NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Week 17 szombati dupla
39
13
22:30, ARENA4
NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 657
47
21:30 POPTARTS BOWL - Georgia Tech vs BYU (NET4+)
Politika
65 feliratkozó
több mint 10 éve
Csak annyi,hogy azért gondolni kell a választásokra és nem kell a balhé...
több mint 10 éve
Jó, ha a közéleti vita annyi, hogy elmondjuk naponta a bevándorló kérdés helyett, hogy de sok a hülye, annak tényleg nincs több értelme. 😊 De azért vannak tartalmi kérdések, amiről érdemes lenne vitatkozni. Például, hogy mondjak egyet: Nemrégiben kb. félmillió hektár állami tulajdonú föld eladásáról döntöttek. Túl azon, hogy nyilván ez is megy a haveroknak, majd annyiért amennyiért, ez pl. azzal is járhat, hogy ez a félmillió hektár is pár év alatt besorol a többi olyan földterület közé, amelyiket ma bújtatott módon külföldiek művelnek. Aztán újabb néhány évvel később már nem csak művelnek, hanem tulajdonolnak is. Mert ugye, a pár évvel ezelőtti földbérlet-újraosztásban úgy sikerült átrendezni a viszonyokat, hogy a helyi paraszt meg a volt téeszelnök (fújkomcsi) helyett megkapta a képviselő unokanővére, aki a városban amúgy kozmetikus. Ezért is van az, ugye, hogy miközben a tulajdonosok száma vagy ötször annyi lett, a földeken dolgozók száma eközben csökkent. Miért? Hát mert régen lehet, hogy 200 hektárt bérelt a helyi TSZ, de az meg is művelte. Most ugyazt a 200 hektárt megkapták négyen. Egy kozmetikus, egy irodista, egy ügyvéf, stb. És ők viszont nem művelik meg. Felveszik a hektáronkénti izmos összegű EU támogatást, aztán annyi. Na, az ilyen emberek, ha még meg is vehetik azt a földet, akkor gondolod, hogy jobban megművelik? Ezek pontosan olyan emberek, mint annak idején a kárpótlási jegyes földtulajdonosok, akiknek szintén semmi közük nem volt már a földhöz (a nagyszüleiknek volt utoljára). És nem is jelentett nekik hazafiúi problémát kiadni bérbe Hanzinak...és mi akadályozza meg a nem kormánypárti médiát, hogy ezekkel foglalkozzon? a 444.hu azt hiszem, nem nevezhető vad-fideszes bagázsnak, mégis az első 20 hírből 18 migrál (+1 ultrák [hoolok] börtönbüntetése, +1 lengyel aranyvonat). ez 90%. nem biztos, hogy a keverttel van a baj, ha a kocsmában nem a pedagógus életpálya modell a téma... és egyébként mi jelentősége lenne, ha a földmutyi a közbeszéd tárgya lenne? a trafik mutyi kiverte a biztosítékot, aztán végigvitték, megcsinálták, nem történt semmi, nem borult lángba az ország. a fölszámoló mutyi már a kutyát sem érdekelte, csak azt, akinek közvetlenül az egzisztenciáját veszélyeztette. ez már nem az a demokrácia, amiben a közvélemény nyomást tud gyakorolni. nézd, én egy faék egyszerűségű fuvaros vagyok. nem én fogom megoldani az ország gondjait. nem azt állítom, hogy a migrációnál nincs nagyobb probléma, hanem azt, hogy a migrációról beszélgetőket lebirkázni, lehurrogni olyan fajta eltartott kisujjas sznobizmus, amiért nálunk vidéken az öregek finoman meglegyintettek, és igazuk volt. sehol nincs leírva, hogy az aktuálisan legégetőbb problémának kell címlapon szerepelni. igen, az adóelkerülés valószínűleg tisztán pénzben nézve ezer milliárdokkal többet vesz ki az állam zsebéből, mint amit eddig kerítéssel, bkv buszokkal együtt a migráció miatt költöttek. csak az nem kocsma téma.
Na, ez a történet pl. a bevándorlási hiszti elmúlt két hónapja alatt futott le. És tudok még mondani tíz ilyent. Ezittabaj kérem, hogy ezt fedi le a teliszemetelt busz képe az újságok címlapján, meg a közbeszédben...
