USA és a világ

31 feliratkozó

9 hónapja
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 954 — Слава Україні! Героям слава!
BREAKING: Donald Trump is reportedly furious that so many European leaders are pledging enough support, money, and arms for Ukraine to sideline him completely, and was overheard shouting to his staffers, "This is supposed to be MY deal, and MY Nobel Peace Prize\!" Csicskatramp ideges, hogy baszna meg az ideg.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
9 hónapja
Toca Minnesota Vikings 20 117 — Vikings fan
Egyértelmű, hogy itt Európában ki kell alakítani egy új rendszert, amiben az amcsik nélkül tudunk boldogulni.
Amadeus the Young
A 2010-es éveket erre kellett volna használni.
szaba
kibaszott kártékony volt Merkel, az van.
Amadeus the Young
A kényelmünk volt a kártékony…
Klaci79
Inkább a lokális maximumra és nem a globális maximumra való törekvés fejezi ki a legjobban.
9 hónapja
KeyG Baltimore Ravens 12 956
Egyértelmű, hogy itt Európában ki kell alakítani egy új rendszert, amiben az amcsik nélkül tudunk boldogulni.
Amadeus the Young
szaba
A 2010-es években jött rá Amerika, hogy le kell választani az Európai gazdaságot az olcsó oroszról, leginkább Németországra célzok, mert azért ki lehet jelenteni hogy Németország minden szinten világhatalom lehetne ha akarna.
Ezt elérték Ukrajnában egy oroszellenes kormánnyal 2014 körül. Ami azután jött csak időhúzás volt Merkelék-Ukrajna-Putyin részéről, HA Magyarország nem NATO tag lenne és meg lett volna az erejük ők is bementek volna, azért amit ott a kisebbségekkel tettek. Putyin az agresszor, de az ukránokra azt mondani hogy tiszták az hülyeség.
Na szóval az USA leválasztotta Európát az oroszokról, mert pontosan tudták, hogy Ukrajnát nem hagyhatják az Európaiak Putyin kezére játszani.

Kijelenthetjük, Amerika elérte a célját, Európa amit tehet az az, hogy leakaszkodik Amerikáról, katonailag megerősödni a Rheinmetall jó úton van és nyitni “Kelet” felé.

Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers

We are just the Ravens!
9 hónapja
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 530 — Keep pounding
Sztem az EU szemontjából ennél jobb nem történhetett volna. Illetve az EU vezető országai számára, mert be kell látni, hogy az EU jelenlegi formájában életképtelen. Angol, német, francia, benelux, skandináv, balti és hasonszőrű országoknak összefogni, mint szuverén államok, 100ezres békefenntartó hadsereg Ukrajnába, minden nyersanyag, ujjáépítési biznisz csak velük, trump meg dugja fel magának a vámjait. Az EU vétózgató bohócai meg bekaphatják lásd dagadt cigány.

Baszki, az egy csodás alapelv volt, hogy az EU-ban minden csak teljes egyetértésben történhet, de vicc, minth trampli csak mind az 50 tagállam támogatása esetén dönthetne bármiről.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
9 hónapja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 668
Amadeus the Young
szaba
Amadeus the Young
A kényelmünk volt a kártékony…
9 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
Amadeus the Young
szaba
9 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 11 892
Amadeus the Young
9 hónapja

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
9 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
Van valami ironikus abban, hogy Trumpnál is megfigyelhető a szellemi leépülés első néhány jele azok után, hogy Bidenen gúnyolódott.

Maga a videó botrányos, már maga a stílus is. Egyértelmű, hogy itt Európában ki kell alakítani egy új rendszert, amiben az amcsik nélkül tudunk boldogulni.
9 hónapja
JéBé Green Bay Packers 7 724
Biztos én látom másként de nem gondolom hogy ennyire rémeket kéne belelátni. Trumpék semmi mást nem csinálnak, csak benyújtják a számlát, amit egyébként Bidenék is ugyanígy megtettek volna. Óriási naivitás azt gondolni, hogy ezek a billiók az agresszor megállítására mentek el.

