NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

NCAA beharangozó, 8. játékhét

Írta: vassadi — 2012. október 20., 02:19

Élesedik a küzdelem, az egyetemi futballszezon második fele veszi kezdetét.

NCAA beharangozó, 8. játékhét

1. Florida Gators (2.) - South Carolina Gamecocks (7.)
Október 20., szombat, 21:30 (TV: ESPN America, élő)

A szezon előtt a South Carolina és a Georgia összecsapását tartotta a közvélemény az SEC East idei legnagyobb meccsének, azonban az elmúlt fordulók eseményei - a Gators LSU-val szemben aratott győzelme, valamint a Gamecocks Dawgs elleni kiütéses sikere - után nem kérdés, hogy a divízió két legerősebb csapata a 8. játékhéten, Gainesville-ben vív meg egymással.
Steve Spurrier fiai a keleti csoport regnáló bajnokával szemben aratott diadal után a konferencia bajnoki címének védőjével már nem bírtak, de a Tigers is csak egy végletekig kiélezett küzdelem során tudta őket felülmúlni, így a „vadkakasoknak” nincs miért szégyenkezniük, változatlanul az ország egyik legjobb csapatával rendelkeznek, amit az első BCS-rangsorban elfoglalt helyezésük is hűen tükröz. Ugyanakkor a játék több elemében is komoly előrelépésre lesz szükségük a legutóbbi meccsükhöz képest, ha le akarják győzni Will Muschamp alakulatát. A legégetőbb kérdés talán a run defense: hiába kapcsolták ki két héttel ezelőtt a Gurley - Marshall duót szinte teljesen a Gamecocks védői, a tigrisek futójátékát nem tudták feltartóztatni; az LSU - a változatosság kedvéért ezúttal a freshman Jeremy Hill vezetésével - csapatszinten 258 yardot tett meg a földön. A Floridánál Brent Pease ugyancsak az erőfutásokra építi a gárda támadójátékát, a Tigers-szel ellentétben viszont a Gainesville-ieknél a running backek (mindenekelőtt Mike Gillislee) mellett az irányító, Jeff Driskel futásai is komoly veszélyt hordoznak magukban. Az eddig rendkívül magabiztosan teljesítő másodéves QB a Vanderbilt ellen futott 177 yardjával például Tim Tebow rekordját adta át a múltnak. Passzjátékban eddig nem vártak sokat Driskeltől, és ha a Gators továbbra is ilyen eredményesen tud haladni a földön, ez aligha fog változni, de amikor a szükség úgy hozta, ki tudta szolgálni elkapóit a sophomore irányító. A Gamecocks ellen várhatóan igyekeznek majd még inkább levenni a terhet a QB válláról, akit a Jadeveon Clowney - Devin Taylor edge rusher páros által fémjelzett front seventől kell megvédenie a falnak. Visszatérve a dél-karolinaiak gyengeségeihez, saját futójátékukat kell még mindenképpen fejleszteniük - legutóbb Lattimore 13 kísérletből 35, míg Shaw 12 carry-ből -1 yardig jutott, és a floridai defensive front hasonlóan kemény, mint az LSU védelmének első hetese. Lattimore ráadásul csípősérülés miatt nagy valószínűséggel nem tudja kezdőként vállalni a játékot, ami újabb nehézségeket szülhet Spurrier együttese számára. A Floridánál minden valószínűség szerint a Commodores elleni találkozót kihagyó Dominique Easley visszatérhet a pályára, míg ezzel szemben a túloldali defensive line egyik oszlopos tagja, Kelcy Quarles eltiltás miatt kénytelen lesz kihagyni a rangadót.
A „vadkakasok” a múlt heti, Baton Rouge-ban elszenvedett vereségük miatt már nem hibázhatnak, ha konferencia-döntőbe akarnak jutni, és akár a következő fordulóban esedékes Georgia-Florida mérkőzés is újabb fordulatot hozhat a csoportelsőségért folytatott versenyfutásban, de jelen állás szerint az SEC East két topcsapatának ütközeteként tekinthetünk a Gators és a Gamecocks csatájára.

