NFL visszaszámlálás - 7-8..

Rohamosan közelítünk a vége felé!

NFL visszaszámlálás - 7-8..

8. San Diego Chargers

3 ok a bizakodásra:
- Megoldották legnagyobb hiányposztjukat tavalyról. Brandon Flowers a rivális Chiefs-től érkezett a nyár közepén, Jason Verrett pedig a draft 1. körében került kiválasztásra, így a cornerback-szekció alapos vérfrissítésen van túl. Már csak az a kérdés, hogy a vörös zónában mire megy a két 175 cm körüli játékos.

- Nagyszerű első éven van túl Keenan Allen, a második helyen végzett az év támadó újonca szavazáson. A kimondottan nehéz kezdés után ez komoly bravúr volt, most viszont kezdettől fogva az első csapattal készülhetett, tovább erősítve az összhangot Rivers-szel, és első számú célpontja lehet a csapatnak, átvéve a stafétát Gates-től. A következő feladat, hogy Ladarius Greent is jobban beépítsék a rotációba.

- Nem lehet panasz a futókra sem, Ryan Mathews és Danny Woodhead mellé megérkezett Donald Brown, aki soha nem volt olyan jó formában, mint utolsó indianapolisi évében, és még a rookie Branden Oliver is mutatott életjeleket. A bőséges RB felhozatal nem idegen a csapattól, várhatóan most is frissen tud majd tartani mindenkit Mike McCoy.

3 ok a búslakodásra:
- A védőfalban még vannak kérdőjelek. Sean Lissemore nem tipikus nose tackle alkat, és egyébként is kevesen vannak, még a 75-ös rosterben is csak 7 DLineman neve olvasható. Corey Liuget persze stabil, de Reyes fájóan egydimenziós tud lenni, és nincs igazi versenyhelyzet. Kérdés, hogy a mögöttük korrektnek kinéző linebacker-sor mennyit tud ezen kompenzálni.

- Ugyan Mike McCoy maga is komoly eredményeket ért el, sokan Ken Whisenhuntnak tulajdonítják, hogy Philip Rivers visszatért 2013-ban a liga elitjébe. A szakember távozása után meglepő lenne ha összeomlana a támadójáték, de a hiányát biztosan megérzik valamennyie.

- Meggyűlt a baja az előszezon meccseken a támadófalnak az ellenfél legjobbjaival, még DJ Flukert is
zavarba lehetett hozni. Mivel ebbe a sorba nem igazoltak senki jelentőset, így továbbra is Joe D´Álessandris mesterben lehet bízni, hogy elfogadható szintet hoznak és nem húzza keresztül a számításaikat egy kisebb sérüléshullám.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
12. 9. 7. 12. 11. 13.7. Philadelphia Eagles

3 ok a bizakodásra:
- Chip Kelly azonnal megmutatta, hogy nem a levegőbe beszélt, amikor eredményeket ígért a szurkolóknak. A különös figyelemmel követett vezetőedző egyre inkább a saját képére tudja formálni a játékoskeretet, és ha már „hozott anyagból“ is össze tudott rakni egy rájátszásba jutó gárdát, joggal feltételezhetjük, hogy az úton előrébb tartva ezt ismét meg tudja oldani.

- A liga egyik legtöbbre tartott támadófala dolgozik a sasoknál, egyedül Lane Johnson eltiltása miatt bosszankodhatnak valamennyire. A Peters-Mathis-Kelce-Herremans vonal amellett, hogy bizonyított veteránokat tartalmaz, újabb két szerződéshosszabbítást könyvelhetett el a holtszezonban, így még jódarabig a csapat erősségei között könyvelhetjük el a nagy testvéreket.

- LeSean McCoy az NFL regnáló futóbajnokaként kezdi a szeptembert, és akkora a bizalom a depth chart többi részében is, hogy belefért Howie Rosamenéknek Bryce Brown vagy David Fluellen áruba bocsátása. Nem véletlen, hiszen immár Darren Sproles is ott van a fedélzeten, épp az Eagles-t legutóbb búcsúztató Saints kötelékéből érkezve, akinek adottságai szintén tökéletes Kelly-matériának tűnnek.

3 ok a búslakodásra:
- Kúrta-fúrcsa történet végén DeSean Jackson búcsút mondott a testvéri szeretet városának és a rivális Washingtonnál kötött ki. Nem 2013 volt a nagyszájú elkapó legjobb éve, de komoly faktort jelentett, és a szerepkörét az egy évet pihenő Jeremy Maclinre kell bízni, aki soha nem volt egy elnyűhetetlen figura.

- Álomszerű berobbanás volt, amit Nick Foles bemutatott, kevés hiányzott, hogy az NFL legjobb irányító-mutatójával fejezze be az első kezdő idényét. Mondhatni innen csak lefelé vezet az út, hiszen bár Foles sokat profitálhatott belőle, hogy immár kétségkívül No.1 QB a csapaton belül, az ellenfelek is tisztában vannak vele, hogy miként lehet kizökkenteni, és Bill Lazor immár Miamiban, Tannehill fülébe suttogja azokat a dolgokat, amiket eddig Foles kapott meg.

- A védelemről nehéz igazán szép dolgokat mondani. Egyes posztokon jó a választék, de még mindig sok olyan játékos kap fontos szerepet, aki az előző években bizonytalankodott. Könnyen lehet, hogy a Philadelphia védelme ismét arra a szerepre lesz kárhoztatva, hogy pár látványos labdaszerzéssel vegye ki a részét a sikerekből, ha már az ellenfelek átrohannak rajtuk alkalmanként.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
9. 2. 6. 9. 8. 7.


Herczeg Ádám (Höri)


Hozzászólások

több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 32 — The only discipline that lasts, is self discipline
Második??? Höri, az az érzésem ezt még párszor meg kell magyaráznod majd az idényben. 😀 😀

Hacsak nem lesz igazad. De látva az NFC-t top csapatait, kétlem...


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
bold predictionben utazok

több mint 9 éve
Az 2. hely szerintem is egy nagy kérdőjel 😀😀
több mint 9 éve
Szerintem is Playoffban lesz a Philli, ott meg bármi lehet, ezért nem zárom ki a döntőt. Az NFC-t szeretem, mert sok jó csapat van itt.