Politika

65 feliratkozó

több mint 1 éve
NB2 New England Patriots 28 257 — nabege2@yahoo.com
Ha van olyan nő, akinek két gyerkőce van és mondjuk a bére 1,5 millió bruttó, ott azért már szép összeg marad nála...
több mint 1 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 969
kittli
Klaci79
Én nem értek a matekhoz, de valami elvetemült baromság ezaz 1200MrD

mongyuk számojjunk, becsléssel - van a NagyXaládosok 15k taggal, mongyuk az nem a tejes spektrum, de legalább van szám, annak a max adókedvezménye évente 2M, akkor ha a kedves szülőpár évente 30Met begombol bejelentve - ez ha 100%ban kihasználják az 30MrD

harmincad részről beszélük maximális kihasználás mellett, honnan jön a 1200MrD?
sutianap
Tényleg nem, de nem is baj...nem ezért szeretünk 😛 😀
65-70 ezer a 4 gyerekes anyukák száma. ez kb 50 MRd
200-250 ezerre teszik a 3 gyerekes anyukák számát 200-220 Mrd
600-700 ezer a 2 gyerekes anyuka. 600-700 Mrd Ft.
Ezek most a világgazdaság becslései, én egy picit nagyobbra becsültem.

Én elsőre úgy számoltam, hogy 695.000 az átlagkereset, bruttóban. Ez évi 8 340 000.
Ennek 15%-a 1 251 000Ft adó.
Tippre olyan 1 millió körülire tette a 4+3+2 gyerekes anyukák számát és akkor ez 1 251 000 000 000 Ft.
Hát így 😊
Klaci79
Te, egy ksh-t tőccs má le, mer má 40 millió magyar van...
sutianap
a számokat még értettem...ezt már nem 😊
Én csak elmondtam, hogy jött ki 1200 Mrd.
Kb 1 millió szülő (nő), átlagbérrel.
A 30 Mrd teljesen értelmezhetetlen ebben a kontextusban, hiszen 15% szja-t nem kell megfizetni.
Azt már nem is értem, hogy ezen felül is lesz még az apák fizetéséből mondjuk a családi adókedvezmény? Mert akkor még nagyobb összeg...szépen el lehet majd inflálni...
több mint 1 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487
kittli
Klaci79

mongyuk számojjunk, becsléssel - van a NagyXaládosok 15k taggal, mongyuk az nem a tejes spektrum, de legalább van szám, annak a max adókedvezménye évente 2M, akkor ha a kedves szülőpár évente 30Met begombol bejelentve - ez ha 100%ban kihasználják az 30MrD

sutianap

Én elsőre úgy számoltam, hogy 695.000 az átlagkereset, bruttóban. Ez évi 8 340 000.
Tippre olyan 1 millió körülire tette a 4+3+2 gyerekes anyukák számát és akkor ez 1 251 000 000 000 Ft.
Hát így 😊
Klaci79
Te, egy ksh-t tőccs má le, mer má 40 millió magyar van...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 1 éve
Toca Minnesota Vikings 20 324 — Vikings fan
Oké, de továbbra se értem, hogy mi köze a témához.
Olyan ez mikor a stadion építésnél vitatkozik valaki, hogy dehát szar a focink senki nem megy ki.

Fidesz nem az alapján hozza ezeket a döntéseket, hogy segítse a családokat és rohadtul leszarja a rászorulókat, mert ha nem tenné akkor
1. Részletesebb és kidolgozotabb lenne, hogy azokat jobban támogassa akiket érint a probléma
2. Lenne egy felső cap, hogy pl Varga Juditka meg a brutto 1 felett keresők ne kapjanak ilyet vagy max sávosan pár évig.

De ez egy szavazat vásárlás, hogy nézzétek mi adunk. Ráadásul ha nem ők maradnak egy eohadt nagy dilemma, mert mégegy lyuk a költségvetésen amit azonnal megszüntetni poltikai öngyilkosság.
Ezek a döntések azt mutatják, hogy a Tiszánál ők is már komoly támogatottságot mérnek.

