Politika

65 feliratkozó

több mint 11 éve
James007 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 1 948
Az a baj, hogy ha valakinek van egy (vagy több) rossz tapasztalata a közigazgatásról, akkor egyből nem csak általánosít, hanem az összes szexuális frusztráltságát egyből bele is tömi ebbe a témába.

De ha teszem azt, a magánszférával kapcsolatos tapasztalatokról nyitnánk egy topikot, akkor hány másodperc alatt lenne ott túlcsordulás? Ha csak a közműves cégekre, építőipari szakikra, telekommunikációs cégekre, a legtöbb bankra, áruházi eladókra, pincérekre, szakszervizekre, stb gondolok, akkor kiráz a hideg a "gyönyörűségtől".
Pont emiatt szerintem mindenki kezdjen inkább saját maga körül rendet rakni. Ha ezt a kritikai szemléletbe invesztált fene nagy energiát arra használnánk fel, hogy a saját dolgunk rendben menjen, akkor picit menne előre is a világ...

És ezt most népnevelői szempontból jól megmondtam!!! 😀
több mint 11 éve
James007 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 1 948
Nem tudom sajnálni a minisztériumokban és a kormányzati háttérintézményekben dolgozó narancsos droidokat. L. Jani még gáláns is volt, én simán 12 óráztatnám őket.
Amúgy akinek nem tetszik el lehet menni máshova dolgozni.
Akinek nem inge, ne vegye magára.

Egy a versenyszférában dolgozó állampolgár.xrace77
A "demagóg" jelző is felmerült bennem, mikor ezt olvastam, de már elmúlt.

Ami viszont nem múlt el, az a személyes tapasztalatom a versenyszféráról: ott is ugyanolyan arányban dolgoznak ostoba semmirekellők, és léhűtő, lusta túlélő művészek, mint az állami szférában.
több mint 11 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 949 — Lucas Scott
Na, erre a napi 10 órás melósnapra leszek kíváncsi, ha bevezetik.

Vrijbloed
nem változna semmi. Most is a közszférában 10-től 2-ig tart a munkaidő, azután is addig fog. Komolyan mondom, ha nem látnám magam körül itt az egyetemen, nem hinném el milyen szinten lehet szabotálni a munkát.Amadeus91
Sikerült több tízezer embert vérig sértened és munkakerülőnek titulálnod. Hihetetlen kombinációja tobzódik benned a butaságnak, a tudatlanságnak, a naivitásnak, az arroganciának és a nagyképűségnek. És baszod, egy nyamvadt egyetemi példát hozol fel! Komolyan kérdem, hogy ilyenkor nagyfiúnak érzed magad? Hogy most jól megmondtad?

u.i.: lehet, hogy inkább törölnöm kéne ezt a hozzászólást és némítani ezt fél-germánt.gdavid
Nono, te vetted magadra. Amúgy sem a tükör hibája, ha nem tetszik az arc amit benne látsz.Amadeus91
de a tükör tartó hibája, hogy ha félrevezető, torzító tükröt tart szándékosan ...

közigben dolgozom, csak mondok egy példát, hogy például kedden reggel 7 órától szerda hajnal fél 3ig dolgoztam, vagy tavaly is volt olyan, hogy egy héten 100 órát dolgoztam, és igen az 52 hétből jó ha van 5, mikor ténylegesen 40 óra körül dolgozom, nem pedig többet.

az, hogy te mit látsz az egyetemen, az pedig lefedi az összes és egész közigazgatást ... ha ilyen következtetéseket tudsz levonni, és ennyire általánosítasz, akkor bár igaz, hogy jó egyetemi kart választottál, de inkább elmehetnél politológus szakra, mert jó jogász sosem lesz belőled, talán analitikus gondolkodás fejlesztése segíthetne ebben neked, addig amíg így gondolkodsz, akkor csak felesleges időpocsékolás jogot tanulnod, mert nem lesz belőled jó jogász ...

@Sobri: te meg akkor ezek szerint rossz emberekkel vagy kapcsolatban, de ez már a te problémád ...

egy országos hatáskörű, önálló költségvetési szervben dolgozó kormánytisztviselő

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 11 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 081 — Lájkold a zsűrit!
Ha minden közigazgatásban dolgozó személy narancsos droid, akkor az összes külföldi tulajdonú cégnél dolgozó magyar állampolgár libsi zsidó, aki a Gyurcsány megbízására a magyar anyaföld kizsigerelésében segédkezik...

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 11 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you
Nem tudom sajnálni a minisztériumokban és a kormányzati háttérintézményekben dolgozó narancsos droidokat. L. Jani még gáláns is volt, én simán 12 óráztatnám őket.

