Újra működik a regisztráció és az email küldés a feliratkozott topikokra!

USA és a világ

32 feliratkozó

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 971 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nem ertek semennyire a hadaszathoz, fogalmam nincs mi jon most ilyen szempontbol (azon tul, hogy sarokba vannak szoritva es egyre kevesbe figyelnek a civil aldozatok elkerulesere), de en is azt gondoltam, hogy a Specnaz meg hasonlo egysegek a vilag legjobbjai es ha leteszed oket egy kisebb varosba, akkor az par oran belul a tied. Aztan latjuk mi lett. Mondjuk ahogyan irtam, semennyire se ertek hozza, lehet, hogy oket nem erre kepzik?undisputedly
Nem csak te, én is. És gondolom még nagyon, de nagyon sokan. Ha nem is pont a Specnazról gondoltam ezt (róluk igazából nem is gondoltam semmit), de az orosz hadseregről kétség nélkül azt gondoltam, hogy egy a belorusz határtól 100 ish kilométerre levő várost egy nap alatt kontroll alá tudnak venni.

Éppen ezen gondolkodtam egyébként az elmúlt 1-2 napban. Hogy akármennyire is próbálok figyelni arra, hogy ne korlátozzon a valóság buborékom, rá kellett hogy jöjjek, hogy február 24. előtt igencsak hamis kép élt bennem az orosz hadi képességről. Persze az egy dolog, hogy én tévedek. Az már zavaróbb, hogy nagyon sok olyan is így van ezzel, akinek illene képben lennie. Mondjuk - hogy ne mindig kormánypárti magyar politikust szidjak - a minap hallgattam Karácsonyt valamelyik tüntetésen, ahol azt találta mondani, hogy az orosz hadsereg erejét ismerjük, ha igazán akarják akkor megindulnak és néhány napon belül Párizsig meg sem állnak. Hát úgy tűnik, hogy ha ezt gondolja, akkor mégsem ismeri. Ismerjük (tük), mert amikor mondta, akkor fenn sem akadtam ezen a mondaton. Csak utólag látom, hogy mekkora blődség. Oké, ő csak egy polgármester, nem az orosz hadi képesség ismerete az elsődleges feladata, de akkor is. Arra lennék kíváncsi, hogy a honvédelmi miniszterünk vajon mennyire lehet képben? A pár napja látott riportja alapján vannak kétségeim...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 737 — Vikings fan
Oh a negatív reklám a legkisebb gondjuk nekik mert reklám az is.
Toca
Egyébként ez az ezer éves klisé már rég nem igaz 😀
Hanni
Nem 100%ban igaz max így mondanám.
Hány vásárló fordul el a Meki / Burger King / Apple / random amerikai vállalat termékeitől szerinted ha maradnak Oroszországban?
Nem hiszem, hogy számottevő.
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 113
Én őszintén sajnálom az orosz katonák ezreit is, akik nem azért mentek oda, hogy gyilkoljanak...persze a katonák között bőven van kivétel, akik civil autókra lőnek, vagy a városokat bombázzák, de pont a katonák között ne lennének ostobák? Sajnos a parancs az parancs és egy katona azt nem tagadhatja meg...de sokszor látni, hogy inkább meghátrálnak a civilekkel szemben és elmennek. Ebből is csak azt szűröm le, hogy egyrészt az orosz hadsereg nincs megfelelően felkészítve erre a háborúra, másrészt az orosz emberek sem értik, hogy mi a fenét keresnek Ukrajnában.
több mint 4 éve
eaglesmcnabb Cleveland Browns Virginia Tech Hokies 23 488 — je suis poloska
Toca
Hanni
kivéve ha "jutyuber vagy és varga irénkének hívnak" 😀

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 327 — Слава Україні! Героям слава! Schild ende vriend
Laár Andrást idézve: Elismerem, hogy finomodik, finomodik az orosz álláspont, de ami a legvégén kigyön az még mindig nagyon rossz.