Szívesen beszélgetek amúgy arról is, hogy az elvállatad és túlvállaltad magad akkor old meg gondolkodás amúgy amit én alapjába véve racionálisan saját környezetemben alkalmazok miért túl erős egy teljes társadalomra szerintem, de ha érdekel inkább egy másik hszben teszem.
Toca
Szerintem elbeszelunk egymas mellett. En azt feltetelezem hogy aki tobb gyereket vallal az tudja ez mivel jar es megengedheti maganak. De akkor jomodu embereket minek tamogatni?

Vagy azt mondod naivitas felnott embereket felnott ember modjara kezelni es vannak olyanok akik minimalberre szulnek? Na de az engem meg a tobbi adofizetot mit erdekelje, miert kellene azt finanszirozni?

Nekem egy viszonylag draga autom van, a szervizeles is viszonylag draga. Mikor megvettem tudtam hogy a fenntartas se lesz olcso, nem sirankozok. "Nagycsaladosoknak" is ezt a hozzaallast javaslom.
Hendrix
Én értem amit mondasz. Én is így élem az életemet. De attól még a világ sajnos nem így működik és igen van aki nem számol, van aki elszámol, van akinek meg közbejönnek a dolgok.
De nem értem ezt a pálcatörést illetve a kirohanást ezen emberek ellen amikor
1. Fogalmunk sincs se neked se nekem mit miért csináltak.
2. Legtöbb ember ezek közül megélni akar és ennyi és nem a pénz motiválja vagy hogy milyen autoval jár és nem tudja feltétlen összerakni a teljes koncepciót mi lesz a kovetkezo 5-10-20 évben.

Van közte olyan aki a pénzért csinálta a gyereket.
Van aki nem számolt csak gyereket akart.
Van aki számolt, de bedőlt a munkája.
Van aki jól számolt, de 1 helyett 2 gyerek lett.
Van aki nem számolt azzal, hogy az élelmiszer 2-3 év alatt duplája lesz.
Van aki elvált és egyedül neveli a gyereket.

Nem jó az általános adokedvezmény mert az pénzosztás és szavazatvásárlás. Viszont igenis lehet és szerintem kell is az államnak segítenie bizonyos rétegeket.
több mint 1 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 846 — Steelers fan
De tőled elég buta elvárás az, hogy az emberek azért ne szüljenek gyereket, mert úgymond nincs pénzük rá.
Ez már majdnem olyan mint a kínai egy gyerek szabályozás.

Meg mit jelent az h van-e rá pénze? Mi határozza ezt meg? Milyen költségeket kell beleszámolni?
Lúdas Solymi
Pedig elég butának kell lenni ahhoz, ha valaki úgy vállal gyereket, hogy nem látja előre miképp fogja felnevelni biztonságban, szeretetben, jólétben. Vagy felelőtlennek. Vagy mindkettőnek egyszerre. De mivel az emberek 99 százaléka teljesen agyhalott, buta és felelőtlen és impulzusok alapján hoz döntést (pontosabban reagál le történéseket), így az az általános, hogy a gyerekvállalásnál nem szempont a gyerek biztonsága, szeretetbelisége, jóléte.

Illetve globálisan: mivel a világ (egyik, de szerintem) legnagyobb problémája a túlnépesedés, így egy globális népességszabályozásra lenne szükség, mert hiába élünk már 8 milliárdan a Földön, ha ebből kevesebb, mint 800 milliónak van minőségi élete. De ehhez is több előrelátás és cselekvési potenciál szükségeltetne, mint amennyi a politikában van.
Őszentsége Sobri Jóska
Nem vitatkozva az álláspontoddal, (mindenkinek lelke rajta hogyan látja a gyermekvállalást) csak egy kérdés.
A biztonságot meg tudom teremteni, lakni, ruházkodni, enni, kitaníttatni menni fog.
Szeretet adott.
No de mi a jólét?
Jólét-e az, hogy van saját ház, van egy jármű amivel bármikor el lehet menni A-ból B-be, évente egy nyaralás, időnként hétvégi kirándulás stb...
De nem 100 millás pesti kecó, nem felsőkategóriás autó, nem külföldi nyaralás, nem sokcsillagos hétvégi wellness akármi.
Szóval csak kíváncsi lennék, mettől jólét a jólét.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 969
kittli
Klaci79

