labo7

San Francisco 49ers Wisconsin Badgers

labo7
Lakhely
Dunaújváros
Utoljára láttuk
2 perce
Regisztrált
több mint 9 éve
Fórum hozzászólások
372


Utolsó 10 fórum hozzászólás

3 perce
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
24 éves slot corner, aki Aiyuk csapattársa volt 2019-ben. Mindenszar.
12 perce
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
Jézusom geci…
1 órája
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
Vikes lemásolta a tavalyi Texanst.
2 órája
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
Caleb nem kicsit örült Odunzenak 😊

 x.com/clayharbs82/status/1783671917100081403?s=46&t=6bnYcxXsprTslH2xX42SgA
Tomcsik
Caleb volt, aki megvárta Odunzet a combine után, mivel Rome még 102. alkalommal is próbált a 3-cone gyakorlatnál bemenni 6.6 alá. Azóta a hírek szerint nagyon jóban vannak (nem véletlen a közös repülés).
2 órája
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
várjatok nem tavaly vitt valami magas pick-el TE-t a Raiders?
Toto21
2/35 vitték Mayert 😀
2 órája
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
Raiders melyik QB-t viszi? Minshew lesz kezdő egész szezonban. Jövőre nem a legjobb tankolni.
Sixo
Ha idén elment 6 a top12-ben, jövőre is elmehet 3-4 az elején.
2 órája
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
És még röhögtünk Dancogon 😀
Heisman nádor
Akartam írni 😀
3 órája
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
Imo Slater visszamegy jobbra, mert Alt nagyon szarul nézett ki a jobb oldali repeknél (pár csapat report és combine alapján).
labo7
Vissza?
Sixo
Egyetemen ott játszott 2 évet, Alt sose játszott jobboldalt.

Szerkesztette: labo7
3 órája
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
Imo Slater visszamegy jobbra, mert Alt nagyon szarul nézett ki a jobb oldali repeknél (pár csapat report és combine alapján).

Szerkesztette: labo7
1 napja
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
Nah ki van benne egy kis játékban?
 www.pff.com/draft/big-board?season=2024
Innen az első körben kivett leghátrébb lévő játékos ?
Én be tippelek egy váratlan 53. Xavier Legettet.
Sixo
69. Xavier Worthy
labo7
Jónak is tartod vagy csak a combine utáni hype miatt?
Sixo
Combine előtt is volt, aki 1.be mockolta.
Tank Dell 3/69 volt 21 droppal, kisebb testtel, határozottan rosszabb atlétaként. Erre 11 meccsen 710 yardot pakolt fel (könnyen 2. legtöbb yardot hozta volna az újoncok közül, ha nem sérül le).
Worthy nagyobb frame, elit atléta és a leggyorsabb játékos lesz a ligában. Ezenfelül jó route runner, különböző módon használták és a liga fejlődik. A motionöket egyre többet fogjuk látni, ez már nem a 10 évvel ezelőtti nfl. A 2 játékos között még a (kisebb) különbség, hogy Dell dawg, és ez a mentalitás Worthyben is megvan, csak nem Tank Dell szinten.
Ér-e 1. kört? Dehogy. Viszont látom, hogy egy kreatív OC elvigye vagy esetleg a Miami.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

2 hónapja
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
Hogy a meccsről is essen szó:

Kétfelé lehetne ezt a meccset bontani, ahol az 1. félidőben komolyan outcoacholva lett a Chiefs. Aztán a 2. félidőben ugyanez megtörtént fordítva.

A Chiefs alapból védelmi oldalon azt találta ki, hogy Deeboval fog menni Nick Bolton ha backfielden áll fel. Amit jól is használtunk ki, mivel Bolton így nem igazán tudott reagálni CMC-re és elég jól ment a futás. Talán 1. félidőben 4-s átlaggal (ami egy Super Bowlban szerintem jónak mondható). Viszont a Deebo futások teljesen használhatatlanok voltak, így Shanahan nem is erőltette, amivel a 2. félidőben Bolton szerepe Purdy olvasása és CMC lett + a szokásos blitzek. Majd Deebo hamstringje is megadta magát (megint). A legjobban a McDuffie pbu-nál látható, ahogy Deebo lassú, de a szöget se tudja rendesen megfutni. Így a 11 target az irányába érthetetlen és lépett elő Jennings, aki az ő útvonalait kapta meg és tökéletesen hozta azt a brusztolós focit.
Egyszerűen offense oldalon horizontálisan nem nyitottuk meg a pályát és lett az egész támadójátékunk görcsös.
Ugyanez elmondható a vertikális játékunkról. Amiben Purdy nagyon jó volt aka a mély passzok stb, az a rájátszásra teljesen eltűnt. Túldobta, nem dobta, eldobta vagy tökéletes védekezés.
Aztán a Feliciano sérülés miatt Burford egy fél meccs alatt engedett 4 pressuret. Banks is kuka volt és McKivitz meg McKivitz. Ha jól tudom Feliciano az egyik legjobb run blocker guard volt idén, teljesen elfelejtettük a jobb oldali futást a kiesésével. Erre még rájön a tapasztalat hiánya és a 9 unblocked pressure. Az egyik oldalon működtek a blitzek, a másikon nem (főleg 3rd down).