Akikre érdemes figyelni:
Florida: Jeff Driskel (QB), Mike Gillislee (RB), Xavier Nixon (OT), Dominique Easley (DT), Sharrif Floyd (DL), Jonathan Bostic (LB), Jelani Jenkins (LB), Marcus Roberson (CB), Matt Elam (S), Caleb Sturgis (K)
South Carolina: Connor Shaw (QB), Marcus Lattimore (RB), Ace Sanders (WR), Brandon Shell (OT), Jadeveon Clowney (DE), Devin Taylor (DE), Kelcy Quarles (DT), Shaq Wilson (LB), Victor Hampton (CB), D.J. Swearinger (S)

2. West Virginia Mountaineers (13.) - Kansas State Wildcats (4.)
Október 21., vasárnap, 01:00

A Mountaineers csúcsra járatott támadógépezete az előző fordulóban váratlanul megtorpant, a Holgorsen-offense-t megbénították a Texas Tech védői, és mivel a WVU defense szokásos formáját hozta, alapos verésbe szaladtak bele a „hegylakók” Lubbockban. A Kansas State ellenben robogott tovább, Bill Snyder tanítványai az Iowa State elleni trap game-et is sikerrel abszolválva folytatták a Big 12 trónjának elhódításáért indított hadjáratukat.
Mindkét csapat nagyszerű támadóegységet vonultat fel, de miután a Red Raiders bizonyította, hogy többek között folyamatos nyomásgyakorlás révén Geno Smithék is megzavarhatóak, a vadmacskák várhatják némileg bizakodóbban a találkozót, köszönhetően a Morgantownban működőnél nagyságrendekkel jobb védelmüknek. Elsősorban a két végzős defensive endtől, Meshak Williams-től és Adam Davis-től várható, hogy gyakori vendégek lesznek az offensive backfielden, de a védők mellett a támadóktól is nagyban függ majd, hogy mennyire tudják limitálni Dana Holgorsen támadósorát. A Kansas State labdabirtoklásban, valamint 3rd down sikerességben is az ország egyik legjobb csapata, és ha a WVU offense-t is sokáig a pályán kívül tudják tartani, az jelentős előnyhöz juttathatja a vadmacskákat - márpedig a papírforma alapján a Mountaineers romokban heverő védelme ellen folyamatosan haladni korántsem megoldhatatlan feladat. A hazaiaknak így minden alkalmat meg kell ragadniuk a pontszerzésre, és már a mérkőzés elején határozottan kell fellépniük, hogy adott esetben jelentősebb előny kiépítésével passzokra tudják kényszeríteni az ellenfelet. Nem utolsó sorban a meccsnek külön pikantériát ad a két korai Heisman-esélyes, Geno Smith és Collin Klein találkozása. A mérkőzés végkimenetele a Big 12-versenyfutás alakulása mellett azt is jelentősen befolyásolhatja, hogy a két sztár irányító közül ki pályázhat majd (nagyobb) eséllyel a legjobb egyetemi játékosnak járó elismerésre.
Az Austinban aratott győzelem után még a konferencia abszolút urának tűnő West Virginiától egy második vereséggel már nagyon távolra kerülne a főcsoport-elsőség, így az esélyeik megőrzéséhez mindenképpen nyerniük kell egyik fő vetélytársuk ellen, míg vendégsiker esetén azon túl, hogy a Kansas State újabb nagy lépést tenne a Big 12 trónja felé, minden bizonnyal a nemzeti döntővel kapcsolatos találgatások során is egyre gyakrabban vetődne fel Bill Snyder alakulata.

Akikre érdemes figyelni:
West Virginia: Geno Smith (QB), Andrew Buie (RB), Tavon Austin (WR), Stedman Bailey (WR), Joe Madsen (C), Terence Garvin (LB), Pat Miller (CB), Darwin Cook (S)
Kansas State: Collin Klein (QB), John Hubert (RB), Tramaine Thompson (WR), B.J. Finney (C), Meshak Williams (DE), Arthur Brown (LB), Tre Walker (LB), Nigel Malone (CB), Ty Zimmerman (S)

