GM Lapszemle

9 feliratkozó

14 napja
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 261 — 49ers GM
49ers offseason áttekintő:

Így a 3. FA kör után egy kis posztonkénti elemzés, hogy mit is műveltem idén. Vissza van még a draft persze, de ott az 1/2-re úgyis QB jön, azon kívül meg egy darab 2. körös pickem van érdemben a late rounderek mellett, szóval ott már nem lesz nagy változás. 😊

QB:
2020: Gardner Minshew, Matt Moore, A.J. McCarron, Reid Sinnet (PS)
2021: 1/2, Gardner Minshew, Reid Sinnet (PS)
Sajnos Minshew nem hozta azt, ami a terv volt tavaly, amikor cseréltem érte. Ez szerintem csak részben az ő sara, én továbbra is látnám benne az átlagos kezdőt, de mivel IRL úgyis jön elé Lawrence, én se kísérletezhettem vele tovább. Lesz belőle egy nagyon olcsó, messze átlagon felüli csere. Szerencsére a trade úgy volt kialakítva, hogy így elég sok pickem felszabadult, ezeket, meg sok mást is odalapátoltam a Steelersnek. Sose húztam még top 3-ban, főleg nem QB-t, idén kipróbálom ezt az irányt is. Alex Smith-t szerettem volna még visszahozni, a tökéletes mentor lett volna, de sajnos a Vikings keresztbe tett, ezúton is csókoltatom. Sim szempontból mindegy, de csapatépítési filozófiában nem lett volna rossz némi veterán támogatás az ifjaknak.

RB:
2020: Mark Ingram, Matt Breida, Jordan Wilkins, Justice Hill
2021: David Montgomery, Alexander Mattison, Matt Breida, Jordan Wilkins, Justice Hill
Ingramot nagyon kedveltem, de elfogyott idénre, nem lehetett továbbmenni vele kezdőként, emellett Breida is lefelé ment, Wilkins is csak 1-2 meccsen kapott komoly szerepet, úgyhogy ide kellett némi tehetség injekció. Érkezett trade keretében Montgomery és Mattison is, mindkettő kezdő kaliber képességeket tekintve, még ha Mattison backup is IRL. A maradék trió változatlan, de csak 2 fog belőlük beférni az 53-ba, ezt még eldöntöm.

WR:
2020: Tyler Lockett, Robert Woods, Willie Snead, Dontrelle Inman, Marquez Callaway, Stanley Morgan, (Jamal Agnew)
2021: Tyler Lockett, Mike Williams, Keelan Cole, Scotty Miller, Marquez Callaway, Jamal Agnew
Itt is komoly átalakítás történt, bár ha visszahoztam volna Snead-et, akkor a top 3-mal nem lett volna akkora gond, de kicsit koncepciót akartam váltani. Ezért távozott Woods, aki inkább rövidebb útvonalakon jó, és jött helyette Mike Williams, aki ellenben az elmúlt években a legmagasabb yard per catch mutatóval bír IRL, egy igazi mélységi célpont, ami eléggé hiányzott ebből a sorból. Cole szerintem Snead szintjéhez képest upgrade, Miller egyértelműen az Inman szintjéhez képest, főleg, ha Antonio Brown esetleg nem szerződik vissza a Bucs-ba IRL, Callaway meg Agnew pedig inkább returnerek, akiket egy-egy mélységi játékra fel lehet zavarni a pályára.

TE:
2020: Jonnu Smith, Hayden Hurst, Jack Doyle
2021: Jonnu Smith, Hayden Hurst
Smith és Hurst is egész jó évet zártak, bár előbbi sérült volt időnként, de IRL kapott egy masszív szerződést New Englandben, remélem, csinálnak belőle egy Gronk lightot. 😊 3. TE-nek nem fizetünk 3 millió felett, ezért távozott Doyle, majd valami cserét még kukázom.

OL.
2020:
kezdők (RT-LT): La'el Collins, Larry Warford, Mitch Morse, John Miller, Kolton Miller
cserék (RT-LT): James Hurst, Phil Haynes, James O'Hagan, Evan Boehm, Josh Wells
2021:
kezdők (RT-LT): Bobbie Massie/Jermaine Eluemunor, Connor Williams, Mitch Morse, John Miller, Kolton Miller
cserék: Bobbie Massie/Jermaine Eluemunor, Larry Warford/Phil Haynes, Billy Price, Nick Allegretti, Billy Turner
A fal jobb oldala került kicserélésre, Collins egészségesen top 10 RT, de kihagyta az egész szezont és brutál magas volt a fizetése, így sajnos tőle meg kellett válni. Warford egyelőre kérdőjel, hogy egyáltalán fog-e még focizni, de vet.minért meg kellett próbálni, ellenben kellett egy kezdő, aki Connor Williams lett. A kezdő RT posztért jött még Eluemunor, aki tud versenyezni Massie-vel, nyilván a győztes se lesz egészséges Collins szint, de a 12 milliós fizetése helyett Massie, Eluemunor, Williams, Turner és Price összesen keresnek 7,5 milliót, szerintem ez elfogadható kompromisszum. A jobb oldal mellett még a cseresorra kellett egy alapos frissítés, a két tackle még rendben volt, csak FA-k lettek, viszont a belső 3-as pályára sem lépett tavaly, helyettük érkezett Allegretti és Price, de Eluemunor és Turner is tud guardot játszani, ha kell.

DI:
2020: Linval Joseph, Star Lotulelei, Foley Fatukasi, Xavier Williams, Renell Wren
2021: Dalvin Tomlinson, Linval Joseph, DeShawn Williams, Foley Fatukasi, Renell Wren
Egy újabb poszt, ahova komoly befektetés érkezett, kellett is. A tavalyi sorból Joseph és Fatukasi jó szezont hoztak, de kezdő párosnak kevésnek éreztem őket, mögöttük meg csak run stopper malacok és egy vak draft pick dekkolt. Ehhez képest jött Tomlinson, aki elit run stopper teljesítmény mellett tavaly már pass rush terén is mutatott életjeleket. Futás ellen szép páros lesznek Joseph társaságában középen, passing down esetén meg jöhet Fatukasi vagy Williams, utóbbi is egész jó szezont zárt Denverben.

ED:
2020: Trey Flowers, Brandon Graham, Stephen Weatherly, Benson Mayowa, Vince Biegel
2021: Trey Flowers, Brandon Graham, Kerry Hyder, Deatrich Wise, (Anthony Barr)
A kezdő páros adott volt, egyik se egy Bosa szint, de mind futás ellen, mint pass rushban erősek, nincs okom panaszra. A cseresor atomra lett turbózva ráadásul, mind Hyder, mind Wise kezdő minőség. Remélem, jövőre az egyikőjük legalább belenő a kezdő szerepkörbe, és akkor az egyik drágább DE-t le tudom váltani.

LB:
2020: Joe Schobert, Benardrick McKinney, Cody Barton, Blake Cashman, Hardy Nickerson, David Mayo, Darius Harris, Scoota Harris
2021: Roquan Smith, Joe Schobert, Anthony Barr, Cody Barton, Blake Cashman, Nathan Gerry, Darius Harris, Scoota Harris
Itt is egyértelmű az előrelépés. Tavaly McKinney volt középen, idén megy oda Schobert, a szélre pedig Schobert helyére Roquan Smith, aki sebességben elég sokat tud hozzátenni a front sevenhez, pass rushban is odaér, szóval neki örülök. A túloldalon Barr meg mehet irányítót kergetni, azért egy jó DC kezében ez a front seven rejt annyi variációs lehetőséget, amit nehéz lehet a támadóknak lereagálni. A Barton-Cashman-Gerry cseresor is előrelépés a Cashman - Nickerson - Mayo trióhoz képest, a két fiatal Harris meg tavaly már pályára került IRL, hátha valamelyik még felnő egy csere szintre jövőre.

CB:
2020: Chris Harris, Logan Ryan, Tre Herndon, Holton Hill, Jamal Agnew
2021: Xavier Rhodes, Bradley Roby, Sidney Jones, Tre Herndon, Holton Hill
A tavalyi sort hagyjuk, Harris elfogyott, Ryan inkább FS lett (nálam is megy oda, ott átlag feletti lesz), a többiek meg depth töltelék. Idén komolyan költöttem ide trade és FA formájában is, így van 2 jó kezdőm (Roby is az, ha nem 1st CB, Rhodes meg egészen újjáéledt a Coltsban), Jones ideális 3. számú, és azzal, hogy Herndon és Hill egyet hátracsúsznak a DC-n, szintén a helyükre kerülnek nagyjából.

S:
2020: Adrian Phillips, Xavier Woods, Rodney McLeod, Will Harris
2021: Adrian Phillips, Logan Ryan, Josh Jones, Darian Thompson, Will Harris
Phillips az egyik kedvencem, bazi olcsó is, örülök, hogy nálam van. Ryan átkerült FS posztra, ami nem is baj, mert Woods szerződése lejárt, így az átlag feletti kezdő duó adott. McLeod-ot szívesen megtartottam volna, de 3,7 millió dollárt nem ért a cserepadon, jövőre úgyse hosszabbítottam volna vele, így meg lett idén némi extra cap space, ahova tudtam előrehozni pénzeket a jövő évről. A cseresor nem túl acélos, de legalább van benne kezdő tapasztalat bőven, sokat remélem nem lesznek pályán.

ST:
2020: Lutz, Dickson, Hennessy, Agnew, Callaway, Hill
2021: Lutz, Dickson, Hennessy, Agnew, Callaway, Hill
Top 5 rúgó, top 5 punter, top 3 returner, ennél nem kell jobb spec.team.

Összegzés:
QB: egyelőre stabilnak mondanám, tavaly ilyenkor Minshew is ígéretes volt, nyilván az 1/2 is az lesz, csak váljon be
RB: ++ (Ingram helyett Montgomery + Mattison, nem kérdés)
WR: + (Woods - Williams csere talán kicsi veszteség megbzhatóságban, de új dimenzió a támadójátékban, Snead + Inman helyett Cole és Miller egyértelmű upgrade)
TE: stabil, névsorra változatlan, Smith és Hurst is fejlődött, de Doyle helyett valami nyomi lesz a 3.
OL: a kezdősor talán gyengült, legalábbis tavaly ilyenkor a Warford-Collins jobb oldal erősnek tűnt, aztán ketten együtt egy snapet nem játszottak egész évben. A mélység javult, a többi meg majd kiderül a gyakorlatban.

DI: +, minőségi előrelépés Tomlinson és Williams is, Fatukasi meg kezd belenőni az NFL kabátba
ED: stabil, a cseresor sokat javult, a kezdőknek viszont volt már jobb szezonja
LB: +, McKinney helyett Roquan Smith hatalmas upgrade, és Barr is jó lehet egy pass rusher LB szerepre.
CB: ++, a depth chart top 3 játékosa jobb, mint a tavalyi legjobb
S: stabil, a Woods-Ryan csere kis előrelépés, de McLeod távozása azért visszaveti a variációs lehetőségeket.
ST: stabil

Szubjektív benyomás:
Szinte minden évben PO-ba mentem eddig a játékban, top 10-ben asszem sose draftoltam, innen baromi nehéz kitörni és megtenni az utolsó lépést. Két opció volt lehetséges, vagy egy Watson-féle trade egy bizonyított, de brutális szerződésű top franchise irányítóra, vagy egy all-in jellegű feltrade egy olyan drafton, ami irányítóban elég erősnek tűnik. Az IRL 1/3-hoz képest még nem is volt annyira drága a feltrade... 😊 Sajnos az 1/1-re nem volt drafttőkém, nyilván Lawrence lett volna az ideális, de így legalább megvan az izgalom, hogy jól választok-e. 😊
Azt gondolom, ha feltesz az ember szinte mindent egy újonc QB-ra, akkor azt valahogy így kell csinálni. Kellően agresszív voltam a piacon, de nem fizettem túl senkit,
Az offense tele van átlagnál jobb kisegítő személyzettel (Montgomery, Mattison, Lockett, Williams, Cole, Miller, Jonnu Smith, Hurst), vagy egy átlag feletti LT, C és RG, talán egyedül a RT poszton lehet kötözködni, bár átlagos kezdő ott is van. Nyilván egy Hopkins-féle top 3 WR biztos jól jönne, vagy egy Kelce/Kittle, de a 2 extra helyett a masszív átlag feletti szerintem nem rossz arány, így legalább nem kell az egész évet végigizgulni, hogy kiesik-e a 16 milliós elit WR/TE, hanem mindenkit tudok pótolni.
A defense szerintem acélos lett, ez ellen a front seven ellen baromi nehéz lenne IRL játszani, a DL tulajdonképpen 50-50%-os snapszámmal játszva ki tudna állítani két kezdő sort, úgyhogy valódi meccsen még a 4. negyedben is mennének, mint a mérgezett egér, tele van flexibilis játékosokkal, akik szituációtól függően tudnak kívül/belül is játszani. Mögöttük Schobert ugyan nem elit, de egy nagyon jó agyú és szellemiségű LB, mellette Smith egy univerzális top LB, Barr meg extra pass rusherként a DL mögött fog tudni aprítani. A secondary azért ennyire nem kiugró, de a tavalyihoz képest sokat javult, egy éven belül ennél többet nehéz elérni szerintem.
Mindezt úgy, hogy nem az összes szerződésem brutál backloaded, a két top igazolás (Tomlinson, Williams) idén és jövőre elviszi a pénze nagyobb részét, utolsó 2 évük már 7 milliós, tehát a 3. évben már 2,8 mn DM mellett kitehető bármelyik, ha gond lenne. A többi szerződés is korrekt, szóval ha elütne a villamos, akkor az utódom nem rokkanna bele a takarításba. Még 2 szerződést előre is struktúráltam, így ha jövőre Graham és Joseph véletlenül kivágásra kerülne, akkor ezen is spóroltam közel másfél millát az előrehozással.

