Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Számomra tény, minden más amit leírtál az teljesen felesleges szócséplés

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Ez költség/haszon kérdés, és szerintük megéri. És szerintem - de ez csak én benyomásom - nem alakult ki ilyen kép általánosan a fideszről, a saját táborukban biztosan nem, egyre erősebb a magban az a mondás, hogy hiba volt a VJ-Katika páros ilyen gyors ejtése "emiatt az ügy miatt" (nem mintha lenne ennek bármi következménye, de, hogy megjelenik egy ilyen ellentmondás belül, már az figyelemreméltó). Az ellenzéki szavazók szemében nem hiszem, hogy rosszabb lett emiatt a fidesz megítélése, ott már hova romlana? 😊 A bizonytalan szavazók pedig, szarul hangzik, de nem ennek alapján döntenek - pénztárca, pénztárca, pénztárca.Cserébe szerintem ezzel megint "visszahozzák" a köztudatba azt a kissé elsikkadt témát, hogy a gyerekek közelébe véletlenül se menjen a Fidesz, és hogy nem kellene a témában semmit rájuk bízni, leginkább nem a gyerekek védelmét.Nem tudom mi a kellemetlenebb, ha beengedik MP-t a gyermekotthonokba, vagy ha nem. Ez a nem beengedős verzió is übergáz, ráadásul ennek még az a vetülete is van, hogy itt bazmeg mindent is titkolnak...Szerintem ezt, polkomm szempontból szarul kezelik. Van egy gyenge narratíva - MP erőszakos, agresszív - és ezt ilyen kellemetlen videókkal támasztják alá.
gabokocka
Ezért úgy gondolom itt nem a közvélemény befolyásolása az első szempont - hanem a nyomasztás és a terhelés MP -re. Azért idegrendszerrel, pszichikailag bírni ezt még másfél évig, az nagyon kemény feladat, még egy olyan karakternek is, mint MP. Főleg, hogy nincs mögötte család, szétesett a baráti kör, bizalmatlanság és gyanú mindenhol, nem véletlenül halad szarul/a legtöbb vidéki megyében sehogy a pártépítés. A karaktergyilkosság alapvetően hosszútávfutás.
MC12
somoskovig
Más tészta kicsit - és ez sem fog jól hangzani - de az az igazság, hogy ez a téma egyszerűen elsikkadt, nem futotta ki magát, MP elvitte a showt február végétől/március elejétől, neki meg nem ez volt a középpontban. A influenszer tüntetés nem a témának az eleje lett, hanem a csúcspontja - és a vége.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
Tényeket?? Jól írták, ez a hited. És hiába életed értelme a gyereked, meg itt mindenkinek, akinek van, de ha már az örökbefogadással jössz egy másik kommentben, akkor gondolkodj el azon, hogy a bús picsába kerültek olyan körülmények közé azok a gyerekek, akik állítólag valakiknek az életük értelmei voltak?Dzsoki, hitvita akkor lenne ha erről mondjuk veled vitatkoznék, de a gyerekes kontra nem gyerekes párbeszédnél ezt vitának semmiképp nem nevezném, tényeket közöltem, amit valaki vagy elfogad vagy győzködi magát ennek ellenkezőjéről.Na ez az igazi önámítás, mint amit most beírtál, de lelked rajta, hálaadás van úgy is.Inkább hitvitának mondanám.
r.baggio
Dzsokijuing
r.baggio
Gondolom tudod, hogy oda nem a meghalt szülők gyerekei kerülnek, mert azok családon belüli örökbefogadással kerülnek új gyám alá. Az eldobott, elhagyott (általában nem születéskor, hanem nagyobb korban) bántalmazó családból kiemelt gyerekek mégse voltak valaki értelmei. Sőt amikor bekerülnek, akkor sem az örökbe adást segíti élete értelmének a szülő, amihez vagy a lemondás kinyilatkoztatása, vagy fél éves kapcsolattartási szünet kellene. Nem, a többség azért a hatodik hónap lejárta előtt 10 percre beugrik, hogy újra ketyegjen a 6 hónap.
A nevelőszülőknél tengődő gyerekek zöme, meg annyira nem kap fejlesztést, hogy 100%-ban elmaradásaik vannak. Olyan csomaggal érkeznek az örökbefogadó családba, hogy traumatizált lesz egész életében és örülhet ha valaha túl tud jutni azon. Általában gondozatlan terhességből születnek, számos komplikáció mellett, amiket felolvasnak mielőtt megláthatod. Lehet kapásból azt mondod, kösz ez így túl sok. Ráadásul kijelenteni, hogy akinek nem lehet az fogadjon örökbe az annyira pofátlan dolog, hogy tényleg csak egy pöffeszkedő tudatlan tuskó mondhat ilyet.
