NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 932 — Cowboys fan
és ez mi? szemetelnek, de a buszt nem kapták szét, mint pl a mélymagyar ultrák szokták
slowmotion
Most minden viccen kívül ennek mi köze az ultrákhoz?
Ilyen alapon az ultrák rendesek mert csak fejbe dobták a rendőrt a gyilkosok meg megölik az áldozatukat.
Bazzani
semmi. csak úgy vettem, hogy hangulatkeltés volt a célja a posztnak, és akkor gondoltam, én is keltem a hangulatot.

150 km alatt marad némi szemét egy buszban, és? meg két csomag pelenka, amit gondolom véletlenül hagytak ott, azért gyakorló apaként tudom, mekkora kincs tud lenni.
szóval darabos szemét, húsz perc alatt össze lehet szedni. és? van olyan személy kis hazánkban (nem is egy), aki ennek a tizede alatt szakszerűen szétkapja a belső teret.

kicsit takarítani kell a VT-nek (a busz színéből ítélve, meg hogy honnan tudtak ennyi járművet hirtelen előszedni, igazából nem is látni messzebb Széles Gábornál), és akkor? gondolom úgyis kiszámlázzák az államnak, még jól is jártak.

igazából majdnem mindenki jól járt: aki nem akarta, hogy itt maradjanak, aki szörnyülködni akart, aki pénzt akart csinálni, még a rendőrök is, mert ennyivel kevesebb emberre kell figyelni. csak azokat sajnálom, akik pont hozzájuk mentek volna oda fényképezkedni, mert lekéstek.

ja, kurva cinikus vagyok néha.
több mint 10 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 037 — Axel Foley
Csak egy kérdésem van szerbiába mér nem menek be a tanyákra? Ahh jawhol, hogy ott pofáncsapják....
sutianap
Pont ma mesélte egy ismerősöm, hogy Röszkén a boltoscsajok már felfegyverkezve mennek hajnalban dolgozni. Ha nem lenne elég a migránsok zaklatása pluszban az embercsempészek is állandóan el akarják őket vinni kurvának.
És ez a rendőrök szeme láttára zajlik...
Bazzani
Nincs túl sok pozitívum az életedben. Mindig a rettegés, meg a negatív hullámok.
Amadeus91
Megpróbálok értelmet találni abban amit írtál, de nem sikerül.
Röszkei boltoslány lennék?

több mint 10 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan
Csak egy kérdésem van szerbiába mér nem menek be a tanyákra? Ahh jawhol, hogy ott pofáncsapják....
sutianap
Bemennek.
Egyik kollégám vajdasági magyar, szülei még ott élnek, hozzájuk is bementek mikor nem voltak otthon. Aug. 24.-én történt.
több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 227
sutianap
Pont ma mesélte egy ismerősöm, hogy Röszkén a boltoscsajok már felfegyverkezve mennek hajnalban dolgozni. Ha nem lenne elég a migránsok zaklatása pluszban az embercsempészek is állandóan el akarják őket vinni kurvának.
Bazzani
Nincs túl sok pozitívum az életedben. Mindig a rettegés, meg a negatív hullámok.
több mint 10 éve
sutianap

több mint 10 éve
és ez mi? szemetelnek, de a buszt nem kapták szét, mint pl a mélymagyar ultrák szokták
slowmotion
Most minden viccen kívül ennek mi köze az ultrákhoz?
Ilyen alapon az ultrák rendesek mert csak fejbe dobták a rendőrt a gyilkosok meg megölik az áldozatukat.

több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 932 — Cowboys fan
 scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11207315_1041875592513820_7977994453223700225_n.jpg?oh=560e7de403e39d1b62611f52aaa6e4b5&oe=566B4B7D

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/11953194_1041875599180486_2272890740880805024_n.jpg?oh=e797984c5a2dd9799f8662948eb5c62f&oe=56AAE204

150 km utazás elég volt erre.
Bazzani

Szerkesztette: slowmotion
több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
 scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11207315_1041875592513820_7977994453223700225_n.jpg?oh=560e7de403e39d1b62611f52aaa6e4b5&oe=566B4B7D

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/11953194_1041875599180486_2272890740880805024_n.jpg?oh=e797984c5a2dd9799f8662948eb5c62f&oe=56AAE204

150 km utazás elég volt erre.

