USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 3 éve
több mint 3 éve
www.portfolio.hu/global/20220224/bejelentette-joe-biden-az-oroszorszag-elleni-szankciokat-528905oh, k 😀Joe Biden beszéde a CNN-en 😀1000 Milliárd dollárnyi orosz vagyont fagyasztanak be USA-ban...azért az nem apró, még orosz szinten semforrás?
Klaci79
Negritis
Klaci79
Negritis
több mint 3 éve
Nem lehet, hogy tényleg csak annyit fog csinálni, amit mondott?Szerintem meg lesz a SWIFT. Nagyon érdekes, hogy a korábban orosz barát politikusok (Zeman, Le Pen, Salvini ! részben OV is) milyen gyorsan ítélték el Putyint.10 eve szankciózzák Oroszországot hasonló szigorral, több kell: swift lekapcsolás és állampolgár kitiltás.megszűnik a légiforgalom UK és Rus valamint US és Rus között...a legnagyobb bankok vagyonát befagyasztják...nem nagyon lehetett többet várni...Jelen pillanatban jonnek folyamatosan, fajni is fog mindenkinek es emelett biznak az orosz nepben is de hiaba valtozott sokat a vilag azert ez nem egy egyszeru kerdes.De pont ezt írtam, hogy ezek lófasz intézkedések eddig, ezek nem fognak fájni kellően. Más tervet, lehetőséget pedig én nem látok, te?
De oszinten nem lehet ez a fo terv hogy a lakossag elegedetlensege le fogja valtani.
no
Szokol
Nem jutnak hozzá egy csomó dologhoz az oroszok és nyilván azok meg jönnek a gázfegyverrel...nem becsülném le ezeket a lépéseket
Klaci79
Szokol
Az van, hogy VP jó partner volt. Óvatosan politizált, főleg a saját hatalmára koncentrált, lehetett vele üzletelni (ismerős ugye közelebbről is?), nyilván trollkodott, ha volt lehetősége a régi tagköztársaságokban keverte a szart, de ez nyugaton senkit nem érdekelt.
9-10 hónapja történt valami, ami egyelőre nem tisztázott, de ennek eredménye az elmúlt fél évben felépített ukrajnai invázió.
1000 okot tudok mondani, hogy miért nem volt ez jó ötlet, de igazából egyet sem, hogy miért mégis. Nem fog érdemben tárgyalni senki Putyinnal, már Modi is felhívta, hogy álljon le. A kínaiak nem túl lelkesen állnak az egészhez, Európát meg belekényszerítette egy olyan helyzetbe az ukrán invázió, hogy nem tud egyik vezető sem jelentős belpolitikai arcvesztés nélkül tárgyalni a jövőben. Nyilván a németeket nem zavarják apróságok, mint egy kis népirtás, ha üzletről van szó, de talán még az ottani közvéleményt is nehéz lesz meggyőzni.
Tehát nem is direkt szankciók a lényegesek, hanem hogy hosszú távon Putyin egyedül maradt. Xi szóban majd persze kedves lesz, de sokat nem fog tenni a jobb kapcsolatért. Saját érdekszféra nyilván megmarad.
Eddig azt gondoltam, hogy a belpolitikai haszon elég lesz, de ez is egyre érdekesebben alakul. Nyilván nyugati szemüvegen keresztül látjuk, és csekély esély egy valódi kutatásra, hogy mekkora is a háború valós támogatása, de én egyértelműbb hurrá hangulatra számítottam, ahogy Krim után pl.
Gyurma Pappa
Szétveri az ukrán hadsereget, legalábbis a technológiát, legatyásítja őket és aztán visszavonul az elfoglalt területekre?
Elég sok fronton támad jelenleg, létszáma megvan, túlerő is adott, szóval ha csak a Krímig szerez nyílt területet, akkor ő már hosszútávon jól jár.
Utána a világ meg azzal lesz elfoglalva, hogy helyrehozza Ukrajnát.
Vagy egy paktumot akar kierőszakolni, hogy Ukrajna sohase lesz a NATO tagja?
Lehet foglyokat is ejteni, vállalati vezetőket, egész cégeket, rendszerekkel, adatokkal együtt...
Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 3 éve
nyilván mer 12 éveseknek találták ki, prityiprutyi szart meg összeeszkábálnak hozzá, de hogy az eredeti tulajdonságokat hozza mongyuk rézköpenyes panzerkill, ammá nehézkes - de nézzé ijen libiai meg szír tusákat mikor elduruzsolnak 40 tár töltényt azt semmi, néhány tégla leesik..ha nem CQC akkor mindegy mert nagyobb távra úgysem célzott lövést adsz le..azt hány tár töltény kell, hogy eltalálj valamitEzeknél úgyis az számít, hogy mi van belül.Bombázó 😀Na és akkor egy B-52-es az mi? 😀Kb mint amennyire mondjuk az F-16-os.a MiG-29-et meg imádom hogy mindenki lebecsüli, mekkora elavult ótvar fos tényleg 😀Mert nem az? 😀
warr_b
Hanni
warr_b
Solymi
warr_b
Nem a legújabb fejlesztésű kasztni számít, hanem a technikai fejlesztések.
