GM Lapszemle

10 feliratkozó

1 napja
Löfli Arizona Cardinals Arkansas Razorbacks 16 427 — ellenIktriad


https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
No risk it, no biscuit!
Don't blink!
5 napja
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 078


Detroit Lions @r.baggio

1/15. Treylon Burks, WR (Arkansas)
2/4. Jalen Pitre, S (Baylor)
3/14. Khalil Shakir, WR (Boise State)
3/17. Matt Araiza, P (San Diego State)
4/16. Isaiah Likely, TE (Coastal Carolina)
4/27. Joshua Williams, C (UNC-Pembroke)
5/15. Erik Ezukanma, WR (Texas Tech)
6/27. Jeffrey Gunter, EDGE (Coastal Carolina)
7/11. Abram Smith, RB (Baylor)
7/17. Jaivon Heiligh, WR (Coastal Carolina)
7/18. Britain Covey, WR (Utah)
7/31. Daniel Hardy, LB (Montana State)

Aranyos, hogy sokan kapásból Deebo Samuelhez mérik Burkst; nekem inkább Laviska Shenault ugrik be róla, aki hasonlóképp felhájpolt, szimpla gadget játékosnak valóban "túlfejlett", de a WR szakma nüanszaiban nem sok fejlődést mutató elkapóként érkezett a ligába, és azóta sem találja/találják a helyét. Nem mondom, hogy nem látom a potenciált Burksben, hogy idővel azzá az első kört megérő játékossá váljon, akit annyian belelátnak, de a Deebo-i magasságok előtt még egy másik szintet kellene megugrania. Pitre játékát bírom, remélhetőleg az NFL-ben is megtalálják az ő ideális szerepkörét a nickel corner - safety spektrumon. Shakirnak bármennyire frusztrálóak tudnak lenni a meccsfelvételei a sok highlight elkapás ellenére is, és bármennyire is tűnik ideálisnak inkább csak slotba, mintsem a pálya szélére, mégsem tudom azt mondani, hogy egy harmadik kör közepi próbát ne érne meg. Egy punterre ezt már nehezebb rásütnöm, igaz ha van punter, aki képes lehet megtéríteni egy harmadik körös befektetést, az pont Araiza. Ami igazán szúrja a szemem ennél a classnál, az nem a boom-or-bust Burks vagy a harmadik körös special teamer, hanem az, hogy a "harmadik napos" pickek közül egyedül Gunternél látok érdemi esélyt a komolyabb profi karrierre (és magyarul megmondva, neki is uphill climb lesz ez az NFL-kaland), meg még esetleg Likely-nál, a nyolcból egy/kettő pedig nem valami jó arány.

Pacsi érte: Gunter
Maflás érte: Williams

Az augusztusi mockból: Burks - 1/15. Lions - https://www.youtube.com/watch?v=cHHLHGNpCSA Addig is, lehet folytatni a fegyverkezést. - Telitalálat, csatoltam is referenciaként az Ezo Tv-s jelentkezésemhez.Denver Broncos @Löfli

3/23. Bryan Cook, S (Cincinnati)
4/8. DeAngelo Malone, EDGE (Western Kentucky)
5/21. John Ridgeway III, DT (Arkansas)
7/22. James Houston IV, EDGE (Jackson State)
7/37. Jack Cochrane, LB (South Dakota)
7/38. Gregory Junior, CB (Ouachita Baptist)
7/40. Dareke Young, WR (Lenoir-Rhyne)

Egy lyukas garast se tettem volna rá, hogy IRL bárki be meri húzni Cookot a harmadik kör előtt, nem pedig szimpla box safety-ként könyvelik el, a többit - azaz hogy a játék minden elemében magas színvonalon teljesített - meg elintézik annyival, hogy Group of Five ellenfelekkel szemben könnyű dolga volt. Szerintem az NFL-ben is sokoldalú, átlagon felüli safety lehet belőle; nagy fogás ennyire mélyen a harmadik körben. Sajnálatos módon viszont vele véget is ért azoknak a Broncos pickeknek a "sora", akikről határozottan pozitív a véleményem. Malone még szódával elmegy, lehet belőle egy elfogadható szituációs pass rusher, ami végső soron egy negyedik körös draftjogért nem elfogadhatatlan ellenérték, de azért komolyabb potenciállal kecsegtető prospectért is oda lehetett volna adni ezt a cetlit. A többiek viszont már egytől egyig azt a kategóriát képviselik, akikből azt se nagyon nézem ki, hogy akár csak backupként huzamosabb ideig meg tudnának ragadni a "nagyok" között.

Pacsi érte: Cook
Maflás érte: RidgewayCarolina Panthers @gabokocka

1/31. Jordan Davis, DT (Georgia)
2/22. Christian Harris, LB (Alabama)
2/31. Cam Jurgens, C (Nebraska)
3/31. Nicholas Petit-Frere, OL (Ohio State)
4/31. Brandon Smith, LB (Penn State)
5/9. Cade Otton, TE (Washington)
5/13. Brian Robinson Jr., RB (Alabama)
5/31. E.J. Perry, QB (Brown)

Davis szerintem az egész idei draft egyik legizgalmasabb prospectje; kíváncsian várom, hogy egyáltalán a szerepkörét illetően mi lesz a koncepció, és hogy mit hoz ki belőle az NFL-képzés és -kondíciós program. Benne van a pakliban, hogy egy tényleg csak futás ellen igazán hasznos space-eater lesz, másfelől viszont a határ a csillagos ég. Harrisnél ez a bizonyos határ jóval lejjebb van, ott, ahol a többi, hozzá hasonlóan inkább atletikusságból, mintsem játékintelligenciából élő linebackernél is. A másik more name than game prospect, Petit-Frere a harmadik kör legvégén úgy-ahogy elmegy, de nagy dolgokat tőle sem kell várni szerintem; a korábbi, mondhatni látatlanban generált korai körös hype létjogosultságát neki sem sikerült igazolnia a pályán. A másik OL és LB pick sokkal tetszetősebb: Jurgensnél nincs nagy mozgástér a posztok tekintetében, de centernek nagyon is jó lehet, Smith pedig játékintelligencia-atletikusság arányok szempontjából nagyjából ugyanaz a kategória, mint Harris, de egészen máshogy néz ki egy ilyen játékos az ötödik kört alulról súrolva, mint a második kör közepe táján. A hátsó körös trióból szerintem Robinson okozhat kellemes meglepetést: sztereotipikus módon egy faék egyszerűségű power backként lett beépítve a köztudatba, pedig szerintem annak ellenére, hogy semmiben sem igazán kiemelkedő, kellően sokoldalú a skill setje ahhoz, hogy szükség esetén - nyilván nem egy teljes szezonon keresztül - feature RB-ként is megállja a helyét, lásd Alexander Mattison.

Pacsi érte: Smith
Maflás érte: Harris

Az augusztusi mockból: Davis - "2/1." Texans - A tipikus two-down run-stuffer, aki nullához konvergáló pass rush értéke ellenére ilyenkor még első kört ér, de nagy bánatomra nálam nem fért be az első 32-be. "Ütősnek" ígérkezik a jövő évi DT class is. - Davis minden lett, csak tipikus nem.

Az augusztusi mockból: Harris - 1/19. Rams - A mindenkori legjobb Bama-linebackernek augusztusban még automatikusan helye van az első körben, bármilyen prospect is legyen. - Borítékolható volt, hogy amint meg-megvillanó "valahányadik" számú linebackerből előlép a figyelem középpontjába, fokozatosan elhalkulnak az első körös prognózisok.Arizona Cardinals @alatriste

1/16. Kaiir Elam, CB (Florida)
2/5. George Pickens, WR (Georgia)
2/27. Troy Andersen, LB (Montana State)
3/22. Abraham Lucas, OT (Washington State)
4/6. Martin Emerson Jr., CB (Mississippi State)
4/14. James Cook, RB (Georgia)
5/29. Jake Ferguson, TE (Wisconsin)
6/8. Cordell Volson, OL (North Dakota State)
6/25. Cameron Dicker, K (Texas)

Az első két úriemberhez nem tudok túl sok újdonságot hozzátenni, mindkettőben látom a potenciálisan átlagon felüli NFL-kezdőt. Andersen már merészebb, meglehetősen boom-or-bust jellegű húzás: hiába egy atletikus szörnyeteg, a linebacker az a poszt, ahol játékintelligenciára és ösztönökre is különösen nagy szükség van. Meglepett, hogy IRL is hasonlóan korán bevállalta valaki, bár ha a fejlődése ütemét nézem (nemrég még nem is a védelemben játszott), nem tartom lehetetlennek, hogy visszahozza akár ezt a második körös árat is. Lucas a nyers játékával azért szépen lassan elpárolgott az első körös mockokból, egy 3/22-ért viszont már vállalható projekt. A negyedik körben egyaránt sikerült jót és rosszat is főzni: Cook extrán jó value pick lehet, ha sokoldalúan tudják használni az edzői (márpedig a Bills által érte kiadott második körös draftjog nem arra utal, hogy egyszerű scatbackként kalkulálnak vele), Emerson viszont hiába tartalmazza nyomokban egy press CB erényeit, ha az atletikussága láttán az jut az ember eszébe, hogy "inkább hagyjuk". Mindhárom hátsó körösben van fantázia; én különösen arra leszek kíváncsi, hogy az egykor még látszólag komolyabb upside-dal kecsegtető Fergusonból ki tudnak-e hozni valami olyat a passzjátékban, ami a Wisconsin offense-ében rejtve maradt.

Pacsi érte: Cook
Maflás érte: Emerson

Az augusztusi mockból: Elam - 1/9. Cardinals - Az idei drafton nem volt első körös Florida defensive back, úgyhogy már épp itt az ideje. - Vágási Feri is erre tette volna fel a tízezer forintját.

Az augusztusi mockból: Pickens - "2/1." Buccaneers - "Ha nincs az a sérülés, első körös lett volna" - szól a klisé, amit ebben a draftciklusban Pickens kapcsán fogunk a leggyakrabban hallani. - Nem számoltam össze, de valószínűleg így volt. Bár ha csak a tavaszi időszakot nézem, Ojabo személyében lett volna komoly vetélytársa ebben a versenyben.