peterk2005
több mint 10 éve
a hír értéket növelik bizonyos tényezők. emiatt hír a bevándorló, és nem hír a dilettáns vezetés. meg hát arról pontosan mit lehet vitatkozni? sok a hülye? sok.Jó, ha a közéleti vita annyi, hogy elmondjuk naponta a bevándorló kérdés helyett, hogy de sok a hülye, annak tényleg nincs több értelme. 😊 De azért vannak tartalmi kérdések, amiről érdemes lenne vitatkozni. Például, hogy mondjak egyet: Nemrégiben kb. félmillió hektár állami tulajdonú föld eladásáról döntöttek. Túl azon, hogy nyilván ez is megy a haveroknak, majd annyiért amennyiért, ez pl. azzal is járhat, hogy ez a félmillió hektár is pár év alatt besorol a többi olyan földterület közé, amelyiket ma bújtatott módon külföldiek művelnek. Aztán újabb néhány évvel később már nem csak művelnek, hanem tulajdonolnak is. Mert ugye, a pár évvel ezelőtti földbérlet-újraosztásban úgy sikerült átrendezni a viszonyokat, hogy a helyi paraszt meg a volt téeszelnök (fújkomcsi) helyett megkapta a képviselő unokanővére, aki a városban amúgy kozmetikus. Ezért is van az, ugye, hogy miközben a tulajdonosok száma vagy ötször annyi lett, a földeken dolgozók száma eközben csökkent. Miért? Hát mert régen lehet, hogy 200 hektárt bérelt a helyi TSZ, de az meg is művelte. Most ugyazt a 200 hektárt megkapták négyen. Egy kozmetikus, egy irodista, egy ügyvéf, stb. És ők viszont nem művelik meg. Felveszik a hektáronkénti izmos összegű EU támogatást, aztán annyi. Na, az ilyen emberek, ha még meg is vehetik azt a földet, akkor gondolod, hogy jobban megművelik? Ezek pontosan olyan emberek, mint annak idején a kárpótlási jegyes földtulajdonosok, akiknek szintén semmi közük nem volt már a földhöz (a nagyszüleiknek volt utoljára). És nem is jelentett nekik hazafiúi problémát kiadni bérbe Hanzinak...
a bevándorló kérdés akármekkora gumicsont, kormányokat fog megbuktatni, marginális pártokat felemelni. nekem személy szerint sokkal nagyobb probléma a szeptember 1-jén elkezdett körforgalom a város közepén, minthogy onnan 600 méterre raktak vonatra migránsokat. csak ezen a körforgalmon mi elég nehezen fogunk egymással polemizálni, mert téged pl kicsit sem érint. meg decemberre így is úgy is elkészül, még akkor is ha, én addigra komoly konfliktusban leszek az óvónőkkel.
jorge
Na, ez a történet pl. a bevándorlási hiszti elmúlt két hónapja alatt futott le. És tudok még mondani tíz ilyent. Ezittabaj kérem, hogy ezt fedi le a teliszemetelt busz képe az újságok címlapján, meg a közbeszédben...
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Mondjuk bevallom őszintén, én egy hónappal ezelőtt nem gondoltam volna hogy mostanra ilyen állapotok lesznek, és lehet hogy most még csak a 18. a sorban (szerinted), de ha így halad, akkor ez a szám kúszik feljebb is.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 10 éve
ÁNNYI BÓTBECSUKtörökgáborelemez
1 órája ·
Az egyrészt-másrészt védelmében
Ahogy ezt megszokhattuk, a politikai szereplők, a véleménymondók és a média egy jelentős része ezerrel dolgozik azon, hogy semmilyen árnyalt véleményt ne lehessen kialakítani a menekültek ügyében. Velük vagy ellenük. Bevándorlásbarát vagy bevándorlásellenes. Hazaáruló vagy nemzetben gondolkodó. Civilizált vagy idegengyűlölő. Végső soron: orbánellenes vagy orbánista.
Aki akar, és különösen akinek ez érdeke, álljon be nyugodtan a sorba, de ha minden ügyben az határozza meg a véleményünket, hogy mi a viszonyunk Orbán Viktorhoz és a szeretett pártjainkhoz, akkor tényleg semmi sem különböztet meg minket a kolompra vonuló nyájtól.
Pedig szerintem simán gondolhatunk olyanokat, amelyek hol egyeznek, hol meg nem egyeznek egy politikus véleményével. Én például kifejezetten támogatom, hiszen magam is írtam erről korábban, amikor a magyar miniszterelnök arról beszél, hogy nem ország az, amely nem tudja ellenőrizni, ki lép be a határain. Így van, hajrá, tegyünk meg mindent azért, hogy ellenőrzött legyen az országba történő belépés. Ugyanakkor kifejezetten taszít, amikor a kormánypárti politikusok úgy beszélnek az országba már belépett menekültekről, mintha képtelenek lennének felismerni, hogy ők is emberek. Több erőfeszítést a segítségben, kevesebbet a gyűlöletkeltésben.
Ha csak az elsőről van szó, szemét orbánista talpnyaló vagyok. Ha a másodikról beszélünk, szánalmas liberális bohóc leszek. Értem persze, hogy a politikusok félnek az egyrészt-másrésztről, mert azt hiszik, hogy az emberek képtelenek az árnyalt gondolkodásra. Pedig az élet semmi másról nem szól, csak erről: aki képes egy kérdésnél többet is megválaszolni magának a világról, az mindig egyrésztekkel és másrésztekkel szembesül. Ahogy egy kedves idős kollégám egyszer megfogalmazta: ha nem érted, hogy mi az árnyalt gondolkodás, kérdezz meg embereket a párjukról. Ilyeneket fognak mondani: Laci jó az ágyban, de nem viszi le a szemetet... Még szeretni is lehet úgy, hogy közben van másrészt, hát a politikáról mi

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
Sosem gondoltam volna, hogy lesz olyan kérdés/kijelentés melyben egy platformra kerülök a vén magyargyűlölővel, mégis így alakult:mandiner.hu/cikk/20150907_kertesz_imre_europa_ongyilkos_liberalizmusarol
Szerkesztette: Dub
több mint 10 éve
Néha az az érzésem,hogy Sobrinak van egy gépe ami random szavakat tesz nyelvtanilag helyes formában egymás mellé...Ha meg vagy fazva, fáj a lábad, de mindamellett véletlenül pl levagod az ujjad, gondolom először kikuralod a megfazasod, és hagyod magad elverezni.