Szóval aki ezeket a gépeket lebecsüli, az buta.
Az AK-47-es se új, aztán mégis mennyit használnak.
Solymi
sutianap
petey

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
1. Nem értem miért gondoltátok, hogy az oroszok nem fognak csatákat és embereket veszteni? Vannak helyek, ahol nincs dominanciájuk ráadásul az ukránok otthon vannak, simán szerezhetnek kisebb győzelmeket is2. Szankciókkal azért óvatosan. Eljuthatunk egy olyan szintre ahol Putyin azt mondja, hogy basszátok meg akkor velem döglötök mind és piros gomb
3. Kíváncsian várom, majd egy esetleges USA-bárki támadásnál a topik hozzáállására 😊
több mint 3 éve
oh, k 😀Joe Biden beszéde a CNN-en 😀1000 Milliárd dollárnyi orosz vagyont fagyasztanak be USA-ban...azért az nem apró, még orosz szinten semforrás?
Klaci79
Negritis
Klaci79
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Joe Biden beszéde a CNN-en 😀1000 Milliárd dollárnyi orosz vagyont fagyasztanak be USA-ban...azért az nem apró, még orosz szinten semforrás?
Klaci79
Negritis
több mint 3 éve
1000 Milliárd dollárnyi orosz vagyont fagyasztanak be USA-ban...azért az nem apró, még orosz szinten semforrás?
Klaci79
több mint 3 éve
1000 Milliárd dollárnyi orosz vagyont fagyasztanak be USA-ban...azért az nem apró, még orosz szinten sem
több mint 3 éve
Szerintem meg lesz a SWIFT. Nagyon érdekes, hogy a korábban orosz barát politikusok (Zeman, Le Pen, Salvini ! részben OV is) milyen gyorsan ítélték el Putyint.10 eve szankciózzák Oroszországot hasonló szigorral, több kell: swift lekapcsolás és állampolgár kitiltás.megszűnik a légiforgalom UK és Rus valamint US és Rus között...a legnagyobb bankok vagyonát befagyasztják...nem nagyon lehetett többet várni...Jelen pillanatban jonnek folyamatosan, fajni is fog mindenkinek es emelett biznak az orosz nepben is de hiaba valtozott sokat a vilag azert ez nem egy egyszeru kerdes.De pont ezt írtam, hogy ezek lófasz intézkedések eddig, ezek nem fognak fájni kellően. Más tervet, lehetőséget pedig én nem látok, te?
De oszinten nem lehet ez a fo terv hogy a lakossag elegedetlensege le fogja valtani.
no
Szokol
Nem jutnak hozzá egy csomó dologhoz az oroszok és nyilván azok meg jönnek a gázfegyverrel...nem becsülném le ezeket a lépéseket
Klaci79
Szokol
Az van, hogy VP jó partner volt. Óvatosan politizált, főleg a saját hatalmára koncentrált, lehetett vele üzletelni (ismerős ugye közelebbről is?), nyilván trollkodott, ha volt lehetősége a régi tagköztársaságokban keverte a szart, de ez nyugaton senkit nem érdekelt.
9-10 hónapja történt valami, ami egyelőre nem tisztázott, de ennek eredménye az elmúlt fél évben felépített ukrajnai invázió.
1000 okot tudok mondani, hogy miért nem volt ez jó ötlet, de igazából egyet sem, hogy miért mégis. Nem fog érdemben tárgyalni senki Putyinnal, már Modi is felhívta, hogy álljon le. A kínaiak nem túl lelkesen állnak az egészhez, Európát meg belekényszerítette egy olyan helyzetbe az ukrán invázió, hogy nem tud egyik vezető sem jelentős belpolitikai arcvesztés nélkül tárgyalni a jövőben. Nyilván a németeket nem zavarják apróságok, mint egy kis népirtás, ha üzletről van szó, de talán még az ottani közvéleményt is nehéz lesz meggyőzni.
Tehát nem is direkt szankciók a lényegesek, hanem hogy hosszú távon Putyin egyedül maradt. Xi szóban majd persze kedves lesz, de sokat nem fog tenni a jobb kapcsolatért. Saját érdekszféra nyilván megmarad.
Eddig azt gondoltam, hogy a belpolitikai haszon elég lesz, de ez is egyre érdekesebben alakul. Nyilván nyugati szemüvegen keresztül látjuk, és csekély esély egy valódi kutatásra, hogy mekkora is a háború valós támogatása, de én egyértelműbb hurrá hangulatra számítottam, ahogy Krim után pl.