5 napja
alatriste Green Bay Packers 10 075 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
Sivatagi életkép a 2022-es szezon előtt:
DC 2022

A 2020-as szezon óta örömmámorban úszik a város. Akkor először és ezidáig utoljára playoffba jutott a csapat, ahol ugyan egyből hazazavarták az együttest, megvolt a kötelező feladat. Azóta elindult egyfajta újjáépülés, ami jelenleg is zajlik.
Miután megvolt egy korrekt/erős keret, ami komoly irányító nélkül el tudta vinni playoffba a csapatot, de tovább nem jött a szemléletváltás. Egy erős keretet fölösleges fenntartani QB nélkül, így a terv szerint 1-2 éven kersztűl leépítem a keretet, draft és cap tőkét halmozok az aggresszív fiatalítás mellett. Ez zajlott tavaly és zajlik még idén is.

2021 után így idén is erősebb volt a távozó oldal (DJP, Winston, Conner, Pat. Queen, Biadasz). A draft tőke szempontjából is a fókusz arra hegyeződött, hogy 2023-ra és 2024-re legyen minél több erőforrás. Jelenleg jövőr 2db első kör és 4db második kör van a csapatnál (és további 2 jöhet ha teljesülnek egyes feltételek), továbbá már 2024-ben is van két darab első körös választás.

A tőkehallmozás mellett a fiatalítás is végigfutott az egységen. A keret legidősebb játékosa David Bakhtiari, a maga 30 évével. Rajta kívül mindenki ezen vízválasztó szám kedvezőbb oldalán van még. Az átlagéletkor is 24.6 év így tényleg csikócsapatról beszélhetünk.

A sok fiatal azt is jelenti, hogy nagyon kevesen vannak megfizetve. Ez igaz, mindössze 12 játékos van a keretben nem rookie contracton és közülük is 7 millió felett csupán 3 játékos keres (Davis Bakhtiari, Davante Adams, és Kenny Clark - (klubszimpátia az élesebb szeműeknek leszűrhető)).

Ennek következtében jövőre a vastagra dúzzasztott draft tőke mellett (min 6db 1.-2. körös pick), körülbelül 105 millió dollár fog a csapat rendelkezésére állni az erősítésre, miközben egyetlen olyan játékos szerződése se jár le akivel hosszabbítani kellene majd, ezt már az idei szezonban előre letudtam Adams és Hockenson szerződésének meghosszabbításával. (Repkedhetnek majd a 20-30 milliók minden jött-ment szabadügynöknek!)

A támadósor ennek ellenére nem fest bozasztóan (a védelem igen, azt nem is szépítem), de 2022-ben türelemre inten Glendale nagyszerű lakóit. Davis Mills egy tehetséges másodéves irányító, aki ugyan nem fogja playoffba vinni ezt a csapatot de egy évet minimum érdemel még tőlünk, hogy vasárnaponként rá szegeződjön a figyelmünk. A skill személyzete izgalmas, a támadófala ha nem is jó egy közepes talán szintet megüt így ha párszor jó napot fog ki a védelem még be is eshet 1-2 W. Vélhetően nem lesz bottom 3-as a csapat idén sem, de összességében csodálkoznék, ha nem egy számjegyű lenne majd a pickünk a következő drafton.

A kulcsszó tehát a türelem, addig is had gyilkolja egymást a csoportban a Herbert - Burrow - Z. Wilson trió, Arizona lassan emelkedik de (remélem) fog 1-2 év múlva.

Szezon jóslat: 5-12Liverpool Fc fan
10 napja
kristof New York Giants USC Trojans 8 810 — Browns GM
Cleveland Browns

QB (0)
2021: Daniel Jones, Josh Rosen, Kyle Trask
2022: Daniel Jones, Josh Rosen, Kyle Trask
Papíron nincs változás, de sajnos Jones körül tavaly akkora volt a káosz, hogy nem lehet érdemben megítélni a teljesítményét. Idén IRL és itt is mindent megkapott, hogy bizonyíthasson, utolsó utáni esély: jövőre hosszabbítás vagy kuka. Rosent nem érte volna meg kivágni, Trask pedig csere pozícióért küzdhet, de ő sincs könnyű helyzetben, azzal hogy Brady sosem fog visszavonulni.

RB (+)
2021: Austin Ekeler, Justin Jackson, Duke Johnson, Travis Homer
2022: Austin Ekeler, Melvin Gordon, Travis Homer, Raymond Calais
Ekeler maradt és bőven bizonyította, hogy megérte a nagy pénzt, mögé érkezett a tökéletes csere Gordon és Homer is megfelelő szituációs játékos.

WR (++)
2021: Odell Beckham Jr; Darius Slayton, John Ross, Zay Jones, Allen Hurns
2022: Drake London, DJ Chark, Odell Beckham Jr; Darius Slayton, Olamide Zaccheaus, Dez Fitzpatrick
Nagyon sajnáltam, hogy OBJ elszakította a térdét a Super Bowl alatt, így nem mertem vele hosszabbítani, de kivágni sem volt szívem, remélem 2022-ben IRL is úgy tud majd visszatérni, hogy én is adhassak neki új szerződést. London és Chark remélhetőleg megfelelő WR 1-2, Slayton a nagy szerződésért játszhat, Zachheaus és Fiztpatrcik pedig gyenge WR egységekben juthat komoly szerephez. Az egyetlen szépséghiba, hogy szinte mindenkinek gyenge QB dobál, de alapvetően jól sikerült megerősíteni a csapatrészt.

TE (+)
2021: Pat Freiermuth, Levine Toilolo, Kaden Smith
2022: Pat Freiermuth, OJ Howard
Freiermuth remekül kezdte profi pályafutását, mögé pedig tökéletes kiegészítő Howard, akitől meglepően sokat várok egy új környezetben, de ha csak korrekt csere, akkor sem dől össze a világ.

OL (++)
2021: Mike McGlinchey, Jackson Carman, Trey Hopkins, Xavier Su'a-Filo, Matt Peart
(Greg Little, Joe Looney, Jimmy Morrissey, Chance Warmack, Brandon Parker)
2022: DJ Humphries, Cole Strange, Jon Feliciano, Alex Cappa, Mike McGlinchey
(Matt Peart, Jackson Carman, Jimmy Morrissey, Max Garcia, Jack Driscoll, Max Mitchell)
Egyértelmű prioritás volt a támadófal rendbetétele, érkezett a piac egyik legjobb LT-je, RG-je és Feliciano is remélhetőleg upgrade lesz C poszton, Strange pedig első körös instant impact. Szerencsére a cserék között is több olyan játékos van, aki komoly játékidőre számíthat, így egy-egy sérülés esetén sem vagyok meglőve.

Offense:
Ekeler és Freiermuth szerencsére nagyon bevált, így volt értelme a támadófalat és az elkapósort is maximumra pörgetni, komoly tőkét beáldozva az FA piacon és a draftról is csak a offense játékosok érkeztek. A jövő évi irányt egyértelműen Jones határozza meg, ha nem tud olyan produkciót nyújtani, amiért megérné vele hosszabbítani, az új Browns QB akkor is rendkívül szerencsés helyzetben lesz, hisz a legtöbb kezdő még 2-3-4 éves szerződéssel rendelkezik.

Defense:
Egy gyenge egységet sikerült úgy-ahogy szinten tartani, nem is részletezném, DJ Reed-en kívül nem érkezett nagyobb potenciállal rendelkező játékos. Idén elsősorban a (jövő évi) depth megteremtésére helyeztem a hangsúlyt, hogy 2023-ban 4-5 új kezdő beépítésével elmozduljunk a liga alsó harmadából.

Szerkesztette: kristof


Oh, what a tangled web we weave
When first we practise to deceive!
10 napja
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 32 457 — 2021/22: best soccer season ever
College-kollázs óriás módra:

SEC (17):
Kentucky (3): Landon Young, Yusuf Corker, Kelvin Joseph
Georgia (2): John FitzPatrick, Justin Shaffer
Ole Miss (2): Deane Leonard, Mark Robinson
Texas A&M (2): DeMarvin Leal, Aaron Hansford
Alabama (2): C.J. Mosley, Irv Smith Jr.
South Carolina (2): Deebo Samuel, Ryan Succop
Florida (2): Jonathan Greenard, Tommy Townsend
LSU (1): Grant Delpit
Mississippi State (1): Denico Autry

Big Ten (9)
Penn State (3): Donovan Smith, Connor McGovern, Nick Scott
Minnesota (2): Carter Coughlin, Esezi Otomewo
Iowa (2): Josey Jewell, Nate Stanley
Michigan State (1): Connor Heyward
Nebraska (1): Matt Farniok

Pac-12 (8)
Arizona State (2): D.J. Davidson, Chase Lucas
UCLA (2): Joshua Kelley, Brittain Brown
California (1): Elijah Hicks
Arizona (1): Will Parks
Oregon State (1): Jordan Poyer
Oregon (1): Kayvon Thibodeaux

ACC (8)
Virginia (2): Charles Snowden, Tony Poljan
Miami-FL (2): Calais Campbell, Ereck Flowers
Louisville (1): Sheldon Rankins
Boston College (1): Hunter Long
Wake Forest (1): Ja'Sir Taylor
Maryland (1): J.C. Jackson

Big 12 (5)
Oklahoma (2): Cody Ford, Kyler Murray
Iowa State (1): Breece Hall
Texas (1): Sam Cosmi
TCU (1): Jerry Hughes

MWC (4)
Wyoming (1): Chase Roullier
San Diego State (1): Keith Ismael
Utah State (1): Darwin Thompson
Colorado State (1): Trent Sieg

C-USA (3)
UTEP (1): Roy Robertson-Harris
Marshall (1): Nazeeh Johnson
UAB (1): Darious Williams

Sun Belt (2)
Georgia State (1): Chandon Sullivan
James Madison (1): Ben DiNucci

Division II (2)
West Alabama (1): Tyreek Hill
Missouri Western (1): Will Parks

American (1)
UCF (1): Gabriel Davis

FCS (1)
South Carolina State (1): Joe Thomas

Division III (1)
Concordia-Moorhead (1): Brandon Zylstra

cause every little word can hurt us, we pull away and lose on purpose

New York Averages
10 napja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 17 962
Steelers

