Indianapolis Colts
50 feliratkozó
több mint 8 éve
Ott nagyban más volt a szitu. Ugyanis a Grigson-Pagano ellentétben érezhető volt, hogy itt a GM-nek egyre kisebb szava volt, Irsay ugyanis Pagano felé húzott, ezek után pedig elkezdtek vándorolni a csapathoz olyan nevek, akik Paganóhoz kötődtek.Érdekes, mert 2 éve meg pont neked forgott vérben a szemed (az első Irsay tanárbácsis rendcsinálásnál Grigson meg Pagano között), hogy majd Pagano a saját hülyéivel tölti fel a keretet, és hogy Monachino mennyire Csákk haverja, és hogy csak azért jön, mert hogy Ravensben együtt tolták - ami igaz is. Akkor most ez hogy is van? 😉 Nem hinném, hogy Grigson akarta - very unlikely.A GM válogatja.Reiddel azért ne hasonlítsuk már Paganót. A Chiefsnél a háttérben is rend van, sok-sok éve. Itt a háttérben óriási cirkuszok vannak, és nem egy éve. Pagano és Grigson valószínűleg nem tavaly különböztek össze, vélhetően már korábban kialakult a feszkó köztük. Ráadásul Grigsont ugye a visszajelzésekből ítélve mindenki utálta, munkatársai, játékosok, stb.Most nem azért hogy a logikai síkba belekössek, de ki válogatja ki maga alá az edzőket, hmmm? Monachino nem magától vagy Grigsontól jött ide (ő Csáki haverja, miután a Grigson által preferált Manuskyt kiutálták). Mint ahogy Bob Sutton sem magától ment KC-be. Szóval akárhonnan is nézzük, azért Reid mégis csak jobb Paganonál abban, hogy stábot jobbat válogatott maga alá.
A fejétől bűzlött a hal. Illetve igen, a Chiefs rosterével vélhetően Pagano is hozná azt, amit most Reid. Mivel a Chiefsnél rengeteg playmaker van, de emellett a kiegészítőjátékosok is olyanok, mint például Parker, aki egyébként egy kurva jó safety, és Berry hiányában is jól játszik és játszott régen is. A Chiefsben nem Cappuchinók dolgoznak koordinátorként, ott van ráadásul a liga legjobb DB-edzője, aki minden jöttmentből ki tud hozni pluszt. Reid pedig egyébként a liga egyik óriási OC-koponyája.
Stez
De ezért mondtam, hogy a kristálygömbözés nem vezet sehova, mert Reid Phillyben nem alakított maradandót, de KC-ben viszont érezhetően jól csinálja. De mondhatnám Jack Del Riot is példának, hogy JAX-ben hány év alatt nem tudott semmi maradandót alkotni, Oaklandben meg második évében már elég komolyat hozott volna, ha Carr nem esik ki PO-ra. Szóval inkább egy kapcsolat ez, nincs deklaráltan jó vagy rossz fél, csak harmónia meg annak hiánya a stáb meg a roster között. És én ezt a harmóniát már rohadtul nem látom nálunk, még csak nyomokban sem.
coltman
Stez
coltman
Akkor mondtam, hogy azért itt már érezhető, hogy Pagano úgymond a saját kényelmét alapozza meg, ami miatt aggódtam is, mert rendre olyan nevek kerültek ide, akik azért több helyen is leszerepeltek amúgy. És egyébként ez be is bizonyosodott, ránézel a pozíciós edzőkre, meg DC-re, aki már Paganóhoz köthető, és nem tudsz eredményt mondani/mutatni.
Nincs poszt, ahol azt lehetne mondani, hogy fejlődtünk. Akit már tavaly is fikáztam, az Moncrief, hát idén konkrétan a szavakat nem találom a csókára. Egy nulla. Felépítését tekintve, kezét tekintve ez a gyerek egy király lehetne, de ránézek, és a hideg kiráz tőle. Nagypofájú, érezhető, hogy nem döglik meg a pályán, nem tesz meg minden tőle telhetőt, és lófaszt nem rakott le az asztalra, de mégis mintha valami sztárocska lenne. Ez a gyerek Luckból élt, és ez most derül ki igazán. Remélem, Ballardnak eszébe sem jut hosszabbítani vele, ez, amit Moncrief csinál, nem ér többet veterán minimumnál.
Komolyan mondom, Allen jut róla eszembe...
Engem márpedig egyre jobban zavar, hogy mióta a Colts visszaesett, nem aláz mindenkit, azóta egyre több ilyen playa kerül elő, aki hirtelen már nem döglik meg a pályán.
több mint 8 éve
De ezért mondtam, hogy a kristálygömbözés nem vezet sehova, mert Reid Phillyben nem alakított maradandót, de KC-ben viszont érezhetően jól csinálja. De mondhatnám Jack Del Riot is példának, hogy JAX-ben hány év alatt nem tudott semmi maradandót alkotni, Oaklandben meg második évében már elég komolyat hozott volna, ha Carr nem esik ki PO-ra. Szóval inkább egy kapcsolat ez, nincs deklaráltan jó vagy rossz fél, csak harmónia meg annak hiánya a stáb meg a roster között. És én ezt a harmóniát már rohadtul nem látom nálunk, még csak nyomokban sem.Reid szerintem Phillyben alakított maradandóbbat, mint a Chiefs-ben. Ott a vége nem lett szép, de egyébként eredményes tizenéve volt ott. A Chiefsben még sok évet és konfdöntőket meg Superbowlt kéne csinálnia, hogy utolérje a Philly önmagát.