sutianap

Hát így 😊
több mint 1 éve
ozibozi New York Giants 21 053
Csak kapkodom a fejem és kezdem szar embernek érezni magam mert néhány "kolléga" kontójára szórtam a magomat és az gyümölcsöt is hozott.
Sajnálom, hogy én felelőtlenül a drága autó + magas szervízköltség, vagy esetleg rendszeres külföldi utazások helyett más prioritások mentén élem az életem. Leginkább pedig azt sajnálom, sőt szégyellem, hogy nekem így jó.

Akik kedvezmények miatt "gyártanak" gyereket, azok nem állnak meg 2-3-nál és sok esetben az adókedvezményt nem is tudják igénybe venni mivel nincs miből adót vonni vagy épp elengedni.
A 2 gyerekes családok meg végképp nem a kedvezményekre hajtottak eddig sem, mert a 2 gyerek után járó adókedvezmény + családi pótlék azért nem váltotta meg a világot.

De ha már így alakult, hogy jelen állás szerint az asszony szja mentessége alapján hozzánk b...nak egy kis pénzt, nem fogunk félreugrani előle, nem utaljuk vissza sem az államkincstárnak
sem hendrixnek se másnak.
kittli
Sikerül elérni a zsebnapóleonnak, hogy ezzel is megossza az embereket. Én nem gondolom, hogy akinek 2+ gyereke lenne, annak ilyen automatikusan járhat és az is biztos, hogy azért hogy ez meglegyen nem fogunk csinálni még egy gyereket. Ugyanakkor egyértelmű, hogy el kell fogadni és zsebre kell vágni mind ft-ot, amit kap az ember.
De elmondom, hogy miért nem tetszik ez. Bevételi oldalon emlékeim szerin 38 000 Mrd Ft a költségvetés. Ez a tétel pedig ha jól olvastam egy 1200 Mrd Ft-os léket fog ütni a költségvetésen. Mivel a kiadási oldal kb 40 000 Mrd Ft, jól látszik, hogy a gap már eleve 2000 Mrd Ft, így összesen olyan 3200 Mrd Ft lesz. A költések hatására természetesen lesz némi extra adóbevétel, ezzel úgy számolhatunk, hogy mondjuk 800 Mrd Ft extra hiányt fog ez vágni a költségvetésen.
Na ezt mindannyian fizetjük, így együtt. Fizetik az anyukák 4 gyerekkel, meg azok is akiknek csak 1 van. A nyugdíjasok, meg az aktívak is. De egészen nyilvánvaló, hogy mivel ebből 38000 Mrd Ft-ot tudnak kb összehozni, a különbség valahol jelentkezni fog. Tovább javul a kiváló egészségügyi helyzet (most éppen 1 év 1 hónap múlva kaptunk időpontot fogszabályzásra), tovább javul az oktatás, a közösségi közlekedés, stb-stb színvonala. Egyben biztos vagyok. Ezek az adóbevételek hiányozni fognak és így vagy államadósságot növelve fogjuk a szükséges pénzt behozni a költségbe, vagy más adók kivetésével, emelésével.
Azt gondolom, hogy egy normális és igazságos adórendszertől ismét tettünk egy lépést az átláthatatlanság felé. A kormány komoly erőforrásokat fektetett a családtámogatásokba, de egyre kevesebb és kevesebb gyerek születik. Azt gondolom, ha rájönnének, hogy nem mindenki úgy gondolkodik ahogy ők, vagyis nem mindenki pénzben mér mindent, jóval többet és hasznosabban is tehetnének.
Én nem éltem még más országban, de vajon a cseheknél, az osztrákoknál, a németeknél, a skandinávoknál van ilyen?
Klaci79

sutianap
Lehet benne van még annak a fele is amit még kitalálnak majd az MP miatti rettegésükben mint családbarátok
több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 995
De tőled elég buta elvárás az, hogy az emberek azért ne szüljenek gyereket, mert úgymond nincs pénzük rá.