2021: QB: Taysom Hill, Shane Buechele
2022: QB: Jameis Winston, Baker Mayfield, Shane Buechele
A fejlődés megkérdőjelezhetetlen 😊
2021-ben egy TE-el a QB poszton vágtam neki a szezonnak. Nem volt rossz terv, de egyrészt az idei QB class nem volt túl veretes (kivéve Pickett, de ezt az utolsó pillanatig nem mertem elhinni), másrészt a Madden vakkantsága, hogy így is egész szép győzelemszám összejött. Hát Winston egy valódi QB, még ha meg is vannak a furcsaságai, de tavaly már egészen összeszedett volt, most kapott jó kis célpontokat is. Mayfieldről nekem inkább a két évvel ezelőtti srác jut eszembe, aki úgy elpicsázott minket a PO első körében. Aztán olyan brownsosra sikerült az egész év és sérülten játszott végig, majd pedig kidobták a kukába, így nem tudom mi lesz vele, de egészségesen tuti, hogy ennyiért nem tudtam volna megszerezni.2021: RB: Joe Mixon, Leonard Fournette, Javonte Williams, Khalil Herbert, Benny Snell Jr, Darrynton Evans
2022: RB: Joe Mixon, Javonte Williams, Khalil Herbert, Isaiah Spiller, Benny Snell Jr
Én bíztam Mixonban és jött is az eredmény. Kiváló futó, aki sokat tett a PO menetelésért is. Marad tehát ő és bár Fournette is egy nagyszerű játékos, el kellett engedni, hogy jöjjenek a fiatalok. Azt hiszem RB poszton sikerült még a tavalyi igencsak erős évet is túlszárnyalni. És még Mixon is csak 26 lesz.
Idén viszont úgy döntöttem, hogy a hagyományos FB-es felállások elmaradnak, mivel a Steelers nagyon alulhasználja Watt-ot. Sok sikert neki új csapatában.


2021: WR: Jerry Jeudy, Tyler Boyd, Sammy Watkins, Equanimeous St. Brown, JJ Arcega-Whiteside, Olamide Zaccheaus
2022: WR: Jerry Jeudy, Sammy Watkins, Tyler Boyd, Chris Olave
Itt nincs változás, bár lehet már most érdemes lenne meglépni a Watkins-Olave cserét. Meglátjuk mennyire tesz jót Watkins-nak, hogy nem egy RB, hanem Rogers dobál majd neki, ebben az esetben jól járhatok, de a jövő itt is elkezdődött. Jeudy kapott egy QB-t, már csak rajta múlik, hogy mit sikerül elérnie...remélem a labdát is gyakrabban és nem esik ki a kezéből annyit.


2021: TE: David Njoku, Ross Dwelley
2022: TE: David Njoku, Anthony Firkser, Charlie Kolar, Taysom Hill
Nincs változás, a mélységet igyekeztem Upgrade-elni. Kolar-ban nagyon bízom, hogy jó focista lesz.


2021: OL: Andre Dillard, Chris Lindstrom, Nick Martin, Ezra Cleveland, Kelvin Beachum
Nick Gates, Kyle Hinton, Robert Jones
OL: Charles Cross, Will Hernandez, Rodney Hudson, Chris Lindstrom, Liam Eichenberg
Daniel Faalele, Sean Rhyan, Andrew Wylie, Ezra Cleveland
Évek óta igyekszem erőforrásokat áldozni a támadófalra. Azt hittem Dillard lesz majd a megoldás, de nem ő lett. Most Cross-ban bízom, meglátjuk. Center végre van a csapatnál, nem is rossz, illetve prospect-ként nagy kedvenc volt Will Hernandez, akiben sokkal több van, mint amit a Giants-nél ki tudtak hozni belőle, így remélem sikerül megújulnia. Lindstrom nagyon bejött, Eichenberg pedig egyelőre nem, de ácsingóznak a helyére is nálam. Mélység is van, de meglátjuk majd 1-2 év múlva, hogy mennyire jött be ez az idei draft a támadófalban.


2021: DL: Stephon Tuitt, Tyson Alualu, Geno Atkins, Trysten Hill, Dean Lowry, Chris Wormley
2022: DL: Stephon Tuitt, Tyson Alualu, Trysten Hill, Chris Wormley, Taylor Stallworth, Logan Hall
DL-be nem draftolok jó embereket. Nem is a véletlen műve, hogy Tuitt annak idején csereként jött, de szerencsétlen, a tavalyi éve után inkább csak kérdőjeleket és egy hatalmas fizetést hagyott maga után. Egyre inkább úgy tűnik, idén visszatér, legalábbis már lennének ezzel ellentétes hírek, ha nem így lenne. Hall lehet a helyettese, majd kiváncsi vagyok mit mutat Tampában. Atkins sajnos kivágásra került, mert tavaly nem volt csapat és érik a nyugdíj nála., helyén pedig Hill utolsó lehetősége hogy kezdő NFL játékos legyen. Tuitt és Alualu tavaly 57 snappet töltött pályán, ebből utóbbi mind az 57-et és ez az egész Steeelers futás elleni védekezésen meglátszott. Ha egészségesek, akkor viszont egy remek védőfalat hoztam össze...csak ilyen még nem volt soha 😊2021: EDGE: Myles Garrett, Al-Quadin Muhammad, Chauncey Rivers, Joe Tryon
2022: EDGE: Myles Garrett, Frank Clark, Zach Sieler, Joe Tryon, Jonathon Cooper
Na ide sem kíméltem az erőforrásokat. Clark előrelépés lehet az újonc Tryon-hoz képest, aki viszont idén már egy év NFL tapasztalattal megmutathatja, hogy helye van kezdőként a Tampában. Sieler sokat játszott tavaly a Dolphinban és 518 snap alatt 84,9-es értékelést szedett össze a PFF-nél.

2021: LB: Nick Kwiatkoski, Jamin Davis, Tanner Muse, Jahlani Tavai
2022: LB: Jamin Davis, Quay Walker, Malcolm Rodriguez, Nick Kwiatkoski
Már a 3. olyan poszt, ahol nem tudom igazán jól belőni a prospecteket. Jamin Davis-ről nyilván nem mondunk le, érte a Commanders első kört adott. De jött idén Walker, aki szintén első kört ért a Packersnek, így lett két fiatal újonc illetve sophomore első körös játékosom a poszton, ami az eddigihez képest ugyan előrelépés, de nem tudom mennyire fognak beválni. Többet persze már nehéz tenni.

2021: CB: Ronald Darby, Chris Harris Jr, Cam Sutton, Troy Hill, Jimmy Moreland, Tevaughn Campbell, Arthur Maulet
2022: CB: Kyle Fuller, Chris Harris Jr, Cameron Sutton, Troy Hill, Tevaughn Campbell, Jalyn Armour-Davis
Bár Fullernek még nincs csapata, fizetése harmadannyi lesz, mint Darby-é volt, játékban viszont nem rosszabb. Többiek maradtak, bár Hill visszament a Rams-be, ott azért jobban ment neki. Illetve jött egy tehetséges fiatalember a Bamáról, akit sajnos a Ravens vitt, így remélhetőleg egy kiváló CBt kapok majd, a Steelers pedig egy újabb kellemetlen embert a Ravens secondary-be.

2021: S: Minkah Fitzpatrick, Darnell Savage, Jevon Holland, Lonnie Johnson
2022: S: Darnell Savage, Jevon Holland, Lonnie Johnson, Juanyeh Thomas
A szívem vérzett Minkah elengedése miatt, de Holland a tavalyi drafton telitalálat volt (eddig) és nem a safety poszt lesz az, ahol csilliókat fizetek, hogy két kiemelkedő játékosom legyen, miközben Savage is kontakt évébe került, úgyhogy most bizonyíthat a Packers-ben a fizetéséért.


Spec:
K: Younghoe Koo
P: Matt Haack
LS: Kameron Canaday

Spec:
Younghoe Koo, K
Matt Haack, P
Charley Hughlett, LS

Nincs lényegi változás a speciális csapatban.
12 napja
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 078


Baltimore Ravens @BaltimoreDefense

1/2. Evan Neal, OT (Alabama)
2/8. Devonte Wyatt, DT (Georgia)
4/25. Kellen Diesch, OL (Arizona State)
6/35. ZaQuandre White, RB (South Carolina)
7/25. Jack Sanborn, LB (Wisconsin)
7/33. Dontario Drummond, WR (Ole Miss)
7/41. Luke Tenuta, OL (Virginia Tech)

Neal nálam is OT1 volt, de nem drasztikus különbséggel, és amikor láttam, hogy a drágán megszerzett második overall pickkel ő érkezik, kapásból a Bills 2014-es manővere ugrott be, amikor adott volt egy egészen szenzációs WR class, eleve 1/9-ről indultak, és még így is beáldoztak egy extra első kört azért, hogy felmehessenek Sammy Watkinsért. Nem gondolom, hogy attól tartani kellene, hogy Neal is csak olyan szintet képvisel majd NFL-játékosként az idei OT-k viszonylatában, mint Watkins a 2014-es draft többi elkapójához képest, de value szempontból igencsak megkérdőjelezhető szerintem, hogy mennyire volt jó biznisz ennyit adni egy ilyen prospectért, ilyen erős OT class mellett. Én egyébként simán arra tippeltem volna, hogy valamelyik top EDGE lesz a feltrade célpontja. Az is elfért volna a csapatban, bár Wyatt érkezése azért sokat javíthat a védőfal helyzetén. Ha az állítólagos karakterproblémái csak állítólagosak maradnak, akkor kifogástalan value pick lehet, ha már a Neal trade-nek ezt az aspektusát kifogásoltam. A "harmadik napos" pickek viszont elég fejvakarósak. A Diesch-féle pehelysúlyú OL prospectek az egyetemi felvételeken pass protectionben és az atlétikai felmérőkön jól tudnak kinézni, és a college védőfalemberek / pass rusherek ellen még erővel is bírják, de az NFL-ben az ilyen játékosoknak nem sok babér terem. A többieket illetően a leginkább pozitív kicsengésű véleményem is mindössze az tud lenni, hogy White-nál és Sanbornnál legalább minimális esélyt látok arra, hogy több legyen belőlük career special teamernél.