coltman
De mindegy, a lényeg, hogy ha itt lenne és itt ért volna el annyit mint amennyit a Chiefs-el elért, akkor már a végét kivánnánk, ebben biztos vagyok. Ha bárki azt mondja, hogy nem, annak nem hiszem el. 😀 Pedig egy nagyon jó edző valóban. És mégis, ha a két pacák eredményeit vetjük össze, akkor mi is a helyzet? Körülbelül ugyanannyi ideje vannak állásban és Reid és Pagano is. A meccs rekordjuk hasonló, Reid pár meccsel nyerhetett eddig többet. Reid is két div győzelmet szerzett ahogy Pagano is. A playoff rekordja pedig gyengébb mint Paganoé a Colts-al. Oké, a west sokkal erősebb csoport. De mi is szoktuk ütni a Broncos-t és a Chiefs-t is tavalyig. 😊 Reidnek közben végig egy remek rostere volt, korrekt QB-val, egy jó GM-el, és nagyon jól irányított franchise-al. Paganonak meg egy a hot mess. Csakhogy ez nem edzői érdem, hanem a GM és az owner érdeme. Az edző belecsöppen és vagy szív vagy örül.
A szakmai stábbal kapcsolatban viszont szerintem a lényegre tapintottál/tapintottatok. Meggyőződésem, hogy igen gyakran nem a főedző személye a kulcs, hanem a megfelelő koordinátorok, pozíciós edzők megválasztása. Pagano megítélésénél is nagy jelentősége van (szvsz jóval nagyobb, mint annak, hogy behívott-e valahol egy challenge-et vagy sem). De velük kapcsolatban még inkább igaz, hogy esélyük is alig volt csinálni valamit. Mokasszin tavaly jött, amikorra eltűnt még az addig félig létező defense is. Practice squaddal meg nehéz építkezni. Chudzinsky is többet volt kénytelen eddig csere QB-val meccsre készülni, mint Luckkal. Röhej, de a szűk két év alatt 5 QB-val nyert meccset. És amikor Luckkal készülhetett, akkor se volt Luck egészséges, nem tudott teljes értékűen edzeni.
Egyébként pl Toub-al kapcsolatban is érdemes feltenni a kérdést. Ha ő még jó is, alkalmas is, van neki olyan kapcsolatrendszere, hogy meg tud nyerni magának két nagyon ütős koordinatort?
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
évekig röhögtünk a Jagsen, mivel szarfaszúakból állt a védelmük és nem volt franchise QBa fagyi visszanyalt, ez van.
több mint 8 éve
deleted account
1 758
Érdekes, mert 2 éve meg pont neked forgott vérben a szemed (az első Irsay tanárbácsis rendcsinálásnál Grigson meg Pagano között), hogy majd Pagano a saját hülyéivel tölti fel a keretet, és hogy Monachino mennyire Csákk haverja, és hogy csak azért jön, mert hogy Ravensben együtt tolták - ami igaz is. Akkor most ez hogy is van? 😉 Nem hinném, hogy Grigson akarta - very unlikely.A GM válogatja.Reiddel azért ne hasonlítsuk már Paganót. A Chiefsnél a háttérben is rend van, sok-sok éve. Itt a háttérben óriási cirkuszok vannak, és nem egy éve. Pagano és Grigson valószínűleg nem tavaly különböztek össze, vélhetően már korábban kialakult a feszkó köztük. Ráadásul Grigsont ugye a visszajelzésekből ítélve mindenki utálta, munkatársai, játékosok, stb.Most nem azért hogy a logikai síkba belekössek, de ki válogatja ki maga alá az edzőket, hmmm? Monachino nem magától vagy Grigsontól jött ide (ő Csáki haverja, miután a Grigson által preferált Manuskyt kiutálták). Mint ahogy Bob Sutton sem magától ment KC-be. Szóval akárhonnan is nézzük, azért Reid mégis csak jobb Paganonál abban, hogy stábot jobbat válogatott maga alá.
A fejétől bűzlött a hal. Illetve igen, a Chiefs rosterével vélhetően Pagano is hozná azt, amit most Reid. Mivel a Chiefsnél rengeteg playmaker van, de emellett a kiegészítőjátékosok is olyanok, mint például Parker, aki egyébként egy kurva jó safety, és Berry hiányában is jól játszik és játszott régen is. A Chiefsben nem Cappuchinók dolgoznak koordinátorként, ott van ráadásul a liga legjobb DB-edzője, aki minden jöttmentből ki tud hozni pluszt. Reid pedig egyébként a liga egyik óriási OC-koponyája.