Anno Roosevelt is évekig arra építette a háborúba való belépést, hogy szembe kell szállni a gonosszal, de valójában patikamérlegen ki volt számolva, mikor és hogyan érdemes az USA-nak beszállnia, és utána hogyan jön ki belőle jól. Aztán ott volt Jalta, ahol Európának és a nagy szövetséges Angliának szembejött a valóság.

Szóval szerintem, aki bármiféle pátoszt belelát az amerikai támogatásba, az óriási tévúton jár.

Viszont azt is értem, hogy Zelenszkij addig nem fog semmit puszira aláírni, amíg nem kap garanciát arra, hogy ezt nem hagyják újra megtörténni pár éven belül, illetve hogy az USA nem nézi végig, ahogy orosz bábállamot csinálnak belőlük.

Ez egy olyan helyzet, ahol mindenki elmegy a falig, és végül valaki (Zelenszkij) elrántja a kormányt. Az USA örül majd, Putyin végre lezárhatja ezt, és kvázi győztesként jöhet ki belőle, Ukrajna pedig megmarad, és tudomásul veszi, hogy ez volt a legtöbb, amit kihozhatott ebből – súlyos árat fizetve.
JéBé
Majd amikor az Usa jónak látta belépni, megkérte a császárt, hogy szórja már meg a csendes óceáni flottát, amit szépen összeraktak neki egy csomóba, hogy ne kelljen sokat keresgélni.

Lecsó
Az europai frontra gondoltam nyilvan. Churchill kezdektol, Stalin meg uszkve 3 evig konyorgott hogy nyissak meg a frontot. Addig ment a lend-lease ami tulajdonkeppen ugyanaz ami most Ukrajnanak megy. Tuti recept ez 10 ezer km tavolsagbol, csak hat Sztalin mondott egy fuck you-t es semmit nem fizettek vissza. Zelenszkij nem Sztalin, rajta be lesz vasalva.

Szerkesztette: JéBé
9 hónapja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 668
Biztos én látom másként de nem gondolom hogy ennyire rémeket kéne belelátni. Trumpék semmi mást nem csinálnak, csak benyújtják a számlát, amit egyébként Bidenék is ugyanígy megtettek volna. Óriási naivitás azt gondolni, hogy ezek a billiók az agresszor megállítására mentek el.

Anno Roosevelt is évekig arra építette a háborúba való belépést, hogy szembe kell szállni a gonosszal, de valójában patikamérlegen ki volt számolva, mikor és hogyan érdemes az USA-nak beszállnia, és utána hogyan jön ki belőle jól. Aztán ott volt Jalta, ahol Európának és a nagy szövetséges Angliának szembejött a valóság.

Szóval szerintem, aki bármiféle pátoszt belelát az amerikai támogatásba, az óriási tévúton jár.

Viszont azt is értem, hogy Zelenszkij addig nem fog semmit puszira aláírni, amíg nem kap garanciát arra, hogy ezt nem hagyják újra megtörténni pár éven belül, illetve hogy az USA nem nézi végig, ahogy orosz bábállamot csinálnak belőlük.