Most már csak azt kellene kitalálnom, ki legyen az 1/2. 😀

1 hónapja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 14 690
Mock az első FA kör után

Washington Football Team (CAR) Trevor Lawrence, QB, Clemson
San Francisco 49ers (PIT) Justin Fields, QB, Ohio State
Miami Dolphins (IND via WAS) Zach Wilson, QB, BYU
New Orleans Saints Penei Sewell, OT, Oregon
Chicago Bears Micah Parsons, ILB, Penn State
Baltimore Ravens (TB) Kyle Pitts, TE, Florida
Washington Football Team Kwity Paye, EDGE, Michigan
Cincinnati Bengals (BUF) Christian Darrisaw, OT, Virginia Tech
Pittsburgh Steelers (LV) Ja’Marr Chase, WR, LSU
Dallas Cowboys Patrick Surtain Jr., CB, Alabama
Philadelphia Eagles Rashawn Slater, OL, Northwestern
Miami Dolphins (MIA via WAS) Gregory Rousseau, Edge, Miami
Detroit Lions Caleb Farley, CB, Virginia Tech
Baltimore Ravens Jaycee Horn, CB, South Carolina
Tampa Bay Buccaneers (CLE via BUF) Trey Lance, QB, North Dakota State
Los Angeles Rams Jaylen Waddle, WR, Alabama
Jacksonville Jaguars Mac Jones, QB, Alabama
Minnesota Vikings DeVonta Smith, WR, Alabama
New York Jets Alijah Vera-Tucker, G, USC
Kansas City Chiefs Rashod Bateman, WR, Minnesota
Arizona Cardinals Samuel Cosmi, OT, Texas
Tennessee Titans Asante Samuel Jr., CB, Florida State
Washington Football Team (HOU) Christian Barmore, DL, Alabama
Seattle Seahawks Jayson Oweh, Edge, Penn State
New England Patriots Jeremiah Owusu-Koramoah, LB, Notre Dame
Los Angeles Chargers Zaven Collins, LB, Tulsa
Pittsburgh Steelers (SF) Najee Harris, RB, Alabama
New York Giants Jalen Mayfield, OT, Michigan
Atlanta Falcons (DEN) Terrace Marshall Jr., WR, LSU
Green Bay Packers Jaelan Philips, EDGE, Miami
Atlanta Falcons Travis Etienne, RB, Clemson
Cincinnati Bengals Trevon Moehring, S, TCU
1 hónapja
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 88
1/1 Washington: Lawrence, QB
You did it. You crazy son of a bitch, you did it.

1/2 San Francisco: Wilson, QB
Aki cserél Minshewért, az tuti kockáztatni fog itt is.

1/3 Miami: Fields, QB
Maradt a lepattanó.

1/4 New Orleans: Chase, WR
A Jefferson trade megmutatta, hogy skill player > falember.

1/5 Chicago: Sewell, OT
BPA.

1/6 Baltimore: DeVonta Smith, WR
Lehetne Pitts is, de Herndon még kap 1 évet bizonyítani.

1/7 Washington: Pitts, TE
Tovább épül az elit offense.

1/8 Cincinnati: Waddle, WR
Lecseréli HOF Jeffet Waddlere, ő tudja.

1/9 Pittsburgh: Lance, QB
Carr trade után nem is lehet kérdés.

1/10 Dallas: Rousseau, EDGE
A dallasi GM helyében vagy fel vagy le próbálnék mozogni, így maradt a BPA.

1/11 Philadelphia: Darrisaw, OT
Mint egy falat kenyér, annyira kell a falba Darrishaw.

1/12 Miami: Slater, OT
Meg kell védeni Fieldset, a fal romokban. Jön Slater, aki vagy guard vagy tackle poszton fog elit játékot nyújtani.

1/13 Detroit: Farley, CB
Sok felé indulhat a Detroit, a választás pedig a legjobb cornerre esett.

1/14 Baltimore: Parsons, LB
BPA, Bobby Wagner helyettese. Surtain is csábító opció, de itt már nem lehet Parsonst bent hagyni.

1/15 Tampa Bay: Surtain, CB
A Tampa viszi az egyik kedvenc játékosát, amúgy is szereti az Alabama játékosokat.

1/16 LA Rams: Koramoah, LB
Baun nem igazán játszik, így duplázás történik. Még Bateman lehetne itt csábító opció.

1/17 Jacksonville: Paye, EDGE
Mindenkire nem fog telni, hiába a 62 milla cap space. Horn lehet még B opció.

1/18 Minnesota: Bateman, WR
Marad otthon.

1/19 NY Jets: Cosmi, OT
Az utolsó szvsz ígéretes tackle, aki már 1. évében beuralhatja a posztot.

1/20 Kansas City: Mac Jones, QB
QB nélkül nem lehet.

1/21 Arizona: Barmore, DL
Az a Clark szerződés valamikor még fájni fog. Barmore fogja ezt a fájdalmat enyhíteni.

1/22 Tennessee: Horn, CB
Hiányposztra a bent maradt egyik legjobb játékos.

1/23 Washington: Etienne, RB
Lesz jó pár futó az FA piacon, de a Washington megengedheti magának, hogy itt elvigye Etiennet. Elit offense.

1/24 Seattle: Vera-Tucker, OG
Megint csak egy boldog GM, akinél a BPA és a hiányposzt kezet foghat.

1/25 New England: Trask, QB
QB vagy Safety? Ryan örököse megérkezik.

1/26 LA Chargers: Moehrig, S
Matyi mehet, Kelcere marad pénz.

1/27 Pittsburgh: Jaelan Phillips, EDGE
Itt nem lehet őt bent hagyni, ráadásul Ford pénzét így másnak is oda lehet adni.

1/28 NY Giants: Humphrey, OC
Nem volt center, most már van.

1/29 Atlanta: Leatherwood, OT
Mindenkit nem biztos hogy meg tud tartani, így bebiztosítja magát.

1/30 Green Bay: Collins, LB
Cunningham pótolva.

1/31 Atlanta: Toney, WR
EDGE vagy Corner is jöhetne, de Toneyt nem szabad itt bent hagyni mikor csak egy Landryje van az embernek.

1/32 Cincinnati: Najee Harris, RB
Montgomery ment, Harris jött.

Szerkesztette: labo7
1 hónapja
tenorx 10 681 — A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene

The Buffalo News: Sikerült a mai igencsak mozgalmas nap után megszólaltatnunk tenorx-ot, a Buffalo Bills GM-jét. Első kérdésként rögtön az merült fel bennem, hogy Ön utálja az első körös pickeket? Vagy úgy döntött, hogy idén és jövőre spórolunk egy kicsit a scoutingon?

tenorx: Nem tagadom, szemöldök felhúzós tradek történtek a mai nap során, hiszen három első körösünk is gazdát cserélt többek között (szerk.: az idei 1/8 és 1/15, illetve a jövő évi első körös). Az utóbbi évek tudatos építkezésének köszönhetően úgy éreztem, hogy ez az a szezon, ahol Josh Super Bowlba tudja vezetni a gárdát.

The Buffalo News: Meséljen kicsit a célpontokról, miért pont ők lettek a kiszemeltek?

tenorx: Az elkapó poszt évek óta nagy gyengepontja a csapatnak - és ezzel persze nem Michaelt szeretném megsérteni - de szükségünk volt oda erősítésre. A fél ligánál érdeklődtünk, hogy ki milyen áron lenne hajlandó cserélni top elkapót. Végül hosszas mérlegelés után arra jutottunk, hogy Justint szeretnénk megszerezni. Egyrészt nem titok, hogy tavaly is ő volt a célpontunk az 1/24-es picken, ahonnan végül le kellett cserélnünk. Másrészt historikus szezont futott, abszolút hozza azt, amit láttunk benne a draft előtt. Igazi első számú elkapónak gondoljuk hosszú távra a csapatnál. A kiválasztásában a játéka mellett közbejátszott az is, hogy rendkívül kedvező szerződésen tudjuk még a csapatnál tartani több évig. Ez lehetőséget ad nekünk, hogy ezekben az években még tudjunk erősíteni a csapaton - így nyitva hagyva a Super Bowl ablakunkat.
Montez és Fred mindketten a Tampától érkeztek - itt hallotunk egy fülest, hogy a GM hajlandó lenne a megfelelő áron megválni tőlük - itt azonnal tudtam, hogy lépnünk kell. Rendkívül erős volt már így is az idei keret, de úgy éreztem, hogy egy tehetséges, fiatal pass rusher Bradley másik oldalára a csapat javára válna. A linebacker sor az elkapók mellett a csapat másik gyengesége volt, így ide mindenképp tervezve volt erősítés - így a liga egyik legjobb linebackerének elhozata majdhogynem nobrainer volt. Persze sokat kellett értük fizetni, de egyrészt az értük adott pickekből tudtunk volna hozzájuk hasonló játékost hozni? Mint bizonyára tudja, az első körökben is lutri egy kicsit a draft, emellett pedig a mi Super Bowl ablakunk most van nyitva, instant impact játékosokra volt szükség.

The Buffalo News: Tehát idén kimondott cél a Super Bowl?

tenorx: Azt hiszem ezzel a kerettel bármi más csalódás lenne. Természetesen tele van a liga tehetséges csapatokkal, de úgy érezzük, hogy a rosterünk tele van elit játékosokkal, és a mélysége is megfelelő.

The Buffalo News: Tud már esetleg valamit a tervezett depth chartról?

tenorx: Nyilván, ez a munkám. Viszont ez még rengeteg dologtól függ, hiszen tervben van több szerződés hosszabbítás még idén, a free agencyn is tervezünk munkálkodni, és akkor a draftról még szó se esett.

The Buffalo News: Mondjuk a drafton így nem sok dolga lesz.

tenorx: Valóban nem választunk túl sokat, azonban így is van még egy második körösünk - bár a kör végén, illetve két harmadik körösünk. Itt szeretnénk azért még jó játékosokat választani 😊

The Buffalo News: Köszönöm az interjút, és sok sikert akkor a free agencyhez és a draftra készülhez!

Szerkesztőségünk az interjú után egy meg nem nevezett belsős forrásból a következő tervezett depth chartot kapta


Szerkesztette: tenorx
1 hónapja
Löfli Jacksonville Jaguars Ohio Bobcats 14 900 — ellenIktriad


Friss interjú GM Löflivel a Ryan-trade után

The Denver Post: Ma reggel érkezett a hír, hogy Matt Ryan irányító érkezik a Broncoshoz két jövő évi pickért, meséljen a csere részleteiről.

GM Löfli: A tavalyi konfdöntőig tartó menetelés miatt úgy éreztem, már csak egy jó QB-ra vagyunk a Lombardi-trófeától, ezért egész holtszezonban aktívan érdeklődtem a veterán irányítók iránt, Stafford még drágább lett volna, Carrban nem hittem annyira, plusz pár órával korábban őt is elcserélték, végül maga Bill Spigochick, a Patriots GM-je keresett meg nem is olyan régen, hogy érdekel-e Ryan. Viszonylag gyorsan nyélbe ütöttük az üzletet, bár Ryan nagy szerződése miatt próbáltam rásózni szarabbnál szarabb játékosokat, de végül csak a két jövő évi picket küldtük New Englandbe.

TDP: Két évig nincs első két köre a csapatnak, nem gondolja, hogy ez egy picit felelőtlen csapatépítés?

Löfli: A "felelőtlen" a középső nevem. Nézze, szereztünk célpontokat Ryannek, Adam Thielent is csere során hoztuk ide, Robby Anderson remek igazolás volt, van két fiatal elkapónk is 3.-4. számú WR-nek, Noah Fant ügyes kis tight end, Dobbins és Dillon remekül fogja kiegészíteni egymást, egyedül guard poszton kell még erősítés.

TDP: Nem gondolja, hogy Ryan 19,5 milliós szerződése miatt nem lesz lehetősége tovább erősíteni a csapaton, hogy fog a két fontos szabadügynökével hosszabbítani?

Löfli: Van még pár trükk a tarsolyomban. (kacsint) Ha Williams és Ramsey aláír, nem lesz hiányposzt a csapatban, a maradék cap space-t és draftpicket pedig lehet a csapat mélyítésére használni.

TDP: Mikor kinevezték, még Big Ben volt az irányítója, őt viszont bagóért elcserélte. Nem lett volna jobb őt megtartani, és köré építeni egy támadósort?

Löfli: Utólag mindig okos az ember, nem igaz? Amikor átvettem a csapatot, tele voltunk borzalmas játékosokkal, akiknek óriási volt a fizetése, egyszerűbb volt újjáépíteni a rostert. Igaz, Rosenből nem lett The Rosen One, ahogy a telefonkönyvemben el volt van mentve a száma, de rajta kívül egész jól sikerült draftolni az elmúlt pár évben, és most értünk el odáig, hogy egy veterán irányítóval két évig win-now módban legyünk.

TDP: És mi lesz ha a következő két évben nem sikerül az áhított Super Bowl győzelem?

Löfli: Mi lenne? Ez csak egy játék, nem?

TDP: Ez magának játék?

Löfli: Miért, magának mi?

TDP: Nekem ez az életem, ebből tartom el a családomat, ebből fizetem a jelzálogot. De ha maga szerint ez csak játék, én ebben nem akarok részt venni...

Löfli: Maga szerint ki írja a kérdéseket és a válaszokat?

TDP: öööö...


Az interjú a koronavírus miatt Zoomon keresztül zajlott.


https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
No risk it, no biscuit!
Don't blink!
2 hónapja
Heisman Denver Broncos Oregon Ducks 11 781 — Bears GM / Darts - Nathan Aspinall
The Washington Post Breaking News!
A Washingotn Black Hydras csapatának GM atyaúristene, Mr. LaDainian Tomlinson exluzív interjút adott a mai nap, melyben bejelentette, hogy egy út van, az előre! Csapatot kell építeni a PO-ra, és erre csak egyetlen személyt talált alkalmasnak, aki már bizonyított a csapatépítésben világszerte: Mr. Peter Várhidi veszi át 2021-ben a Head Coach feladatokat! Tomlinson úr nem kért kommentárt a médiától és távozott a sajtószobából.
Kifelé menet annyit tett hozzá: Fuck yeah, miénk a győzelem!


