Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960
Valami bivalybasznádi párszáz lelkes faluból volt "oknyomozás", ahol lemondott a polgi, mert elege lett, hogy a zemberek csesztek közmunkában árkot tisztítani vagy mi. A riportból részletesen megtudtuk, hogy márpedig a zemberek nem csesznek árkot tisztítani, mert igenis rendesen tiszítanak, mán vagy nem is tudom hányszáz méterrel elkészültek ősz óta. Bezzeg a lemondott polgi az nagyon gyanús eset, mert nem elég, hogy lemondott, de még valami vállalkozó is vagy mifene. Már amellett, hogy nem Fideszes. peterk2005
a mai Heti Válaszban hosszan ecsetelik a közmunka előnyeit. Idéznék két gyöngyszemet (ha már itt tartunk, a falu neve Gyöngyfa, de ez valóban lényegtelen):

"Olyan térségben robotol nyugdíjasként, ahol rengetegen aktív korunkban sem dolgoznak"
Hát baszomalássan, tetszettek volna munkahelyeket teremteni.

A Belügyminisztérium szerint Gyöngyfán kőműves, épületburkoló, húsipari dolgozó és gyógynövénytermelő munkanélküli is van. Kiváló összetétel egy mezőgazdasági beruházáshoz."
Itt asszem hangosan felröhögtem, miközben apró darabokra akartam tépni az egész kurva lapot...

A lap szerint köztartozása van, és tavaly jött ki egy olyan rendelet, hogy köztartozással bíró személy nem lehet polgármester. Gyönyörű karóbahúzás, mit mondjak.

Mindig jövőre
több mint 10 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 695
Apropó, a minap nem tudom mi jött rám, de megnéztem a HírTV-n a Célpont nevű oknyomozó műsort, (Remélem jól emlékszem, hogy a HírTV-n ment. Ha nem ott, akkor az Echo-n, tökmindegy)

Hátapám.... Az oké, hogy nebáncsukviktort, meg szeressük a NER-t ésatöbbi, node ezt azért nem vártam...

Valami bivalybasznádi párszáz lelkes faluból volt "oknyomozás", ahol lemondott a polgi, mert elege lett, hogy a zemberek csesztek közmunkában árkot tisztítani vagy mi. A riportból részletesen megtudtuk, hogy márpedig a zemberek nem csesznek árkot tisztítani, mert igenis rendesen tiszítanak, mán vagy nem is tudom hányszáz méterrel elkészültek ősz óta. Bezzeg a lemondott polgi az nagyon gyanús eset, mert nem elég, hogy lemondott, de még valami vállalkozó is vagy mifene. Már amellett, hogy nem Fideszes. A műsor második részében meg valami újonnan felbukkant tüntetővezérről derítették ki, hogy még a múlt században hamis diákigazolvánnyal kapták el a metrón. Legalábbis ha jól értettem. Nem biztos, mert amúgy annyira zagyva volt a sztori, hogy ahhoz képest a Duna vize kristályvíz.

Ilyenkor eszembe jut a Fekete Doboz (amit amúgy szintén szétcsesztek az évek, ha már itt tartunk), és elszégyellem magam. Fiatal fiúk és lányok, akik lehet, hogy már főiskolán, egyetemen tanulhatták a média szakmát. Ehhez képest a színvonalra a bányász béka is messze felülről néz le. Csak abban bízom, hogy tudnak ezek a srácok jobbat is, mert ha ilyen a mai fiatal nemzedék, amit ezek produkálnak, akkor ide tényleg százezrével kell a közmunka....peterk2005
nem az a lényeg, hogy színvonal legyen...csak annyi, hogy még mindig lehessen rugdosni azt aki nem narancsos...ha ott derülnek ki disznóságok akkor nagy a hallgatás
ami ráadásul a legszomorúbb,..hogy rohadtul nem érdekli őket, hogy igaz legyen a sztori, csak legyen...néha már hányok tőlük...mondjuk amúgy se szeretem, ha egy újságíró csak az ellenzékkel foglalkozik
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
Apropó, a minap nem tudom mi jött rám, de megnéztem a HírTV-n a Célpont nevű oknyomozó műsort, (Remélem jól emlékszem, hogy a HírTV-n ment. Ha nem ott, akkor az Echo-n, tökmindegy)

Hátapám.... Az oké, hogy nebáncsukviktort, meg szeressük a NER-t ésatöbbi, node ezt azért nem vártam...

