Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Nagyfiam másodikos Közgazdasági szakon középiskolában és már azt kérdezi tőlem,hogy honnan lesz pénzt mindezt fedezni amit a dagadt geci beígértLe lett írva, majd a beinduló gazdaság.
ThundersNFL a Paraszt
Ha meg nem lesz beinduló gazdaság, akkor a két gyerekeseknek nem lesz adókedvezmény, mert Brüsszel.
több mint 1 éve
Mi amikor összekerültem a feleségemmel mindenképpen 2 gyereket terveztünk.Sajnos a természet közbe szólt mert a második terhességünk iker lett volna csak valami történt....műtét.....de felálltunk belőle és van most egy 17 és 8 éves bumburnyákunk😊😊😊
Nem azért lett kettő mert felelőtlenek voltunk plusz belőlük akarunk megélni....
Azért mindkettőnknek stabil munkahelye van, igaz albérletben lakunk, de ha még arra várnék legyen tuti biztos mindenem sosem lenne gyerekem
Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 1 éve
Nem kell jómódúnak lenned h gyereked legyen. Elég ha érett gondolkodású vagy. Hogy ez hiányzik sokaknak? Az is lehet, sőt biztos. De sokan szeretnének gyereket, mert egy csodálatos dolog.
Nem az történik h az asszony csak a kádat akarta kitakarítani, hanem tényleg szeretnének.
Azzal is egyetértek, aki nem akar.
A picsogást meg tudjuk kik szokták csinálni.
Szóval az átlag embereknél, nem az történik h a pénz miatt szülnek.
több mint 1 éve
Nagyfiam másodikos Közgazdasági szakon középiskolában és már azt kérdezi tőlem,hogy honnan lesz pénzt mindezt fedezni amit a dagadt geci beígért
Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 1 éve
Csak kapkodom a fejem és kezdem szar embernek érezni magam mert néhány "kolléga" kontójára szórtam a magomat és az gyümölcsöt is hozott.Sikerül elérni a zsebnapóleonnak, hogy ezzel is megossza az embereket. Én nem gondolom, hogy akinek 2+ gyereke lenne, annak ilyen automatikusan járhat és az is biztos, hogy azért hogy ez meglegyen nem fogunk csinálni még egy gyereket. Ugyanakkor egyértelmű, hogy el kell fogadni és zsebre kell vágni mind ft-ot, amit kap az ember.
Sajnálom, hogy én felelőtlenül a drága autó + magas szervízköltség, vagy esetleg rendszeres külföldi utazások helyett más prioritások mentén élem az életem. Leginkább pedig azt sajnálom, sőt szégyellem, hogy nekem így jó.
Akik kedvezmények miatt "gyártanak" gyereket, azok nem állnak meg 2-3-nál és sok esetben az adókedvezményt nem is tudják igénybe venni mivel nincs miből adót vonni vagy épp elengedni.
A 2 gyerekes családok meg végképp nem a kedvezményekre hajtottak eddig sem, mert a 2 gyerek után járó adókedvezmény + családi pótlék azért nem váltotta meg a világot.
De ha már így alakult, hogy jelen állás szerint az asszony szja mentessége alapján hozzánk b...nak egy kis pénzt, nem fogunk félreugrani előle, nem utaljuk vissza sem az államkincstárnak
sem hendrixnek se másnak.
kittli
De elmondom, hogy miért nem tetszik ez. Bevételi oldalon emlékeim szerin 38 000 Mrd Ft a költségvetés. Ez a tétel pedig ha jól olvastam egy 1200 Mrd Ft-os léket fog ütni a költségvetésen. Mivel a kiadási oldal kb 40 000 Mrd Ft, jól látszik, hogy a gap már eleve 2000 Mrd Ft, így összesen olyan 3200 Mrd Ft lesz. A költések hatására természetesen lesz némi extra adóbevétel, ezzel úgy számolhatunk, hogy mondjuk 800 Mrd Ft extra hiányt fog ez vágni a költségvetésen.
Na ezt mindannyian fizetjük, így együtt. Fizetik az anyukák 4 gyerekkel, meg azok is akiknek csak 1 van. A nyugdíjasok, meg az aktívak is. De egészen nyilvánvaló, hogy mivel ebből 38000 Mrd Ft-ot tudnak kb összehozni, a különbség valahol jelentkezni fog. Tovább javul a kiváló egészségügyi helyzet (most éppen 1 év 1 hónap múlva kaptunk időpontot fogszabályzásra), tovább javul az oktatás, a közösségi közlekedés, stb-stb színvonala. Egyben biztos vagyok. Ezek az adóbevételek hiányozni fognak és így vagy államadósságot növelve fogjuk a szükséges pénzt behozni a költségbe, vagy más adók kivetésével, emelésével.
Azt gondolom, hogy egy normális és igazságos adórendszertől ismét tettünk egy lépést az átláthatatlanság felé. A kormány komoly erőforrásokat fektetett a családtámogatásokba, de egyre kevesebb és kevesebb gyerek születik. Azt gondolom, ha rájönnének, hogy nem mindenki úgy gondolkodik ahogy ők, vagyis nem mindenki pénzben mér mindent, jóval többet és hasznosabban is tehetnének.