Meg mit jelent az h van-e rá pénze? Mi határozza ezt meg? Milyen költségeket kell beleszámolni?
Lúdas Solymi
Pedig elég butának kell lenni ahhoz, ha valaki úgy vállal gyereket, hogy nem látja előre miképp fogja felnevelni biztonságban, szeretetben, jólétben. Vagy felelőtlennek. Vagy mindkettőnek egyszerre. De mivel az emberek 99 százaléka teljesen agyhalott, buta és felelőtlen és impulzusok alapján hoz döntést (pontosabban reagál le történéseket), így az az általános, hogy a gyerekvállalásnál nem szempont a gyerek biztonsága, szeretetbelisége, jóléte.

Illetve globálisan: mivel a világ (egyik, de szerintem) legnagyobb problémája a túlnépesedés, így egy globális népességszabályozásra lenne szükség, mert hiába élünk már 8 milliárdan a Földön, ha ebből kevesebb, mint 800 milliónak van minőségi élete. De ehhez is több előrelátás és cselekvési potenciál szükségeltetne, mint amennyi a politikában van.
Őszentsége Sobri Jóska
Mit jelent a jólét? Valóban olyan fontos az, hogyha a biztonság és a szeretet adott?
több mint 1 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487
Csak kapkodom a fejem és kezdem szar embernek érezni magam mert néhány "kolléga" kontójára szórtam a magomat és az gyümölcsöt is hozott.
Sajnálom, hogy én felelőtlenül a drága autó + magas szervízköltség, vagy esetleg rendszeres külföldi utazások helyett más prioritások mentén élem az életem. Leginkább pedig azt sajnálom, sőt szégyellem, hogy nekem így jó.

Akik kedvezmények miatt "gyártanak" gyereket, azok nem állnak meg 2-3-nál és sok esetben az adókedvezményt nem is tudják igénybe venni mivel nincs miből adót vonni vagy épp elengedni.
A 2 gyerekes családok meg végképp nem a kedvezményekre hajtottak eddig sem, mert a 2 gyerek után járó adókedvezmény + családi pótlék azért nem váltotta meg a világot.

De ha már így alakult, hogy jelen állás szerint az asszony szja mentessége alapján hozzánk b...nak egy kis pénzt, nem fogunk félreugrani előle, nem utaljuk vissza sem az államkincstárnak
kittli
Sikerül elérni a zsebnapóleonnak, hogy ezzel is megossza az embereket. Én nem gondolom, hogy akinek 2+ gyereke lenne, annak ilyen automatikusan járhat és az is biztos, hogy azért hogy ez meglegyen nem fogunk csinálni még egy gyereket. Ugyanakkor egyértelmű, hogy el kell fogadni és zsebre kell vágni mind ft-ot, amit kap az ember.
De elmondom, hogy miért nem tetszik ez. Bevételi oldalon emlékeim szerin 38 000 Mrd Ft a költségvetés. Ez a tétel pedig ha jól olvastam egy 1200 Mrd Ft-os léket fog ütni a költségvetésen. Mivel a kiadási oldal kb 40 000 Mrd Ft, jól látszik, hogy a gap már eleve 2000 Mrd Ft, így összesen olyan 3200 Mrd Ft lesz. A költések hatására természetesen lesz némi extra adóbevétel, ezzel úgy számolhatunk, hogy mondjuk 800 Mrd Ft extra hiányt fog ez vágni a költségvetésen.
Na ezt mindannyian fizetjük, így együtt. Fizetik az anyukák 4 gyerekkel, meg azok is akiknek csak 1 van. A nyugdíjasok, meg az aktívak is. De egészen nyilvánvaló, hogy mivel ebből 38000 Mrd Ft-ot tudnak kb összehozni, a különbség valahol jelentkezni fog. Tovább javul a kiváló egészségügyi helyzet (most éppen 1 év 1 hónap múlva kaptunk időpontot fogszabályzásra), tovább javul az oktatás, a közösségi közlekedés, stb-stb színvonala. Egyben biztos vagyok. Ezek az adóbevételek hiányozni fognak és így vagy államadósságot növelve fogjuk a szükséges pénzt behozni a költségbe, vagy más adók kivetésével, emelésével.
Azt gondolom, hogy egy normális és igazságos adórendszertől ismét tettünk egy lépést az átláthatatlanság felé. A kormány komoly erőforrásokat fektetett a családtámogatásokba, de egyre kevesebb és kevesebb gyerek születik. Azt gondolom, ha rájönnének, hogy nem mindenki úgy gondolkodik ahogy ők, vagyis nem mindenki pénzben mér mindent, jóval többet és hasznosabban is tehetnének.
Én nem éltem még más országban, de vajon a cseheknél, az osztrákoknál, a németeknél, a skandinávoknál van ilyen?
Klaci79