BREAKING NEWS!!! Trevor Lawerence azonnal reagált!
Trevor Lawrence twitteren reagált a Chargers új főedzőjének a kinevezésére, és mint írta: "Nagy örömmel olvastam a hírt, hogy egy ekkora legenda az NFL-be érkezett. Csak Várhidivel képzelem el a jövőt, nála szeretnék játszani, nagyon felnézek rá, sokat tanulhatnék tőle! A Chargersben akarok játszani!"
Chargers LT
A Kaposvári Rákóczi és a Szerencsejáték Zrt egyelőre nem kommentálta a hírt.
ljambrik
A Paks is aggódva figyeli a hírt, hogy egyre több tehetséges edzőt visznek Magyarországról el az NFL-be, ugyanis Bognár György után érdeklődik a Las Vegas Raiders

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Players : Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante / NBA : Mavericks [Doncic, Porzingis]
NHL : Ducks / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc Marquez
NASCAR : #22 Joey Logano, #11 Denny Hamlin, #9 Chase Elliott
Cycling : Quintana, Cras, Pogacar / Figure Skating : Zagitova & Medvedeva
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Ricky Evans, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz
Euroleague : Valencia Basket
2 hónapja
ljambrik Dallas Cowboys Purdue Boilermakers 388
The Washington Post Breaking News!
A Washingotn Black Hydras csapatának GM atyaúristene, Mr. LaDainian Tomlinson exluzív interjút adott a mai nap, melyben bejelentette, hogy egy út van, az előre! Csapatot kell építeni a PO-ra, és erre csak egyetlen személyt talált alkalmasnak, aki már bizonyított a csapatépítésben világszerte: Mr. Peter Várhidi veszi át 2021-ben a Head Coach feladatokat! Tomlinson úr nem kért kommentárt a médiától és távozott a sajtószobából.
Kifelé menet annyit tett hozzá: Fuck yeah, miénk a győzelem!


BREAKING NEWS!!! Trevor Lawerence azonnal reagált!
Trevor Lawrence twitteren reagált a Chargers új főedzőjének a kinevezésére, és mint írta: "Nagy örömmel olvastam a hírt, hogy egy ekkora legenda az NFL-be érkezett. Csak Várhidivel képzelem el a jövőt, nála szeretnék játszani, nagyon felnézek rá, sokat tanulhatnék tőle! A Chargersben akarok játszani!"
Chargers LT
A Kaposvári Rákóczi és a Szerencsejáték Zrt egyelőre nem kommentálta a hírt.
2 hónapja
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 8 520 — Jedi Master
The Washington Post Breaking News!
A Washington Black Hydras csapatának GM atyaúristene, Mr. LaDainian Tomlinson exluzív interjút adott a mai nap, melyben bejelentette, hogy egy út van, az előre! Csapatot kell építeni a PO-ra, és erre csak egyetlen személyt talált alkalmasnak, aki már bizonyított a csapatépítésben világszerte: Mr. Peter Várhidi veszi át 2021-ben a Head Coach feladatokat! Tomlinson úr nem kért kommentárt a médiától és távozott a sajtószobából.
Kifelé menet annyit tett hozzá: Fuck yeah, miénk a győzelem!


BREAKING NEWS!!! Trevor Lawerence azonnal reagált!
Trevor Lawrence twitteren reagált a Chargers új főedzőjének a kinevezésére, és mint írta: "Nagy örömmel olvastam a hírt, hogy egy ekkora legenda az NFL-be érkezett. Csak Várhidivel képzelem el a jövőt, nála szeretnék játszani, nagyon felnézek rá, sokat tanulhatnék tőle! A Washingtonban akarok játszani!"

Szerkesztette: Chargers LT

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
2 hónapja
Farky Indianapolis Colts 8 056 — ॐ & ℧

Hungarian Indianapolis Colts Fan Club I'll always be a Colt. Always. That will never change. - Peyton Manning
2 hónapja
adam8 Houston Texans Ole Miss Rebels 2 520 — The Last Dance
Utolsó szezonjára készül a Rams magyar származású GM-je - az nfl.com-nak nyilatkozott a rutinos szakember

nfl.com: - Érdekes hírek kaptak szárnyra az utóbbi napokban az NFL berkeiben, mit szól hozzájuk?
adam8: - Avasson be, én nem hallottam semmit.

nfl.com: - Egyes beatwriterek Kalifornia-szerte cikkeznek arról, hogy lemondásra készül.
adam8: - Ugyan-ugyan, sok mindent mondtak rólam, nem csak az újságírók, de maguk a GM-kollégák is az elmúlt évtizedben. Miért mondana le valaki, aki évről-évre, éles szemmel szerez jó ár/értékű szabadügynököket. Sztárokat éppúgy, mint hatásos cseréket.

nfl.com: - Kiváló FA-igazolások, hát igen, hirtelen egyet se tudok megnevezni.
adam8: - Én se, hogy b***ná meg, de a 2010-es rookie szezonomban a Redskinsben elértem, hogy létrehozzanak egy rólam elnevezett FA-szabályt.

nfl.com: - Akkoriban volt az, hogy a fél ligát leszerződtette veteránminimumért, akkor is, ha kevesebb végtagjuk volt, mint az anatómia-könyv kérné.
adam8: - Az az (nevet).

nfl.com: - Volt egyéb szabály, amivel honorálták a munkásságát?
adam8: - Igen, a trade-ek felülvizsgálatához köze volt a stábom által nagy potenciálú irányítónak látott, Rex Grossman megszerzésének.

nfl.com: - Ezért nem hibáztathatja magát, 2010-ben senki sem tudhatta, hogy Rex nem lesz a Hall of Famer irányítók egyike.
adam8: - A draft azért jobban ment.

nfl.com: - Szerettem is volna rátérni, karrierje első draftjának hetedik körében viszont kihúzott egy HOF esélyest.
adam8: - Igen, Antonio [Brown – a szerző.]. Hihetetlen alázatos játékosként ismertem meg, és karrierje legfényesebb éveit töltötte a kezeim alatt, ezidáig egyetlen aranygyűrűm [2014] egyik fő letéteményese volt.

nfl.com: - Von Miller egy másik ékköve volt annak a csapatnak, őt egy évvel Brown után draftolta.
adam8: - Az egyik legjobb, aki valaha a csapatomban volt...na de a Ramsben [2016-] legalább annyi jó játékost draftoltam, mint a Skinsben.

nfl.com: - A rookie Justin Herbert, akit tavaly az 1/26-os pickkel láncolt a csapatához, mindenképp hatalmas dolgokra hívatott.
adam8: - Ez így van, ha egyszer felállok ebből a székből, az utódom irigylésre méltó helyzetben lesz, hiszen egy ilyen potenciálú fiatal irányítója lesz, ráadásul a csapat számára nagyon előnyös szerződéssel. De Justin mögött egyelőre csak egy – kiváló – szezon áll, vannak azonban draftoltjaim, akik már több éve konstansan remek teljesítményt nyújtanak, mint Zeke Elliott, vagy a 2. kör elején draftolt TJ Watt – aki sajnos már a Falconst erősíti.

nfl.com: - Impresszív névsor, gondolom, ha egy játékost kéne kiemelni, akinek legtöbbet köszönhet karrierje során, közülük választana egyet.
adam8: Nagyon nehéz kérdés, de nem egészen. Ha egy nevet kellene mondjak, az Drew Brees, akit 10 éve egy kockázatos franchise tag-match keretében, két első kör árán hoztam el a Redskinsbe… majd az egy éves pihenőm után egy 2. körért a Ramsbe, a franchise-aim arca.

nfl.com: - Micsoda játékos! Hát igen, az nem egy klasszikus trade volt, de sokan azt mondják jó irányítót nem lehet csere keretében megszerezni. Erről mit gondol?
adam8: - Nem teljesen értek egyet. Hadd meséljek egy történetet. Néhány éve - a Brees utódjának szánt - Mitch Trubiskyt egy 1/13-as pickért cserébe a legnagyobb riválisomhoz, Braxa csapatába cseréltem. Nagyon szurkoltam Mitchnek, hogy beváltsa a hozzáfűzött reményeket…na, de így se rossz – mosolyodik el a GM.

nfl.com: - A GM-ek időnként kockázatokat vállalnak, mely vagy bejön vagy nem. Önnek csak 2 szezonja volt a tízből melyet elit irányító nélkül töltött, mit javasolna a jelenleg QB-krízissel küzdő kollégáknak.
adam8: - Nos én már, amit szerettem volna, elértem. Megannyi csoportgyőzelem, főcsoportdöntők, SuperBowl vereség és győzelem, így szívesen adok tanácsot a fiataloknak. Ez a szakmai portál nagy segítségükre lehet a QB-kérdésben.

nfl.com: - SuperBowlt akart veszíteni?
adam8: - Akart a nyavalya, és máig nem értem, hogy bő két éve a 3. számú irányítóm miért passzolt a nagydöntő utolsó játékában, 6 pontos előnynél…

nfl.com: - Picksixet..
adam8: - Nos igen, a sors akarata volt. A szakmailag kifogástalan kollégám, Iktriad, így a csúcsra juthatott, örülök a sikerének, de jobban örültem volna, ha a segítségem nélkül sikerül – temeti kezébe az arcát a veterán GM.

nfl.com: - Lesz-e második aranygyűrűje mit gondol?
adam8: - Offseasonben minden csapat SB-esélyes, mindazonáltal a sors ajándéka lenne, ha az utolsó szezonomban beesne még egy bajnoki cím.

nfl.com: - Lebukott, utolsó szezon, szóval akkor tényleg ennyi volt?
adam8: - Hehe igen, ennyi. Örülök, hogy 11 szezonon keresztül részese lehettem egy kiváló GM-körnek, néhány kritikust megcáfolhattam, sok trash-talkban részt vehettem, izgalmas játszmáknak lehettem a részese, és rengeteg dolgot tanulhattam, őszintén kívánok minél több sikert a régi és új GM-kollégáknak... de csak 2022-től, 2021-ben a Ramsem még lenyom egy utolsó hajrát, ahol remélhetőleg mindenkit félre tudunk lökni az útból.

nfl.com: - 30 perce beszélünk és most ledobja ezt az atombombát, pedig már tényleg beleéltem magam, hogy még sokáig az NFL részese lesz Ön. Mit üzen azoknak, akik hozzám hasonlóan sokkban vannak most?
adam8: Az élet úgy hozta, hogy egy egészen más területen fogom kamatoztatni a GM-játék során elsajátított dolgokat 2022-től, köszönetem jeléül egy videoüzenettel búcsúzom.

2 hónapja
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 14 668
TÉVHITEK, SZTEREOTÍPIÁK ÉS TÚLREAGÁLÁSOK MOCK DRAFTJA

Figyelem! A következő mock draft a prospectekről eddig kialakult közvéleményen, különféle tévhiteken és sztereotípiákon alapszik, NEM a szerző saját véleményén és prospect rangsorán. Bármilyen hasonlóság a játékosokról alkotott saját véleményemmel és az egyelőre csak alakulóban lévő rangsorommal pusztán a véletlen műve. Vigyázat! Az iromány nyomokban iróniát és szarkazmust tartalmaz.

1/1. Carolina Panthers: Trevor Lawrence, QB (Clemson)
Lawrence minden idők legjobb QB prospectje, sőt mi több Luck óta is ő a legjobb QB prospect, NFL-be való régóta várt megérkezése egyenértékű a megváltó eljövetelével. Bárki bármit mond, senkinek ne legyen szemernyi kétsége sem afelől, hogy akkor is ő lenne az 1/1, ha maga Urban Meyer irányítaná a GM játék Panthersét.

1/2. TRADE San Francisco 49ers (via PIT): Justin Fields, QB (Ohio State)
Adta magát, hogy ha Carr megkapja a bizalmat, akkor a Steelers majd lerabol valakit, akinek franchise QB-ra van szüksége. Az "áldozat" ezek szerint a Niners lett, a Fields vs. Wilson csatát pedig a college playoff elődöntőben nyújtott produkciójával előbbi nyeri.

1/3. Washington Football Team: Zach Wilson, QB (BYU)
Nem lehet a végtelenségig tologatni a QB draftot. Meg különben is, hogy néz az ki, hogy pont "a" Football Team névre hallgató csapatnak nincs épkézláb kezdő irányítója!? A class megkérdőjelezhetetlen top 3 QB-jából kizárásos alapon Wilson maradt.

1/4. New Orleans Saints: Penei Sewell, OT (Oregon)
GM körökben köztudott, hogy a Saints fejese támadófalember-mániás. Akkor pont a korszakos OL prospectet ne húzná be? Ráadásul hiányposzt nála az OT.

1/5. Chicago Bears: Micah Parsons, LB (Penn State)
Defense, defense, defense. A posztot nem is nagyon kell nézni, az egység minden szintjére nagyjából egyformán ráfér az erősítés. Miután a labda ezen oldalán még senki sem kelt el, nyithatja is a sort a draft poszttól függetlenül legjobb és legbiztosabb védő prospectje, a legújabb "Kuechly óta a legjobb LB".

1/6. Baltimore Ravens: Ja'Marr Chase, WR (LSU)
Illő volna (az amúgy lejáró szerződésű) Chris Godwin mellett más használható célponttal is felfegyverezni Lamart.

1/7. Washington Football Team: Kyle Pitts, TE (Florida)
Wilson nem panaszkodhat, a tavaly draftolt kiváló elkapótrió mellé ráadásként megkapja a tight end poszt Trevor Lawrence-ét / LeBron Jamesét / Freddie Mercury-ját.

1/8. Buffalo Bills: DeVonta Smith, WR (Alabama)
IRL is akkor lett valaki Josh Allenből, amikor a sok középszer és tucatjátékos mellé kapott végre egy top elkapót is. Minden idők legjobb college WR pályafutásának birtokosából rossz NFL-játékos nem lehet.

1/9. Las Vegas Raiders: Kwity Paye, EDGE (Michigan)
Paye a 2020-as szezonban lejátszott négy egész darab meccsén minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy ő a class top EDGE prospectje. Instant gyógyír a Raiders pass rush problémáira.

1/10. Dallas Cowboys: Jaylen Waddle, WR (Alabama)
Waddle természetesen csak DeVonta után draftolva, hisz a Tide nagy négyesének, majd nagy duójának tagjaként is utolsó/második volt a sorban, így azt már felesleges is nézni, hogy mint NFL-prospect melyik alabamai elkapó miképp fest.

1/11. Philadelphia Eagles: Alex Leatherwood, OT (Alabama)
Az Alabama elit offense-ének elit támadófalában csak elit prospect lehet a left tackle, főleg úgy, hogy már egy évvel ezelőtt szárnyra kapott vele kapcsolatban az első körös narratíva.