3. Texas A&M Aggies (18.) - LSU Tigers (6.)
Október 20., szombat, 18:00 (TV: ESPN America, élő)

Parádés támadójátékával a Texas A&M új színt hozott az SEC-be, az Aggies sikeréhez pedig ezúttal az offense-nek a liga egyik legjobb védelmével szemben kellene folytatnia remeklését.
College Stationben minden Johnny Manzielről szól, aki freshman létére hétről hétre szenzációs játékkal örvendezteti meg a texasi csapat híveit. Az Arkansas elleni találkozón például SEC-rekordot jelentő 557 total yardot ért el, majd egy héttel ezelőtt, a Louisiana Tech ellen megnyert pontháború során 19 yarddal megjavította ezt a csúcsot. Ahhoz, hogy a Tigers ellen is folytatódhasson a „Manziel-show”, kulcsfontosságú lesz, hogy Luke Joeckelék meg tudják védeni az irányítót a louisianaiak félelmetes front sevenjétől, mely a South Carolina ellen mutatott produkciójával mindenkit meggyőzött arról, hogy a Gainesville-i leeresztés csak kisebb hullámvölgy volt. Az A&M offensive line a maga nemében hasonló színvonalat képvisel, mint az LSU defensive frontja, így érdemes kiemelt figyelmet fordítani a két csapatrész összecsapására. Manziel helyzetét nehezítheti, ha a gárda legjobb elkapója, Ryan Swope múlt heti sérülését követően nem tudja vállalni a játékot. Nagyszerű pass rusherekben a texasiak sem szenvednek hiányt, és mivel ezzel párhuzamosan a tigrisek támadófala idén elég ingatagnak bizonyult pass protection terén, nem valószínű, hogy Zach Mettenberger ezen a meccsen tud majd először komoly tényezővé előlépni. Az Aggies védőinek és a Tigers támadóinak találkozásakor az a fő kérdés, hogy Sean Porter és társai a földön mennyire tudják limitálni Les Miles együttesének offense-ét, mert ha a futójáték stabilan tudja szállítani a yardokat, akkor nehéz lesz átvenni a mérkőzés irányítását az LSU-tól.
Egy hasonló párharcot már elbukott Kevin Sumlin csapata, a Florida elleni találkozó azonban a „földművesek” első mérkőzése volt az új támadó- és védelmi szisztémában. Azóta mind az öt meccsüket megnyerték, és ha sikerülne folytatni ezt a szériát, azzal alaposan felbolygatnák az SEC nyugati divízióját.

Akikre érdemes figyelni:
Texas A&M: Johnny Manziel (QB), Christine Michael (RB), Ben Malena (RB), Ryan Swope (WR), Mike Evans (WR), Luke Joeckel (OT), Jake Matthews (OT), Damontre Moore (DE), Sean Porter (LB), Jonathan Stewart (LB)
LSU: Zach Mettenberger (QB), Alex Hurst (OT), Sam Montgomery (DE), Barkevious Mingo (DE), Bennie Logan (DT), Anthony Johnson (DT), Kevin Minter (LB), Tharold Simon (CB), Eric Reid (S), Brad Wing (P)

4. Michigan Wolverines - Michigan State Spartans
Október 20., szombat, 21:30

Michigan állam legnagyobb rivalizálásának egyik főszereplője sem lehet igazán büszke eddigi szezonjára. A Wolverines annyival könnyebb helyzetben van, hogy vereségeit non-konf meccseken szenvedte el, így a Big Ten döntőjébe jutásra még minden esélyük megvan, a Spartans azonban hazai pályán kikapott az Ohio State-től, valamint ami igazán nagy meglepetést okozott, az Iowától is (és az Indiana otthonában is csak nagy nehézségek árán harcolták ki a győzelmet), így az MSU számára jelenleg nagyon távolinak tűnik a konferencia fináléja és a hőn áhított BCS Bowl szereplés. A rozsomákok elleni jó széria folytatásával (sorozatban négy nyert meccsnél tartanak) próbálhatnak meg elkezdeni felzárkózni a Legends élmezőnyéhez, ehhez azonban nem kevés problémát kellene orvosolniuk a csapaton belül. QB poszton Andrew Maxwell egyelőre nem vált be, passzjáték nélkül pedig Le’Veon Belltől sem várhatják, hogy egymaga nyerje a meccseket a Sparty-nak. A gyengélkedő támadójáték mellett ráadásul a remek játékosokból álló védelem is egyre többet bizonytalankodik, ilyen ingadozó teljesítménnyel pedig hosszútávon nem lehet érdemi sikereket elérni. Brady Hoke együttese a nagyokkal, az Alabamával és a Notre Dame-mel nem bírt, de a Big Tenben legalább magabiztos győzelemmel lépett túl a Purdue-n és az Illinois-on, igaz, mindkét gárda meglehetősen pocsék idényt fut, főként, ami az Illinit illeti. A Michigan State játékerő szempontjából az említett csapatok között van félúton, így Denard Robinsonékról reális képet adhat az, hogy miként teljesítenek Mark Dantonio legénységével szemben.
A főcsoportdöntő eléréséhez a Michigannek le kell győznie az állami riválist, és a papírforma alapján lényegében jóval esélyesebbnek is tekinthető a Wolverines. A „spártaiak” egy utolsó szalmaszálba próbálnak kapaszkodni, bízva abban, hogy ha Ann Arborban nyerni tudnak, még visszatérhetnek a Big Ten szűk elitjébe.

