USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 4 éve
Nem lesz ennek mostanában végeWisconsin is headed to recount territory a Trump stáb szerint
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Igen erre én is gondoltam 😊Kicsit leesnek, hogy érdemes legyen belevásárolni, a Trump részvények meg ralliznak, mielőtt kiveszik belőlük a pénzt 😊Tudja csak pont inverzben működik éppen.Érdekes amúgy a teljes tőzsde úgy viselkedik mintha Trump nyerne 😀A tőzsde tudja a dolgát...max most más cégeknek lesz kedvező világ. Teszem hozzá, már amennyiben nem változik a megválasztott elnök személye.
Toca
Klaci79
Ott az összes Biden favorite részvény esik , Trump related meg szárnyal
Toca
Kb ezt tudom elképzelni.
Klaci79
Mondjuk a Trump részvények azok a te h részvények amik eddig is random rallyztak szóval who knows
több mint 4 éve
A tőzsde egy ideje kevésbé jellemzi a valós gazdasági folyamatokat 😊 Gond nélkül lehet, hogy korábbi opciók realizálása folyik, és emiatt van rendeződés. Majd nap végén nézzük meg.
több mint 4 éve
Rynald
246
Vagy a kezdeti várkozások miatt tegnap túlságosan kilőttek a Biden félék, aztán az eredmények hatására kicsit realizálódtakKicsit leesnek, hogy érdemes legyen belevásárolni, a Trump részvények meg ralliznak, mielőtt kiveszik belőlük a pénzt 😊Tudja csak pont inverzben működik éppen.Érdekes amúgy a teljes tőzsde úgy viselkedik mintha Trump nyerne 😀A tőzsde tudja a dolgát...max most más cégeknek lesz kedvező világ. Teszem hozzá, már amennyiben nem változik a megválasztott elnök személye.
Toca
Klaci79
Toca
Kb ezt tudom elképzelni.
Klaci79
több mint 4 éve
A jelenlegi leosztásban igen. De nincs kőbe vésve, hogy a republikánus pártnak a fehér protestáns identitás alapon kell maradnia. Megtarthatja ezeket a szavazóit úgy is, hogy identitás alapról policy alapra vált, és elkezd pl. a városi középosztályhoz is szólni.Azért az erős lenne, habár teljesen elképzelhető. Az azt jelentené, hogy a demokrata jelölt 200 körüli fix vagy közel fix elektorral indul egy olyan versenyben, ahol 270-et kell nyeri....Texas 4 év múlva is már bekékülhet. Ha fogadnék, most erre tennék. A legdinamikusabban változó állam talán a mind közül. (És folyamatosan nőni fog az elektor száma is a lakossági növekedés miatt. Már 4 év múlva is 40 plusz elektoruk lesz.)Arizonát megnéztem. Utoljára Clinton nyert demokrataként éppen 96ban, előtte Truman 48ban. Nem gondoltam volna h azt bukja Trumpahogy Texas is 20 éven belül, sztem Arizona is Dem bázis lehet a jövőben
csebi
hacsak a repuk nem tudnak megújulni
Negritis
peterk2005
MC12
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Klaci79
22 180
Kicsit leesnek, hogy érdemes legyen belevásárolni, a Trump részvények meg ralliznak, mielőtt kiveszik belőlük a pénzt 😊Tudja csak pont inverzben működik éppen.Érdekes amúgy a teljes tőzsde úgy viselkedik mintha Trump nyerne 😀A tőzsde tudja a dolgát...max most más cégeknek lesz kedvező világ. Teszem hozzá, már amennyiben nem változik a megválasztott elnök személye.
Toca
Klaci79
Toca
Kb ezt tudom elképzelni.
több mint 4 éve
Tudja csak pont inverzben működik éppen.Érdekes amúgy a teljes tőzsde úgy viselkedik mintha Trump nyerne 😀A tőzsde tudja a dolgát...max most más cégeknek lesz kedvező világ. Teszem hozzá, már amennyiben nem változik a megválasztott elnök személye.
