Cooltiszo

Philadelphia Eagles

Cooltiszo
Utoljára láttuk
5 napja
Regisztrált
több mint 5 éve
Fórum hozzászólások
183


Utolsó 10 fórum hozzászólás

7 napja
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Bears feladott két első kört Mackért, már csak egy QB-ra vannak attól, hogy SB contendernek legyenek.
Houston fala jelentősen feljavult a Tunsil pick után: 2 meccs, 0 sack.

Valamiért úgy látta Howie, hogy nekünk nem éri meg, biztos megvannak az okai. (én még hiszek neki/benne 😊 )
Mack eleve "jobb" karakter, mint Ramsey szerintem. Van két sérült cornerünk is, akik lassan visszatérnek, ráadásul a sapka alatt is szarul állunk.
hden
Mondjuk akiért megéri sok picket feladni az a QB poszt, ott vagy van jó irányítód vagy keresned kell minden áron, ezért elfogadható a sok pick értük.

A következő szint nálam az OT-DE kettős, ahol szintén prémium pozícióról beszélünk, és az egész csapatot befolyásolja ha elit játékost szerzel, szintén megfontolandó a drága kompenzáció.

Nálam a következő szint a CB-WR, ahol a 2 első kör nem fér bele, mert fontosak nagyon, de nincsenek benne a top 3-ba fontossági sorrendbe nálam. Első kör + 2-3 ami beleférhet igazán prémium emberért.

Ki volt az utolsó olyan csapat aki SB-t tudott nyerni több mint 1 körös pick csere után 3 éven belül (kivéve QB-ért)? Nekem nem ugrik be egy sem őszintén.
7 napja
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Nagyon nehéz kérdés, egyrészről elit játékos, aki megoldaná régóta tartó CB problémánkat, másrészről nagyon sok a 2 első kör úgy hogy mellé nyáron kb adni kell neki az új szerződést, ami a legnagyobb cb fizetés lesz a ligában. Ebből a szempontból jobb egy FA-t elhozni, őt is túl kell fizetni de legalább pickjeid maradnak.

Valószínűleg ott húztam volna meg a határt, hogy idei első+ jövő évi 2. kört adtam volna. Ez mint látjuk nem lett volna elég.

Azért azt látni kell, hogy a CB problémát orvosolni kell valahogy vagy most 2 hét alatt vagy offseasonben. De sajnos van itt még probléma (DE, speed WR).
9 napja
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
JJAW kuka. Egy elit elkapó, lásd JuJu kitűnik. Főleg egy ilyen szar WR sorban. Kuka sajnos.
Agholor is.
Brown jöhet hisztizni felőlem 😀
Eazzy
azért ez így elég vad.

JJAW egy szélső elkapó de neki most Jefferyt kéne kiszorítani... van még ideje azért 5 meccs után nem kukáznak ki senkit újonc évében
Janek
Egyetértek, eddig agyon harmatos, de rookie. Ha jövőre se tud pályára kerülni akkor lesz kuka, de azért nem ártana egy-egy megmozdulás idén tőle. Nyilván nem a pro bowler rookie-k a standardok, de a mai világban a rookie-knak is hozzá kell tennie a csapathoz, főleg 1-2. körösöknek (ha cserék, akkor rotációs szerepben is).
9 napja
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Szerintem viszont az O nem volt olyan gáz. Wentz jól játszott más kérdés,hogy volt pár véleményes zászló/nem zászló is. Ami gáz az a cb munka. Meg talán a passrush .
Janek
Az O most kimondottan jónak tűnt, főleg Wentz. Ami baj volt az a slow start megint, és h a védelem miatt túl nagy lett a diffi. Azért O oldalon A WR sor nagyon nem oké, DJax úgy kell mint egy falat kenyér. Egyszerűen lassúak vagyunk, Hollins nem nfl elkapó sajnos. JJAWS pályára se tud kerülni, ami elég elszomorító 2. körös elkapótól és sajnos ő sem a speed WR kategória (hiába nem rossz a 40-es ideje). Remélem offseasonben egyik fontos szempont lesz a WR sor felgyorsítása. Agholor pedig sajnos a szokásos, képtelen hosszú labdát trackelni.