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 1 éve
ozibozi New York Giants 21 053
Továbbra is nagyon fordítva ülnek sokan itt a lovon. Szerintem a nagycsaládosok támogatása nem gond. Ha ez hiányozna az államkasszából, akkor az elmúlt 15 év költéseiről senki nem hallott. Gondolok itt a Tiborczéktól vásárolt irodaházakra, Budapest reptérre, stadion lázra, lélegeztető (alvás segítő) gépekre, stb. És itt megy a vinnyogás, hogy milyen igazságtalan azoknak az adómentessége, akik szültek néhány gyereket.
szaba
A szeretett kormány’ nem a nagycsaládosokat támogatja, hanem saját magát. Azért hogy tovább is tudja támogatni magát, ahhoz meg kell hozni pár soha nem tervezett időszakosan fájdalmas lépést a
MagyarPéter jelenség miatt.
A plebs most kicsit örül, érvel is mellette, magyaráz, holott ez az 1500 milliárd csak pár családi projekt/irodaház stb/elhalasztása 2026 utánra.
Az hogy később mi lesz? Mennyire fenntartható?
Kit érdekel.
több mint 1 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 313
Továbbra is nagyon fordítva ülnek sokan itt a lovon. Szerintem a nagycsaládosok támogatása nem gond. Ha ez hiányozna az államkasszából, akkor az elmúlt 15 év költéseiről senki nem hallott. Gondolok itt a Tiborczéktól vásárolt irodaházakra, Budapest reptérre, stadion lázra, lélegeztető (alvás segítő) gépekre, stb. És itt megy a vinnyogás, hogy milyen igazságtalan azoknak az adómentessége, akik szültek néhány gyereket.
több mint 1 éve
Hendrix Utah State Aggies 3 117
De ha már így alakult, hogy jelen állás szerint az asszony szja mentessége alapján hozzánk b...nak egy kis pénzt, nem fogunk félreugrani előle, nem utaljuk vissza sem az államkincstárnak sem hendrixnek se másnak.kittli
Nekem nem kell a penzetek, az az osszeg amire szuksegem van azt en regota megkeresem egyedul, senkinek a segitsegere nem szorulok. Viszont ha esetleg meggondolnatok magatokat vannak gyermekkorhazak akik szivesen fogadjak az adomanyokat. Nincsenek tul jo helyzetben, minden penz jol jon.

A gyermekvallalas amugy nagyon szep dolog. Felolem lehet valakinek 20 is, amennyiben a felteteleket onerobol megteremti.

