NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Cooltiszo

Philadelphia Eagles

Cooltiszo
Utoljára láttuk
több mint 2 éve
Regisztrált
több mint 10 éve
Fórum hozzászólások
190


Utolsó 10 fórum hozzászólás

több mint 2 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Hát ez elég bosszantó meccs volt, mert első félidőben 10+ ponttal kellett volna vezetnünk, ehelyett 7-3-as hátrányban mentünk szünetre. Ez a csapat nyilván nem SB contender, a szezonnak Hurts-ről, a fiatalokról és Sirianni-ról kell szólnia.

Ami zavar, hogy Hurts és Sirianni most nagyon nem mutatott jól. Sirianni kezdő playcaller, lehet itt még fejlődés. Hurtsnél ami zavar és az egyetlen nagy félelmem vele szemben a karja. Tavaly is ez zavart és idén is, nem látom benne h elég lenne, hiába lehetne meg minden egyéb tulajdonsága. Azt lehet látni h tökéletes lábmunkával és idővel oké a mély labdája, de annyi olyan szituáció van amikor ez nem lesz meg. A legnagyobb baj az hogy egyelőre igen gyengének tűnik az idei QB class és Hurts-ben lehet annyi h középcsapat legyünk, ami a legrosszabb. Idén van pár prémium pick-ünk ,de ha nincsenek értelmes QB-k akkor nem segít annyira.
több mint 4 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Ez az elmúlt 2 hét kellett szerintem a csapatnak és főleg Wentznek. Még bármi lehet a szezonból, de hosszú távon nagyon fontos sztem hogy 2 GW/tie drive-ot is vezetett (3-at gyakorlatilag, Giants ellen egyenlítés majd OT). Most a Skins ellen valahogy lehett érezni hogy tudja ő is, hogy meg tudja csinálni, nem lehetett érezni rajta a régi görcsösséget és azt hogy egy playből megcsinálja (aminek sokszor INT lett a vége). Azt hozta amit a védelem adott neki, és metodikusan (így hogy nincs sebesség nehéz másképp 😀) haladt. Ez jól jöhet a jövőben nagyon szerintem.

A Sanders TD elkapás pedig talán a valaha volt legszebb TD-je, ritkán látni ilyet.

Vasárnap Dallas, kemény lesz nagyon, de jobb is így, meg kell verni őket ha akarunk még idén kezdeni valamit. Jó lenne ha a sérültjeink egy része visszatérne (Lane, Barnett, Howard). A védelem pedig reméljük a jobbik arcát hozza most, 3 meccs elég volt a bénázásból...
több mint 4 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Hát ez komoly volt...

Az az érzésem hogy csak azért is hozzuk a kövi 2 hetet és a ki-ki meccsen szaladunk bele megint egy izmos pofonba a Dallastól...

Valami nagyon nincs rendben a csapattal, annyira jó lenne már ma kirúgni Groh-t, hogy legalább valami mozduljon meg, amúgy se ér semmit se.

Hosszú távon nem siralmas a helyzet feltétlen, de azért nagyon kellene egy jó offseason, mert könnyen kicsúszhat a talaj a lábunk alól. WR sor és CB sor kell úgy ahogy van. És természetesen az edzői stábot meg kell reformálni, DB edző, WR edző és OC kuka, nem maradhatnak ilyen szezon/szezonok után.

Nagyon örülnék egy Jay Grudennek OC-nek.
több mint 4 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Azért olyat ki ne találjunk,hogy az elkapó nem teszi oda magát mert úgy is szar a passz...

Igen szar volt a meccs de lassan már a szertárosnak passzolnánk,és a futásból is kiesett Howard. aztán LJ.

Az FO helyzete sem könnyű ugye a cap nem túl fényes ezért sem könnyű csak ugy idehozni valakit.

Idén nincs mese draftolni kell egy igazi wr-t aki valahogy kezdő lehet és megnyújtja a pályát ami passzol Wentzhez és a Oline-hoz is(azaz van idő a passzra).

De még messze a tavasz ezt a szezont így kell megoldani.
Janek
Nem ezt írtam, ha ezt sikerült leszűrni a kontextusból, akkor nem tudom, hogy mit mondjak. De ha szerinted az kitalált dolog, hogy a játékosok teljesítményét egy QB jelentősen fel tudja húzni, akkor vagy nem láttad pl. a 2017-es szezonunkat, vagy direkt forgatod ki a szavaimat.

Ugyanennél a csapatnál 2 éve Jeffery, Clement, Agholor, Hollins is jó játékosnak néztek ki. Nem hinném, hogy azóta elfelejtettek játszani, tehát a problémák leginkább pszichés okokkal magyarázhatók. Az már nem a coaching hibája, ha valaki droppol.

Pont mi követtük végig Agholor sztoriját, akinek a 2017-es önbizalom-boost megváltoztatta a karrierjét. Most megint a béka segge alatt van a self-confidence, ez meg is látszik a pályán. Ha valaki ezen tud változtatni, az a QB kellene hogy legyen.
Hulkeinstein
De 2017-ben ki húzta fel a teljesítményüket? Foles vagy Wentz? Mindkettővel jól játszottak. Én ezt sokkal inkább az akkori kivételes csapategységnek tudom be, amikor mindenkinél jobban akarták a győzelmet. Jeffery sajnos öregszik és minden évben volt sérülése kb. Agholor mentálisan gyenge, és alapvető skilljei hiányoznak (labda trackelése, kezek), és nála végképp 2017 volt az outlier év, előtte és utána is hibát hibára halmozott. Hollins alig játszott elkapóként, 1 hosszú TDje volt, egyébként meg special teamsben volt jó. Clement pedig jó kiegészítő ember volt akkor is, azóta ő is folyamatosan sérült sajnos, de nem véletlenül volt ő se undrafted.