Pacsi érte: Wyatt
Maflás érte: Diesch

Az augusztusi mockból: Neal - 1/5. Colts - Kis képzavarral élve, hiányposztok terén a bőség zavara áll fenn. Talán a támadófal igényli leginkább az erősítést, így jöhet is az Alabama aktuális elit OL prospectje. - Az éves "ki legyen az Alabama aktuális elit OL prospectjének kikiáltva a draft process elején?" kérdésben tavaly győztesnek találtatott Neal méltónak bizonyult erre a címre, neki nem volt szüksége Mike Mayock "zsenijére" ahhoz, hogy első körös legyen.Las Vegas Raiders @Döme

1/6. Kyle Hamilton, S (Notre Dame)
3/8. Phidarian Mathis, DT (Alabama)
3/35. Calvin Austin III, WR (Memphis)
4/7. Tyreke Smith, EDGE (Ohio State)
5/6. Chasen Hines, OL (LSU)
5/38. Hassan Haskins, RB (Michigan)
7/3. Vederian Lowe, OT (Illinois)
7/8. Jack Coan, QB (Notre Dame)
7/35. Cameron Goode, LB (California)

Ami a Hamiltonnál felhozott aggályokat illeti, szerintem a draft process végére ezek eléggé szőrszálhasogató / click-bait jelleget öltöttek (csak első kör végét vagy még annyit se ér, és hasonlók). Túl vannak fújva az atletikusságával kapcsolatos aggodalmak, nem elit, de nem is rossz atléta, a tehetsége pedig elvitathatatlan; azt gondolom, egy ilyen képességű játékosnál nem kell azon aggódni, hogy ne tudna az NFL-ben is magas színvonalon teljesíteni. Hogy konkrétan egy 1/6-os picket meg tud-e téríteni, az más kérdés, de legalább olyan helyre került IRL, hogy ha itt nem hozzák ki belőle a maximumot, akkor sehol. Továbbra sem értem, Washingtonban mire fel ez a nagy imádat az elsősorban (vagy szinte csak) run defense-ben vitézkedő Alabama védőfalemberek iránt; lassan már hagyományt teremtenek a túl korai draftolásukból. Az én ízlésemnek ez a 3/8 is egy kissé sok Mathisért, nem hogy az a második kör közepi pick, amit az IRL Commanders beáldozott érte. Calvin Austin skill set tekintetében hiába inkább (Tavon) Austin, mint Calvin (Johnson), és hiába lebegett a lelki szemeim előtt Mecole Hardman vagy épp az NFL-ben hullócsillag röppályájú karrier ívet leíró névrokon, a játékát nézve óhatatlanul az az érzésem, hogy nagyon is beválhat ő; egy szinte már negyedik körös draftjogért szép fogás. Smith viszont - kvázi ugyanennyiért - szép lövés, bedobás: nem látom, mivel tudna kitűnni a tucatjátékosok sorából, ahogy ez tulajdonképpen már egyetemen sem sikerült neki. A hátsó körösök közt nincs olyan, aki igazán lázba hozna, még az IRL negyedik körben elvitt, szerintem kissé túlértékelt Haskins sem, aki könnyen lehet, hogy újoncszerződése lejártáig Derrick Henry árnyékában fog sínylődni.

Pacsi érte: Austin
Maflás érte: Smith

Az augusztusi mockból: Hamilton - 1/8. Bears - Lock Maddenes OPoY-hadjárata minden kétséget eloszlatott afelől, hogy alkalmas-e kezdő irányítónak, így nyugodtan lehet a védelmet erősíteni az új Derwin Jamesszel. - Ha az ellentáboron múlt volna, akkor Hamilton kisodródik a célegyenesben, de végül azért csak ő ért célba elsőként a safety-k futamában.Pittsburgh Steelers @Klaci79

1/11. Charles Cross, OT (Mississippi State)
1/17. Chris Olave, WR (Ohio State)
2/9. Quay Walker, LB (Georgia)
2/16. Daniel Faalele, OT (Minnesota)
2/29. Logan Hall, DT (Houston)
3/11. Isaiah Spiller, RB (Texas A&M)
3/15. Jalyn Armour-Davis, CB (Alabama)
3/26. Sean Rhyan, OL (UCLA)
4/15. Charlie Kolar, TE (Iowa State)
4/36. Malcolm Rodriguez, LB (Oklahoma State)
5/17. Romeo Doubs, WR (Nevada)
6/7. Joshua Ezeudu, OG (North Carolina)
6/16. Juanyeh Thomas, S (Georgia Tech)
7/2. Cade Mays, OG (Tennessee)
7/15. David Anenih, EDGE (Houston)

Ez nem lett elaprózva, na de milyen minőség társul a mennyiséghez? Az első három pick tetszik: Cross nálam második OT volt, Olave beválásával kapcsolatban nyugodtabb vagyok, mint Garrett Wilson esetében, Walker pedig szintén megérte a befektetést, és itt még csak hülyén se néz ki, hogy Lloyd előtt kelt el. A következő trió viszont nem túl rokonszenves számomra: Faalele ennyiért egy high risk - not so high reward project, csekély beválási valószínűséggel és nagyon-nagyon alacsony "padlóval", Hallt illetően ugyanazok az aggályaim, amiket Perrion Winfrey kapcsán legutóbb kifejtettem, a 3/11-et pedig lényegesen jobb prospectbe is lehetett volna invesztálni, mint egy messze nem reménytelen, de elég rizikós RB-be. Mondjuk olyasvalakibe, mint Armour-Davis, akit "csak" annyira tartok jó harmadik körös CB projektnek, hogy ha vár még egy évet, és nem egyetlen kezdő szezonnal a háta mögött jön ki a draftra, akkor szerintem az első kört is megcélozhatta volna. Rhyanből és Doubsból sem lehetetlen épkézláb NFL-játékost faragni, de részemről az igazán nagy pluszpont Kollar és Rodriguez miatt jár, akik tipikusan olyan boom-or-bust prospectek, amilyenekkel ezekben a régiókban próbálkozni kell, a blokkoló tight endek és two-down linebackerek helyett, csak hogy a posztoknál maradjak.

Pacsi érte: Armour-Davis
Maflás érte: Faalele

Az augusztusi mockból: Olave - 1/6. Raiders - "A jobbik OSU-elkapó jutott nekem." - Az a GM, aki Olave és Wilson közül majd a másodiknak megmaradót draftolja, bármelyikük is lesz az. - "A legjobb OSU-elkapó nekem jutott." - Az a GM, aki jövőre Jaxon Smith-Njigbát draftolja.Chicago Bears @Heisman

1/8. Travon Walker, EDGE (Georgia)
2/7. Sam Howell, QB (North Carolina)
3/6. Justyn Ross, WR (Clemson)
4/33. Marquis Hayes, OG (Oklahoma)
5/36. Josh Ross, LB (Michigan)
7/6. Marquan McCall, DT (Kentucky)

Walkernél a relatíve visszafogott college production - amit a szkeptikusok leggyakrabban hangoztatnak vele kapcsolatban - engem egyáltalán nem ijeszt meg. Az már sokkal inkább, hogy amennyire kiforratlan a játéka, szerintem nála kiváltképp fontos lenne a megfelelő coaching, viszont a Jaguarsnak finoman szólva sem az volt eddig a fő ismérve, hogy ideális körülményeket tud biztosítani a játékosai fejlődéséhez. Hogy Howellben egyetlen IRL stáb sem látta meg azt a fenséges QB prospectet, aminek a média (egy ideig) előszeretettel beállította, az teljességgel érthető, bár szerintem ez az ötödik kör egy kissé túlzó, ennyire nem is reménytelen eset. Gyakorlatilag ugyanabba a szituációba csöppent, mint az előző fejezetben taglalt Ridder: benne van a pakliban, hogy akár már idén lehetőséghez jut (mondom ezt Wentz injury history-jára alapozva), de elég komoly sansz van arra is, hogy új kezdő QB után fog nézni a csapat akár a jövő évi drafton, akkor pedig jó eséllyel le lehet tenni arról, hogy Sam bármi érdemlegeset produkáljon belátható időn belül. Justyn Ross UDFA lett, de tedd el azt a kardot, még nem kell beledőlni. Nyilvánvaló, mi miatt csúszott ekkorát, és ezzel a faktorral eddig is lehetett számolni, de ha egészséges tud maradni, akkor alsó hangon kezdő kaliberű WR, és jó helyre is került. Ha választani kellene, inkább egy draftolatlan Ross, mint egy második körben draftolt Tyquan Thornton, gondolkodás nélkül. A többiek viszont - tök hétköznapi guard, egyszerre kicsi és lassú linebacker, two-down nose tackle - szerintem olyan játékosok, akiktől nem kell különösebb visszhangot várni az NFL-ben.

Pacsi érte: az utolsó négy pick (lásd lentebb)
Maflás érte: az utolsó három pick (lásd fentebb)

Az augusztusi mockból: Howell - 1/4. Chiefs - Wentz elfelejtett focizni, ahogy ezt a 2020-as IRL szezon után a Maddenben elért 4-12 is bizonyította, tehát Goff mellett a 2016-os draft másik nagy QB bustja is mehet a süllyesztőbe. - Ezek szerint Howell pályán nyújtott játéka többet nyomott a latba, mint az a temérdek Gyűrűk Ura-, Trónok harca- és Amerika Kapitány-videó, amiket Everybody needs a Sam jeligével a front office-oknak küldött. A Chiefsnél pedig You like that! lett az új szlogen.

Az augusztusi mockból: Justyn Ross - 1/18. Saints - Prescottnak gyakorlatilag csak egy évet kell kibírnia Mike Williams nélkül, érkezik a Justyn Ross álnéven futó hasonmás. - Ha már Mike Williams, akkor fun fact, vagy nem is tudom: a nagyon hasonló játékstílusú, súlyos sérüléssel egyaránt (szinte) egy teljes szezont kihagyó két egykori Clemson-elkapó közül az egyik top 10-es pick, a másik draftolatlan szabadügynök lett.