Ez egy olyan helyzet, ahol mindenki elmegy a falig, és végül valaki (Zelenszkij) elrántja a kormányt. Az USA örül majd, Putyin végre lezárhatja ezt, és kvázi győztesként jöhet ki belőle, Ukrajna pedig megmarad, és tudomásul veszi, hogy ez volt a legtöbb, amit kihozhatott ebből – súlyos árat fizetve.
JéBé
Itt szerintem nem a számlabenyújtással van a gond. Nyilvánvaló volt, ahogy te is mondod, hogy valahol vissza kell csöpögjön USAnak.
Viszont ez az erőből redneck becsicskító stílus ( bár nem várunk sokat Trumptól) a fejlett világ legfontosabb emberétől durva.
Ami miatt még inkább szomorú mert OV-t legitimizálja sok szemben ( nem nálam mielőtt valaki nekem esne) és hajtja felé a vizet.
Toca
Én teljesen egyetértek. Bár Amerikának érdeke Oroszország gyengítése, de messze nem a legnagyobb problémája. Mégis rengeteg pénzt költ rá, normális ha kapni akar valamit. Ugyanakkor ezt ebben a formában? Érthetetlen!! Már eleve az, hogy ezt hangoztatjuk, mert ez egy megalázása Zel felé mindenképp. Ha üzletelni akarok valakivel, akkor nem alázom előtte porrá. Üzletelni akar Putinnal is, aztán olyan fényesre nyalja közben a nyilatkozatokban, hogy már ragyog Putyin, de Zel-lel szemben meg fullba nyomják a kretént.
Itthon amúgy, ha már nézzük a párhuzamot, eleve rengeteg ellenéki szavazó is már régóta háborog Zel miatt. Nem tudom megmondani, hogy a propaganda hat rájuk, vagy ennyire nem tudnak belegondolni, hogy ha a helyet cserélnének, mit tennének másképp. Mindig csak ezt az "állandóan követel és nem köszöni meg" bullshitet hallom. Úgyhogy nagy jelentősége a világ szempontjából úgysincs, hogy Orbánnak ez most mitől lesz jó. Még egy kicsit jobban rühellik nyugaton (na meg északon és délen is).
9 hónapja
Lecsó Denver Broncos 3 331

JéBé
Majd amikor az Usa jónak látta belépni, megkérte a császárt, hogy szórja már meg a csendes óceáni flottát, amit szépen összeraktak neki egy csomóba, hogy ne kelljen sokat keresgélni.

Zelenszkijnek annyiban igaza van, hogy ahhoz, hogy ukrajna kapituláljon, nem kell amerikai közvetítés.
9 hónapja
no Baltimore Ravens 8 301
tortenelmi peldan az usa jelenlegi palyajan -ATHEN-..
Az egyik ellovas a vilaguknak/politikajuknak/fuggetlenseguknek akibol a dominalo fel lett. Es mar konkretan a racketeering fazisban vagyunk.
9 hónapja
Toca Minnesota Vikings 20 117 — Vikings fan

JéBé
Itt szerintem nem a számlabenyújtással van a gond. Nyilvánvaló volt, ahogy te is mondod, hogy valahol vissza kell csöpögjön USAnak.
Viszont ez az erőből redneck becsicskító stílus ( bár nem várunk sokat Trumptól) a fejlett világ legfontosabb emberétől durva.
Ami miatt még inkább szomorú mert OV-t legitimizálja sok szemben ( nem nálam mielőtt valaki nekem esne) és hajtja felé a vizet.
9 hónapja
JéBé Green Bay Packers 7 724

Szóval szerintem aki bármiféle pátoszt belelát az amerikai támogatásba az óriási tévúton jár.