El tudod azt képzelni, hogy mennyire nehéz elfogadni egy idegen gyereket? Tudod egyáltalán az örökbefogadás folyamatát? Vagy van egy kis kósza gondolat a fejecskédben, hogy hófehér kis szöszi kékszemű gyerekek sorjáznak futószalagon? Több mint 90%-uk roma. Eleve van egy roma érzékenyítés a tanfolyamokon a párok részére, mert a nagyszerű társadalmunkban ez probléma lesz, hogy a fehér bőrű párok, roma gyerekkel fognak beslisszolni az oviba, suliba. Aki majd szembesül azzal, hogy roma, és a roma gyerekek társaságát fogja keresni, mert az identitását kutatja egy idő után. Hiszen az első naptól el kell mondani neki, hogy örökbefogadott gyerek és folyamatosan kell megismertetni az igazsággal. Pl azzal is, ha nemi erőszakban fogant. Törvény kötelez rá és 14 éves korában bele fog tekinteni a saját aktájába, ahol minden le lesz írva neki, amit te tudtál róla. És ha nem mondtad el, akkor hazugnak fog tartani. Aztán az is lehet nem tetszik a neve, ami az egyetlen, ami a vér szerinti anyjától van neki. És ha elveszed tőle, majd megkérdi 100%-ban, hogy ez miért volt?
Ráadásul nem a szülő választ gyereket magának, hanem a gyereknek választanak szülőt. NEm lehet válogatni, meg paramétereket megadni a külsőre. Az alkalmassági határoztat után egy számítógép dobál ki gyerekekhez, akikhez passzolhatsz a pszichológiai meg a kizáró okok nyilatkozata alapján. Aztán ennyi. Még elmondják a nevét, ha a nagy tumultusba rád esett a választás, aztán ha azt el tudod fogadni, akkor egy körrel beljebb jutottál. És a legvégén fogod csak látni. De ha 2-3 alkalommal nemet mondasz, mikor eljutsz a taliig, mert ránézel és azt mondod, hogy hát őt valahogy nem tudom elképzelni, mint a saját gyerekem, akkor szépen kapsz egy bélyeget azt lehet sose hívnak többet, mert hogy te válogatsz. És itt ebben a rendszerben ezt nem lehet. Nem a szülőnek keresnek gyereket, hanem a gyereknek szülőt.
Szóval attól mert neked az, másnak se nem tényszerű, se nem evidens. Ahogy azoknak sem akik önhibájukból fakadóan, vagy saját döntésük okán nem lesz gyerekük. Ráadásul ez a kijelentés olyan nagypofájúan undorító azokkal szemben, akik éveket/évtizedeket végiglombikoztak, majd most megtudják, hogy értelmetlen maradt az életük. Mert te felálltál a kis székedre és szerinted tényt közöltél..
több mint 1 éve
Azért ahhoz kell egy komoly szintű arrogancia vagy vakság, hogy melldöngetéssel mondja azt a helyettes államtitkár, hogy évente 2 milliárd megy a felújításra. Vodafone, reptér, stadionok, ezek megvannak? Jó reggelt...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
Cserébe szerintem ezzel megint "visszahozzák" a köztudatba azt a kissé elsikkadt témát, hogy a gyerekek közelébe véletlenül se menjen a Fidesz, és hogy nem kellene a témában semmit rájuk bízni, leginkább nem a gyerekek védelmét.Nem tudom mi a kellemetlenebb, ha beengedik MP-t a gyermekotthonokba, vagy ha nem. Ez a nem beengedős verzió is übergáz, ráadásul ennek még az a vetülete is van, hogy itt bazmeg mindent is titkolnak...Szerintem ezt, polkomm szempontból szarul kezelik. Van egy gyenge narratíva - MP erőszakos, agresszív - és ezt ilyen kellemetlen videókkal támasztják alá.
gabokocka
Ezért úgy gondolom itt nem a közvélemény befolyásolása az első szempont - hanem a nyomasztás és a terhelés MP -re. Azért idegrendszerrel, pszichikailag bírni ezt még másfél évig, az nagyon kemény feladat, még egy olyan karakternek is, mint MP. Főleg, hogy nincs mögötte család, szétesett a baráti kör, bizalmatlanság és gyanú mindenhol, nem véletlenül halad szarul/a legtöbb vidéki megyében sehogy a pártépítés. A karaktergyilkosság alapvetően hosszútávfutás.
