Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Ő a szabályt erősítő kivétel.Azon agyalok 55 éves férfiként, hogy ha vállaltam volna valaha 1-2-3 gyereket, akkor azok is már nagykorúak lennének. Ha ezt a beígért pénzt szja emeléssel akarják visszahozni, akkor azért kellene egy korhatár, ami fölött nem érvényes, hisz az életkorból fakadóan nem reális hogy kiskorú gyermeke legyen ennek a korosztálynak.hogy nem reális, a szomszédom haverja kérdezi ha ő 54, akkor nemreálisan a 17,15,13 éves kiskorúakkal mivan?
bcsarli, Udvari Főkóstoló
sutianap
Egyébként férfiként tökmindegy, nekünk nem jár a kedvezmény, csak a bünti 😊
több mint 1 éve
Azon agyalok 55 éves férfiként, hogy ha vállaltam volna valaha 1-2-3 gyereket, akkor azok is már nagykorúak lennének. Ha ezt a beígért pénzt szja emeléssel akarják visszahozni, akkor azért kellene egy korhatár, ami fölött nem érvényes, hisz az életkorból fakadóan nem reális hogy kiskorú gyermeke legyen ennek a korosztálynak.hogy nem reális, a szomszédom haverja kérdezi ha ő 54, akkor nemreálisan a 17,15,13 éves kiskorúakkal mivan?
bcsarli, Udvari Főkóstoló