Akikre érdemes figyelni:
Michigan: Denard Robinson (QB), Fitzgerald Toussaint (RB), Roy Roundtree (WR), Devin Gardner (WR), Taylor Lewan (OT), Patrick Omameh (OG), Craig Roh (DE), Kenny Demens (LB), J.T. Floyd (CB), Jordan Kovacs (S)
Michigan State: Andrew Maxwell (QB), Le’Veon Bell (RB), Chris McDonald (OG), William Gholston (DE), Marcus Rush (DE), Anthony Rashad-White (DT), Max Bullough (LB), Denicos Allen (LB), Johnny Adams (CB), Isaiah Lewis (S)

5. Clemson Tigers (19.) - Virginia Tech Hokies
Október 20., szombat, 18:00

A szezon előtt arra számíthattunk, hogy az ACC tavalyi fináléjának mindkét résztvevője ott lesz idén is divíziója éllovasai között, de csak a tigrisek hozzák a tőlük elvárható teljesítményt. A Virginia Tech kikapott a Pittsburgh-től, a Cincinnatitől, valamint a North Carolinától, és a Duke ellen is 20 pontos hátrányból kellett visszakapaszkodniuk a győzelemhez. A Logan Thomas vezette offense nem tudja állandósítani formáját, a defense pedig, mely az utóbbi évek legjobb Hokies védelmének ígérkezett, egyelőre nagyon messze van ettől a szinttől. Védősorukra a dél-karolinaiak sem lehetnek büszkék, de ezen a találkozón némi segítséget kapnak azáltal, hogy a VT támadófalának egyetlen olyan tagja, aki tavaly is kezdő volt, a center Andrew Miller bokasérülés miatt kidőlt az idény hátralévő részére. Az igazi látványosságot a Clemson offense szolgáltatja, amely az ACC-döntőben is 38 ponttal terhelte meg a virginiai védelmet, és azóta semmivel sem lett rosszabb, ellentétben Bud Foster defense-ével. A védőktől jelentős formajavulásra lenne szükség ahhoz, hogy megakadályozzák a támadó oldalon sztárjátékosok sorát felvonultató Tigers újabb parádéját. Egyre inkább úgy tűnik, hogy megszakad Frank Beamer csapatának 8 szezon óta tartó kiváló sorozata, melynek során rendre legalább 10 győzelemmel zárták az adott idényt, de ami ennél is lényegesebb, hogy egy vereséggel a korábban szinte biztosnak tűnő divízióelsőségtől is egyre távolabb sodródna a Virginia Tech. A Clemson számára ugyancsak létfontosságú a siker a blacksburgiek ellen, ha lépést akarnak tartani saját csoportjukban a Florida State-tel.