A védelemben ez sajnos elég para volt, nem értem mi lett a pass rushal. Egyik legjobbunk a Ridgeway volt, szóval még azt se mondanám h Malik Jackson kiesése miatt vagyunk ilyen rosszak. A CB sor brutális sajnos, Sidney Jones karrierje most ért véget számomra, 3. évében járunk, folyamatosan lesérül, ha meg egészséges akkor full bizonytalan.

3 trade opció kellene a csapatnak, CB, speed WR és DE. Ebből DE nagyjából lehetetlen, és ezt offseasonben kell rendezni, nem lesz olcsó ha draft ha FA ha trade lesz. Speed WR kell draftól mindenképp, első 3 körben, de lehet elsőben is húznék már. CB fronton kellene egy trade legjobban, méghozzá úgy h jövő évi első körösünk maradjon érintetlen.
15 napja
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
No erre ki mit tippel?:

 twitter.com/ZackBlatt/status/1181228013326884867
dande
2-1-et kellene hozni mindenképp, lehetőleg Dallas veréssel. Az a baj, hogy hiába jön utána 3 hazai, azok talán még keményebbek (Bears, Pats, Hawks). Ami viszont jó, hogy 12. hét után 1 komoly meccsünk marad - Dallas hazai. Ha ezt a következő 6 meccset 4-2-re le tudjuk hozni Dallas veréssel akkor nagyon jól fogunk állni a hajrára, ha csak 3-3 vagy rosszabb akkor necces lesz a vége
1 hónapja
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Rendkívül frusztráló eddig ez a szezon. Ezek a lassú kezdések szörnyűek. Pont ez lenne az amit jól fel lehet rajzolni, hogy mit és kit akarunk játszatni az első 15 playben. Erre rendre nyögvenyelősek vagyunk.

A legnagyobb probléma a sérülések, nem tudni még hogy mennyi időre dőltek ki, de gyakorlatilag eltűnt a WR sor és van 1 TE-nk. DT depth kiesett. Amitől tartottunk DE sorban az sajnos egyelőre beigazolódni látszik, nem elég mély és de nem is top heavy a sor. Imádom Grahamet, de jelenleg a Graham-Barnett kettős nem jelent komoly veszélyt, a pad mögöttük pedig még kevesebb.

Nem értem Darby játszatását, nagyon látszik rajta hogy nem egészséges, több értelme lenne a Jones-Douglas kettősnek. Biztos őket is szívatnák, de legalább ők azt nyújtják amit tudnak, jelenleg Darbyra egy playbookot fel lehet építeni sajnos.

Wentz ma rengeteget kapott, az O-line kimondottan gyenge volt mind futásban mind passzban. Nem mondom hogy az ő hibájuk Wentz brutál gyenge kezdése, de tuti nem segített rajta. Azt remélem Wentznek nincs sérülése, pl bordatörés, vagy újra a háta...

Abban kell reménykedni hogy a sérülések nem súlyosak és akkor lehet itt még jó szezon, bár könnyen lehet hogy DT-t kell szerezni majd, mert nagyon elfogytunk. Egy esetleges Chris Long visszahozásnak is tudnék örülni.
6 hónapja
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Alapvetően örülök Dillard-nak, a csapat magja a falak így D és O-line volt a preferenciám. Egy DE-re talán nagyobb szükségünk lett volna idén, de kimentek hamar, így elégedett vagyok teljesen.

Második körben sok opciónk lesz úgy tűnik, ha tippelnem kellene akkor az egyik 2. körösünkkel vissza fogunk tradelni valószínűleg a 3. körbe és kapunk mellé kb egy 5. kört. Alapvetően a 2. körben jó lenne olyan játékost húzni aki idén hozzá tud adni a csapathoz: S (3rd Safety kezdő pozi nálunk kb), WR (szerintem Nellyt eltradelik), RB (2. körben vannak ígéretesek), D-line.
6 hónapja
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Örülünk Vincent!