A legnagyobb populistak tanulhatnanak tőled. Tipikus példája vagy annak,hogy egy szakpolitikai, társadalmi konszenzusra épülő kerdesbe azonnal a mély belpolitikat belekevered.
Szerkesztette: undisputedly
több mint 10 éve
Mennyire szeretném azt egyszer megélni, hogy olyan politikusaink lennének jobb és baloldalon, akik egy ilyen nagy horderejű kérdésben le tudnak ülni és legalább valamiben egyet tudnak érteni, hiszen Magyarország érdeke mindenképpen ez lenne. De attól félek, hogy ehhez túl öreg vagyok így ilyet csak külföldi példákban láthatok.
több mint 10 éve
nem talán, hanem biztos. a politika soha nem a valós teljesítményről szól. választást kell nyerni. és ez még akkor is így lesz, ha ebben a topikban fel sem merül a migráció, de teleírunk 5 oldalt az önkormányzatok eladósodásáról, vagy a földalapú támogatásokról. lazy daisy.
több mint 10 éve
naná. ellenségképet sokkal könnyebben lehet kreálni, mint rendbe tenni az egészségügyet. és mivel könnyebb, ezért a hajlandóság is nagyobb rá. talán szavazatokat is könnyebben lehet vele szerezni. easy peasy.
több mint 10 éve
A TV-ben bejönnek. Ha a határvidéken élsz, akkor nemszóltam, de ha nem, akkor neked személy szerint mennyire mentek bele az életedbe? Ha Pesten élsz, akkor mondjuk okoztak nagyobb kellemetlenséget, mint az átépítések miatti dugók pár hónapja/hónapig? Vagy vidékiként mondjuk a nyári viharok után elöntött pince? Vagy az elvert gabona? Vagy az allergiád, ha van? (Ne legyen. 😊 )a hír értéket növelik bizonyos tényezők. emiatt hír a bevándorló, és nem hír a dilettáns vezetés. meg hát arról pontosan mit lehet vitatkozni? sok a hülye? sok.
Én is szeretek közéleti témákról dumálni, és mivel most ez a téma ural mindent, hozzá is szólok rendszeresen. De azért ettől ez még gittrágás, miközben tényleg húsbavágó dolgokról egy szót nem beszélgetünk. Mert nem érdekesek, vagy nem is tudunk róla, vagy csak egyszerűen kismacskák vagyunk, akit csak az elé belógatott gombolyag érdekel, mert csak azt veszi észre. Tök mindegy az ok, Sobrinak igaza van.
peterk2005
a bevándorló kérdés akármekkora gumicsont, kormányokat fog megbuktatni, marginális pártokat felemelni. nekem személy szerint sokkal nagyobb probléma a szeptember 1-jén elkezdett körforgalom a város közepén, minthogy onnan 600 méterre raktak vonatra migránsokat. csak ezen a körforgalmon mi elég nehezen fogunk egymással polemizálni, mert téged pl kicsit sem érint. meg decemberre így is úgy is elkészül, még akkor is ha, én addigra komoly konfliktusban leszek az óvónőkkel.
több mint 10 éve
A jövőnket (Európáét és az országét) nagyban befolyásolhatják a napokban történő dolgok. Nem Habony megrendelésére érkeznek ide a világsajtó vezető orgánumai, hanem mert a felmerült probléma és annak kezelése fontos folyamatokat determinálhat.
Ez a kérdés már túlnőtt a fidesz játszóterén, ami persze nem jelenti azt, hogy ne azon vezérlő elvek mentén járjanak el a külpolitikában, amelyek mentén próbálták a jobbikhoz sodródó szavazókat visszaterelni magukhoz.
több mint 10 éve
A TV-ben bejönnek. Ha a határvidéken élsz, akkor nemszóltam, de ha nem, akkor neked személy szerint mennyire mentek bele az életedbe?(Igazábó viccűtem, Sobri paródia.)
peterk2005
Életemet annyira befolyásolja, hogy tegnap beszéltem olyannal, aki látott migránsokat. Vagyis semennyire. Még.
Azt látom, hogy az EU szabályozása a kérdésben többszörösen megbukott. A Dublin III. kuka.
"Közeleg a tél!" Talán Havas Jon nélkül is lesz elég idő, hogy egységes és használható megoldást találjon ki az EU a következő nyarak turnusainak kezelésére.