Lamar Jackson meg más téma, úgy néz ki megdönti Vick futott yardos rekordját 1 szezonon belül. Az ő jelenlegi stílusa utánozhatatlan, mert lábbal legalább annyira veszélyes mint passzolóként, ami azt jelenti hogy vagy a boxot töltik fel hogy ne fusson -> secondary lyukas lesz, gyengébb elkapóknak is lesz tere, vagy a boxot nem töltik fel -> ekkor pedig open fielden fog futni vele 20+ yardokat. Ez gyilkos párosítás, a kérdés a megbízhatósága lesz, meddig fogja bírni az ütközéseket, ezt az idő eldönti.

Ha jó példát akarnék mondani, akkor Wilson jut eszembe a sokáig tartom a labdát játékról és nem olyan erős elkapókkal, aki ugyanazt csinálja mint pl Wentz tegnap, csak ott mindig volt 1 megbízható WR (Baldwin, aztán később Lockett), akik erre álltak rá, hogy ha tartja a labdát akkor improvizálnak. Ezen kívül Wilson mobilisabb mint Wentz, többször tudja elkerülni a sacket, de az alapelv ugyanaz, csak kellene WR aki nem áll meg ha nem jön be az eredeti route, hanem broke play-eknél is üresre játsza magát (pl. tegnap Ertz csinált ilyet).
több mint 4 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Szerintem mindannyian elismertük ezeket, amiket írsz, nincsenek minőségi elkapók, ezzel együtt a Hulkeinstein által leírtak változatlanul igazak. És szerintem az menthetetlen, ahogy tartogatja a labdát és sackelik. Ki kell dobni, nem egy drivunk vérzett el ezen tegnap is, mert a mi rendszerünkben ált. a drive végét jelenti a harmadik és hosszú. És azért már nem Wentz a felelős, de azért igen, hogy elsőre sackelik és 2. és 10 helyett, 2 és 16 lesz.
korodiati
Igen, idegesítőek a sack-ek, de ez megint olyan hogy mi volt előbb a tyúk vagy a tojás. A 3&10 szintén hosszú ennek a csapatnak, és onnantól hogy nem jöttek a futás yardok, elkapók nem szakadnak el, mit tudsz csinálni? Önmagában egyetértek hogy 3+ másodperces sackek legalább annyira vannak a QB-n mint a falon, a 4+ mp-sek pedig végképp. Azonban látod a visszajátszásokat, egyszerűen közel sincs üresen senki, ennyi idő alatt sem. 1-2 throw away jobb mint a sack sokkal, de ha 6-8 throw away-ed van akkor ugyanúgy semmire nem mész.
Akkor érezném igazán jogosnak ezt, ha egy alapból jól menő támadósorozatok szakadtak volna meg sackek miatt, de többségében nem erről volt szó, hanem amúgy se haladtunk semerre, ekkor valamit meg kell próbálni.

A clutch szitu pedig advanced analytics szerint nagyon túl értékelt stat, nem konzisztens évek alatt. Egyik legjobb clutch irányító utóbbi évtizedben Stafford, mégse az elit elitje. Alapvetően az a cél hogy ne kelljen GW driveot vezetni, mert azt folyamatosan kb senki se tud a statisztikák alapján.

Amivel alapvetően egyetértek az az, hogy "vonzza a drop-okat". Ő erősen dob, ami rövid célpontoknál több dropot eredményez, ez szerintem egyértelmű. De erre írni minden dropot hülyeség. Közép-hosszú célpontoknál már nem ejtheted oda a labdát, ott meg kell dobni, ebben pedig nagyon is jó és szükséges az erő, csak hát el is kelleni kapni...
több mint 4 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
De miből gondolod, hogy az fo is annyira akarja ezt a sebesség növelést? Hoztátok a mostanra teljesen sérülékeny djaxet, oké, de akkor pl miért jjaw volt a pick a másodikban, miért nem hardman pl? Vagy egy másik speedster?
peach
Minden évben próbáltak speed wr-t hozni, csak sajnos rossz az elv, mert kiöregedő veteránokkal akarják megoldani. De próbálkoztak 4-5. körben is (Hollins, Gibson), akik pedig szintén nem váltak be. Torrey Smith még elment, de Wallace 1 meccset játszott, Djax gyakorlatilag szintén. A JJAW pick érthetetlen, főleg az Alshon hosszabbítás utána. Ő egyértelműen Alshon utódja lehetne (papíron a képességeit nézve, pályán egyelőre ebből nem mutatott semmit). Idén nem lepődnék meg ha 1. körben WR jönne.
több mint 4 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Az egy dolog, hogy az offense olyan volt, amilyen, bizonyos mértékben várható is volt. Benne van ebben vaskosan Howie, Pederson, Groh, a WR edző Walch, a receiverek, a fal, a sérülések és még lehetne folytatni a sort. Ugyanakkor ezek mind olyan dolgok, amiket hosszú távon talán tudunk javítani. Talán, mert a 2017-es év még mindig ott van példának, ugyanakkor azóta kis túlzással mindenki csak visszafejlődik a csapatnál.

Ugyanakkor a legeslegnagyobb probléma nem a fenti sorral van, hanem Wentz-cel. A legtöbb dolog az NFL-ben javítható gyorsan, viszont egy frissen kifizetett franchise QB 5 évig itt lesz, bármi történik.

Már tavaly lehetett látni a jeleket, de reménykedtünk benne, hogy ez csak a sérülés és a forma oka. Nagyon úgy tűnik, hogy sajnos nem az és elérkeztünk egy olyan pontra, amikor Wentz képtelen javulni a játék néhány aspektusában. A következő lista főleg külföldi szakértőktől van és ha valaki nem rózsaszín ködön, hanem realistán nézi, akkor meglátja az igazságot. Mondom ezt azzal a disclaimerrel, hogy Wentz a kedvenc játékosom, az ő mezében ülök a meccsek előtt és karakterként mindent egybevetve top5 az NFL-ben.