MC12
több mint 1 éve
Nem tudom mi a kellemetlenebb, ha beengedik MP-t a gyermekotthonokba, vagy ha nem. Ez a nem beengedős verzió is übergáz, ráadásul ennek még az a vetülete is van, hogy itt bazmeg mindent is titkolnak...Szerintem ezt, polkomm szempontból szarul kezelik. Van egy gyenge narratíva - MP erőszakos, agresszív - és ezt ilyen kellemetlen videókkal támasztják alá.
gabokocka
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
meglepodnek, ha lenne itt vedes harmadikan szvsz. ne felejtsuk el, hogy ez egy nyilvanos esemeny. ott lesz mki.Nem tudom nekem miért nem tudtak ilyen egyetemi tanáraim lenni.mfor.hu/cikkek/kozelet/most-mar-biztos-schmitt-pal-nyomdokaiba-lepett-orban-balazs--mit-reagal-az-egyetem.htmlAndris most is zseniális, érdemes az összes fb posztját elolvasni ebben a témában.
PhD
Amadeus the Young
"Úgy tűnik, hogy inkább Árpásinak kellene megvédenie ezt a dolgozatot." XD
Zsellér van de Vrij
Lehet akkor még tanultam is volna meg még lehet be is fejezem 😀😀😜
Cowboykarcsi90
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Nem tudom nekem miért nem tudtak ilyen egyetemi tanáraim lenni.mfor.hu/cikkek/kozelet/most-mar-biztos-schmitt-pal-nyomdokaiba-lepett-orban-balazs--mit-reagal-az-egyetem.htmlAndris most is zseniális, érdemes az összes fb posztját elolvasni ebben a témában.
PhD
Amadeus the Young
Zsellér van de Vrij
Lehet akkor még tanultam is volna meg még lehet be is fejezem 😀😀😜
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 1 éve
mfor.hu/cikkek/kozelet/most-mar-biztos-schmitt-pal-nyomdokaiba-lepett-orban-balazs--mit-reagal-az-egyetem.htmlAndris most is zseniális, érdemes az összes fb posztját elolvasni ebben a témában.
PhD
Amadeus the Young
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 1 éve
Nem tudom mi a kellemetlenebb, ha beengedik MP-t a gyermekotthonokba, vagy ha nem. Ez a nem beengedős verzió is übergáz, ráadásul ennek még az a vetülete is van, hogy itt bazmeg mindent is titkolnak...
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 1 éve
Most Evelin beszart a feljelentéstől vagy esetleg vissza akar tolatni a Tiszába, mert látja hova jutott nélküle MP vagy szimplán tényleg ennyire naív és hülye? Ezek után ki a fasz hisz neki?Hát lehet a kis buta világában így próbál felszínen maradni.
444.hu/2024/11/29/sokkal-cukibb-lelek-vagyok-mint-hogy-atlathattam-volna-mennyire-mocskos-ez-az-egesz
KB23
Ha nagyon konteózni akarok meg ez az egész MP-ék stábjának műve: semmit nem érő hangfelvételek, ami folyamatosan felszínen tartja MP-t, Vogel Evelin saját bevallása szerint is MP-t jó embernek tarja, aki a Fidesz ellenében lép fel, egyúttal egy hős szerelmes, akit a szerelme megzsarolt és próbál lejáratni. Ezek MP-nek nem ártanak, de mindenhonnan MP folyik, még a kormányközeli sajtóból is.
több mint 1 éve
Most Evelin beszart a feljelentéstől vagy esetleg vissza akar tolatni a Tiszába, mert látja hova jutott nélküle MP vagy szimplán tényleg ennyire naív és hülye? Ezek után ki a fasz hisz neki?Nekem ez a hihetetlen ebben az egész sztoriban:
444.hu/2024/11/29/sokkal-cukibb-lelek-vagyok-mint-hogy-atlathattam-volna-mennyire-mocskos-ez-az-egesz
KB23
"Vogel mesélt a Kubatov Gábor köréhez tartozó Vertán Györgyhöz fűződő kapcsolatáról is. Mint mondta, arról nem tudott, hogy Varga Juditnak is Vertán adott állást, ahogy az üzletember Kubatovhoz fűződő kapcsolatáról sem volt tudomása, csak összejártak kávézni."