Kedvenc szövegem egy orosz bakákkal szembeszálló nőtől származik:

"Fogd ezt a marék szotyit, hogyha meghalsz, legalább napraforgó nőjön a helyeden!"

Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 563
Toca
Hanni
Eh…nem is értem, hogy jön elő ez mindig, pedig annyiszor cáfolva lett - pont most élőben is. Hàt mi lett volna negatívabb reklám mint maradni?? Erre a hülyék kivonulnak, nem ismerik ezek szerint a fenti okosságot 😊

“Kafka nem kitalálta az abszurdot, hanem először írta le, hogy működik a modern világ”
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 839
 telex.hu/kulfold/2022/03/09/az-ukran-atomenergetikai-vallalat-szerint-radioaktiv-anyagok-kerulhetnek-ki-a-csernobili-atomeromubol
Beki
Már megint csak a rettegtetés a baloldali propagandától, nem hiszem el.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 749 — Poloska confirmed
Toca
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 28 052 — Lucas Scott
 444.hu/2022/03/09/vegre-kiderult-a-fideszes-tevebol-hogy-nemcsak-az-ukran-orosz-haborut-de-az-elso-es-a-masodik-vilaghaborut-is-az-usa-provokalta-ki

Piff.

Amúgy ő, vagy Boross volt beszervezve a komcsi belügybe?

C) mindkettő?
Amadeus
asszem rola ezt nem sikerult bebizonyitani. csak azt h komcsi volt.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 840
 444.hu/2022/03/09/vegre-kiderult-a-fideszes-tevebol-hogy-nemcsak-az-ukran-orosz-haborut-de-az-elso-es-a-masodik-vilaghaborut-is-az-usa-provokalta-ki

Piff.

Amúgy ő, vagy Boross volt beszervezve a komcsi belügybe?

C) mindkettő?
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 840
Inkább nekem azt magyarázzátok el, miért jó, ha globális nagy cégek eldobnak egy olyan hatalmas piacot mint ruszkiland? Tényleg megéri több milliárd bevétel kiesés, több ezer kirúgott alkalmazott, hogy megmutassuk mi milyen fasza csávók vagyunk??? Az előbb olvasható, hogy az arabusok bezzek örülnek hogy dől a lé.
NB2
Ha jelen van a multi az orosz piacon, adóznia is kell ott -> pénzhez jut az orosz állam -> tud tovább háborúzni
empty taxi
Illetve jelenleg brutális méretű negatív reklám jelen lenni az orosz piacon
gabokocka
Poltikai nyomás ahogy Gyurma írta valószínűleg az ami nagy.
Toca
Nem hiányzik a mekinek, hogy LA alsón rángassák a kerítést a jogvédők, csak mert ott maradtak Moszkvában bizniszelni. Milliárdos piac a ruszki, de eltörpül az USA és Európa mellett. Ugye, amit mindig mondanak, hogy az orosz piac kb. akkora, mint az olasz.

