NCAA Csapatbemutató: Navy Midshipmen

Ahogy témákkal, úgy nagy lelkesedésű fórumozókkal is bőségesen meg vagyunk áldva, ennek köszönhetően a Miami után most a Navy egyetemi 2007-es futballcsapatát ismerhetitek meg!

Mit várhatunk a támadástól?
A Navy támadások a futójátékra épülnek, a támadóegységet is ez alapján építik fel évről évre. Ez a csapatrész a korábbi évekhez képest nem sokban változott, tehát a gerincét adó játékosok nagy része még egy évig mindenképp szórakoztathat minket, illetve szórakozhat az ellenfelekkel.

Irányítók:
Előző szezon második felében Kaipo-Noa Kaheaku-Enhada (nem meglepődni, ez egyetlen játékos neve) vette át az irányító posztot. Nagyon jól tud futni, de kevésbé megy neki a passz; Navy-nél nem feltétlen jelent hátrányt. Főleg ha egy olyan játékos lesz valószínűsíthetően a cseréje, mint Jarod Bryant, akiről az hírlik, hogy a csapatban a legpontosabban tud passzolni és később elsőszámú irányító is lehet. A 3. irányító vagy Tory Goss vagy az újonc Ricky Dobbs, Goss korábban elkapó játékosként játszott. Dobbs az edzéseken jól teljesített, Paul Johnson többször is kiemelte a scrimmage játékok során.

Futók:
A Navy-nél nagyon sok remek futójátékos van, nem csak a kezdők, hanem a cserék között is. A kezdő fullback várhatóan Adam Ballard lesz, míg a slot back posztot Reggie Campbell és Zebin Singleton fogja betölteni. Ez a trió nagyon erős lehet idén összeszokottságuk, egyéni játékuk hatékonysága miatt és az egymásnak adott tökéletes blokkoknak köszönhetően. A cserék közül ki kell emelnem Shun White-ot, aki Singleton helyén játszhat majd a szezon során. Az előző szezonban nagyszerűen játszott és Campbellel olykor nagy játékra is képes lehet.

Elkapók:
Jason Tomlinson lediplomázásával a Mids-nek pótolnia kellett őt, helyét O.J. Washington fogja átvenni. Jó blokkolónak tartják, illetve a nagy labdák elkapásában is jeleskedik. A második elkapó Tyree Barnes lesz, aki előző szezonban a 3. legtöbb yardot hozta csapatának elkapásokból. Az WR-k elsődleges feladata a blokkolás lesz a futók számára és csak kiélezett helyzetekben fogja őket használni Kaheaku-Enhada passzokra. A futójátékosok is potenciális célpontok és valószínűleg gyakrabban is kapnak majd labdákat.

Támadófal:
A falat tapasztalt játékosok fogják alkotni, akik nagyon jól hozzá tudják segíteni a backfield-et a remek futójátékhoz. Jobboldalon Andrew McGinn lesz a tackle, aki előző évhez képest kicsit nagyobb lett, ami talán segítheti a gárdát. Jobboldali guard posztot Ben Gabbard, a csapat legnehezebb és egyik legtapasztaltabb játékosa fogja betölteni. Középre a fal sztárjátékosa Antron Harper kerül, aki az alakulat legjobb blokkolója és legtechnikásabb falembere. Tehetségét valószínűleg nem csak a Navy fedezte fel, ezért kerülhetett fel az Outland Trophy, Rimington- és Lombardi-díj megfigyelési listájára. Esetleg a bal oldalon láthatunk a szezon elején még gyengébb teljesítményt, mivel guardként egy fiatalabb és korábban csak csereként bemutatkozó játékos fog elhelyezkedni Anthony Gaskins személyében. Végül a falat az LT Josh Meek zárja, aki már volt kezdő játékos, de sérülése miatt egy darabig nem játszhatott.

Mitől lehetne jobb?
A Navy akkor lehetne jobb, ha több passzjátékuk lenne, de azt hiszem így elveszítené a csapat a varázsát. Mindenhol megfelelő, tapasztalt, technikás játékosok találhatóak, kik tökéletesen kiszolgálják a futójátékot.