De így már értem ezt a cikket is
vasarnap.hu/2019/03/28/vertan-gyorgy-azzal-kell-foglalkoznom-amit-az-isten-elem-hoz/
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Csak hogy mennyire vagyunk a kínaiak zsebében, tényleg nekik vették meg a repülőteret:"ÚJ MAGYAR LÉGITÁRSASÁG JÖN LÉTRE KÍNAI HÁTSZÉLLEL: HUNGARY AIRLINES - A BOEINGGEL MÁR EGYÜTTMŰKŐDÉSI MEGÁLLAPODÁST ÍRTAK ALÁ
Az Új Szemle kínai-magyar híroldal számolt be arról a kicsit megdöbbentő légiközlekedési hírről, hogy november 27-én a Pekingben megrendezésre kerülő Chain Expón Magyarország standjánál Duan Bo, a Hungary Airlines elnöke és Gao Sixiang, a Boeing keresekedelmi repülőgépeinek a globális értékesítési alelnöke megállapodást írt alá jövőbeni repülőgépek beszerzéséről. Az együttműködési megállapodás a hírek szerint 100 darab B737-es MAX típusú repülőgépről szól. A megállapodás segíti a Hungary Airlines utasflottájának bővítését, amivel több közvetlen járatot nyithat Közép-Kelet-Európában, valamint Kínába. A légitársaság pedig Budapestet csomóponti repülőtérként használná. "

---
több mint 1 éve
Akkor a Vargamisi,
több mint 1 éve
Vagy amikor kiderül 14 évesen róla, hogy Green Bay szurkoló, az is elég nagy dilemma.Az én gyerekem most lesz 7 hónapos. Reggelente (hajnalanta?) az elindulásban (is) óriási sokat segít, hogy még bolondozok vele, meg felöltöztetem, és nevet rám, stb.vard ki, hogy mi lesz meg kesobb. nalunk 3.5 eves van, es ujja kore tud csavarni minket. egy oleles, egy puszi stb. ranezel es tudod, hogy megeri bmien szivas.
Miatta megéri csinálni. Belenézel a szemeibe, és nem kilátástalan semmi.
Zsellér van de Vrij
csebi
több mint 1 éve
Most Evelin beszart a feljelentéstől vagy esetleg vissza akar tolatni a Tiszába, mert látja hova jutott nélküle MP vagy szimplán tényleg ennyire naív és hülye? Ezek után ki a fasz hisz neki?444.hu/2024/11/29/sokkal-cukibb-lelek-vagyok-mint-hogy-atlathattam-volna-mennyire-mocskos-ez-az-egesz
több mint 1 éve
Bogos v menczerNagyon bírom Csabát. Azért Menczer látszott, hogy nem szokott hozzá az ilyen fajta kérdésekhez. Simán elvérezne MP ellen, pedig MP se tudja a dühét néha féken tartani, de Tomika hamar kijött a béketűrésből, amikor szembejött a valóság. 😀
youtu.be/tCQhvX6evcA?si=AcCOqZjMFIUQnxPS
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
Bogos v menczeryoutu.be/tCQhvX6evcA?si=AcCOqZjMFIUQnxPS
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Baszki, két órát nem nézek rá a témára, aztán mekkora hópehely lett mindenkiOroszul Sznyegurocska a Hópelyhecske, ő a Télapó (Dnyegymaróz vagy vmi hasonló) segítője az akciókban, talán ezért.
slowmotion
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Baszki, két órát nem nézek rá a témára, aztán mekkora hópehely lett mindenki
több mint 1 éve
Gondoltam az értelmetlen példádból kihozok valamit, ami részben hasonlítható a helyzethez. Ennyi sikerült, hozott anyagból dolgoztam. 😀Hirtelen kontextust változtattál, jó stratégia, de én nem dőlök be ennek.Nem igazából értem ez a kettő, hogy jön össze, de ha már mindenképp a lopással akarod összehozni, akkor ez inkább úgy igaz, hogy bár vigyázok az értékeimre, de ha véletlen elhagyok valamit vagy bűncselekmény elkövetésével (lopás, esetleg rablás) eltulajdonítanak tőlem valamit, akkor az a jó megoldás és akkor leszek elégedett, ha visszakapom azt, ami az enyém volt korábban, nem pedig ha azt már sose kapom vissza (miért nem vigyáztam jobban…).Yep, én szoktam mondani, hogy szülőként lettem igazán abortusz-párti, mert bár én imádom minden percét annak, hogy apa vagyok, de egyúttal azt is tudom, hogy a gyerek miatt sok mindenről le kell mondani, amit én megteszek, mert akartam őt és mert élvezem is, de aki ezt nem akarja az ne szüljön gyereket, mert az neki és a gyereknek is borzasztó.De erre miért az abortusz a megoldás? Nem inkább az abortuszig jutás megelőzése lenne? Vagy akkor te a lopást is karlevágással oldod meg?
