Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Itt bukik a gondolatmeneted.Oké, de továbbra se értem, hogy mi köze a témához.Szerintem elbeszelunk egymas mellett. En azt feltetelezem hogy aki tobb gyereket vallal az tudja ez mivel jar es megengedheti maganak. De akkor jomodu embereket minek tamogatni?
Olyan ez mikor a stadion építésnél vitatkozik valaki, hogy dehát szar a focink senki nem megy ki.
Fidesz nem az alapján hozza ezeket a döntéseket, hogy segítse a családokat és rohadtul leszarja a rászorulókat, mert ha nem tenné akkor
1. Részletesebb és kidolgozotabb lenne, hogy azokat jobban támogassa akiket érint a probléma
2. Lenne egy felső cap, hogy pl Varga Juditka meg a brutto 1 felett keresők ne kapjanak ilyet vagy max sávosan pár évig.
De ez egy szavazat vásárlás, hogy nézzétek mi adunk. Ráadásul ha nem ők maradnak egy eohadt nagy dilemma, mert mégegy lyuk a költségvetésen amit azonnal megszüntetni poltikai öngyilkosság.
Ezek a döntések azt mutatják, hogy a Tiszánál ők is már komoly támogatottságot mérnek.
Szívesen beszélgetek amúgy arról is, hogy az elvállatad és túlvállaltad magad akkor old meg gondolkodás amúgy amit én alapjába véve racionálisan saját környezetemben alkalmazok miért túl erős egy teljes társadalomra szerintem, de ha érdekel inkább egy másik hszben teszem.
Toca
Vagy azt mondod naivitas felnott embereket felnott ember modjara kezelni es vannak olyanok akik minimalberre szulnek? Na de az engem meg a tobbi adofizetot mit erdekelje, miert kellene azt finanszirozni?
Nekem egy viszonylag draga autom van, a szervizeles is viszonylag draga. Mikor megvettem tudtam hogy a fenntartas se lesz olcso, nem sirankozok. "Nagycsaladosoknak" is ezt a hozzaallast javaslom.
Hendrix
Nézz szét az utcán vagy menj be egy bevásárlóközpontba és tedd fel magadnak a kérdést, hogy szerinted az ott lévők közül vajon mennyi kezdett el osztani-szorozni a gyerekvállalás előtt.
Nagyon sokan nem foglalkoznak ezzel. Szeretnének egy gyereket, a többit meg majd megoldják és ennyi.
Ők ugyanúgy felnőtt emberek mint te, csak épp nem forintosítanak mindent és a gyerek számukra nem pénz kérdés.
több mint 1 éve
Ne mondjátok, hogy nem volt idő, amikor nem volt polgárpukkasztó a Pride. Szerencsére a szervezők is belátták, hogy ez így nem okés, így emlékeim szerint évek óta már figyelnek arra, hogy az átlag embereknél ne verjék ki... a biztosítékot 😊 Pár éve azt mondom, hogy egy napot ki lehet bírni, ha ezt megszüntetik, nem lesz olcsóbb a kenyér.Miért, előtte a Budapest Parádé mi volt?
NB2
Akkor érdekes módon ez nem zavart senkit.
több mint 1 éve
Oké, de továbbra se értem, hogy mi köze a témához.Szerintem elbeszelunk egymas mellett. En azt feltetelezem hogy aki tobb gyereket vallal az tudja ez mivel jar es megengedheti maganak. De akkor jomodu embereket minek tamogatni?
Olyan ez mikor a stadion építésnél vitatkozik valaki, hogy dehát szar a focink senki nem megy ki.
Fidesz nem az alapján hozza ezeket a döntéseket, hogy segítse a családokat és rohadtul leszarja a rászorulókat, mert ha nem tenné akkor
1. Részletesebb és kidolgozotabb lenne, hogy azokat jobban támogassa akiket érint a probléma
2. Lenne egy felső cap, hogy pl Varga Juditka meg a brutto 1 felett keresők ne kapjanak ilyet vagy max sávosan pár évig.
De ez egy szavazat vásárlás, hogy nézzétek mi adunk. Ráadásul ha nem ők maradnak egy eohadt nagy dilemma, mert mégegy lyuk a költségvetésen amit azonnal megszüntetni poltikai öngyilkosság.