Bár hozzáteszem, azért egy kicsit meg kell variálni a playcallt mert eddig is elég egysíkú volt, Howard meg nem az a kiköpött Brian Westbrook 😀
Megoldás lehet pl, ha legtöbbször Sproles-szal egyszerre lennének fent.
eaglesmcnabb
Hat igen, csak Matt is azert nem eroltette, mert az amugy sokoldalu tamadorendszert egysikuva teszi a jatszatasa, ha meg most kevered a lapokat es bemegy Sproles is, az viszont minusz egy ember lesz abban a playben, akar Howard fut, akar SProlesra hegyezik ki a jatekot.

Jo futo Howard, csak hat a mai NFL-ben ez mar keves. Persze ennyiert meg egy probat is meger, de en nem latom, hogy hosszu tavon be tudjak epiteni ebbe a rendszerbe, hanem egyeves befektetes, aztan ha szabadugynok lesz, akkor csokolom.
Stez
Annyit azért hozzátennék, hogy kiváló passzblokkolásban, tehát a passzjátékhoz is hozzá tud tenni, csak nem a klasszikus értelemben. Nyilván a legideálisabb egy futni, elkapni és blokkolni jó futó lenne, de sajnos ez nem terem minden fán. Viszont Sproles-on kívül nincs értelmes blokkoló futónk, ebben nagy előrelépés lehet.
7 hónapja
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Szerintem első körben akikre van esély (valószínűség szerintc csökkenve): DE, DT, OT, OG, WR, RB

Hiába a sok DL igazolás, olcsó és fiatal játékosokra van szükségünk mind DE mind DT poszton, akik jövőre 2 év múlva felvehetik a kezdő pozit. 2 év múlva aki itt lehet az Cox és Barnett, a többiek valószínűleg mind kuka addigra.

OL-ből sosem elég, Peters és Kelce sem sokáig lesznek, így minden falemberre szükség lehet.

WR most nem igazán need, de a pozíciót értékeljük és Nelly szerződése jövőre lejár (amúgy ezt valószínűbbnek tartom 2-4. körben).

RB - kellene nagyon, de így előre az egyik 2. körösünkkel kellene találni valakit, de ha úgy esik a draft akkor könynen lehet hogy idén is jelentős RB húzás nélkül maradunk.
8 hónapja
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Wentz interjú a PhillyVoice-os cikkről:
 www.nbcsports.com/philadelphia/eagles/carson-wentz-responds-phillyvoice-hit-piece-i-can-be-selfish

Nagyon érdemes elolvasni, kevés ember tudná ilyen éretten kezelni ezt szerintem nyílvánosan! 2019 a mi évünk lesz!

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Rich Hoffman összegyűjtötte az utóbbi évek irányító ACL szakadásokat és visszatéréseket:
- Carson Palmer: Surgery on 1/10/06, first game back on 08/28/06 (7 months, 18 days) — 2006 stats: 16 games, 324-520 (62.3%), 4,035 yards, 28 TD, 13 INT, 6.79 ANY/A, 26 rushes for 37 yards.
- Donovan McNabb: Surgery on 11/28/06, first game back on 08/17/07 (8 months, 20 days) — 2007 stats: 14 games, 291-473 (61.5%), 3,324 yards, 19 TD, 7 INT, 6.12 ANY/A, 50 rushes for 236 yards.
- Philip Rivers: Surgery on 01/23/08, first game back on 08/09/08 (6 months, 7 days) — 2008 stats: 16 games, 312-478 (65.3%), 4,009 yards, 34 TD, 11 INT, 8.04 ANY/A, 31 rushes for 84 yards.
- Tom Brady: Surgery on 10/06/08, first game back on 08/13/09 (10 months, 7 days) — 2009 stats: 16 games, 371-565 (65.7%), 4,398 yards, 28 TD, 13 INT, 7.38 ANY/A, 29 rushes for 44 yards.
- Robert Griffin III: Surgery on 01/09/13, first game back on 09/09/13 (remember that night? 7 months, 21 days) — 2013 stats: 13 games, 274-456 (60.1%), 3,203 yards, 16 TD, 12 INT, 5.48 ANY/A, 86 rushes for 489 yards.
- Sam Bradford: Surgery on 11/18/13, first game back on 08/16/14 (8 months, 29 days) — Two preseason games, and as you all know…
Sam Bradford again: Surgery on 09/08/14, first game back on 08/22/15 (11 months, 14 days, and man, what a preseason that was for the King of Sleeves) — 2015 stats: 14 games, 346-532 (65.0%), 3,725 yards (none of which came on DeMarco Murray swing passes), 19 TD, 14 INT, 5.85 ANY/A, 26 rushes for 39 yards.
- Carson Palmer again: Surgery on 11/18/14, first game back on 08/15/15 (8 months, 29 days) — 2015 stats: 16 games, 342-537 (63.7%), 4,671 yards, 35 TD, 11 INT, 8.41 ANY/A, 25 rushes for 24 yards.
Joe Flacco: Surgery on 12/18/15, first game back on 08/27/16 (8 months, 10 days) — 2016 stats: 16 games, 436-672 (64.9%), 4,317 yards, 20 TD, 15 INT, 5.39 ANY/A, 21 rushes for 58 yards.