12 napja
Egon bá New England Patriots 1 019 — Saints GM
New Orleans Saints 2021 vs 2022

QB:
2021: Dak Prescott, Jacob Eason
2022: Dak Prescott, Jacob Eason
Változás: 0

RB:
2021: Todd Gurley, Jeff Wilson, Bo Scarbrough, LeVante Bellamy
2022: Aaron Jones, Boston Scott, Rachaad White, Tyler Goodson, Jerrion Ealy
Teljes rebuild!!! Jones jött trade útján, Scott FA-ről, White draftról, Goodson és Ealy UDFA. Utóbbi egy potenciális visszahordó lehet.
Változás: ++

WR:
2021: AJ Green, David Moore, James Washington, Devin Duvernay, Gunner Olszewski, Cornell Powell, Tyrie Clevaland
2022: AJ Green, Chase Claypool, John Metchie III, Nelson Agholor, Gunner Olszewski, Cornell Powell
Több jó használható célpont jött (Claypool – trade, Agholor – FA, Metchie – draft), de hiányzik egy igazi Nr. 1. célpont, ami Green volt fénykorában.
Változás: +

TE:
2021: Maxx Williams, Jesse James, Charlie Woerner
2022: Rob Gronkowski, Jesse James, Brock Wright, Charlie Woerner
Maxx szerződése lejárt, jött helyette Gronk, aki öreg és bohém, de ha álmából felkeltik akkor is…
Változás: +

OT:
2021: Riley Reiff, Josh Jones, Hakeem Adeniji, Andre James, Cole Van Lanen
2022: Jake Matthews, Trevor Penning, Marcus Cannon, Riley Reiff, Cole Van Lanen, Matt Waletzko
Két új kezdő! Matthews trade, Penning draft útján érkezett. A poszt mélyítésére jött FA-ről Cannon és visszaigazoltam a piacról Reiffet is. A két projektjátékosom is van ezen a poszton.
Változás: +

Interior Line:
2021: Quenton Nelson, Frank Ragnow, Bradley Bozeman, Austin Schlottman, Coleman Shelton, Calvin Throckmorton
2022: Quenton Nelson, Tyler Biadasz, Hakeem Adeniji, Josh Jones, Andre Jones, Calvin Throckmorton, Austin Schlottman, Dawson Deaton
Nelsonnal és Ragnowval nem sikerült szerződést hosszabbítani, utóbbi ezért távozott. 3 takle projektem is guard lett tavaly (Adeniji, Throckmorton és Jones), így a poszt mélysége egyenlőre adott, de itt a minőség csökkent.
Változás: -

DL:
2021: Akiem Hicks, Danny Shelton, Adam Butler, Kevin Givens, Carlos Davis, Darius Stills, Bobby Brown, TaQuon Graham
2022: Danny Shelton, Adam Butler, TaQuon Graham, Bobby Brown, Thomas Booker
Hicks szerződése lejárt és a kora miatt nem gondolkodtam hosszabbításban.
Változás: -

EDGE:
2021: Jadeveon Clowney, Sam Hubbard, Takkarist McKinley, Randy Gregory, Derrek Tuszka
2022: Jadeveon Clowney, Trey Flowers, Shaka Toney, Takkarist McKinley, Derrek Tuszka, Amare Barno, Isaiah Thomas
Hubbard és Gregory távozott Flowers és két késői prospekt jött.
Változás: -

LB:
2021: Jaylon Smith, Zach Cunningham, Micah Parsons, Neville Hewitt, Todd Davis, Ty Summers, Curtis Robinson
2022: Micah Parsons, Jaylon Smith, Zach Cunningham, Neville Hewitt, Keanu Neal, Curtis Robinson
Új ember nem jött, Davis és Summers szerződése lejárt. Az igazán nagy erősítés itt az, hogy Parsons már az első évében nagyot villantott és komoly erősségévé vált a védelmemnek.
Változás: 0

CB:
2021: Jaylon Johnson, Josh Norman, Michael Ojemudia, Nik Needham, Essang Bassey, Kindle Vildor, Rodarius Williams
2022: Jaylon Johnson, Josh Norman, Kindle Vildor, Michael Ojemudia, Essang Bassey, Rodarius Williams
Annyi a változás, hogy Needham átkerült FS-nek.
Változás: 0

S:
2021: Justin Simmons, Adrian Amos, Keanu Neal, PJ Williams, Caden Sterns
2022: Justin Simmons, Adrian Amos, Nik Needham, Caden Sterns, Bubba Bolden
Elég erősnek ítélem ezt az egységet, nem volt szükséges lényegi változtatásra.
Változás: 0

ST:
2021: Ka’imi Fairbairn K, AJ Cole (P), Ryan Langan (LS)
2021: Ka’imi Fairbairn K, AJ Cole (P), Cal Adomitis (LS)
LS csere, mert Langan nem vert gyökeret a ligában.
Változás: 0

OUT: 22 fő
Lejárt a szerződése: 13 fő (Jeff Wilson RB, Bo Scarbrough RB, James Washington WR, Frank Ragnow OC, Bradley Bozeman OG, Riley Reiff OT, Kevin Givens DL, Akiem Hicks DL, Sam Hubbard EDGE, Randy Gregory EDGE, Todd Davis LB, Ty Summers LB, PJ Williams S)
Cut: 1 fő (David Moore WR)
Waive: 6 fő (LeVante Bellamy RB, Gunner Olszewski WR, Coleman Shelton OC, Carlos Davis DL, Darius Stills DL, Ryan Langan LS)
Trade keretében: 2 fő (Todd Gurley RB, Devin Duvernay WR)

IN: 22 fő
FA: 7 fő (Boston Scott RB, Nelson Agholor WR, Gunner Olszewski WR, Rob Gronkowski TE, Riley Reiff OT, Marcus Cannon OT, Trey Flowers EDGE)
Trade keretében: 4 fő (Aaron Jones RB, Chase Claypool WR, Tyler Biadasz OC, Jake Matthews OT)
Draft: 7 fő (Trevor Penning OT, John Metchie III WR, Racheed White RB, Amare Barno EDGE, Matt Waletzko OT, Thomas Booker DL, Isaiah Thomas EDGE)
UDFA: 4 fő (Tyler Goodson RB, Jerrion Ealy RB, Dawson Deaton OC, Bubba Bolden S, Cal Adomitis LS)

Trade In/Out:
In: Chase Claypool WR + 5/4 -> Out: Todd Gurley RB + 1/32
In: Aaron Jones RB -> Out: 2/17
In: Jake Matthews OT -> Out: 2023/3. kör, amennyiben sikerül szerződést hosszabbítani, akkor ez 2023/2. körre módosul
In: 2/28 -> Out: 3/26 + 4/15 + 4/36
In: 1/23 + 2023. 3. kör -> Out: 1/18
In: 2024/6 (Ha eléri idén Duvernay össz yardja (elkapás, futás, KO és punt visszahordások) az 1500 yardot, akkor 2024/6 helyett a 2024/5 megy NO-ba.) -> Out: Devin Duvernay WR
In: Tyler Bidasz OC -> Out: 2023/3. körös kompenzációs pick, ha nem lesz ilyen pickje a Saintsnek, akkor a 2023/4. (több pick esetén a legmagasabb)

Összegzés:
A RB, a WR, a TE, az OT posztok egyértelműen erősödtek, az IOL, a DL és az EDGE pedig gyengültek, volt jelentős jövés-menés és 7 trade és hogy ez mire lesz elég? Egetverő változásra nem számítok a csoport favoritja továbbra is a Carolina. Tavaly majdnem sikerült pályafutásom során először bejutnom a playoffba, talán idén wild cardon becsúszunk.

Szerkesztette: Egon bá

Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!
15 napja
ljambrik Dallas Cowboys Purdue Boilermakers 497
Cowboys 2019 Draft értékelő:

Elindult egy ilyen tavaly, vagy tavalyelőtt, és ez még jobb is mint rögtön a draft után értékelni a dolgot.

1/19 Garrett Bradburry, C, North Carolina State
Idén előbb nem hívtam le az 5. éves opcióját, majd mivel a FA licitjeim cap hitjét elszámoltam, ki is kellett vágnom, legyen vele boldog a Dolphins. Passzblokkolásban borzalmas, cserébe futáshoz is csak közepes jóindulattal. IRL is kiszorult már a kezdőből, csak sérülés miatt került vissza. A Vikings se hívta le az opcióját. Elég nagy kapufa. Egyébként közte, Erik McCoy (Saint kezdő center) és Chris Lindstrom (Falcons kezdő guard) között gondolkodtam. Jó kör volt. 1/18-ra Metcalf, 1/20-ra A.J. Brown ment ki, hogy még rosszabbul nézzen ez ki. Azért húztak előttem Clelin Ferrelt és Zach Allent is, úgyhogy szerencsére nem csak én voltam világtalan.

2/14 Jachai Polite, ED, Florida
Bár nagyobb mellének látszik, ezt a húzást annyira nem bánom. Egyrészt mert "csak" második körös pick, másrészt tudtam már akkor, hogy boom or bust lesz. Ha emlékeztek még a free agency idején még bőven első körösnek nézett ki, majd lehozta a világtörténelem legrosszabb draft process-ét, állítólag minősíthetetlen combine interjúkkal. Ennek ellenére a Jets kihúzta 3. körben IRL, de annyira nem volt jó, hogy a keretszűkítést sem érte meg (azért ebben benne volt, hogy a GM és a zseniális Adam Gase power struggle-jének járulékos vesztesége lett). IRL volt a Seahawks és Rams PS-ben, utóbbi helyen pár snap-et is játszott. Jelenleg a Toronto Argonauts gárdáját erősíti (?). Előtte/utána: 2/13 - Dalton Risner, OT, Kansas State, 2/15 - Darnell Savage, S, Maryland.

3/32 Drue Tranquill, LB, Notre Dame
Újoncként ST Pro Bowler volt. Sérülései azért vannak. Idén már teljes értékű kezdő lesz a Chargers védelmében, ha minden jól megy. Ez szerintem egy jó pick volt a 3. kör végén. Előtte/utána: 3/30 - Miles Sanders, RB, Penn State (előtte nincs senki a draft trackerben), 3/33 - David Sills, WR, West Virginia.