Jughead
szaba
Ugyanígy, ha véletlen (mert előfordul) vagy bűncselekmény útján nemkívánt terhességre kerül sor, akkor az abortusz a megoldás, nem pedig az, hogy így járt az érintett nő, fosszuk meg az önrendelkezéstől (nem mellesleg ahogy fentebb is írtam ez se a nőnek, se a gyereknek nem lesz jó).
Jughead
szaba
Szerkesztette: Jughead
több mint 1 éve
Hirtelen kontextust változtattál, jó stratégia, de én nem dőlök be ennek.Nem igazából értem ez a kettő, hogy jön össze, de ha már mindenképp a lopással akarod összehozni, akkor ez inkább úgy igaz, hogy bár vigyázok az értékeimre, de ha véletlen elhagyok valamit vagy bűncselekmény elkövetésével (lopás, esetleg rablás) eltulajdonítanak tőlem valamit, akkor az a jó megoldás és akkor leszek elégedett, ha visszakapom azt, ami az enyém volt korábban, nem pedig ha azt már sose kapom vissza (miért nem vigyáztam jobban…).Yep, én szoktam mondani, hogy szülőként lettem igazán abortusz-párti, mert bár én imádom minden percét annak, hogy apa vagyok, de egyúttal azt is tudom, hogy a gyerek miatt sok mindenről le kell mondani, amit én megteszek, mert akartam őt és mert élvezem is, de aki ezt nem akarja az ne szüljön gyereket, mert az neki és a gyereknek is borzasztó.De erre miért az abortusz a megoldás? Nem inkább az abortuszig jutás megelőzése lenne? Vagy akkor te a lopást is karlevágással oldod meg?
Jughead
szaba
Ugyanígy, ha véletlen (mert előfordul) vagy bűncselekmény útján nemkívánt terhességre kerül sor, akkor az abortusz a megoldás, nem pedig az, hogy így járt az érintett nő, fosszuk meg az önrendelkezéstől (nem mellesleg ahogy fentebb is írtam ez se a nőnek, se a gyereknek nem lesz jó).
Jughead
több mint 1 éve
Sok sikert hozzá! Az, hogy te min sértődsz be az nem az én problémám, remélem össze fog jönni, ha máshogy nem, örökbefogadás által, és akkor megérted majd, amit írtam.Előbb-utóbb majd te is belátod, addig meg marad ez a hópehely-generációs besértődés a semmireCsak közlöm, h mi feleségemmel tervezzük a gyereket, de eddig sajnos nem jött össze.
r.baggio
Úgyhogy szerintem vegyél kicsit vissza a kva nagy arcodbol és ne akarj számodra ismeretlen emberek ismeretlen elethelyzetevel kapcsolatban okoskodni.
rob3r7o

---
több mint 1 éve
Nem igazából értem ez a kettő, hogy jön össze, de ha már mindenképp a lopással akarod összehozni, akkor ez inkább úgy igaz, hogy bár vigyázok az értékeimre, de ha véletlen elhagyok valamit vagy bűncselekmény elkövetésével (lopás, esetleg rablás) eltulajdonítanak tőlem valamit, akkor az a jó megoldás és akkor leszek elégedett, ha visszakapom azt, ami az enyém volt korábban, nem pedig ha azt már sose kapom vissza (miért nem vigyáztam jobban…).Yep, én szoktam mondani, hogy szülőként lettem igazán abortusz-párti, mert bár én imádom minden percét annak, hogy apa vagyok, de egyúttal azt is tudom, hogy a gyerek miatt sok mindenről le kell mondani, amit én megteszek, mert akartam őt és mert élvezem is, de aki ezt nem akarja az ne szüljön gyereket, mert az neki és a gyereknek is borzasztó.De erre miért az abortusz a megoldás? Nem inkább az abortuszig jutás megelőzése lenne? Vagy akkor te a lopást is karlevágással oldod meg?
Jughead
szaba