A listából látszik, hogy reális a következő szezon teljesen Wentznek, bár siettetni nem éri meg természetesen. Bradford és RG3 esete a nem túl bíztató, de Bradford egyetem óta eléggé sérülékeny, RG3-nek pedig az egész sérülés/játék/rásérülés problémás, plusz nála nem csak ACL, hanem LCL és talán meniszkusz sérülés is volt.

Én bizakodó vagyok 😊
több mint 1 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Hahó gyerekek mi van itt? Csoport ellenfél qb igazolás? Mock draft? Kit húzzatok?
Ez valami januári megszokásból maradt?? 😊
Semmi hogy állítsuk meg Bradyt Gronkot? Chip Kelly tippjei? Blount tud-e Patses titkokat meg ilyesmi?
vpi
Saját magam nevében tudok csak szólni, de épp eléggé fosok ettől a meccstől hogy ne írjak róla sokat 😊 Szurkolói életünk egy legszebb vagy legfájdalmasabb napja lehet a vasárnap. Nem hiszem hogy nagyon lehet elemezni ezt a meccset Eagles szurkolóként most. Ha nem Foles-Brady, hanem Wentz-Brady felállás lenne akkor őszintén úgy gondolom hogy nagyon reális esélyünk lenne, így viszont kell egy közel tökéletes meccs a csapattól, hogy ebből győzelem legyen, viszont az erősségeink megnyerhetik a meccset: O/D-line - ha ezek úgy teljesítenek mint múlt héten és a szezonban oly sokszor, akkor lesz esélyünk. Meglepő, de a Douggie P- BB felállásban sem érzem nagy hátrányban magunkat, reméljük Doug továbbra is az agresszív énjét hozza.
több mint 1 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Megneztem a 40 perces verziot ma es igy nezve jobbak voltunk mint eloben tunt. Egyertelmuen team loss volt, de nuanszokon mulott h nem volt sokkal szorosabb, nem jatszottak le minket a palyarol. Masodik nezesre Wentz is sokkal jobb volt, az oline teljesitett alul elegge, plusz a vedelem volt nagyon ketarcu, sajnos tul sok volt a a misstackle es a blown coverage, akkor is amikor nem varazsolt Wilson. Tobb mint 400 yardot szereztunk, es mindezt ugy h ami ellenunk fordulhatott az meg is tortent, kb forditott Bears meccs volt ilyen szempontbol. Masodik nezes utan remelem h jon hozzank a Seahawks januarban, nem tartanam oket eselyesebbnek.

En lassan megprobalnam Hollinst kezdetni Smith helyett, nagyon nem erzem Smithben h hozza tenne a jatekhoz, Hollins sokkal agilisebbnek tunik. Egy kicsit a running back by committee is visszautott most, mintha nem a megfelelo emberek lettek volna fent a megfelelo jatekokhoz. 3rd downra csak Clementet szeretnem fent latni innentol. Hianyoztak az endzoneba dobott labdak, tul konzervativ volt a playhivas sokszor, foleg a redzone-ban. Kicsit azt ereztem h azert futunk ott h meg legyen a run-pass arany, pedig ez most nem mukodott ott egyaltalan, hagyni kellett volna a labdat Wentz kezeben, nem veletlen all kb 20TD-0 Int arannyal ott.