Stez
De ezért mondtam, hogy a kristálygömbözés nem vezet sehova, mert Reid Phillyben nem alakított maradandót, de KC-ben viszont érezhetően jól csinálja. De mondhatnám Jack Del Riot is példának, hogy JAX-ben hány év alatt nem tudott semmi maradandót alkotni, Oaklandben meg második évében már elég komolyat hozott volna, ha Carr nem esik ki PO-ra. Szóval inkább egy kapcsolat ez, nincs deklaráltan jó vagy rossz fél, csak harmónia meg annak hiánya a stáb meg a roster között. És én ezt a harmóniát már rohadtul nem látom nálunk, még csak nyomokban sem.
coltman
Stez
több mint 8 éve
A GM válogatja.Reiddel azért ne hasonlítsuk már Paganót. A Chiefsnél a háttérben is rend van, sok-sok éve. Itt a háttérben óriási cirkuszok vannak, és nem egy éve. Pagano és Grigson valószínűleg nem tavaly különböztek össze, vélhetően már korábban kialakult a feszkó köztük. Ráadásul Grigsont ugye a visszajelzésekből ítélve mindenki utálta, munkatársai, játékosok, stb.Most nem azért hogy a logikai síkba belekössek, de ki válogatja ki maga alá az edzőket, hmmm? Monachino nem magától vagy Grigsontól jött ide (ő Csáki haverja, miután a Grigson által preferált Manuskyt kiutálták). Mint ahogy Bob Sutton sem magától ment KC-be. Szóval akárhonnan is nézzük, azért Reid mégis csak jobb Paganonál abban, hogy stábot jobbat válogatott maga alá.
Stez
coltman
több mint 8 éve
Most komolyan. Kezdjek el itt egy flamet Reid védelmébe?. Azt akarjátok? Na jó, megkíméllek titeket tőle 😉 😛
több mint 8 éve
deleted account
1 758
Úgyhogy szerintem ha lenne egy Chiefshez hasonló rosterünk, és Pagano azt produkálná velük amit Reed produkál Kansasben, mi már régen az ajtón kívül akarnánk őt tudni. 😊Na most ki is kristálygömbözik? 😀
peterk2005
több mint 8 éve
deleted account
1 758
Reiddel azért ne hasonlítsuk már Paganót. A Chiefsnél a háttérben is rend van, sok-sok éve. Itt a háttérben óriási cirkuszok vannak, és nem egy éve. Pagano és Grigson valószínűleg nem tavaly különböztek össze, vélhetően már korábban kialakult a feszkó köztük. Ráadásul Grigsont ugye a visszajelzésekből ítélve mindenki utálta, munkatársai, játékosok, stb.Most nem azért hogy a logikai síkba belekössek, de ki válogatja ki maga alá az edzőket, hmmm? Monachino nem magától vagy Grigsontól jött ide (ő Csáki haverja, miután a Grigson által preferált Manuskyt kiutálták). Mint ahogy Bob Sutton sem magától ment KC-be. Szóval akárhonnan is nézzük, azért Reid mégis csak jobb Paganonál abban, hogy stábot jobbat válogatott maga alá.
Stez
több mint 8 éve
Reiddel azért ne hasonlítsuk már Paganót. A Chiefsnél a háttérben is rend van, sok-sok éve. Itt a háttérben óriási cirkuszok vannak, és nem egy éve. Pagano és Grigson valószínűleg nem tavaly különböztek össze, vélhetően már korábban kialakult a feszkó köztük. Ráadásul Grigsont ugye a visszajelzésekből ítélve mindenki utálta, munkatársai, játékosok, stb. A fejétől bűzlött a hal. Illetve igen, a Chiefs rosterével vélhetően Pagano is hozná azt, amit most Reid. Mivel a Chiefsnél rengeteg playmaker van, de emellett a kiegészítőjátékosok is olyanok, mint például Parker, aki egyébként egy kurva jó safety, és Berry hiányában is jól játszik és játszott régen is. A Chiefsben nem Cappuchinók dolgoznak koordinátorként, ott van ráadásul a liga legjobb DB-edzője, aki minden jöttmentből ki tud hozni pluszt. Reid pedig egyébként a liga egyik óriási OC-koponyája.
Jó draftok, korrekt FA-k, megtartják a kulcsjátékosokat. Rend van egyszerűen. És ha a Chiefsben lenne Luck, akkor már gyűrűt nyertek volna. Nem azért, mert Alex Smith szar, ő egyszerűen nem az a playmaker. Ennek a Chiefsnek kb. pont ennyi hiányzik évek óta. De tegyük hozzá, ők egy sokkal erősebb csoportból mennek PO-ba azért.
Teljesen más kávéház. Kár is Paganót párhuzamba állítani bármivel és bárkivel, ami vagy aki KC. Én még mindig nem gondolom, hogy DB-edzőként Pagano rossz lenne, vagy akár DC-ként. De mint HC, egyszerűen rossz, valljuk be. Rengeteg buta döntés, rengeteg hiba, és már azt sem látom, amit első éveiben, hogy mondjuk motivációt tekintve fel tudná tüzelni a játékosait. Már azt látom, hogy úgy stabilan semmi. Szerintem a játékosok tisztában vannak vele, hogy Pagano már „levezet”, és nem is tudnak vele teljes mértékig azonosulni.
Itt egyelőre a GM-váltás után sincs egyáltalán rend, még a stáb fele a Grigson-éra maradéka. Majd a szezon után Ballard megszabadul ezektől, kitakarítja teljesen a házat. Új HC, koordinátorok. Én mondjuk a fejem nem fogom a falba verni, ha a Chiefstől hoz el szakembereket, mert baszki, látjuk, hogy ott valami működik. Felőlem jöjjön akár Toub, jöjjön más. Mindegy. Senkire sem mondom, hogy tuti megváltást hoz, de nem is írom le, még akkor sem, ha Toub perpill csak egy ST-coord.