Toca
Klaci79
több mint 4 éve
Rynald
246
4 éve 82.7 %-át, Idén jelen állás szerint 88.5 %-át kapták a demokraták a republikánus szavazatoknak. Sztem azért ezt a váltást igy még necces 1 ciklusra jósolniTexas 4 év múlva is már bekékülhet. Ha fogadnék, most erre tennék. A legdinamikusabban változó állam talán a mind közül. (És folyamatosan nőni fog az elektor száma is a lakossági növekedés miatt. Már 4 év múlva is 40 plusz elektoruk lesz.)Arizonát megnéztem. Utoljára Clinton nyert demokrataként éppen 96ban, előtte Truman 48ban. Nem gondoltam volna h azt bukja Trumpahogy Texas is 20 éven belül, sztem Arizona is Dem bázis lehet a jövőben
csebi
Negritis
peterk2005
több mint 4 éve
MC12
6 332
Texassal igen de anélkül inkább csak 110-120 lesz az.Alapvetően a repik is fixen 160 körül indulnak.Azért az erős lenne, habár teljesen elképzelhető. Az azt jelentené, hogy a demokrata jelölt 200 körüli fix vagy közel fix elektorral indul egy olyan versenyben, ahol 270-et kell nyeri....Texas 4 év múlva is már bekékülhet. Ha fogadnék, most erre tennék. A legdinamikusabban változó állam talán a mind közül. (És folyamatosan nőni fog az elektor száma is a lakossági növekedés miatt. Már 4 év múlva is 40 plusz elektoruk lesz.)Arizonát megnéztem. Utoljára Clinton nyert demokrataként éppen 96ban, előtte Truman 48ban. Nem gondoltam volna h azt bukja Trumpahogy Texas is 20 éven belül, sztem Arizona is Dem bázis lehet a jövőben
csebi
Negritis
peterk2005
MC12
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Én is így gondolom. Nyilván nincsenek ilyen közvetlen tapasztalataim.BB: Really? 😊Hát szerintem meg az amerikai szavazó kevésbé mozog, mint akár a magyar. Trendszerűen egyes csoportok szoktak ide-oda tolódni (pl. iskolázatlan férfiakat Trump behálózta, a nőket elsőre megnyerte, majd elbukta, ilyesmi). De egyébként a hagyomány nagyon erős, vidéken, kisvárosban repiként nősz fel, az is maradsz egy életre. Nagyvárosban demiként nősz fel, az is maradsz egy életre. (Persze vannak felnövő rebellisek, városba költözők, vélemény váltók, de a mag mégiscsak így működik mindkét oldalon.)Amerikában ez más. Ott azért előfordul h atszavaznak értékrend alapján, nem feltétlenül mamelukok vannak mint nálunk. Más politikai kultúra ilyen szempontból. Simán előveszik következő választáson h mik nem mentek at miattuk.háát, szerintem az átlagembert nem igazán érdekli mi megy "alul", ő a feje a cirkusznak 😊nagyon nagyon kíváncsi leszek mihez kezdenek a demokraták majd a coviddal úgy, hogy ők adják az elnököt, mert nem egy irigylésre méltó helyzetet kapnak rögtön a nyakukba.ha marad a szenátus repu többségben (ami valszeg marad) akkor semmit és ráfogják a szenátorokra 😀
rokaur
Negritis
rokaur
csebi
peterk2005
Az amerikaianál van un. társadalmi mobilitás, megszületsz valahova valamilyennek, és az életed elsodor máshova másmilyennek. ja és tévesen azt hiszik, van súlya a szavazatuknak.
A feleségem gazdag ügyvéd családban nőtt fel Denverben fehér nőként, az van a diplomáján, hogy האורים והתומים , és republikánus szavazó lesz mindaddig, amíg az ancient regime el nem tűnik.
A barátaim jelentős része demokrata értelmiségi (bevándorlók, és színesek) , de a faszuk kivan a demokratákkal.
A zsidó barátaimnak tetszik Trump közel-keleti politikája.
..ugyanez visszafelé is létezik.
Vannak témák, amelyek tudnak mobilizálni.