Védelmi oldalon meg kell dicsérni a srácokat, a DL lubickolt, a secondary tapadt. Arm és Bosa kiváló meccset hozott, folyamat a LOS másik oldalán voltak. Wilks nagyon jó gameplant talált ki. Ugye Mahomes talán 21-ben vagy 22-ben (nem tudom, nem is érdekel) látványosan szenvedett 2 mély safety esetén. Ezt megfűszereztük azzal, hogy folyamat mást mutattunk. Sok esetben emberezést mutattunk 1 deep safetyvel, miközben cover 2 vagy cover 4 volt a play. Ezáltal (és a pocsék skill playerek miatt) Mahomes hezitált. Sok esetben pumpolt, aztán felöklelték hátulról, futott 1-2 yardon megfogtuk. A DL tökéletes containt mutatott be.
Greenlaw sérülése kulcs volt, Kelcet tökéletesen levette. Az 1. Chiefs drive konkrétan Greenlaw legacy drive volt.
Kelce öregszik, lassul. A Chiefs folyamat motionből indítja, hogy legyen egy kis gyorsasági előnye, ami egy Greenlaw ellen nem működik, viszont egy Oren Burks ellen igen. Ez volt az a matchup ahol teljesen elveszítettük a meccset. Nem adtuk fel Warner robber szerepkörét, csak 2 play erejéig (22 yardos elkapás és egy leütött passz).
Egyre jobban találta meg a Chiefs a zóna határainkat és Wilks is egyre jobban szarta össze magát. A folyamatos 3rd down blitzek, amikor jól ment a 4 man rush teljesen halott ötlet volt. Ezt nagyon sokszor eljátszotta a szezonban és szarul nézett ki.

Brutálisan fizikális meccs lehetett, mert a végén már mindkettő védelem a seggén vette a levegőt. Hibák mindkét oldalon voltak, de az OL balfaszsága, a skill állomány teljes megszűnése (minden elkapónk liga átlag alatti szeparációt produkált a meccsen) és a pocsék coaching a 2. félidőben megpecsételte a sorsunkat. Lehet bírózni meg hogy nem úgy pattant a labda. Ezzel a csapattal nyerni kellett volna. Shanahan amilyen felszabadult volt és jól hívott playeket (futással kezdtünk a tömött box ellen, majd ahogy a passz playekkel operálva lett puhább a box, vissza a futásra) annyira lett görcsös az egész. 3. negyedben 1 yardot haladtunk ezzel a támadósorral. Igen, a csapatnak nem ízlik az emberezés, de akkor váltunk. Ahogy azt megtette a Chiefs.

Még 2 dolog. A 20 yardos Mahomes futás. Kiváló option play volt, Bosa kockáztatott, rossz lóra tett (mint amúgy mindig ilyen szituban) és teljesen kinyírt minket. A Chiefs az utolsó 2 drive-jában 5 db 3rd or 4th downt csinált meg.
A másik pedig CMC használata. Ha látod hogy érkezik a blitz (és látszott), egyrészt időt kérsz, ahogy a Chiefs kritikus szituációban tette. Másrészt értem hogy jól néz ki hogy kirakjuk szélre CMC-t, de blitz ellen nem lenne okosabb backfieldről vagy slotból egy swing outtal megcélozni? De. És megint itt is jön a play design és identitás. Viszont nem lenne okosabb néha alkalmazkodni a másik csapathoz?

Az lett a vesztünk amit egész évben beszéltünk. Sok esetben az elkapóink nem tudnak elszakadni, Wilks full hülyén hív playeket, szar OL. Ezek a kritikusabb problémák. És akkor belemehetnénk, hogy Moody xp (nem számított volna szerintem + azért ő extrát hozott), Shanahan megint beleszürkült (próbálhatott volna váltani vagy a futásra visszatérni, de megint csak nem tudnám negatívnak mondani az ő szerepét viszont lehetett volna jobb is) vagy Purdy (aki nem baszta el és korrektül játszott, megint jól menekült viszont az extrát se igazán hozta dobás terén, amit eddig is hiányoltam. Pl egy jobb adottságokkal rendelkező irányító, lehet megpróbálja Aiyukot a hosszabbításban + azért misselt jó pár elkapót).
több mint 1 éve
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
Mint 49ers szurkoló, mindig is kíváncsi voltam mit látnak és hogy látják Purdyt más csapat szurkolói.
Én például nem osztom azokat a véleményeket, hogy ő annyira szuper lenne.
Egyrészt Shanahan ha kitalál valamit és god modeban tolja akkor nem igazán van aki megállítaná (csak saját maga ugye). Olyan support van Purdy mögött, ami nem sok csapatnál. A pályát bármely irányban szét tudja húzni. McCaffrey, Deebo, Kittle, Aiyuk, Juszczyk tényleg csupa playmaker a posztján. Érdemes azért a dolgok mögé nézni. Mióta Purdy van, a 49ers elkapók jócskán liga átlag felett szeparálódnak. A ligaátlag 2,9. Ezzel szemben ha bárki megnéz egy összefoglalót Purdy folyamat olyan területekre dobja be ahol 3-4 de akár 5-6 yardon belül nincs védő. Például Kittle átlaga 3,4. Egyébként minden meccsen van legalább 2 játékos, aki bőven ligaátlag felett van üresen. Ez a Shanahan féle magic.
Purdy air yard átlaga pl utolsó előtti volt NFL szinten vagyis megint csak hozták az elkapók az elkapás utáni yardokat. Purdy 3-7 big time-TO worthy számai is mutatják hogy hatalmas mákja van az eladott labdákkal.
Azt is érdemes megnézni, hogy mióta Purdy kezdő, a liga majdnem fele negatív EPA-t hoz vagy hogy olyan irányítók vannak kezdőben mint Stidham, Darnold, Minshew, Goff és még folytathatnám. Megemlíteném hogy Mahomes, Allen és Burrow is eggyel kevesebb meccset játszott le mint Purdy (snap számok).
Például azt se láttuk, hogy reagál arra Shanahan és Purdy ha hátrányból kell játszani. Mindig minden meccsen vagy a 49ers vezetett vagy egyből válaszolni tudtak. Sose volt az ellenfél pontszerző driveja után punt.
Végül pedig a 49ers menetrend volt messze a leggyengébb a ligában idén. Purdy nem játszott top10 védelem ellen, csak közepesek ellen.
Persze pozitív oldalon az érett játéka, a mobilitása és a jó döntések hozása nagy extra ami tökéletes a Shanahan féle systembe. Purdy inkább egy game manager, aki jókor van jó helyen (49ers, sok playmaker, Shanahan) miközben ligaszinten is minden klappol neki (gyenge menetrend, közepes vagy rosszabb védelmek ellen ment, sok csere irányító és gyenge QB teljesítmények).
1 hónapja
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
Combine utáni, FA előtti mock:

1/1 Bengals: Caleb Williams, QB
A GM Úr azt mondogatja még nem döntött hogy Maye vagy Caleb, de ez akkora smoke, hogy ki se látni belőle.