Szerkesztette: JéBé
9 hónapja
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 276 — Ajmo Vatreni
Huh. Rengeteg dolog van az ember fejében, hogy most ez miért így van, lehetett -e volna másképp.
Alapvetően Zelenszkij egy forrófejű figura akit azért nem nehéz kihozni a sodrából és erre készülhetett volna jobban is, hogy ezek a szarháziak meg is fogják próbálni. A kérdés, hogy miért? Miért kell ez Trumpnak meg ennek a nyikhajnak? Könnyű lenne rávágni, hogy "orosz kémek", de ez a két bohóc, ugyanígy nem tudott viselkedni Macrpnnal sem például és igazából senkivel sem tudnak. Nem.is.olyan mintha Orbán került volna hatalomra, hanem a törzs szavazói közül két bully.
Én még mindig ott tartok, hogy hogyan lehet egy lapon említeni a megtámadottat és a támadót? Tudom a politika nem.fair és nincsenek elvek, de magánemberként hogy lehet ezeken túllendülni. Egy Bucsan, egy Mariuplon stb.
Nem.tudom hova fog ez kifutni, de nagyon nem állunk jól.
9 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 340
New MAGA hat.
9 hónapja
Ungvary: "Ezt a diplomáciai mélypontot, amit most láttunk, utoljára 1939 márciusában produkálta a történelem. Akkor, amikor Hitler a legelképesztőbb módon zsarolta Emil Hácha cseh elnököt. 1939 március 15-én Berlinbe rendelte és közölte vele, hogy amennyiben nem egyezik bele a német csapatok bevonulásába akkor porrá bombázzák Prágát. Persze ez blöff bolt, de hatásosan előadva. Most a helyzet morálisan még rosszabb talán: mert ez így az USA-nak sem hoz semmi hasznot, még rövid távon sem. Legalábbis én nem látom hogy mire jó ez. Elképesztő, hogy odáig jutottunk, hogy egy szuperhatalom konkrétan nyilvánosság előtt felmosórongy funkciót szán egy olyan ország vezetőjének, akit korábban "dealelni" hív. Ennél nehezen van lejjebb. Mert ez volt az egésznek a lényege Trump és Vance szempontjából: maximálisan megalázni, emberileg megsemmisíteni egy olyan államfőt, aki épp segítséget kérne amúgy tőlük."

9 hónapja
perfekt

9 hónapja
Tarsi San Francisco 49ers 1 636
Szerintem
Zselenskij legitimitása nem a mi problémánk, ez inkább a szerencsétlen ukránok problémája lesz.
Ők majd eldöntik amikor eljön az ideje. Ki legitim ki nem.
Nem kell ukránabbnak lenni az ukránoknál!
ozibozi
Mivel nincs már legitimitása, bármit aláírhat, aki majd utána jön az vagy betartja, vagy nem amit ő aláír.
A szél most innen fúj, lehet pár év múlva meg majd onnan.
Ezt rohadtul tudja minden szereplő, ennek megfelelően is viselkednek.
ozibozi
Így szombat reggel még lassan bootolok.
Akkor most legitim, vagy nem legitim?
kittli
ő lehet ukránabb az ukránnál, hogy eldöntse legitim-e. Mit nem értesz ezen?!
9 hónapja
kittli Pittsburgh Steelers 2 778 — Steelers fan
Szerintem
Zselenskij legitimitása nem a mi problémánk, ez inkább a szerencsétlen ukránok problémája lesz.
Ők majd eldöntik amikor eljön az ideje. Ki legitim ki nem.
Nem kell ukránabbnak lenni az ukránoknál!
ozibozi
Mivel nincs már legitimitása, bármit aláírhat, aki majd utána jön az vagy betartja, vagy nem amit ő aláír.
A szél most innen fúj, lehet pár év múlva meg majd onnan.
Ezt rohadtul tudja minden szereplő, ennek megfelelően is viselkednek.
ozibozi
Így szombat reggel még lassan bootolok.
Akkor most legitim, vagy nem legitim?

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
9 hónapja
Cruyffista Denver Broncos Ole Miss Rebels 5 444
Kurvajó hogy ezt a tucatnáci puffadt hokifejű jd vance-t előrántották a bokorból és egyből úgy gondolja hogy ő lapokat osztogathat.

