Politika

65 feliratkozó

több mint 1 éve
eaglesmcnabb Cleveland Browns Virginia Tech Hokies 23 156 — je suis poloska
Biztos segít a helyzeten, hogy a klubelnök napi szinten uszít pl az arabok ellen facebookon, na de ne keverjük a sportba a politikát!
r.baggio
Amúgy érdekelne a játékosok reakciója, ha az ilyeneket megtudnák. Feltételezem nem sokan maradnának Magyarországon.
Mikey
Inkább áthozom ide. A Fradi régiós szinten (tehát kelet-európa, görögöket és törököket nem számolva) kimagasló fizetést (top2 - Sahtar az egyedüli kérdőjel) és Kelet-Európa többi részéhez képest egy nyugat színvonalú fővárost tud kínálni. Ez nyilván részben az európai kupákban szerzett összegekből történik, de hasonló arányban van jelen az adófizetők pénze, amit ilyen-olyan sumákolások formájában köpnek ki a csövek a magyar kluboknak, a fradinak elég vastag kötegekben. Nyilván ezek az emberek azért vannak itt, mert máshol nem kapnának ennyit, vagy ha kapnának hasonlót, valami lepukkadt városban van vagy kvázi háborús övezetben, netán el kell menni 50 fokba Qatarba. Egyébként a kérdésben forgó Abu Fani igencsak érdekes figura, névre és kinézetre is egyértelműen palesztin származásúnak tűnik (ráguglizva az is), de izraelinek vallja magát és a válogatottat képviseli. Szóval az ő szempontjából mondjuk pont jó az izrael-párti Fidesz-politika.
Cruyffista
hát ja, meg kevés izraelita bóklászik mohamed névvel 😀

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 352 — Saturday Night Lights
itt nem csak arról van szó, hogy ne essen tovább az újszülöttek száma, hanem hogy idekösse az embereket, külföld ne legyen opció

az ország valós lakosságának száma megdöbbentően alacsony az (egykoron) standard 10 millióhoz képest, hisz ausztriában, németországban, hollandiában a magyarok nagy része úgy él kint, hogy egyébként magyar lakcímkártyája, személyije, taj-kártyája, bankszámlája van, tehát az állam annyit lát, hogy ő csak egy munkanélküli. itt közel 1 millió magyarról beszélünk, és erre jönnek rá a tényleges külföldre költözők. szóval az ország lakossága a jelenleg nyilvántartottnál jóval alacsonyabb, rogánéknál tuti van ilyen lenyomozott valós stat. ez nyilván egy hétről-hétre, hónapról-hónapra egyre inkább növekvő szám, ráadásul pont a kényes korosztályból, hisz nem a 18 alattiak, 60 felettiek húznak el
Cruyffista
1956 után is elhúzott a változás akaró magyarok számottevő része, mindegy volt, hogy pincér vagy professzor, csak el innen.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 272 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
ÉS akkor a napi hírcsokor:

telex.hu/belfold/2025/02/24/kirugas-ruszin-szendi-romulusz-nemzeti-kozszolgalati-egyetem

telex.hu/belfold/2025/02/24/bayer-zsolt-lista-birok-demonstracio-igazsagszolgaltatas-fuggetlensege

telex.hu/kulfold/2025/02/24/eu-europai-unio-tanacsa-szankciok-arnyekflotta-aluminium

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 555
itt nem csak arról van szó, hogy ne essen tovább az újszülöttek száma, hanem hogy idekösse az embereket, külföld ne legyen opció

az ország valós lakosságának száma megdöbbentően alacsony az (egykoron) standard 10 millióhoz képest, hisz ausztriában, németországban, hollandiában a magyarok nagy része úgy él kint, hogy egyébként magyar lakcímkártyája, személyije, taj-kártyája, bankszámlája van, tehát az állam annyit lát, hogy ő csak egy munkanélküli. itt közel 1 millió magyarról beszélünk, és erre jönnek rá a tényleges külföldre költözők. szóval az ország lakossága a jelenleg nyilvántartottnál jóval alacsonyabb, rogánéknál tuti van ilyen lenyomozott valós stat. ez nyilván egy hétről-hétre, hónapról-hónapra egyre inkább növekvő szám, ráadásul pont a kényes korosztályból, hisz nem a 18 alattiak, 60 felettiek húznak el
Cruyffista
Nem győzöm lájkolni.