1/2 Cowboys: Drake Maye, QB
Az 1/1 Malik Willis után megpróbálkoznak újra egy irányítóval, viszont most egy hellyel lejjebb.

1/3 Jets: Jayden Daniels, QB
Akár egy tradet is el tudok képzelni, de egyszerűen nem látom a cserepartnert, aki feljönne a 3. irányítóért. Így rajtuk maradt a srác, egy próbát biztosan megér. Valakinek biztosan.

1/4 Cardinals: Joe Alt, OT
Látom a 2 helyes feltrade vízióját, de biztosan kell a telített WR roomba Harrison? Na ugye, jó lesz ide Joe Alt is.

1/5 Raiders: Marvin Harrison Jr, WR
Még Bowers is lehetne itt opció, de a value azt mondja legyen elkapó Rice mellé.

1/6 Seahawks: Malik Nabers, WR
McLaurin mellé overkill, de Burrownak kell a fegyver. EDGE jöhetne még szóba, de nem látok olyan szintű tehetséget. Idővel a GM Úr is rájön, 3. számú elkapónak nem érdemes milliókat adni.

1/7 Rams: Taliese Fuaga, OT
Csoportriválissal folytatódik a mock. Los Angelesben minden OT lejáró, Stroudot meg kell védeni, Barkleynak futnia kell, Fuaga pedig a tökéletes RT, ha Peat marad LT-ként a csapatnál.

1/8 Dolphins: Rome Odunze, WR
Lehetne itt is Bowers, akár a Ramsnél is, de a value megint mást mutat. Goff homály passzait Rome 1 kézzel is be fogja húzni.

1/9 Saints: Quinyon Mitchell, CB
Elkapó és corner is adja magát. Elkapó nem maradt, így Mitchell költözik New Orleansba. Kiváló játékossal erősödik a védelem.

1/10 Panthers: Dallas Turner, EDGE
Újabb csoportellenfél egymás után. Jövőre minden pass rusher lejáró, nem is ütik meg a szintet, így a Panthers viheti az 1. passzsiettetőt a drafton.

1/11 Jaguars: Terrion Arnold, CB
Ik és az ő small school fétise vagy az érdekes nevű fétise vagy az underrated fétise. Idén vagy marad a hagyománynál és Jared Verse, mint Albany playa vagy 19-re lapot húz és viszi Arnoldot, aki lehetséges Jags játékos lehet IRL. Idén Doug Peterson szintű tökökkel draftol.

1/12 Colts: Olu Fashanu, OT
Mik vannak, megint egy csoport 2 csapata egymás után. Tight end, elkapó is jöhetne, de bízzon bennem a GM Úr, utóbbit 2/3-nál is találni fog. Ideje kivágni és nem szórakozni ilyen mihaszna Dillardokkal.

1/13 Browns: Nate Wiggins, CB
QB lehetne, de Vanilla Vick évekre bebetonozva, aztán megláttam a CB sort és nem maradt bennem megválaszolatlan kérdés.

1/14 Jets: Brian Thomas Jr, WR
Jaydennek kell a fegyver, ráadásul egyetemi ágyasát játszópajtását kapja maga mellé.

1/15 Falcons: Kool-Aid McKinstry, CB
Lehetne QB, de alulméretezett törpékkel nem lehet kiállni, ráadásul lejáró mind.

1/16 Packers: Byron Murphy II, DL
Nagyon sok felé indulhatna a Packers, talán BPA alapon a védelmet erősítik.

1/17 Broncos: JJ McCarthy, QB
Itt az idő elkezdeni építeni azt a támadórészleget. 3 core player már van a védelemben, egy rookie QB szerződésének nyújtotta flexibilitás rendkívül fontos lesz a következő 4-5 évben.

1/18 Chargers: Jer'Zhan Newton, DL
Khm, csoportriválsi, khm. 0 DL, Bosát segítse már valaki.

1/19 Chiefs: Troy Fatuanu, OL
Igen, OL. Én teljesen látom benne a tacklet, de ha IRL a csapat amely draftolta nem, akkor is jó lehet guardban. A Chiefsnek meg teljesen mindegy hogy melyik.

1/20 Vikings: Brock Bowers, TE
Will Levisnak kell a játékszer. Elkapó is jöhetne, de Bowerst itt már vinni kell. Kétséges az ő szerepe és az interjúi is pocsékul sikerültek IRL. Ráadásul inkább működött úgy egyetemen, mint egy slot elkapó.

1/21 Bears: Cooper DeJean, DB
Megint csak pontos poszt nélkül és megint csak csoportrivális. Bearsnek mindegy hogy CB vagy S, teljesen tökéletes nekik mindkettő.

1/22 Steelers: Jared Verse, EDGE
Sima BPA, kommentár nélkül.

1/23 Patriots: JC Latham, OT
Tyler Smith guard, Conklin ki tudja hogy jön vissza, így nem árt egy B opció (+ ki tudja lesz-e hosszabbítás).