Én nem éltem még más országban, de vajon a cseheknél, az osztrákoknál, a németeknél, a skandinávoknál van ilyen?
több mint 1 éve
Csak kapkodom a fejem és kezdem szar embernek érezni magam mert néhány "kolléga" kontójára szórtam a magomat és az gyümölcsöt is hozott.Szerintem rossz irányból közelítjük ezt a kérdést. Én pl 40-es, egyedülálló, gyerektelen átlagmunkás vagyok. Szóval a Fidesz történetének minden kedvezménye és támogatása elkerült. Szinte minden barátomnak van gyereke, mindig is egy helyes dolognak tartottam a családok támogatását. Soha nem sajnáltam, ha oda kerültek az adóforintjaim, akkor se ha ez a Fidesznek politikailag jól jött. Az előző választás előtti visszaosztás már neccesebb volt. Ott konkrétan láttam, ahogy veszik a munkatársak az Iphone dokkoló állomásokat meg hasonló szarokat, miközben pörög fel az infláció. Nyilván ellenpéldának meg ott van a többnyire értelmiségiekből álló baráti köröm, ahol megint csak jó helyre került a pénz.
Sajnálom, hogy én felelőtlenül a drága autó + magas szervízköltség, vagy esetleg rendszeres külföldi utazások helyett más prioritások mentén élem az életem. Leginkább pedig azt sajnálom, sőt szégyellem, hogy nekem így jó.
Akik kedvezmények miatt "gyártanak" gyereket, azok nem állnak meg 2-3-nál és sok esetben az adókedvezményt nem is tudják igénybe venni mivel nincs miből adót vonni vagy épp elengedni.
A 2 gyerekes családok meg végképp nem a kedvezményekre hajtottak eddig sem, mert a 2 gyerek után járó adókedvezmény + családi pótlék azért nem váltotta meg a világot.
De ha már így alakult, hogy jelen állás szerint az asszony szja mentessége alapján hozzánk b...nak egy kis pénzt, nem fogunk félreugrani előle, nem utaljuk vissza sem az államkincstárnak
kittli
A 25 éven aluliak adókedvezménye meg már megint olyan volt, hogy frusztrálhatna az, hogy a mamahoteles segédmunkás elém kerül a fizetési listán, de sokkal dühítőbb volt, hogy nem kerül elém, mert szimplán csak kevesebb "borítékos pénzt" kap és az SZJA-ját kvázi benyeli a tulajdonos. Alapvetően elviselem ezeket, mert nem az SZJA a legfontosabb bevétele az államnak, meg nem is vagyok az a típus aki az államtól várná, hogy megjavítsa az életét, viszont minden ilyen szar növeli az inflációt, ami kimondottan nehezíti az életem.
Ráadásul most van egy olyan helyzet, ahol van egy hatalmas államháztartási hiány, haldoklik a költségvetés és a gazdaság nem csak számokban, de a gyakorlatban is pusztítóan áll(Szeged környéki vasiparban alig van cég ami folyamatosan tud dolgozni. Még a csókosok partnerei se tudják mit fognak csinálni pár hónap múlva). Na ebben a szituban azért már elvárnám a kormánytól, hogy felelős döntéseket hozzon. Ilyen inflációs és gazdasági számoknál nekem már tök mindegy kinek akarnak pénzt osztani, ha ezt teszik idióták. Ha OV bejelentené, hogy név szerint anyukámnak akar adni 500 forintot, akkor is azt mondanám, hogy egy vadbarom. Ilyenkor attól függetlenül kell felelős döntéseket hozni, hogy milyen messze van a választás, és minden ilyen bejelentés csak olaj a tűzre. Itt konkrétan célzott segélyező programokat kéne indítani, hogy ha egy akárhány gyerekes család nem éri el az x bevételt, akkor legyen mit enniük, ne fagyjanak halálra, tudjanak tanszereket venni, stb... Ezt bármikor szívesen támogatnám. Azt viszont nem, hogy célzott szavazatszerző programokkal rontjuk tovább a költségvetést és az inflációt.
több mint 1 éve
De pont az a baj, hogy nem oldják meg. Hanem az államra mutogatnak, hogy segítsen, és picsognak hogy drága a gyereknevelés.Itt bukik a gondolatmeneted.Oké, de továbbra se értem, hogy mi köze a témához.Szerintem elbeszelunk egymas mellett. En azt feltetelezem hogy aki tobb gyereket vallal az tudja ez mivel jar es megengedheti maganak. De akkor jomodu embereket minek tamogatni?
Olyan ez mikor a stadion építésnél vitatkozik valaki, hogy dehát szar a focink senki nem megy ki.
Fidesz nem az alapján hozza ezeket a döntéseket, hogy segítse a családokat és rohadtul leszarja a rászorulókat, mert ha nem tenné akkor
1. Részletesebb és kidolgozotabb lenne, hogy azokat jobban támogassa akiket érint a probléma
2. Lenne egy felső cap, hogy pl Varga Juditka meg a brutto 1 felett keresők ne kapjanak ilyet vagy max sávosan pár évig.
De ez egy szavazat vásárlás, hogy nézzétek mi adunk. Ráadásul ha nem ők maradnak egy eohadt nagy dilemma, mert mégegy lyuk a költségvetésen amit azonnal megszüntetni poltikai öngyilkosság.