Egyetlen nagy cég sem fog felvállalni egy nyugati civil bojkottot az orosz piac kedvéért. A me2 meg szép atomfegyver lett a civilek kezében.
több mint 4 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 853 — Víí veeer dö cseempjönsz.
 444.hu/2022/03/09/2-skot-kertesz-ukrajnaban-aztan-kilottek-a-kerekeinket-mire-neztunk-a-gazzel-hogy-huha
Ezek a civilek, csak baj van velük 😉
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
 telex.hu/kulfold/2022/03/09/az-ukran-atomenergetikai-vallalat-szerint-radioaktiv-anyagok-kerulhetnek-ki-a-csernobili-atomeromubol
több mint 4 éve
Cuchulain82 New England Patriots 985
 magyarnarancs.hu/publicisztika/igy-probalta-zsarolni-putyin-a-nyugatot-ukrajna-megtamadasa-elott-246715
sutianap
Hű, ha ezt valóban így gondolják az oroszok, akkor ott komoly bajok vannak.
Solymi
nemigen tudnék olyan időszakot mondani Rettegett Iván óta, amikor az éppen hatalmon lévő orosz vezető rétegnek nem gurult el a gyógyszere, folyamatos a világuralmi téboly arrafelé függetlenül az éppen aktuális katonai, gazdasági helyzettől
Cuchulain82
szerencsére az USA soha nem háborúzott senkivel, soha nem avatkozott bele idegen országok belügyeibe, gazdasági érdekeltségeket szerezve...
NB2
Valami furcsa perverzitás azzal takarózni egy orosz-ukrán háború kapcsán, hogy bezzeg az amerikaiak....annyira szerencsére sosem voltak hülyék a yenkik, hogy egy szomszédnak menjenek neki...voltak természetesen értelmetlen háborúik, de az oroszoknak se lett volna kevesebb, ha van pénzük háborúzni...de azért ez az ostobaság, amit most az oroszok a szomszédban művelnek, jelentősen viszi a prímet nálam, talán a 2. iraki háborút is megelőzve
Klaci79
azért ez így nem igaz anno 1846-48 között volt a mexikói háború amiben Mexikó majdnem a területe felét elvesztette /vajon ők is sírnak Guadalupe Hidalgo miatt annyit mint mi Trianon miatt?/
szoros a verseny az elmúlt száz év leghülyébb ruszki háborúja címért az afganisztáni sikersztorijuk és a mostani ukrán produktum között
Cuchulain82
oh...XIX. század...inkább én ezekre a 2. világháború utáni időszakra gondoltam, Amerika értelmetlen háborúit is itt szokták emlegetni...talán annak a mexikóinak akkor még több értelme volt.
Klaci79
ha csak az elmúlt kb 80 évet nézzük akkor persze igazad van
több mint 4 éve
 magyarnarancs.hu/publicisztika/igy-probalta-zsarolni-putyin-a-nyugatot-ukrajna-megtamadasa-elott-246715
sutianap
Solymi
nemigen tudnék olyan időszakot mondani Rettegett Iván óta, amikor az éppen hatalmon lévő orosz vezető rétegnek nem gurult el a gyógyszere, folyamatos a világuralmi téboly arrafelé függetlenül az éppen aktuális katonai, gazdasági helyzettől
Cuchulain82
szerencsére az USA soha nem háborúzott senkivel, soha nem avatkozott bele idegen országok belügyeibe, gazdasági érdekeltségeket szerezve...
NB2
Valami furcsa perverzitás azzal takarózni egy orosz-ukrán háború kapcsán, hogy bezzeg az amerikaiak....annyira szerencsére sosem voltak hülyék a yenkik, hogy egy szomszédnak menjenek neki...voltak természetesen értelmetlen háborúik, de az oroszoknak se lett volna kevesebb, ha van pénzük háborúzni...de azért ez az ostobaság, amit most az oroszok a szomszédban művelnek, jelentősen viszi a prímet nálam, talán a 2. iraki háborút is megelőzve
Klaci79
azért ez így nem igaz anno 1846-48 között volt a mexikói háború amiben Mexikó majdnem a területe felét elvesztette /vajon ők is sírnak Guadalupe Hidalgo miatt annyit mint mi Trianon miatt?/
szoros a verseny az elmúlt száz év leghülyébb ruszki háborúja címért az afganisztáni sikersztorijuk és a mostani ukrán produktum között
Cuchulain82
oh...XIX. század...inkább én ezekre a 2. világháború utáni időszakra gondoltam, Amerika értelmetlen háborúit is itt szokták emlegetni...talán annak a mexikóinak akkor még több értelme volt.
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 737 — Vikings fan
Inkább nekem azt magyarázzátok el, miért jó, ha globális nagy cégek eldobnak egy olyan hatalmas piacot mint ruszkiland? Tényleg megéri több milliárd bevétel kiesés, több ezer kirúgott alkalmazott, hogy megmutassuk mi milyen fasza csávók vagyunk??? Az előbb olvasható, hogy az arabusok bezzek örülnek hogy dől a lé.
NB2
Ha jelen van a multi az orosz piacon, adóznia is kell ott -> pénzhez jut az orosz állam -> tud tovább háborúzni
empty taxi
gabokocka
Poltikai nyomás ahogy Gyurma írta valószínűleg az ami nagy.
több mint 4 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 397 — Keep pounding
NB2
empty taxi