Ezek a döntések azt mutatják, hogy a Tiszánál ők is már komoly támogatottságot mérnek.
Szívesen beszélgetek amúgy arról is, hogy az elvállatad és túlvállaltad magad akkor old meg gondolkodás amúgy amit én alapjába véve racionálisan saját környezetemben alkalmazok miért túl erős egy teljes társadalomra szerintem, de ha érdekel inkább egy másik hszben teszem.
Toca
Vagy azt mondod naivitas felnott embereket felnott ember modjara kezelni es vannak olyanok akik minimalberre szulnek? Na de az engem meg a tobbi adofizetot mit erdekelje, miert kellene azt finanszirozni?
Nekem egy viszonylag draga autom van, a szervizeles is viszonylag draga. Mikor megvettem tudtam hogy a fenntartas se lesz olcso, nem sirankozok. "Nagycsaladosoknak" is ezt a hozzaallast javaslom.
I know that when you shine they wish some days will be dark
Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 1 éve
Sajnos nem tudok másra gondolni, csak arra h van valami rejtett problémád.Ezt rossz olvasni, mi vagy te valami rossz hittérítő?😂😂 Saját démonaiddal küzdesz😂😂😂 Ilyen baromságot is régen olvastamPedig ezzel a nagy gyulolettel igencsak melle sodrodsz, hisz ertelmetlen.Latom rendszeres latogato/koveto/resztvevo vagy h ilyenekkel tisztaban vagy.Távolról emberismeréssel szerintem ne próbálkozz mert nagyon mellément 😂
Nincs azzal baj, ha vallalod a massagod, attol meg lehetsz ferfi.
Vagy neked OV mondja meg h ki az?
Te kis butus.
Lúdas Solymi
Veled ellentétben én nem látom mindenbe bele OV t, de ha neked így jobb akkor éld így az életed.
Én utálom OV t meg az egész fideszt, soesem szavaztam rájuk és nem is fogok, ezzel az egy döntésével kivételesen egyetértek.
kapitnono
Mitol felsz vajon? A sajat demonaiddal kuzdesz?
Vagy ha topmodell lanyok lennenek lenge ruhazatban, akkor mar ott csapolnal te is?
Vagy csak szimplan prud vagy?
Lúdas Solymi
kapitnono
Különben mi problémád lenne felvonulással?
A Kitörés-"túráról" mi a véleményed?
több mint 1 éve
Nem tudom hogy utána nézett e itt bárki az adókedvezmény feltételeinek, akit nem érint.Ugy gondolom, de lehet en latom rosszul, hogy mindenki akkora keresztet vegyen a nyakaba amekkorat elbir. Aki olyan szinten van hogy minden forint szamit, annak egyaltalan nem okos dontes 3-4 gyereket vallalni, de talan meg kettot se. Aki viszont ennek ellenere megteszi, az szepen felnott ember modjara oldja meg.Felmerul a kerdes hogy akinek adokedvezmenyekre van szuksege gyerek mellett, az mire vallal gyereket? Foleg tobbet. Erdekes jelenseg ez szamomra hogy sokan a csorosagra gyartjak a gyerekeket aztan mindenki segitse ki oket.Ezt úgy írod, mintha ez nem csak kampánypénz lenne hanem valós problémát megoldó intézkedés.
(Arrol nem beszelve hogy egyaltalan nincs ez az orszag olyan gazdasagi allapotban hogy ilyen kedvezmenyeket osztogasson, de mondjuk az nem ujdonsag hogy a kormany gazdasagi analfabeta, tehat ezen mar nem lepodok meg)
Hendrix
+x ezer forint sokat segít persze, addig amíg nem inflálják el és hát az gyorsan megy.
Amúgy igen sokakat éront kellemetlenül az elmult pár év az, hogy a kicentizett / kis tartalékot képző élet mellett minden elelmiszer a duplája mint volt nehezen kigazdálkodható.