Akárhova fordulok pucolást látok, a fizetőképes ügyfélköröm zöme az vagy külföldi, vagy külföldön élő magyar (magyar lakcím papíron ofc), akinek az itteni ügyeit kell intézni. Én úgy látom vállalkozóként a magam buborékjában, hogy a természetes személyek piacán gyakorlatilag elfogyott a belföldi fizetőképes kereslet.

Cserébe szociális alapon közel 120 ügyet viszek állam általi kirendelésben, aminek hála napi szinten szembesülök ennek az országnak a leírhatatlan nyomorával. Itt Budapesten. Nem kell ehhez vidékre menni, Csepelen olyat lát az ember, hogy szólni nem tud a döbbenettől. Egymást érik az elátkozott sorsú, szerencsétlen, nem ritkán vagy mentális beteg, vagy funkcionális analfabéta kirendelt ügyfelek, akiket az út szélén hagyott a magyar állam az elmúlt 15 évben.

És közben sorban húzzák le a rolót a kollégák is, ahogy forgolódom itt, megcáfolva minden társadalmi sztereotípiát a témában.
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 272 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Megint győztünk!

telex.hu/gazdasag/2025/02/24/eu-eurostat-inflacio-magyarorszag-januar

több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 352 — Saturday Night Lights
Nem ez a lényeg, hanem nézzétek meg, hogy a topik is miről szól: LMBTQ, gyerek után járó kedvezmények, nyugdíjasok áfája.

Most ki fog derülni, hogy mennyire jó politikus és mennyire jó kampányszakember MP és Tóth, mert most a Fidesz tematizál, elég sikeresen, ahogy a kis mintánk is igazolja.
Gyurma Pappa
Ha meg mindig ott tartunk h kampanyszavak fognak donteni arrol h maradjon-e OV rendszere vagy sem, akkor megint nem tanultunk semmit.

Engem nem erdekel h MP mit mond.
Neki jelenleg megvan a hattere a valtozashoz, ez erdekel. MZP-nel is ez erdekelt.

Ha egy kavicsnak lenne 30-40%-a, akkor arra szavaznek.
Lúdas Solymi
Dávid is a kavicsra szavazott Góliát ellen.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
 telex.hu/gazdasag/2025/02/24/ngm-nyugdijas-afa-visszaterites-zoldseg-gyumolcs-tejtermek-reszletek

" Az NGM azt írja, a nyugdíjasok így egy bizonyos összeghatárig az érintett alapvető élelmiszerek esetében áfamentesen, azaz körülbelül negyedével olcsóbban vásárolhatnak zöldséget, gyümölcsöt és tejterméket (hogy ez az összeghatár mennyi, azt továbbra sem lehet pontosan tudni, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hétfőn arról beszélt, 10-15 ezer forint környékén lehet majd). "

"Az Mfor számítása alapján a most bejelentett áfa-visszatérítés kevesebb mint havi kétezer forintot fog jelenteni egy átlagos nyugdíjasnak."

Azzal azért ugye minden nagyeszű tisztában van, hogy az ún. alapvető élelmiszerek áfája nem mind 27%? 😊

A hús félék és a tej 5%,
a tejtermék, pékárú 18%,
cukor, liszt étolaj 27%.

több mint 1 éve
Cruyffista Denver Broncos Ole Miss Rebels 6 071

több mint 1 éve
ozibozi New York Giants 21 052
1988.
A nagymamát Gorenjét venni vitték ki Bécsbe a gyerekek.
2025
A nagymamát parizert venni viszik a Bécsi útra a közértbe a gyerekek.

A Legvidámabb barakktól a legsötétebb veremig.
több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 617 — zászló zászló szív
Nem ez a lényeg, hanem nézzétek meg, hogy a topik is miről szól: LMBTQ, gyerek után járó kedvezmények, nyugdíjasok áfája.

Most ki fog derülni, hogy mennyire jó politikus és mennyire jó kampányszakember MP és Tóth, mert most a Fidesz tematizál, elég sikeresen, ahogy a kis mintánk is igazolja.
Gyurma Pappa
Ha meg mindig ott tartunk h kampanyszavak fognak donteni arrol h maradjon-e OV rendszere vagy sem, akkor megint nem tanultunk semmit.

Neki jelenleg megvan a hattere a valtozashoz, ez erdekel. MZP-nel is ez erdekelt.

Lúdas Solymi
te igen. Kovácsné Hargitai Irén, 45 éves kesztyűgyári dolgozó, Szentlőrincen arra fog szavazni, aki mellett nagyobb biztonságban érzi magát.