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 064 — zászló zászló szív
NB2
- Hey Mark, hogy vagy? Milyen a CEO élet?
- Köszönöm kérdését kormányzó úr, nagyon jól! Gyerekkori álmom volt egy multi CEO-jának lenni!
- Azt hallottam IRS ellenőrzésetek lesz, főleg az orosz leánynál tapasztaltak adócsalást, jók az infóim?
- Elnézést kormányzó úr, nem értem miről beszél????
- Szerintem meg de.
- ... Elég ha hétfőn zárunk be?
- Vasárnap jobb lenne, de God Bless America, egy nap még belefér. Szép napot Mark, túl szép multitok van, kár lenne ha baleset érné a főkönyveket.

több mint 4 éve
Cuchulain82 New England Patriots 985
sutianap
Solymi
Cuchulain82
NB2
Klaci79
több mint 4 éve
NB2
Ez az amerikai és európai kormányok elvárása, a cégeik felé...és mindenki otthon akar megfelelni és nem Moszkvában, azt most el lehet veszíteni, a mekinek, coca-colának úgyse lesz párja pár év múlva se (nem mintha én szeretném, csak úgy tűnik az oroszok odavannak érte)
Most fontosabb az egység és a megfelelés és hogy a szankciók minél általánosabbak legyenek.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 28 052 — Lucas Scott
NB2
empty taxi
plusz a gyenge rubel sem feltetlenul jo nekik sztem.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 321 — NFL bracket champion '26
NB2

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
sutianap
Solymi
Cuchulain82
NB2
több mint 4 éve
NB2 New England Patriots 29 137 — nabege2@yahoo.com
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 30 489 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Inkab egy kollektiv brigad lesz, mint Macron egyedul. Franciak kozephatalom, mint oroszorszag. Emlekezzunk, a haboru kirobbanasakor elment Macron targyalni VP-vel, majd hazaterve kiadott egy nyilatkozatot, hogy megigerte neki a Kreml, hogy nem lesz haboru (?), mire a Kreml is kiadott egyet, hogy semmi ilyen nem volt, meg amugy is, a NAtot az USA vezeti, a franciak gyengek ahhoz, hogy nekik ilyen igeretet adjanak. LOL 😀

Egy europai es amerikai kollektiva vezeti majd a nyugatot. Merkelben meg volt a keszseg, csak az akarat nem, utana meg nagy a szakadek.
undisputedly
Igen, pont ezt fejtegettem korábban, hogy az EU előnye a kollektív döntések. De kell egy arc, és az most Marcon lesz szerintem. De a többi részében persze, igazad van.
Gyurma Pappa
OFF: Mondjuk a kis finn PM arcat (akit korabban linkeltel), tenyleg szivesebben nezegetne az ember 😀
undisputedly
és elvileg élőben is jóarc 😊
legalábbis pár kollégám találkozott már vele 😀
Negritis
eloben OV is jo arc, Vargat volt alkalmam napokig kiserni es o meg kifejezette nagyon jo fej. Simicskoval sem volt semmi problema, mikor ket oran at vigyaztam a csomagjara a hotel halljaban felhivott egy italra a szobajaba, es o is jo arc volt. mint ahogy SzP is korrekt volt mindig, kulon-kulon odajott megkoszonni mindig a tamogatasunkat (mondjuk ehhez kellett az is, hogy minden flottul menjen).
csebi
Kiváló (kettős)ügynök 😄😉

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"