Toca
Hendrix
Aki olyan szinten van, hogy minden forint számít, valószínűleg a 2-3 gyerek után járó adókedvezményt nem tudja érvényesíteni. A nők adómentessége után pláne így lesz.
Felmerül a kérdés, hogy csak azért vállalnak az emberek gyereket, hogy adókedvezményt kapjanak? Csak azért, mert egy bizonyos csoportnak jár valamilyen kedvezmény, ne vegye igénybe, csak mert nem igazságos? Tehet ő róla hogy nem az? Aki 25 év alatti tehet róla hogy neki is jár adókedvezmény?
Ha nem nézzük, a mostani módosítás mennyire fair, teljesen logikus. Az adókedvezmény lényege a gyerekvállalás eldöntésében a pro/kontra érvekben az előbbinél legyen egy sor. Aki egy gyereket vállal, kap adókedvezményt de lényegében nem növeli a népességet. A két gyerekes legalább szinten tart, a kormány szerint ez már elég az szja mentességhez.
Simán meg lehet magyarázni, hogy egyáltalán nem megfelelő ez az adókedvezmény rendszer, de ne az legyen már a hibás érte akit erint, miközben nem ő döntött úgy, hogy neki jár.
több mint 1 éve
Bödöcs, Ede kemény vasárnap
több mint 1 éve
Ez az SZJA mentesség lehet hogy alig valami egyéni szinten a legtöbbeknek, de nem is ez a lényeg. A felmérések szerint MP szarul áll a nőknél. Most erre az szja mentességre kell egy erősebb ajánlat. Nem lesz könnyű

több mint 1 éve
Oké, de továbbra se értem, hogy mi köze a témához.Ugy gondolom, de lehet en latom rosszul, hogy mindenki akkora keresztet vegyen a nyakaba amekkorat elbir. Aki olyan szinten van hogy minden forint szamit, annak egyaltalan nem okos dontes 3-4 gyereket vallalni, de talan meg kettot se. Aki viszont ennek ellenere megteszi, az szepen felnott ember modjara oldja meg.Felmerul a kerdes hogy akinek adokedvezmenyekre van szuksege gyerek mellett, az mire vallal gyereket? Foleg tobbet. Erdekes jelenseg ez szamomra hogy sokan a csorosagra gyartjak a gyerekeket aztan mindenki segitse ki oket.Ezt úgy írod, mintha ez nem csak kampánypénz lenne hanem valós problémát megoldó intézkedés.
(Arrol nem beszelve hogy egyaltalan nincs ez az orszag olyan gazdasagi allapotban hogy ilyen kedvezmenyeket osztogasson, de mondjuk az nem ujdonsag hogy a kormany gazdasagi analfabeta, tehat ezen mar nem lepodok meg)
Hendrix
+x ezer forint sokat segít persze, addig amíg nem inflálják el és hát az gyorsan megy.
Amúgy igen sokakat éront kellemetlenül az elmult pár év az, hogy a kicentizett / kis tartalékot képző élet mellett minden elelmiszer a duplája mint volt nehezen kigazdálkodható.
Toca
Hendrix
Szerkesztette: Toca
több mint 1 éve
Itt arról beszélünk, hogy 10-20-30e-ért (valakinek több) fogd be a szád és fogadd el ezt a szart. MP-nek fel van adva a lecke.Azért ekkora infláció mellett elég magas labda ez, hogy a 10-20-30 ezer forintnyi emelés mennyit is jelent valójában (a plakátokra ráfér, ok)
NB2
Kérdés, hogyan tudják kommuninkálni ezt a Tiszáék, hogy ez jobb esetben tűzoltásnak is kevés. Vagyis biztosan nem élnek tőle annyival jobban, hogy Lázár Jani mondásának megfeleljen, "világszenzáció" legyen 😊
több mint 1 éve
Itt arról beszélünk, hogy 10-20-30e-ért (valakinek több) fogd be a szád és fogadd el ezt a szart. MP-nek fel van adva a lecke.Ennél sokkal nagyobb a baj. Ezek a nyomorultak már azért leszavaznak mert rabszolga pénzért az illetékes helytartó rabszolga munkát biztosít nekik. Jó, hogy ilyenkor 20e Ft is már elég egy X-ért a bemagolt logók mellé.