Kivancsian varom a Rams meccset, nagyon remelem h ez a vereseg nem gorcsosseget, hanem a szezon eddigi reszeben jellemzo "edge-t" hozza vissza, mert akkor jo eselyeink lehetnek.
11 hónapja
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Olvastam egy érdekes cikket az Athletic-en, ami zanzásítv azt vizsgálja hogy mi változott az offenseben tavalyhoz képest (csak a Wentz meccseket figyelembe véve). Az a meglepő, hogy alig térnek el a számok a tavalyiaktól, egyedül a RZ TD% esett vissza 65.5%-ről 55.4%-ra, azonban így is 4.58 points/RZ-ról csak 4.41-re estünk vissza.

A legnagyobb különbség a következő dolgokban van:
1. nem nagyon szerzünk gyors TD-ket, kevés az olyan explosive (20+yard) játék amiből egyből TD lesz.
2. kevesebbszer támadunk. Ennek fő oka az hogy kevés labdaszerzés van a védelemtől (tavaly 4.ek voltunk idén 28.ak)
3. Semmi segítség nem jön a defensetől és a special teamstől pontok tekintetében. Tavaly 35 pontot szereztünk általuk (2. legtöbb a ligában), idén 0-t.
4. A defense tavaly 27.7% 3 and out-ot csinált, idén 19.0%-ot
+1 A liga átlag a legtöbb offense mutatóban fejlődött, mi a tavalyi szinten vagyunk.


Ezen tényezők miatt az offense gyakorlatilag rá van szorulva, hogy közel hiba nélkül játszon egy egy TD drive-hoz, mert se short field nincs se defense/ST TD, se big play TD.
több mint 1 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Az a baj, hogy ACL-ből a normális felépülés az 1 év..lehet korábban is visszatérhet, de az orvosi csoda lenne(megint). Ha meg 1 év akkor nagyjából oda is van a következő szezon ..
Greengo
Nem 1 ev, nekem is volt ACL szakadasom, oktoberben mutottek, majusban mar minden sportot csinalhattam, es nem vagyok elsportolo, es nem olyan rehabilitacioval mint amit ok kapnak. 3 hetig nem terhelheti a labat, utan kb 2 het mikor mar manko nelkul fog jarni, es kb 3 es fel honappal a mutet utan mar elkezdi a futast, majd folyamatosan az oldaliranyu mozgasokat. Ehhez nyilvan kell h siman menjen a mutet, de "csak" ACL szakadasnal az atlagos felepulesi ido 6-8 honap, nem tobb es twitter szerint nem serult semmi mas, csak az ACL. Teljesen realis az is, hogy a training campre teljeserteku lesz (preaseasont nem fog jatszani nyilvan, de edzeni fog tudni). Ami baj szokott lenni, h nem biznak a mutott labban egy jo ideig utana, de oszinten szolva ettol nem felek Wentznel, minden szituacioban a felelemmentesseget latom benne es egyetemen csukotores utan allt be az egyetemi dontobe es megnyerte, en bizok benne h a mentalis reszevel semlesz baja.
több mint 1 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Üdv újra Srácok 😊

Rég nem írtam a topicba, és úgy tűnik a régi fiókom is eltűnt, de sebaj.

Jól olvasom hogy Foles rosszul játszott? Most is? 3 TD 0 INT-i, 1 nagy hülyeség, ahol megmentette a holding és 1 túl kockázatos DJax deep pass. Ez rossz teljesítmény? 100+ QB rating, idén a 6. legtöbb TD-t adta a ligában, úgy hogy nem játszott kb 4 meccsen. Tökéletes volt? Nem, az utolsó másfél negyedben kellett volna egy kis plusz, de ha így fog játszani, akkor hatalmas irányító lehet belőle. Ma egy top 10 (egyes korrigált statisztikák szerint 2. legjobb) védelem ellen játszott, méghozzá 2,5 negyeden át fantasztikusan. A maradék másfél negyedre ez nem igaz, de ez nem egyirányú utca, ebben közrejátszik sok minden (futójáték, protection, play call). A meccset simán megnyerhettük volna a 4.negyed elején, ha nem csinálunk 2 teljesen felesleges és hülye penaltyt.