Olyan közel volt az a golyó pedig. Kár hogy épp fejet fordított ez a gyík fasz.
9 hónapja
ozibozi New York Giants 20 233
'Zelenszkij nem legitim', az a biza orosz prop, tudod te ezt magadtól, nem értem, kit próbálsz átverni...
ender1112
Ez csak a Hozzáállás kérdése.
Háborús helyzet van most.
Új választás lesz
ozibozi
lesz, most nincs
és olyan törvény miatt nincs amit nem Zele hozott
ergo legitim
Negritis, a vajda
Most az,
Amit aláír a kérdés, hogy az ukrán aki utána jön/nem orosz amcsi 😊/
Az minek fogja tartani.
ozibozi
Ukrajna Európa legkorruptabb országa Volt/és lesz is. Miért lenne másként, semmi jele nincs.
Szerinted Hány millió dollárba kerülhet vajon az, hogy a béke első Radájában valaki felvesse majd ezeket a problémákat?
Nem lesz drága.
Zelenakij már sehol nem lesz amikor majd arról vitatkoznak az utódai, hogy miket írt vagy nem írt alá, és milyen felhatalmazással. Furcsa hogy ez nem látszik,

/Na akkor lesz csak ruszki meg amcsi prop./

ozibozi
 www.transparency.org/en/cpi/2024
Keresd meg az ukránokat és az oroszokat ezen korrupciós listán, aztán magyarázzál. Kivéve persze, ha az oroszokat (meg a belaruszokat) nem tartod európaiaknak. Akkor teljesen igazad van.
ender1112
De a diktatúrát hogy tudod a demokráciával összehasonlítani?????? Mérni?
Diktatúrákat nem lehet mérni.
Most akkor ezek nem is diktatúrák??
Teljesen összezavartál.
ozibozi
Szívesen segítek: a korrupcióról volt szó, ami te hoztál fel, és aminek semmi köze nincs ahhoz, hogy egy állam diktatúra vagy demokrácia, mindkettőben létezik. A mérési módszerek miatti aggodalmaddal fordulj bátran a transparancy-hez 😉
ender1112
Ok,
fordulok, nyergelek
Vagy fordítva
| RIP Mécs |

Szerkesztette: ozibozi
9 hónapja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 604 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
'Zelenszkij nem legitim', az a biza orosz prop, tudod te ezt magadtól, nem értem, kit próbálsz átverni...
ender1112
Új választás lesz
ozibozi
lesz, most nincs
ergo legitim
Negritis, a vajda
Most az,
Az minek fogja tartani.
ozibozi
Ukrajna Európa legkorruptabb országa Volt/és lesz is. Miért lenne másként, semmi jele nincs.
Szerinted Hány millió dollárba kerülhet vajon az, hogy a béke első Radájában valaki felvesse majd ezeket a problémákat?
Nem lesz drága.
Zelenakij már sehol nem lesz amikor majd arról vitatkoznak az utódai, hogy miket írt vagy nem írt alá, és milyen felhatalmazással. Furcsa hogy ez nem látszik,

ozibozi
Keresd meg az ukránokat és az oroszokat ezen korrupciós listán, aztán magyarázzál. Kivéve persze, ha az oroszokat (meg a belaruszokat) nem tartod európaiaknak. Akkor teljesen igazad van.
ender1112
De a diktatúrát hogy tudod a demokráciával összehasonlítani?????? Mérni?
Diktatúrákat nem lehet mérni.
Most akkor ezek nem is diktatúrák??
Teljesen összezavartál.
ozibozi
Szívesen segítek: a korrupcióról volt szó, ami te hoztál fel, és aminek semmi köze nincs ahhoz, hogy egy állam diktatúra vagy demokrácia, mindkettőben létezik. A mérési módszerek miatti aggodalmaddal fordulj bátran a transparancy-hez 😉
9 hónapja
ozibozi New York Giants 20 233
ender1112
Új választás lesz
ozibozi
lesz, most nincs
ergo legitim
Negritis, a vajda
Most az,
Az minek fogja tartani.
ozibozi
Nem lesz drága.

ozibozi
ender1112
De a diktatúrát hogy tudod a demokráciával összehasonlítani?? Mérni?
Diktatúrákat nem igazán lehet mérni.
Most akkor lehet, hogy ezek nem is diktatúrák??
Teljesen összezavartál.

Szerkesztette: ozibozi