Valami bivalybasznádi párszáz lelkes faluból volt "oknyomozás", ahol lemondott a polgi, mert elege lett, hogy a zemberek csesztek közmunkában árkot tisztítani vagy mi. A riportból részletesen megtudtuk, hogy márpedig a zemberek nem csesznek árkot tisztítani, mert igenis rendesen tiszítanak, mán vagy nem is tudom hányszáz méterrel elkészültek ősz óta. Bezzeg a lemondott polgi az nagyon gyanús eset, mert nem elég, hogy lemondott, de még valami vállalkozó is vagy mifene. Már amellett, hogy nem Fideszes. A műsor második részében meg valami újonnan felbukkant tüntetővezérről derítették ki, hogy még a múlt században hamis diákigazolvánnyal kapták el a metrón. Legalábbis ha jól értettem. Nem biztos, mert amúgy annyira zagyva volt a sztori, hogy ahhoz képest a Duna vize kristályvíz.

Ilyenkor eszembe jut a Fekete Doboz (amit amúgy szintén szétcsesztek az évek, ha már itt tartunk), és elszégyellem magam. Fiatal fiúk és lányok, akik lehet, hogy már főiskolán, egyetemen tanulhatták a média szakmát. Ehhez képest a színvonalra a bányász béka is messze felülről néz le. Csak abban bízom, hogy tudnak ezek a srácok jobbat is, mert ha ilyen a mai fiatal nemzedék, amit ezek produkálnak, akkor ide tényleg százezrével kell a közmunka....

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
iPademről nem engedi a szerkesztést az oldal, szóval ide írom hogy bocs, félreértettem amit írtál és igazad van.Gyurma Pappa
Jó hír nekem, rossz hír nekünk... 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 337 — zászló zászló szív
iPademről nem engedi a szerkesztést az oldal, szóval ide írom hogy bocs, félreértettem amit írtál és igazad van.

több mint 10 éve
 444.hu/2015/01/26/kosa-lajos-veletlenul-kikelt-az-offshore-biznisz-ellen-de-egy-nap-alatt-visszavonta-az-egeszet/
offshore cégek árulják a letelepedési államkötényt. a legsikeresebb tavaly 18 milliárdot kaszált úgy, hogy 14.5 millió Ft a jutaléka per ügy. hogy mi a fasz ?!?!gabtsi
nem igazán látom, hogy mi a gond: kereslet megtalálta a kínálatát, én örülök, hogy magyar állam ilyen olcsón kap hitelt (mert jelenleg az államkötvény viszonylag olcsó). ja, hogy hivatalosan küzdünk az offshore lovagok ellen? meg vagy lepődve a seggszáj bajnokságon?Gyurma Pappa
Hát, gyors fejszámolással ez évi 2.5%-os kamatlábat jelent, euro-ban. Ha simán a piacról vennénk fel, az öt éves euro kötvénynek a piaci kamatlába jelenleg kb. 2%. Azaz pillanatnyilag bukunk kb. 0.5%-ot és még be is engedjük azokat, akik drágábban adnak nekünk kölcsön a jelenlegi piaci árnál.

Még jó, hogy nem vagyunk világhatalom. Ha mi foglaltuk volna el katonailag az olajban gazdag Irakot, mi valószínűleg becsődöltünk volna miatta.peterk2005
Na, oké. Csak ott a gond, hogy a kötvénykibocsátás kb. 0 Ft, míg azért a hitelnek vannak egyéb feltételei a kamat mellett, hogy szakmailag fogalmazzak, nagyobb a tranzakciós költsége. A másik előnye, hogy a futamidőt a kibocsátójának szabályozza, a hitelnél meg ugye aki adja.

Azért a kötvény-hitel összevetést a csődhöz mérni erős csúsztatás.

több mint 10 éve
 444.hu/2015/01/26/kosa-lajos-veletlenul-kikelt-az-offshore-biznisz-ellen-de-egy-nap-alatt-visszavonta-az-egeszet/
offshore cégek árulják a letelepedési államkötényt. a legsikeresebb tavaly 18 milliárdot kaszált úgy, hogy 14.5 millió Ft a jutaléka per ügy. hogy mi a fasz ?!?!gabtsi
nem igazán látom, hogy mi a gond: kereslet megtalálta a kínálatát, én örülök, hogy magyar állam ilyen olcsón kap hitelt (mert jelenleg az államkötvény viszonylag olcsó). ja, hogy hivatalosan küzdünk az offshore lovagok ellen? meg vagy lepődve a seggszáj bajnokságon?Gyurma Pappa
Hát, gyors fejszámolással ez évi 2.5%-os kamatlábat jelent, euro-ban. Ha simán a piacról vennénk fel, az öt éves euro kötvénynek a piaci kamatlába jelenleg kb. 2%. Azaz pillanatnyilag bukunk kb. 0.5%-ot és még be is engedjük azokat, akik drágábban adnak nekünk kölcsön a jelenlegi piaci árnál.