Akikre érdemes figyelni:
Clemson: Tajh Boyd (QB), Andre Ellington (RB), Sammy Watkins (WR), DeAndre Hopkins (WR), Brandon Ford (TE), Dalton Freeman (C), Malliciah Goodman (DE), Rashard Hall (S), Jonathan Meeks (S)
Virginia Tech: Logan Thomas (QB), J.C. Coleman (RB), Marcus Davis (WR), James Gayle (DE), J.R. Collins (DE), Derrick Hopkins (DT), Bruce Taylor (LB), Jack Tyler (LB), Kyle Fuller (CB), Antone Exum (DB)

6. TCU Horned Frogs (23.) - Texas Tech Red Raiders (17.)
Október 20., szombat, 21:30

Két héttel ezelőtt mindkét gárda szezonja veszni látszott, a TCU az Iowa State-től, a Texas Tech az Oklahomától kapott ki, az előző fordulóban azonban a Horned Frogs és a Red Raiders egyaránt nagyszerű győzelmet aratott, előbbi a Baylort, utóbbi a West Virginiát felülmúlva. A Casey Pachall helyét átvevő Trevone Boykin a Bears ellen már jóval magabiztosabb teljesítményt nyújtott, mint első kezdőként lejátszott meccsén, jóllehet a Baylor defense nem mérhető az Iowa State és az egy héttel ezelőtt Geno Smithéket leradírozó Texas Tech védősorához. A Fort Worth-iek védelmétől viszont már igazán nagy tettnek számít, hogy Nick Florence-éket sikerült 21 ponton tartaniuk, és a „vörös lovasok” ellen is hasonló teljesítményre lesz szükség a védők részéről, mert az a Seth Doege játszik majd a túloldalon, aki Morgantownban egy híján félezer yardot és 6 touchdownt passzolt. Devonte Fields teheti a legtöbbet az „Air Raid” megfékezéséért; a szenzációsan teljesítő újonc defensive end neve mellett eddig 15 negatív yardos szerelés, valamint 6.5 sack áll. A Big 12 egyik újdonsült állami derbije reális képet adhat arról, mi várható a TCU-tól a szezon második felében, amikor a menetrend legnehezebb meccsei következnek számukra, míg a Texas Tech akár kiugró évet is produkálhat, de ehhez mindenképpen győzniük kellene az Amon G. Carter Stadiumban.

Akikre érdemes figyelni:
TCU: Trevone Boykin (QB), Matthew Tucker (RB), Josh Boyce (WR), Brandon Carter (WR), Skye Dawson (WR), Blaize Foltz (OG), Devonte Fields (DE), Kenny Cain (LB), Kevin White (CB)
Texas Tech: Seth Doege (QB), Eric Stephens (RB), Eric Ward (WR), Darrin Moore (WR), Jace Amaro (TE), Will Smith (LB), Cornelius Douglas (CB), Cody Davis (S), D.J. Johnson (S)

7. Northwestern Wildcats - Nebraska Cornhuskers
Október 20., szombat, 21:30

Az Ohio State otthonában elszenvedett vereségig úgy tűnt, a Huskers idén már készen áll arra, hogy a Big Ten szűk elitjébe lépjen, Columbus-ban viszont az előző idényben mutatott formáját idézte a gárda. Nem lesz könnyű dolguk, ha javítani akarnak a csúfos kudarc után; egyik tavalyi legyőzőjük, a Northwestern várhatóan most is szoros csatára fogja kényszeríteni Bo Pelini fiait. A Wildcats a gyengélkedő Big Ten egyik pozitív jelensége, akik amellett, hogy a minimális célkitűzést, a bowl-szereplés lehetőségének kivívását már teljesítették, mérlegük és mutatott (támadó)játékuk alapján akár még a főcsoport-döntős részvételért is harcban lehetnek. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy a konferencia nagycsapatai ellen is olyan színvonalon teljesítsenek, mint tették azt eddigi ellenfeleikkel szemben, és a Nebraska az első olyan rivális, akik ellen megmutathatják a divízió többi tagjának, hogy komolyan kell őket venni. Lincolnban csalódásként élnék meg, ha a csapat B1G-tagsága második évében sem jutna el a konferencia Indianapolis-i fináléjába, és ennek eléréséhez egy olyan csoportban, ahol a Michigan és a Michigan State szerepel, valamint a Northwestern és az Iowa is feltörőben van, egy evanstoni botlás aligha férne bele.