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 1 éve
Milyen szép lesz ahogy megölik a piacokat, és a kicsiket ezzel, és mindenkit a nagyok felé terelnek 😀 Kormányozni tudnak....Akartam jelezni, hogy én is most olvastam, hogy bizonyos összeghatárig jár a pénz.a húsbolt pont mind1, de a piacokon lesz "móka-kacagás"
Valaki legyártja ezt a kártyás jó pénzért, a boltos szopatva lesz, hogy ezt a rendszere lekezelje, vajon tényleg kérhet-e személyit, és sikerült a kisvállalkozóknak még egy pofont adni, mert Marinéni, ha megtudja, hogy a sarki húsboltos nem áfás, nem megy oda többet... Persze ha majd kiderül, hogy ez havi 5e forint, lófaszt nem fog érni. Ráadásul a nyugdíjasoknak miért adunk egy ilyen kártyát, nem mindenki profi?
De ahogy írtam az előbb rengeteg gyerek vásárol a szüleinek közösen, azt hogy ellenőrzik? Nyilván ha ez az összeg 5e, az nem tétel, de ha ez több? Nézik vajon, hogy a 200e-s nyugdíjból hogy lehet a boltban 300e-ért vásárolni? 😊
Miért nem lehetett rögtön kiutalni még +60e-t, az infláció ellensúlyozására????
NB2
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
Nem ez a lényeg, hanem nézzétek meg, hogy a topik is miről szól: LMBTQ, gyerek után járó kedvezmények, nyugdíjasok áfája.Ha meg mindig ott tartunk h kampanyszavak fognak donteni arrol h maradjon-e OV rendszere vagy sem, akkor megint nem tanultunk semmit.
Most ki fog derülni, hogy mennyire jó politikus és mennyire jó kampányszakember MP és Tóth, mert most a Fidesz tematizál, elég sikeresen, ahogy a kis mintánk is igazolja.
Gyurma Pappa
Engem nem erdekel h MP mit mond.
Neki jelenleg megvan a hattere a valtozashoz, ez erdekel. MZP-nel is ez erdekelt.
Ha egy kavicsnak lenne 30-40%-a, akkor arra szavaznek.
több mint 1 éve
Azon agyalok 55 éves férfiként, hogy ha vállaltam volna valaha 1-2-3 gyereket, akkor azok is már nagykorúak lennének. Ha ezt a beígért pénzt szja emeléssel akarják visszahozni, akkor azért kellene egy korhatár, ami fölött nem érvényes, hisz az életkorból fakadóan nem reális hogy kiskorú gyermeke legyen ennek a korosztálynak.
több mint 1 éve
az adórendszer módosítása a "legjobb"A nyugdíjas kártya dologhoz egy kis színesebb kérdés, ami nyilván kevesebb embert érint, de valós:Ezeket a gyakorlati kérdések sohasem érdekelték.Emlékszem amikor a NTAK-ot vezették be,hetekkel előtte se volt fogalma senkinek sem hogy mikor mi lesz.El is kellett halasztani egy fél évvel a bevezetését.De sorolhatnám reggelig azokat a dolgokat ami a kereskedelmet és vendéglátást illeti ilyenfajta intézkedések során.Ül ott valaki az íróasztalnál,egyszer a fejéhez kap,és azt meg azt kell csinálni,mindegy hogy mit mutat a gyakorlat.Megoldjuk majd ezt is,muszáj leszünk....
Egy barátom neve ugyanaz, mint a nyugdíjas apjáé, szóval még személyit is tud mutatni ugyanazzal a névvel, vajon azt hogyan fogják igazoltatni vele, hogy nyugdíjas-e? Kell a személyi mellé valami nyugdíjas igazolványt is vinni?
StormST
Foresz
muter volt a griffsoftnál sokáig és nem keveset szívtak a teljesen random törvénymódosítások miatt (mondjuk a forrás egy fos mindentől függetlenül)
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Akartam jelezni, hogy én is most olvastam, hogy bizonyos összeghatárig jár a pénz.a húsbolt pont mind1, de a piacokon lesz "móka-kacagás"
Valaki legyártja ezt a kártyás jó pénzért, a boltos szopatva lesz, hogy ezt a rendszere lekezelje, vajon tényleg kérhet-e személyit, és sikerült a kisvállalkozóknak még egy pofont adni, mert Marinéni, ha megtudja, hogy a sarki húsboltos nem áfás, nem megy oda többet... Persze ha majd kiderül, hogy ez havi 5e forint, lófaszt nem fog érni. Ráadásul a nyugdíjasoknak miért adunk egy ilyen kártyát, nem mindenki profi?
De ahogy írtam az előbb rengeteg gyerek vásárol a szüleinek közösen, azt hogy ellenőrzik? Nyilván ha ez az összeg 5e, az nem tétel, de ha ez több? Nézik vajon, hogy a 200e-s nyugdíjból hogy lehet a boltban 300e-ért vásárolni? 😊
NB2
több mint 1 éve
A nyugdíjas kártya dologhoz egy kis színesebb kérdés, ami nyilván kevesebb embert érint, de valós:Ezeket a gyakorlati kérdések sohasem érdekelték.Emlékszem amikor a NTAK-ot vezették be,hetekkel előtte se volt fogalma senkinek sem hogy mikor mi lesz.El is kellett halasztani egy fél évvel a bevezetését.De sorolhatnám reggelig azokat a dolgokat ami a kereskedelmet és vendéglátást illeti ilyenfajta intézkedések során.Ül ott valaki az íróasztalnál,egyszer a fejéhez kap,és azt meg azt kell csinálni,mindegy hogy mit mutat a gyakorlat.Megoldjuk majd ezt is,muszáj leszünk....
Egy barátom neve ugyanaz, mint a nyugdíjas apjáé, szóval még személyit is tud mutatni ugyanazzal a névvel, vajon azt hogyan fogják igazoltatni vele, hogy nyugdíjas-e? Kell a személyi mellé valami nyugdíjas igazolványt is vinni?
StormST
több mint 1 éve
Remélem a szolgálati járadékosokra is érvényes lesz, mert akkor onnantól fogva apám jár nekünk bevásárolni.
több mint 1 éve
Akartam jelezni, hogy én is most olvastam, hogy bizonyos összeghatárig jár a pénz.Valaki legyártja ezt a kártyás jó pénzért, a boltos szopatva lesz, hogy ezt a rendszere lekezelje, vajon tényleg kérhet-e személyit, és sikerült a kisvállalkozóknak még egy pofont adni, mert Marinéni, ha megtudja, hogy a sarki húsboltos nem áfás, nem megy oda többet... Persze ha majd kiderül, hogy ez havi 5e forint, lófaszt nem fog érni. Ráadásul a nyugdíjasoknak miért adunk egy ilyen kártyát, nem mindenki profi?
több mint 1 éve
Vótmá?Én ebből a Bencsik Gábort kihagynám. Bár tudom, hogy fideszes, de azért őt semmiképpen sem raknám propagandistának.
zacknorb
több mint 1 éve
A nyugdíjas kártya dologhoz egy kis színesebb kérdés, ami nyilván kevesebb embert érint, de valós:Egy barátom neve ugyanaz, mint a nyugdíjas apjáé, szóval még személyit is tud mutatni ugyanazzal a névvel, vajon azt hogyan fogják igazoltatni vele, hogy nyugdíjas-e? Kell a személyi mellé valami nyugdíjas igazolványt is vinni?