Szerkesztette: Bazzani

több mint 10 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 263 — #neverpunt
A kerítésről lehet véleményt alkotni - nem akarok -, de azt nem lehet elvitatni, hogy akkor egy bolhából elefántot kreáló témának tűnt némi szavazatszerzésért, most meg már látjuk, hogy az elefánt itt toporog az utcánkban.

Ne add a számba azt, hogy "Orban a legkovetkezetesebb politikus az EU-ban", mert csak annyit írtam, hogy ebben az alapkérdésben ő az, aki inkább következetes. Az megint más, hogy ez se mindig pozitívum, mert változhat úgy a helyzet, amikor rugalmasnak kell lenni és a következetesség csak nagyobb kárt okoz, ahogy kárt okoz szerintem a mindenáron való ideológiához történő ragaszkodás is a ráció kárára.

Szimplán csak a "kit mi motivált" totóra akartam reagálni, mindenkinek megvan a saját maga elmélete erre vonatkozóan, és szinte senkit se zavar, ha pont az általad említett szélkakaskodás ezt a feltételezett motivációt egy perc alatt cáfolja.

több mint 10 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 607 — No 1 Lijiao Gong fan
Cameron es Merkel ugyanugy bohockodik, ebben egyetertek 😊

A tobbiben nem teljesen (kerites - ami egyertelmu h halva szuletett otlet volt, vagy hogy Orban a legkovetkezetesebb politikus az EU-ban..), de ez igazabol mellekes.

Engem legjobban az zavart/zavar/fog zavarni, amit mar sokan leirtak, legutobb Gyurma asszem a kifejezetten pazar "emberek mint biodiszlet" hasonlattal... bunbakkereses egy olyan kiszolgaltatott embercsoporttal, amelyiknek nincs lehetosege a valaszra, cafolatra, vagy revansra.

De azzal hogy felhoztak Pestre oket, viszont a Keletinel nem engedtek fel oket a vonatra (persze ez kovetkezetes volt), megadtak a lehetoseget, es a fagyi visszanyalt..

Es tudod mit, nagyon orulok hogy ez vegul igy tortent... es ezert "oromkodom" ennyit. Kicsinyes ember vagyok 😊
Na jo, az allami segitseg tavolmaradasat vagy mondjuk az M1-es kaoszt leszamitva, ami mar az a pont, ahol talan az atlagember is folkapja a fejet. (Marcius 15-i hovihar, megvan meg?))

Persze, az atlagember nem gondolkodik orakat rajta, konnyen felejt es siman manipulalhato, igy 2018-ra valszeg 3/4-es tobbseguk lesz...de ez meg mar a baloldal hibaja.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
Mintha teljesen a közhangulat vezérelné a politikusokat is, egyik nap még bűncselekménnyel vádolja azt, aki migránst szállít, másik nap már adományoz a szállítóknak, mert néhány (nem egyszer manipulált) képsor járja be a médiát.
atapapa
Ha cinikus lennek azt mondanam, ez mindig igy van a gyakorlatban. A politikust csak a nepszerusege erdekli, es ugy is fog donteni.. de ha ezt a gondolatmenetet vegigvezeted, akkor az jon ki, hogy az orszaghoz iranyitasara teljesen alkalmatlan szelkakasokrol beszelunk. Szoval inkabb ne folytassuk.
Igor
Nem kell ehhez cinikusnak se lenned.
De jelen esetben nem az országról beszélek.
Mit nyilatkozott Cameron 2 hónapja a migránsokról és mit tegnap?
Mi volt az álláspontja az osztrákoknak az ingyen, segítő szándékkal a menekültet határig szállító személyről 3 napja és mi ma?
Jelenleg pont Orbán tűnik a legkövetkezetesebbnek az alapkérdésben (azon lehet vitázni, hogy ebben mennyire van igaza), sőt, két hónapja úgy tűnt, hogy a kerítésügy csak ingyencirkusz és népszerűséghajhász ügy, utólag meg csak legyinteni lehet rá.