Még jó, hogy nem vagyunk világhatalom. Ha mi foglaltuk volna el katonailag az olajban gazdag Irakot, mi valószínűleg becsődöltünk volna miatta.

több mint 10 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Más (vagy annyira nem is):
Tegnap levél jött a manyupomtól. Jelenleg 48%-on áll a tagdíj fizetők aránya. 3 nap van a maradék 22-re.
Szinte éreztem, mikor átutaltam a tagdíjat, hogy megy a levesbe.
Kíváncsi leszek, hogy lesz-e egyáltalán olyan pénztár, ami eléri a 70-et.
több mint 10 éve
két dolgot nem értek:
- miért van szükség közvetítő cégre, miért nem lehet ezt a magyar konzlátosokon keresztül intézni ?gabtsi
 coub.com/view/15mko

de ha már igen, hogyan lehet egy ilyen - azt gondolom berlbiztonsági szempontjából fontos kérdést - átláthatatlan tulajdonosi szerkezetű cégekre bízni ?gabtsi
Az egész ország tulajdonosi szerkezete átláthatatlan. Nem is kell, hogy átlásd. Minek akarod átlátni? Még olyat látnál, hogy elmenne a kedved az egésztől.
több mint 10 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
két dolgot nem értek:
- miért van szükség közvetítő cégre, miért nem lehet ezt a magyar konzlátosokon keresztül intézni ?
- de ha már igen, hogyan lehet egy ilyen - azt gondolom berlbiztonsági szempontjából fontos kérdést - átláthatatlan tulajdonosi szerkezetű cégekre bízni ? ja hogy RA látta a tulajdonosokat, csak mi nem tudjuk ki, akkor rembe van ? esetleg HÁ a nem nyilvános tulaj és ezért tudhatja csak RA ? aki nem mellesleg dönt arról, hogy kik legyenek ezek a cégek.gabtsi
Nem mondom hogy így van, de megvilágítanék egy másik lehetséges aspektust is: az ilyen ismeretlen/kétes hátterű cégek például kiváló terepei a titkosszolgálatoknak. Ha volt egy kis minimális eszük (amiben egyáltalán nem vagyok biztos), akkor ezek mind különféle titkosszolgálatokhoz tartozó fantomcégek, aminek következtében tulajdonképpen ugyanúgy rálátnak az igénylők körére, másrészt egy szép summát nyernek is, amivel kvázi szabadon gazdálkodhatnak, például olyan feladatokra, amiket költségvetésből, hivatalosan nem lehetne finanszírozni. Minden valamirevaló szolgálatnak a világon mindenhol vannak ilyen cégei, ahonnan "szürke" pénzei vannak. Csak remélni merem, hogy így van, és nem a kézenfekvőbb megoldás a nyerő...
több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 222

offshore cégek árulják a letelepedési államkötényt. a legsikeresebb tavaly 18 milliárdot kaszált úgy, hogy 14.5 millió Ft a jutaléka per ügy.