Ezek a döntések azt mutatják, hogy a Tiszánál ők is már komoly támogatottságot mérnek.
Szívesen beszélgetek amúgy arról is, hogy az elvállatad és túlvállaltad magad akkor old meg gondolkodás amúgy amit én alapjába véve racionálisan saját környezetemben alkalmazok miért túl erős egy teljes társadalomra szerintem, de ha érdekel inkább egy másik hszben teszem.
Toca
Vagy azt mondod naivitas felnott embereket felnott ember modjara kezelni es vannak olyanok akik minimalberre szulnek? Na de az engem meg a tobbi adofizetot mit erdekelje, miert kellene azt finanszirozni?
Nekem egy viszonylag draga autom van, a szervizeles is viszonylag draga. Mikor megvettem tudtam hogy a fenntartas se lesz olcso, nem sirankozok. "Nagycsaladosoknak" is ezt a hozzaallast javaslom.
Hendrix
Nézz szét az utcán vagy menj be egy bevásárlóközpontba és tedd fel magadnak a kérdést, hogy szerinted az ott lévők közül vajon mennyi kezdett el osztani-szorozni a gyerekvállalás előtt.
Nagyon sokan nem foglalkoznak ezzel. Szeretnének egy gyereket, a többit meg majd megoldják és ennyi.
Ők ugyanúgy felnőtt emberek mint te, csak épp nem forintosítanak mindent és a gyerek számukra nem pénz kérdés.
Lúdas Solymi
Aztán persze amikor visszakérdezek, hogy szerinted nekem miért nincs, akkor én vagyok a fasz.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 1 éve
Csak kapkodom a fejem és kezdem szar embernek érezni magam mert néhány "kolléga" kontójára szórtam a magomat és az gyümölcsöt is hozott.Sajnálom, hogy én felelőtlenül a drága autó + magas szervízköltség, vagy esetleg rendszeres külföldi utazások helyett más prioritások mentén élem az életem. Leginkább pedig azt sajnálom, sőt szégyellem, hogy nekem így jó.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
Nem rendelkezem teljes körű ismeretekkel a máltai társadalom fejlődésről még ebben a kérdéskörben kizárólag sem de kötve hiszem h itt is lett volna 30-40 éves fejlődés történet. Ne felejtsük el h elválni itt sem lehet olyan régen, abortusz meg üldözött dolog (nyilván máshol megoldják meg magán kórházak is vannak). Szóval tudomásom szerint ez sem volt egy hosszú ívű történet itt hanem kifejezetten az elmúlt 12+ Labour uralma lendítette át ezt az egészet a holtponton. Ehhez képest ugyanennyi idő alatt otthon vissza fejlődés történt, amit szomorú látnom.Mostmár. Csak azt hajlamos elfelejteni idehaza is mindkét oldal, hogy nyugat-Európában sem volt a 60-as, 70-es években az a pride ami ma. Kőkemény balhék, rendőrséggel verekedés, és nem a bulin volt a hangsúly, nagyon nem, hanem a melegjogokon meg a társadalmi elfogadottságon. Az akkori melegek verekedték ki azt, hogy ma buli lehessen a felvonulás. A nyugat európai társadalmak egy fikarcinyival sem voltak jobbak, mint a magyar, ugyanúgy nem akarta Hans, hogy bőrtangás férfiak vonuljanak az utcákon, min Józsi. Egyszerűen a társadalmi szocializációra elment 20-30 év, a társadalom adoptálódott és a melegek is kidobták maguk közül a szélsőségeseket.Én voltam otthon és itt Máltán is (mily meglepő). Sztem az itteni jobban meg volt szervezve de nyilván itt sosem volt zavaró zaj sem olyan szintű elfogadás van a lakosság körében, fel sem merül kvázi társadalmi minimum ez a kérdés.A pécsi Pride is nagyon jó, voltunk kint, és a gyerekek tök pozitívan élték meg. Beszélgettünk velük arról, hogy miről szól, miért van szükség, mit jelentenek az egyes szavak. Saját példámon keresztül tudom igazolni, hogy a "buzizás", mint sértés eltűnt a szókincsükből. Hasonlóan a fogyatékkal előkkel való találkozás is segített.Őőő de. Speciel Demszkyt meg a Verókot (helyi szoci polgármester) kurvára zavarta a Parádé, a háttérben a Szigettel (ők voltak a szervezők) szépen kiegyezve szüntették meg a rendezvényt, mondván “nem éri meg” ami minimum nevetséges érvelés volt.Ne mondjátok, hogy nem volt idő, amikor nem volt polgárpukkasztó a Pride. Szerencsére a szervezők is belátták, hogy ez így nem okés, így emlékeim szerint évek óta már figyelnek arra, hogy az átlag embereknél ne verjék ki... a biztosítékot 😊 Pár éve azt mondom, hogy egy napot ki lehet bírni, ha ezt megszüntetik, nem lesz olcsóbb a kenyér.Miért, előtte a Budapest Parádé mi volt?
NB2
Akkor érdekes módon ez nem zavart senkit.