NB2
És pont ezért nem Mordorban kell legyőzni a NER-t mert ott esélytelen, mert ott mindig legalább 2x több Ft-ot tolnak be mint te.
több mint 1 éve
Itt arról beszélünk, hogy 10-20-30e-ért (valakinek több) fogd be a szád és fogadd el ezt a szart. MP-nek fel van adva a lecke.
több mint 1 éve
Gyorsan örökbefogadná Szja-mentességért.Mondjuk azt megnézném, mikor az AFD elnökasszonyát beviszik az örsre a rendőrök a budapesti Pride-ról és egy cellába teszik valamelyik itt nyaraló német antifával.ez a homofób gyűlöletbeszéd?Ha tippelnem kéne, KSH-nyugdíjas vásárlói átlag-kosárétéken mérik majd. Tehát mondjuk az átlagnyugdíjas 60ezret fizet alapvető élelmiszerekre egy hónapban és visszakapja ennek az áfàjàt, 15rugót/hó. Kvázi nyugdíj pótlék.na majd, amikor vidéken begyűjtik az egyedülálló, kiszolgáltatott nyuggereket és komplett családoknak velük fognak bevásároltatniOrbán utasította Nagy Mártont, hogy állapodjon meg a kereskedelmi láncokkal, hogy állítsák meg az árak emelkedését. „Ha szép szóval nem megy, majd megy hatósági árakkal. Ha nincs megállapodás, jön a hatósági ár.” Ha ez sem lenne elég, a kereskedelmi haszon mértékét is korlátozni fogják.Én a nyugdíjjasoknak járó áfa visszatérítésre leszek kivi nagyon
gabokocka
gamerkr
Amadeus the Young
Btw. az elmúlt évekhez képest ez az OV beszéd felfelé lógott ki.
MC12
Amadeus the Young
Dzsokijuing
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 1 éve
Mondjuk azt megnézném, mikor az AFD elnökasszonyát beviszik az örsre a rendőrök a budapesti Pride-ról és egy cellába teszik valamelyik itt nyaraló német antifával.ez a homofób gyűlöletbeszéd?Ha tippelnem kéne, KSH-nyugdíjas vásárlói átlag-kosárétéken mérik majd. Tehát mondjuk az átlagnyugdíjas 60ezret fizet alapvető élelmiszerekre egy hónapban és visszakapja ennek az áfàjàt, 15rugót/hó. Kvázi nyugdíj pótlék.na majd, amikor vidéken begyűjtik az egyedülálló, kiszolgáltatott nyuggereket és komplett családoknak velük fognak bevásároltatniOrbán utasította Nagy Mártont, hogy állapodjon meg a kereskedelmi láncokkal, hogy állítsák meg az árak emelkedését. „Ha szép szóval nem megy, majd megy hatósági árakkal. Ha nincs megállapodás, jön a hatósági ár.” Ha ez sem lenne elég, a kereskedelmi haszon mértékét is korlátozni fogják.Én a nyugdíjjasoknak járó áfa visszatérítésre leszek kivi nagyon
gabokocka
gamerkr
Amadeus the Young
Btw. az elmúlt évekhez képest ez az OV beszéd felfelé lógott ki.
MC12
Amadeus the Young
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Nem kell ehhez romának lenni, fehér emberből is van szép számmal, akik boldogan tapsikálnak az ilyennek, és gondolkodás nélkül leszavaznak...Az "egyszerű magyar" végig is gondolja általában hogy vállal-e gyereket és ha igen akkor mennyit.De itt amúgy már jó ideje egy olyan választóréteget céloznak,akiknek nem kell sokat magyarázni se a gazdaságról,se az ország egyéb állapotáról,hanem csak vetsz nekik kedvezményeket meg segélyeket,aztán kérdések nélkül rád szavaznak.A romákról beszélek,és persze azon belül tisztelet a kivételnek.Ugy gondolom, de lehet en latom rosszul, hogy mindenki akkora keresztet vegyen a nyakaba amekkorat elbir. Aki olyan szinten van hogy minden forint szamit, annak egyaltalan nem okos dontes 3-4 gyereket vallalni, de talan meg kettot se. Aki viszont ennek ellenere megteszi, az szepen felnott ember modjara oldja meg.Felmerul a kerdes hogy akinek adokedvezmenyekre van szuksege gyerek mellett, az mire vallal gyereket? Foleg tobbet. Erdekes jelenseg ez szamomra hogy sokan a csorosagra gyartjak a gyerekeket aztan mindenki segitse ki oket.Ezt úgy írod, mintha ez nem csak kampánypénz lenne hanem valós problémát megoldó intézkedés.