1. Wentz csak akkor tud jól játszani, ha körülötte minden rendben van. Amint jön egy csere a falban, vagy egy rossz nap az elkapóktól, hirtelen az ő szintje is esik. Ez baj, nagyon nagy baj, mert tökéletes O-val egy csere QB is elkaristol. Nem Wentz-szinten, de egy mai védelemmel simán meccseket nyernénk. Felmerül a kérdés, hogy akkor miért fizetünk neki ennyi pénzt.

2. Anti-clutch. Nehéz ezt jobban megfogalmazni, nem is ez a legjobb szó, de talán így a legérthetőbb. Gyakorlatilag olyan ritka egy GW drive a karrierjében, mint a fehér holló. Mindig történik valami, vagy a passzok szimplán rosszak, vagy az elkapók ejtik ki a labdát, vagy nem jó a kommunikáció, stb. Lényeg a lényeg, ez már nem véletlen és nem szerencse kérdése. Aláírom, hogy a meccsek egy része az, egy másik része a kisegítő személyzeté, de összességében egy ekkora minta már nem lehet véletlen. A közös nevező az, hogy Wentz képtelen fontos szituban clutch lenni. Különösen fájdalmas ez Foles játéka után, aki egymaga többször volt clutch 2 év alatt, mint Wentz az egész karrierjében.

3. Arif Hassan Athletices szakíró szavait idézve Wentz játéka vonzza a nyomást és a dropokat. Egy ideig baromságnak hittem ezt, de mostmár kezdem megérteni mire utal. Nézzetek meg egy Mahomes-Watson-Rodgers, de akár egy Foles meccset és azt láthatjátok, hogy az említett úriemberek (és még sok más QB az NFL-ben) hamar megszabadulnak a labdától, illetve nagy százalékban olyan passzokat adnak, amiket tökéletesen az elkapó kezei közé érkeznek, szinte ki sem kell nyúlni értük. Cserében Wentz minden második playben hős akar lenni, megtartja 5 másodpercig a labdát és csodálkozik hogy sackelik. Nincs ennyi idő az NFL-ben, és ezt már megtanulhatta volna. Utálom, hogy az O-line-ra van fogva egy sack, ami 4 másodperccel a snap után van. Ezek nem line-hibák, hanem Wentz-hülyeségek. Ma el is ment rajta egy meccs. Továbbá a labdái gyakran feleslegesen kemények és látványosan pontatlanok. Minden gyönyörű dobásra jut egy ilyen, nem értem miért.

4. Az összes analitikai underlying statisztika alapján Wentz egy közepes QB, akinél Dak vagy Cousins sokkal jobb idén. Ezek azért figyelemre méltóak, mert ezekből már ki vannka vonva a dropok, a line hibák és valamilyen szinten a playcalling is. A helyzet az, hogy semmilyen mutatóban nem elit Wentz és egyelőre a 2017 az outlier év.

Mielőtt jönnek a kommentek érzelemből, hogy Wentz az isten és mindenki más a szar, kérlek gondoljátok át kétszer a leírtakat. Ismétlem, a kedvenc játékosomról van szó, aki körül a teljes offense is totális csődtömeg az idén. Ezeket nem én mondom, hanem olyan szakik, akik ténylegesen magát a játékot elemzik és nem a nemzeti médiában pattognak hot take-ekkel. Sajnos az eredmények eddig őket igazolják.

Reméljük, hogy ez változik a jövőben. Mert hiszem hogy válzozhat, de csak akkor, ha a csapat körüli stáb is leveszi a rózsaszín szemüveget és elkezd Wentz köré, és nem pedig random építkezni.
Hulkeinstein
Értem a pontokat és látom is a valóságalapot sok mindenben, azonban van az éremnek egy másik oldala is.

Neves szakértők, pl. Louis Riddick továbbra is Wentzben látják a jövő egyik ikonikus irányítóját.

Ami jelenleg probléma az az, hogy az offenseben nincs sebesség. Nulla, semmi. Arról ne is beszéljünk, hogy a tegnapi meccsen nem volt NFL szintű elkapó a pályán tőlünk. Ha van Alshon, akkor még lassabbak vagyunk, és sajnos nála sincs idén vmi rendben. Egy mai nfl-ben egyszerűen szükség van jó elkapókra, nem kell Julio minden csapatba, de egy jó WR sor kell, akik nehéz catcheket csinálnak, el tudnak szakadni, és még elkapás után is tudnak yardokat szerezni. Ezek nálunk nem létező dolgok. Egyetértek, hogy sokáig tartja a labdát, de sok esetben ha nem tenné akkor vagy INT-eket dobálna vagy egy meccsen 10+ throw away-e lenne, ami megintcsak non-sense. Az a baj, hogy ezek öngeneráló folyamatok, ha nincs szabad ember, akkor tovább kell tartanod a labdát, ha tovább tartod, akkor jobban érződik egy O-line csere hatása stb stb.

Legnagyobb hibát a csapatépítésben látom, teljesen egyértelmű hogy nincs gyorsaság a csapatban, nincs mélységi veszély, így lehet hogy Gilmore fogja Ertz-t. A másik hiba pedig sajnos a play hívásokban van, ha nem szakad el az elkapód, akkor mással kell próbálkozni, hányszor csinálunk roll-out-okat, ahol kimozgatnád Wentz-et, ami előnye és egy dinamikusabb szituációt teremtesz a pályán? Sajnos túl kevésszer.

Nem akarok Wentz védőangyala lenni, mert a tegnapi szar meccse volt és a szezonja sem túl jó, de ez nagyon csapatjáték. A legjobb irányítóknak is kellenek társak, főleg a karrierjük ezen szakaszán. Ha nem így lenne akkor Brees nem egyszer játszott volna SB-ban, és nem 1 gyűrűje lenne Rodgersnek sem.