1/24 Steelers: Ennis Rakestraw Jr, CB
Itt már needre megy a dolog Ennis személyében.

1/25 Commanders: Kamari Lassiter, CB
Lehetne OT, de let me cook. Lassitert bírom és jó lesz abba a CB roomba, hátha Hobbs már pénzügyileg nem fog beleférni a későbbiekben.

1/26 Giants: Amarius Mims, OT
Csopo....oké abbahagyom. 100 millió guard és nulla tackle. Egyértelmű pick.

1/27 Patriots: Laiatu Latu, EDGE
Fogalmam sincs hogy esett le idáig Latu, de ha már itt van akkor köszöni szépen a Pats és viszi. A 2 legjobb pass rusher lejáró, így nem árt megint csak egy B opció.

1/28 Titans: Jackson Powers-Johnson, C
Itt QB nincs, CB sincs és más se nagyon értéken, így JPJ a választott, aki szintén hiányposztra érkezik.

1/29 Buccaneers: Chop Robinson, EDGE
Josh Allen ki, Chop be.

1/30 Commanders: Tyler Guyton, OT
Mondtam, hogy let me cook. Ha Lucas és Walker nem jön be, itt lesz Guyton RT-be.

1/31 Bills: Jordan Morgan, OL
Inkább guard lesz szerintem, de kitudja. Buffaloba mindenképp kell az OL segítség, mivel 3 támadófalember marad szerződéssel, abból 2-t ki is lehetne vágni.

1/32 Rams: Adonai Mitchell, WR
Nem hiszek egyik külső elkapóban sem. Persze ha a GM Úr biztos Wilsonban, akkor Graham Barton oldhatja meg a guard gondokat.
több mint 3 éve
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
1/1 Washington: Lawrence, QB
You did it. You crazy son of a bitch, you did it.

1/2 San Francisco: Wilson, QB
Aki cserél Minshewért, az tuti kockáztatni fog itt is.

1/3 Miami: Fields, QB
Maradt a lepattanó.

1/4 New Orleans: Chase, WR
A Jefferson trade megmutatta, hogy skill player > falember.

1/5 Chicago: Sewell, OT
BPA.

1/6 Baltimore: DeVonta Smith, WR
Lehetne Pitts is, de Herndon még kap 1 évet bizonyítani.

1/7 Washington: Pitts, TE
Tovább épül az elit offense.

1/8 Cincinnati: Waddle, WR
Lecseréli HOF Jeffet Waddlere, ő tudja.

1/9 Pittsburgh: Lance, QB
Carr trade után nem is lehet kérdés.

1/10 Dallas: Rousseau, EDGE
A dallasi GM helyében vagy fel vagy le próbálnék mozogni, így maradt a BPA.

1/11 Philadelphia: Darrisaw, OT
Mint egy falat kenyér, annyira kell a falba Darrishaw.

1/12 Miami: Slater, OT
Meg kell védeni Fieldset, a fal romokban. Jön Slater, aki vagy guard vagy tackle poszton fog elit játékot nyújtani.

1/13 Detroit: Farley, CB
Sok felé indulhat a Detroit, a választás pedig a legjobb cornerre esett.

1/14 Baltimore: Parsons, LB
BPA, Bobby Wagner helyettese. Surtain is csábító opció, de itt már nem lehet Parsonst bent hagyni.

1/15 Tampa Bay: Surtain, CB
A Tampa viszi az egyik kedvenc játékosát, amúgy is szereti az Alabama játékosokat.

1/16 LA Rams: Koramoah, LB
Baun nem igazán játszik, így duplázás történik. Még Bateman lehetne itt csábító opció.

1/17 Jacksonville: Paye, EDGE
Mindenkire nem fog telni, hiába a 62 milla cap space. Horn lehet még B opció.

1/18 Minnesota: Bateman, WR
Marad otthon.

1/19 NY Jets: Cosmi, OT
Az utolsó szvsz ígéretes tackle, aki már 1. évében beuralhatja a posztot.

1/20 Kansas City: Mac Jones, QB
QB nélkül nem lehet.

1/21 Arizona: Barmore, DL
Az a Clark szerződés valamikor még fájni fog. Barmore fogja ezt a fájdalmat enyhíteni.

1/22 Tennessee: Horn, CB
Hiányposztra a bent maradt egyik legjobb játékos.

1/23 Washington: Etienne, RB
Lesz jó pár futó az FA piacon, de a Washington megengedheti magának, hogy itt elvigye Etiennet. Elit offense.

1/24 Seattle: Vera-Tucker, OG
Megint csak egy boldog GM, akinél a BPA és a hiányposzt kezet foghat.

1/25 New England: Trask, QB
QB vagy Safety? Ryan örököse megérkezik.

1/26 LA Chargers: Moehrig, S
Matyi mehet, Kelcere marad pénz.

1/27 Pittsburgh: Jaelan Phillips, EDGE
Itt nem lehet őt bent hagyni, ráadásul Ford pénzét így másnak is oda lehet adni.

1/28 NY Giants: Humphrey, OC
Nem volt center, most már van.

1/29 Atlanta: Leatherwood, OT
Mindenkit nem biztos hogy meg tud tartani, így bebiztosítja magát.

1/30 Green Bay: Collins, LB
Cunningham pótolva.

1/31 Atlanta: Toney, WR
EDGE vagy Corner is jöhetne, de Toneyt nem szabad itt bent hagyni mikor csak egy Landryje van az embernek.

1/32 Cincinnati: Najee Harris, RB
Montgomery ment, Harris jött.

Szerkesztette: labo7
16 napja
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
FA utáni, draft előtti mock:

1/1 Bengals: Caleb Williams, QB
Lapozzunk!

