen nem indokolt (eltekintve néhány látszat intézkedést).

több mint 9 éve
Tök egyszerű megoldás. Nem engeded be az utánpótlást. Ha nem jön be senki, kisebb az esély, hogy robbantgasson (vagy bármi rosszat cselekedjen). Olyan szép nagy ez a világ, miért akar több millió muszlim egy keresztény országba bandukolni? Qatar is szép hely és közel is van és sok pénzük is van😊
NB2
Ez olyan szép és kerek logika, hogy ennek mentén, ha biztos akarsz lenni benne, hogy nem fogsz sose elütni senkit, ne vezess autót, hogy biztos lehess benne, hogy sose leszel pedofil, már most kasztráltasd magad, és annak érdekében, hogy biztosan ne válj terroristává vagy tömeggyilkossá, a legegyszerűbb, ha fejbe lövöd és felakasztod magad mielöbb.
A saját magad és a társadalom érdekében egyaránt, a fent vázolt logikád elött meghajolva. Magyarországon.
Sobri Jóska
Kampman írta, hogy lehet, hogy nektek lesz igazatok, de ha nekünk, akkor rohadtul megszívtuk. Persze majd kitörölhetjük vele, ha benyögitek, hogy "hát ezt nem gondoltuk volna, hogy ez lesz...".

De, hogy Európa ennyire töketlen legyen életemben nem gondoltam volna. Kezdve a politikai erőn át, a vallási vezetőkig.
több mint 9 éve
Most miért lett törölve a migráns bezárkózós sztori? Kár 😕
Gyurma Pappa
Hát rakd be még egyszer
Kampman
Irónia volt.

Pestisrácokat én nem fogok linkelni (ahogy M1-t, vagy 888-at sem), mert ha valakit érdekel, úgyis megtalálja a kormánypropagandát, ha nem érdekel, akkor meg én nem fogom rá felhívni a figyelmet ennél jobban 😊
Gyurma Pappa
Csak hogy folytassam a dolgot, az eredeti hírt, amit a 888.hu átvett ez szimpatikus fiatalember szállította, egyébként tegnap kitiltották egy életre a twitter-ről. Nos, van még kérdés, hogy miért is "szomorkodtam"? 😊

több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 222 — #NoStress
Tök egyszerű megoldás. Nem engeded be az utánpótlást. Ha nem jön be senki, kisebb az esély, hogy robbantgasson (vagy bármi rosszat cselekedjen). Olyan szép nagy ez a világ, miért akar több millió muszlim egy keresztény országba bandukolni? Qatar is szép hely és közel is van és sok pénzük is van😊
NB2
Ez olyan szép és kerek logika, hogy ennek mentén, ha biztos akarsz lenni benne, hogy nem fogsz sose elütni senkit, ne vezess autót, hogy biztos lehess benne, hogy sose leszel pedofil, már most kasztráltasd magad, és annak érdekében, hogy biztosan ne válj terroristává vagy tömeggyilkossá, a legegyszerűbb, ha fejbe lövöd és felakasztod magad mielöbb.
A saját magad és a társadalom érdekében egyaránt, a fent vázolt logikád elött meghajolva. Magyarországon.

több mint 9 éve
 index.hu/kulfold/2016/07/19/nemetorszag_terrorizmus_isis_iszlam_allam_wurzburg_balta_tamadas/

index.hu/kulfold/2016/07/19/franciaorszag_marokko_keseles_kihivo_oltozkodes/

Integrálódnak már, integrálódnak...
cartman023
Az előbbi érdekes eset. Állítólag az elkövető aki 2 éve érkezett No-ba, megelőzve a tavalyi áradatot, jól tanult és valami családhoz helyezték és már munkát is vállalhatott volna, amikor valamiért begőzölt.
A másik esetben a francia ügyészség szerint kamu az öltözködés sztori. Valami konfliktus volt köztük nyaralás közben, de már nagyon rég Franciaországban élő a csóka, akinek erőszakos cselekedetei ismertek voltak a hatóságok előtt.
Egyik se megfelelő alanya a habonyi kampánynak, vagyis hogy már több mint 300 ember meghalt a tavalyi bevándorló-válság óta. Persze egyiket se akarom védeni, mert nem érdemlik meg...
Klaci79
Azóta pontosítottak, a német késes tavaly jött a többivel, szóval pontosan beleillik a habonyi kampányba.

A franciáknál elég sok lap lehozta, hogy az öltözékük miatt késelt az integrálódni vágyó delikvens, nyilván a helyi ügyész nem állhat ki ezzel. Meg hát ugye Kölnben is csak szeretethiányos hölgyek keresték a menekültek kegyeit a hatóság szerint (az elején).

Szóval alakul a szimpátia velük szemben.
cartman023
Akárhogy is szomorú, hogy ilyen megtörténik. Ráadásul még mindig nem látom a megoldást. Az ilyen eseteket meg végképp nem értem, mint ez a 17 éves, meg a kölni. Egyszerűen mintha szándékosan akarnák maguk ellen hangolni a közvéleményt. Hogy aztán olyan politikusok kerüljenek döntési pozíciókba, akik kerítéseket építenek vagy akár kitelepítenének minden muszlimot Európából.
Klaci79
több mint 9 éve
Gyurma Pappa
Hát rakd be még egyszer
Kampman
Irónia volt.

Pestisrácokat én nem fogok linkelni (ahogy M1-t, vagy 888-at sem), mert ha valakit érdekel, úgyis megtalálja a kormánypropagandát, ha nem érdekel, akkor meg én nem fogom rá felhívni a figyelmet ennél jobban 😊

több mint 9 éve
 index.hu/kulfold/2016/07/19/nemetorszag_terrorizmus_isis_iszlam_allam_wurzburg_balta_tamadas/

cartman023
Az előbbi érdekes eset. Állítólag az elkövető aki 2 éve érkezett No-ba, megelőzve a tavalyi áradatot, jól tanult és valami családhoz helyezték és már munkát is vállalhatott volna, amikor valamiért begőzölt.
A másik esetben a francia ügyészség szerint kamu az öltözködés sztori. Valami konfliktus volt köztük nyaralás közben, de már nagyon rég Franciaországban élő a csóka, akinek erőszakos cselekedetei ismertek voltak a hatóságok előtt.
Egyik se megfelelő alanya a habonyi kampánynak, vagyis hogy már több mint 300 ember meghalt a tavalyi bevándorló-válság óta. Persze egyiket se akarom védeni, mert nem érdemlik meg...
Klaci79
Azóta pontosítottak, a német késes tavaly jött a többivel, szóval pontosan beleillik a habonyi kampányba.

A franciáknál elég sok lap lehozta, hogy az öltözékük miatt késelt az integrálódni vágyó delikvens, nyilván a helyi ügyész nem állhat ki ezzel. Meg hát ugye Kölnben is csak szeretethiányos hölgyek keresték a menekültek kegyeit a hatóság szerint (az elején).

cartman023
több mint 9 éve
cartman023 Indianapolis Colts 977

cartman023
Klaci79

több mint 9 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 118
Gyurma Pappa
Hát rakd be még egyszer