Pont leszarja Orbán Viktor a véleményed, és igazából egy kicsit MP is, hiszen te már biztosan rá szavazol.

több mint 1 éve
NB2 New England Patriots 28 256 — nabege2@yahoo.com
Azon agyalok 55 éves férfiként, hogy ha vállaltam volna valaha 1-2-3 gyereket, akkor azok is már nagykorúak lennének. Ha ezt a beígért pénzt szja emeléssel akarják visszahozni, akkor azért kellene egy korhatár, ami fölött nem érvényes, hisz az életkorból fakadóan nem reális hogy kiskorú gyermeke legyen ennek a korosztálynak.
bcsarli, Udvari Főkóstoló
kolléganőm pont ezt kérdezte, hogy mennyire etikus az, hogy egy 60 éves nőnek van 2 jól kereső gyereke, akkor az miért is kap SZJA mentességet? 😊
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 858 — The Mathematician
Mindig alábecsülöm a szimbólumpolitizálást. Amit én gondoltam, az ugye csak egy nyugdíjkiegészítés lett volna, amit minden hónapban hozzácsapnak a nyugdíjhoz, mint áfa-visszaadás alá KSH. Ez ugye mindenkinek egyszerűbb lett volna - de akkor nincs fizikai manifesztáció, nincs ÁFAVISSZA-kártya, nincs metódus, nincs zsizsgés a dolog körül, nem lehet kiosztani és átadni, kommunikálni 😊 Hogy kb. 500szor több gond lesz ezzel, mint a pótlékkal, az nem is szempont. Mit mondhatnék, ügyes.
MC12
en mar latom magam elott, hogy lesz kep, video, post majd az egymilliomodik afavisszakartya kezbesitesrol (ugye ahogy az egymilliomodik kettos allampolgarrol volt, aki meglepoen egy tobb gyerekes csalad volt. mikozben mai napig nem tudni, hogy megvan-e az egymillio elo kettos, csak raboktek vkire a listan a megadott parameterek alapjan).
csebi
és milyen szép közösségépítő ereje van annak is ahogy együtt trükközik a fél falu
a tipikus magyar furfang előjön és továbbtolják a legalsóbb szinten a korrupciót ami miatt nehéz számonkérni a magasat

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 22 954 — Kinek mit intézett a kormánya
A négy vagy több gyermeket nevelő édesanyák eddig is teljes szja-mentességet kaptak.
A háromgyermekesek októbertől szintén bekerülnek az adómentes anyák körébe.
A kétgyermekesek életük végig tartó adómentességét 4 év alatt vezetik be. Jövő januártól a legrászorultabb kétgyermekes családokban mentesülnek majd várhatóan az édesanyák a szja-fizetéstől.

Ez is elég szépen trükkösen meg lett csinálva, hogyha esetleg buknak 26-ban, lehessen mutogatni az új kormányra, hogy ők cserbenhagyták a magyar családokat.

Poloska vagyok.
több mint 1 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 846 — Steelers fan
Azon agyalok 55 éves férfiként, hogy ha vállaltam volna valaha 1-2-3 gyereket, akkor azok is már nagykorúak lennének. Ha ezt a beígért pénzt szja emeléssel akarják visszahozni, akkor azért kellene egy korhatár, ami fölött nem érvényes, hisz az életkorból fakadóan nem reális hogy kiskorú gyermeke legyen ennek a korosztálynak.
hogy nem reális, a szomszédom haverja kérdezi ha ő 54, akkor nemreálisan a 17,15,13 éves kiskorúakkal mivan?
sutianap
Az én "ismerősöm haverjának" 50 évesen van 17 hónapos kisfia,és útban a következő csemete.Mondjuk ez valóban ritka szerintem is.
Foresz
52
A két kisebb 6 ill. 2 éves

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 854 — Lucas Scott
Mindig alábecsülöm a szimbólumpolitizálást. Amit én gondoltam, az ugye csak egy nyugdíjkiegészítés lett volna, amit minden hónapban hozzácsapnak a nyugdíjhoz, mint áfa-visszaadás alá KSH. Ez ugye mindenkinek egyszerűbb lett volna - de akkor nincs fizikai manifesztáció, nincs ÁFAVISSZA-kártya, nincs metódus, nincs zsizsgés a dolog körül, nem lehet kiosztani és átadni, kommunikálni 😊 Hogy kb. 500szor több gond lesz ezzel, mint a pótlékkal, az nem is szempont. Mit mondhatnék, ügyes.
MC12
en mar latom magam elott, hogy lesz kep, video, post majd az egymilliomodik afavisszakartya kezbesitesrol (ugye ahogy az egymilliomodik kettos allampolgarrol volt, aki meglepoen egy tobb gyerekes csalad volt. mikozben mai napig nem tudni, hogy megvan-e az egymillio elo kettos, csak raboktek vkire a listan a megadott parameterek alapjan).