Az araboknál jó pár évig nem lesz béke, rendezett helyzet. Nem lesz jó vége, ha a nemzetállamok saját belpolitikai hasznukat nézik továbbra is. Minél később találnak megoldást, annál kevésbé valószínű, hogy fegyver nélkül meg lehet oldani.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
A TV-ben bejönnek. Ha a határvidéken élsz, akkor nemszóltam, de ha nem, akkor neked személy szerint mennyire mentek bele az életedbe? Ha Pesten élsz, akkor mondjuk okoztak nagyobb kellemetlenséget, mint az átépítések miatti dugók pár hónapja/hónapig? Vagy vidékiként mondjuk a nyári viharok után elöntött pince? Vagy az elvert gabona? Vagy az allergiád, ha van? (Ne legyen. 😊 )Magyarország valós problémái:Mer' az 1-17 problémát nem engedjük be az életünkbe, a bevándorlók meg erőszakkal bejönnek, hiába a kerítés.Atari
1. egészségügy
2. korrupció
3. adómorál
4. dilettáns vezetés
.18. bevándorlók
A különböző médiumok felületén leginkább kommunikált téma:
1. bevándorlók
2. bevándorlók
3. bevándorlók
Habony Árpád egy nagyon okos ember, aki megint royal flushre royal flusht rakott össze.
Sobri
Én is szeretek közéleti témákról dumálni, és mivel most ez a téma ural mindent, hozzá is szólok rendszeresen. De azért ettől ez még gittrágás, miközben tényleg húsbavágó dolgokról egy szót nem beszélgetünk. Mert nem érdekesek, vagy nem is tudunk róla, vagy csak egyszerűen kismacskák vagyunk, akit csak az elé belógatott gombolyag érdekel, mert csak azt veszi észre. Tök mindegy az ok, Sobrinak igaza van.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
ÁÁÁÁ ugyanezt akartam írni, de aztán letettem róla😊 Az a baj, hogy valamennyire Sobrinak igaza van, mert megy a terelés, de azért azt is észre kéne venni, hogy bizony rengeteg embernek borítják fel az életét a bevándorlók!Magyarország valós problémái:Mer' az 1-17 problémát nem engedjük be az életünkbe, a bevándorlók meg erőszakkal bejönnek, hiába a kerítés.
1. egészségügy
2. korrupció
3. adómorál
4. dilettáns vezetés
.
18. bevándorlók
1. bevándorlók
2. bevándorlók
3. bevándorlók
.
.
Habony Árpád egy nagyon okos ember, aki megint royal flushre royal flusht rakott össze.
Sobri
Atari
több mint 10 éve
Magyarország valós problémái:Mer' az 1-17 problémát nem engedjük be az életünkbe, a bevándorlók meg erőszakkal bejönnek, hiába a kerítés.
1. egészségügy
2. korrupció
3. adómorál
4. dilettáns vezetés
.
18. bevándorlók
1. bevándorlók
2. bevándorlók
3. bevándorlók
.
.
Sobri
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
Magyarország valós problémái:1. egészségügy
2. korrupció
3. adómorál
4. dilettáns vezetés
.
.
.
18. bevándorlók
1. bevándorlók
2. bevándorlók
3. bevándorlók
.
.
.
.
.
több mint 10 éve
diverdocElolvastam. Te biztosan jobban tudod nálam, hogy miért nem hajlandóak a gazdag arab államok segíteni, így nyilván pontosan tudod ennek az okait, vagy legalábbis a mondataidból ez derül ki. De azt te is leírod, hogy ezek az országok nem fogadják be a menekülteket, így nem maradhat nekik más csak Európa. Bár a bejegyzésben említik, hogy ő csak az első biztonságos helyig futna és nem a Kempinski-ig. Bár azt nem tudom, hogy ha a biztonságos helyről nem mehetne haza évekig, akkor vajon mit szólnának hozzá a ház az ott élők. Lehet azt mondanák, hogy maradj csak, amíg biztonságban nem érzed magad, esetleg még a helyiek közül valaki segítene is neki elbújni, vagy azt mondanák, hogy itt ne nem vagy biztonságban, mert csak azért jöttél, hogy elvegyed a munkánkat.
Na mindegy nem is ezt akarom kiragadni, hanem azt a fajta borzalmas általánosítást amit a cikk takar. Vagyis, hogy minden menekült egyforma, mindegyik fertőző, mindegyik élősködő stb-stb.
Nem szeretem a nyugati baloldali, liberális sajtó minden menekültekkel kapcsolatos megnyilvánulását. Nem szeretem, mert látom, hogy éppen annyira nem igaz, mint az a hozzáállás, amit a menekültellenes írásokban olvasok.