Nem kell jómódúnak lenned h gyereked legyen. Elég ha érett gondolkodású vagy. Hogy ez hiányzik sokaknak? Az is lehet, sőt biztos. De sokan szeretnének gyereket, mert egy csodálatos dolog. Nem az történik h az asszony csak a kádat akarta kitakarítani, hanem tényleg szeretnének. Azzal is egyetértek, aki nem akar. A picsogást meg tudjuk kik szokták csinálni. Szóval az átlag embereknél, nem az történik h a pénz miatt szülnek. steelwolf
Hat egynel valoban nem. De aki bevallal 3/4-et az vagy jomodu vagy nagyon bator es szereti a kihivasokat. Lelke rajta. Hogy mondta a Viki bacsi? "Hajra magyarok".

I know that when you shine they wish some days will be dark

Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 1 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 256

Lúdas Solymi

Őszentsége Sobri Jóska
Nagyjából leírtad amit én is tudtam volna.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 304 — #NoStress

Lúdas Solymi

több mint 1 éve
YoungZeeZee 9 520
esa ferfiak akik egyedul nevelnek 2-3 gyereket?!!!!
több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 555
hülye magyarok, magyar hülyék.
több mint 1 éve
Olyan ez mikor a stadion építésnél vitatkozik valaki, hogy dehát szar a focink senki nem megy ki.

Fidesz nem az alapján hozza ezeket a döntéseket, hogy segítse a családokat és rohadtul leszarja a rászorulókat, mert ha nem tenné akkor
1. Részletesebb és kidolgozotabb lenne, hogy azokat jobban támogassa akiket érint a probléma
2. Lenne egy felső cap, hogy pl Varga Juditka meg a brutto 1 felett keresők ne kapjanak ilyet vagy max sávosan pár évig.

De ez egy szavazat vásárlás, hogy nézzétek mi adunk. Ráadásul ha nem ők maradnak egy eohadt nagy dilemma, mert mégegy lyuk a költségvetésen amit azonnal megszüntetni poltikai öngyilkosság.
Ezek a döntések azt mutatják, hogy a Tiszánál ők is már komoly támogatottságot mérnek.

Szívesen beszélgetek amúgy arról is, hogy az elvállatad és túlvállaltad magad akkor old meg gondolkodás amúgy amit én alapjába véve racionálisan saját környezetemben alkalmazok miért túl erős egy teljes társadalomra szerintem, de ha érdekel inkább egy másik hszben teszem.
Toca
Szerintem elbeszelunk egymas mellett. En azt feltetelezem hogy aki tobb gyereket vallal az tudja ez mivel jar es megengedheti maganak. De akkor jomodu embereket minek tamogatni?

Vagy azt mondod naivitas felnott embereket felnott ember modjara kezelni es vannak olyanok akik minimalberre szulnek? Na de az engem meg a tobbi adofizetot mit erdekelje, miert kellene azt finanszirozni?

Nekem egy viszonylag draga autom van, a szervizeles is viszonylag draga. Mikor megvettem tudtam hogy a fenntartas se lesz olcso, nem sirankozok. "Nagycsaladosoknak" is ezt a hozzaallast javaslom.
Hendrix
Itt bukik a gondolatmeneted.
Nézz szét az utcán vagy menj be egy bevásárlóközpontba és tedd fel magadnak a kérdést, hogy szerinted az ott lévők közül vajon mennyi kezdett el osztani-szorozni a gyerekvállalás előtt.

Nagyon sokan nem foglalkoznak ezzel. Szeretnének egy gyereket, a többit meg majd megoldják és ennyi.
Ők ugyanúgy felnőtt emberek mint te, csak épp nem forintosítanak mindent és a gyerek számukra nem pénz kérdés.
Lúdas Solymi
De pont az a baj, hogy nem oldják meg. Hanem az államra mutogatnak, hogy segítsen, és picsognak hogy drága a gyereknevelés.