Lúdas Solymi
Bájos módon a probléma szinte ugyanaz volt, mint a korábbi Pride-ok esetén:hangos zenére, alulöltözött fiatalok, drogosan vonaglanak és szemetelnek, nem is beszélve, hogy egyesek kamionon szexet imitálnak 😊
A mostani Prideokkal, kb 10 éve (mióta eltakarították a régi szervezőket és újak jöttek helyettük), semmi baj nincs, az előtte lévőek pedig valóban vállalhatatlanok voltak a széles néprétegek számára, nem véletlen, hogy az elmúlt években marhára nő a látogatottság, mert családok mostmár simán kimehetnek, anélkül, hogy egy hétig kellene utána magyarázni a gyereknek, hogy mit látott. Az újak egyszerűen rájöttek, hogy nem elijeszteni kell a lakosságot, mindenféle extremitással, meg teret engedve az összes idiótának - megdöbbentő, a melegek között is vannak hülyék -, hanem felvilágosító program kell a szülőknek, kedves párok, akik mesélnek az életükről, színes, nyugodt fesztivál jelleg. Az összes extremitás meg a techno mehet az esti after buliba. Szerintem ez egy kifejezetten sikertörténet, ahogy egy megosztó, rosszul szervezett, az lmbtq-N belül egy szűk és extrém kisebbség által leuralt rendezvényből fiatalok egy okos és tanult csoportja egy inkluziv, fesztiválos, kedves családi programot csinált. Ezt hívják fejlődésnek. Nyugat Európában is ez volt csak nekik volt erre 60 évük.
MC12
Igen, az érzékenyítésnek van értelme: 14 évesek alatt, ott kéne elkezdeni.
Gyurma Pappa
csebi
Ezt a szakaszt akarta a magyar meleg közösség megúszni. Kimentek a 90es években Berlinbe, látták, hogy mindent lehet és egy az egyben hazahozták. Csak közben elfelejtették, hogy a magyar társadalom nem ment át a szükséges szocializáción - hogy is ment volna. És ahelyett, hogy a nehezebb utat választják, edukálás, széles elérésű társadalmi szervezetekkel és az állammal összefogás stb. egyszerűen kimentek az utcára, ugyanúgy mint Berlinben, a többségi társadalom meg le van szarva, márpedig őt fogadják el. Aztán ment a mártirkodás, meg a többség hibáztatása, ami sose a sikerhez vezető út. Ebben persze, hibás volt, nagy hibás az állam, de a melegszervezetek se könnyítették meg a dolgukat.
Ma ez már mindegy, az idő megoldotta a dolgot. A nagyon öregek, meg nagyon vidékiek és néhány extrém csoport mellett, azért nem nagyon van olyan ember, akinek a környezetében ne lenne valamilyen szexuális kisebbségi barát, ismerős, kolléga. És a többségi társadalmat ez már egyszerűen nem érdekli, a legtöbb kutatásban ez látható. Éppen ezért OV ilyen irányú mondásai továbbra is elsősorban MP-nek, másodsorban a fentebbi rétegeknek szól. (A társadalmi fejlődés következő szakasza az lesz, amikor a többségi társadalmat már nem az jellemzi, hogy “nem érdekli” a kérdés, hanem az, hogy kimegy tüntetni, ha akár csak felmerül a kisebbségi jogok korlátozása. De ettől érzésre messze vagyunk)
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Naaa, naaa.Kifordítod, mert fentebb csak arról beszélt, hogy tudatosan is lehet tervezni és ad hoc módon is. Utóbbi sajnos jobban illik a primitív szinten működő magyar társadalomhoz így ez az általános sajnos.Itt bukik a gondolatmeneted.Oké, de továbbra se értem, hogy mi köze a témához.Szerintem elbeszelunk egymas mellett. En azt feltetelezem hogy aki tobb gyereket vallal az tudja ez mivel jar es megengedheti maganak. De akkor jomodu embereket minek tamogatni?
Olyan ez mikor a stadion építésnél vitatkozik valaki, hogy dehát szar a focink senki nem megy ki.
Fidesz nem az alapján hozza ezeket a döntéseket, hogy segítse a családokat és rohadtul leszarja a rászorulókat, mert ha nem tenné akkor
1. Részletesebb és kidolgozotabb lenne, hogy azokat jobban támogassa akiket érint a probléma
2. Lenne egy felső cap, hogy pl Varga Juditka meg a brutto 1 felett keresők ne kapjanak ilyet vagy max sávosan pár évig.
De ez egy szavazat vásárlás, hogy nézzétek mi adunk. Ráadásul ha nem ők maradnak egy eohadt nagy dilemma, mert mégegy lyuk a költségvetésen amit azonnal megszüntetni poltikai öngyilkosság.
Ezek a döntések azt mutatják, hogy a Tiszánál ők is már komoly támogatottságot mérnek.
Szívesen beszélgetek amúgy arról is, hogy az elvállatad és túlvállaltad magad akkor old meg gondolkodás amúgy amit én alapjába véve racionálisan saját környezetemben alkalmazok miért túl erős egy teljes társadalomra szerintem, de ha érdekel inkább egy másik hszben teszem.
Toca
Vagy azt mondod naivitas felnott embereket felnott ember modjara kezelni es vannak olyanok akik minimalberre szulnek? Na de az engem meg a tobbi adofizetot mit erdekelje, miert kellene azt finanszirozni?