Azért nem véletlen mondogatják róla, hogy nagyon kinéz neki egy HC-poszt.
több mint 8 éve
De csak hogy mondjak ellenpéldát is a HC-s dolgodra, ott van Reid, aki a KC-ből 4 év alatt top 3-5 SB contendert faragott úgy, hogy majdnem minden évben kiesett valaki a rosterről, Berry, DJ, Charles, mégse ment még csak .500-ra se, míg elődei közelébe nem értek ennek konzisztencia terén. Ja és úgy, hogy ott volt a csoportban egy Manning vezette Broncos. Szóval azért ennek az éremnek is két oldala van, de üveggömbözésbe nem megyek bele, mivel innen úgyse tudjuk melyik edző milyen, és főleg hogy a csapattal hogy muzsikálna. Viszont ahhoz azért nem kell üveggömb, hogy lássam Pagano sokkal közelebb áll Caldwellhez, mint mondjuk Reidhez.Reid? Mondom mit produkált eddig zanzásítva. Húsz éve HC, mire emlékszel tőle. Mert én arra, hogy a Phillyvel, hosszú szezonokon keresztül, igazán remek rosterrel, kiváló irányítóval sorban bukta a konferencia döntőket, playoffokat. Kivéve egy évet - egyet a tizenvalahányból! -, amikor Superbowlig jutottak, de a végső pontot akkor se sikerült feltenni az i-re. A Chief's-el pedig - szintén remek rosterrel, jó irányítóval - évek óta szépen elmuzsikál az alapszakaszban. Mióta nincs Manning, azóta nyerik is a divíziót. Aztán annyi. A playoffban, ha éppen nem a jóval gyengébb rosterrel felálló, a meccs felében saját magát is tökön lövő Colts/Pagano üti ki őket, akkor simán és "unalmasan" (esély nélkül) esnek ki hol otthon, hol idegenben. Kik ellen? Hát a Steelers és a Patriots ellen. Mi volt idény elejéig a legnagyobb kritika Paganoval szemben? Kik ellen nem tud felkészülni, kik ellen marad alul edzőként? 😊
coltman
Úgyhogy szerintem ha lenne egy Chiefshez hasonló rosterünk, és Pagano azt produkálná velük amit Reed produkál Kansasben, mi már régen az ajtón kívül akarnánk őt tudni. 😊 Ha már szóba hoztad Caldwell-t, akkor gondolj őrá. Ő csak azért nem tolt perfect szezont itt, mert az utolsó két meccset lepihentük, aztán Superbowlba jutott. És mégis, rövidre rá látni se akartuk.
(Szerintem Reid egy remek edző, félre ne értsd. Csak azért mondom mindezt, mert a szomszéd legelője mindig zöldebbnek néz ki. 😊 És wmittiy reakciójára: eegen, tudom, a kiegyensúlyozottan limitált szarul hangzik. Csak, hát az a helyzet, hogy a legtöbb edző ugyanúgy limitált, csak még kiegyensúlyozatlan is. 😊 Na, az az 1-2 aki nem, az jöhetne nyugodtan, csak az az 1-2 nem elérhető. 😊 )

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
Mi a pöcsért kell ilyen meccset lejátszani? Faszom, kamuzni smafu? Lerobbant a gép, nem jutott el a csapat a pályáig, tömeges ételmérgezés, mittomén. Kapják meg 3–0-val a találkozót, aztán csókolom.Tökre hidegen hagy, felőlem kikaphattunk volna 66–0-ra is, az eredményre tojok, de az, hogy tízezer év után úgy tűnik, draftol a vezetőség egy olyan faszit, aki legalább nem hót gyökér, és két hibája között van két értelmes megmozdulása is, erre mi van? Hát nem nullára szakítja a térdét?
Persze, benne van, hogy csodamód visszajön Hooker és jövőre már királykodni fog, de az is bőven benne van, hogy ezzel még Hooker következő idénye is kuka, és harmadik évére tud fejben és testben ismét egyenesbe jönni. És akkor leszünk ott, hogy bazmeg tapasztalat még mindig szinte nulla.
Ez kibaszottul fájó.
Hidegen hagy, ki aláz szét minket, hogy aláz szét minket, de ez... Már alig várom, hogy a következő 2-3 hét egyikében a meccsen valamelyik gyökér védő kiesik a pálya mellé, és az ott álldogáló Lucknak kettétöri a térdét.
több mint 8 éve
nem egy one year wonder, hanem kiegyensúlyozottan limitáltpeterk2005remekül hangzik 😉
Otthonom MisColts
több mint 8 éve
deleted account
1 758
Az ennél többet - hogy pölö majd egy Dave Toub fogja nálunk megváltani a világot - viszont inkább meghagyom nektek. Leginkább coltman-nek, hátha az üveggömbje tényleg működik. 😀Provokálsz? 😀
peterk2005
De csak hogy mondjak ellenpéldát is a HC-s dolgodra, ott van Reid, aki a KC-ből 4 év alatt top 3-5 SB contendert faragott úgy, hogy majdnem minden évben kiesett valaki a rosterről, Berry, DJ, Charles, mégse ment még csak .500-ra se, míg elődei közelébe nem értek ennek konzisztencia terén. Ja és úgy, hogy ott volt a csoportban egy Manning vezette Broncos. Szóval azért ennek az éremnek is két oldala van, de üveggömbözésbe nem megyek bele, mivel innen úgyse tudjuk melyik edző milyen, és főleg hogy a csapattal hogy muzsikálna. Viszont ahhoz azért nem kell üveggömb, hogy lássam Pagano sokkal közelebb áll Caldwellhez, mint mondjuk Reidhez.