Szerk: Én nem láttam azt a sok homály dobást. Volt 1-2 (pl screen McCoynak és Rileynak), de alapvetően én inkább azt láttam hogy megadta a lehetőséget az elkapóknak arra hogy talán elkapják, de a védőknek esélyt sem adva. Amikor valaki elkezd mindent az emberre dobni, akkor egy kis céltévesztés inti lesz, ha az elkapód elé, külső válla felé, magasan dobod, akkor lehetőséget adsz rá hogy meglegyen a play miközben minimalizálod a TO esélyét. Volt pár olyan dobása ahol 1 yardon belül volt az elkapó, de védőnek esélye sem volt, és ezek nem wide open elkapók voltak. Én tudok élni az ilyen játékokkal.


Tényleg nem értem azt a felvetést sem, hogy most eldőlt hogy nem ő lesz a franchise qb. Miért is? Egy ideális világban persze erősebb lenne a karja valamivel és kb a magassága mellé Newton atletikussága is társulna hozzá, de a legnagyobb erénye felülbecsülhetetlenné válhat ha képes lesz fejlődni még. Képes manipulálni a védelmeket, ami a legnagyobb irányítók sajátja (Manning, Brady, Brees, Rodgers). Emlékszem hányszor láttam az előbb felsorolt irányítókat egyszerűen szétszedni az ellenfeleiket azáltal hogy észrevették mit mutat a D, vagy éppen eladtak egy játékot, amire rámozdult az egész D és jött az easy pitch and catch, erre Foles a fiatal irányítók közül talán a leginkább hajlamosabbnak tűnik (Luckban látom még ezt a potenciált). Griffin, Wilson, Kaepernick? Vitathatatlanul tehetségesebbek sok területen mint Foles, de ebben közel sem. És ha ezt valóban ki tudja fejleszteni akkor sose cserélném el az ő képességeikért cserébe (Lásd Vicket, nincs nála fizikálisan tökéletesebb irányító, de fejben sose tudta megközelíteni a nagyokat, sose lett belőle konzisztens győztes). Foles eddig minden egyes teszten jelessel vizsgázik. Igen, volt a Dallas meccs, de az is jó volt arra hogy kiderült hogy vissza tud rázódni egy-egy rosszabb meccs után (mindig lesz rossz meccse egy irányítónak). Képes elviselni az ütéseket, alapvetően nem pánikol, nem hoz hülye döntéseket (a PP pick az volt, de ez a többi irányítóval összehasonlítva továbbra is fokozottan igaz), bevonja a playmakereket, ad lehetőséget RAC yardokra, stb stb. NFL rekordokat döntöget a srác egy közel sem tökéletes csapattal.

Megmondom őszintén ha a Dallas megnyeri a csoportot mi pedig lemaradunk a rájátszásról, akkor is csak rövid ideig leszek letörve, mert itt végre elindult valami nagyon pozitív. Képesek vagyunk küzdeni, akarni és rengeteg olyan játékelemet villogtattunk meg időszakosan ami nyerő lehet a jövőben. Az offense közel sincs végleges formájában, valamiért úgy érzem hogy jövőre még nagyobb tempót és nagyobb playbook-ot fogunk alkalmazni, amiben otthonosan fognak már mozogni. A D szívével végre semmi baj nincs a világon, ők tehetségesebbek lehetnének és remélhetőleg lesznek is a draft után(OLB, CB), de itt is olyan fejlődéseket tapasztalhatunk amit évek óta nem.
Cooltiszo
Én mindig is tudtam hogy Foles a király 😀

Azért milyen érdekes, hogy a 2012-es draftról 2 irányító lett SB bajnok: Wilson - akit eredetileg akartunk és Foles 😊 Akiket előttük húztak: Luck, RG3, Tannehill, Weeden, Osweiler. Akit utánuk pont, az pedig most fog kb QB rekordot jelentő szerződést aláírni: Cousins.
több mint 1 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Azon gondolkozok, hogy Belichik ugye mindig az ellenfél legnagyobb támadófegyverét szokta kiiktatni. Szerintetek nálatok ki lesz ez az X-fegyver?