4/8 Te'von Coney, LB, Notre Dame
Pánik pick volt, Jacobi Meyerst akartam, akit pont az orrom elől vitt el a Chiefs. Pont a pff volt előttem, ott top 100-as volt (jótanács bárkinek: pff-fel óvatosan). Egy tackling machine. IRL UDFA lett (Raiders). Keretbe soha nem került. Jelenleg az USFL-ben szereplő Philadelphia Stars védője, a liga draftjának 30. körében került kiválasztásra. Előtte/utána: 4/7 - Jacobi Meyers, WR, North Carolina State, 4/9 - Joejuan Williams, CB, Vanderbilt

4/16 Bobby Evans, OT, Oklahoma
Ellenségtől kellett draftolnom. Időközben guard lett a Rams-ben (Havenstein és Withworth voltak előtte a két tackle poszton). Idén vagy kezdő guard lesz vagy nem. Lehetett volna jobb pick is, de a 4. kör közepén azért szolid. Előtte/utána: 4/15 - Chuma Edoga, OL, USC; 4/17 - Marvel Tell, S, USC

6/6 Greg Gaines, DT, Washington
A Super Bowl győztes Rams kezdő nose tackle-je. Nem kiemelkedő, de stabil kezdő. Jó, nyilván Donald mellett azért könnyebb dolga van. Ez a pick elég jól öregedett. Előtte/utána: 6/5 - Malik Reed, ED, Nevada; 6/7 - Dontavius Russel, DT, Auburn

6/17 Devine Ozigbo, RB, Nebraska
Ez mellément, de nem sokon múlt. UDFA lett ugyan (Saints), keretszűkítést nem érte meg, Jaguarsban keretbe került. Újonc éve után jól futott az előszezonban, majd megsérült, utat nyitva az akkor IRL UDFA James Robinsonnak. A többi történelem. Jelenleg FA. A Pecc vágta ki a draft után. Előtte/utána: 6/16 - Trayveon Williams, RB, Texas A&M; 6/18 - Ugochukwu Amadi, S, Oregon.

7/17 Tyrel Dodson, LB, Texas A&M
UDFA lett, de a Bills-ben bedolgozta magát. Valami 4. köröset ütött ki vagy a draft évében vagy egy évvel később. Azért nem kezdő szint - volt rá példa sérülés miatt, hogy kezdő volt, és nem volt túl jó. Azért 7. körben egy csere LB nem olyan rossz. 7/16 - Khalil Hodge, LB, Buffalo; 7/18 - Iman Marshall, CB, USC

7/36 Montre Hartage, S, Nortwestern
UDFA lett, egy ideig volt a Dolphins majd a Giants keretében. Most FA. 7. körben benne van az ilyen. Előtte/utána: Preston Williams, WR, Colorado St; 7/37 - KeeSean Johnson, WR; Fresno State.

7/39 Antoine Wesley, WR, TCU
Baltimore vitte UDFA-ként. Tavalyi szezon elején waive-eltem. Nem kellett senkinek. IRL átkerült a Cardinals-hoz tavaly ilyenkor. Itt Kingsbury mester olykor indokolatlanul Rondale Moore helyett játszatta 3. számú WR-ként. Az lehet egy kicsit túlzás, de csere WR-nak teljesen korrekt. Fel is szedtem FA licit során, vetminért. Ez a pick is jól öregedett. Előtte/utána: 7/38 - Martez Ivey, OT, Florida; 7/40 - Easton Stick, QB; North Dakota State.

UDFA-im:
David Blough, QB, Purdue

Lions 3. számú QB-ja. Játszott már meccset az NFL-ben, kezdőként.

Dre Greenlaw, LB, Arkansas
IRL 5. körös volt. Én egy egyetemi sztori miatt licitáltam rá (megmentett egy beginázott csajt egy kocsmában egyetemen, amivel sokat kockáztatott [az ösztöndíját például]- nem is lehetett volna a kocsmában), azóta a 49ers LB sorának oszlopa..., amikor egészséges. Ez sajnos nincs mindig így. Idén 1. körös tendert kapott tőlem. Nagy kérdés mi lesz vele jövőre, mert ugye "Paying an off-ball linebacker almost never works out".

Jack Fox, P, Rice
A liga egyik, ha nem a legjobb puntere. Idén ki kellett engednem a piacra. De FA liciten 5 évre leszerződtem vele.

Joe-Giles Harris, LB, Duke
Sokáig in & out volt a Jaguars rostere és a practice squadja között. 21-et már a Bills PS-ében töltötte. Most is ott van. Azért a házat nem tenném rá, hogy a végső keretszűkítést is megéri.

Jordan Miller, CB, Washington
Falcons 5. köröse volt. Egy ideig náluk volt, aztán a Seahawks, majd a Saints PS-e és rostere között ingázott. Jelenleg a Saints-nél van future contracttal.

Jojo McIntosh, S, Washington
IRL UDFA volt. A jelenlegi WC nevű csapatnál nem érte meg a végső keretszűkítést.

Stephen Denmark, CB, Valdosta State
A Bears 1-2 évig látott benne fantáziát, mint projekt. 7. körös volt. Egy ideig PS-en volt, most a Sasketchewan Roughriders gárdáját erősíti.

Tre Watson, LB, Maryland
IRL UDFA. Nem érte meg a végső keretszűkítést a Dolphinsnál. XFL-ben aztán játszott.

Trevon McMillian, RB, Colorado
IRL UDFA. Nem tudom mi van vele.

Winston Dimel, FB, UTEP

IRL UDFA Nem érte meg a végső keretszűkítést a Seahawksnál.

Összességében az első két kör fájdalmasan rossz lett. De jöttek kezdők, nem is rosszak erről a draftról, nem csak kevésbé értékes posztokra (pl LB).
UDFA körrel egyben nézve egy B osztályzat talán nem túlzás.

Szerkesztette: ljambrik
19 napja
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 078
Draft gondolatok - 4. felvonás

San Francisco 49ers @somoskovig

1/27. Devin Lloyd, LB (Utah)
2/10. Jahan Dotson, WR (Penn State)
4/22. Zamir White, RB (Georgia)

Gondolom a GM drafton és IRL is a positional value-ra vezethető vissza Lloyd csúszása, pedig az All-Pro potenciálú off-ball linebacker ugyanúgy érhet top 15-ös picket, mint az All-Pro potenciálú WR vagy EDGE. Ráadásul még relatíve safe picknek is mondható; viszonylag ritka, hogy az ilyen LB prospectekben csalódni kell. Dotson az egyik személyes kedvencem az idei classból, de komoly aggályaim vannak azzal kapcsolatban, hogy ilyen fizikummal konstans helyt tud-e állni a pálya szélén, és nem kell majd slot receivernek beskatulyázni, ahol amúgy szintén nem életbiztosítás a 180 font körüli/alatti versenysúly. Az NFL tendenciái mondjuk valamelyest kedveznek neki; az már kevésbé, hogy álomdesztinációnak éppenséggel nem nevezhető, ahova került. Kíváncsian várom, mi sül ki belőle. White-nál befigyel két korábbi ACL-szakadás, de a draft második felében már amúgy sem hosszú távra hoz futót az ember, így ennyit megért szerintem. Feature backnek kissé meredek projekt lenne, de idővel szerintem válhat belőle olyan committee back, akire a teher nagy részét rá lehet bízni, úgy, hogy csak egy passing down specialista kelljen mellé mint komoly szereplő az RB-rotációban.

Pacsi érte: Lloyd
Maflás érte: Ez idén elmaradLos Angeles Chargers @Farky

1/10. Ikem Ekwonu, OT (North Carolina State)
2/11. Roger McCreary, CB (Auburn)
3/10. Darian Kinnard, OL (Kentucky)
5/10. Verone McKinley III, S (Oregon)
6/11. Mykael Wright, CB (Oregon)
7/10. Decobie Durant, CB (South Carolina State)
7/39. Tyree Johnson, EDGE (Texas A&M)

Mindamellett, hogy Ekwonu nálam is odafért a class legjobb OL prospectjei közé (mondjuk csak negyedikként Neal, Cross és Penning után), vele kapcsolatban azért felsejlik előttem egy bizonyos Greg Robinson, akit ugyancsak egy futásblokkolásban brutálisan domináns, de pass protectionben kérdőjeles size-speed szörnyetegként draftoltak óriási várakozásokkal a top 10-ben, és annak a történetnek elég csúnya vége lett. Amíg Ickey kapcsán csak enyhe kételyeim vannak, addig a másik két, relatíve korai pick NFL-beli beválását illetően már határozottan szkeptikus vagyok. McCreary egy press corner játékstílussal, de NFL-szinten nem press corner skill settel / felépítéssel rendelkező manus, akinek a sebességével is vannak gondok, így ő inkább max. egy korrekt slot CB lehet, amiért egy második kör eleji draftjog meglehetősen sok. Kinnard pedig szerintem tackle-ként eleve nem téma, a játéka nagyon kiforratlan, és még csak egy jó athletic projectként sem lehet eladni, mellesleg a hírek szerint nem work ethic volt a jele az óvodában. A hátsó körösök között akadnak olyanok, akikből talán-talán lehet valami az NFL-ben, leginkább McKinley és Durant, de ez még kevés ahhoz, hogy ellensúlyozzák az eléggé félresiklott "második napos" pickeket.

Pacsi érte: Durant
Maflás érte: McCrearyAtlanta Falcons @Shilkor

1/14. Jameson Williams, WR (Alabama)
2/1. Skyy Moore, WR (Western Michigan)
3/12. Perrion Winfrey, DT (Oklahoma)
3/37. Zach Tom, OL (Wake Forest)
6/1. Logan Bruss, OL (Wisconsin)
6/12. Percy Butler, S (Louisiana-Lafayette)
6/36. Isaac Taylor-Stuart, CB (USC)
7/14. Kaleb Eleby, QB (Western Michigan)

Az első két pickhez csak egy elismerő csettintést fűznék hozzá, meg annyit, hogy kívánok mihamarabb egy Goffnál alkalmasabb QB-t Williamsnek, hogy ki is lehessen aknázni a skill setjében rejlő potenciált. Winfrey-t én nem komálom: a hozzá hasonló alulméretezett DT-k college-ban és az all-star meccseken könnyen villognak pass rush-ban az atletikusságuknak köszönhetően, a combine / pro day tesztek tovább fokozzák a hype-ot, de amikor arra kerül a sor, hogy all-down játékosként kellene helytállniuk az NFL-ben, akkor bukik a mutatvány, lásd pl. Jerry Tillery. És amennyi hozzáadott értékük van szituációs pass rusherként, annál azért többet is ki lehetne hozni egy harmadik kör eleji-közepi pickből. Tom bizonyos szempontból Winfrey szöges ellentéte: tipikusan az a szürke eminenciás, aki nem kimagasló, de nagyon stabil teljesítményt nyújt, viszont egy olyan csapatban, amelyik nincs igazán rivaldafényben, különösebben kiemelkedő mért eredményeket sem produkál, így végig eléggé radar alatt marad, ami aztán a(z IRL) draftpozíciójában is visszaköszön, de végül úgyis lesz belőle legalább egy átlagos szintű kezdő - ami egy harmadik kör legvégi pickért bőven korrekt ellenérték. Brussban és Butlerben én túl sokat nem látok, hiába lettek IRL jóval korábban kiválasztva, de a hatodik körben reménytelenebb prospectekkel is lehetett volna próbálkozni.