Szóval ez az írás tele van az unalomig ismételt állítások pufogtatásával. Természetesen bizonyíték nincs, nem is lehet az ilyen állításokra, hogy hány százalékuk terrorista, de persze ezek csak feltételezések, éppen annyira nem bizonyíthatóak, mint az ellenkezőjük. Hiába mondják azt, hogy az Európában elkövetett terrorcselekményeket, mind európai állampolgárok követték el, ennek ellenére nyilván biztos cáfolat nincs arra, hogy az isis nem hoz be így terroristákat...hát lehet ilyen állításokkal vitatkozni? Na ez a szép a kormányunk propagandájában is. Hiszen lehet az mondani, hogy nem veszik el senki munkáját?
több mint 10 éve
Ezt most te ertetted felre, nem mondtam hogy az USA a minta allam aki segit ha kell, csak teny volt hogy egyelore kik forditanak ra penzt hogy probaljanak segiteni ott a hatarok kozeleben, a motivaciojukat nem ismerem es nincsenek illuzioim veluk kapcsolatban sem.Álszent humanista az, aki selfizni jár le. A két szélsőséget írta le. Nem kell félreérteni. Tudod nem inge, ne vegye fel. És ezek azok a bicskei videot, a sepregető menekültet stb posztolgatják miközben fennen hirdetik, hogy mennyire barbár ez az ország. És számos példát tudnék Neked hozni, hogy ezek az emberkék hogyan küldtek el pl a feleségemet (aki a pécsi hajléktalanellátás egészségügyi vezetője) a náthásba, amikor szolidaritást segítséget kért a hajléktalanoknak. Most meg fennen hirdetik az emberiességüket. Igen USA támogat. Az arányokkal van baj. Az ok okozattal. Pl amikor Laoszt szarrá bombázták, és mind a mai napig nem lehet a földekre menni, és segítséget kértek az amiktól 12 millio dollárt adtak a bedöglött bombák felszámolására, de ugyanakkor a vientiáni nagykövetségükre 145 milliot költöttek. De ha azt nézzük az USA támogatta a bomba mentesítést. És igazad van az USA támogatja a menekülteket. BTW miért nem fogadnak be menekülteket? Quebec meg miért (ok jól tudom én, a kisfiú arccal a tengerben, meg az ottani közfelháborodás, de akkor is)?„Az egyik oldalon a migránsoknak vizet és élelmet osztogató álszent humanista, akinek az egész élete arról szól, hogy mindenkit sajnál és segít, aki nem magyar, de egyszer sem jutott még el odáig, hogy a bajba jutott, háború elől menekülő délvidéki vagy kárpátaljai magyarokat támogassa, esetleg kiálljon az ott maradtak önrendelkezéshez való jogáért. A másik oldalon a szavakban hazáját féltő, valójában polgárháborús állapotokra vágyó proli, aki az álhumanistához hasonlóan két szalmaszálat nem tett még keresztbe a határon túli magyarokért, de már nagyon szeretne „odabaszni”, és úgy érzi jól magát, ha valakit mindig gyűlölhet.elolvastam az fb bejegyzést, nem tetszik benne a sok személyeskedés kijelentés ítélkezés.
diverdoc
a keresztény európának igenis reagálnia kell az itt és most szituációra az nem ment fel minket hogy máshol másoknak kéne ezt megoldania, amúgy ha jól tudom 2-3 millió szír menekült él törökországi menekülttáborokban amiket a török kormány Kuwait és az USA finanszíroz, az EU egyelőre nem.
azoknak az embereknek nagy része ott él és egyelőre nincs szándékukban elhagyni feladni az ottani életüket, nem hiszem hogy ilyen egyszerű hogy látja FB-n a a rokont aki ingyenélő németországban vagy jól kereső taxis franciaországban és erre neki indul mert hogy ott kolbászból van a kerítés.
ha már ilyen egyszerűen ítélkező és lesajnáló azokkal akik a keresztényi értékek alapján a segítést választják akkor ne szabja már meg hogy én x.y. középen álló magyar társadalmi többséghez tartozó mikor kinek milyen módon segítek.
Általában azok az emberek segítenek most is Keletinél vagy Szegeden vagy az autópályák mentén akik igen segítenek segítettek a magyar hajléktalanoknak, a borsodi mélyszegénységben élőknek.. a segítés
az hogy valaki álhumanistának címkézzen meg valaki akinek erős a segítő attitüdje és azt csinálja amit a kereszténység maga is hirdet azt kikérem magamnak.
Josszi
És szerintem ezt rosszul látod, a nagy többség igenis azt hiszi germanyban kolbászból van a kerítés és ott a kánaán.
Tudod számos csórón segítettem, felvállaltam olyan betegeket akik a periferián vannak, cigányokat, aidseseket, nyomorékokat ahelyett, hogy magánrendelésen gyűjtöttem volna a pénzt, számos hétvégémet beáldoztam a hajléktalanoknak (feleségemről nem is beszélve), pénzt energiát nem sajnálva Erdélyben oktattam, tanítottam hogy segítsem az erdélyi magyarságot, rendszeresen adakozok karitatív célokra, a máltaiaknál rendeltem. Nem verem a mellemet ezért, nem hirdetem kereszténységemet, nem posztolgatom a facebookon. És tudod én kérem ki magamnak, ha ezek az emberek oktatnak engem emberségről, szeretetről segítségnyújtásról.