Én Ertz-re tippelek, és mint Foles azért nem franchise QB, bár jó nagy bombákat eresztett el a Vikings ellen, sokat számíthat, ha a biztos TE játékot kinyírja a Pats.
PEEtör
Szerencsére erre nehéz mit mondani, mert nincs ilyenünk, nem véletlen hogy nincs 1000 yard feletti futónk és elkapónk sem. Ha Ertzet kiveszik, akkor Agholor fog felszabadulni középen. Ha mondani kell mégis valamit, akkor szerintem egyértelműen a futás megállítása lehet a célja, én magunk ellen biztos arra helyezném a hangsúlyt hogy Foles verjen meg a levegőben és ne Ajayi&co a földön. Szóval valószínűleg eléggé stacked box-okat várok.

A meccsen O-line és D-line dönthet, ha ott eddigi PO színvonalat hozunk, akkor ezt a meccset is nyerhetjük, ha legalább az egyiket semlegesíteni tudja a Pats, akkor onnantól hosszú esténk lesz valószínűleg. Mindkét fronton nyernünk kell hogy ebben a meccsben benne legyünk TB ellen.
több mint 1 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Super bowl baby!!!

Felfoghatatlan érzés, annyi de annyi éve várunk már erre és a leglehetetlenebb helyzetben megcsinálja a csapat az SB-t!

Nem mi vagyunk az esélyesek a Pats ellen, de őszintén úgy látom hogy van esélyünk. Mind az O-line mind a D-line jobb mint a Pats-é, ez bármilyen meccsen döntő faktor lehet. Azt se tudom hogy fogom kivárni ezt a 2 hetet!
több mint 1 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Tegnap este a sérülés után kb lefagyva néztem a 4. negyedet már, most is teljesen letargikus vagyok. Adná az ég, hogy Wentz visszatérhessen a PO-ra! Én még életemben nem láttam ilyet, hogy úgy történik szalagsérülés hogy a láb nem ér földre, csak a levegőben megütik (nyilván lehetséges, de hihetetlen balszerencse ha így van). ACL szakadások tipikus része hogy a láb alsó része "leragad", a test és a láb felső része pedig mozdul tovább (nekem is volt ACL szakadásom).

Én úgy látom, hogy az offensünk egy jól működő gépezet, aminek az energiaforrása Wentz. A passzjátékban jó játékosok vannak, de nem dinamikus weapon-k, sokkal inkább megbízható jó játékosok. A pass protection se felhőtlen mióta Peters kiesett, azért tűnik sokszor jónak mert Wentz a mobilitásával a pass rusht sokszor tudja semlegesíteni. Wentz nélkül én tartok tőle hogy a passzjáték jelentősen visszaesik. A futójáték lehet jó, innentől nagyon más esélyünk nincs. Bízok Foles-ban, még anno nagyon sokra tartottam és sok jó erénye van, de a vak is látja hogy eszméletlen nagy különbség van tehetségben közte és Wentz között.

Ez a szezon eddig tényleg varázslatosan alakult, tényleg jó esélyeket adtam magunknak a PO-ban is. Az örök Eagles szurkoló azt mondatja velem hogy ki tudja mikor jön össze megint egy hasonló szezon mint ez (lásd Raiders idén), de ezért bízok benne hogy ez a csapat és a mag még bőven felfelé megy. A meccs után azon gondolkodtam, hogy a következő szezon az eredeti tervek szerint is reálisabb célnak tűnt egy esetleges SB szezonra. Filmbe illő lenne ha a nagy öregekkel együtt (Peters, Sproles) nyernénk meg a hőn áhított SB-t. De reménykedjünk hogy végre jó híreket is kapunk egy sérülésről ma!!!

Szerkesztette: Cooltiszo
több mint 5 éve
Cooltiszo Philadelphia Eagles 183
Üdv újra Srácok 😊

Rég nem írtam a topicba, és úgy tűnik a régi fiókom is eltűnt, de sebaj.