több mint 10 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 607 — No 1 Lijiao Gong fan
Mintha teljesen a közhangulat vezérelné a politikusokat is, egyik nap még bűncselekménnyel vádolja azt, aki migránst szállít, másik nap már adományoz a szállítóknak, mert néhány (nem egyszer manipulált) képsor járja be a médiát.
atapapa
Ha cinikus lennek azt mondanam, ez mindig igy van a gyakorlatban. A politikust csak a nepszerusege erdekli, es ugy is fog donteni.. de ha ezt a gondolatmenetet vegigvezeted, akkor az jon ki, hogy az orszaghoz iranyitasara teljesen alkalmatlan szelkakasokrol beszelunk. Szoval inkabb ne folytassuk.

De akarmi a mozgatorugo (bar itt feltetelezed hogy van valamilyen valodi, realis tervuk...ami egy pretty big if 😛), igenis megerdemlik es a fejukre kell olvasni a kritikat (ami szinten a munka resze ebben a foglalkozasban, de MTVA-val, Szazadveggel es nem tudom en hany spindoctorral a hatuk mogott szinten nem lehetne gond..), mert szarul vegeztek a dolgukat.
Logisztikai, valsagkezelesi es PR szempontbol foleg.

Ha a rendorok pont ilyen gyenge szinten, osszevissza csapkodva vegeztek volna a dolgukat, mar lehet hogy tobb szaz halott lenne, es ott tartanank amit a Jobbik vizional...

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
JéBé Green Bay Packers 7 732
Azt a szerencsétlen kisgyereket akinek a képe bejárta a világsajtót a teljesen biztonságos Törökországban szállították hajóra. Mindenki aki nem köszöni meg a vajas kenyeret, a vizet és a tetőt a feje felett bármelyik menekülttáborban az gazdasági bevándorló és úgy is kéne bánni vele. Ehelyett ingyen buszjáratokkal és rendőri pompával vonulnak át az országon irtózatos mocskot, feszült közhangulatot és rossz külföldi sajtót hagyva maguk után.. Nagyon szomorú.

Szerkesztette: JéBé
több mint 10 éve
Bocs, nem akarok szemelyeskedni, de te is és én is kevesek vagyunk hozzá,hogy úgy ennyire belelassunk egy-egy döntés motivaciojaba.
undisputedly
A legjobb mondat, amit mostanában olvastam a témában itt.
Valami elmeháborodott szintet ütött meg a menekültek/EU/Orbán/USA/szabójános által az ügyben kifejtett magatartásának valódi mozgatórugójának belemagyarázása. Itthon és külföldön egyaránt.

Ez egy lehetetlen állapot, amire teljesen felkészülni senki nem készült fel, nem is lehetett, a szitu kezelésére hozott szabályokat egyik nap számon kérik rajtunk, másik nap ugyanezek lépnek át a szabályokon.
Ennek az ügynek közvetlen nyertese nagyon nincs, és szinte mindenki csak lohol az események után.

több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 227
 www.youtube.com/watch?v=IyBbq96mKXk&app=desktop

szerintetek mikor jött rá, hogy igazából mit mondott? rájött-e? 😊
Gyurma
Mikor hétfőn berángatják egy nyaklevesre.
több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 341 — zászló zászló szív
De ha mégsem tekintenénk el, akkor tegnap konkrétan a fél Eszak-dunántúl állt.