A szezon nem ment el, innentől csak akkor kaphatunk ki ha Dallas is kikap (pl. jövő héten beleférhet a vereség ha a Pats nyer), és akkor lehet ki-ki meccs Dallassal a csoportért 16. héten. De itt nagy feltámadás kellene hogy ebből a szezonból legyen még valami szerintem, és jó elkapók nem fognak besétálni az ajtón sajnos.
több mint 4 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Bears feladott két első kört Mackért, már csak egy QB-ra vannak attól, hogy SB contendernek legyenek.
Houston fala jelentősen feljavult a Tunsil pick után: 2 meccs, 0 sack.

Valamiért úgy látta Howie, hogy nekünk nem éri meg, biztos megvannak az okai. (én még hiszek neki/benne 😊 )
Mack eleve "jobb" karakter, mint Ramsey szerintem. Van két sérült cornerünk is, akik lassan visszatérnek, ráadásul a sapka alatt is szarul állunk.
hden
Mondjuk akiért megéri sok picket feladni az a QB poszt, ott vagy van jó irányítód vagy keresned kell minden áron, ezért elfogadható a sok pick értük.

A következő szint nálam az OT-DE kettős, ahol szintén prémium pozícióról beszélünk, és az egész csapatot befolyásolja ha elit játékost szerzel, szintén megfontolandó a drága kompenzáció.

Nálam a következő szint a CB-WR, ahol a 2 első kör nem fér bele, mert fontosak nagyon, de nincsenek benne a top 3-ba fontossági sorrendbe nálam. Első kör + 2-3 ami beleférhet igazán prémium emberért.

Ki volt az utolsó olyan csapat aki SB-t tudott nyerni több mint 1 körös pick csere után 3 éven belül (kivéve QB-ért)? Nekem nem ugrik be egy sem őszintén.
több mint 4 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Nagyon nehéz kérdés, egyrészről elit játékos, aki megoldaná régóta tartó CB problémánkat, másrészről nagyon sok a 2 első kör úgy hogy mellé nyáron kb adni kell neki az új szerződést, ami a legnagyobb cb fizetés lesz a ligában. Ebből a szempontból jobb egy FA-t elhozni, őt is túl kell fizetni de legalább pickjeid maradnak.

Valószínűleg ott húztam volna meg a határt, hogy idei első+ jövő évi 2. kört adtam volna. Ez mint látjuk nem lett volna elég.

Azért azt látni kell, hogy a CB problémát orvosolni kell valahogy vagy most 2 hét alatt vagy offseasonben. De sajnos van itt még probléma (DE, speed WR).
több mint 4 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
JJAW kuka. Egy elit elkapó, lásd JuJu kitűnik. Főleg egy ilyen szar WR sorban. Kuka sajnos.
Agholor is.
Brown jöhet hisztizni felőlem 😀
Eazzy
azért ez így elég vad.

JJAW egy szélső elkapó de neki most Jefferyt kéne kiszorítani... van még ideje azért 5 meccs után nem kukáznak ki senkit újonc évében
Janek
Egyetértek, eddig agyon harmatos, de rookie. Ha jövőre se tud pályára kerülni akkor lesz kuka, de azért nem ártana egy-egy megmozdulás idén tőle. Nyilván nem a pro bowler rookie-k a standardok, de a mai világban a rookie-knak is hozzá kell tennie a csapathoz, főleg 1-2. körösöknek (ha cserék, akkor rotációs szerepben is).

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 4 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Az egy dolog, hogy az offense olyan volt, amilyen, bizonyos mértékben várható is volt. Benne van ebben vaskosan Howie, Pederson, Groh, a WR edző Walch, a receiverek, a fal, a sérülések és még lehetne folytatni a sort. Ugyanakkor ezek mind olyan dolgok, amiket hosszú távon talán tudunk javítani. Talán, mert a 2017-es év még mindig ott van példának, ugyanakkor azóta kis túlzással mindenki csak visszafejlődik a csapatnál.

Ugyanakkor a legeslegnagyobb probléma nem a fenti sorral van, hanem Wentz-cel. A legtöbb dolog az NFL-ben javítható gyorsan, viszont egy frissen kifizetett franchise QB 5 évig itt lesz, bármi történik.

Már tavaly lehetett látni a jeleket, de reménykedtünk benne, hogy ez csak a sérülés és a forma oka. Nagyon úgy tűnik, hogy sajnos nem az és elérkeztünk egy olyan pontra, amikor Wentz képtelen javulni a játék néhány aspektusában. A következő lista főleg külföldi szakértőktől van és ha valaki nem rózsaszín ködön, hanem realistán nézi, akkor meglátja az igazságot. Mondom ezt azzal a disclaimerrel, hogy Wentz a kedvenc játékosom, az ő mezében ülök a meccsek előtt és karakterként mindent egybevetve top5 az NFL-ben.

1. Wentz csak akkor tud jól játszani, ha körülötte minden rendben van. Amint jön egy csere a falban, vagy egy rossz nap az elkapóktól, hirtelen az ő szintje is esik. Ez baj, nagyon nagy baj, mert tökéletes O-val egy csere QB is elkaristol. Nem Wentz-szinten, de egy mai védelemmel simán meccseket nyernénk. Felmerül a kérdés, hogy akkor miért fizetünk neki ennyi pénzt.