hogy mi a fasz ?!?!gabtsi
Üdv Magyarországon! Nézze meg valaki a honosítást is, nagyjából ugyanígy kapod meg az útlevelet.
több mint 10 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 695
két dolgot nem értek:
- miért van szükség közvetítő cégre, miért nem lehet ezt a magyar konzlátosokon keresztül intézni ?
- de ha már igen, hogyan lehet egy ilyen - azt gondolom berlbiztonsági szempontjából fontos kérdést - átláthatatlan tulajdonosi szerkezetű cégekre bízni ? ja hogy RA látta a tulajdonosokat, csak mi nem tudjuk ki, akkor rembe van ? esetleg HÁ a nem nyilvános tulaj és ezért tudhatja csak RA ? aki nem mellesleg dönt arról, hogy kik legyenek ezek a cégek.gabtsi
Mi nem igazán szeretjük az ilyen kérdéseket. Vagy talán az merül fel benned, hogy NER döntései nem a MAGYARORSZÁG felemelkedését szolgálják? Még a végén azt kell hinnem, hogy a bukott elmúltnyolcévet sírod vissza...ejnye-bejnye!!😀
több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 932 — Cowboys fan
két dolgot nem értek:
- miért van szükség közvetítő cégre, miért nem lehet ezt a magyar konzlátosokon keresztül intézni ?gabtsi
mert akkor nem lehet annyira könnyen levenni a vámot, és többet kell vele dolgozni.
- de ha már igen, hogyan lehet egy ilyen - azt gondolom belbiztonsági szempontjából fontos kérdést - átláthatatlan tulajdonosi szerkezetű cégekre bízni ? ja hogy RA látta a tulajdonosokat, csak mi nem tudjuk ki, akkor rendbe van ? esetleg HÁ a nem nyilvános tulaj és ezért tudhatja csak RA ? aki nem mellesleg dönt arról, hogy kik legyenek ezek a cégek.gabtsi
akinek kell, az átlátja a tulajdonosi szerkezetet, a többieknek meg nagyjából nulla közük van hozzá, fellebbezésnek helye nincs.
több mint 10 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
két dolgot nem értek:
- de ha már igen, hogyan lehet egy ilyen - azt gondolom berlbiztonsági szempontjából fontos kérdést - átláthatatlan tulajdonosi szerkezetű cégekre bízni ? ja hogy RA látta a tulajdonosokat, csak mi nem tudjuk ki, akkor rembe van ? esetleg HÁ a nem nyilvános tulaj és ezért tudhatja csak RA ? aki nem mellesleg dönt arról, hogy kik legyenek ezek a cégek.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 10 éve

offshore cégek árulják a letelepedési államkötényt. a legsikeresebb tavaly 18 milliárdot kaszált úgy, hogy 14.5 millió Ft a jutaléka per ügy.

hogy mi a fasz ?!?!gabtsi
nem igazán látom, hogy mi a gond: kereslet megtalálta a kínálatát, én örülök, hogy magyar állam ilyen olcsón kap hitelt (mert jelenleg az államkötvény viszonylag olcsó). ja, hogy hivatalosan küzdünk az offshore lovagok ellen? meg vagy lepődve a seggszáj bajnokságon?

több mint 10 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done

hogy mi a fasz ?!?!

ami nem hajlik, az törik!
több mint 10 éve
 444.hu/2015/01/23/ilyen-megalazo-helyzetbe-meg-nem-kerult-a-magyar-miniszterelnok/
Csattant.Amadeus91
Az Unio kétségbeesett utolsó próbálkozása, hogy visszahúzza az országot Európába.

több mint 10 éve
ghstzR New England Patriots Notre Dame Fighting Irish 1 279
 444.hu/2015/01/23/ilyen-megalazo-helyzetbe-meg-nem-kerult-a-magyar-miniszterelnok/

Csattant.Amadeus91
Amekkora retard, ezt is sikernek iteli majd meg 😊

több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 222

Csattant.
több mint 10 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
Valaki írta lejjebb, hogy az atom az tiszta.
A szél meg koszos, tele van porral.Lecsó
nekem erről a Tropico 5 ugrik be, ha ismeri valaki, lehet sokat tolták multiban a gammát a T. minisztériumokban, abban van az acélgyár leírásában, hogy 'Steel Mills are very important for our nature. As you know, steel is produced by combining coal and iron. The by-product carbon is released to be used as the basis for all biological life on Earth' 😀

több mint 10 éve
Valaki írta lejjebb, hogy az atom az tiszta.
A szél meg koszos, tele van porral.
több mint 10 éve
Most olvasom, hogy a napelemek és a szélerőművek alkatrészeire környezetvédelmi termékdíjat vetettek ki. A nukleáris erőművek altatrészeire viszont nem. Wow...