több mint 3 éve
ha nem CQC akkor mindegy mert nagyobb távra úgysem célzott lövést adsz le..azt hány tár töltény kell, hogy eltalálj valamitEzeknél úgyis az számít, hogy mi van belül.Bombázó 😀Na és akkor egy B-52-es az mi? 😀Kb mint amennyire mondjuk az F-16-os.a MiG-29-et meg imádom hogy mindenki lebecsüli, mekkora elavult ótvar fos tényleg 😀Mert nem az? 😀
warr_b
Hanni
warr_b
Solymi
warr_b
Solymi
sutianap
több mint 3 éve
ESPN FCmajd jól megbünteti a zuefa, mer' nem szabad politizálni
@ESPNFC
·
7m
Following his goal for Atalanta, Ukrainan international Ruslan Malinovskyi revealed a shirt that read "No war in Ukraine."
Klaci79
több mint 3 éve
A Swift rendszer lekapcsolása azért sem olyan egyszerű, mert rengeteg külföldi cég működik Oroszországban.dehogynem lehet lebaszni a swiftet. a nyugati cégek melósai ki tudják bekkelni.
Ráadásul arra is figyelni kell, hogy ezek a cégek azért felelősséggel tartoznak a dolgozóikért.
Simán el tudom képzelni, hogy a szankciók következtében Putyin elkezdi ezeket einstandolni.
Solymi
több mint 3 éve
ESPN FC@ESPNFC
·
7m
Following his goal for Atalanta, Ukrainan international Ruslan Malinovskyi revealed a shirt that read "No war in Ukraine."
több mint 3 éve
azt hány tár töltény kell, hogy eltalálj valamitEzeknél úgyis az számít, hogy mi van belül.Bombázó 😀Na és akkor egy B-52-es az mi? 😀Kb mint amennyire mondjuk az F-16-os.a MiG-29-et meg imádom hogy mindenki lebecsüli, mekkora elavult ótvar fos tényleg 😀Mert nem az? 😀
warr_b
Hanni
warr_b
Solymi
warr_b
Solymi

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
www.bbc.com/news/uk-60515626ez nemtom volt-e
több mint 3 éve
Beszarsz, lassan kizöldül az usa tőzsde
több mint 3 éve
Amúgy egyre jobban azt érzem, hogy Putin elszámolta magát:A felszolalt ellenuk keves, de ok sem tudjak majd elkerulni hogy oldalt valasszanak.
- nem várt ekkora ellenállást az ukránoktól,
- hiába fikázzák nyugatot, elég határozott a kiállásuk,
- India és Törökország is felszólalt ellenük,
- Magyarország sem szabotálja az EU-t.
Nyilván az oroszok se dobtak be eddig mindent, de szerintem azt hitte, hogy ebédre már Kijevben lesz.
Szokol
több mint 3 éve
Ezeknél úgyis az számít, hogy mi van belül.Bombázó 😀Na és akkor egy B-52-es az mi? 😀Kb mint amennyire mondjuk az F-16-os.a MiG-29-et meg imádom hogy mindenki lebecsüli, mekkora elavult ótvar fos tényleg 😀Mert nem az? 😀
warr_b
Hanni
warr_b
Solymi
warr_b
több mint 3 éve
A Swift rendszer lekapcsolása azért sem olyan egyszerű, mert rengeteg külföldi cég működik Oroszországban.Ebben biztos lehetsz...ahogy ebben az esetben az Angliában lévő jelentős bankokkal is ez fog történni...
Ráadásul arra is figyelni kell, hogy ezek a cégek azért felelősséggel tartoznak a dolgozóikért.
Simán el tudom képzelni, hogy a szankciók következtében Putyin elkezdi ezeket einstandolni.
Solymi
több mint 3 éve
A Swift rendszer lekapcsolása azért sem olyan egyszerű, mert rengeteg külföldi cég működik Oroszországban.Ráadásul arra is figyelni kell, hogy ezek a cégek azért felelősséggel tartoznak a dolgozóikért.
több mint 3 éve
Meglepődtél te is, ugye? 😊Igen, ez európai felelősség, azt hiszem Belgiumban van a központ és valami 6-8 országnak kell dönteni...én így tudomÖsszeszedett volt az öreg...lesz itt intézkedés bőven....Swift meg az európaiakra kenve, hogy európai országok nem akarjak. Wtf …
Klaci79
csebi
Klaci79EU officials tell me: At this point Germany and Italy are the main opponents for disconnecting russia from swift and this "key to decision" depends on them. And they are pressured to agree.
— Amichai Stein (@AmichaiStein1) February 24, 2022
Hogy pont ez a ket orszag...
Borbinho
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Bombázó 😀Na és akkor egy B-52-es az mi? 😀Kb mint amennyire mondjuk az F-16-os.a MiG-29-et meg imádom hogy mindenki lebecsüli, mekkora elavult ótvar fos tényleg 😀Mert nem az? 😀
warr_b
Hanni
warr_b
Solymi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
Amúgy egyre jobban azt érzem, hogy Putin elszámolta magát:- nem várt ekkora ellenállást az ukránoktól,
- hiába fikázzák nyugatot, elég határozott a kiállásuk,
- India és Törökország is felszólalt ellenük,
- Magyarország sem szabotálja az EU-t.
Nyilván az oroszok se dobtak be eddig mindent, de szerintem azt hitte, hogy ebédre már Kijevben lesz.