Egy a versenyszférában dolgozó állampolgár.xrace77
Elhiheted, hogy nem mindenki narancsos droid, aki ott melózik.
több mint 11 éve
xrace77 Denver Broncos 4 625

Egy a versenyszférában dolgozó állampolgár.
több mint 11 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960
Emlékezzünk meg ma a Külügyminisztérium sajtóosztályáról, aki a magyar kormány kitiltási listájáról szóló értesüléseket így kommentálta:

444.hu: "sajtóértesülésekre nem reagálunk"
index.hu: "időben tájékoztatni fogjuk a közvéleményt"

Ennyiben adnék igazat Amadeusnak, a faszom tele van azzal, hogy az úgynevezett hivatalokban mennyire szarnak bele a munkájukba, csak az alkalmazottakat és a nyilvánosságot tudják baszogatni. Rohadjon le már a picsába a keze annak, aki ilyet sajtós létére le tud írni, de tényleg!

Mindig jövőre
több mint 11 éve

Vrijbloed
nem változna semmi. Most is a közszférában 10-től 2-ig tart a munkaidő, azután is addig fog. Komolyan mondom, ha nem látnám magam körül itt az egyetemen, nem hinném el milyen szinten lehet szabotálni a munkát.Amadeus91
Kurvára nem így van.

Egy Miniszterelnökségen dolgozó kormánytisztviselő.empty taxi
Plusz 1 empty!

Kurvára nem így van.

Egy minisztériumban dolgozó kormánytisztviselő.
több mint 11 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Lehet, de attól még hihetik ezt, nem?
És tevékenykedhetnek ennek érdekében.
És nem nem a 2014-es netadótervezetbe, vagy Vida-botrányba, vagy 2014 téli közvéleménykutatási eredményekbe buknak bele.
És ha bele is buknak, tuti, hogy nem az MSZP (és/vagy maradéka) lesz az új kormányzó erő. Sobri Jóska
Persze valóban nem most 2014-ben kell megnyerni a 2018-as választást. Ráadásul szerintem nagyon kemény 2015-16 jön, amiből komoly sebekkel fog tudni a kormánypárt kijönni. A nagy kérdés, hogy az ellenzék el tudja e érni, hogy ismét több embert érdekeljen a politika, mert abban biztos vagyok, hogy a fidesz azon fog dolgozni, hogy 2018-ban majd csak nagyon kevesen menjenek el szavazni. Annyira kevesen, hogy már önmagában a határon túli szavazatok is többséget biztosítsanak nekik 😀 Klaci79
valójában dec.31-ig kell talicskázni, utána elkezdődnek a kifizetések, részletlevágások és egyéb Anyegin dolgok, amivel eddig pecáztak és ha ma Tolcsi jól osztott, akkor holnap ezek a kvázi ingyenpénzek gyorsan elköltődnek és az pörgeti a mókuskereket. Hosszú hajrát fölösleges indítani ezt Botka is tudja......

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 351 — no es importante
Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.
Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 221

Vrijbloed
Sikerült több tízezer embert vérig sértened és munkakerülőnek titulálnod. Hihetetlen kombinációja tobzódik benned a butaságnak, a tudatlanságnak, a naivitásnak, az arroganciának és a nagyképűségnek. És baszod, egy nyamvadt egyetemi példát hozol fel! Komolyan kérdem, hogy ilyenkor nagyfiúnak érzed magad? Hogy most jól megmondtad?