Gyenge poénnal mondhatnám, hogy nálunk sok a csótány, akik érzéketlenek a radioaktív szennyezésre. 😊

több mint 10 éve
A tízparancsolat a mores maiorum tipikus példája (differenciálatlan vallási-erkölcsi-jogi normák összessége). Azóta a jogfejlődés során a jogi normák már elég élesen elkülönülnek a vallási és erkölcsi normáktól, kezdve pl a római joggal. És pont ez az elkülönülés mutatja meg azt a határt, amit korábban kérdeztél. Ott a határ, ahol valamely cselekedet már a jogot is sérti, nem csak az erkölcsöt.
A tízparancsolat nem csúsztat, csak nem korszerű.. 😊James007
Én nem gondolom, hogy a tízparancsolat erkölcsi szempontból korszerűtlen lenne. Én erkölcsi szempontból közelítettem meg Jóska felvetését. Nem fogadom el, hogy vannak "magyarázható" erkölcstelenségek és "nem magyarázhatóak". Mindegy, hogy gyónáskor tíz miatyánkot kell elmormolni vagy ezret.

Jogi megközelítésből természetesen igazad van. De jogi szempontból nem is gondolom így. A jog végülis egy hatalmi erőszak-válasz, amit a közösség alkalmaz bizonyos erkölcstelenségek (bűnök) esetén. Mivel eleve már az erkölcstelenségek között is szelektál (mi a jogszerű és mi nem az), ezért természetes, hogy differenciál is.

több mint 10 éve
James007 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 1 948
Én se respektálom az ilyen pragmatikus bértollnokot/újságírót/hivatalnokot/stb., de maximálisan elfogadom érvnek, hogy (anyagi) előnyért cserébe cselekszik eképp. Ugyanis 2015-ben az emberiség töredéke csupán az, aki megteheti, hogy maximálisan "azt tegyen amit csak akar".Sobri Jóska
És hol a határ? Ha bankot rabol, két pénztárost fejbelőve és kaszál rajta 50 milliót, akkor az is rendben van, mert saját (anyagi) előnyért cselekedett?
Egyszerűen nem értem, hogy mit akarsz ebből kihozni. De tényleg...peterk2005
Ejha! Sikerült egy többszörösen minősített élet elleni bűncselekményt párhuzamba állítanod egy max erkölcsi kérdéssel. Ha a csúsztatás témában még egy picit gyakorolsz, akkor hamar helyed lehet neked is a honi médiában.. 😉James007
Olvass vissza inkább és megérted miről vitatkounk. Az életellenes bűncselekmény nem erkölcsi kérdés? A tízparancsolat is csúsztat, mert a "ne ölj"-t a ne paráználkodj, a ne hazudj, a ne lopj-al együtt tartalmazza?peterk2005
A tízparancsolat a mores maiorum tipikus példája (differenciálatlan vallási-erkölcsi-jogi normák összessége). Azóta a jogfejlődés során a jogi normák már elég élesen elkülönülnek a vallási és erkölcsi normáktól, kezdve pl a római joggal. És pont ez az elkülönülés mutatja meg azt a határt, amit korábban kérdeztél. Ott a határ, ahol valamely cselekedet már a jogot is sérti, nem csak az erkölcsöt.

A tízparancsolat nem csúsztat, csak nem korszerű.. 😊
több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Akinek még a szekta se ártott meg:

librarius.hu/2015/01/19/nem-kell-pokolgepekkel-megvedenem-az-istenemet-pajor-tamas-interju/

Nem kell robbantásokkal, pokolgépekkel és gyilkosságokkal megvédeni azoktól, akik Őt gyalázzák. Nem örülök neki, ha ezt teszik, de nem nemhogy megölni nem fogok senkit ezért, de gyűlölni sem, ezzel is jelzést adva, hogy az én Istenem a szeretet Istene. Ez segít különbséget tenni a mindenki számára, a szélsőséges iszlám és a kereszténység között. Vagy ha úgy tetszik, a fundamentalista kereszténység és a fundamentalista iszlám között. Direkt használom az eredetileg semleges tartalmú, de mára szitokszóvá vált “fundamentalista” kifejezést. Olyan értelemben tartom magam fundamentalista kereszténynek, hogy a Bibliát fogadom el a kinyilatkoztatás kizárólagos forrásának, azaz alapvető igazságait igyekszem tenni az életem fundamentumává: ilyen értelemben fundamentalista keresztény vagyok, de egy fundamentalista keresztény soha nem fog ölni, de gyűlölni sem. Mert az Ő könyvében az szerepel, hogy aki gyűlöl, az már embergyilkos.Sobri Jóska
szerencsére nem vallástudós
adok egy listát
 www.truthbeknown.com/victims.htm

Aki nem hiszi, annak utánajárnak