1/2 Cowboys: Drake Maye, QB
Ezt se taglalnám.

1/3 Rams: Marvin Harrison Jr, WR
Arizonában most aztán nem lehetnek boldogok ezzel a cserével. A Rams bebiztosította magának a legjobb prospectet és mint kiderült, tényleg nem bízott Wilsonban a GM Úr. Falemberért (főleg ilyen class esetén) nem ad senki plusz 1. és 3. kört egy 4 helyes felcsere esetében, fact.

1/4 Cardinals: Joe Alt, OT
A koncepció nem volt rossz, ezt elismerem. Még mindig maradnék a tackle posztnál, annak ellenére, hogy a top 3 elkapó bármelyik tagjáról azt gondolom difference maker lesz a ligában.

1/5 Raiders: Malik Nabert, WR
1 hónapja Rice mellé kellett elkapó, most már Rice helyett kéne.

1/6 Seahawks: Rome Odunze, WR
A GM Úr megpróbálkozott egy érvénytelen Burrow cserével, szóval akár QB is jöhetne, így viszont maradnék (ahogy Burrow is a seggén) az elkapónál.

1/7 Jets: Olu Fashanu, OT
És akkor a Jets bemutatta, mit fog csinálni a Chargers IRL! Érdemes volt lemaradni minden top elkapóról egy 1. és egy 3. pick ellenében? Válaszolj Jim Harbó!

1/8 Dolphins: Taliese Fuaga, OT
Véletlen lenne-e, hogy amint kiírta Göbi hogy top elkapót keres, Diggset elcserélte a Bills IRL? Vajon Göbi Nick Caserio? Vajon Göbi tudja, hogy ő viszont feltrade nélkül nem fog top elkapót találni?

1/9 Saints: Quinyon Mitchell, CB
Pittman leigazolása után már csak a CB opció maradt.

1/10 Panthers: Dallas Turner, EDGE
Még mindig maradnék az eredeti tippemnél, viszont a Panthers GM Úr helyében elgondolkodnék egy QB picken.

1/11 Jaguars: Terrion Arnold, CB
Most már nem lett olyan egyszerű megtippelni azt az IRL Jags picket. Lehet CB, lehet WR, de aztán az is lehet hogy Higgins vagy Aiyuk fog azzal a pickkel érkezni. Arnold azért klassz játékos, nem kell bánkódni!

1/12 Colts: Troy Fautanu, OT
Ha javult is az OL room, nem annyit hogy itt elkapó legyen a pick.

1/13 Browns: Brock Bowers, TE
A CB hiányt remekül orvosolta a GM Úr, így sima BPA-t választottam ide.

1/14 Jets: Brian Thomas Jr, WR
Jaydennek Mayfieldnek kell a fegyver.

1/15 Falcons: Nate Wiggins, CB
Kedvelem a Yiadom igazolást, de na. Ezzel azért nincsenek megoldva a problémák.

1/16 Packers: JC Latham, OT
Még mindig sok felé lehetne menni, de legyen rendben az a fal Purdynek.

1/17 Broncos: Kool-Aid McKinstry, CB
QB pipa, legyen meg a másik kezdő CB is!

1/18 Chargers: Amarius Mims, OT
Wynn guard, Ekwonu bust felé halad, Mims pedig sérülékeny (de amúgy jó playa).

1/19 Chiefs: Cooper DeJean, CB
Atletikus fehér 1. számú CB? Sign me up!

1/20 Vikings: Jared Verse, EDGE
WR vagy EDGE? EDGE vagy WR? EDGE-t nehezebben lehet találni a későbbi körökben.

1/21 Bears: Jayden Daniels, QB
Én nem tudom hogyan van ő itt, de rá kell menni. Egyszerűen IRL top 5 pickről beszélünk.

1/22 Steelers: JJ McCarthy, QB
A Steelersnek muszáj egy fiatal QB és ha már JJ itt van, el is viszi. Ezzel a kerettel és 3 db top40 pickkel teljesen belefér a kísérletezés.

1/23 Patriots: Byron Murphy II, DL
A Patsnek belefér a BPA és Byron egy pokoli jó játékos.

1/24 Steelers: Ennis Rakestraw Jr, CB
Ezen most se változtatnék. Reach, de az a CB sor rettenetesen néz ki.

1/25 Commanders: TJ Tampa, CB
Égető need, még ha reach is a játékos.

1/26 Giants: Tyler Guyton, OT
A játékos más, a poszt nem.

1/27 Patriots: Adonai Mitchell, WR
OT, WR, EDGE amit látok jönni. Epenesa visszaigazolásával az EDGE room elég telített, így értéken talán az elkapó van.

1/28 Titans: Jackson Powers-Johnson, C
Még mindig center nélkül a csapat.

1/29 Buccaneers: Michael Penix Jr, QB
Fields Pittsburghbe való költözése után IRL csereirányítóval nem lehet a szezont megkezdeni.

1/30 Commanders: Laiatu Latu, EDGE
Sima BPA és a GM Úr azért szeret értékes posztokon (WR room) jó játékosokat felhalmozni.

1/31 Bills: Kingsley Suamataia, OT
Most már fix Tacklet választok a Billsnek guard helyett.

1/32 Jets: Ladd McConkey, WR
Duplázik a Jets. És akkor Jim Harbó, megérte? Egy top elkapó helyett jött egy kiváló OT, 2 nagyon jó WR. QB lett, WR sor most már pofás, a fal kiváló. Chargers way!
több mint 3 éve
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
Sziasztok!

Pár éve már követem az itteni mókát és most hogy felszabadult egy csapat, Dávid rábeszélt hogy szálljak be.
Ha a hangulaton, a játékélményen nem is tudok javítani, rontani semmiféleképpen sem szeretnék.