u.i.: lehet, hogy inkább törölnöm kéne ezt a hozzászólást és némítani ezt fél-germánt.gdavid
Nono, te vetted magadra. Amúgy sem a tükör hibája, ha nem tetszik az arc amit benne látsz.
több mint 11 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 695
És nem nem a 2014-es netadótervezetbe, vagy Vida-botrányba, vagy 2014 téli közvéleménykutatási eredményekbe buknak bele.
És ha bele is buknak, tuti, hogy nem az MSZP (és/vagy maradéka) lesz az új kormányzó erő. Sobri Jóska
Viszont akkor tehetnénk fel a kérdést most 2014-ben, ki lehetne az, aki 2018-ban nyerhetne, mert csak a fideszt és az mszp-t látom jelenleg ezen a listán? Szeretném előrebocsájtani, hogy teljesen elfogulatlanul! Ezzel csak az a bajom, hogy ha a maszop nem tudja meggyőzni a szavazókat akár arról, hogy ő a kisebbik rossz, akkor maradhat a fidesz és itt az önkormányzatokban akár 16 éven keresztül élvezhetjük a semmittevésüket.
Pedig a fidesz vezetői tényleg mindent megtesznek annak érdekében, hogy az emberek végképp megutálják már őket. Szerintem már összehasonlíthatatlanul többet balfaszkodtak, mint anno a szocik, csak utóbbiak még ahhoz is amatőrök, hogy ezt kihasználják. Nem úgy látom, hogy Magyarországon egy semmiből jövő erő képes lenne 3-4 év alatt felépíteni valamit, amivel kormányzó erő lehet, mert itt 4-5%-ig tudnak csak eljutni, aztán egészen egyszerűen nem marad mozgásterük.
Természetesen szándékosan hagytam ki a jobbikot, hiszen náluk látok a legkevésbé kormányzási képességet.
Sajnos az lmp sem tud meggyőzni sok választót a "zöld politikájukkal" erre ugyanis az emberek nagy része még mindig nem vevő.
Persze valóban nem most 2014-ben kell megnyerni a 2018-as választást. Ráadásul szerintem nagyon kemény 2015-16 jön, amiből komoly sebekkel fog tudni a kormánypárt kijönni. A nagy kérdés, hogy az ellenzék el tudja e érni, hogy ismét több embert érdekeljen a politika, mert abban biztos vagyok, hogy a fidesz azon fog dolgozni, hogy 2018-ban majd csak nagyon kevesen menjenek el szavazni. Annyira kevesen, hogy már önmagában a határon túli szavazatok is többséget biztosítsanak nekik 😀 [/quote]
több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
 www.napi.hu/magyar_gazdasag/nagyot_bukott_a_fidesz.590123.html
Nem semmi bukás egy hónap alatt. Persze jelentősége igazán nincs, hiszen országos választás a közeljövőben nem lesz. Abban azonban biztos vagyok, hogy a fidesz kommunikációs gépezet most nagyon beindul majd. Vajon hogyan mutatja ezt be az esti m1 híradó? (Természetesen a kérdés csak költői)Klaci79
A 2006-os választások után ennél azért nagyobbat zuhant a kormány népszerűsége.
Akkor volt az őszödi beszéd, a tévészékház ostroma, a "nem megyünk el a Kossuth térről, amíg nem mond le a kormány", nagygyűlések naponta, stb.
Aztán a következő választások pont akkor következtek, amikor következniük kellett, 2010-ben.
Vagyis 2014 telének politikájának, pártpreferenciaváltozásainak semminemű jelentősége sincsen a 2018 tavaszi választások viszonylatában.
Majd 2017 őszén indul a kampány, addig kb 3 éve van mindenkinek, hogy gyűjtse a "muníciót".Sobri Jóska
az ugye megvan, hogy a Gyurcsány-kormány lényegében már 2010 szeptemberében elvesztette a 2014-es választásokat?
csak az volt a kérdés, hogy mekkora arányban sikerült nekik.

persze azt aláírom, hogy az MSZP, meg úgy en bloc az egész baloldal kispályás a kommunikációban (de legalább balfaszságban kárpótolják ezt), de attól még ha nem sikerül bebeszélni az emberekkel, hogy a szétrohadt kerítés igazából kolbászból van, akkor ők sem feltétlenül térnek vissza egy harmadik ciklusra.slowmotion
És ha bele is buknak, tuti, hogy nem az MSZP (és/vagy maradéka) lesz az új kormányzó erő.

Vrijbloed
Ez így egy túlzó általánosítás, de sajna van alapja.
Több fővárosi és környéki önkormányzattal is kapcsolatban állok (nem ügyfélszolgálatokra gondolok, ott mindig gürzik mindenki, hanem kabinet, irodavezetői, osztályvezetői szintekre), és rengetegszer adódik, hogy a 8:00-16:30 munkaidőből szinte csak a 9:00-12:00 időtartam a használható, elötte "rákészülés" folyik, ebédidő után pedig "levezetés".

több mint 11 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331

Vrijbloed
Végignéztem édesanyám nyugdíj előtti utolsó 15 évét, bérszámfejtő volt az államkincstárnál. Kezdték az A2-es kartonokon, aztán lassan eljutottak a számítógépig, de mindegy volt min dolgoznak, mert sosem jött haza időben. És nem azért, mert kávézgatott a kolléganőivel, hanem mert egy nem működő, fejletlen informatikai rendszeren dolgoztak, aminek a hatékonysága egy fos volt, a nyugdíjba ment munkatársak helyett nem jöttek újak, a meló meg nem fogyott, hanem csak több lett.