Jól olvasom hogy Foles rosszul játszott? Most is? 3 TD 0 INT-i, 1 nagy hülyeség, ahol megmentette a holding és 1 túl kockázatos DJax deep pass. Ez rossz teljesítmény? 100+ QB rating, idén a 6. legtöbb TD-t adta a ligában, úgy hogy nem játszott kb 4 meccsen. Tökéletes volt? Nem, az utolsó másfél negyedben kellett volna egy kis plusz, de ha így fog játszani, akkor hatalmas irányító lehet belőle. Ma egy top 10 (egyes korrigált statisztikák szerint 2. legjobb) védelem ellen játszott, méghozzá 2,5 negyeden át fantasztikusan. A maradék másfél negyedre ez nem igaz, de ez nem egyirányú utca, ebben közrejátszik sok minden (futójáték, protection, play call). A meccset simán megnyerhettük volna a 4.negyed elején, ha nem csinálunk 2 teljesen felesleges és hülye penaltyt.

Szerk: Én nem láttam azt a sok homály dobást. Volt 1-2 (pl screen McCoynak és Rileynak), de alapvetően én inkább azt láttam hogy megadta a lehetőséget az elkapóknak arra hogy talán elkapják, de a védőknek esélyt sem adva. Amikor valaki elkezd mindent az emberre dobni, akkor egy kis céltévesztés inti lesz, ha az elkapód elé, külső válla felé, magasan dobod, akkor lehetőséget adsz rá hogy meglegyen a play miközben minimalizálod a TO esélyét. Volt pár olyan dobása ahol 1 yardon belül volt az elkapó, de védőnek esélye sem volt, és ezek nem wide open elkapók voltak. Én tudok élni az ilyen játékokkal.


Tényleg nem értem azt a felvetést sem, hogy most eldőlt hogy nem ő lesz a franchise qb. Miért is? Egy ideális világban persze erősebb lenne a karja valamivel és kb a magassága mellé Newton atletikussága is társulna hozzá, de a legnagyobb erénye felülbecsülhetetlenné válhat ha képes lesz fejlődni még. Képes manipulálni a védelmeket, ami a legnagyobb irányítók sajátja (Manning, Brady, Brees, Rodgers). Emlékszem hányszor láttam az előbb felsorolt irányítókat egyszerűen szétszedni az ellenfeleiket azáltal hogy észrevették mit mutat a D, vagy éppen eladtak egy játékot, amire rámozdult az egész D és jött az easy pitch and catch, erre Foles a fiatal irányítók közül talán a leginkább hajlamosabbnak tűnik (Luckban látom még ezt a potenciált). Griffin, Wilson, Kaepernick? Vitathatatlanul tehetségesebbek sok területen mint Foles, de ebben közel sem. És ha ezt valóban ki tudja fejleszteni akkor sose cserélném el az ő képességeikért cserébe (Lásd Vicket, nincs nála fizikálisan tökéletesebb irányító, de fejben sose tudta megközelíteni a nagyokat, sose lett belőle konzisztens győztes). Foles eddig minden egyes teszten jelessel vizsgázik. Igen, volt a Dallas meccs, de az is jó volt arra hogy kiderült hogy vissza tud rázódni egy-egy rosszabb meccs után (mindig lesz rossz meccse egy irányítónak). Képes elviselni az ütéseket, alapvetően nem pánikol, nem hoz hülye döntéseket (a PP pick az volt, de ez a többi irányítóval összehasonlítva továbbra is fokozottan igaz), bevonja a playmakereket, ad lehetőséget RAC yardokra, stb stb. NFL rekordokat döntöget a srác egy közel sem tökéletes csapattal.

Megmondom őszintén ha a Dallas megnyeri a csoportot mi pedig lemaradunk a rájátszásról, akkor is csak rövid ideig leszek letörve, mert itt végre elindult valami nagyon pozitív. Képesek vagyunk küzdeni, akarni és rengeteg olyan játékelemet villogtattunk meg időszakosan ami nyerő lehet a jövőben. Az offense közel sincs végleges formájában, valamiért úgy érzem hogy jövőre még nagyobb tempót és nagyobb playbook-ot fogunk alkalmazni, amiben otthonosan fognak már mozogni. A D szívével végre semmi baj nincs a világon, ők tehetségesebbek lehetnének és remélhetőleg lesznek is a draft után(OLB, CB), de itt is olyan fejlődéseket tapasztalhatunk amit évek óta nem.