Pacsi érte: Moore
Maflás érte: WinfreyPhiladelphia Eagles @Rataxes

2/26. Desmond Ridder, QB (Cincinnati)
3/28. Jeremy Ruckert, TE (Ohio State)
4/18. Josh Jobe, CB (Alabama)
5/26. Micheal Clemons, EDGE (Texas A&M)
6/28. Smoke Monday, S (Auburn)
7/27. Andrew Stueber, OL (Michigan)

Ejha... Ebből a névsorból azért el lehetne vetni egy NFL Draft 2022 All-Overrated Team magjait. Riddert én alsókategóriás kezdőként is nehezen tudom vizualizálni. Egy harmadik kör közepi, szimplán "hátha lesz belőle valami" alapú dart throw-t már esetleg megért volna (ahogy az IRL Falcons is csinálta), bár azt is inkább a poszt értéke, mintsem maga a prospect miatt, de ez a 2/26 elég meredek érte, főleg Hurtsszel a tarsolyban. Ha pozitívumot akarok benne keresni, legalább olyan helyre került IRL, ahol van esélye viszonylag hamar a tűz közelébe kerülni, bár simán előfordulhat, hogy az Atlanta a prémium QB prospectekkel fog szemezni a jövő évi drafton. Ruckertnél hatott az OSU-hátszél; ő tipikusan az a low-ceiling / blokkoló tight end, amilyeneket valami oknál fogva IRL is előszeretettel draftolnak a második nap vége felé / negyedik körben, holott hasonló képességű játékosokat bármelyik bokorban lehet találni a szabadügynökök erdejében. Jobe lehúzását kissé túldramatizálták az IRL GM-ek azzal, hogy senki nem adott érte még egy hetedik kört se (lehetne sorolni egy darabig azokat a nála jóval homályabb prospecteket, akikre picket pazaroltak), viszont közelebb is van az értéke az undrafted kategóriához, mint a 4/18-hoz. Az egyetlen, akinél érdemi esélyt látok rá, hogy megtérülő befektetés legyen, az Clemons, akiből kikerekedhet egy épkézláb NFL EDGE, és szerencsére jó kezekbe került Michael Micheal a szakma kit(t)anulásához.

Pacsi érte: Clemons
Maflás érte: Szabadon választhatsz az első három közül

Az augusztusi mockból: Jobe - 1/24. Titans - Volt már első körös corner az LSU-ról, a Floridáról, a Clemsonról és az Ohio State-ről; épp az alabamai DB-gyár maradna ki ebből a sorból? Mellesleg ha prémium CB kell, akkor itt muszáj is lecsapni Jobe-ra, mert miután Banks kiment, ő maradt az egyedüli első kört érő corner. - Iskolapéldája annak, miért nem érdemes automatikusan első körbe sorolni valakit csak azért, mert egy position U következő "terméke". És ha már éppenséggel Sevyn Banks is említésre került itt, ilyen szempontból ő is megérne egy misét.

24 napja
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 078
Draft gondolatok - 3. felvonás

Los Angeles Rams @eaglesmcnabb

1/19. Derek Stingley Jr., CB (LSU)
1/21. Nakobe Dean, LB (Georgia)
4/9. Alec Pierce, WR (Cincinnati)
4/20. Myjai Sanders, EDGE (Cincinnati)
6/20. Jerome Ford, RB (Cincinnati)
7/19. Obinna Eze, OT (TCU)

Stingley-nél Derwin James vibe-okat érzek - klasszis teljesítmény már freshmanként is, aztán később sajnos a játéka helyett a sérülések vették át a főszerepet. Nem gondolom, hogy ő lesz az új Darrelle Revis, de egy Patrick Peterson kaliberű corner simán kikerekedhet belőle szerintem (nem skill set, hanem talent level vonatkozásában). Ha a szóbeszéddel ellentétben pályára is tud lépni, akkor Deant én nem féltem; a képességei bőven kompenzálják azt az egy-két inchet, ami a fanyalgóknak hiányzott. Ami a Bearcats-kontingenst illeti, Pierce kifejezetten nagy fogás, Ford kaliberű projektnél sokkal jobbat a hatodik kör sűrűjében már nem nagyon lehet várni, így ő is rendben, Sandersszel kapcsolatban viszont vegyesek az érzéseim - egyrészt nehezen látom bele a hatékony NFL pass rushert, és ezáltal lettek volna jobb ötleteim ebben a draftpozícióban, másfelől viszont némi potenciál azért mégiscsak szorult belé, ebből kifolyólag vállalhatatlan ellenértéknek sem tartom ezt a 4/20-at.

Pacsi érte: Pierce
Maflás érte (de csak egy fél): Sanders

Az augusztusi mockból: Stingley - 1/3. Dolphins - Az előbbi gondolatmenetet követve evidens választás Stingley, aki [insert random blue-chip CB prospect] óta a legjobb draftra érkező játékos a posztján. - Stingley 1/3-ra, Kenyon Green top 15-ben, Metchie a második kör első felében... Lehet a Texans stábja is még valami augusztusban íródott mock alapján draftolt.Indianapolis Colts @megláttam

1/5. Ahmad Gardner, CB (Cincinnati)
1/32. Lewis Cine, S (Georgia)
2/3. Zion Johnson, OL (Boston College)
2/18. Cameron Thomas, DL (San Diego State)
3/3. David Bell, WR (Purdue)
3/18. Sam Williams, EDGE (Ole Miss)
5/8. Daniel Bellinger, TE (San Diego State)
6/3. Mike Rose, LB (Iowa State)
7/5. Tyrion Davis-Price, RB (LSU)

Nem vennék rá mérget, hogy találok majd olyan classt az ideiek között, amelyik jobban elnyeri a tetszésemet, mint a Coltsé. Essünk túl a fekete levesen: a 2/18-at sokkal jobb prospectre is el lehetett volna lőni, mint Cameron Thomas; túl tweener ahhoz, hogy igazán hinni tudjak a beválásában. Ami viszont a többieket illeti... Az első három figura elég kommersz név, velük kapcsolatban kár is szaporítani a szót, mindhárom telitalálat. Bell a "mennyire fontos az atletikusság egy WR-nél?" ultimate testje; ha Bell az elkapó kellően ellensúlyozni tudja Bellt az atlétát, akkor lehet bel(l)őle egy jó második számú receiver - és én inkább rá fogadnék, mint ellene. Williamsnél, miután dominálta az SEC támadófalait, a legnagyobb talány az volt, hogy az off-field ügyei mennyit nyomnak a latba, mennyi energiát fordít majd rá leendő csapata, de a Cowboys által érte feláldozott második körös cetli rövidre is zárta ezeket a kérdéseket. Ha a pályán kívül moderálja magát, a GM draft egyik legnagyobb stealje lehet. A hab a tortán, hogy a hátsó körökben is olyan prospectek érkeztek, akikben szerintem van fantázia, különösen igaz ez az SDSU-n a passzjátékban rettentően alulhasznált Bellingerre. Szóval összességében, ahogy a művelt angol mondaná: well job, good done.

Pacsi érte: Williams
Maflás érte: Thomas

Az augusztusi mockból: Gardner - 1/16. Browns - Indoklás gyanánt álljon itt ez a csapatfotó a Browns defensive backjeiről. https://i.imgur.com/1ykYJGw.png - Tavaly augusztusban még egy évvel rövidebb volt Stingley injury history-ja, így Gardner azokban az időkben szóba sem jöhetett elsőként draftolt CB-ként, de azt már akkoriban is megoldotta, hogy ő legyen a Brownshoz mockolva. 😀Dallas Cowboys @ljambrik

1/1. Malik Willis, QB (Liberty)
1/22. Tyler Linderbaum, C (Iowa)
2/21. Jaquan Brisker, S (Penn State)
3/27. Alex Wright, EDGE (UAB)
5/27. Joshua Williams, CB (Fayetteville State)
5/30. Terrel Bernard, LB (Baylor)
6/26. Dai’Jean Dixon, WR (Nicholls State)
7/1. Gerrit Prince, TE (UAB)

Willis az idei QB class egyetlen olyan tagja, akiből kinézem, hogy idővel több lehet belőle egy teljesen középszerű kezdőnél. Persze szívás, hogy ekkorát zuhant, harmadik körösként nyilván könnyebben mondanak le róla, ha úgy látják, nem fejlődik megfelelő ütemben, mintha egy első körös befektetésnél kellene meghozni ugyanezt a döntést, és ha a Titansnél nem válik be, komoly második esélyhez is nehéz lesz jutnia azok után, hogy majdnem három teljes körön át ignorálta őt az egész liga. Cserébe Nashville-nél jobb helyre nem nagyon kerülhetett volna, elvégre adott egy potens csapat, normális szervezeti kultúrával és edzői / front office stábbal (nem kell attól tartani, hogy egyhamar új rezsim venné át a hatalmat, akik aztán hoznák a saját emberüket a posztra), és egy olyan első számú irányítóval, akinek hosszútávon egyáltalán nem betonbiztos a helye a kezdőben. Úgyhogy még mindig ideálisabb ez a forgatókönyv szerintem mindenkinek, mintha teszem azt a Washington viszi el Willist akár első körben. A többi érkező közül Wright az, aki még érdekesebb figura - a draft közben a "leúdéefázást" én se tudtam hova tenni; még ha odáig is csúszott volna IRL, azért ha valaki látta játszani, gyorsan lejön, hogy lényegesen nagyobb upside-dal bír, mint egy szokványos late-round EDGE. Linderbaum és Brisker nagyjából úgymond helyén kelt el szerintem (utóbbiért valamivel magasabb pick sem lett volna drága), a hátsó körösök viszont nem sok reménnyel kecsegtetnek, még a kölyök T-Rex felépítésű Bernard sem, hiába vitte őt a Texans a harmadik körben (203. volt nálam; ha esetleg ragaszkodsz egy Tommy Tremble-höz az idei újoncaid közül is, akkor őt tudom felajánlani 😊 ).