Nekem egy viszonylag draga autom van, a szervizeles is viszonylag draga. Mikor megvettem tudtam hogy a fenntartas se lesz olcso, nem sirankozok. "Nagycsaladosoknak" is ezt a hozzaallast javaslom.
Hendrix
Nézz szét az utcán vagy menj be egy bevásárlóközpontba és tedd fel magadnak a kérdést, hogy szerinted az ott lévők közül vajon mennyi kezdett el osztani-szorozni a gyerekvállalás előtt.
Nagyon sokan nem foglalkoznak ezzel. Szeretnének egy gyereket, a többit meg majd megoldják és ennyi.
Ők ugyanúgy felnőtt emberek mint te, csak épp nem forintosítanak mindent és a gyerek számukra nem pénz kérdés.
Lúdas Solymi
És amúgy nyugodtan megnézheted a játszótéren vagy óvoda/iskola előtt, hogy abból a majd csak lesz valahogy családokból hanyon látszik a boldogság és hánynál nem lesz terhelt szegény gyerek az alkalmatlan szülők miatt.
FLZOLI
Azért ne primitívezzünk már le embereket csak azért, mert nem forintosítanak mindent.
Azért a lakosság nagy része biztosan kiszámolja vagy megnézi, hogy mi az a minimum amiből meg tudnak élni és esetleg mellé egy gyereket vállalni.
Meg persze van az is, hogy a nagyobb család is besegít, nincs ezzel semmi baj.
A gyerekvállalás sosem a pénzügyi "tudatosságról", lehetőségekről szólt, ha az lett volna, akkor sokunk meg se születik.
Szerinted mekkora pénzügyi tudatosságra vall az, hogy az első világháború előtt-alatt-után majdnem átlag 4-6 gyerekes családok voltak? Azokat ugyan hova? Jó gazdag lehetett mindenki.
Most mondjam azt, hogy én is szocpol gyerek vagyok, mert a szüleim azzal kaptak lehetőséget saját lakásra annak idején, ahelyett h építettek volna egy Kádár kockát vagy valami nagyobb házat ami akkor szokás volt?
Szerk.: Jó, mondjuk amúgy is akartak két gyereket, de azért a hitel segítség volt.
Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 1 éve
Mostmár. Csak azt hajlamos elfelejteni idehaza is mindkét oldal, hogy nyugat-Európában sem volt a 60-as, 70-es években az a pride ami ma. Kőkemény balhék, rendőrséggel verekedés, és nem a bulin volt a hangsúly, nagyon nem, hanem a melegjogokon meg a társadalmi elfogadottságon. Az akkori melegek verekedték ki azt, hogy ma buli lehessen a felvonulás. A nyugat európai társadalmak egy fikarcinyival sem voltak jobbak, mint a magyar, ugyanúgy nem akarta Hans, hogy bőrtangás férfiak vonuljanak az utcákon, min Józsi. Egyszerűen a társadalmi szocializációra elment 20-30 év, a társadalom adoptálódott és a melegek is kidobták maguk közül a szélsőségeseket.Én voltam otthon és itt Máltán is (mily meglepő). Sztem az itteni jobban meg volt szervezve de nyilván itt sosem volt zavaró zaj sem olyan szintű elfogadás van a lakosság körében, fel sem merül kvázi társadalmi minimum ez a kérdés.A pécsi Pride is nagyon jó, voltunk kint, és a gyerekek tök pozitívan élték meg. Beszélgettünk velük arról, hogy miről szól, miért van szükség, mit jelentenek az egyes szavak. Saját példámon keresztül tudom igazolni, hogy a "buzizás", mint sértés eltűnt a szókincsükből. Hasonlóan a fogyatékkal előkkel való találkozás is segített.Őőő de. Speciel Demszkyt meg a Verókot (helyi szoci polgármester) kurvára zavarta a Parádé, a háttérben a Szigettel (ők voltak a szervezők) szépen kiegyezve szüntették meg a rendezvényt, mondván “nem éri meg” ami minimum nevetséges érvelés volt.Ne mondjátok, hogy nem volt idő, amikor nem volt polgárpukkasztó a Pride. Szerencsére a szervezők is belátták, hogy ez így nem okés, így emlékeim szerint évek óta már figyelnek arra, hogy az átlag embereknél ne verjék ki... a biztosítékot 😊 Pár éve azt mondom, hogy egy napot ki lehet bírni, ha ezt megszüntetik, nem lesz olcsóbb a kenyér.Miért, előtte a Budapest Parádé mi volt?