Aztán persze amikor visszakérdezek, hogy szerinted nekem miért nincs, akkor én vagyok a fasz.
Mikey
Mondjuk ez az állam szerepe, nem?
Biztosítani a megfelelő környezetet az állampolgároknak.
Lúdas Solymi
A megfelelő környezet neked az, hogy hitelt adnak hogy vehess házat, autót, amit aztán 10-15-20 évig fizetsz vissza, és mindenféle adókedvezményt adnak, hogy a mindennapokban megélj?

Mert ha neked ez a megfelelő környezet, akkor mondjuk én kérek elnézést, és befogtam.
Mikey
Hol írtam, hogy ez a megfelelő környezet?
Arra reagáltam, hogy az emberek jogosan várják el az államtól, hogy ezt kialakítsa.

több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 304 — #NoStress
Én voltam otthon és itt Máltán is (mily meglepő). Sztem az itteni jobban meg volt szervezve de nyilván itt sosem volt zavaró zaj sem olyan szintű elfogadás van a lakosság körében, fel sem merül kvázi társadalmi minimum ez a kérdés.
csebi
Nade Orbán már a beszéde első perceiben megmondta:
Ami Máltan történik, az ott is marad.

6:20-nál, ha elkerülte volna a figyelmet.
 www.youtube.com/live/lvNImsIjW3U?si=7GzNOwYQTuJ76Z_I

több mint 1 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 846 — Steelers fan

kittli
Szerintem rossz irányból közelítjük ezt a kérdést. Én pl 40-es, egyedülálló, gyerektelen átlagmunkás vagyok. Szóval a Fidesz történetének minden kedvezménye és támogatása elkerült. Szinte minden barátomnak van gyereke, mindig is egy helyes dolognak tartottam a családok támogatását. Soha nem sajnáltam, ha oda kerültek az adóforintjaim, akkor se ha ez a Fidesznek politikailag jól jött. Az előző választás előtti visszaosztás már neccesebb volt. Ott konkrétan láttam, ahogy veszik a munkatársak az Iphone dokkoló állomásokat meg hasonló szarokat, miközben pörög fel az infláció. Nyilván ellenpéldának meg ott van a többnyire értelmiségiekből álló baráti köröm, ahol megint csak jó helyre került a pénz.

A 25 éven aluliak adókedvezménye meg már megint olyan volt, hogy frusztrálhatna az, hogy a mamahoteles segédmunkás elém kerül a fizetési listán, de sokkal dühítőbb volt, hogy nem kerül elém, mert szimplán csak kevesebb "borítékos pénzt" kap és az SZJA-ját kvázi benyeli a tulajdonos. Alapvetően elviselem ezeket, mert nem az SZJA a legfontosabb bevétele az államnak, meg nem is vagyok az a típus aki az államtól várná, hogy megjavítsa az életét, viszont minden ilyen szar növeli az inflációt, ami kimondottan nehezíti az életem.

Ráadásul most van egy olyan helyzet, ahol van egy hatalmas államháztartási hiány, haldoklik a költségvetés és a gazdaság nem csak számokban, de a gyakorlatban is pusztítóan áll(Szeged környéki vasiparban alig van cég ami folyamatosan tud dolgozni. Még a csókosok partnerei se tudják mit fognak csinálni pár hónap múlva). Na ebben a szituban azért már elvárnám a kormánytól, hogy felelős döntéseket hozzon. Ilyen inflációs és gazdasági számoknál nekem már tök mindegy kinek akarnak pénzt osztani, ha ezt teszik idióták. Ha OV bejelentené, hogy név szerint anyukámnak akar adni 500 forintot, akkor is azt mondanám, hogy egy vadbarom. Ilyenkor attól függetlenül kell felelős döntéseket hozni, hogy milyen messze van a választás, és minden ilyen bejelentés csak olaj a tűzre. Itt konkrétan célzott segélyező programokat kéne indítani, hogy ha egy akárhány gyerekes család nem éri el az x bevételt, akkor legyen mit enniük, ne fagyjanak halálra, tudjanak tanszereket venni, stb... Ezt bármikor szívesen támogatnám. Azt viszont nem, hogy célzott szavazatszerző programokkal rontjuk tovább a költségvetést és az inflációt.
andree
Egyetértek és nem is támogatok ilyen általános adókedvezményt.
Nekem ott durrant el az agyam, hogy a "kolléga" magas lóról, oénzügyi tudatosság mögé bújva általánosítja a 2-3 gyermeket nevelő szülőket.
Ennyi.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 256