Mondjuk az egyetem nem a klasszikus közszféra. Mikor én jártam oda, már akkor is minden második oktató a vállalkozásából élt, amit a tanítás mellett nyugodtan elvezetgetett. Sőt, még jól is jött neki az egyetem, mert lehetett pályázgatni erre-arra...
több mint 11 éve
YoungZeeZee 9 412
en ismerek olyan helyet ahol napi 10ora a munkaido.igaz nem kozszfera de irodai melo.ja es 4nap melo 4nap szunet.😀
több mint 11 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 081 — Lájkold a zsűrit!

Vrijbloed
Kurvára nem így van.

Egy Miniszterelnökségen dolgozó kormánytisztviselő.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 11 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 281 — Ajmo Vatreni

Miniszterelnökségtől már nem egy ismerősöm jött el, emiatt (is), nem tudom nálunk mi lenne, de hogy sokan mondanának fel, az garantált, és így is van emberhiány.

Mondjuk összességében gondolom bírható lenne, abból kiindulva, hogy így is megvan a napi minimum 9 óra mindig...

Mindegy, ugye ez nem munka, ez szolgálat.Vrijbloed
Ebben az a legszebb, hogy közben meg megy az észosztás a vasárnapi szünnapról, mert, hogy a családnak együtt kell lennie.Az, hogy hétköznap 6-ig. 7-ig bölcsiben, óviban, iskolában lenne a gyerek az ok, de a vasárnap, na az szent dolog.
több mint 11 éve
gdavid New England Patriots 3 919 — Patriots fan

Vrijbloed

u.i.: lehet, hogy inkább törölnöm kéne ezt a hozzászólást és némítani ezt fél-germánt.

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 11 éve

Vrijbloed
nem változna semmi. Most is a közszférában 10-től 2-ig tart a munkaidő, azután is addig fog. Komolyan mondom, ha nem látnám magam körül itt az egyetemen, nem hinném el milyen szinten lehet szabotálni a munkát.
több mint 11 éve

Miniszterelnökségtől már nem egy ismerősöm jött el, emiatt (is), nem tudom nálunk mi lenne, de hogy sokan mondanának fel, az garantált, és így is van emberhiány.

Mondjuk összességében gondolom bírható lenne, abból kiindulva, hogy így is megvan a napi minimum 9 óra mindig...

Mindegy, ugye ez nem munka, ez szolgálat.
több mint 11 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 931 — Cowboys fan
Nem semmi bukás egy hónap alatt. Persze jelentősége igazán nincs, hiszen országos választás a közeljövőben nem lesz. Abban azonban biztos vagyok, hogy a fidesz kommunikációs gépezet most nagyon beindul majd. Vajon hogyan mutatja ezt be az esti m1 híradó? (Természetesen a kérdés csak költői)Klaci79
Akkor volt az őszödi beszéd, a tévészékház ostroma, a "nem megyünk el a Kossuth térről, amíg nem mond le a kormány", nagygyűlések naponta, stb.
Aztán a következő választások pont akkor következtek, amikor következniük kellett, 2010-ben.
Vagyis 2014 telének politikájának, pártpreferenciaváltozásainak semminemű jelentősége sincsen a 2018 tavaszi választások viszonylatában.
Majd 2017 őszén indul a kampány, addig kb 3 éve van mindenkinek, hogy gyűjtse a "muníciót".Sobri Jóska
az ugye megvan, hogy a Gyurcsány-kormány lényegében már 2010 szeptemberében elvesztette a 2014-es választásokat?
csak az volt a kérdés, hogy mekkora arányban sikerült nekik.

persze azt aláírom, hogy az MSZP, meg úgy en bloc az egész baloldal kispályás a kommunikációban (de legalább balfaszságban kárpótolják ezt), de attól még ha nem sikerül bebeszélni az emberekkel, hogy a szétrohadt kerítés igazából kolbászból van, akkor ők sem feltétlenül térnek vissza egy harmadik ciklusra.
több mint 11 éve
 444.hu/2014/11/26/orulet-van-a-veszpremi-valasztas-miatt/

ez megvan? Hatalmas lenne.
több mint 11 éve
azért nem mind1, hogy a kormány népszerűsége, vagy a fideszé csökkencsebi
Hidd el, 2006-ban az MSZP-é is csökkent a kormánnyal egyetemben.
És ha a Fidesz=kormánypárt, akkor tök mindegy.

több mint 11 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 949 — Lucas Scott
azért nem mind1, hogy a kormány népszerűsége, vagy a fideszé csökken

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 11 éve
Majd 2017 őszén indul a kampány, addig kb 3 éve van mindenkinek, hogy gyűjtse a "muníciót".