diverdoc
Ha kikerted magadnak hogy ne oktassanak ki alhumanista emberek a segitesrol es leirtad a szemelyes tapasztalataidat es hogy kiknek mit segitettel akkor amit te irtal nekem "akinek nem inge.." 😀
Mindig lesznek akik masokat kritizalnak ugy hogy magukba nezni nem fognak, mint irtam ez attitud a hozzaallasunk a segiteshez es az elethez.. peace
¯\_(ツ)_/¯
több mint 10 éve
Álszent humanista az, aki selfizni jár le. A két szélsőséget írta le. Nem kell félreérteni. Tudod nem inge, ne vegye fel. És ezek azok a bicskei videot, a sepregető menekültet stb posztolgatják miközben fennen hirdetik, hogy mennyire barbár ez az ország. És számos példát tudnék Neked hozni, hogy ezek az emberkék hogyan küldtek el pl a feleségemet (aki a pécsi hajléktalanellátás egészségügyi vezetője) a náthásba, amikor szolidaritást segítséget kért a hajléktalanoknak. Most meg fennen hirdetik az emberiességüket. Igen USA támogat. Az arányokkal van baj. Az ok okozattal. Pl amikor Laoszt szarrá bombázták, és mind a mai napig nem lehet a földekre menni, és segítséget kértek az amiktól 12 millio dollárt adtak a bedöglött bombák felszámolására, de ugyanakkor a vientiáni nagykövetségükre 145 milliot költöttek. De ha azt nézzük az USA támogatta a bomba mentesítést. És igazad van az USA támogatja a menekülteket. BTW miért nem fogadnak be menekülteket? Quebec meg miért (ok jól tudom én, a kisfiú arccal a tengerben, meg az ottani közfelháborodás, de akkor is)?„Az egyik oldalon a migránsoknak vizet és élelmet osztogató álszent humanista, akinek az egész élete arról szól, hogy mindenkit sajnál és segít, aki nem magyar, de egyszer sem jutott még el odáig, hogy a bajba jutott, háború elől menekülő délvidéki vagy kárpátaljai magyarokat támogassa, esetleg kiálljon az ott maradtak önrendelkezéshez való jogáért. A másik oldalon a szavakban hazáját féltő, valójában polgárháborús állapotokra vágyó proli, aki az álhumanistához hasonlóan két szalmaszálat nem tett még keresztbe a határon túli magyarokért, de már nagyon szeretne „odabaszni”, és úgy érzi jól magát, ha valakit mindig gyűlölhet.elolvastam az fb bejegyzést, nem tetszik benne a sok személyeskedés kijelentés ítélkezés.
diverdoc
a keresztény európának igenis reagálnia kell az itt és most szituációra az nem ment fel minket hogy máshol másoknak kéne ezt megoldania, amúgy ha jól tudom 2-3 millió szír menekült él törökországi menekülttáborokban amiket a török kormány Kuwait és az USA finanszíroz, az EU egyelőre nem.
azoknak az embereknek nagy része ott él és egyelőre nincs szándékukban elhagyni feladni az ottani életüket, nem hiszem hogy ilyen egyszerű hogy látja FB-n a a rokont aki ingyenélő németországban vagy jól kereső taxis franciaországban és erre neki indul mert hogy ott kolbászból van a kerítés.
ha már ilyen egyszerűen ítélkező és lesajnáló azokkal akik a keresztényi értékek alapján a segítést választják akkor ne szabja már meg hogy én x.y. középen álló magyar társadalmi többséghez tartozó mikor kinek milyen módon segítek.
Általában azok az emberek segítenek most is Keletinél vagy Szegeden vagy az autópályák mentén akik igen segítenek segítettek a magyar hajléktalanoknak, a borsodi mélyszegénységben élőknek.. a segítés
az hogy valaki álhumanistának címkézzen meg valaki akinek erős a segítő attitüdje és azt csinálja amit a kereszténység maga is hirdet azt kikérem magamnak.
Josszi
És szerintem ezt rosszul látod, a nagy többség igenis azt hiszi germanyban kolbászból van a kerítés és ott a kánaán.
Szerkesztette: diverdoc

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 10 éve
„Az egyik oldalon a migránsoknak vizet és élelmet osztogató álszent humanista, akinek az egész élete arról szól, hogy mindenkit sajnál és segít, aki nem magyar, de egyszer sem jutott még el odáig, hogy a bajba jutott, háború elől menekülő délvidéki vagy kárpátaljai magyarokat támogassa, esetleg kiálljon az ott maradtak önrendelkezéshez való jogáért. A másik oldalon a szavakban hazáját féltő, valójában polgárháborús állapotokra vágyó proli, aki az álhumanistához hasonlóan két szalmaszálat nem tett még keresztbe a határon túli magyarokért, de már nagyon szeretne „odabaszni”, és úgy érzi jól magát, ha valakit mindig gyűlölhet.elolvastam az fb bejegyzést, nem tetszik benne a sok személyeskedés kijelentés ítélkezés.
diverdoc
a keresztény európának igenis reagálnia kell az itt és most szituációra az nem ment fel minket hogy máshol másoknak kéne ezt megoldania, amúgy ha jól tudom 2-3 millió szír menekült él törökországi menekült táborokban amiket a török kormány Kuwait és az USA finanszíroz, az EU egyelőre nem.
azoknak az embereknek nagy részük ott él és egyelőre nincs szándékukban elhagyni feladni az ottani életüket, ott küzdenek a megélhetőségükért.