Hendrix
Toca
Hendrix
Foresz
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 1 éve
Az "egyszerű magyar" végig is gondolja általában hogy vállal-e gyereket és ha igen akkor mennyit.De itt amúgy már jó ideje egy olyan választóréteget céloznak,akiknek nem kell sokat magyarázni se a gazdaságról,se az ország egyéb állapotáról,hanem csak vetsz nekik kedvezményeket meg segélyeket,aztán kérdések nélkül rád szavaznak.A romákról beszélek,és persze azon belül tisztelet a kivételnek.Ugy gondolom, de lehet en latom rosszul, hogy mindenki akkora keresztet vegyen a nyakaba amekkorat elbir. Aki olyan szinten van hogy minden forint szamit, annak egyaltalan nem okos dontes 3-4 gyereket vallalni, de talan meg kettot se. Aki viszont ennek ellenere megteszi, az szepen felnott ember modjara oldja meg.Felmerul a kerdes hogy akinek adokedvezmenyekre van szuksege gyerek mellett, az mire vallal gyereket? Foleg tobbet. Erdekes jelenseg ez szamomra hogy sokan a csorosagra gyartjak a gyerekeket aztan mindenki segitse ki oket.Ezt úgy írod, mintha ez nem csak kampánypénz lenne hanem valós problémát megoldó intézkedés.
Hendrix
Toca
Hendrix
több mint 1 éve
Ugy gondolom, de lehet en latom rosszul, hogy mindenki akkora keresztet vegyen a nyakaba amekkorat elbir. Aki olyan szinten van hogy minden forint szamit, annak egyaltalan nem okos dontes 3-4 gyereket vallalni, de talan meg kettot se. Aki viszont ennek ellenere megteszi, az szepen felnott ember modjara oldja meg.Felmerul a kerdes hogy akinek adokedvezmenyekre van szuksege gyerek mellett, az mire vallal gyereket? Foleg tobbet. Erdekes jelenseg ez szamomra hogy sokan a csorosagra gyartjak a gyerekeket aztan mindenki segitse ki oket.Ezt úgy írod, mintha ez nem csak kampánypénz lenne hanem valós problémát megoldó intézkedés.
Hendrix
Toca
Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 1 éve
És az is tévképzet h az egyszerű földi halandó lehet rasszista, homofób és xenofób. Mert ott kezdődik az egész. Ott csapódik le az emberek szintjén, ott lesznek az első hatások. Aztán ha van erre kereslet akkor nyilván megjelenik a nagy politikában, lesz kínálat. Aztán meg jönnek a nagy politikai cselekedet abból h ugyan mi gond lehet abból ha honfitársainkat fel rakjuk vagonokra haláltáborokra. Szóval de annak is van következménye ha te bmeik lennel (tudom h nem vagy az).Hát igen. Én puffoghatok, utálkozhatok, lehetek rasszista, nincs lényegi következménye.Van. Ahogy Trumpnak is, de még bizonyára Hitlertől vagy Sztálintól is akadna ilyen.OV szövege egyedül hergelésre jó, semmi másra.Van olyan szövege, ami nem csak hergelésre jó?
nagylaza, főpohárnok
Mikey
Az erkölcsi -és ebből fakadóan a tényleges- probléma az, amikor egy okos, művelt, tájékozott ember hatalomtechnikai okokból, szükség- és törvényszerűségből határokat lép át, aminek következtében károssá és ártalmassá válik.