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
Vótmá?a legalsót lecseréném a KUSSOLJ MÁR kategóriára és Fruzsinát odatenném
zacknorb
több mint 1 éve
hvg.hu/gazdasag/20250224_nyugdijasok-afa-visszateritese-Nemzetgazdasagi-Miniszterium-NGM-bejelentes-hogy-mukodik-kartya-kodwww.portfolio.hu/gazdasag/20250224/kiderult-hogy-kapjak-vissza-a-nyugdijasok-az-afat-743335Úristen, ez nagyon kemény...
ehhez amúgy csak gratulálni tudok... és mi van ha valaki a szüleinek vásárol? és amúgy egyszerre?
IDIÓTÁK!!!
NB2
Mindneki négyszer annyit fog visszaigényelni, mint a nyugdíja....
gabokocka
Ebben a cikkben az van, hogy "bizonyos összeghatárig", szóval gondolom így akarják megelőzni, hogy a családok erre vásároljanak...
Nekem 3 dolog jutott eszembe elsőre:
- Mi lesz azokkal a kis boltokkal, meg pl. mobil pékségekkel, amik nem vezetnek fel mást a blokkra, mint hogy X árú + 27% ÁFA, azok vajon hogy fogják ehhez hozzápárosítani a nyugdíjas kártyát és mekkora extra teher lesz ez nekik adminisztrációban?
- Akkor mostantól a boltos elkérheti XY személyijét is, amikor bemutat egy ilyen kártyát, hogy tényleg ő-e az?
- Mennyire fognak a kiszállítós kiskeresek (Kifli, Tesco, Spar, stb.) örülni, hogy még egy adatot be kell kérni, ellenőrizni, tárolni. Ugyanide, az előző ponthoz, ha nagymamám (ha lenne még) rendel valamit, akkor a kiflis futár elkérheti a kártyát és a személyit ellenőrizni, ha nincs otthon a mama, akkor meg visszaviszi?

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
Nem ez a lényeg, hanem nézzétek meg, hogy a topik is miről szól: LMBTQ, gyerek után járó kedvezmények, nyugdíjasok áfája.index.hu/gazdasag/2025/02/24/pogatsa-zoltan-kozgazdasz-gazdasag-gazdasagpolitika-politika-orban-viktor-evertekelo-kormany-elemzes/
Most ki fog derülni, hogy mennyire jó politikus és mennyire jó kampányszakember MP és Tóth, mert most a Fidesz tematizál, elég sikeresen, ahogy a kis mintánk is igazolja.
Gyurma Pappa
Pogi is jól elmondta, miről szólt a beszéd ahelyett, amiről kellett volna szólnia. Színház az egész világ.
több mint 1 éve
Nem ez a lényeg, hanem nézzétek meg, hogy a topik is miről szól: LMBTQ, gyerek után járó kedvezmények, nyugdíjasok áfája.coub.com/view/1cfzc0
Gyurma Pappa
Mindenki!
😀

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
Mindig a salátatörvény éjszakáján jön a feketeleves, hogy mondjuk ez fejenként max 10e ft lehet majd vagy valami ilyesmiwww.portfolio.hu/gazdasag/20250224/kiderult-hogy-kapjak-vissza-a-nyugdijasok-az-afat-743335Úristen, ez nagyon kemény...
ehhez amúgy csak gratulálni tudok... és mi van ha valaki a szüleinek vásárol? és amúgy egyszerre?
IDIÓTÁK!!!
NB2
gabokocka

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Nem ez a lényeg, hanem nézzétek meg, hogy a topik is miről szól: LMBTQ, gyerek után járó kedvezmények, nyugdíjasok áfája.evertekelo utan nem meglepo. elotte meg MP tematizalt vegig szinte egesz januarban. a kerdes inkabb az, hogy vissza tudja-e venni.
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Nem ez a lényeg, hanem nézzétek meg, hogy a topik is miről szól: LMBTQ, gyerek után járó kedvezmények, nyugdíjasok áfája. Most ki fog derülni, hogy mennyire jó politikus és mennyire jó kampányszakember MP és Tóth, mert most a Fidesz tematizál, elég sikeresen, ahogy a kis mintánk is igazolja.