James007
Ha tegnap kezdődött volna a kormányzat kommunikációs hadjárata, egyet is értenék veled. Arra akartam utalni, hogy a közbeszéd már előtte is erről szólt. Természetesen engem is bosszant, hogy ide fajult ez a helyzet, és egyetértek, semmi keresnivalója nincs gyalog senkinek az M1-en.

több mint 10 éve
James007 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 1 948
Hol is vagyunk mi elsődleges belépési hely a szírek, afgánok, irakiak számára?????
James007
Imádom, amikor a számba adják a szavakat. Sehol nem mondtam, hogy azok vagyunk.
Gyurma
Igazad van, nem mondtál ilyet. Pusztán utaltál rá, de ezen ne vesszünk össze.

Most ha eltekintünk a vonulás okozta közlekedési káosztól: hány ember életét befolyásolta direktben a menekült ügy?
Gyurma
"Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezetékhálózattól... mit tettek a rómaiak értünk?"
De ha mégsem tekintenénk el, akkor tegnap konkrétan a fél Eszak-dunántúl állt.

Aztán majd szépen elosztani, aki tényleg menekült, a többit meg visszaküldeni a határ másik felére.Gyurma
Másnap ismét itt lesz.
több mint 10 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan
szerintetek mikor jött rá, hogy igazából mit mondott? rájött-e? 😊
Gyurma
Van szerencsém személyesen ismerni ezt az embert, nem hiszem hogy neki túl nagy problémát okozna kimondani ilyesmit. Anno ő volt az, aki beszólt hogy külföldön az érdemi munka helyett azzal kénytelen tölteni az idejét, hogy a kormány hülyeségeit magyarázza... ki is rakták a külügyből.
több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 341 — zászló zászló szív
Hol is vagyunk mi elsődleges belépési hely a szírek, afgánok, irakiak számára?????
James007
Imádom, amikor a számba adják a szavakat. Sehol nem mondtam, hogy azok vagyunk. De, min is változtat, hogy te, a rendőrség, a BÁH, az önkéntesek vagy akár én tudom ezt? Hát semmin. Papírok eldobva, Görögország (aki egyébként baszik az egészre) elfelejtve, maradunk mi, akiknek ígyis-úgyis le kell folytatni a regisztrációt. Csak ha elfogadjuk az EU segítségét, akkor elismerjük hogy baj van, és az nincs, mert a kerítés megoldja, és ha meg nem, akkor az EU a hibás. Aztán most, hogy felajánlották, hogy a kvóta rendszer szerint tőlünk is elviszik, "hajlunk" az egyezségre.

Nincs itt semmi látnivaló, Habony & Co. dolgozik, megint a szokásos dolog történt: felülírja a kommunikációs cél a praktikumot.

Most ha eltekintünk a vonulás okozta közlekedési káosztól: hány ember életét befolyásolta direktben a menekült ügy? Én ott lakom a Keleti mellett, vonattal járok fel, BKK-val közlekedem, a közeli boltokban vásárolok, és őszintén, semennyire sem érintett volna meg, ha nem megyek oda beszélgetni a rendőrökhöz hazafelé, vagy viszek pár csokit a gyerekeknek (nem szelfiztem, sőt nagyon kerültem minden sajtóst). Szóval hány embert? Legyen mondjuk 100 ezer (és akkor NAGYON túloztam). De mégis mindenki erről beszél. Szóval a Fidesz nyert. És a szépen felépített kommunikált világképbe csodálatosan illeszkedik a fenti hotspot elutasítás is.

A határzárban én nem hiszek, nem hiszem hogy megoldaná a problémát. A határmenti "begyűjtésben" annál inkább. Ott kell regisztrálni, orvosi vizsgálat, tisztavíz, önkéntesek adjanak enni nekik, mindenki legyen boldog. Aztán majd szépen elosztani, aki tényleg menekült, a többit meg visszaküldeni a határ másik felére. Ebben szerintem nem lehet vita, ahogy abban sem hogy senkinek semmi keresnivalója nem volt Bp-en közülük.