Én liberálisként úgy vélem, hogy bárki bármit mondhasson, még egy politikus is, még ha komcsi, náci, vagy egyszerűen csak ostoba is.
A gond az, ha ezen mondásoknak áldozatai lesznek, és ha a felelősséget nem vállalják.
Nagy a különbség ha mondjuk a ténylegesen homofób, rasszista Novák Előd buzizik, akinek nincs államhatalom a kezében -tegye nyugodtan-, és ha a nem homofób, nem rasszista Orbán teszi ezt, akinek meg van, ő meg ne tegye, mert ártalmas. Sőt, Trump is bohócozza nyugodtan Zelenszkijt, igyon hypót a covid ellen, vagy akarja megvenni Grönlandot, mint nemelnök, hisz azt mond, amit akar, de ha amerikai elnökként teszi, az nagyon nem ugyanaz.
De ilyen lett a mainstream politika; posztmodern, populista, össze-vissza beszélő.
A világ nem fekete-fehér.
Őszentsége Sobri Jóska
Na de ha egy ország elnöke ilyen, legyen az akármilyen kis ország is, az már baj. Ha pedig a Föld egyik legnagyobb országának az elnöke ilyen, az már nagyon nagy baj.
Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy komolyan is gondolja, vagy csak politikai okokból mondja, a végeredmény ugyanaz.
Sajnos egyre többen vevők a szélsőségekre, a másik hibáztatására, ez pedig a legnagyobb probléma mind közül.
Mikey
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Felmerul a kerdes hogy akinek adokedvezmenyekre van szuksege gyerek mellett, az mire vallal gyereket? Foleg tobbet. Erdekes jelenseg ez szamomra hogy sokan a csorosagra gyartjak a gyerekeket aztan mindenki segitse ki oket.Ezt úgy írod, mintha ez nem csak kampánypénz lenne hanem valós problémát megoldó intézkedés.
Hendrix
több mint 1 éve
Felmerul a kerdes hogy akinek adokedvezmenyekre van szuksege gyerek mellett, az mire vallal gyereket? Foleg tobbet. Erdekes jelenseg ez szamomra hogy sokan a csorosagra gyartjak a gyerekeket aztan mindenki segitse ki oket.Az a szép, ha sok gyerek van! Az állam pedig azért van, hogy eltartsa! Nem hallottad még ezt?
Hendrix
több mint 1 éve
Hát igen. Én puffoghatok, utálkozhatok, lehetek rasszista, nincs lényegi következménye.Van. Ahogy Trumpnak is, de még bizonyára Hitlertől vagy Sztálintól is akadna ilyen.OV szövege egyedül hergelésre jó, semmi másra.Van olyan szövege, ami nem csak hergelésre jó?
nagylaza, főpohárnok
Mikey
Az erkölcsi -és ebből fakadóan a tényleges- probléma az, amikor egy okos, művelt, tájékozott ember hatalomtechnikai okokból, szükség- és törvényszerűségből határokat lép át, aminek következtében károssá és ártalmassá válik.
Én liberálisként úgy vélem, hogy bárki bármit mondhasson, még egy politikus is, még ha komcsi, náci, vagy egyszerűen csak ostoba is.
A gond az, ha ezen mondásoknak áldozatai lesznek, és ha a felelősséget nem vállalják.
Nagy a különbség ha mondjuk a ténylegesen homofób, rasszista Novák Előd buzizik, akinek nincs államhatalom a kezében -tegye nyugodtan-, és ha a nem homofób, nem rasszista Orbán teszi ezt, akinek meg van, ő meg ne tegye, mert ártalmas. Sőt, Trump is bohócozza nyugodtan Zelenszkijt, igyon hypót a covid ellen, vagy akarja megvenni Grönlandot, mint nemelnök, hisz azt mond, amit akar, de ha amerikai elnökként teszi, az nagyon nem ugyanaz.
De ilyen lett a mainstream politika; posztmodern, populista, össze-vissza beszélő.