Itt meg is jegyezném előre, hogy a Tampa top WR szekciójából 1-2 ember magas pickért (értsd: 1-2. kör, mert elit sorról beszélünk) eladó. Szóval, akinek csak egy igazán jó elkapó kéne, privátban keressen!
6 hónapja
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
Shanahan és Purdy aka a perfect match/a match made in heaven.

Peteynek levelem megírom és teljesen jogosan ez egy Purdyt dicsőítő iromány lesz.

Hof TE, hof LT, hof RB, top10 közeli WR (Aiyuk), a legjobb FB a modern érában, Deebo aki ebben a szerepkörben nálunk elit. És Purdy. Igen, majdnem mindenki peak korszakában és igen, talán soha senkinek nem volt ilyen skill állománya de Purdy erősségeiből és eredményeiből ez semmit se von le.

Tavaly azt írtam Purdyről jókor jó helyen. Kinda még tartom, de Purdy ezzel a skillsettel top10 QB. Dávidnak már írtam, hetekkel ezelőtt amikor még itt is mentek a karaték, hogy Purdynek elit traitjei vannak. Purdy nem a karjával fog megverni, hanem a lábával. Purdy ahogy zsebben mozog, ahogy kimozog, fellép, blitzelőt kerül ki és amilyen nyugodt tud maradni a zsebben az elit. Az első 3 hétben egészen mást kért tőle Shanahan és ha a csapat fel is rakott 30 pontokat, Purdy inkonzisztens volt és kissé szenvedett. Kevesebb screen vagy rövid játék volt hívva és sokkal több air yardot kért Shanahan. Ezért volt Purdy bottom 3 cpoe-ban és success rateben.

Viszont Purdy nem elit fejben, nem lát úgy vagy olvas úgy mint ahogy az be van állítva. A Dallas elleni 2 teljesen wtf dobása (0 db elkapó a zónában mégis automatikusan arra dob) után szinte biztos vagyok benne, hogy Purdy az összes playt tudja fejből és a kis jegyzeteit is. Automatizmusai vannak amiket betanult. Ha jól olvasna akkor nem misselné Kittlet többször is 10-20 yard között teljesen üresen.

Itt jön képbe Shanahan. Van egy first read és van egy under in vagy drag a first option alatt és egy safe option. Esetleg a first read mögött egy hasonló útvonalú second párhuzamosan. Ezáltal le kell védekezni Aiyukot aki elvisz minimum 2 embert, alatta Deebo mondjuk akivel megy az lb és egy corner majd safe option CMC személyében. Magyarul Purdy helyzete nagyon meg van könnyítve mint processzor vagy védelem olvasás terén. Purdy pontosan azt csinálja amit Shanahan megad és semmivel sem többet. Akkor vagy kidobja vagy lábon hosszabbít, amivel ez a skill állomány tud mit kezdeni.

Purdy, mint kreátor nem igazán jó, de ebben a systemben jó döntéseket hoz és a ketyegője a többiekével matchel. Pontosnak mondjuk hogy pontos, azért sokszor az elkapók mögé, mellé megy az a laszti de összeszedik (pl Cards ellen Aiyuk 2-szer mentette a fenekét). Plusz szerencséje is van, 10+ TO worthy playből még mindig 0 INT.

Csodálatos Purdy lábmunkája és mozgása, ahogy pressure alatt se pánikol be. Végre a hülye balra kiforgásait is elhagyta. Tud a szemével manipulálni még ha sokszor le is ragad és bámulja az 1. opcióját. Szóval vannak elit traitjei még ha inkonzisztens is. Van egy jó kis feje és ki tudja meddig fejlődik ebben. De említsük meg, hogy ez a csapat 30, 50 yardos screeneket csinál meg 2&12, 3&12, 3&15 és 3&11 szitukban, konzisztensen. 15 yardos screen TD. Nincs még egy ilyen csapat az nfl-ben.
12 hónapja
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
Tampa Bay Bucs offseason

3. évemet kezdtem a játékban, 2-ből 2 PO évet tudhatok magam mögött konkrétan draft nélkül. Első olyan évem volt, mikor minden draft pickemről én döntöttem és nem voltak elcserélve vagy nem voltam kényszerhelyzetbe hozva. Erős csoportban vagyok a Tampával, szóval egyfajta átmenet évnek szánom az ideit. Próbáltam minden nem általam választott játékostól "megszabadulni" (Josh Allen) vagy olyanoktól akiket az elmúlt években megutáltam (JuJu). És persze a hiányposztokat feltölteni.

Hosszabbítás és FA piac

Őszintén hittem abban, hogy Allen aláír 11 millió körül. Karrierszámokban kb Landry számait hozza, aki 10-11 körül írt alá tavaly, így nem is értem ezt a 14 milliót. Természetesen, ha jövőre Allen szerez 10 sacket, meg tudom tartani, de őszintén nagyon kis esélyt látok erre. Dean maradt, aminek rendkívül örülök, mert IRL is maradt a fenekén. Próbáltam stealeket összehozni FA piacon, Armstead szerencsére össze is jött nagyon kedvező áron. Próbáltam safetyt, tight endet vagy linebackert szerezni, de eszméletlen árakon mentek el, főleg a 2. körben így maradt a nyílt licit. Keenum szokásos csere irányítóm visszatért, Osborn nagy sleeperem volt, 3. számú lesz Bourne távozása után. Maliek Collins érkezett betömni a védőfal közepét, Ford és Kazee viszi majd a safety posztot miután mutattak jó dolgokat IRL a szezon közben. McKivitz is sleeperem volt, konkrétan a 49ers kezdő RT-je lesz nálam veterán minimumért. Ezzel úgy indulhattam a draftnak, hogy komolyabb hiányposztnak csak a TE volt tekinthető.