Helmut Zimmer
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
BB: Really? 😊Hát szerintem meg az amerikai szavazó kevésbé mozog, mint akár a magyar. Trendszerűen egyes csoportok szoktak ide-oda tolódni (pl. iskolázatlan férfiakat Trump behálózta, a nőket elsőre megnyerte, majd elbukta, ilyesmi). De egyébként a hagyomány nagyon erős, vidéken, kisvárosban repiként nősz fel, az is maradsz egy életre. Nagyvárosban demiként nősz fel, az is maradsz egy életre. (Persze vannak felnövő rebellisek, városba költözők, vélemény váltók, de a mag mégiscsak így működik mindkét oldalon.)Amerikában ez más. Ott azért előfordul h atszavaznak értékrend alapján, nem feltétlenül mamelukok vannak mint nálunk. Más politikai kultúra ilyen szempontból. Simán előveszik következő választáson h mik nem mentek at miattuk.háát, szerintem az átlagembert nem igazán érdekli mi megy "alul", ő a feje a cirkusznak 😊nagyon nagyon kíváncsi leszek mihez kezdenek a demokraták majd a coviddal úgy, hogy ők adják az elnököt, mert nem egy irigylésre méltó helyzetet kapnak rögtön a nyakukba.ha marad a szenátus repu többségben (ami valszeg marad) akkor semmit és ráfogják a szenátorokra 😀
rokaur
Negritis
rokaur
csebi
peterk2005
Az amerikaianál van un. társadalmi mobilitás, megszületsz valahova valamilyennek, és az életed elsodor máshova másmilyennek. ja és tévesen azt hiszik, van súlya a szavazatuknak.
A feleségem gazdag ügyvéd családban nőtt fel Denverben fehér nőként, az van a diplomáján, hogy האורים והתומים , és republikánus szavazó lesz mindaddig, amíg az ancient regime el nem tűnik.
A barátaim jelentős része demokrata értelmiségi (bevándorlók, és színesek) , de a faszuk kivan a demokratákkal.
A zsidó barátaimnak tetszik Trump közel-keleti politikája.
..ugyanez visszafelé is létezik.
Vannak témák, amelyek tudnak mobilizálni.
több mint 4 éve
Érdekes amúgy a teljes tőzsde úgy viselkedik mintha Trump nyerne 😀
több mint 4 éve
Alapvetően a repik is fixen 160 körül indulnak.Azért az erős lenne, habár teljesen elképzelhető. Az azt jelentené, hogy a demokrata jelölt 200 körüli fix vagy közel fix elektorral indul egy olyan versenyben, ahol 270-et kell nyeri....Texas 4 év múlva is már bekékülhet. Ha fogadnék, most erre tennék. A legdinamikusabban változó állam talán a mind közül. (És folyamatosan nőni fog az elektor száma is a lakossági növekedés miatt. Már 4 év múlva is 40 plusz elektoruk lesz.)Arizonát megnéztem. Utoljára Clinton nyert demokrataként éppen 96ban, előtte Truman 48ban. Nem gondoltam volna h azt bukja Trumpahogy Texas is 20 éven belül, sztem Arizona is Dem bázis lehet a jövőben
csebi
Negritis
peterk2005
MC12
több mint 4 éve
sztem Maine hiányzik onnan
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Igen összeadni nem tudok csak ...Hülye kérdés de Nevada, Michigan és Wisconsinnal csak 268-a lesz Bidennek ha jól számolom. Akkor mi alapján hírdeti mindenki hogy nyert ? 😊238 van neki és 32 ez a 3 állam 😊 az 270
Toca
MC12
több mint 4 éve
MC12
6 332
Hülye kérdés de Nevada, Michigan és Wisconsinnal csak 268-a lesz Bidennek ha jól számolom. Akkor mi alapján hírdeti mindenki hogy nyert ? 😊238 van neki és 32 ez a 3 állam 😊 az 270
Toca
több mint 4 éve
Hülye kérdés de Nevada, Michigan és Wisconsinnal csak 268-a lesz Bidennek ha jól számolom. Akkor mi alapján hírdeti mindenki hogy nyert ? 😊Arizona.