több mint 8 éve
Hooker IR, csodás. Az egyetlen igazán nagy reményű rookie. Ez az idény vele és nélküle is kuka, de neki leginkább a meccstapasztal kellett volna. Hát ez is prolongálódik minimum egy évet.Azért a sackek fele az Brisetten volt, főleg második félidőben, szerintem a mocskos Jags direkt begyantázta a labdát, hogy ne tudjon tőle szabadulni, és így könnyebben sackelhessék.Hát ja. Ő úgy kerüli el az INT-et, hogy inkább nem is dobja el a labdát. 😊
coltman
A másik amin gondolkodok, pedig én is utálom nézni Pagano védőguru szenszeit, hogy mi volt más 2014-ben amikor AFC döntőig mentünk?1. Luck egészséges volt
Head Coach – Chuck Pagano
Offensive Coordinator – Pep Hamilton
Defensive Coordinator – Greg Manusky
Mi működött nagyon akkor, ami most nagyon nem?
bobi0092
2. Az ILB sorunkat az akkor még játszani tudó D'Qwell és a tavaly pff szerint legjobb Freeman duó alkotta, akik közül Freeman kifejezetten használható volt coverage-ben.
3. Davis akkor tolta az all pro évét, mellette Adams akkor tolta a pro-bowl évét.
Ha lenne Luck, most se 2-5-el állnánk, hanem pozitív mérleggel, még ezzel a defense-el is. És ha csak az akkori Davis/Adams duóhoz hasonlóan teljesítő 1-2 értelmes ember lenne még a védelemben, akkor szerintem idén is playoffban lennénk. És ebben az idei AFC-ben az se kizárt, hogy nyernénk is pár meccset ott.
Jelenleg nincs olyan roster, amivel bárki értelmeset tudna itt csinálni. Ebből nem lehet ennél többet kihozni. Tessék megnézni a Ninerst. Állítom, hogy az nem rosszabb roster. Még irányító poszton is pariban vannak velünk, ha nem jobbak. És a csuda Shanahan 0-7-el masírozik velük....
Megjegyzem, ezért is játszom folyton az ördög ügyvédjét. Egyszerűen nem tudok felülni a bandwagonra, hogy szidjuk az edzői kart, mert frusztráltak vagyunk. Nem azt mondom, hogy a jelenlegi stáb nem hibázik. Dehogynem. De tessék mán körbenézni a ligában. Megnézni Arizona-t, Denvert, San Diego-t/LA-t, Miami-t, Carolina-t, Baltimore-t és sorolhatnám. Olyan rosterekkel állnak fejre csoda Arians-ek, év edzője Ron Rivera-k, Harbaugh-k nagy ígéret Adam Gase-ek, amilyen rosterek itt még nem voltak Pagano és corp keze alatt sose. Vagy ott van a szintén nagyra tartott Dan Quinn. Mit csinál az idei Atlanta a remek irányítójával, kiváló rosterével? Az is borzasztó frusztráló, amikor nincs tehetség a csapatban, és folyamatosan arra várunk, hogy majd érkeznek a jó játékosok. Ennél csak az lenne sokkal frusztrálóbb, ha ugyanilyen feljerállásokat egy minőségi rosterrel produkálnánk.
Na, ezért vagyok tartózkodó. Nem vagyok ellene a stábcserének, látom Paganoék hibáit. De a helyén akarom kezelni ezeket a hibákat, látom, hogy mi van az NFL-ben. Grigson-t okkal akartam kívül látni a kapun, mert annak az embernek (az első éven kívül) értelmes húzása nem volt évek óta. Lényegében csak rosszat tudott lépni. De a Pagano stáb az én szememben nem ilyen. Ő azért amikor legalább hozzávetőlegesen versenyképes rostert kapott, akkor azzal minimum playoffig jutott, és - NE-t kivéve - még a playoffban is tudott nyerni. Amikor meg beütött a krach, kiesett Luck, leamortizálódott a roster, akkor is volt tartása a csapatnak és hozott egy egál mérleget. Még egyszer, nem arról van szó, hogy azt képzelném ennél nincs jobb, de ez legalább valami. És helyette benne van a pakliban hogy jön egy még ennyi se. Pagano legalább nem egy one year wonder, hanem kiegyensúlyozottan limitált. Legalább nagyjából mindig kihozta a potenciált a keretből. Igen, hibákkal együtt, de nagyjából kihozta. Mennyire mondható ez el Sean Payton-ról, Ron Rivera-ról, Dan Quinn-ről? Az egy év csodán kívül mit produkáltak a csapataikkal a keret erősségéhez képest?