Szerkesztette: csebi

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487
MC12
azt egyszerűbb lenne levinni az ÁFÁt, azt mindenkire ugyanaz vonatkozna, magánszemélyre, cégre - nuku visszaigénylés

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 1 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487
hogy nem reális, a szomszédom haverja kérdezi ha ő 54, akkor nemreálisan a 17,15,13 éves kiskorúakkal mivan?
sutianap
Ő a szabályt erősítő kivétel.
Egyébként férfiként tökmindegy, nekünk nem jár a kedvezmény, csak a bünti 😊
de átoperátattya magát, ha kell

több mint 1 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 421

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
Foresz Denver Broncos 954 — Broncos
sutianap
Az én "ismerősöm haverjának" 50 évesen van 17 hónapos kisfia,és útban a következő csemete.Mondjuk ez valóban ritka szerintem is.
több mint 1 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 390 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
sutianap
Ő a szabályt erősítő kivétel.
Egyébként férfiként tökmindegy, nekünk nem jár a kedvezmény, csak a bünti 😊

több mint 1 éve

több mint 1 éve
Nomac New England Patriots 4 278 — balazs.t85@gmail.com
Akartam jelezni, hogy én is most olvastam, hogy bizonyos összeghatárig jár a pénz.

Valaki legyártja ezt a kártyás jó pénzért, a boltos szopatva lesz, hogy ezt a rendszere lekezelje, vajon tényleg kérhet-e személyit, és sikerült a kisvállalkozóknak még egy pofont adni, mert Marinéni, ha megtudja, hogy a sarki húsboltos nem áfás, nem megy oda többet... Persze ha majd kiderül, hogy ez havi 5e forint, lófaszt nem fog érni. Ráadásul a nyugdíjasoknak miért adunk egy ilyen kártyát, nem mindenki profi?
De ahogy írtam az előbb rengeteg gyerek vásárol a szüleinek közösen, azt hogy ellenőrzik? Nyilván ha ez az összeg 5e, az nem tétel, de ha ez több? Nézik vajon, hogy a 200e-s nyugdíjból hogy lehet a boltban 300e-ért vásárolni? 😊
Miért nem lehetett rögtön kiutalni még +60e-t, az infláció ellensúlyozására????
NB2
a húsbolt pont mind1, de a piacokon lesz "móka-kacagás"
Negritis, a vajda
Milyen szép lesz ahogy megölik a piacokat, és a kicsiket ezzel, és mindenkit a nagyok felé terelnek 😀 Kormányozni tudnak....
több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 995

Gyurma Pappa

több mint 1 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 390 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr

több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 858 — The Mathematician
A nyugdíjas kártya dologhoz egy kis színesebb kérdés, ami nyilván kevesebb embert érint, de valós:
Egy barátom neve ugyanaz, mint a nyugdíjas apjáé, szóval még személyit is tud mutatni ugyanazzal a névvel, vajon azt hogyan fogják igazoltatni vele, hogy nyugdíjas-e? Kell a személyi mellé valami nyugdíjas igazolványt is vinni?
StormST
Ezeket a gyakorlati kérdések sohasem érdekelték.Emlékszem amikor a NTAK-ot vezették be,hetekkel előtte se volt fogalma senkinek sem hogy mikor mi lesz.El is kellett halasztani egy fél évvel a bevezetését.De sorolhatnám reggelig azokat a dolgokat ami a kereskedelmet és vendéglátást illeti ilyenfajta intézkedések során.Ül ott valaki az íróasztalnál,egyszer a fejéhez kap,és azt meg azt kell csinálni,mindegy hogy mit mutat a gyakorlat.Megoldjuk majd ezt is,muszáj leszünk....
Foresz
az adórendszer módosítása a "legjobb"
muter volt a griffsoftnál sokáig és nem keveset szívtak a teljesen random törvénymódosítások miatt (mondjuk a forrás egy fos mindentől függetlenül)

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!