NB2
Lúdas Solymi
Bájos módon a probléma szinte ugyanaz volt, mint a korábbi Pride-ok esetén:hangos zenére, alulöltözött fiatalok, drogosan vonaglanak és szemetelnek, nem is beszélve, hogy egyesek kamionon szexet imitálnak 😊
A mostani Prideokkal, kb 10 éve (mióta eltakarították a régi szervezőket és újak jöttek helyettük), semmi baj nincs, az előtte lévőek pedig valóban vállalhatatlanok voltak a széles néprétegek számára, nem véletlen, hogy az elmúlt években marhára nő a látogatottság, mert családok mostmár simán kimehetnek, anélkül, hogy egy hétig kellene utána magyarázni a gyereknek, hogy mit látott. Az újak egyszerűen rájöttek, hogy nem elijeszteni kell a lakosságot, mindenféle extremitással, meg teret engedve az összes idiótának - megdöbbentő, a melegek között is vannak hülyék -, hanem felvilágosító program kell a szülőknek, kedves párok, akik mesélnek az életükről, színes, nyugodt fesztivál jelleg. Az összes extremitás meg a techno mehet az esti after buliba. Szerintem ez egy kifejezetten sikertörténet, ahogy egy megosztó, rosszul szervezett, az lmbtq-N belül egy szűk és extrém kisebbség által leuralt rendezvényből fiatalok egy okos és tanult csoportja egy inkluziv, fesztiválos, kedves családi programot csinált. Ezt hívják fejlődésnek. Nyugat Európában is ez volt csak nekik volt erre 60 évük.
MC12
Gyurma Pappa
csebi
Ezt a szakaszt akarta a magyar meleg közösség megúszni. Kimentek a 90es években Berlinbe, látták, hogy mindent lehet és egy az egyben hazahozták. Csak közben elfelejtették, hogy a magyar társadalom nem ment át a szükséges szocializáción - hogy is ment volna. És ahelyett, hogy a nehezebb utat választják, edukálás, széles elérésű társadalmi szervezetekkel és az állammal összefogás stb. egyszerűen kimentek az utcára, ugyanúgy mint Berlinben, a többségi társadalom meg le van szarva, márpedig őt fogadják el. Aztán ment a mártirkodás, meg a többség hibáztatása, ami sose a sikerhez vezető út. Ebben persze, hibás volt, nagy hibás az állam, de a melegszervezetek se könnyítették meg a dolgukat.
Ma ez már mindegy, az idő megoldotta a dolgot. A nagyon öregek, meg nagyon vidékiek és néhány extrém csoport mellett, azért nem nagyon van olyan ember, akinek a környezetében ne lenne valamilyen szexuális kisebbségi barát, ismerős, kolléga. És a többségi társadalmat ez már egyszerűen nem érdekli, a legtöbb kutatásban ez látható. Éppen ezért OV ilyen irányú mondásai továbbra is elsősorban MP-nek, másodsorban a fentebbi rétegeknek szól. (A társadalmi fejlődés következő szakasza az lesz, amikor a többségi társadalmat már nem az jellemzi, hogy “nem érdekli” a kérdés, hanem az, hogy kimegy tüntetni, ha akár csak felmerül a kisebbségi jogok korlátozása. De ettől érzésre messze vagyunk)
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
Alapvetően nem lenne baj vele, csak ahogy írod a sok "hagyományőrző" már más színezetet adott neki.Bár nem nekem szól a kérdés de leírom a véleményem.Sajnos nem tudok másra gondolni, csak arra h van valami rejtett problémád.Ezt rossz olvasni, mi vagy te valami rossz hittérítő?😂😂 Saját démonaiddal küzdesz😂😂😂 Ilyen baromságot is régen olvastamPedig ezzel a nagy gyulolettel igencsak melle sodrodsz, hisz ertelmetlen.Latom rendszeres latogato/koveto/resztvevo vagy h ilyenekkel tisztaban vagy.Távolról emberismeréssel szerintem ne próbálkozz mert nagyon mellément 😂
Nincs azzal baj, ha vallalod a massagod, attol meg lehetsz ferfi.
Vagy neked OV mondja meg h ki az?
Te kis butus.
Lúdas Solymi
Veled ellentétben én nem látom mindenbe bele OV t, de ha neked így jobb akkor éld így az életed.
Én utálom OV t meg az egész fideszt, soesem szavaztam rájuk és nem is fogok, ezzel az egy döntésével kivételesen egyetértek.
kapitnono
Mitol felsz vajon? A sajat demonaiddal kuzdesz?
Vagy ha topmodell lanyok lennenek lenge ruhazatban, akkor mar ott csapolnal te is?
Vagy csak szimplan prud vagy?
Lúdas Solymi
kapitnono
Különben mi problémád lenne felvonulással?
A Kitörés-"túráról" mi a véleményed?
Lúdas Solymi
Sztem az alapvető kitörés turaval nem lenne baj, lehetne akar egy szép, keserédes hagyomány. Az hogy ezt kisajátítják szélső jobbos csoportok arról az alapvető koncepció nem tehet.
Én tervezem h egyszer lesetalom de nyilván nem akkor amikor a hivatalos program van.
csebi
Vagy lehet, hogy ez is ilyen "villanyszerelős" bagázs akik 44. születésnapjukat ünneplik ilyenkor.
Még azt szeretném tudni, hogy a Helly Hansen márka az már beszűrődött a "szubkultúrába"?
Az a két nagy "HH" a sapkám elején néha aggaszt, hogy mit gondolhatnak rólam a zemberek.
több mint 1 éve
Bár nem nekem szól a kérdés de leírom a véleményem.Sajnos nem tudok másra gondolni, csak arra h van valami rejtett problémád.Ezt rossz olvasni, mi vagy te valami rossz hittérítő?😂😂 Saját démonaiddal küzdesz😂😂😂 Ilyen baromságot is régen olvastamPedig ezzel a nagy gyulolettel igencsak melle sodrodsz, hisz ertelmetlen.Latom rendszeres latogato/koveto/resztvevo vagy h ilyenekkel tisztaban vagy.Távolról emberismeréssel szerintem ne próbálkozz mert nagyon mellément 😂
Te kis butus.