1/12. Washington Football Team: Patrick Surtain II, CB (Alabama)
A sok prémium pickből a védelemre is illene fordítani. A VT-s csávót szokták még top cornerként emlegetni a szakik, de ő ebben a szezonban nem játszott, Surtain viszont igen, és jól is, így legyen utóbbi.

1/13. Detroit Lions: Caleb Farley, CB (Virginia Tech)
Kellene egy kezdő corner, Surtain már elkelt, jöhet a VT-s csávó.

1/14. Baltimore Ravens: Christian Darrisaw, OT (Virginia Tech)
Az elit elkapó után egy elit vakoldali tackle, hogy kevésbé kelljen tartani attól, hogy a Madden playoffban is az első épkézláb védelem ellen kipukkad a Lamar-lufi.

1/15. Buffalo Bills: Gregory Rousseau, EDGE (Miami-Fl.)
Paye elkelt, így marad az, aki egy évvel ezelőtt volt minden kétséget kizáróan a class top EDGE prospectje.

1/16. Los Angeles Rams: Samuel Cosmi, OT (Texas)
Ha már tiéd az évtized stealje, akkor illik is gondoskodni a zsákmány biztonságáról.

1/17. Jacksonville Jaguars: Trey Lance, QB (North Dakota State)
Iktriadnak új kezdő irányítóra van szüksége, és pont az ölébe hullik egy potenciális franchise QB-nak tartott FCS prospect. Mint egy ideális világban. *Zene*

1/18. Minnesota Vikings: Mac Jones, QB (Alabama)
Világos, hogy New Orleansban Hill a trónörökös, Winstonnak nem teremhet babér. Úgyhogy elit supporting casttal rekordokat döntögető immobilis fehér pocket passer SEC powerhouse-ból, először.

1/19. New York Jets: Jayson Oweh, EDGE (Penn State)
Ultraatletikus, nyers, nem túl produktív EDGE? Persze, hogy első kör!

1/20. Kansas City Chiefs: Kyle Trask, QB (Florida)
Rányomhatjuk végre a “Failed” bélyegzőt a Trubisky-aktára!? Elit supporting casttal rekordokat döntögető immobilis fehér pocket passer SEC powerhouse-ból, másodszor.

1/21. Arizona Cardinals: Travis Etienne, RB (Clemson)
Az NFL hívására tavaly még meglepetésre nemet mondó Etienne az egyetemen töltött plusz egy év alatt sem hízott meg, de elkapni legalább megtanult, így már szívbaj nélkül behúzható az első körben.

1/22. Tennessee Titans: Jaycee Horn, CB (South Carolina)
Nem kell aggódni amiatt, hogy nem jutott új franchise irányító és hogy a jövő évi QB classt már most temetni lehet - Brady még úgyis évekig eldobálgat, nyugodtan lehet foltozni a csapat többi részét. Például a CB-állományt, ahol nincs igazi húzónév.

1/23. TRADE Miami Dolphins (via WAS): Shaun Wade, CB (Ohio State)
Elég már a Washingtonból, jöjjön fel ide inkább az első körből egyébként hiányzó Dolphins 2/9-ről, hadd lehessen hozzájuk is mockolni valakit. Egy minőségi cornerre nagy szükség volna Miamiban, és manapság ha valaki kezdő CB az Ohio State-en, akkor magától értetődően első kört ér; hogy a pályán megközelíti-e ezt a szintet, azt már nem kell nézni.

1/24. Seattle Seahawks: Zaven Collins, LB (Tulsa)
A korai mock draftok ritka jelensége az első körös small-school védő, de Collinst nem sokáig lehetett feltartóztatni, miután kvázi Zach Wilson felemelkedésének defense oldali megfelelőjét produkálta ebben a szezonban.

1/25. New England Patriots: Rashod Bateman, WR (Minnesota)
Julio öregszik, JuJu lejár, Fitzgerald öregszik és lejár, Jeffery már csak árnyéka régi önmagának, valamirevaló tight end nincs a keretben - ráfér némi vérfrissítés Ryan fegyverarzenáljára, hadd dobálózzon még egy jót, mielőtt nyugdíjba vonul.

1/26. Los Angeles Chargers: Rashawn Slater, OL (Northwestern)
Komoly erősítéseket igényel a Chargers támadófala annak érdekében, hogy Mahomes ne IRL Bolts minőségű "védelmet" kapjon. Slater tökéletesen megfelel erre a célra; ha offensive linemanként megtehette, hogy opt-outol, akkor csak jó lehet.

1/27. Pittsburgh Steelers (via SF): Christian Barmore, DT (Alabama)
Tuitt mellé egy másik kitűnő belső védőfalember, az IRL Steelersnél jól bevált módszert követve.

1/28. New York Giants: Jeremiah Owusu-Koramoah, LB (Notre Dame)
Carter Coughlin a csapat egyetlen szerződés alatt álló linebackere, és a Coughlinok aranykorának már amúgy is rég vége New Yorkban.

1/29. Denver Broncos: Alijah Vera-Tucker, OL (USC)
Mindenekelőtt új kezdő irányítóra lenne szüksége a csapatnak, de nem maradt erre alkalmas jelölt. Helyette érkezik egy sokoldalú támadófalember, hogy legalább legyen aki megvédi a franchise QB-t, ha egyszer majd olyan is lesz.

1/30. Green Bay Packers: Azeez Ojulari, EDGE (Georgia)
Olyan college powerhouse-ból érkezik, amelyik hagyományosan erős a posztján a tehetségek kinevelésében. Ez a tény már önmagában előkelő draftpozícióra predesztinálja, de ha ehhez hozzávesszük, hogy tipikus kiforratlan speed rusherről van szó, akkor már nem is kérdés, hogy első körben kell elkelnie.

1/31. Atlanta Falcons: Rondale Moore, WR (Purdue)
Kézenfekvő lenne Najee Harris személyében behúzni az elkapni tudó Derrick Henry-t és a futójátékra helyezni a hangsúlyt, ha már Russell Wilson a kezdő irányító, de az egyesről harmincegyesről most célszerűbb passzolni (© Pete Carroll). A college pályafutása alatt egyetlen meccsről sem hiányzó DeVonta Smith-t össze fogják törni az NFL-ben, de a fél egyetemi karrierjét a kórházi szobában töltő Moore-t nem kell félteni.

1/32. Cincinnati Bengals: Wyatt Davis, OG (Ohio State)
A class legjobb klasszikus guard prospectje (értsd: akinél nem kérdés, hogy az NFL-ben OG-t vagy OT-t fog játszani), és mint ilyen, automatikusan első kört érő játékos.
2 hónapja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 14 690
“Több forrás egybehangzó értesülése szerint a 49ers jelentős erőket mozgat meg egy top 5 draft cetli megszerzése érdekében. Jelenleg legvalószínűbb forgatókönyvnek a Steelers által birtokolt 1/2 megszerzése tűnik.” via Adam Shefter
somoskovig
Megkérdeztük a Steelers vezetőedzőjét a pletykáról:
Garry Dulac: Igaz, hogy a korábbi tervekkel ellentétben mégsem gondolkodik a Steelers a Justin Fields-Zach Wilson pároson és a keret átalakításán?

Mike Tomlin: Korábban sem volt erről szó, nekünk Derek Carr az irányítónk!

GD: De korábban biztos források azt állították, hogy Carr-t aktívan árulja a Steelers?

MT: Erről nem tudok. Nekünk Derek Carr az irányítónk!
2 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 261 — 49ers GM
“Több forrás egybehangzó értesülése szerint a 49ers jelentős erőket mozgat meg egy top 5 draft cetli megszerzése érdekében. Jelenleg legvalószínűbb forgatókönyvnek a Steelers által birtokolt 1/2 megszerzése tűnik.” via Adam Shefter

Szerkesztette: somoskovig

3 hónapja
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 8 520 — Jedi Master
Washington Black Hydras év értékelő:

LaDainian Tomlinson GM számba vette az év történéseit, különösen az újoncokra figyelve, mivel csapatszinten az év egy értékelhetetlen nulla 😀 Tomlinson Úr természetesen nem rúgja ki magát, hiszen a jövő továbbra is épül.

QB poszton nem történt változás, Fitzmagic az Fitzmagic, nyilván nem rajta ment el az idény.
RB poszton Ekeler sérülésekkel bajlódott, de biztos pontja a csapatnak, bár a szerződése lejárt. Edwards (IRL Ravens kezdő) szintén jó fogás volt, fiatal és bőven jó 2. opciónak.

WR poszton tavaly 3. db 1. körös lett kiválasztva, és egyértelműen elégedett lehet velük a csapat:
CeeDee Lamb: 935y / 5TD, 12,6y/Rec
Tee Higgins: 908y / 6TD, 13,6y/Rec
Brandon Aiyuk: 748y / 5TD, 12,5y/Rec
Továbbá Sterling Shepard szintén összeszedett 656y / 3TD-t, pedig meccseken át sérült volt. És Keke Coutee is előrébb lépett kicsit, 400y / 3TD egy 5. számú elkapótól nagyon rendben van.
Közülük a PFF Top30 WR-ben 3 is ott van, ami szintén pozitív.
TE Cole Kmet minden meccsen pályán volt, ami jó, de ennyi. Majd fejlődik.

OL-ek között a felállás ugyanaz, mint tavaly, az rendben van, a mélység is megoldott, középső körrel húzott G-ból is kezdő lett, így nincs gáz.

Di poszton Goldman évekre aláírt tavaly, itt a mélységet kell erősíteni majd a drafton.
ED Bosa és Hunter két elit alapkő, de használható csere nincs, így ez is megoldásra vár.
LB-ek között végre van egy nem bust, akit top10-ben húztam 😀 Devin White előrelépett, 133 Tackle és 9! sack, ami LB-ek között magasan a legtöbb.
Hicks szintén remek kezdő továbbra is, bár tőle talán megválik a csapat.
Nwosu 2. évére szintén fejlődött, 5 sackje is volt, ő is remekel a pass rushban.

DB posztokon is sok a fiatal, nagy változások nem lesznek, csak FS szükséges és 2-3 évre biztosítva a kezdő, bár CB posztra kell a mélység.

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
3 hónapja
tenorx 10 681 — A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene
2020 Buffalo Bills class értékelő 16 meccs után

1/12: Derrick Brown, DL (Auburn)

PFF grade: 60.7
RDef: 53.3
PRush: 73.3
Cov: 72.1

Anno draft alatt nem örültem, hogy őt tudtam húzni. Azóta többször meg is bántam már, hogy nem Kinlawt húztam, de hálistennek a szezon végére elkezdte összeszedni magát, így kezdek megbékélni vele (gabo Neked azért eladó).

2/10: Antoine Winfield Jr., S (Minnesota)

PFF grade: 65.3
RDef: 83.4
PRush: 83.0
Cov: 53.0

Ő abszolút célpont volt végig, és elégedett vagyok azzal is, ahogy játszik. Safetyből jól állok.

2/13: Damon Arnette, CB (Ohio State)

PFF grade: 59.4
RDef: 55.7
PRush: -
Cov: 41.2

Korán húzták, de sérülékenynek tűnik, és annyira nem is tűnik húdekurvajónak. Reméljük jövőre jobb lesz.

2/19: Jeremy Chinn, LB/S (S. Illionis)

PFF grade: 59.4
RDef: 49.4
PRush: 61.1
Cov: 64.0

Másik célpont, Defensive Rookie of the Year? Ő nem eladó gabo!

3/13: Adam Trautman, TE (Dayton)

PFF grade: 78.0
Recv: 67.2
Pblk: 60.2
Rblk: 84.1

Tetszik a dolog, jó helyen van, bár idén Brees már finoman szólva se volt az igazi.

4/10: Davon Hamilton, DL (Ohio State)

PFF grade: 53.9
RDef: 51.2
PRush: 59.6
Cov: 60.0

Nem mondom, hogy kurva jó, de legalább játszik.

4/12: Antonio Gandy-Golden, WR (Liberty)

PFF grade: 44.6
Run: 62.8
Recv: 43.8
Pblk: 62.8
Rblk: 50.3

Nem játszott túl sokat, és IR-en is volt, de őt project játékosként húztam, szóval kb. ezt vártam. Remélem jövőre jó lesz.

4/25: Saahdiq Charles, OL (LSU)

PFF grade: 60.0
Pblk: 71.0
Rblk: 60.0

Kezdett öt meccsen IR előtt, de nem sok köszönet volt benne.

4/32: Quartney Davis, WR (Texas A&M)

Kuka, undrafted lett és ki is baszták még szezon előtt.

5/6: David Woodward, LB (Utah State)

Kuka.

5/13: Khalid Kareem, EDGE (Notre Dame)

PFF grade: 59.6
RDef: 57.0
PRush: 58.3
Cov: 81.2

Van egy sackje!

6/13: Darnell Mooney, WR (Tulane)

PFF grade: 67.1
Run: 51.2
Recv: 65.7
Pblk: -
Rblk: 85.6

Na, ő visszahozza azt, amit Quartney Davissel buktam. 500 yard, 4 TD.

6/33: Evan Weaver, LB (California)

PS-ben van, tudtommal nem lépett pályára.