Toca

Hendrix
Nézz szét az utcán vagy menj be egy bevásárlóközpontba és tedd fel magadnak a kérdést, hogy szerinted az ott lévők közül vajon mennyi kezdett el osztani-szorozni a gyerekvállalás előtt.

Nagyon sokan nem foglalkoznak ezzel. Szeretnének egy gyereket, a többit meg majd megoldják és ennyi.
Ők ugyanúgy felnőtt emberek mint te, csak épp nem forintosítanak mindent és a gyerek számukra nem pénz kérdés.
Lúdas Solymi
De pont az a baj, hogy nem oldják meg. Hanem az államra mutogatnak, hogy segítsen, és picsognak hogy drága a gyereknevelés.

Aztán persze amikor visszakérdezek, hogy szerinted nekem miért nincs, akkor én vagyok a fasz.
Mikey
Lúdas Solymi
A megfelelő környezet neked az, hogy hitelt adnak hogy vehess házat, autót, amit aztán 10-15-20 évig fizetsz vissza, és mindenféle adókedvezményt adnak, hogy a mindennapokban megélj?

Mert ha neked ez a megfelelő környezet, akkor mondjuk én kérek elnézést, és befogtam.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 1 éve
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 18 703 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......
Nagyfiam másodikos Közgazdasági szakon középiskolában és már azt kérdezi tőlem,hogy honnan lesz pénzt mindezt fedezni amit a dagadt geci beígért
ThundersNFL a Paraszt
Le lett írva, majd a beinduló gazdaság.
Ha meg nem lesz beinduló gazdaság, akkor a két gyerekeseknek nem lesz adókedvezmény, mert Brüsszel.
Lúdas Solymi
Ha nem Brüsszel akkor Soros....ha nem Soros akkor Gyurcsány.....ha nem Gyurcsány akkor Magyar Peti....ha nem Magyar Peti akkor migránsok....ha nem migránsok akkor....bocsi kifogytam

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 1 éve

Toca

Hendrix

Lúdas Solymi

Mikey
több mint 1 éve
Nagyfiam másodikos Közgazdasági szakon középiskolában és már azt kérdezi tőlem,hogy honnan lesz pénzt mindezt fedezni amit a dagadt geci beígért
ThundersNFL a Paraszt
Le lett írva, majd a beinduló gazdaság.
Ha meg nem lesz beinduló gazdaság, akkor a két gyerekeseknek nem lesz adókedvezmény, mert Brüsszel.
több mint 1 éve
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 18 703 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......
Mi amikor összekerültem a feleségemmel mindenképpen 2 gyereket terveztünk.
Sajnos a természet közbe szólt mert a második terhességünk iker lett volna csak valami történt....műtét.....de felálltunk belőle és van most egy 17 és 8 éves bumburnyákunk😊😊😊
Nem azért lett kettő mert felelőtlenek voltunk plusz belőlük akarunk megélni....
Azért mindkettőnknek stabil munkahelye van, igaz albérletben lakunk, de ha még arra várnék legyen tuti biztos mindenem sosem lenne gyerekem

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 1 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 636 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Nem kell jómódúnak lenned h gyereked legyen. Elég ha érett gondolkodású vagy.
Hogy ez hiányzik sokaknak? Az is lehet, sőt biztos. De sokan szeretnének gyereket, mert egy csodálatos dolog.
Nem az történik h az asszony csak a kádat akarta kitakarítani, hanem tényleg szeretnének.
Azzal is egyetértek, aki nem akar.
A picsogást meg tudjuk kik szokták csinálni.
Szóval az átlag embereknél, nem az történik h a pénz miatt szülnek.