Nem hiszem hogy ilyen egyszerű hogy látja FB-n a a rokont aki ingyenélő németországban vagy jól kereső taxis franciaországban és erre neki indul mert hogy ott kolbászból van a kerítés.Ez megint lenéző és dogmatizalo mint a kep amivel illusztralta.
De ha már ilyen egyszerűen ítélkező és lesajnáló azokkal akik a keresztényi értékek alapján a segítést választják akkor ne szabja már meg hogy én x.y. középen álló magyar társadalmi többséghez tartozó mikor kinek milyen módon segítek.
Általában azok az emberek segítenek most is Keletinél vagy Szegeden vagy az autópályák mentén akik igen segítenek segítettek a magyar hajléktalanoknak, a borsodi mélyszegénységben élőknek..
az hogy valaki álhumanistának címkézzen , meg valakit akinek erős a segítő attitüdje és azt csinálja amit a kereszténység maga is hirdet azt kikérem magamnak.
Szerkesztette: Josszi
¯\_(ツ)_/¯
több mint 10 éve
Szerintem nyugodtan végigolvashatod, mert nagyon sok igazság van benne. Bár sztem nem mossa össze a siákat és szunnikat, de ha meg is teszi a poszt mondanivalóját tekintve irreleváns. Elsősorban szír menekültekről van szó (sőt, ha cinikus lennék, a liberális oldal szerint mindegyik az 😊 ), akik többségükben szunik (magam részéről sem a nusairiakat, de főleg nem a drúzokat nem tartom siának), és irakban sem csak siák élnek. A tudás nélküli FB kommentelő által említett országokban azért nem mindenhol kellene egy siának az életét félteni. Az Emirátusokban nagyon sok sia él, és semmi atrocitás nem éri őket, nekem két sia munkatársam van, de van olyan osztály amelyet sia vezet. És ezt úgy hogy jelenleg zajlik az iráni- szaud-arábiai háború, ahol az Emirátusok értelemszerűen a szaudiak oldalán van, és jelenleg a 3 napos gyászt éljük az egyik legnagyobb katonai veszteségük miatt a hétvégén. Ez mellett az Emirátusok lakosságának 6-7%-a iráni (11% az emirati), sok atrocitás nem nagyon éri őket, pedig az irániak között is előfordul sia. Az össz muszlimok 16 % itt sia. Semmi atrocitás, hátrányos megkülönböztetés sem éri őket a vallásuk miatt max az miatt hogy nem "lokalok" tehát nem emiratiak, de ez itt törvényileg rögzített (tehát ha egy expat mint mondjuk én, és egy lokál ugyanazt a munkát végzi,ugyanabban a beosztásban akkor több fizetést kell kapnia stb). A többi olajmonarchiában is jelentős sia lakosság van (talán Omán kivételével) és még a szuni fönök szaudiaknál is közel milliós sia kisebbség van (3 hét múlva Arafat és Eid Al Adha, úgyhogy még többen lesznek). Ugyhogy barokkos túlzás azt általánosítani, hogy nem lennének itt biztonságban a siák. Nem azért nincsenek itt mert nem lennének biztonságban, hanem mert egyszerűen NEM AKARJÁK BEFOGADNI ŐKET. Ezek az országok az USA szövetségesei egyik oldalról, másik oldalról meg a szuni szélsőséget támogatják (lsd quatari talibán képviselet), de tettekben szigorúan határaikon kívül, és ez már külpolitika. Sokan nem értenek egyet pl, hogy mi a faszért vannak emiratik Jemenben. miért kell ott harcolniuk. Ki is jött a kommüniké, újságban tv-ben hogy aki ezt a szerepvállalást kritizálja az 3 évet, súlyos esetben életfogytot kaphat (ja kérem itt nem demokrácia van). Határon belül attól, hogy vki sia bántodás ezekben az országokban nem érné. Ez alól az általad kifogásolt posztban szereplő Kuvaitot gondolom kivételnek egyedül. Jellemzően ott van gáz, ahol közel azonos számban van sia és szuni és küszködnek az irányításért és ez mellett plusz gazdasági ok is van(Irak, Kuvait,Bahrein, régebben Libanon, Jemen (bár ők zaidik). Az hogy a posztoló azonos vallásról és rasszról írt, ebben a kontextusban abszolut elfogadható amennyiben az iszlámról és az arabokról beszélünk. Mint ahogy elfogadható és magától értetődő lenne, ha mondjuk keresztény menekültek esetében sem tennénk különbséget pl protestáns és romkat között és mondjuk egy magyar azért nem menne az Egyesült Királyságba mert katolikus (pedig ugye UDA). Szóval summa summarum nem azért nem jön ide a szír menekült mert fél a vallási üldöztetéstől, hanem mert simán nem jöhet. És az ominozus poszt ezt kifogásolja (ameddig olvastad, utána mást is 😊 ).nem tudom volt-e, de ennél jobban szerintem nem lehetne összefoglalniNem olvastam végig, mert már annyi is elég volt a bejegyzésből, hogy valaki összemossa a síitákat és a szunnitákat. Elég egyértelmű, hogy egy síita arab mennyire lehet biztonságban egy szunnita országban, de nyilván az ilyen dolgok ismerete nem szükséges egy FB bejegyzés publikálásához
www.facebook.com/photo.php?fbid=10153680547692009&set=a.126302082008.125236.582812008&type=1&theater
eaglesmcnabb
Klaci79
Peace (Salam)
PS: Ezt azért kimásolom:
„Az egyik oldalon a migránsoknak vizet és élelmet osztogató álszent humanista, akinek az egész élete arról szól, hogy mindenkit sajnál és segít, aki nem magyar, de egyszer sem jutott még el odáig, hogy a bajba jutott, háború elől menekülő délvidéki vagy kárpátaljai magyarokat támogassa, esetleg kiálljon az ott maradtak önrendelkezéshez való jogáért. A másik oldalon a szavakban hazáját féltő, valójában polgárháborús állapotokra vágyó proli, aki az álhumanistához hasonlóan két szalmaszálat nem tett még keresztbe a határon túli magyarokért, de már nagyon szeretne „odabaszni”, és úgy érzi jól magát, ha valakit mindig gyűlölhet.