2. Anti-clutch. Nehéz ezt jobban megfogalmazni, nem is ez a legjobb szó, de talán így a legérthetőbb. Gyakorlatilag olyan ritka egy GW drive a karrierjében, mint a fehér holló. Mindig történik valami, vagy a passzok szimplán rosszak, vagy az elkapók ejtik ki a labdát, vagy nem jó a kommunikáció, stb. Lényeg a lényeg, ez már nem véletlen és nem szerencse kérdése. Aláírom, hogy a meccsek egy része az, egy másik része a kisegítő személyzeté, de összességében egy ekkora minta már nem lehet véletlen. A közös nevező az, hogy Wentz képtelen fontos szituban clutch lenni. Különösen fájdalmas ez Foles játéka után, aki egymaga többször volt clutch 2 év alatt, mint Wentz az egész karrierjében.

3. Arif Hassan Athletices szakíró szavait idézve Wentz játéka vonzza a nyomást és a dropokat. Egy ideig baromságnak hittem ezt, de mostmár kezdem megérteni mire utal. Nézzetek meg egy Mahomes-Watson-Rodgers, de akár egy Foles meccset és azt láthatjátok, hogy az említett úriemberek (és még sok más QB az NFL-ben) hamar megszabadulnak a labdától, illetve nagy százalékban olyan passzokat adnak, amiket tökéletesen az elkapó kezei közé érkeznek, szinte ki sem kell nyúlni értük. Cserében Wentz minden második playben hős akar lenni, megtartja 5 másodpercig a labdát és csodálkozik hogy sackelik. Nincs ennyi idő az NFL-ben, és ezt már megtanulhatta volna. Utálom, hogy az O-line-ra van fogva egy sack, ami 4 másodperccel a snap után van. Ezek nem line-hibák, hanem Wentz-hülyeségek. Ma el is ment rajta egy meccs. Továbbá a labdái gyakran feleslegesen kemények és látványosan pontatlanok. Minden gyönyörű dobásra jut egy ilyen, nem értem miért.

4. Az összes analitikai underlying statisztika alapján Wentz egy közepes QB, akinél Dak vagy Cousins sokkal jobb idén. Ezek azért figyelemre méltóak, mert ezekből már ki vannka vonva a dropok, a line hibák és valamilyen szinten a playcalling is. A helyzet az, hogy semmilyen mutatóban nem elit Wentz és egyelőre a 2017 az outlier év.

Mielőtt jönnek a kommentek érzelemből, hogy Wentz az isten és mindenki más a szar, kérlek gondoljátok át kétszer a leírtakat. Ismétlem, a kedvenc játékosomról van szó, aki körül a teljes offense is totális csődtömeg az idén. Ezeket nem én mondom, hanem olyan szakik, akik ténylegesen magát a játékot elemzik és nem a nemzeti médiában pattognak hot take-ekkel. Sajnos az eredmények eddig őket igazolják.

Reméljük, hogy ez változik a jövőben. Mert hiszem hogy válzozhat, de csak akkor, ha a csapat körüli stáb is leveszi a rózsaszín szemüveget és elkezd Wentz köré, és nem pedig random építkezni.
Hulkeinstein
Értem a pontokat és látom is a valóságalapot sok mindenben, azonban van az éremnek egy másik oldala is.

Neves szakértők, pl. Louis Riddick továbbra is Wentzben látják a jövő egyik ikonikus irányítóját.

Ami jelenleg probléma az az, hogy az offenseben nincs sebesség. Nulla, semmi. Arról ne is beszéljünk, hogy a tegnapi meccsen nem volt NFL szintű elkapó a pályán tőlünk. Ha van Alshon, akkor még lassabbak vagyunk, és sajnos nála sincs idén vmi rendben. Egy mai nfl-ben egyszerűen szükség van jó elkapókra, nem kell Julio minden csapatba, de egy jó WR sor kell, akik nehéz catcheket csinálnak, el tudnak szakadni, és még elkapás után is tudnak yardokat szerezni. Ezek nálunk nem létező dolgok. Egyetértek, hogy sokáig tartja a labdát, de sok esetben ha nem tenné akkor vagy INT-eket dobálna vagy egy meccsen 10+ throw away-e lenne, ami megintcsak non-sense. Az a baj, hogy ezek öngeneráló folyamatok, ha nincs szabad ember, akkor tovább kell tartanod a labdát, ha tovább tartod, akkor jobban érződik egy O-line csere hatása stb stb.

Legnagyobb hibát a csapatépítésben látom, teljesen egyértelmű hogy nincs gyorsaság a csapatban, nincs mélységi veszély, így lehet hogy Gilmore fogja Ertz-t. A másik hiba pedig sajnos a play hívásokban van, ha nem szakad el az elkapód, akkor mással kell próbálkozni, hányszor csinálunk roll-out-okat, ahol kimozgatnád Wentz-et, ami előnye és egy dinamikusabb szituációt teremtesz a pályán? Sajnos túl kevésszer.

Nem akarok Wentz védőangyala lenni, mert a tegnapi szar meccse volt és a szezonja sem túl jó, de ez nagyon csapatjáték. A legjobb irányítóknak is kellenek társak, főleg a karrierjük ezen szakaszán. Ha nem így lenne akkor Brees nem egyszer játszott volna SB-ban, és nem 1 gyűrűje lenne Rodgersnek sem.