Tradek és Draft

JuJu el, amit leművelt a SB győzelem után számomra hányinger. Volt pár érdeklődő érte, végül a 3. körömet bedobva, kaptam egy 2. kört és ha 650 yardot elér (ami a Patsben simán meglehet) visszakapom a 3. kört is. Allenért volt 1. körös ajánlatom, ami végül meghiúsult, 2.t senki se ajánlott érte (meglepő ennyi cap space-szel a ligában...). Draft napi cserém volt lebeszélve, amit meg is léptem, 17 helyet mentem fel egy 3. körért, ami a JuJu trade miatt belefért.

1/20: Darnell Wright, OT
Őszintén a mockok után reméltem hogy Paris lecsúszik, nem jött össze. Gondoltam, hogy vassadi OT-t akar, ment Mailataért, arra nem gondoltam hogy a Vikings is tacklet visz. Így értéken körbenéztem és Wright lett a kiválasztott. Tudtam, hogy a Bears imádja és ha nem Carter, akkor ő. Addison sokáig kedvencem volt, de teljesen levettem a listámról a combine után. Branch nem atletikus így ha 1/20 kivittem volna tudtam hogy reach lesz (IRL Daxton Hill is épphogy 1. körös lett, így vártam a Branch csúszást). Wright egy baromi jó traitekkel rendelkező OT, a madden nem büntet ha 2 RT-vel állok ki, szóval egyértelműen ő volt a legjobb opcióm. Méreteihez képest atletikus, imádom ahogy kezeit használja, megkerülni senki sem kerülte meg tavaly. Run blockban kell fejleszteni, technikailag főleg és megtanítani üres térben mozogni. Egy igazi killer, a Bearsben jó helyen lesz.

2/9: Sam LaPorta, TE
A trade első sorban Jack Campbell miatt lett volna, de az utolsó héthez közeledve láttam, hogy LaPorta nagyon népszerű a scoutoknál, így vagy vagy szituáció volt. Campbellre esélyem se volt, azt viszont gondoltam, hogy Washington LaPorta előtt megy ki nálunk (hype), így amint ő kiment, mentem is érte. LaPorta egy kiváló tight end, igazi YAC gyáros, seam warrior és sok kiharcolt elhibázott szerelés jellemzi. Őszintén nem értem az ő lehúzását itt-ott, blokkolni is fog, mert akar, megvan hozzá a képessége. Lions IRL, ahol én simán látom a 90 targetet minimum.

2/21: Keeanu Benton, DL
Wisconsin játékos? Sign me up! Ő volt itt az egyértelmű kiszemeltem, futás ellen kiváló, szép mélyen játszik és én látom benne a pass rush potenciált is. IRL Steelers, újabb kezdő.

5/20: Jon Gaines II, OG
Itt azzal kezdeném, hogy ha van valakinek egy sleepere vagy kedvence bármilyen helyen, vigye. Juice Scruggs az én emberem. Körülbelül január óta nézegetem, Shrine bowl, combine, visitek stb. Őszintén én egy jó kezdő potenciált láttam benne, de greedy voltam mondom 6.ban is ott lesz, nem lett. Texans 2. kör, no words. Vassadira ráírtam elcseréli-e, 4. kört nyilván nem adtam volna érte, 2 db 5.t simán. Sajnálom, de sok sikert neki, imádom a játékát. Gaines viszont tudtam, hogy kisebb steal lesz, analitikára hivatkozva vittem, Cardinalsnál simán kezdő lesz az egyik legatletikusabb guard prospect. Ha előbb látom a Scruggs top150, pár helyen top100 boardokat, egyértelműen őt viszem.

6/21: Keaton Mitchell, RB
Első és utolsó UDFA-m. Ravens 1. órában elvitte, nekik el is hiszem. Ráadásul minden futó lejáró Baltimoreban, szóval nincs minden veszve.

7/20: Jovaughn Gwyn, OG
24 éves guard, IRL Falcons. Gyengébb OL roomban rostert foghatott volna.

Összegzés:
Sikerült idénre mélyíteni a csapaton, minden kiszemeltem/kedvencem (Scruggs kivételével) a csapatomban van a draftról. Direkt figyeltem arra, hogy elején fiatal játékosokat vigyek (Wright-LaPorta-Benton 22 évesen nyomja végig az 1. évét). Nagyobb lyuk a csapatban a 2. számú elkapó, a center (Ben Jones visszavonul hamarosan), Bonitto nélkül a 2. edge, egy linebacker és egy jobb safety is kéne, de mindent nem lehet megoldani egy offseason alatt. Ahogy mondtam, egyfajta átmenet, útkeresés az idei év. Hogy pontosan mire gondolok? Justin Fieldsre.
több mint 1 éve
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
Tampa Bay Bucs offseason

Úgy indultam neki a dolgoknak, hogy elsősorban a saját játékosaimat akartam megtartani. Jake Matthews, Taylor Rapp, Nasir Adderley és Jake Bailey hamarosan lejárók lettek volna, szóval ha úgy adódik akkor őket szerettem volna még idén pótolni. Ezenkívül Fields köré rakni egy potens támadószekciót volt a feladat és a védelmet is kicsit erősíteni, de minden azért nem megy 1 offseason alatt.