Lúdas Solymi
Veled ellentétben én nem látom mindenbe bele OV t, de ha neked így jobb akkor éld így az életed.
Én utálom OV t meg az egész fideszt, soesem szavaztam rájuk és nem is fogok, ezzel az egy döntésével kivételesen egyetértek.
kapitnono
Vagy ha topmodell lanyok lennenek lenge ruhazatban, akkor mar ott csapolnal te is?
Lúdas Solymi
kapitnono
Lúdas Solymi
Sztem az alapvető kitörés turaval nem lenne baj, lehetne akar egy szép, keserédes hagyomány. Az hogy ezt kisajátítják szélső jobbos csoportok arról az alapvető koncepció nem tehet.
Én tervezem h egyszer lesetalom de nyilván nem akkor amikor a hivatalos program van.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Én voltam otthon és itt Máltán is (mily meglepő). Sztem az itteni jobban meg volt szervezve de nyilván itt sosem volt zavaró zaj sem olyan szintű elfogadás van a lakosság körében, fel sem merül kvázi társadalmi minimum ez a kérdés.A pécsi Pride is nagyon jó, voltunk kint, és a gyerekek tök pozitívan élték meg. Beszélgettünk velük arról, hogy miről szól, miért van szükség, mit jelentenek az egyes szavak. Saját példámon keresztül tudom igazolni, hogy a "buzizás", mint sértés eltűnt a szókincsükből. Hasonlóan a fogyatékkal előkkel való találkozás is segített.Őőő de. Speciel Demszkyt meg a Verókot (helyi szoci polgármester) kurvára zavarta a Parádé, a háttérben a Szigettel (ők voltak a szervezők) szépen kiegyezve szüntették meg a rendezvényt, mondván “nem éri meg” ami minimum nevetséges érvelés volt.Ne mondjátok, hogy nem volt idő, amikor nem volt polgárpukkasztó a Pride. Szerencsére a szervezők is belátták, hogy ez így nem okés, így emlékeim szerint évek óta már figyelnek arra, hogy az átlag embereknél ne verjék ki... a biztosítékot 😊 Pár éve azt mondom, hogy egy napot ki lehet bírni, ha ezt megszüntetik, nem lesz olcsóbb a kenyér.Miért, előtte a Budapest Parádé mi volt?
NB2
Lúdas Solymi
MC12
Gyurma Pappa
több mint 1 éve
A pécsi Pride is nagyon jó, voltunk kint, és a gyerekek tök pozitívan élték meg. Beszélgettünk velük arról, hogy miről szól, miért van szükség, mit jelentenek az egyes szavak. Saját példámon keresztül tudom igazolni, hogy a "buzizás", mint sértés eltűnt a szókincsükből. Hasonlóan a fogyatékkal előkkel való találkozás is segített.Őőő de. Speciel Demszkyt meg a Verókot (helyi szoci polgármester) kurvára zavarta a Parádé, a háttérben a Szigettel (ők voltak a szervezők) szépen kiegyezve szüntették meg a rendezvényt, mondván “nem éri meg” ami minimum nevetséges érvelés volt.Ne mondjátok, hogy nem volt idő, amikor nem volt polgárpukkasztó a Pride. Szerencsére a szervezők is belátták, hogy ez így nem okés, így emlékeim szerint évek óta már figyelnek arra, hogy az átlag embereknél ne verjék ki... a biztosítékot 😊 Pár éve azt mondom, hogy egy napot ki lehet bírni, ha ezt megszüntetik, nem lesz olcsóbb a kenyér.Miért, előtte a Budapest Parádé mi volt?
NB2
Lúdas Solymi
MC12

több mint 1 éve
Őőő de. Speciel Demszkyt meg a Verókot (helyi szoci polgármester) kurvára zavarta a Parádé, a háttérben a Szigettel (ők voltak a szervezők) szépen kiegyezve szüntették meg a rendezvényt, mondván “nem éri meg” ami minimum nevetséges érvelés volt.Ne mondjátok, hogy nem volt idő, amikor nem volt polgárpukkasztó a Pride. Szerencsére a szervezők is belátták, hogy ez így nem okés, így emlékeim szerint évek óta már figyelnek arra, hogy az átlag embereknél ne verjék ki... a biztosítékot 😊 Pár éve azt mondom, hogy egy napot ki lehet bírni, ha ezt megszüntetik, nem lesz olcsóbb a kenyér.Miért, előtte a Budapest Parádé mi volt?
NB2
Lúdas Solymi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
Kifordítod, mert fentebb csak arról beszélt, hogy tudatosan is lehet tervezni és ad hoc módon is. Utóbbi sajnos jobban illik a primitív szinten működő magyar társadalomhoz így ez az általános sajnos.Itt bukik a gondolatmeneted.Oké, de továbbra se értem, hogy mi köze a témához.Szerintem elbeszelunk egymas mellett. En azt feltetelezem hogy aki tobb gyereket vallal az tudja ez mivel jar es megengedheti maganak. De akkor jomodu embereket minek tamogatni?