több mint 1 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20250224/kiderult-hogy-kapjak-vissza-a-nyugdijasok-az-afat-743335Úristen, ez nagyon kemény...
IDIÓTÁK!!!
NB2
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 1 éve
percentilis alapon szamold ki kerlek 😉ez gondolom csak a legkisebb halmaz a 4 gyerekesekmégse annyi volt csak 50MrD 2022be, akkor most hogy van?2011-es adatról tudunk beszélni én frissebbet nem látok. E szerint 2+3+4 gyerekes családok száma: 388 598 / 108 867 / 21 641=519.106 A családok száma és a családban lévő nők száma ugyanúgy 1, tehát nekem az jön ki, hogy itt 519.106 nőről beszélünk.www.ksh.hu/nepszamlalas/tablak_haztartasa számokat még értettem...ezt már nem 😊Te, egy ksh-t tőccs má le, mer má 40 millió magyar van...Tényleg nem, de nem is baj...nem ezért szeretünk 😛 😀Én nem értek a matekhoz, de valami elvetemült baromság ezaz 1200MrDkittliKlaci79
mongyuk számojjunk, becsléssel - van a NagyXaládosok 15k taggal, mongyuk az nem a tejes spektrum, de legalább van szám, annak a max adókedvezménye évente 2M, akkor ha a kedves szülőpár évente 30Met begombol bejelentve - ez ha 100%ban kihasználják az 30MrD
harmincad részről beszélük maximális kihasználás mellett, honnan jön a 1200MrD?
sutianap
65-70 ezer a 4 gyerekes anyukák száma. ez kb 50 MRd
200-250 ezerre teszik a 3 gyerekes anyukák számát 200-220 Mrd
600-700 ezer a 2 gyerekes anyuka. 600-700 Mrd Ft.
Ezek most a világgazdaság becslései, én egy picit nagyobbra becsültem.
Én elsőre úgy számoltam, hogy 695.000 az átlagkereset, bruttóban. Ez évi 8 340 000.
Ennek 15%-a 1 251 000Ft adó.
Tippre olyan 1 millió körülire tette a 4+3+2 gyerekes anyukák számát és akkor ez 1 251 000 000 000 Ft.
Hát így 😊
Klaci79
sutianap
Én csak elmondtam, hogy jött ki 1200 Mrd.
Kb 1 millió szülő (nő), átlagbérrel.
A 30 Mrd teljesen értelmezhetetlen ebben a kontextusban, hiszen 15% szja-t nem kell megfizetni.
Azt már nem is értem, hogy ezen felül is lesz még az apák fizetéséből mondjuk a családi adókedvezmény? Mert akkor még nagyobb összeg...szépen el lehet majd inflálni...
Klaci79
Ijeneket nézegess
17% 2 gyerekes, 5% 3 gyerekes, az össze csalâdban élők közül, ami 7 millió valamennyi ember - az a csalâdok negyede. És abból csak az anyát vedd - az nem jön ki 1 millió 2-3-4 gyerekes anyára
S ez még csak akkor lenne igaz, ha a max. szja kedvezményt szeded ki, márpedig bárhogy szamolsz ott töredékeket kapsz csak
azér mondtam, valami hüje számra van extrapolálva az egész
index.hu/gazdasag/2022/04/10/adobevallas-adovisszaterites-csaladi-adokedvezmeny//1000
sutianap
Anya 2-3-4 gyerekkel 125 176 / 28 497 / 6 395=160 068fő
Összesen: 679 174
Semmiképp nem a max szja kedvezményt szedtem ki, 695 000 az átlagfizetés nemzetgazdasági szinten. Ennek 15%-a szja.
Ez így is havi 70 803 889 500Ft...évi 849 646 674 000.
Ez most így a KSH 2011-es számai szerint.
Klaci79
sutianap
de a 3 és a 2 nyilván sokkal több lehet
ellenzéki és kormányközeli média is hasonlót írt
én is onnan vettem az eredeti összeget.
de akármekkora is a szám, nyilván az átlagbér 15%a az szja, tehát ezt nem kell megfizetni
persze nyilván a nagy baj nem ezzel, hanem a szisztematikus kifosztásával van az államnak...csak ez is valahogy pont most választások előtt jut eszükbe
Klaci79
amugy sztem is rohadt jelentos lesz ez makro szinten is, ezt nagyon elszamoltak. dehat csak a gyozelem szamit, semmi mas.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
muter most megy ősszel korai nyugdíjbawww.portfolio.hu/gazdasag/20250224/kiderult-hogy-kapjak-vissza-a-nyugdijasok-az-afat-743335Szegény mamák, rángatva lesznek a Lidlbe, minden családi bevásárláshoz.
NB2
Elég vicces jelenetek lesznek.
Gyurma Pappa
kiváncsi vagyok ő majd kap-e
több mint 1 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20250224/kiderult-hogy-kapjak-vissza-a-nyugdijasok-az-afat-743335Szegény mamák, rángatva lesznek a Lidlbe, minden családi bevásárláshoz.
NB2
Elég vicces jelenetek lesznek.

több mint 1 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20250224/kiderult-hogy-kapjak-vissza-a-nyugdijasok-az-afat-743335ehhez amúgy csak gratulálni tudok... és mi van ha valaki a szüleinek vásárol? és amúgy egyszerre?
IDIÓTÁK!!!
Szerkesztette: NB2