7/12: Michael Warren, RB (Cincinnati)

Volt PS-ben egy két helyen, de jelenleg nincs csapata. Kuka.Összefoglalva Brown, Winfield, Chinn, Trautman, Mooney király, ami miatt elégedett vagyok a draft classal.
3 hónapja
empty taxi Atlanta Falcons California Golden Bears 27 777 — Lynn go Lynn go Lynn go láz!
2021 mock draft, indoklás nélkül idő szűke miatt:
1/1. Carolina Panthers (3-13, .523): Trevor Lawrence, QB (Clemson)
1/2. Pittsburgh Steelers (3-13, .537): Ja'Marr Chase, WR (LSU)
1/3. Washington Football Team from Indianapolis Colts (4-12): Justin Fields, QB (Ohio State)
1/4. New Orleans Saints (4-11-1, .480): Penei Sewell, OT (Oregon)
1/5. Chicago Bears (4-11-1, .527): Micah Parsons, LB (Penn State)
1/6. Baltimore Ravens from Tampa Bay Buccaneers (5-10-1): Gregory Rousseau, EDGE (Miami-Fl)
1/7. Washington Football Team (6-10, .494): Kyle Pitts, TE (Florida)
1/8. Buffalo Bills (6-10, .520): Jaylen Waddle, WR (Alabama)
1/9. Las Vegas Raiders (6-10, .572): Jevon Holland, S (Oregon)
1/10. Dallas Cowboys (6-9-1, .488): Zach Wilson, QB (BYU)
1/11. Philadelphia Eagles (6-9-1, .529): Trey Lance, QB (North Dakota State)
1/12. Washington Football Team from Miami Dolphins (7-9, .484): Kwity Paye, EDGE (Michigan)
1/13. Detroit Lions (7-9, .516): Patrick Surtain II, CB (Alabama)
1/14. Baltimore Ravens (7-9, .527): Caleb Farley, CB (Virgnia Tech)
1/15. Buffalo Bills from Cleveland Browns (7-9, .535): Carlos Basham, EDGE (Wake Forest)
1/16. Los Angeles Rams (8-8, .492): Zaven Collins, LB (Tulsa)
1/17. Jacksonville Jaguars (8-8, .518): Alex Leatherwood, OT (Alabama)
1/18. Minnesota Vikings (8-8, .541): DeVonta Smith, WR (Alabama)
1/19. New York Jets (9-7, .469): Rashad Weaver, EDGE (Pittsburgh)
1/20. Kansas City Chiefs (9-7, .521): Sam Cosmi, OT (Texas)
1/21. Arizona Cardinals (9-7): Travis Etienne, RB (Clemson)
1/22. Tennessee Titans (10-6, .459): Shaun Wade, CB (Ohio State)
1/23. Washington Football Team from Houston Texans (10-6, .475): Christian Barmore, DI (Alabama)
1/24. Seattle Seahawks (10-6, .490): Dylan Moses, LB (Alabama)
1/25. New England Patriots (9-7): Ronnie Perkins, EDGE (Oklahoma)
1/26. Los Angeles Chargers (9-6-1): Alijah Vera-Tucker, OG (USC)
1/27. San Francisco 49ers (10-6): Wyatt Davis, OG (Ohio State)
1/28. New York Giants (12-4): Jaycee Horn, CB (South Carolina)
1/29. Denver Broncos (11-5): Rondale Moore, WR (Purdue)
1/30. Green Bay Packers (13-3): Aidan Hutchinson, EDGE (Michigan)
1/31. Atlanta Falcons (13-3): Paris Ford, S (Pittsburgh)
1/32. Cincinnati Bengals (14-2): Rashawn Slater, OG (Northwestern)

cause every little word can hurt us, we pull away and lose on purpose

New York Averages
8 hónapja
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 8 520 — Jedi Master
A Washington tulajdonosi és general manageri döntését ezennel publikálja a ligának a csapat nevét illetően:

L. Tomlinson, GM: "Hosszú évek után a normálatlan és egyre idiótább világ miatt kényszerűségből elkaszáltuk a történelmi és fogalommá vált nevünket, melynek eredményeképp új csapatnevet kellett választani, mivel a football team megnevezést nevetségesnek tartjuk és elutasítjuk.
Így a liga 2021-es bajnokcsapatának új neve: Washington Black Hydras!
A PC világ meg bekaphassa!"

Chargers LT
Új logónak javasolhatom ezt?

alatriste
Igen, igen, ez felvetődött, mint logó, bár ez a Hydra nem az a Hydra 😀

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
8 hónapja
alatriste Green Bay Packers 9 220 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
A Washington tulajdonosi és general manageri döntését ezennel publikálja a ligának a csapat nevét illetően:

L. Tomlinson, GM: "Hosszú évek után a normálatlan és egyre idiótább világ miatt kényszerűségből elkaszáltuk a történelmi és fogalommá vált nevünket, melynek eredményeképp új csapatnevet kellett választani, mivel a football team megnevezést nevetségesnek tartjuk és elutasítjuk.
Így a liga 2021-es bajnokcsapatának új neve: Washington Black Hydras!
A PC világ meg bekaphassa!"

Chargers LT
Új logónak javasolhatom ezt?Liverpool Fc fan
8 hónapja
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 8 520 — Jedi Master
A Washington tulajdonosi és general manageri döntését ezennel publikálja a ligának a csapat nevét illetően:

L. Tomlinson, GM: "Hosszú évek után a normálatlan és egyre idiótább világ miatt kényszerűségből elkaszáltuk a történelmi és fogalommá vált nevünket, melynek eredményeképp új csapatnevet kellett választani, mivel a football team megnevezést nevetségesnek tartjuk és elutasítjuk.
Így a liga 2021-es bajnokcsapatának új neve: Washington Black Hydras!
A PC világ meg bekaphassa!"

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
11 hónapja
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 14 668
HOUSTON TEXANS DRAFT CLASS 2020

1/3. Tua Tagovailoa, QB (Alabama) - No. 3 overall prospect
Smokescreeneltem ugyan kicsit Mariotával, amikor Somos uszította a népet, hogy tradeljenek be elém, de az ő időközbeni leigazolása sem változtatott azon, hogy az 1/3-ra való feltrade-del a fő célpont - ahogy gondolom a többség számára mindvégig nyilvánvaló volt - nem más, mint Tua. A felmozgáshoz persze kellett az is, hogy a Tua jelentette A1 terv mellett lehetett egy olyan A2 tervem, mint Chase Young. Nem dőltem volna a kardomba, ha valaki megelőz és nekem “csak” a következő bő egy évtized egyik legjobb EDGE-je jut, de Luck visszavonulása után nyilván az új franchise irányító megtalálása lett a mindenek felett álló prioritás. Tua pedig kivételes QB prospect. A sérülése nyilván jelent egyfajta kockázatot, de semmivel sem rizikósabb, mint egy makulátlan kórlappal rendelkező, de nála jóval gyengébb képességű játékosért prémium picket adni és tőle várni azt, hogy majd biztos minőségi NFL-irányító lesz belőle. (Khm, Herbert, például.)
Már csak azért kellett szurkolnom, hogy IRL csússzon...
IRL: 1/5. Dolphins - ... de nem csúszott. Nem Miami volt az álomdesztináció, jobban örültem volna, ha a Chargershez kerül, vagy ők is passzolják és később valaki feltradel érte. Így alakult, de ez a forgatókönyv sem tragédia, elvégre a franchise QB az franchise QB.

1/28. Denzel Mims, WR (Baylor) - No. 17 overall prospect
Luck manővere tett róla, hogy win-now mód helyett az idei egy átmeneti év legyen a csapatnál. Az azonnali needeket így nem feltétlenül kellett orvosolni, de azért ezzel együtt is igyekeztem kiemelt figyelmet fordítani a korai körökben a WR-CB-EDGE hármasra. C.J. Hendersonért feljöttem volna 1/14-re, de ő meglepően korán kiment. Ruggst pedig, akiért még megfontoltam volna egy ekkora volumenű feltrade-et, elvitte ezzel a pickkel a Bears, így lényegében el is dőlt, hogy maradok mozdulatlan és kivárom az 1/28-at. Ahol szerencsére a value találkozott a needdel.
Reménykedtem benne, hogy a Shenault-Higgins-Reagor-Aiyuk vonal kapósabb lesz, de még erre sem volt szükség ahhoz, hogy Mims lecsússzon idáig; a konszenzusos top három után egyedül a slot receiver Jefferson ment ki előtte. Jó játékosok ők is a maguk módján, és méltán tartják az ideit minden idők egyik legerősebb WR classának, de Jeudy és Lamb mellett csak Mims az, akiben ahhoz is minden megvan, hogy valódi go-to receiver legyen az NFL-ben.
IRL: 2/27. Jets - Kétélű dolog, hogy egy ilyen leharcolt WR-egységben landolt: egyrészt nehezíti a feladatát, hogy rajta kívül nincs épkézláb elkapója a csapatnak (oké, Crowder korrekt slot receiver, de egy jó iparos, semmi több), másrészt viszont lehetőség is számára, hiszen már újoncként is könnyen Darnold első számú célpontja lehet. Teher alatt nő a pálma; én örülök, hogy azonnal bekerül a mélyvízbe, és nem csak epizódszereplő lesz a karrierje elején.

2/3. (35.) Trevon Diggs, CB (Alabama) - No. 18 overall prospect
Reméltem, hogy ezzel a trade-del (2/27 + 3/29 + 4/27) A.J. Terrellért jöhetek majd fel, aki nálam egy korrekt, de semmi extra második számú CB-ből potenciális shutdown cornerré nőtte ki magát, de őt már az eggyel korábbi pickem előtt elvitték. Vacilláltam is az utolsó pillanatig, hogy Diggsért érdemes-e ugyanezt meglépni, mert ott állt mellette a "bizonytalan" megjelölés a boardomon a hiányzó mért eredmények, a korábbi komoly sérülés és a boom-or-bust jelleg miatt, de végül csak rászántam magam. Utólag, jobban átgondolva, már lehet, hogy nem így csinálnám, nem az IRL csúszása, hanem a felsorolt okok miatt (talán túlságosan is előtérbe helyeztem itt a need szempontot, pedig ahogy említettem, nem állt fenn a hiányposztok azonnali betöltésének kényszere), de azt se mondom, hogy megbántam, hogy felmentem érte. A beválási valószínűség és a potenciális érték (upside, ha úgy tetszik) aránya nála volt a legmagasabb a még bent lévő cornereknél.
IRL: 2/19. Cowboys - Jó helyre és ami nála még hangsúlyosabb volt, számára testhezálló védelmi sémába került, ráadásul itt nyilvánvalóan no. 1 cornert akarnak belőle nevelni.

4/4. (104.) Amik Robertson, CB (Louisiana Tech) - No. 64 overall prospect
3/27-ről feljöttem volna 3/14-re, ha a nálam 23. helyen rangsorolt Madubuike lecsúszik odáig, de amikor már kezdtem volna bizakodni, akkor gazdára is talált, majd nem sokkal később Okwara (28.) úgyszintén, így felfelé mozgás helyett végül pár helynyi letrade következett, ahol aztán Darrell Taylorra és Robertsonra szűkült le a kör. Előbbi valamivel előkelőbb helyet foglalt el a boardomon, és posztot tekintve is jobban adta volna magát, miután a fő needek közül egyedül EDGE-t nem húztam eddig, utóbbi játékának azonban nem tudtam ellenállni. Magassága miatt több mint valószínű, hogy soha nem lesz belőle külső CB az NFL-ben, de egészen kimagasló cover és playmaker képességeinek köszönhetően slot cornerként hosszú és fényes profi jövő várhat rá.
IRL: 4/33. Raiders - Remélem is nagyon, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeimet, mert bizony a mosolyom nem volt őszinte, amikor Pete Carrollék kiválasztották a második körben Darrell Taylort, a draftpozícióból kiindulva egyértelműen azzal a szándékkal, hogy a Seahawks jövőbeni védőfalának egyik alappillére legyen. Legalább Robertson sorsának alakulásával is elégedett lehetek eddig, a Raidersnél már újoncként is egyenes út vezet számára az első számú slot cornerré váláshoz.

4/35. (135.) Jack Driscoll, OT (Auburn) - No. 59 overall prospect
A bent maradtak közül első helyen volt a boardomon, és még amúgy is kellett egy csere OT már csak a roster minimumok miatt is. Massie személyében igazoltam idén egy vállalható, de maximum átlagos kezdő RT-t, így viszont, ha minden a tervek szerint alakul, jövőre akár már ki is tudom váltani egy minimum hasonló képességű, de jóval olcsóbb alternatívával. Driscoll játéka szerintem kellően kiforrott ahhoz, hogy right tackle-ként (a vakoldalon én nem is erőltetném) aránylag rövid időn belül kezdőbe verekedje magát az NFL-ben.
IRL: 4/39. Eagles - Pedersonék valamelyest keresztül húzták a számításaimat; tackle poszton Driscoll nyilván labdába sem rúghat a Dillard - Lane Johnson páros mellett. Öröm az ürömben, hogy guardként számolnak vele (már a drafton is így jelentették be), ahol viszont minden esélye megvan rá, hogy idővel kezdővé avanzsáljon.

5/12. (147.) John Hightower, WR (Boise State) - No. 60 overall prospect
Csalódott lettem volna, ha úgy jön ki a lépés, hogy egy ilyen minőségű receiver felhozatalból, WR needes csapattal nem sikerül az általam 15-20 legjobbnak tartott elkapó közül legalább kettőt behúznom. Sikerült.
Hightower John Brown-szerű játékos, belőle is egy olyan második számú receiver lehet, aki a vertikális játékban a leghasznosabb. Nem a legkomplexebb szerepkör, de még így is bőven lesz mit tanulnia; azt nem lehet mondani, hogy college-ban agyonhasználták volna. Eleinte valószínűleg csak szituációs deep threatként lesz bevethető.
IRL: 5/23. Eagles - Hosszútávú szempontokat nézve jó helyen kötött ki, bár nem lett volna baj, ha néha már a karrierje elején is pályára kerül. Philly-ben erre most még nem nagyon lesz lehetősége D-Jax, Goodwin és Reagor árnyékában, de ha kitartanak a vertikális passzjátékot előtérbe helyezni kívánó stratégia mellett, abból Hightower rengeteget profitálhat.

5/24. (159.) Eno Benjamin, RB (Arizona State) - No. 70 overall prospect
A hátsó körökben abszolút nem vagyok híve a needre draftolásnak, amit most sikerült is kellőképp nyomatékosítani: eleve az RB volt a leginkább telített poszt a csapatnál, ehhez képest innentől a maradék 11 pickemből öttel futó érkezett.
Elsőként Benjamin, akit egy ideig még konszenzusosan a class legjobb RB-i között tartott számon a közvélemény, aztán a szezon során exponenciálisan csökkent az ázsiója, joggal, elvégre a korai tévképzetekkel ellentétben nem NFL feature back alapanyag. Ettől függetlenül meglepett, hogy idáig csúszott, mert ha all-down RB nem is, hasznos és sokat használt committee back még lehet belőle egy olyan offense-ben, ahol kellően nagy szerepet biztosítanak neki a passzjátékban.
IRL: 7/8. Cardinals - A testhezálló offense kipipálva; kérdés, hogy akár rövid, akár hosszú távon mennyire teremhet majd neki babér Drake és Edmonds mellett, akik egyaránt three-down skill settel rendelkező RB-k. Legalább mindhárman nálam vannak.