Akikre érdemes figyelni:
Northwestern: Trevor Siemian (QB), Kain Colter (QB), Venric Mark (RB), Demetrius Fields (WR), Tyler Scott (DE), Quentin Williams (DE), David Nwabuisi (LB), Ibraheim Campbell (DB)
Nebraska: Taylor Martinez (QB), Rex Burkhead (RB), Ameer Abdullah (RB), Kenny Bell (WR), Kyler Reed (TE), Eric Martin (DE), Baker Steinkuhler (DT), Will Compton (LB), Mohammed Seisay (CB), Daimion Stafford (S)

8. Texas Longhorns (25.) - Baylor Bears
Október 21., vasárnap, 02:00

Múlt héten mindkét csapat elszenvedte második vereségét a főcsoportban. A Texas-nál a West Virginiával szembeni botlást még meg lehetett magyarázni, azonban a nagy rivális Oklahoma elsöprő győzelme, melyhez a Longhorns játékosai gyakorlatilag csak asszisztáltak, már komoly kérdéseket vet fel. Austinban a Big 12 bajnoki címét célozták meg, de ezek után kisebb csodára lenne szükség ahhoz, hogy Mack Brown legénysége a konferencia első helyén zárjon. A tavaly nagyszerűen menetelő Baylornál ettől a szezontól nem várhattak hasonlóan jó szereplést, és a pocsék defense egyelőre gondoskodik is arról, hogy a Bears ne ismételhesse meg az egy évvel ezelőtti sikereket. A többek között Nick Florence és Terrance Williams által fémjelzett támadóegység az idény eddigi részében amit lehetett, azt megnyert a csapatnak, a TCU ellen viszont már az ő eredményességük is visszaesett - nagy kérdés, hogy a nevek alapján elit, de szintén gyengélkedő texasi védelemmel (amely ráadásul egyik sztárját, Jackson Jeffcoatot is elveszítette) vívott párharcukból melyik fél kerül ki győztesen. Ha a medvék upsetet remélnek, akkor nem árt, ha előbbi, mert a védelmük minden valószínűség szerint a Longhorns támadóit sem tudja majd feltartóztatni.

Akikre érdemes figyelni:
Texas: David Ash (QB), Joe Bergeron (RB), Johnathan Gray (RB), Mason Walters (OG), Alex Okafor (DE), Steve Edmond (LB), Demarco Cobbs (LB), Carrington Byndom (CB), Quandre Diggs (CB), Kenny Vaccaro (S)
Baylor: Nick Florence (QB), Terrance Williams (WR), Tevin Reese (WR), Lanear Sampson (WR), Ivory Wade (C), Ahmad Dixon (CB), K.J. Morton (DB), Sam Holl (S)

9. Tennessee Volunteers - Alabama Crimson Tide (1.)
Október 21., vasárnap, 01:00

Az SEC egyik legnagyobb múltra visszatekintő rivalizálásának keretében, a hagyományoknak megfelelően október harmadik szombatján ismét megmérkőzik egymással a Tennessee és az Alabama. Nick Saban együttese a nyitó forduló után vette át az első helyet a különböző ranglistákon, és azóta őrzi pozícióját, de - a Michigan elleni összecsapást leszámítva - a legnagyobb kihívásokkal csak ezután néz szembe a Tide. A Volunteers mindhárom eddigi főcsoport-meccsét elveszítette, így borítékolható, hogy a komoly siker idén elmarad Knoxville-ben, de az „önkéntesek” képesek lehetnek meglepni egy-egy esélyesebbnek vélt vetélytársukat. Elsődleges és talán egyetlen fegyverük, amivel ezt elérhetik, az a ligaelső passzjátékuk, mely az eddigi legkomolyabb teszt elé állíthatja a Bama újjáalakult secondary-jét. Mindkét oldalon egy-egy jelentősebb sérülésről lehet beszámolni, de míg a hírek szerint a vendégeknél A.J. McCarront térdproblémái nem akadályozzák a játékban, addig a hazaiaknál az elsőszámú running back, Rajion Neal minden bizonnyal kénytelen lesz kihagyni a találkozót. Külön érdekesség, hogy a Vols védelmét a tavaly még Tuscaloosában linebacker edzőként dolgozó Sal Sunseri koordinálja, akinek azonban egyelőre nem sikerült a várt szintre emelnie a defense-t, így nagy kérdés, hogy képesek lesznek-e ellenállást kifejteni az Alabama ground and pound offense-ével szemben.