A szezon nem ment el, innentől csak akkor kaphatunk ki ha Dallas is kikap (pl. jövő héten beleférhet a vereség ha a Pats nyer), és akkor lehet ki-ki meccs Dallassal a csoportért 16. héten. De itt nagy feltámadás kellene hogy ebből a szezonból legyen még valami szerintem, és jó elkapók nem fognak besétálni az ajtón sajnos.
több mint 6 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Rich Hoffman összegyűjtötte az utóbbi évek irányító ACL szakadásokat és visszatéréseket:
- Carson Palmer: Surgery on 1/10/06, first game back on 08/28/06 (7 months, 18 days) — 2006 stats: 16 games, 324-520 (62.3%), 4,035 yards, 28 TD, 13 INT, 6.79 ANY/A, 26 rushes for 37 yards.
- Donovan McNabb: Surgery on 11/28/06, first game back on 08/17/07 (8 months, 20 days) — 2007 stats: 14 games, 291-473 (61.5%), 3,324 yards, 19 TD, 7 INT, 6.12 ANY/A, 50 rushes for 236 yards.
- Philip Rivers: Surgery on 01/23/08, first game back on 08/09/08 (6 months, 7 days) — 2008 stats: 16 games, 312-478 (65.3%), 4,009 yards, 34 TD, 11 INT, 8.04 ANY/A, 31 rushes for 84 yards.
- Tom Brady: Surgery on 10/06/08, first game back on 08/13/09 (10 months, 7 days) — 2009 stats: 16 games, 371-565 (65.7%), 4,398 yards, 28 TD, 13 INT, 7.38 ANY/A, 29 rushes for 44 yards.
- Robert Griffin III: Surgery on 01/09/13, first game back on 09/09/13 (remember that night? 7 months, 21 days) — 2013 stats: 13 games, 274-456 (60.1%), 3,203 yards, 16 TD, 12 INT, 5.48 ANY/A, 86 rushes for 489 yards.
- Sam Bradford: Surgery on 11/18/13, first game back on 08/16/14 (8 months, 29 days) — Two preseason games, and as you all know…
Sam Bradford again: Surgery on 09/08/14, first game back on 08/22/15 (11 months, 14 days, and man, what a preseason that was for the King of Sleeves) — 2015 stats: 14 games, 346-532 (65.0%), 3,725 yards (none of which came on DeMarco Murray swing passes), 19 TD, 14 INT, 5.85 ANY/A, 26 rushes for 39 yards.
- Carson Palmer again: Surgery on 11/18/14, first game back on 08/15/15 (8 months, 29 days) — 2015 stats: 16 games, 342-537 (63.7%), 4,671 yards, 35 TD, 11 INT, 8.41 ANY/A, 25 rushes for 24 yards.
Joe Flacco: Surgery on 12/18/15, first game back on 08/27/16 (8 months, 10 days) — 2016 stats: 16 games, 436-672 (64.9%), 4,317 yards, 20 TD, 15 INT, 5.39 ANY/A, 21 rushes for 58 yards.

A listából látszik, hogy reális a következő szezon teljesen Wentznek, bár siettetni nem éri meg természetesen. Bradford és RG3 esete a nem túl bíztató, de Bradford egyetem óta eléggé sérülékeny, RG3-nek pedig az egész sérülés/játék/rásérülés problémás, plusz nála nem csak ACL, hanem LCL és talán meniszkusz sérülés is volt.

Én bizakodó vagyok 😊
több mint 6 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Hahó gyerekek mi van itt? Csoport ellenfél qb igazolás? Mock draft? Kit húzzatok?
Ez valami januári megszokásból maradt?? 😊
Semmi hogy állítsuk meg Bradyt Gronkot? Chip Kelly tippjei? Blount tud-e Patses titkokat meg ilyesmi?
vpi
Saját magam nevében tudok csak szólni, de épp eléggé fosok ettől a meccstől hogy ne írjak róla sokat 😊 Szurkolói életünk egy legszebb vagy legfájdalmasabb napja lehet a vasárnap. Nem hiszem hogy nagyon lehet elemezni ezt a meccset Eagles szurkolóként most. Ha nem Foles-Brady, hanem Wentz-Brady felállás lenne akkor őszintén úgy gondolom hogy nagyon reális esélyünk lenne, így viszont kell egy közel tökéletes meccs a csapattól, hogy ebből győzelem legyen, viszont az erősségeink megnyerhetik a meccset: O/D-line - ha ezek úgy teljesítenek mint múlt héten és a szezonban oly sokszor, akkor lesz esélyünk. Meglepő, de a Douggie P- BB felállásban sem érzem nagy hátrányban magunkat, reméljük Doug továbbra is az agresszív énjét hozza.
több mint 6 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Megneztem a 40 perces verziot ma es igy nezve jobbak voltunk mint eloben tunt. Egyertelmuen team loss volt, de nuanszokon mulott h nem volt sokkal szorosabb, nem jatszottak le minket a palyarol. Masodik nezesre Wentz is sokkal jobb volt, az oline teljesitett alul elegge, plusz a vedelem volt nagyon ketarcu, sajnos tul sok volt a a misstackle es a blown coverage, akkor is amikor nem varazsolt Wilson. Tobb mint 400 yardot szereztunk, es mindezt ugy h ami ellenunk fordulhatott az meg is tortent, kb forditott Bears meccs volt ilyen szempontbol. Masodik nezes utan remelem h jon hozzank a Seahawks januarban, nem tartanam oket eselyesebbnek.

En lassan megprobalnam Hollinst kezdetni Smith helyett, nagyon nem erzem Smithben h hozza tenne a jatekhoz, Hollins sokkal agilisebbnek tunik. Egy kicsit a running back by committee is visszautott most, mintha nem a megfelelo emberek lettek volna fent a megfelelo jatekokhoz. 3rd downra csak Clementet szeretnem fent latni innentol. Hianyoztak az endzoneba dobott labdak, tul konzervativ volt a playhivas sokszor, foleg a redzone-ban. Kicsit azt ereztem h azert futunk ott h meg legyen a run-pass arany, pedig ez most nem mukodott ott egyaltalan, hagyni kellett volna a labdat Wentz kezeben, nem veletlen all kb 20TD-0 Int arannyal ott.

Kivancsian varom a Rams meccset, nagyon remelem h ez a vereseg nem gorcsosseget, hanem a szezon eddigi reszeben jellemzo "edge-t" hozza vissza, mert akkor jo eselyeink lehetnek.
több mint 5 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Olvastam egy érdekes cikket az Athletic-en, ami zanzásítv azt vizsgálja hogy mi változott az offenseben tavalyhoz képest (csak a Wentz meccseket figyelembe véve). Az a meglepő, hogy alig térnek el a számok a tavalyiaktól, egyedül a RZ TD% esett vissza 65.5%-ről 55.4%-ra, azonban így is 4.58 points/RZ-ról csak 4.41-re estünk vissza.