Bocs, nem akarok szemelyeskedni, de te is és én is kevesek vagyunk hozzá,hogy úgy ennyire belelassunk egy-egy döntés motivaciojaba.
undisputedly
Nem veszem annak 😊

Én 1000 szálon kötődök a rendszerhez, de szerencsére mivel senkit nem zavarok, ezért nyugodtan beszélhetek sületlenségeket.

Szóval igenis egyértelmű a motiváció: kommunikáció, visszaszorítani az egyre inkább előretörő Jobbikot, kihúzni a baloldal utolsó esélyét is arra, hogy valaha visszatérjenek. Nem bonyolult ez.

(Lehet félreérthető voltam, én a regisztrációs hotspotok elutasításáról írtam, nem a kvóta rendszerről.)

több mint 10 éve
James007 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 1 948
de lassan elkezdek drukkolni a kormánynak, hogy tartson ki az álláspontja mellett. Szerencsére a V4-ek között véleményegység van.
undisputedly
Melyik álláspontja mellett, ha kérdezhetem? 😊

Teljesen megdöbbentő, hogy mennyire elfelejti mindenki, hogy hétfőn pont a magyar cselekmények indították be a folyamatokat, és előtte eleve a tranzitzónákkal mi már gerjesztettük a helyzetet (mert egyébként ugyanúgy vannak menekültek máshol is a városban). Az is elmarad, hogy a hotspot kialakítását a magyar kormány utasította vissza (mert azzal elismertük volna, hogy mi is "elsődleges" belépési hely vagyunk).

Folyamatosan a határvédelemről beszél OV, de ez akkora baromság, mint széllel szemben vizelni, az érkező "pár" embert megállítani kb. lehetetlen.

És hogy ettől még nincs felelőssége a német-francia tengelynek? Dehogynem! A kvóta rendszerrel a tető akarják felépíteni, de közben nincs kész a ház, aztán meg össze-vissza nyilatkozik mindenki. Az Unió képtelen kezelni egy ilyen helyzetet, és egészen addig így is lesz, amíg van rá mód és lehetőség, hogy a pillanatnyi politikai érdekek felülírják a józan ész és a racionalitásokat.

Továbbra sem tudom, hogy mi a megoldás. Két dolgot viszont tudok: 1) a "határvédelem" abban az értelemben, ahogy OV gondolja lehetetlen. 2) ezeknek az érkezőknek jelentős része tényleg menekül (mindig lesznek akik kihasználják a káoszt, de kizárt hogy a többség kamu szír legyen), és kiszolgáltatott embereket nem lehet biodíszletnek használni politikai ügyekhez (ezért gyűlölöm a "cigánykérdést", a "nagycsaládosokat" meg a "nyugdíjasokat", természetesen mint témákat)
Gyurma
Hol is vagyunk mi elsődleges belépési hely a szírek, afgánok, irakiak számára????? Max az albánok tekintetében...
Ha Nógrádi által említett százalékos arányokat vesszük, akkor a németek által menekültként el nem ismert személyek száma - akiket a dublini rendelet alapján a regisztráció helyére küldik majd vissza - ebben az évben is már bőven 100e fölötti. Miért is kellene Magyarországnak a regisztrációt elmulasztó görögök helyett tökön rúgnia magát? (Hozzáteszem, a dublini rendelet regisztrációs részét a németek nyomták át valamilyen, akkor még nem teljesen világos okokból. Most már mindenki sejti, hogy a németek már akkor arra készültek, hogy a sértődött törökök rányomják Európára a náluk kempingezőket.)

Az a nagy büdös harci helyzet, hogy mindenki sz@rik az egészre addig, amíg tőle kellő távolságban zajlanak az események (Szicília, Görögország). Budapesten sem érdekelt senkit, amíg csak a Mórahalmi paraszt paradicsomát taposták el. Puzsérral egyetértve a kényszeres politikai korrektség és az intolernciát toleráló multikulturalizmusba vetett dogmás hit megbénítja Európa intézményeit.
Az osztrákok nemsokára megtapasztalhatják, hogy nem csak a mórahalmi paraszt problémájáról van szó, el is kezdték lezárogatni a határt..