5/27. (162.) Trevis Gipson, EDGE (Tulsa) - No. 81 overall prospect
Nyilvánvaló volt, hogy nem tudok a fő needek mindegyikére egyforma hangsúlyt fektetni (értsd: korai körös picket áldozni); az EDGE lett az, amelyik végül háttérbe szorult. Azért az ötödik kör végén, BPA alapon erre a posztra is dobott egy prospectet a board.
Gipson a tavalyi Cominsky-húzáshoz hasonló választás: kiemelkedő fizikális és atletikus adottságokkal rendelkező, de nagyon nyers, college-ban sem mindig a számára legideálisabb szerepkörben játszatott védőfalember, akinek kelleni fog legalább egy év tanulás még ahhoz is, hogy egyáltalán rotációs játékosként komolyabb szerephez juthasson. Hosszútávú projekt, de idővel lehet majd belőle egy korrekt második számú EDGE.
IRL: 5/10. Bears - Az ő esetében a konkurenciának nem volt különösebb jelentősége, csak annyi kellett, hogy normális környezetben pallérozódhasson, úgyhogy elégedett lehetek. Mondjuk nem lepne meg, ha ebben a sémában base-ben is interior DL-ként, nem pedig EDGE-ként használatos játékost próbálnának faragni belőle.

6/2. (175.) Quez Watkins, WR (Southern Miss) - No. 120 overall prospect
Nem sokon múlt, hogy ez is RB pick legyen, de két hellyel korábban kiment Darrynton Evans.
Helyette érkezett John Hightower egy fokkal gyengébb kiadása. Watkinsban kevésbé látom azt, hogy valaha is több lesz kvázi egydimenziós deep threatnél, de az erősségeit kiaknázni képes offense-ben így is meglehet a maga haszna.
IRL: 6/21. Eagles - Pozitívum, hogy Philadelphiában olyan támadófilozófiára való áttérés van folyamatban, ami Watkins skill setjéhez a lehető legideálisabb, annak viszont nem örülök, hogy Hightowerrel a későbbiekben is egymás elől vehetik el a játéklehetőséget. Nem bánnám, ha előbbit majd lenyúlná a sasok practice squadjából egy másik olyan csapat, amelyik kellő hangsúlyt fektet a mélységi passzjátékra.

6/11. (184.) Darius Anderson, RB (TCU) - No. 99 overall prospect
40 yardon a 4.61 egy running backtől eleve nem túl fényes eredmény, hát még ha Jet becenévre hallgat az illető... Ellenben ha a végsebessége nem is az igazi, a fizikumával nincs gond, robbanékony (beszédes, hogy a közepes 40-je ellenére a 10-yard splitje 1.54 volt, ami viszont már elit kategória), a szerelési kísérleteket rendkívül hatékonyan hárítja, és a passzjátékban sem elveszett, úgyhogy van miből dolgoznia annak, aki használható RB-t akar faragni belőle.
IRL: UDFA, Cowboys - Addig nincs gond, hogy harmadik RB-ként simán rostert foghat; az már bajosabb, hogy Elliott és Pollard mögött a későbbiekben is legfeljebb sérülés esetén reménykedhet számottevő játéklehetőségben. Több mint valószínű, hogy jobban járna, ha olyan csapathoz keveredne, ahol nagyobb hangsúlyt fektetnek a munkamegosztásra RB poszton.

6/16. (189.) Jon Runyan, OL (Michigan) - No. 83 overall prospect
Kevésbé mély OL classban és kevésbé NFL-kaliberű társakkal körülvéve a támadófalban talán nagyobb médiavisszhangot váltott volna ki, bár igaz ami igaz, nem meglepő, hogy meglehetősen hullámzó teljesítményével nem lopta be magát a draftnikek szívébe. A meccsfelvételeit nézve viszont az volt a benyomásom, hogy némi NFL-képzés és egy esetleges posztváltás “csodákat” tehet vele, a combine eredményei pedig végképp meggyőztek arról, hogy egy középső-hátsó körös picket mindenképpen érdemes áldozni rá.
IRL: 6/13. Packers - Guardként jelentették be a sajtfejűek a drafton, és bár szerintem tackle-ként sem lett volna reménytelen eset, valószínűleg neki, a csapatának és nekem is így lesz a legjobb, hogy már az elejétől azt a posztot tanulhatja, ahol a legnagyobb a beválási esélye.

6/20. (193.) L'Jarius Sneed, DB (Louisiana Tech) - No. 119 overall prospect
Azt is mondhatnám, hogy a Trevis Gipson projekt defensive back változata; amit nála írtam, az gyakorlatilag egy az egyben igaz Sneedre is. Tipikus boom-or-bust prospect, de - ahogy azt szerintem már eleget szajkóztam - a hátsó körökben inkább jöjjön egy ilyen játékos, mint valaki, aki a backup szintet stabilan hozza, de annál nagyobb upside nincs benne.
IRL: 4/32. Chiefs - Sneed cornert és safety-t is játszott college-ban, a címvédőnél valószínűleg előbbi poszton számolnak vele elsődlegesen. Újoncként sanszosan ST-only játékos lesz, de nem olyan veretes a konkurencia, hogy ha megfelelő ütemben fejlődik, akkor ne tudna akár már jövőre reális eséllyel versenybe szállni a kezdőbe kerülésért.

7/17. (229.) DeeJay Dallas, RB (Miami-Fl.) - No. 88 overall prospect
Ő legalább "gyárilag" nem RB; elkapóként érkezett a Miamira, és csak a Canesnél kreáltak belőle futót. A poszt nüanszait így még javában tanulja, és egyébként sem adódott túl sok lehetősége a tapasztalatszerzésre (mindössze 265 carry egyetemi karrierje alatt), de mindezek ellenére olykor meglepően kiforrott játékos benyomását kelti futóként is. Fizikális és atletikus adottságai ideálisak, nehéz földre vinni, receiver múltjának is köszönhetően pedig a passzjátékban köröket ver az RB prospectek nagy többségére. Ha valakinek egy jó passing down back kell, akkor kézenfekvő választás, de korából kifolyólag (szeptemberben tölti csak be a 21-et), és amiatt, hogy mérsékelt rutinnal is milyen szinten tart a játéka, én ennél is jóval nagyobb upside-ot látok benne.
IRL: 4/38. Seahawks - Nehéz szívvel váltam meg Travis Homertől, mert meggyőződésem volt, hogy az ő skill setjével komoly szerep várhat rá a Seahawks RB-rotációjában még a Carson-Penny duó felépülése után is, de úgy tűnik jól tettem, hogy túladtam rajta, mert ahogy a draftpozíció is egyértelműen jelzi, Carrollék ezt a szerepet Dallasnak szánják. 3rd down backként akár már újonc évében is relatíve sokat lehet a pályán, aztán meglátjuk, idővel ennél többé is ki tudja-e nőni magát.

7/19. (231.) Michael Onwenu, OG (Michigan) - No. 108 overall prospect
Top-end talentnek híján volt az idei interior OL class, ellenben számos olyan belső támadófalember akadt, akikből ha nem is All-Pro szintű, de korrekt kezdő azért még simán lehet. Onwenu is közéjük tartozik. Prospectként olyan tekintetben szembe megy a modern trendekkel, hogy nem sok 340 font körüli guard rója manapság az NFL vadászmezőit, de a meccsfelvételeken látott dinamikus, koordinált mozgása meggyőzött arról, hogy egy NFL kondíciós programmal megtámogatva ezzel a versenysúllyal is képes lehet érvényesülni.
IRL: 6/3. Patriots - Kár, hogy már nem Scarnecchia edzi a támadófalembereket... Az idén franchise taggel megtartott Thuney-t jövőre aligha fogják marasztalni, Onwenu számára ekkor nyílhat meg az út a kezdőcsapatba.

7/24. (236.) Raymond Calais, RB (Louisiana-Lafayette) - No. 145 overall prospect
Sima speed back, aki már csak alulméretezettségéből adódóan (nincs 190 font) sem lesz több change-of-pace opciónál, de - ahogy a hasonlóan egydimenziós Watkinsnál is írtam - az őt megfelelően használni tudó offense-nek így is hasznos tagja lehet. A passzjátékba alig vonták be egyetemen, ezen a téren talán még vannak rejtett tartalékai, amivel növelhetné a hozzáadott értékét és az RB-rotációból kihasított részét.
IRL: 7/31. Buccaneers - Sokan kézenfekvőnek tartották, hogy a Bucs majd felfegyverzi Brady-t egy passzjátékban jeleskedő RB-vel, maga Arians is ilyen irányú terveket hangoztatott, végül azonban egészen más irányba mentek a poszton. De ha az volt a koncepció, hogy a pass offense-re összpontosítani kénytelen és emiatt fellazuló védelmekre igazi home-run hitter futókat eresztenek rá, abban is van ráció, és pontosan ez az a műfaj, ami Calais-nek a leginkább feküdhet. Ke’Shawn Vaughn és Ronald Jones mellett pedig azért szerephez lehet jutni, még ha nyilván epizodistánál nem is lesz belőle több.

7/27. (239.) Reggie Corbin, RB (Illinois) - No. 140 overall prospect
Nyilván van ebben némi költői túlzás, de Corbin meccsfelvételeit nézve nekem egy passzjátékban nem jártas Darren Sproles ugrott be. Nagy kérdés, hogy az ő skill setje, játéka mennyire lesz NFL-kompatibilis. Emiatt jóval rizikósabb választás, mint az átlag hátsó körös RB, de amennyivel nagyobb a kockázat, annyival nagyobb az upside is.
IRL: UDFA, ? - Egyelőre nem érkezett hír arról, hogy aláírt volna valahova. Érdekes, és rajta kívül is akad jó néhány, relatíve nagyobb név a draftolatlan szabadügynökök között, akinek még nincs csapata. Nyilván előbb-utóbb ők is ott lesznek valamely NFL-franchise bő keretében.

7/44. (256.) Kendrick Rogers, WR (Texas A&M) - No. 195 overall prospect
Rogers végképp a boom-or-bust prospect iskolapéldája. Az a fajta játékos, aki nem hogy az átlagon felüli, de a konzisztensen átlagos produktivitásnak sem tudott még csak a közelébe sem érni egyetemen, de voltak a részéről olyan villanások és jelek, melyek arra engednek következtetni, hogy rendes NFL-képzéssel jóval többet ki lehet belőle hozni annál, mint amit a college rezüméje előrevetít. Nagydarab, de nem "mozgásképtelen" possession receiver adottságokkal rendelkező, nem kiemelkedő végsebességű, de embertelenül robbanékony WR, akinek védjegyévé váltak az akrobatikus elkapások - némi (nem is kevés...) munkával egy kevésbé gyors Martavis Bryantet lehet belőle faragni.
IRL: UDFA, Cowboys - Cooper, Lamb és Gallup ligaelit triót alkot, mögöttük viszont nincs olyan elkapó, akinek fix helye van a rosteren, így ha a preseasonben odateszi magát, még az is előfordulhat, hogy már újoncként sem a practice squadban kell tengődnie.
11 hónapja
empty taxi Atlanta Falcons California Golden Bears 27 777 — Lynn go Lynn go Lynn go láz!
Giants draft visszatekintő, avagy pick PR, avagy a bizonyíték h szarul draftolok.

2012:
1. Tyrone Crawford, DE, Boise State (4/7)
1 körös steal is volt IRL-hez képest, 2014 óta stabil kezdő a Cowboys védőfalában, szép találat a 4. körben
2. Rishard Matthews, WR, Nevada (4/33)
Még 1 szép találat a 4. körből, 7 évet töltött a ligában, 3 évig volt kezdő a Titansben ill. a Phinsben IRL, csúcséve 2016 volt (65 elkapás, 945 yard, 9 TD)
3. Vick Ballard, RB, Mississippi State (7/7)
Ígéretes újonc szezon (12 meccsen kezdő, 966 scrimmage yard 3 TD-vel) után 2013-ban a nyitófordulóban elszakadt az ACL-je és ezzel gyakorlatilag véget ért a karrierje.
4. Trevin Wade, CB, Arizona (6/8)
IRL 7. körben kelt el, 4 évet volt a ligában, 2015 volt a legjobb éve (összes meccsen játszott, 3-szor kezdett, 52 tackle, 6 leütött passz, 1 FF).
5. Edwin Baker, RB, Michigan State (7/37)
IRL is 7. körös pick volt, értékelhető, 2013-ban 2 meccsen kezdett a Brownsban mint karriercsúcspont.
6. Isaiah Pead, RB, Cincinnati (3/8)
IRL 2. körös bust, karrierje alatt volt 200 scrimmage yardja...

2013:
1. Terrance Williams, WR, Baylor (2/10)
6 évet töltött a ligában mint Cowboys WR2, a 2018-as lábfejsérüléséből nem tudott visszatérni.
2. Margus Hunt, DE, SMU (2/31)
IRL is 2. körös volt, a Bengalsnál rotációs játékos volt, a Coltsnál viszont utána komolyabb szerepet kapott, 2018 volt a csúcséve (30 tackle, 13 TFL, 5 sack, 6 QB Hit, 2 leütött passz, 1 FF, 1 FR), most New Orleansban próbál szerencsét.
3. B.W. Webb, CB, William & Mary (4/1)
IRL is 4. körös, eddig 35 meccsen volt kezdő az NFL-ben.
4. Denard Robinson, RB, Michigan (7/31)
IRL 5. körös pick, 4 évet töltött Jacksonville-ben, 2014-ben volt a legjobb 9-szer volt kezdő, 706 scrimmage yard és 4 TD fűződött a nevéhez.
5. Duke Williams, DB, Nevada (5/31)
IRL 4. körös, 4 évet volt a ligában, 10 meccsen volt kezdő a Bills színeiben.
6. Corey Fuller, WR, Virginia Tech (7/34)
A Fuller-család inkább a CB-képzésben nyerő, Corey 2 évet játszott Detroitban. Karrierjének csúcspontja 2014. október 19-ére datálódik, amikor az ő 5-yardos TD-elkapásával nyertek Staffordék 24-23-ra a Saints ellen.
7. David Quessenberry, OT, San Jose State (4/33)
Texans választotta ki a 6. körben IRL. 1. szezonját IR-en fejezte be lábfejsérülés miatt, 2014-ben limfómával diagnosztizálták, 2017-re épült fel a rákból, azóta PS-töltelék Houstonban ill. Tennessee-ben.
8. Terry Hawthorne, CB, Illinois (6/31)
IRL a Steelers draftolta az 5. körben, majd kib@szták az 1. TC-je után, utána a CFL-ben vitézkedett.
9. Chris Faulk, OT, LSU (6/20)
IRL UDFA, 2 évet töltött a Browns PS-ében, NFL-meccsen nem lépett pályára.