Mit várhatunk a védelemtől?
A védelem a támadócsapattal ellentétben nagyon meggyengült a tavasz során, mert a csapatrész gerincét képező sztárjátékosok elhagyták az akadémia falait és a hazáért küzdenek valamelyik tengeren vagy a Közel-Keleten.

LB-k:
Rob Caldwell és David Mahoney lediplomázásával a linebacker sor erősen meggyengült idén. Középen tátongó lyukat Clint Sovie és Irv Spencer fogja betömni. Korábban egymást cserélték, ezért legalább tapasztalattal rendelkeznek. Mahoney pótlását külső linebacker poszton Matt Humiston-nal, korábban defensive backként játszó kadéttal akarják megoldani. A másik oldalon Matt Wimsatt lesz a kezdő. Ami tavaly a Mids erőssége volt a védelemben, az idén a gyengesége. Rutin, kellő összeszokottság nincs, illetve csak középen. Nagy kérdőjel, hogy képesek lehetenek e az ellenfél futójátékát megállítani.


DB-k:
A junior Rashawn King kiemelkedő játékos a védelemben, és nagyon fontos alkotóeleme a secondarynek. A defense gyengülésével sokkal több feladata lesz, amikor passzjátékot fog választani az ellenfél, főleg az első számú elkapók lesznek a célpontjai. A másik oldalon Blake Carter űll, aki eddig a special team-ben léphetett a pályára. A rover poszton Jeromy Milest Ketric Buffin fogja helyettesíteni. Kis termete ellenére nagyon kemény játékos, ütközései félelmetesek. Védelem egyik legtapasztaltabb játékosa, így King mellett ő a másik meghatározó játékos ennél az egységnél.. Free safety poszton Jeff Deliz a kezdő, kiről azt tartják, hogy a csapat egyik „tacklegyárosa” lehet.

Védőfal:
Nate Frazier, ez a két szó jelenti a Mids falát a szezon elején, míg a két DE fel nem nő a feladathoz. Fraziernek az elkövetkezendő 3 évben a fal „horgonyának” és sztárjának kell lennie. Chris Kuhar-Pitters lesz az ő baloldalán. Sajnos csereként Tye Adamset nem kellett sokszor helyettesítenie, így a meccs rutin hiányozni fog. Annyi szól mellette, hogy a nyári edzéseken nagyon jól dolgozott. A jobboldalon némileg jobb a helyzet, ahol Casey Herbert garancia a megfelelő teljesítményre. ő is tapasztalatlan, de atletikus és könnyen jó pass rusherré válhat a szezon alatt.


Mitől lehetne jobb?
A védelem legnagyobb hátránya a tapasztalat hiánya. Kérdés, hogy mennyire hatékonyan tudnak játszani majd a külső linebacker-ök futójáték ellen. Mivel jó alapanyag található itt, így ha szezon során összeszoknak, akkor egy elfogadható védelem jöhet létre.Néhány szó a speciális csapatrészről:

Visszahordók:
A csapat returnere a sztárjátékos, Reggie Campbell. Campbell nagyon jó lehet majd a visszahordásoknál, kis mérete miatt az ellenfelek nehezen fogják a földre vinni. A csapat eredményességének szempontjából ez kulcsfontásságú lesz/lehet.

Rúgók:
Matt Harmon fogja egy ideig helyettesíteni placekicker poszton a megbízható, de sérült Joey Bullent. Nincs annyira erős lába, mint Bullennek, aki a hosszabb mezőnygólokat is el tudta vállalni. Harmon inkább kickoff specialista.

Punterek:
Greg Veteto általában átlagosan játszik. Sajnos csak azokon a mérkőzéseken alakít kiemelkedőt, melyek a Navy számára kevésbé fontosak és felejthetőek. A szurkolók abban reménykedhetnek, hogy Gregnek sok szabadideje lesz a szezon során, csakúgy mint előző évben.


Mórocz Ákos (kroovy)