Szóval, ha már vakon hinni kell valamiben - mert kell, különben nem lehetne ezt bírni - én inkább vakon bízom Ballardban, hátha valami csoda folytán 1-2 év alatt összekalapál valami igen ütős roster. Ez is eléggé long shot, a realitás inkább az, hogy majd helyére kerül valahol a jobb, mint Grigson, de gyengébb, mint Polian volt környékére. De ha összejönne, akkor lenne egy ütőképes roster, és én még mindig biztos vagyok abban, hogy Pagano abból ki tudna hozni valami értékelhetőt. Az ennél többet - hogy pölö majd egy Dave Toub fogja nálunk megváltani a világot - viszont inkább meghagyom nektek. Leginkább coltman-nek, hátha az üveggömbje tényleg működik. 😀
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 8 éve
deleted account
1 758
Nyilván nem kell keseregni, mindenki tudja nagyon jól, hogy ez a szezon kuka és kellenek a jó draft helyek... attól függetlenül azért nem kellene 0 pontokra égni hazai pályán, mert a szurkolók bizalma meginoghat a csapatban... szokták mondani, hogy a szurkoló akkor is kitart a csapat mellett, ha szarul megy a szekér, csak azért ha ilyen teljesítményt lát akkor már komolyabban elgondolkodik, hogy a csapat mit nyújt kifelé... (és most nem is csak magunkra gondolok itthon MO-n, hanem kint Indyben pl...) Érdekes látni a stadionokat (nem csak nálunk amúgy), hogy félházon üzemelnek gyakorlatilag...Egy dolog volt más 2014-ben, hogy az O arra az évre nagyon összeállt, és gyakorlatilag az első 6-7 meccsen (pontosan nem tudom mennyi) alig voltunk hátrányban, folyamatosan mi vezettünk, ergo a sokat rágott/szajkózott klisé, hogy a védelem nem volt folyamatosan a pályán/kényszer helyzetben igaz volt. Ahogy ugye anno Manning mellett is inkább olyan védelem volt, ami az előny megtartására volt designolva, lásd Mathis/Freeney páros.
Érdekes dolog ez a kalap szar a defense téma is, igazából amióta én az eszemet tudom mint NFL néző ember (legyen ez mondjuk 2007), csak 2 dolgunk nem volt soha: értelmes védelmünk (oké 2014-ben valami volt,lásd lent... és valamire való futójátékunk, ellenben mindig az aktuális QB-tól vártuk, hogy csodát tegyen... mi már csak ilyenek vagyunk, ebből az értelemből szerencsések, mert volt egy Manningünk (aki a kalauzból és postásból is elkapót csinál) meg van egy Luckunk (már ha éppen van), ezen és rugó téren (mert Vinatieri a LEGNAGYOBB) eddig nem is nagyon volt gondunk...
Védelmünk (Yard per Game alapján):
2010: 20th
2011: 25th
Pagano védő szenszei megérkezik az akolba
2012: 26th
2013: 20th
2014: 11st
2015: 26th
2016: 30th
2017: 31st
Az O-line teljesítményét most nem szedem elő az elmúlt 7 évből, de nekem valahogy az van a fejemben (és utálom is ezt a gondolatot) mint ami az átkosban meg utána is (ergo az elmúlt 50-60 évben) ment, miszerint: "Most még egy kicsit rossz, most még egy kicsit rossz, nah de majd nemsokára húha milyen jó lesz ha beérik...". Lehet én vagyok az abszolút pesszimista, de milyen garancia van arra, hogyha jók a draft pickjeink (1/5 + 2/37 körül), akkor majd összejön itt valami csoda a védelemben vagy az offense falban?
A másik amin gondolkodok, pedig én is utálom nézni Pagano védőguru szenszeit, hogy mi volt más 2014-ben amikor AFC döntőig mentünk?
bobi0092
Na most azt az egy évet leszámítva megnézheted, pár meccs kivételével, minden évben az volt a menetrend a meccseken, hogy rohadt nagy hátrányba kerülünk, azt vagy bekattan Luck, és húz egy olyan -28 pontos hátrány lefaragást, mint mondjuk a KC ellen, vagy ha nem sikerül, akkor Cards, Rams módjára begyaláz minket az ellen. És ugye ez az, ami miatt nehéz csak Grigsonra mutogatni, még ha ő elég nagy tuskó is volt. | De peterk lelkiállapotának megóvása érdekében nem kezdem ecsetelni eme dolgot 😀 |
Idén nem érdemes mondjuk védelmet nézni, mert tényleg sok az újonc, ráadásul még ott is hullás van. És bár részben örültem, amikor TC előtt mondták, hogy a D playbookot egyszerűsítik, hogy a sok új ember megtanulhassa, összeszokhassanak, stb, de azért nem gondoltam, hogy ennyire gyökér mód egyszerű lesz, hogy egy oldalas lesz, azzal a felirattal, hogy menj ki a pályára, és állítsd meg az ellenfelet.
Amúgy megnéztem, hátralévő mentetrendet, és 3 győzelemnél többet aligha látok ebben a csapatban jelenleg. Ráadásul következő három az tuti kuka, @Bengals, @Texans, vs Steelers, így simán fogunk 2-8-cal állni, utána bye. Az mondjuk nagyon érdekes kérdés lesz, hogy 2-8-nál milyen állapotban lesz Luck válla, és hogy bedobjuk-e a meccsre, vagy még 1-2 hetet ráhazudunk, hogy utána nyugodtan lehessen azt mondani, hogy 4 meccsre már nem érdemes kockáztatni a franchise QB-t egy kuka szezonban. Én már utóbbit tartom valószínűnek.