2014:
1. E.J. Gaines, CB, Missouri (6/19)
Szépen túlszárnyalta a várakozásokat az IRL is 6. körös CB, aki ha nem lenne ennyire sérülékeny, még többet érhetett volna el. Eddig 43 meccsen lépett pályára, anno tagja volt PFWA All-Rookie csapatának.
2. Calvin Pryor, S, Louisville (1/17)
Összesen 4 pickem volt ezen a drafton, sokat elárul, hogy a 2. legjobb választás az egykori Jets-bust safety, a mentalitása nem volt megfelelő.
3. Chris Watt, C, Notre Dame (7/18)
High risk high reward húzás volt Tom Telesco részéről őt kiválasztani IRL anno a 3. körben, tehetsége meglett volna hozzá, csak már college-ban is volt nem egy térdsérülése, ami miatt végül is csak két értékelhető idénye volt mint Chargers kezdőcenter.
4. Dezmen Southward, S Wisconsin (5/13)
Homerkedtem az 5. körben, erre a Falcons kiválasztja a 3. körben. Rookie évében megvolt az 1. INT-je (Brian Hoyer passzát kapta le) és az 1. sackje is (Cam Newtont vitte földre), utána viszont gyakorlatilag sehol sem kapott lehetőséget (Falcons, Colts, Panthers).

2015:
1. Donovan Smith, OT, Penn State (3/18)
IRL 2. körös, kiválasztása óta kezdő LT Tampában.
2. Jay Ajayi, RB, Boise State (2/21)
IRL 5. körig csúszot a London Kid térdproblémái miatt. 2016-ban Pro Bowler, az Eagles-szel Super Bowl győztes. Ígéretes karrierje volt, sajnos hamar elhasználódott.
3. Shane Ray, DE, Missouri (1/13)
Bud Dupree-ért tradeltem itt fel, de eggyel előttem kiment. Így kvázi "ló nincs, jó a szamár is" alapon került hozzám, IRL Denverbe került az 1. körben, Super Bowlt is nyert a Broncos-zal, ennek ellenére összességében bust, 4 éves karrierje alatt volt 14 sackje, drafthelye alapján ezt kis túlzással szezononként kellett volna hozni.
4. Darryl Roberts, CB, Marshall (6/18)
IRL a Pats 7. köröse, 4 év alatt 26 meccsen kezdett a Jetsben, jelenleg a Lions játékosa.
5. Craig Mager, CB, Texas State (5/30)
Atletikus CB volt, akire 3. körös választást pazarolt el a Chargers, nem volt reménytelen projekt csak a csapat tradícióinak megfelelően sérülékeny (egy 4 éves NFL-karrier alatt szinte folyamatosan bajlódott a hamstringjével, mellette volt komolyabb váll- és könyöksérülése is).
6. Blake Bell, TE, Oklahoma (5/37)
A 3. SB-győztese a classnak (ő a Chiefs-szel nyert), IRL a 4. körben vitte a Niners.
7. Sean Mannion, QB, Oregon State (5/16)
Csere QB-nak draftoltam, az is lett belőle IRL.
8. Xzavier Dickson, DE, Alabama (7/17)
IRL is 7. körös (Pats), a Pats és a Falcons PS-éig jutott, utána a CFL-AAF-NAL útvonalat járta be, jelenleg a Massachusetts Pirates linebackere.

2016:
1. Austin Hooper, TE, Stanford (4/11)
2-szeres Pro Bowler, tight end, IRL 3. körös.
2. Daryl Worley, CB, West Virginia (7/11)
IRL 3. körös, mióta a ligában van kezdő CB, szép találat a 7. körből.
3. Alex Collins, RB, Arkansas (3/20)
IRL 5. körös, kifejezetten bíztató volt a 2017-es szezonja (1160 scrimmage yard, 6 TD), aztán 2018-ban 10 meccs után IR lábfejsérüléssel. A karrierje végett valszeg az jelentette, hogy 2019. március 1.-én sikeresen karambolozott úgy, hogy volt nála 10 g fű meg kézifegyver is.
4. Laquon Treadwell, WR, Ole Miss (1/11)
Megaquon megabust, 4 éves profi pályafutása alatt 701 elkapott yardig jutott, kb. újoncidényében kellett volna ezt hoznia itteni ill. IRL drafthelye (1/23) alapján is. Most Atlantában próbálkozik, ilyen jó QB-ja még nem volt, plusz a WR3 poszt kiadó, elképzelhető, hogy képes lesz még némi életet lehelni a karrierjébe.
5. Willie Beavers, OT, Western Michigan (3/12)
IRL a 4. körben választotta ki a Vikings, újoncként 2 meccsen öltözött be, utána már nem. Jelenleg a Dallas Renegades játékosa az XFL-ben.

2017:
1. Sam Tevi, OT, Utah (6/10)
IRL is 6. körös, kezdő RT a Chargersben, szép találat.
2. Derek Barnett, DE, Tennessee (1/7)
Az 1/7 nyilván túlzás érte, meglátjuk contract yearben mit mutat Philadelphiában (mondjuk ha abból indulok ki h oly kiváló pass rusherek mentek ki utána mint Haason Reddick vagy Taco Charlton...). All-Rookie Teambe került anno a PFWA-nél.
3. Raekwon McMillan, LB, Ohio State (3/9)
Nem volt egy kiemelkedő LB-class, amiben 2. körös volt, szürke eminenciása a ligának.
4. Montae Nicholson, S, Michigan State (7/9)
IRL 4. köröse a Skinsnek, előrébb is kerülhetett volna, ha kevesebb off-field problémája van plusz az sem jó jel a jövőre nézve h nem ment át a fizikain, azért küldte el a Skins márciusban.
5. Ryan Anderson, OLB, Alabama (3/16)
A másik IRL Redskins pickem, őt a 2. körben draftolták a fővárosiak. Várunk a verdikttel vele kapcsolatban, voltak kifejezetten bíztató dolgai mikor pályára került végre valahára tavaly, hogy mást ne mondjak 5 db kiharcolt fumble-je volt, ami a 4. legtöbb volt a ligában. A Washington EDGE-állománya meglehetősen mély, szóval sztem ő az idény végén koccol, meglátjuk új állomáshelyén mennyi fantáziát látnak majd benne.

Szerkesztette: empty taxi

cause every little word can hurt us, we pull away and lose on purpose

New York Averages
11 hónapja
adam8 Houston Texans Ole Miss Rebels 2 520 — The Last Dance
Empty korábbi írása, a mostani összetűzések, és a vizsgaidőszak rohamos közeledése által inspirált, rendhagyó formátumú, teljesen szubjektív, - csak szórakoztatási céllal készült, - Ki szólhat be kinek? erősorrend.
11 hónapja
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 11 574
top4 CB power ranking

1 Packers: Tre'Davious White, Marlon Humprey, Donte Jackson, DeAndre Baker
2 Falcons: Stephon Gilmore, James Bradberry, K'Waun Williams, Darius Phillips
3 Bengals: Patrick Peterson, Kevin King, Jeff Okudah, Emmanuel Moseley
4 Seahawks: Richard Sherman, Steven Nelson, Mackensie Alexander, Charvarius Ward
5 Bills: Joe Haden, Malcolm Butler, Jaire Alexander, Kareem Jackson
6 Lions: Denzel Ward, Aqib Talib, Bobby McCain, David Long
7 Steelers: Byron Jones, Ronald Darby, Sidney Jones, Antony Brown
8 Redskins: Adoree Jackson, Quinton Dunbar, Chidobe Awuzie, Byron Murphy
9 Broncos: Jalen Ramsey, Trayvon Mullen, Noah Igbinoghene, Patrick Robinson
10 Ravens: Marcus Peters, Levi Wallace, Ryan Smith, Josiah Scott
11 Rams: Trae Wayne, Janoris Jenkins, Jonathan Joseph, Robert Alford
12 Cardinals: Darius Slay, Xavier Rhodes, Isaac Yiadom, Bryce Callahan
13 Patrtiots: Williams JAckson III, Rock Ya-Sin, Jason McCourthy, Tramon Williams
14 Jaguars: AJ Bouye, Kendall Sheffield, Rashaan Melvin, Taron Johnson
15 Jets: Jimmy Smith, Gareon Conley, Carlton Davis, Daryl Worley
16 49ers: Chris Harris, Logan Ryan, Tre Herndon, Holton Hill
17 Panthers: Shaquill Griffin, Desmond King, Davontae Harris, Darious Williams
18 Bucs: Prince Amukamara, Pierre Desir, Nickell Robey-Coleman, Jamed Dean
19 Cowboys: Xavien Howard, Akhello Witherspoon, Mike Hilton, Duke Dawson
20 Chiefs: Marshon Lattimore, Darqueze Dennard, Brian Poole, Cordrea Tankersley
21 Giants: Casey Hayward, JC Jackson, Josh Jackson, Duke Shelley
22 Eagles: Kyle Fuller, Jeff Gladney, Dre Kirkpatrick, Terrance Mitchell
23 Browns: Bradley Roby, Trumaine Johnson, Kevin Johnson, Grant Haley
24 Raiders: Desmond Trufant, Tavon Young, Tarvarus McFadden, Cameron Dantzler
25 Vikings: Brandon Carr, Kendall Fuller, Fabian Moreau, Troy Hill
26 Bears: Bashaud Breeland, Jourdan Lewis, Buster Skrine, Bryce Hall
27 Saints: Josh Norman, PJ Williams, Eli Apple, Nik Needham
28 Dolphins: Justin Coleman, Morris Clainorne, Isaiah Oliver, Rasul Douglas
29 Titans: Mike Hughes, Tre Flowers, Darryl Roberts, Mike Ford
30 Colts: Jonathan Jones, AJ Terrell, Kevin Toliver, Anthony Averett
31 Texans: Trevon Diggs, Avonte Maddox, Sean Murphy-Bunting, Amik Robertson
32 Chargers: Kristian Fulton, Isaiah Johnson, Troy Pride, Torry McTyer
11 hónapja
kristof New York Giants Miami Hurricanes 8 492 — Browns GM
QB depth PR 2020

1. Rams (Brees, Lock, Herbert)
2. Ravens (Jackson, Rudolph)
3. Packers (Rodgers, Mullens)
4. Falcons (Wilson, Hodges)
5. Eagles (Wentz, Allen, Hoyer)
6. Chargers (Mahomes, Stick)
7. Titans (Brady, Newton)
8. Dolphins (Watson, Finley)
9. Patriots (Ryan, Foles, Brissett)
10. Jets (Stafford, McCoy)
11. Cowboys (Rivers, Bridgewater)
12. Colts (Cousins, Thorson)
13. Lions (Tannehill, Love)
14. Saints (Prescott, Eason)
15. Steelers (Carr, Hill)
16. Raiders (Goff, Daniel)
17. Bears (Garoppolo, Driskel)
18. Bengals (Mayfield, Love, Hurts)
19. Cardinals (Darnold, Roethlisberger)
20. Bills (Allen, Luton)
21. Browns (Jones, Rosen)
22. Buccaneers (Haskins, Keenum)
23. Texans (Tua, Mariota)
24. Giants (Murray, Rush)
25. Seahawks (Burrow, Hundley)
26. 49ers (Minshew, Moore)
27. Broncos (Taylor, Fromm)
28. Chiefs (Trubisky, Henne)
29. Redskins (Fitzpatrick, Etling)
30. Vikings (Winston, Flacco)
31. Jaguars (Dalton, Bortles)
---
99. Panthers (értékelhetetlen)

disclaimer: Egy jó kezdő nem elég, a cseréket is számításba vettem. Kort kevésbé, fizetést pedig egyáltalán nem néztem.

Szerkesztette: kristof


Oh, what a tangled web we weave
When first we practise to deceive!
11 hónapja
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 19 860 — 1/1
Még tartoztam a draft értékelővel 😊

Carolina Panthers

1/18 Mekhi Becton, OT (Lousiville) IRL 1/11 New York Jets

Az első kör közepén olyan QB-t nem lehetett húzni az idei drafton, akire hosszútávon rábíznám a csapatot, ezért azzal a koncepcióval vágtam neki a draftnak, hogy lehetőség szerint a támadófalat hozzam rendbe, aztán jövőre jöhet hozzá a QB. Végigcsekkoltam az előttem lévő csapatok needjeit, és arra a megállapításra jutottam, hogy akár még le is csúszhat hozzám valamelyik top OT prospect, azonban a biztonság kedvéért több helyen is próbálkoztam a feltrade lehetőségével, reális célpont az 1/13-as pick és az iktriaddal való csere lett volna, még pedig azzal a céllal, hogy Andrew Thomast elvigyem. Valahogy a draft előtt mindenki Willst és Wirfst szopkodta, de engem aggasztott, hogy ők biza nem LT poszton játszottak, ami Wills esetében még magyarázható Tua balkezességével, de Wirfs esetében nem láttam az okot, hogy miért ragaszkodtak ehhez a felálláshoz. Thomas ellenben a legerősebb konferenciában edződött, megbízható LT, a legbiztosabb prospectnek éreztem a draft előtt. Bectonban hatalmas potenciált látok, ugyanakkor a kombájnon produkált pozitív tesztje aggasztott. Nála ettől függetlenül is kiemelkedően fontosnak éreztem, hogy hova kerül IRL, az egyik legnyersebb prospect, szüksége lesz jó edzőkre, a történtek után hatványozottan igaznak éreztem ezt a megállapítást. A Thomas, Wills, Wirfs, Becton sorrendet állítottam fel magamnak, és vártam mi történik a drafton. Az elején minden úgy történt, ahogy terveztem, de aztán Rajna borított mindent. Nyilván benne volt a pakliban OT pick, hiszen Whitworth nem mai gyerek, de azért bíztam benne, hogy más irányba tekint. Nem így történt, de akkora fos még nem volt, Wills lett a kiválasztott, Thomas még maradt benn. A Vikingsnál csak egy normális tackle volt a draft előtt, viszont Tyron Smith ligaelit LT, így itt is reménykedtem, hogy elmarad az OT pick, hát nem így történt, aztán a Packers kivitte Thomast, sőt, mint később kiderült a Bills is vitte volna, így gyakorlatilag esélyem se lett volna rá, még 1/13-on se. Maradt Becton, viszont érte felcserélni nem akartam, még 1/16-ra se, pedig oda is volt egy igen olcsó opció (plusz ötödik körért), de inkább maradtam a seggemen. Volt több vészfogatókönyv arra az esetre, ha mind a négyen OT kimegy, és cserélni sem sikerül, de egy kivételével ezek is bedőltek, Chaisson volt még a másik lehetséges opció, de mivel Becton benn maradt, végül őt választottam. IRL a Jetshez került, hát nem repestem a boldogságtól... Elég diszfunkcionális franchise, az offense különösen fosul tud kinézni, és bár a mostani holtszezonban elég sokat fektettek be a falba, igyekeznek Darnoldot megévdeni, valahogy nem bízom Gase-ben és a stábjában. Meglátjuk mi sül ki belőle, jobban örültem volna, ha Tampába kerül mondjuk...