A legnagyobb különbség a következő dolgokban van:
1. nem nagyon szerzünk gyors TD-ket, kevés az olyan explosive (20+yard) játék amiből egyből TD lesz.
2. kevesebbszer támadunk. Ennek fő oka az hogy kevés labdaszerzés van a védelemtől (tavaly 4.ek voltunk idén 28.ak)
3. Semmi segítség nem jön a defensetől és a special teamstől pontok tekintetében. Tavaly 35 pontot szereztünk általuk (2. legtöbb a ligában), idén 0-t.
4. A defense tavaly 27.7% 3 and out-ot csinált, idén 19.0%-ot
+1 A liga átlag a legtöbb offense mutatóban fejlődött, mi a tavalyi szinten vagyunk.


Ezen tényezők miatt az offense gyakorlatilag rá van szorulva, hogy közel hiba nélkül játszon egy egy TD drive-hoz, mert se short field nincs se defense/ST TD, se big play TD.
több mint 6 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Az a baj, hogy ACL-ből a normális felépülés az 1 év..lehet korábban is visszatérhet, de az orvosi csoda lenne(megint). Ha meg 1 év akkor nagyjából oda is van a következő szezon ..
Greengo
Nem 1 ev, nekem is volt ACL szakadasom, oktoberben mutottek, majusban mar minden sportot csinalhattam, es nem vagyok elsportolo, es nem olyan rehabilitacioval mint amit ok kapnak. 3 hetig nem terhelheti a labat, utan kb 2 het mikor mar manko nelkul fog jarni, es kb 3 es fel honappal a mutet utan mar elkezdi a futast, majd folyamatosan az oldaliranyu mozgasokat. Ehhez nyilvan kell h siman menjen a mutet, de "csak" ACL szakadasnal az atlagos felepulesi ido 6-8 honap, nem tobb es twitter szerint nem serult semmi mas, csak az ACL. Teljesen realis az is, hogy a training campre teljeserteku lesz (preaseasont nem fog jatszani nyilvan, de edzeni fog tudni). Ami baj szokott lenni, h nem biznak a mutott labban egy jo ideig utana, de oszinten szolva ettol nem felek Wentznel, minden szituacioban a felelemmentesseget latom benne es egyetemen csukotores utan allt be az egyetemi dontobe es megnyerte, en bizok benne h a mentalis reszevel semlesz baja.
több mint 6 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Üdv újra Srácok 😊

Rég nem írtam a topicba, és úgy tűnik a régi fiókom is eltűnt, de sebaj.

Jól olvasom hogy Foles rosszul játszott? Most is? 3 TD 0 INT-i, 1 nagy hülyeség, ahol megmentette a holding és 1 túl kockázatos DJax deep pass. Ez rossz teljesítmény? 100+ QB rating, idén a 6. legtöbb TD-t adta a ligában, úgy hogy nem játszott kb 4 meccsen. Tökéletes volt? Nem, az utolsó másfél negyedben kellett volna egy kis plusz, de ha így fog játszani, akkor hatalmas irányító lehet belőle. Ma egy top 10 (egyes korrigált statisztikák szerint 2. legjobb) védelem ellen játszott, méghozzá 2,5 negyeden át fantasztikusan. A maradék másfél negyedre ez nem igaz, de ez nem egyirányú utca, ebben közrejátszik sok minden (futójáték, protection, play call). A meccset simán megnyerhettük volna a 4.negyed elején, ha nem csinálunk 2 teljesen felesleges és hülye penaltyt.

Szerk: Én nem láttam azt a sok homály dobást. Volt 1-2 (pl screen McCoynak és Rileynak), de alapvetően én inkább azt láttam hogy megadta a lehetőséget az elkapóknak arra hogy talán elkapják, de a védőknek esélyt sem adva. Amikor valaki elkezd mindent az emberre dobni, akkor egy kis céltévesztés inti lesz, ha az elkapód elé, külső válla felé, magasan dobod, akkor lehetőséget adsz rá hogy meglegyen a play miközben minimalizálod a TO esélyét. Volt pár olyan dobása ahol 1 yardon belül volt az elkapó, de védőnek esélye sem volt, és ezek nem wide open elkapók voltak. Én tudok élni az ilyen játékokkal.


Tényleg nem értem azt a felvetést sem, hogy most eldőlt hogy nem ő lesz a franchise qb. Miért is? Egy ideális világban persze erősebb lenne a karja valamivel és kb a magassága mellé Newton atletikussága is társulna hozzá, de a legnagyobb erénye felülbecsülhetetlenné válhat ha képes lesz fejlődni még. Képes manipulálni a védelmeket, ami a legnagyobb irányítók sajátja (Manning, Brady, Brees, Rodgers). Emlékszem hányszor láttam az előbb felsorolt irányítókat egyszerűen szétszedni az ellenfeleiket azáltal hogy észrevették mit mutat a D, vagy éppen eladtak egy játékot, amire rámozdult az egész D és jött az easy pitch and catch, erre Foles a fiatal irányítók közül talán a leginkább hajlamosabbnak tűnik (Luckban látom még ezt a potenciált). Griffin, Wilson, Kaepernick? Vitathatatlanul tehetségesebbek sok területen mint Foles, de ebben közel sem. És ha ezt valóban ki tudja fejleszteni akkor sose cserélném el az ő képességeikért cserébe (Lásd Vicket, nincs nála fizikálisan tökéletesebb irányító, de fejben sose tudta megközelíteni a nagyokat, sose lett belőle konzisztens győztes). Foles eddig minden egyes teszten jelessel vizsgázik. Igen, volt a Dallas meccs, de az is jó volt arra hogy kiderült hogy vissza tud rázódni egy-egy rosszabb meccs után (mindig lesz rossz meccse egy irányítónak). Képes elviselni az ütéseket, alapvetően nem pánikol, nem hoz hülye döntéseket (a PP pick az volt, de ez a többi irányítóval összehasonlítva továbbra is fokozottan igaz), bevonja a playmakereket, ad lehetőséget RAC yardokra, stb stb. NFL rekordokat döntöget a srác egy közel sem tökéletes csapattal.

