NCAA Div-A - 1. hét: Előretekintés

Megnéztük kik lehetnek az idény legjobbjai, most szánjunk néhány szót a nyitófordulóra!

Az NCAA-ben az első hét tulajdonképpen az előszezonnak felel meg, melyet néhány kőkemény rangadó dob fel. A csapatok többsége másodosztályú ellenfelekkel kezdi meg az augusztus 30-tól (reményeik szerint) január 7-ig tartó menetelést. Ha megszeretnénk tippelni a programban található 70 találkozót (ennek nagy részére fórumunkban található tippjátékunkban is van lehetőség!), akkor bátran kijelenthetem, nincs nehéz dolgunk. Persze a góltotó az más, mert nem mindegy hogy 60 vagy 70 ponttal nyer például az Ohio State a Youngstown State ellen... Szerencsére azonban így is lesz mire fókuszálni, az egyetemi fociért rajongók megkapják első komoly dózisukat. Nézzük akkor meg, mely időpontokra ne tervezzünk magunknak más programot!Augusztus 30., csütörtök: az első napon az LSU-Mississippi State mérkőzést ajánlanám mindenki figyelmébe. Nem kétséges, hogy a Tigrisek legyőzik a Bulldogokat, de annál fontosabb, hogy mekkorát is harapnak majd… Egy jó déli SEC-es rangadónál jobb „bemelegítés” nem is nagyon létezhet. Az igazán ínyenceket még érdekelheti a Utah és az Oregon State összecsapása.

Augusztus 31., péntek: a Navy szétfutja a gyengécske Temple gárdáját, a Washington meg jól megszenved majd a Syracuse-al. Előbbit a futójáték szerelmeseinek, utóbbit szigoróan csak a mazochistáknak ajánlom

Szeptember 1., szombat: a csak ezen a napon lejátszott 56 meccs közül mindenki megtalálhatja a kedvére valót, bár a feltételezhető alázásokat nem reklámoznám. Annál inkább a hét egyik csúcsrangadóját, a Tennessee californiai vendégjátékát. Ez az egyetlen találkozó, ahol két előzetesen kiemelt csapat veselkedik egymásnak, az izgalom garantált. Nincs is mit ezen ragozni, a végkimenetel megjósolhatatlan, talán egy hajszálnyival – főleg a hazai pálya miatt – a Golden Bears tűnik esélyesebbnek. Sorsdöntő találkozót játszik majd a Wake Forest a Boston College-al, és eldőlhet, hogy maradt e valami a Diakónusok tavalyi csodájából. Ezek mellett nagy meccs lehet a Rocky Mountain Showdown, azaz a Colorado State-Colorado, az Arizona-BYU, esetleg a Missouri-Illinois. Ja és persze nagy izgalommal várjuk, mire lesz képes a megújult Notre Dame a Georgia Tech ellen. A legfanatikusabbaknak az étlap: Oklahoma State-Georgia, Army-Akron, New Mexico-UTEPSzeptember 2., vasárnap: a mazochistáknak megvolt a programja, meglesz a szadistáknak is. Colt Brennan elkezdheti építgetni csodálatos dobóstatisztikáit, amihez tökéletesen statisztálni fog majd a másodosztályú Northern Colorado. Ha 50-60 pontos hátrányból kezdenének a hawaiiak, lehet szoros lenne a végeredmény…

Szeptember 3., hétfő: nem fogunk unatkozni a két záró találkozón sem, két késhegyig kiélezett csatát nézhetünk majd végig. A Texas Tech-SMU jó felvezetés az ACC egyik kulcsfontosságú mérkőzéséhez, az FSU vs. Clemsonhoz. A várakozások szerint Bobby Bowden indiánjainak rohamait a Clemson képtelen lesz megállítani, erre viszont ne vegyünk mérget. Igen komoly erőt képvisel a dél-karolinai csapat, és mint az esélylatolgatóban írtam, könnyen megtréfálhat bárkit a konferenciából.

Körülbelül ennyi várható az első játékhéttől, reméljük a felsorolásból senkit nem hagytunk ki. Persze legtöbbünknek mindig szeretett csapatunk meccse a legfontosabb, de számításait mindenki meg fogja találni!

Horváth Róbert (JJ Tiller)