2/17 Lloyd Cushenberry, C (LSU) IRL 3/19 Denver Broncos
A máodik kör közepén már nehezebben kiszámítható, hogy mi fog történi, elsősorban centert (Ruiz és Cuchenberry), cornerbacket (Diggs, Fulton, Terrell, Johnson és Gladney), vagy linebackert (Murray, Queen és Baun) akartam húzni. Közben Igor próbált cserélni egy 2022-es első körért, de neki kiment a kiszemeltje, nekem benn maradt Cushenberry, így no brainer húzásnak gondoltam. IRL több mint egy körrel később ment ki, a Falcons elvitte előle Hennessyt (amit nem igazán értek), de végül úgy gondolom remek helyre került, kezdő center lehet egy olyan csapatban, ahol most elég komolyan megerősítették a támadósort. Ez a pick sokkal jobban tetszik, mint Bectoné, pedig Cushenberry egy körös reach a második körben, Becton hét helyes steal a top20-ban, de mégis teljesen más a leányzó fekvése.

3/1 Clyde Edwards-Helaire, RB (LSU) IRL 1/32 Kansas City Chiefs
Az a jó a határ szar rosterben, hogy kb bárhova lehet húzni, minden need. Na most nálam is ez volt, egyedül a WR poszt megoldott, nyilván ilyenkor jön ki a draftra az utóbbi évek legjobb WR classa... Futó viszont kellett, és az LSU futójába az idei college szezon alatt bele szerelmesedtem, elképesztően tetszett a játéka, úgy gondoltam, hogy esélyem nem lesz behúzni (az első két körben nem annyira húznék futót). Szerencsére a combine-on a 40 yardja tetü lassúra sikeredett, így nem annyira kapták fel, pedig a game tape alapján nálam ő volt a no1 RB idén. Úgy voltam vele, rajta kívül Taylor, Dobbins, Swift és Akers az, aki szóba jöhet 3/16-ra, ha minden számomra szimpi futó kimegy akkor még ismételten szóba jöhetett a CB vagy LB pick, illetve itt a harmadik körben már szemeztem Trautmannal is, mint az egyetlen TE, akiben fantáziát láttam a drafton. Végső esetben pedig BPA-t húztam volna, mint írtam, elég fos jelenleg a keret, nagyon nem tudtam volna mellélőni egy safety, vagy edge rusher választással sem. Viszont ahogy alakult a draft, Spigo elkezdte árulni a 3/1-et, a futók mentek kifele, így úgy döntöttem, nekem kell Clyde Edwards-Helaire, és odaadtam a 3/24-et és a 3/33-at a 3/1-ért és egy jövő évi 6. körért. Nem nagyon szeretek felcserélni, de itt úgy éreztem, hogy már nem maradna benn még egy fél kört, és szerettem volna egy normális futóval eljönni a draftról, az már külön szerencse, hogy a kedvenc prospectem maradt benn és előtte elvittek négy másik futót. Szóval az üzlet megköttetett, jött Edwards-Helaire, IRL pedig elvitte a Chiefs 1/32-re. Ennél jobb helyre szerintem nem is kerülhetett volna, dream scenario, szerintem a legjobb találatom az egész drafton.

3/16 Akeem Davis-Gaither, LB (Appalachian State) IRL 4/1 Cincinnati Bengals
Itt elsőre kicsit lelombozódtam, mivel kiment a kedven LB prospectem, Logan Wilson, majd Trautman is elpályázott, Davis-Gaither azonban benn maradt, és itt már úgy gondoltam, hogy bőven megfelelő értéket képvisel, így rá esett a választás. Coverben remek LB, aki megfelelően atletikus (nálam például ő előrébb volt rangsorolva, mint a Seahawks első körös LB-e, Jordyn Brooks), és a kifejezetten foghíjas LB sorom elbírta az erősétést. IRL a Bengals vitte 4/1-re, érdekességképpen éppen Wilson mellé. Szerintem kezdő lesz már rögtön az első évében, és remélem mindhárom downon bátran fennhagyják, a tavalyi harmadik körös Germaine Prattet kell lenyomnia ezért jelen állás szerint.

4/14 Darrell Taylor, EDGE (Tennessee) IRL 2/16 Seattle Seahawks
Mivel eredetileg a harmadik kör után közel két teljes kört kellett volna várjak a következő választásig, meg volt egy rakás késői pickem, Klaci79-cel előre leboltoltunk egy trade-et, egy ötödik, egy hatodik, egy hetedik és a frissen szerzett jövő évi hatodik körös picket áldoztam be ezért a választásért. Amikor kigondoltam a cserét, bíztam benne, hogy Leki Fotu, vagy Trautman esetleg bennmarad, nem így lett, mindketten kimentek, de így sem aggódtam különösebben, mert volt egy rakat edge rusher, safety, támadó falember, akiket harmadik kör végére pozicionáltam, és bíztam benne, hogy lesz olyan játékos, akit megéri kivinni. Végül Taylor volt a legmagasabban a boardomon, mikor rám került a sor. Ő egyike azon passrushereknek, akiben van fantázia, ugyanakkor néhány redflag miatt nem taksálták őket első vagy második körös prospectnek (akadt néhány ilyen a drafton). IRL a Seahawkshoz került majd két körrel korábban, a tavalyi Collier betli után nem tudom ennek örüljek-e vagy sem, a nagy számok törvénye alapján egy középső körös passrushernek már be kéne válnia, húztam annyit az elmút években és egyelőre nem lett senkiből semmi...

5/20 Albert Okwuegbunam, TE (Missouri) IRL 4/12 Denver Broncos
Innentől kezdve viszonylag gyakran jöttek a pickjeim, volt néhány tervezett prospect, illetve a board is úgy alakult, hogy akadtak olyan játékosok, akiket a 3-4. kör határára lőttem be, de még elérhetők voltak. Egyikük volt Okwuegbunam, akit érdemesnek tartottam arra, hogy kiválasszam ebből az okádék TE classból. Mint korábban már említettem, Trautman volt a célpont a harmadik körben, de nem sikerült elvinni, így be kellett érnem Okwuegbunammal, akiről legalább az elmondható az idei TE-ek többségével ellentétben, hogy van olyan szegmense a játéknak, amiben kiemelkedő (redzone), a sebessége is rendben van, valamit csak kezdenek vele Denverben, ahol sikerült a korábbi irányítója mellé kiválasztani egy körrel korábban, mint ahol én választottam.

5/36 Brandon Jones, S (Texas) IRL 3/6 Miami Dolphins
Jones is 3-4. körös prospect volt szerintem, így nem gondoltam túl a választást, amikor sorra kerültem. IRL a Phins vitte el Reshad Jones helyére, reális esélye lesz egyből a kezdőbe kerülni, ami az ötödik kör végi picktől több, mint bíztató. Ugyanakkor sanszos, hogy a korlátai miatt egy hard hitter safety-nél több nem válik belőle, ennek ellenére én bőven elégedett lennék, ha egy korrekt box safety-vé avanzsálna az újonc szerződésének kitöltése alatt.

6/5 Davion Taylor, LB (Colorado) IRL 3/39 Philadelphia Eagles
Itt egy kicsit megpörgettem a szopórollert, két olyan játékos is kiment a legutóbbi pickem óta, akiket nagyon szerettem volna behúzni, James Morgant Göbi, Quez Watkinst pedig Ádi vitte ki, pedig csak hat választás volt a két pickem között.... Morgan miatt különösen mérges voltam magamra, az ötödik körre terveztem be a kiválasztását, csak a két csúszó játékos miatt nem vittem el, benne láttam a lehetőséget a kéősi körös QB prospectek közül, hogy vigye valamire. Mindegy, ha már így alakult választottam még egy atletikus LB-t Davis-Gaither után, mókás, hogy IRL Taylor hamarabb ment ki, mint az általam korábban kiválasztott Davis-Gaither. Ráadásul ő is egy olyan helyre, ahol nem teng túl a tehetségtől a LB sor, így akár ő is rögtön főszereplője lehet a védelemnek, szerencsésen alakult ez a választás, de Morgan miatt még mindig dühös vagyok magamra.

6/19 Danny Pinter, OL (Ball State) IRL 5/3 Indianapolis Colts
Az első két pick után újra elelérkezettnek láttam az időt, hogy kiválasszak egy falembert. Pinyő már csak a neve miatt is felhívta magára a figyelmet, ahogy közeledett a draft, egyre inkább mászott fel a boardokon, amikor sorra kerültem, éppen őt tartottam a legjobb elérhető falembernek, más posztra meg olyan kiemelkedő prospect nem maradt, aki miatt érdemesnek láttam volna ott hagyni. IRL a Coltshoz került másfél körrel korábban, fene tudja milyen szerepet szánnak neki, hátsó körös falembereknél ez különben is lutri, meglátjuk mi sül ki belőle, azért a keretszükítést nagy valószínűséggel túléli.

6/21 Dane Jackson, CB (Pittsburgh) IRL 7/25 Buffalo Bills
A CB sorba is kellett a vérfrissítés, és mivel Norman távozott, nickel CB-nek Desmond King tökéletes, olyan prsopectet kerestem, akinek megvan a felépítése és a sebessége ahhoz, hogy a szélen helyt tudjon állni Griffin túloldalán. Jackson megfelelt az általam támasztott kritériumoknak, IRL a Bills vitte bő egy körrel később, érdekesség, hogy éppen Norman mögé kerülhet, ha sikerül rostert fognia. Nem látom esélytelennek a helyzetét, ráadásul mivel Norman csak egy évre írt alá, ha az idei szezonban sikerülne eleget tanulnia és fejlődnie, akkor át is vehetné a helyét, mint no2 CB, de ez egyelőre vágyálom, először kerüljön rosterre.

7/1 Javelin Guidry, CB (Utah) IRL UDFA New York Jets
Guidryt a sebessége miatt választottam ki, kár, hogy az NFL scoutok és GM-ek nem tartották olyan sokra, mint én, UDFA lett és végül a Jetsnél kötött ki. Legalább olyan helyre került, ahol nem verdesi az eget a secondary színvonala, reális esélye lehet rosterre, vagy PS-be kerülni. Nálam ez utóbbi sors vár rá.

7/10 Bravvion Roy, NT (Baylor) IRL 6/5 Carolina Panthers
Őt még nagyon nagyon a draft process elején néztem ki magamnak, mint potenciális NT. Tervezek áttérni 3-4-es felállásra, kerestem is a megfelelő embert a fal közepére, jelenleg a Daylon Mack projekt fut, ebbe társulhat bele Roy. Szerintem sokkal több van benne, mint amire jelenleg, illetve a draft előtt taksálták, nem lett meghívva a combine-ra, pedig elég jó szezont hozott, IRL is a Panthers vitte, csak egy körrel korábban. Bár Derrick Brownt is elvitték a drafton, de annyira vékony a depth ezen a poszton a Panthersnél, hogy nem tudom elképzelni, hogy ne kerüljön rosterre, sőt szerintem még aránylag komoly játékidőre is számíthat, ami egy hetedik körös választástól remek kilátás.

UDFA-ként jött Brandon Bowen OT, (Ohio State) IRL Carolina Panthers UDFA, Mike Horton, OG (Auburn) IRL Carolina Panthers UDFA, Chris Orr, LB (Wisconsin), IRL Carolina Panthers UDFA, Stantley Thomas-Oliver, CB (FIU) IRL Carolina Panthers 7/7 és Tyler Bass, K (Georgia Southern) IRL Buffalo Bills 6/9

Ami a teljes draftot (beleértve az UDFA-kat is) illeti, IRL-t nézve sikerült szereznem két első, egy második, három harmadik, két negyedik, egy ötödik, két hatodik, és két hetedik körös játékost, továbbá öt UDFA-t. Ha a draft capitalt nézzük, akkor az általam használt draft value chart szerint 2966,2 (1250+590+420+240+175+88+80+58+30.6+16.6+15+2+1) értékű a draftom, ami nem éri el az 1/1-es pick értékét (3000) 😊 , ugyanakkor több, mint ezer ponttal haladja meg a draft előtti kiinduló tőkémet, ami 1895,9 (900+410+190+150+112+28.2+21.8+21+18.6+13.4+12.6+10.6+5+1.7+1) volt. A különbözet az körülbelül egy első kör közepi pick. Persze ez mind csak játék a számokkal, majd a kövezkető szezonok során derül ki, mennyire volt jó ez a draft, és leginkább Bectonon fog múlni, hogy évek múlva mennyire leszek elégedett vele. Amit sajnálok, hogy QB nem lett (még az offseason elején volt olyan elképzelés és trade beszélgetés, hogy Hopkins és az 1/2 gazdát cserél, de végül nem lett belőle semmi, Morganről meg lemaradtam), illetve nem sikerült jövő évi extra picket szerezni, pedig tervbe volt véve, mert szükség lehet municióra, ha fel kell menni QB-ért a jövő évi drafton. Ugyanakkor több nagyon jó találatom lett, ahol az IRL drafton szinte ideális helyre kerültek a játékosaim, szóval mindent egybevetve azt hiszem nyugodtan lehetek bizakodó ezzel a draft class-szal kapcsolatban.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.