Toca
Hendrix
Lúdas Solymi
És amúgy nyugodtan megnézheted a játszótéren vagy óvoda/iskola előtt, hogy abból a majd csak lesz valahogy családokból hanyon látszik a boldogság és hánynál nem lesz terhelt szegény gyerek az alkalmatlan szülők miatt.
több mint 1 éve
Itt bukik a gondolatmeneted.Ez eleg szomoru ha valoban igy van. Szeretet legyen az a lenyeg nem? Aztan majd ragjuk a szaraz kenyeret. Az ilyen "majd megoldjuk" hozzallas miatt van a rengeteg bedolt hiteles, aztan segitsen ki az allam ha nem sikerul megoldani.
Lúdas Solymi
I know that when you shine they wish some days will be dark
Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 1 éve
Ezt nem mondtam, csak hogy önmagában nem értem mit tudnak azon tiltani ha mondjuk NERekció néven jelentik be teljesen és a helyszínen váltanak át lmbtq felvonulásra.Persze, lehet majd szervezni, csak nem kapnak majd engedélyt.Nem értem igazából mit tudnak ezen betiltani. Bármikor lehet ezután is rendezvényt szervezni csak más néven maximum, igazából a brandet veszítik csak el, amit ügyesen azért ki lehet kerülni.Én nem állnék meg itt.rip PrideItt volt már az ideje, nem is kellett volna engedni hogy ilyeneket rendezzenek
Amadeus the Young
kapitnono
Szüreti felvonuláson azok a kurva lovak összeszarják az utcát.
A motoros felvonulás hangos.
Virágkarnevál? Egy allergiabomba.
A békemenetről meg ne is beszéljünk.
kittli
Ha homokosok nem szervezetnek eseményt, a keresztény értékrendet nem taposhatják vagy nyílt színen nem lehetne f**zokat mutogatni elő adasban akkor az egész Békemenet illegális lesz ugyanúgy.
FLZOLI
A Békemenet meg majd kap, mert csak.
Te tényleg azt gondolod, hogy itt lesz bármiféle egyenlőség?
A pálya úgyis a kormánypártnak fog lejteni.
Lúdas Solymi
több mint 1 éve
Persze, lehet majd szervezni, csak nem kapnak majd engedélyt.Nem értem igazából mit tudnak ezen betiltani. Bármikor lehet ezután is rendezvényt szervezni csak más néven maximum, igazából a brandet veszítik csak el, amit ügyesen azért ki lehet kerülni.Én nem állnék meg itt.rip PrideItt volt már az ideje, nem is kellett volna engedni hogy ilyeneket rendezzenek
Amadeus the Young
kapitnono
Szüreti felvonuláson azok a kurva lovak összeszarják az utcát.
A motoros felvonulás hangos.
Virágkarnevál? Egy allergiabomba.
A békemenetről meg ne is beszéljünk.
kittli
Ha homokosok nem szervezetnek eseményt, a keresztény értékrendet nem taposhatják vagy nyílt színen nem lehetne f**zokat mutogatni elő adasban akkor az egész Békemenet illegális lesz ugyanúgy.
FLZOLI
A Békemenet meg majd kap, mert csak.
Te tényleg azt gondolod, hogy itt lesz bármiféle egyenlőség?
A pálya úgyis a kormánypártnak fog lejteni.
több mint 1 éve
Itt bukik a gondolatmeneted.Oké, de továbbra se értem, hogy mi köze a témához.Szerintem elbeszelunk egymas mellett. En azt feltetelezem hogy aki tobb gyereket vallal az tudja ez mivel jar es megengedheti maganak. De akkor jomodu embereket minek tamogatni?
Toca
Hendrix
több mint 1 éve
Ne mondjátok, hogy nem volt idő, amikor nem volt polgárpukkasztó a Pride. Szerencsére a szervezők is belátták, hogy ez így nem okés, így emlékeim szerint évek óta már figyelnek arra, hogy az átlag embereknél ne verjék ki... a biztosítékot 😊 Pár éve azt mondom, hogy egy napot ki lehet bírni, ha ezt megszüntetik, nem lesz olcsóbb a kenyér.Miért, előtte a Budapest Parádé mi volt?
NB2
több mint 1 éve
Oké, de továbbra se értem, hogy mi köze a témához.Szerintem elbeszelunk egymas mellett. En azt feltetelezem hogy aki tobb gyereket vallal az tudja ez mivel jar es megengedheti maganak. De akkor jomodu embereket minek tamogatni?
Toca
I know that when you shine they wish some days will be dark
Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 1 éve
Sajnos nem tudok másra gondolni, csak arra h van valami rejtett problémád.Ezt rossz olvasni, mi vagy te valami rossz hittérítő?😂😂 Saját démonaiddal küzdesz😂😂😂 Ilyen baromságot is régen olvastamPedig ezzel a nagy gyulolettel igencsak melle sodrodsz, hisz ertelmetlen.Latom rendszeres latogato/koveto/resztvevo vagy h ilyenekkel tisztaban vagy.Távolról emberismeréssel szerintem ne próbálkozz mert nagyon mellément 😂
Te kis butus.
Lúdas Solymi
kapitnono
Lúdas Solymi
kapitnono