Középen áll a magyar társadalom normális többsége. Akik szolidárisak a háború és nyomor elől menekülő családokkal, de nem akarnak egy több milliós új népvándorlás átjáróháza lenni. Akik szívesen befogadnak mindenkit, aki azért jön Magyarországra, hogy itt kamatoztassa tudását, szorgalmát, de nem akarnak még több ingyenélőt az adóikból eltartani. Akik alapvetően toleránsak más vallásokhoz és kultúrákhoz, de nem akarják, hogy Budapest külső kerületei no-go zónák legyenek, és a templomharangokat felváltsák az Allahu Akbar kiáltások.
Szerkesztette: diverdoc

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 10 éve
Próbálom értelmezni a kérdésedet, de lehet hogy abbahagyom. Nincs annyi időm...Az emberek 95%-nak nincs személyes tapasztalata a menekültekről.Lecsóés ugyan milyen tapasztalata lenne - ha lenne - az átlagos európai állampolgárnak egy nincstelen, teljesen más kultúrából érkező, közös nyelvet nem beszélő emberről, családról? nyilván pozitív...
baggio
több mint 10 éve
A nincstelenek meg mindig a torokorszagi menekulttaborokban vannak nagy reszt, hozzank azok jutottak el akiknek volt mit penze tenni, voltam kint parszor a keletinel, a tapasztalatom az hogy ket kezuk labuk szemuk van, halasak a vizert elelmiszerert, es szeretnek focizni meg rajzolni a gyerekeik. Ahhoz kepest mnnyien vannak voltak ott osszezarva nem ereztem sem feszultseget sem azt hogy felnem kene toluk. De ez csak az en szemelyes benyomasom kinek mi ugyebar..Az emberek 95%-nak nincs személyes tapasztalata a menekültekről.Lecsóés ugyan milyen tapasztalata lenne - ha lenne - az átlagos európai állampolgárnak egy nincstelen, teljesen más kultúrából érkező, közös nyelvet nem beszélő emberről, családról? nyilván pozitív...
baggio
Es nagyon sokan voltak akik megkoszontek amit kaptak es igazinak tunt a mosoly az arcukon
¯\_(ツ)_/¯
több mint 10 éve
Ezért fogalmaztam jövőidőben.Én nem értek egyet a plakátkampánnyal, de hagyjuk már ezt az uszító dumát!Az emberek 95%-nak nincs személyes tapasztalata a menekültekről.
A liberó és befogadó Németországban plakátok nélkül is gyújtogatnak menekülttáborokat, itt meg - ahogy Pröhle is érzékeltette - ilyen ellenérzések nincsenek.
Hangsúlyozom: még. És ha lesznek, az nem a plakát miatt lesz, hanem az emberek személyes tapasztalatai miatt.atapapa
Lecsó
De egy bizonyos trendet könnyű prognosztizálni, nem egy Ny-Eu-s országban lett számottevő politikai erő a széljobb a bevándorlókkal történő együttélés okozta nehézségek miatt.
Hát ez meg a politikus felelőssége.Valamennyire persze kondicionálható a választópolgár szerencsére. A széljobb felfejlődését nem is azért tartom veszélyesnek, mert reális esélyük van rövidtávon kormányzati pozícióba kerülniük, inkább azért, mert esélyes, hogy tematizálni tudják a közvéleményt, rosszabb esetben bizonyos populista területeken licitharcot indítanak velük a szalonképesebb pártok. Nem akarok konkrét példát mondani.
Visszajutottunk ahhoz a vitához, hogy mi a feladata a politikusnak. Reagálni a "plebsz" kívánságaira, és kinyalni a seggét, vagy esetleg megpróbálni egy rossz irányba tartó társadalmat a jó irányba terelni, még ha ez rövid távon kevésbé kifizetődő, de hosszú távon esetleg többet hoz.
Lecsó
Szerkesztette: atapapa