Szerkesztette: deleted account
több mint 8 éve
Nyilván nem kell keseregni, mindenki tudja nagyon jól, hogy ez a szezon kuka és kellenek a jó draft helyek... attól függetlenül azért nem kellene 0 pontokra égni hazai pályán, mert a szurkolók bizalma meginoghat a csapatban... szokták mondani, hogy a szurkoló akkor is kitart a csapat mellett, ha szarul megy a szekér, csak azért ha ilyen teljesítményt lát akkor már komolyabban elgondolkodik, hogy a csapat mit nyújt kifelé... (és most nem is csak magunkra gondolok itthon MO-n, hanem kint Indyben pl...) Érdekes látni a stadionokat (nem csak nálunk amúgy), hogy félházon üzemelnek gyakorlatilag... Érdekes dolog ez a kalap szar a defense téma is, igazából amióta én az eszemet tudom mint NFL néző ember (legyen ez mondjuk 2007), csak 2 dolgunk nem volt soha: értelmes védelmünk (oké 2014-ben valami volt,lásd lent... és valamire való futójátékunk, ellenben mindig az aktuális QB-tól vártuk, hogy csodát tegyen... mi már csak ilyenek vagyunk, ebből az értelemből szerencsések, mert volt egy Manningünk (aki a kalauzból és postásból is elkapót csinál) meg van egy Luckunk (már ha éppen van), ezen és rugó téren (mert Vinatieri a LEGNAGYOBB) eddig nem is nagyon volt gondunk...
Védelmünk (Yard per Game alapján):
2010: 20th
2011: 25th
Pagano védő szenszei megérkezik az akolba
2012: 26th
2013: 20th
2014: 11st
2015: 26th
2016: 30th
2017: 31st
Az O-line teljesítményét most nem szedem elő az elmúlt 7 évből, de nekem valahogy az van a fejemben (és utálom is ezt a gondolatot) mint ami az átkosban meg utána is (ergo az elmúlt 50-60 évben) ment, miszerint: "Most még egy kicsit rossz, most még egy kicsit rossz, nah de majd nemsokára húha milyen jó lesz ha beérik...". Lehet én vagyok az abszolút pesszimista, de milyen garancia van arra, hogyha jók a draft pickjeink (1/5 + 2/37 körül), akkor majd összejön itt valami csoda a védelemben vagy az offense falban?
A másik amin gondolkodok, pedig én is utálom nézni Pagano védőguru szenszeit, hogy mi volt más 2014-ben amikor AFC döntőig mentünk?
több mint 8 éve
Azért a sackek fele az Brisetten volt, főleg második félidőben, szerintem a mocskos Jags direkt begyantázta a labdát, hogy ne tudjon tőle szabadulni, és így könnyebben sackelhessék.Moii sosem tennénk ilyet mert a; ti voltatok otthon, így a labdák biztosítása a Colts dolga és b; mi nem vagyunk a Patriots. 😊
coltman
Egyébként meg igazad van, Monachino már DL/LB edzőnek is kevés volt az NFL-ben, nemhogy DC-nek. Ahogy írtad, ha már Bortles is tudja olvasni a D-t, akkor ott tényleg mondjon le a védelmi edzői stáb. Ha nem akart volna Marrone annyira futni a 2. félidőben meglehetett volna neki egy 400 passzolt yardos meccs is simán. Az, hogy Fournette, A-Rob, és a 2 talán legjobb támadófalemberünk nélkül összehozott a Jags O 500+ total yardot, az mutatja, hogy valami nagyon nincs rendben.
Szerkesztette: iktriad
több mint 8 éve
deleted account
1 758
Én nem akarom Melvint a védelemben nézni, borzasztó a gyerek. Visszafogott szoktam lenni az edzőcsépelésben, mert unom a nem nyerük a félidőt, szar volt a gameplan, buktuk a másodikat, szar volt a half time adjustment mantrát. De néhány dolgot komolyan át kéne gondolnia a stábnak is. Nem Paganonak, hanem mindenkinek. Chudnak és Mokaccsinónak is. Nagy az összeszokatlanság, sok a fiatal, gyenge ez a roster, de vannak dolgok amit illene ennél jobban csinálni...Hát Cappuccino sajnos nem NFL szint - tényleg nagy erősítés volt a Jagsnek, amikor őt kivágták. Tegnap direkt néztem az első félidőben (másodikban inkább csak hallgattam és bútort szereltem 😀), gyakorlatilag rendszeresen voltak olyan D hívások, amiknél fogalmunk nem volt hogy mit játszunk, vagy már Borszesz is olyan könnyen olvasta, hogy mit játszunk, hogy gond nélkül dobta bántóan üres helyekre. Komolyan visszasírom Manuskyt, még ő is jobb volt, mint Mona, pedig hát..akkor se az első traktusokban voltunk.
peterk2005
És persze még a szar szezonban se tudunk legalább kis jót összekukázni, lásd Hooker sérülése.
Ja és új szokást veszek fel : most már minden meccsen nézni fogom, hogy a riadt kiskutya arcon kívül képes-e Pagano más arckifejezésre az adott meccsen, vagy erre lett bebotoxolva, és ameddig nem múlik a hatása, addig így marad.