Megmondom őszintén ha a Dallas megnyeri a csoportot mi pedig lemaradunk a rájátszásról, akkor is csak rövid ideig leszek letörve, mert itt végre elindult valami nagyon pozitív. Képesek vagyunk küzdeni, akarni és rengeteg olyan játékelemet villogtattunk meg időszakosan ami nyerő lehet a jövőben. Az offense közel sincs végleges formájában, valamiért úgy érzem hogy jövőre még nagyobb tempót és nagyobb playbook-ot fogunk alkalmazni, amiben otthonosan fognak már mozogni. A D szívével végre semmi baj nincs a világon, ők tehetségesebbek lehetnének és remélhetőleg lesznek is a draft után(OLB, CB), de itt is olyan fejlődéseket tapasztalhatunk amit évek óta nem.
Cooltiszo
Én mindig is tudtam hogy Foles a király 😀

Azért milyen érdekes, hogy a 2012-es draftról 2 irányító lett SB bajnok: Wilson - akit eredetileg akartunk és Foles 😊 Akiket előttük húztak: Luck, RG3, Tannehill, Weeden, Osweiler. Akit utánuk pont, az pedig most fog kb QB rekordot jelentő szerződést aláírni: Cousins.
több mint 6 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Azon gondolkozok, hogy Belichik ugye mindig az ellenfél legnagyobb támadófegyverét szokta kiiktatni. Szerintetek nálatok ki lesz ez az X-fegyver?

Én Ertz-re tippelek, és mint Foles azért nem franchise QB, bár jó nagy bombákat eresztett el a Vikings ellen, sokat számíthat, ha a biztos TE játékot kinyírja a Pats.
PEEtör
Szerencsére erre nehéz mit mondani, mert nincs ilyenünk, nem véletlen hogy nincs 1000 yard feletti futónk és elkapónk sem. Ha Ertzet kiveszik, akkor Agholor fog felszabadulni középen. Ha mondani kell mégis valamit, akkor szerintem egyértelműen a futás megállítása lehet a célja, én magunk ellen biztos arra helyezném a hangsúlyt hogy Foles verjen meg a levegőben és ne Ajayi&co a földön. Szóval valószínűleg eléggé stacked box-okat várok.

A meccsen O-line és D-line dönthet, ha ott eddigi PO színvonalat hozunk, akkor ezt a meccset is nyerhetjük, ha legalább az egyiket semlegesíteni tudja a Pats, akkor onnantól hosszú esténk lesz valószínűleg. Mindkét fronton nyernünk kell hogy ebben a meccsben benne legyünk TB ellen.
több mint 6 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Super bowl baby!!!

Felfoghatatlan érzés, annyi de annyi éve várunk már erre és a leglehetetlenebb helyzetben megcsinálja a csapat az SB-t!

Nem mi vagyunk az esélyesek a Pats ellen, de őszintén úgy látom hogy van esélyünk. Mind az O-line mind a D-line jobb mint a Pats-é, ez bármilyen meccsen döntő faktor lehet. Azt se tudom hogy fogom kivárni ezt a 2 hetet!
több mint 6 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 190
Tegnap este a sérülés után kb lefagyva néztem a 4. negyedet már, most is teljesen letargikus vagyok. Adná az ég, hogy Wentz visszatérhessen a PO-ra! Én még életemben nem láttam ilyet, hogy úgy történik szalagsérülés hogy a láb nem ér földre, csak a levegőben megütik (nyilván lehetséges, de hihetetlen balszerencse ha így van). ACL szakadások tipikus része hogy a láb alsó része "leragad", a test és a láb felső része pedig mozdul tovább (nekem is volt ACL szakadásom).

Én úgy látom, hogy az offensünk egy jól működő gépezet, aminek az energiaforrása Wentz. A passzjátékban jó játékosok vannak, de nem dinamikus weapon-k, sokkal inkább megbízható jó játékosok. A pass protection se felhőtlen mióta Peters kiesett, azért tűnik sokszor jónak mert Wentz a mobilitásával a pass rusht sokszor tudja semlegesíteni. Wentz nélkül én tartok tőle hogy a passzjáték jelentősen visszaesik. A futójáték lehet jó, innentől nagyon más esélyünk nincs. Bízok Foles-ban, még anno nagyon sokra tartottam és sok jó erénye van, de a vak is látja hogy eszméletlen nagy különbség van tehetségben közte és Wentz között.

Ez a szezon eddig tényleg varázslatosan alakult, tényleg jó esélyeket adtam magunknak a PO-ban is. Az örök Eagles szurkoló azt mondatja velem hogy ki tudja mikor jön össze megint egy hasonló szezon mint ez (lásd Raiders idén), de ezért bízok benne hogy ez a csapat és a mag még bőven felfelé megy. A meccs után azon gondolkodtam, hogy a következő szezon az eredeti tervek szerint is reálisabb célnak tűnt egy esetleges SB szezonra. Filmbe illő lenne ha a nagy öregekkel együtt (Peters, Sproles) nyernénk meg a hőn áhított SB-t. De reménykedjünk hogy végre jó híreket is kapunk egy sérülésről ma!!!

Szerkesztette: Cooltiszo