Toca
több mint 4 éve
deyell
11 701
Hülye kérdés de Nevada, Michigan és Wisconsinnal csak 268-a lesz Bidennek ha jól számolom. Akkor mi alapján hírdeti mindenki hogy nyert ? 😊hawaiit beleszámoltad?
Toca
choose life
több mint 4 éve
Hülye kérdés de Nevada, Michigan és Wisconsinnal csak 268-a lesz Bidennek ha jól számolom. Akkor mi alapján hírdeti mindenki hogy nyert ? 😊
több mint 4 éve
MC12
6 332
Azért az erős lenne, habár teljesen elképzelhető. Az azt jelentené, hogy a demokrata jelölt 200 körüli fix vagy közel fix elektorral indul egy olyan versenyben, ahol 270-et kell nyeri....Texas 4 év múlva is már bekékülhet. Ha fogadnék, most erre tennék. A legdinamikusabban változó állam talán a mind közül. (És folyamatosan nőni fog az elektor száma is a lakossági növekedés miatt. Már 4 év múlva is 40 plusz elektoruk lesz.)Arizonát megnéztem. Utoljára Clinton nyert demokrataként éppen 96ban, előtte Truman 48ban. Nem gondoltam volna h azt bukja Trumpahogy Texas is 20 éven belül, sztem Arizona is Dem bázis lehet a jövőben
csebi
Negritis
peterk2005
több mint 4 éve
Klaci79
22 180
Legalább nem Orbán, hanem a Szlovén kormányfő volt az első aki gratulált Trumpnak...
több mint 4 éve
Texas 4 év múlva is már bekékülhet. Ha fogadnék, most erre tennék. A legdinamikusabban változó állam talán a mind közül. (És folyamatosan nőni fog az elektor száma is a lakossági növekedés miatt. Már 4 év múlva is 40 plusz elektoruk lesz.)Arizonát megnéztem. Utoljára Clinton nyert demokrataként éppen 96ban, előtte Truman 48ban. Nem gondoltam volna h azt bukja Trumpahogy Texas is 20 éven belül, sztem Arizona is Dem bázis lehet a jövőben
csebi
Negritis
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Hát szerintem meg az amerikai szavazó kevésbé mozog, mint akár a magyar. Trendszerűen egyes csoportok szoktak ide-oda tolódni (pl. iskolázatlan férfiakat Trump behálózta, a nőket elsőre megnyerte, majd elbukta, ilyesmi). De egyébként a hagyomány nagyon erős, vidéken, kisvárosban repiként nősz fel, az is maradsz egy életre. Nagyvárosban demiként nősz fel, az is maradsz egy életre. (Persze vannak felnövő rebellisek, városba költözők, vélemény váltók, de a mag mégiscsak így működik mindkét oldalon.)Amerikában ez más. Ott azért előfordul h atszavaznak értékrend alapján, nem feltétlenül mamelukok vannak mint nálunk. Más politikai kultúra ilyen szempontból. Simán előveszik következő választáson h mik nem mentek at miattuk.háát, szerintem az átlagembert nem igazán érdekli mi megy "alul", ő a feje a cirkusznak 😊nagyon nagyon kíváncsi leszek mihez kezdenek a demokraták majd a coviddal úgy, hogy ők adják az elnököt, mert nem egy irigylésre méltó helyzetet kapnak rögtön a nyakukba.ha marad a szenátus repu többségben (ami valszeg marad) akkor semmit és ráfogják a szenátorokra 😀
rokaur
Negritis
rokaur
csebi
több mint 4 éve
Texas azért Carternek is megvolt, Humphreynak, Johnsonnak és Kennedynek. De látszik h jön felfelé a demokrata part.Arizonát megnéztem. Utoljára Clinton nyert demokrataként éppen 96ban, előtte Truman 48ban. Nem gondoltam volna h azt bukja Trumpahogy Texas is 20 éven belül, sztem Arizona is Dem bázis lehet a jövőben
csebi
Negritis