Ehhez Luck is kevés lett volna azért 10 sacket nyalni nem Qb barát...Azért a sackek fele az Brisetten volt, főleg második félidőben, szerintem a mocskos Jags direkt begyantázta a labdát, hogy ne tudjon tőle szabadulni, és így könnyebben sackelhessék.
ParadSEC
több mint 8 éve
Az előrelépés nyilvánvaló: most már az elejétől a végéig tudjuk állandósítani a formát. Tekintve, hogy még 13 lekötött edzőmeccs van a bajnokság rajtjáig, ez több, mint biztató. Bőven van idő a formaidőzítésre, hogy a srácok akkor harapjanak, amikor igazán kell.
több mint 8 éve
Szépen beálltunk a Cardinals, Broncos mellé harmadiknak a nullázók sorába...Ehhez Luck is kevés lett volna azért 10 sacket nyalni nem Qb barát...
Tulajdonképpen nincs is értelme beszélni a meccsről. Semmi nem működött. Brisett ehhez nagyon kevés, a védelem - az LB sor és secondary legalábbis - nem NFL szinten játszik, nem érzik egymást, nem tudják merre, hova szaladjanak. Hooker és Melvin kiállása előtt se nagyon, úgyhogy nem az ő kiválásuk volt (csak) a gond. Általában nem meccskész még ez a társaság.
Hooker sérülése remélem nem lesz season ending, neki legalább jót tenne, ha még játszhatna idén meccseket. Brissett trade értékének megtárgyalását meg azt hiszem fiókba rakhatjuk.
Ja, és nem értem hol van Quincy Wilson? Oké, hogy nem kezd ha Melvin és Davis egészséges, de azért mert Melvin ST-ben is szerepet kap, Wilson keretbe se kerül? Én nem akarom Melvint a védelemben nézni, borzasztó a gyerek. Visszafogott szoktam lenni az edzőcsépelésben, mert unom a nem nyerük a félidőt, szar volt a gameplan, buktuk a másodikat, szar volt a half time adjustment mantrát. De néhány dolgot komolyan át kéne gondolnia a stábnak is. Nem Paganonak, hanem mindenkinek. Chudnak és Mokaccsinónak is. Nagy az összeszokatlanság, sok a fiatal, gyenge ez a roster, de vannak dolgok amit illene ennél jobban csinálni...
peterk2005
„Elmehetsz több pénzért játszani meg ilyenek, de ha minden héten vesztesz elég nyomorultul érzed majd magad. Itt akarok maradni, nyerni akarok, segíteni akarok a csapatnak és továbbra is jó és megbízható játékosnak maradni." - Rob Ninkovich
több mint 8 éve

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
Szépen beálltunk a Cardinals, Broncos mellé harmadiknak a nullázók sorába... Tulajdonképpen nincs is értelme beszélni a meccsről. Semmi nem működött. Brisett ehhez nagyon kevés, a védelem - az LB sor és secondary legalábbis - nem NFL szinten játszik, nem érzik egymást, nem tudják merre, hova szaladjanak. Hooker és Melvin kiállása előtt se nagyon, úgyhogy nem az ő kiválásuk volt (csak) a gond. Általában nem meccskész még ez a társaság.
Hooker sérülése remélem nem lesz season ending, neki legalább jót tenne, ha még játszhatna idén meccseket. Brissett trade értékének megtárgyalását meg azt hiszem fiókba rakhatjuk.
Ja, és nem értem hol van Quincy Wilson? Oké, hogy nem kezd ha Melvin és Davis egészséges, de azért mert Melvin ST-ben is szerepet kap, Wilson keretbe se kerül? Én nem akarom Melvint a védelemben nézni, borzasztó a gyerek. Visszafogott szoktam lenni az edzőcsépelésben, mert unom a nem nyerük a félidőt, szar volt a gameplan, buktuk a másodikat, szar volt a half time adjustment mantrát. De néhány dolgot komolyan át kéne gondolnia a stábnak is. Nem Paganonak, hanem mindenkinek. Chudnak és Mokaccsinónak is. Nagy az összeszokatlanság, sok a fiatal, gyenge ez a roster, de vannak dolgok amit illene ennél jobban csinálni...

több mint 8 éve
Kiábrándító. Nem is értem, hogy lehet ennyire...
Otthonom MisColts
több mint 8 éve
Alapból vicces, hogy QB-classról papolunk, amikor a prospectek közül en bloc nem fog kijönni az összes, akit te vársz, főként pont azért, amit te mondasz. Ha túl erős a class, akkor egy-két tehetség inkább maradni fog egy évet, hogy tornássza az értékét, és hogy előbb kelhessen el egy évvel később a drafton. Szóval szerintem azért várjunk ezzel, hogy mennyire erős lesz az a 2018-as class. Papíron most erősnek tűnik, de még lesz jó pár meglepetés a végleges névsorban. Majd ha azt látjuk, visszatérhetünk arra, hogy belőjük Brissett értékét. Illetve neki még lesz idén elég sok meccse bizonyítani, és a következő hetekben növelheti is az értékét, de simán le is ronthatja. A jelenlegi Brissett egy QB-needes csapatnak szerintem simán megérhet második kört. Minden évben van jó pár gárda, ami lemarad a kiszemeltjéről, FA-n sem tudja megszerezni a megfelelő játékost, Brissett és az akkor egyéves szerződése még igazi kincs lehet nekünk a szezon után.