Akikre érdemes figyelni:
Tennessee: Tyler Bray (QB), Justin Hunter (WR), Cordarrelle Patterson (WR), Mychal Rivera (TE), Daniel McCullers (DT), A.J. Johnson (LB), Curt Maggitt (LB), Prentiss Waggner (CB)
Alabama: A.J. McCarron (QB), Eddie Lacy (RB), D.J. Fluker (OT), Chance Warmack (OG), Barrett Jones (C), Jesse Williams (NT), Nico Johnson (LB), C.J. Mosley (LB), Dee Milliner (CB), Robert Lester (S)

10. Miami Hurricanes - Florida State Seminoles (14.)
Október 21., vasárnap, 02:00 (TV: ESPN America, élő)

Florida állam egyik legjelentősebb rangadóján az ACC elsőszámú bajnokaspiránsának számító Noles és az eddig felemás szezont maga mögött tudó Canes feszül egymásnak. A vendégek nemzeti döntős esélyei a North Carolina State-tel szembeni váratlan vereség miatt alaposan lecsökkentek, de még nem teljesen elveszett az ügy, míg Al Golden csapata bár 3-1-es mérlegével jelenleg vezeti a Coastal csoportot, non-konf meccseken azonban nagy pofonba szaladt bele a Kansas State és a Notre Dame ellen is, ami jelzésértékű a „U” tényleges erejével kapcsolatban. De ahogy a közhely tartja, egy rangadón bármi előfordulhat, a Miami játékosai pedig a nagy rivális legyőzéséből próbálhatnak erőt meríteni az idény hátralévő részére. Mindenesetre a Hurricanes dolgát nem könnyíti meg, ha a bokasérüléssel bajlódó kezdő irányító, Stephen Morris nem tudja vállalni a játékot, és helyette Ryan Williams-nek kell kezébe vennie a karmesteri pálcát. A Canes támadófala eddig stabilan állt a lábán, de így is kockázatos lenne a Björn Werner és Cornellius Carradine fémjelezte pass rusher osztag elé állítani a redshirt sophomore QB-t, akire utoljára 2010-ben, az 1-11-gyel záró Memphis Tigers színeiben hárult komoly szerep. A túloldalon E.J. Manuel remek formában játszik idén, és ha a papírforma beigazolódik, Jimbo Fisher együttesének támadóegysége újabb nagy nap elé nézhet a Miami botrányos védelme ellen.

Akikre érdemes figyelni:
Miami: Stephen Morris / Ryan Williams (QB), Duke Johnson (RB), Mike James (RB), Seantrel Henderson (OT), Brandon Linder (OG), Anthony Chickillo (DE), Denzel Perryman (LB), Vaughn Telemaque (S)
Florida State: E.J. Manuel (QB), Chris Thompson (RB), James Wilder Jr. (RB), Kenny Shaw (WR), Björn Werner (DE), Cornellius Carradine (DE), Everett Dawkins (DT), Timmy Jernigan (DT), Xavier Rhodes (CB), Lamarcus Joyner (S)

Hazai közvetítés:

Notre Dame Fighting Irish (5.) - BYU Cougars - Október 20., szombat, 21:30 (TV: Eurosport 2, élő) - Az Irish lendülete tovább tart, a Stanfordot is legyőzve tettek újabb jelentős lépést a BCS Bowl szereplés felé, míg a Brigham Young folytatta hullámzó teljesítményét azzal, hogy az előző fordulóban, hazai pályán kikapott az Oregon State-től. Nem lesz ez több, mint átlagos (utó)szezon a mormonok részéről, de a presztízs miatt biztosan extra motivációt jelent majd számukra az írek ellen pályára lépni, akiknek ugyanakkor az eddig látottak alapján kötelező behúzni ezt a mérkőzést is.

Egyéb ajánlott mérkőzések:
10.20. 18:00 Temple Owls - Rutgers Scarlet Knights (15.)
10.20. 18:00 Oklahoma State Cowboys - Iowa State Cyclones
10.20. 21:00 California Golden Bears - Stanford Cardinal (20.)
10.21. 01:00 Duke Blue Devils - North Carolina Tar Heels
10.21. 02:00 Iowa Hawkeyes - Penn State Nittany Lions
10.21. 04:00 Arizona Wildcats - Washington Huskies
10.21. 04:30 Oregon State Beavers (8.) - Utah Utes