Hosszabbítás és FA piac

Reiter tavalyi hosszabbítása rendkívül rossz lépésnek nézett ki, így elengedtem a kezét (ahogy irl a csapatok is ezt tették). Rapp és Adderley nagyon sokat kért, ahhoz képest ahogy játszanak, így egy safety megszerzését is felírtam, mint tennivaló. Érkezett Whitehead, aki irl nagyon jó helyre került (Jets, Tartt Saleh kezei alatt nagyon jó játékosnak nézett ki) és rendkívül fiatal. Ragnow FA lett, így ő volt a terv, de Dávid úgy gondolta ő idén nem szarozik a piacon sokat, szóval róla gyorsan letettem. Ekkor osztottam-szoroztam és arra jutottam, hogy Ramczyk behúzható (az egyetem kötelez és szeretem a játékát), így Matthews helyére is meglett a pótlás. Akartam Fieldsnek még egy elkapót, Gallup (mert már egyetemen imádtam) és Keenan Allen volt a 2 kiszemelt. Nem akartam Allennek 5 éves szerződést adni, de muszáj volt. Nem hiszem, hogy 5. évében is nálam lesz (35 lesz), de nála tényező volt hogy kiváló route runner, így idősebb korában is tud hozni egy jó szintet és körülbelül így a 4. évében fog irl lejárni a mostani szerződése, addig pedig segítheti Herbert fejlődését. Reiter távozása miatt még egy centert akartam hozni és a rutinos Ben Jones lett a jelölt, aki irl is hosszabbított a Titánokkal. Még Ingold túlfizetését emelném ki, de egyrészt Wisconsin, másrészt irl Miami, ahol McDaniel játszathatja vele a Juszczyk szerepkört boldogan.

Tradek és Draft

Jake Matthewst elcseréltem egy jövő évi 3. körért (ami lehet egy 2. kör is, de ebben annyira nem hiszek), mivel nem fértem volna be a fizetési sapkába. Majd a saját jövő évi 3. köröm + 2db 4. köröm elcseréltem Dáviddal a 2/32-ért (amit azóta kicsit bánok, de szerettem volna idén draftolni). Majd az 5. végi és 6. végi pickeket beváltottam az 5/1-re és a 6/2-re.

2/32: Nik Bonitto, EDGE
Itt az elsődleges célpontom McBride volt, le is volt beszélve egy csere pár helyet feljebb mentem volna, viszont 2/24 kiment Trey, így tárgytalan volt az egész. Látva hogy a többi TE hol ment ki és irl hova került, nem igazán szomorkodom miatta. Más célpontjaim Nik, Kerby Joseph, Sam Williams és Hall volt. Hall kiment, így a prémium pozícióra esett a választásom és safety helyett jött edge, Nik nálam 2. kör végi prospect volt, Sam Williams meg 3. közepe. Bonitto futás ellen nem igazán jó, mert testfelépítése miatt nem erős. IRL jó helyre került, Denverbe kellett egy pass rusher olb démon. Ott majd kicsit erősítik, mert technikailag és játékszituáció felismerésében viszont csillagos ötös.

5/1: Coby Bryant, CB
Itt Araiza miatt cseréltem fel, de ő 3. körben kiment. Így maradt a csúszó Coby, akit 3. vége-4. körösre értékeltem. Itt még Jake Fergusonon gondolkoztam (Wisconsin), de kellett egy corner. Bryant simán jó 2. számú lehet, annyi hibája van hogy képes az elkapótól 1-2 yardra védekezni, nem marad elég szorosan az elkapóval és a hosszú távú sebessége is megkérdőjelezhető. Kicsit olyan a játéka, mint Moseleynak. Nagy játékot ritkán fog engedni, testfelépítése és a szorgalma megvan. IRL Hawks, ott még be is játszhatja magát.

6/2: Dare Rosenthal, OT
Kisebb pánik move volt, mivel Ferguson, Haskins és Bruss is kiment. Őszintén mástól kaptam a tippet. Üdvözletemet küldöm neki, még UDFA piacon se kelt el.

7/7: Ja'Tyre Carter, OG
Őt mindenképp draftolni akartam, sok csapattól jött pozitív vélemény róla mikor náluk volt visiten. Technikailag sem egy elveszett játékos, fejleszteni kell. IRL Bears lett és ahogy elnézem ott az OL állományt még a végén pályára is fog kerülni.

Összegzés:
Az OL 3 évre előre teljesen megvan, futószekció hibátlan. Elkapóknál Allen, Tiktok Juju és Bourne sor kiváló. Hooper jövője nem néz ki fényesen. A 3-4 védelmem kapott egy újabb pass rushert, ha Dean nem tud maradni, akkor Coby átveszi a helyét, a Whitehead-Rapp duó pedig minimum egy évig rombolhat. A depth pedig a gyengék mentsvára.
2 hónapja
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 372
Nalam pl Fields jobb jatekos mint Purdy. Nem vagyok Purdy ellenes de sztem a Fields gyerek a 49ersbe ugyan ezt a szezont letudta volna hozni. Sztem fontos a kiepitett csapat es lehet hogy elhozzatok Williamst de nem biztos hogy jobb lesz vele. De ne legyen igazam es szurkolok nektek.
balint74
Én pont ebben reménykedek, hogy ha olcsó lesz Fields a 9ers bejelentkezik érte. Na ott megmutathatná mit is tud valójában.
davemayer
Ezt már többször láttam és mindig megmosolyogtató. Purdy már most hatszor jobb játékos, mint Fields valaha lesz. Fields ugyanott tart, mint újoncként. Sokáig tartogatja a lasztit, felesleges sackekbe szalad, lassú fejben, coverage gondjai vannak, nem meri megdobni az emberét, lassú a dobómozdulata, egy slantet nem tudna ütemre megdobni stb stb.

Pont az ellentétje annak, amit a 49ers kér Purdytől. Pont ott lenne király, ahol a legjobban támadják a pálya közepét? Ahol pont Purdy meneküléseivel van életben tartva jó pár play? Ahol ütempasszok sokasága van? Egy fejben erős meg egy fejben gyenge irányítóról van szó. Amúgy volt esélyük draftolni, még Trey Lancet is többre tartották.