Őszentsége Sobri Jóska
Na de ha egy ország elnöke ilyen, legyen az akármilyen kis ország is, az már baj. Ha pedig a Föld egyik legnagyobb országának az elnöke ilyen, az már nagyon nagy baj.
Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy komolyan is gondolja, vagy csak politikai okokból mondja, a végeredmény ugyanaz.
Sajnos egyre többen vevők a szélsőségekre, a másik hibáztatására, ez pedig a legnagyobb probléma mind közül.
több mint 1 éve
Felmerul a kerdes hogy akinek adokedvezmenyekre van szuksege gyerek mellett, az mire vallal gyereket? Foleg tobbet. Erdekes jelenseg ez szamomra hogy sokan a csorosagra gyartjak a gyerekeket aztan mindenki segitse ki oket.(Arrol nem beszelve hogy egyaltalan nincs ez az orszag olyan gazdasagi allapotban hogy ilyen kedvezmenyeket osztogasson, de mondjuk az nem ujdonsag hogy a kormany gazdasagi analfabeta, tehat ezen mar nem lepodok meg)
több mint 1 éve
arra készül a kormány amit Gyurcsányék már eljátszottak pontosan 20 évea szart leígérjük az égről, azt hazudjuk hogy a "költségvetés köszöni szépen jól van"
ha nem jön be, szopjon vele a következő kormány
ha bejön lesz egy újabb őszödi beszéd
Szerkesztette: atapapa
több mint 1 éve
Tudtam h csak elbeszélünk egymás mellett. 😉10.000,- Ft adókedvezmény jár egy gyerek után.A gyerekesek SZJA kedvezményének az a célja, hogy a gyerekvállalás ne pénzügyi döntés legyen, ami egy teljesen valid cél, hiszen ha nem vállalsz gyereket, mert nem teheted meg anyagilag az az érintettnek és az államnak is rossz.Nem értem ezt a 10.000 ft-ot.
Ettől még amúgy pénzügyi döntés továbbra is, hiszen pl. én egy gyerekkel semmivel nem vagyok előrébb attól, hogy 10.000,- Ft-tal többet kapunk, mint gyerek nélkül, de a cél teljesen jó és nem is értem a háborgást ezen.
Gazdasági oldalról lehet bírálni a döntést, de az hogy nekem nincs gyerekem (magyarán sokkal több pénzt tudok félretenni mintha lenne), ettől még nekem is járna ez, az nem gazdasági szempontú bírálat.
Jughead
Nálam a múlt hónapban 83.625 ft az szja, az asszonynak vmi hasonló lehet.
Biztos csak elbeszélünk egymás mellett. De most nem 10.000 ft-ról van szó.
steelwolf
Jughead
több mint 1 éve
Van. Ahogy Trumpnak is, de még bizonyára Hitlertől vagy Sztálintól is akadna ilyen.OV szövege egyedül hergelésre jó, semmi másra.Van olyan szövege, ami nem csak hergelésre jó?
nagylaza, főpohárnok
Mikey
több mint 1 éve
10.000,- Ft adókedvezmény jár egy gyerek után.A gyerekesek SZJA kedvezményének az a célja, hogy a gyerekvállalás ne pénzügyi döntés legyen, ami egy teljesen valid cél, hiszen ha nem vállalsz gyereket, mert nem teheted meg anyagilag az az érintettnek és az államnak is rossz.Nem értem ezt a 10.000 ft-ot.
Ettől még amúgy pénzügyi döntés továbbra is, hiszen pl. én egy gyerekkel semmivel nem vagyok előrébb attól, hogy 10.000,- Ft-tal többet kapunk, mint gyerek nélkül, de a cél teljesen jó és nem is értem a háborgást ezen.
Gazdasági oldalról lehet bírálni a döntést, de az hogy nekem nincs gyerekem (magyarán sokkal több pénzt tudok félretenni mintha lenne), ettől még nekem is járna ez, az nem gazdasági szempontú bírálat.
Jughead
Nálam a múlt hónapban 83.625 ft az szja, az asszonynak vmi hasonló lehet.
Biztos csak elbeszélünk egymás mellett. De most nem 10.000 ft-ról van szó.
steelwolf