A jelenlegi kormányzatnak a felelősségét én csupán abban látom, hogy ezeknek az embereknek nem szabadna Budapesten (M1-en, vagy útközben bárhol) lenniük. Amikor határon begyűjtik őket, akkor Debrecen, Szeged és Röszke helyett rögtön a Kisalföldre kellene őket szállítani, ahol a kiépített ideiglenes táborokban elvégzett regisztráció után mehetnének arra, amerre akarnak. (Természetesen Burgenland iránya jól kitáblázva.) Mehetnének akár a zöld határon is, akkor legalább megtudhatnánk, hogyan kezeli a helyzetet egy demokratikus kultúrállam... Ebben az esetben a dublini kötelezettségünket is teljesítjük, s az országunk is kevésbé sínyli meg annyira a cross countryt, nem utolsó sorban pedig kevesebb vágóképet tudnánk szolgáltatni a médiahiénáknak.

A végső megoldás pedig a közös uniós határőrség, a hermetikus határvédelem, a külső határoknál nagy kapacitású befogadóállomások, és ekkor már nagyban lehetne garantálni, hogy tényleg csak azok jöhessenek be, akiket akarunk is. Ha ez megvan, akkor lehetne arról vitatkozni, hogy melyek azok a csoportok, akiket szívesen látunk és melyek azok, akiket nem. S ha ez is megvan, akkor pedig lehetne elkezdeni kvótázni. | Bár azt még mindig nem tudom elképzelni, hogy ki fogja elmagyarázni a mi Ahmedunknak, hogy Gilvánfa ugyanolyan jó hely, mint Konstanz... |
több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 471 — nabege2@yahoo.com
De ha én menekült vagyok úgy is viselkedek! Nem dobálom vissza a kaját és a piát durciból és próbálom betartani az itthoni törvényeket. Ezért nem fogom én őket sajnálni.
Amit nem értettem és most sem értek. (bár állítólag kisebb csoportokban csinálják) Szóval miért nem mennek tovább gyalog???? Ha már ide bejöttek innen már szinte sima ügy gyalog Németország!
több mint 10 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 706
és akkor mostantól a probléma áttolva a labancokra...győzött a jobbik
több mint 10 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 491
Esetleg valaki lemond-e, belugyminiszter mondjuk, a valsag tokeletlen kezelese miatt, az erdekelne meg 😀 (na en is elrohogtem magam, mikozben irtam a mondatot..)
Igor
Miért lenne a b. miniszter a hibás? Ő itt se volt...
Klaci79
Pont ezt akartam mondani, világ vicce az az ország, ahol a válsághelyzet bevezetésével harsogják tele a médiát, közben a belügyminiszter meg valahol délen lógatja a kókadt pöcsét.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 10 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 712 — SuperBowl Champions 2013/2014
@Gyurma

Azon álláspont mellett, hogy a nyugat-europai hozzaallas elhibazott és nem látják a hosszú távú következményeit a vanillapolitikanak.

Abban sem értek egyet, hogy egy 170 km hosszú hatarszakaszt ne lehetne hermetikusan levedeni. Nem egy példa volt mát rá a világban.

Bocs, nem akarok szemelyeskedni, de te is és én is kevesek vagyunk hozzá,hogy úgy ennyire belelassunk egy-egy döntés motivaciojaba. Azért mert leirod,hogy a kvóta rendszer azért lett elutasitva, mert azzal valamit is beismert volna a kormány, az attól még nem lesz igaz. Ugyanenbyi letalapja van,ha aut írom,hogy ténylegesen azért lett elutasitva a kvotarendazet mert az csak szivohatast generál a többi menekultre nézve.