Pacsi érte: Brisker
Maflás érte: Bernard

Az augusztusi mockból: Willis - 1/13. Vikings - A QB runt stílszerűen egy fekete futkározó irányító zárja, és mint ilyen, nyilván csak a klasszikus fehér pocket QB-k után draftolva, lásd 2018. - Willis kérői elfogytak, QB run nem is volt.

Az augusztusi mockból: Linderbaum - 1/20. Packers - Eleve kiemelkedő center prospect, ráadásul az Iowáról jön; ezzel a párosítással garantált future All-Pro. - Így, hogy Baltimore-ba került, ő az új Marshal Yanda. (Irónia továbbra is on.)Kansas City Chiefs @kristóf17

1/4. Garrett Wilson, WR (Ohio State)
1/30. Chad Muma, LB (Wyoming)
2/25. Kenneth Walker III, RB (Michigan State)
3/5. Nick Cross, S (Maryland)
4/4. Velus Jones Jr., WR (Tennessee)
5/3. Akayleb Evans, CB (Missouri)
6/5. Tyquan Thornton, WR (Baylor)
7/4. Micah McFadden, LB (Indiana)

A draft process végére már teljesen elszabadult Wilson hype engem Corey Coleman vagy Jalen Reagor esetére emlékeztet olyan szempontból, hogy beléjük is fülig szerelmes volt a közvélemény, és elég nyilvánvaló potenciális buktatókat sikerült figyelmen kívül hagyni velük kapcsolatban. Wilsont jobb prospectnek tartom náluk (az én boardomon is első kört érő magasságokban landolt, ellentétben az anno csak második napra taksált másik két jómadárral), viszont az átlagon aluli fizikum és az egyáltalán nem kimagaslóan biztos kezek kombinációja elegendő lehet ahhoz, hogy megakadályozza őt az igazi alfa receiverré válásban, akkor pedig nagyon sokan elég nagyot fognak benne csalódni. Mumával kapcsolatban félig-meddig már megtárgyaltuk draft közben, hogy sok érte ez az 1/30; ha a pozitív oldalát keresem, legalább olyan játékosért ment a reach, akiből minőségi all-down LB lehet. A "második napos" pickek ellenben kifejezetten tetszetősek: Walkerért a passzjátékbeli kérdőjelek miatt én nem adtam volna második kör első felét, de itt már bőven jó, Crossból stabil kezdő safety lehet, Jones meg bármennyire is “öregecske”, nem tudtam top 50-en kívülre sorolni. Thorntonra rá lehetne aggatni, hogy micsoda steal, de a helyzet az, hogy ő egy elkapóként nem túl tehetséges, az NFL skill set halmazán kívül eső straight-line speedster, John Rossnak is csak a gyengébbik változata. De belőle legalább nem top 10-es, "csak" második körös bust lesz.

Pacsi érte: Jones
Maflás érte: Wilson

Az augusztusi mockból: Wilson - 1/14. Falcons - Érkezhet a draft legjobb WR prospectje, aztán hogy ez a titulus a Buckeyes két sztárelkapója közül melyiket illeti, arról csak pénzfeldobással lehet dönteni. - Ezt igazság szerint Olave-hez írtam, mivel a pénzfeldobás őt hozta ki elsőként draftolt WR-nek a mockhoz, de miután a játékban és IRL egyaránt Wilson kelt el korábban, ezek a sorok inkább ide passzolnak. A kezdeti holtversenyt követően azért szép lassan túlnyomó többségbe kerültek azok, akik a két Buckeye közül Wilsont taksálták többre.

24 napja
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 10 203 — Jedi Master
1/18 Jermaine Johnson Jr., ED
IRL: 1/26 - NY Jets
A Hunter, Hendrickson, Johnson, Barnett Edge rotáció teljes lett 😊

3/7 Rasheed Walker, OG
IRL: 7/28 - GB Packers
😀 Sok éves GM draftjaim legnagyobb reache... de legalább egy kezdő fal mögé húztam abszolút cserének, és a GB vitte...van OL képzés.

3/21 Channing Tindall, LB
IRL: 3/38 - MIA Dolphins
Szintén mélységbe kellett, ahogy az egész draftom amúgy, hátha lesz belőle valami.

3/33 Luke Fortner, C
IRL: 3/1 - JAX Jaguars
Andrews mögött, majd remélhetőleg helyette...

4/23 Mario Goodrich, CB
UDFA
Faszom...😀 Na nem, mintha nagy szükség lenne rá.

5/22 Tariq Castro-Fields, CB
IRL: 6/43 - SF 49ers
Szintén zenész, de legalább draftolták.

6/21 Jeremiah Moon, LB
UDFA

7/23 D'Vonte Price, RB
UDFA

Ennyi UDFA-t soha nem draftoltam, de ezen az idei drafton ezt kb mindenki elmondhatja 😀 Másrészt egy kész csapatba kellett mindenki mélységnek idén, szóval pont jókor jött ez a gyenge prospect év.

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
25 napja
kristóf17 Indianapolis Colts 3 270 — Colts fan
Na, ezer éve nem írtam már ide.
Nézzük mit sikerült idén a Chiefs élén.

1/4 - Garrett Wilson, WR
IRL - 1/10 - Jets
Fogalmam sincsen mi lesz ebből a Jetsből. Nem tűnnek szarnak DC alapján, de ki nem bukott még bele egy kellemes gázballonnak indult fosocskába? Naugye. Utolsó 3 napban ugrott a boardom élére Wilson.

1/30 - Chad Muma, LB
IRL - 3/6 - Jaguars
Na, bazdmeg....
Ugye ez az egész 2. napi draft szombat hajnalban ment végbe. Éppen az Ultra Balatonon fejeztem be az első 11km-es futásomat, mely egy szigligeti 3.5km hosszú emelkedővel kezdődött délután 1 óra környékén. A 11 végén nem tudtam, hogy magam alá akarok-e hugyozni, vagy, hogy a 61 percből 55 percig 170-es pulzus feletti futás után mikor találom meg az univerzum azon részét, ahol Luck nem vonul vissza Brady meg igen. Ezen gondolatok mentén jutott eszembe, hogy ezt a napot vártam a legjobban a 3-ból, nézzünk rá mi történt. Erre pont a Jaguarsba megy a személyes kedvencem... Reacheltem egy nagyot érte, mert rettenetesen kedvelem, és senkit nem érdekelt az 1/30, pedig bármennyit visszamentem volna, de nem az a típus vagyok, akit zavar akár az 1-2 körös reach is. Ettől még nem érzem magamat jobban, mert nézhetem ellenünk kétszer évente.

2/25 - Kenneth Walker III, RB
IRL - 2/9 - Seahawks
Tuti valami szipus fasz lesz, vagy szerencsejátékos, esetleg kurvákat fog futtatni, mert a tervem egyértelmű része volt Ő 2/25-re. Sőt, fel is mentem volna értem, de valamiért úgy éreztem meg lehet rizikózni. Penny nem maradt sajnos, jött a párja. Adom, de biztos lesz valami vaj a füle mögött, hogy ne legyen sikeres.

3/5 - Nick Cross, S
IRL - 3/32 - Colts
Itt egy kicsit azért elhittem, hogy a Kristóf = Chris, és angolul a vezetéknevem Ballard fordításaként is értelmezhető. Baromira örülök, hogy be tudtam húzni, mert a fő Safety célpontom volt, miután egy bizonyos interjú után hátrapöcköltem Hamiltont 2. körösnek. Jó lenne egy Safety végre akit megint tudok igazán szeretni a Coltsban.

4/4 - Velus Jones Jr., WR
IRL - 3/7 - Bears
Nekem baromira tetszik a játéka, de úgy láttam draft játékokban mindenkinél csúszott. Gondolom a kora miatt, de őszintén szólva én ezt leszarom általában hátsóbb körösöknél. Újabb olyan csapat, ahol nagy kérdések vannak szervezetileg.

5/3 - Akayleb Evans, CB
IRL - 4/13 - Vikings
A csávó tök értelmesnek tűnik, még az én szemem is kiszúrta, hogy akár még karriert is csinálhat az NFL-ben. Nagy vérfrissítést kapott az a DB sor úgyis. A hab a tortán az lenne, ha fehér lenne, de minden nem jöhet össze.

6/5 - Tyquan Thornton, WR
IRL - 2/18 - Patriots
2009-es Edelmanig kell visszamenni egy jó játékosért, aki WR és akit a Pats draftolt. Ez mondjuk nem rossz dolog, mert egyszer úgyis bejön megint. De szerintem ennyi nekem bőven elég is volt a szezonra a Patsből, szóval majd szóljatok év végén mennyire volt használhatatlanul ótvaros, vagy esetleg megtaláltam az új Megatront.

7/4 - Micah McFadden, LB
IRL - 5/3 - Giants
A Giants is behúzta Martinezhez tanulni. Mondjuk őket sem igazán követem így fogalmam sincsen mit lehet várni annak a borzalmas városnak a kevésbé szép színű csapatától. (Mintha a még nem létező lányom formált volna véleményt...)

Draft előtt a WR, RB volt a legégetőbb, aztán amik érdekeltek azok a CB. DL, S, LB posztok voltak. DL-ből két-három játékos volt csak akiket vinni szerettem volna, így mivel sajnos nem tudtam több picket csinálni sem az 1/4-ből sem az 1/30-ból, így biztos volt, hogy valakiről/valamiről le kell mondani. Így csak 8 Pro Bowlert tudtam húzni. 😊

Szerkesztette: kristóf17
26 napja
Löfli Arizona Cardinals Arkansas Razorbacks 16 427 — ellenIktriad
The Denver Post 2019 Draft Class értékelő

Ma van az 5. éves opciók lehívásának határideje IRL, nézzük, hogyan teljesített az elmúlt három évben ez a denveri draft class.

1/10: Brian Burns, EDGE (Florida State)
James után egy újabb FSU-s kedvenc, Bosa után egyértelmű 2. volt nálam a siettetők közül, az EDGE pedig elég nagy need volt, így adta magát ez a pick. Három év alatt 25,5 sack, 79 QB siettetés, igazi speed rusher, a futás ellen azért néha el van veszve, de én nagyon bírom a játékát, nem volt kérdés az opció lehívása.
Értékelés: A

1/25: Noah Fant, TE (Iowa)
A két iowai tight end közül a jobbik… Gondoltam én az újoncszezonjuk után, aztán Hockenson magára talált, Fant pedig inkább beleszürkült a mezőnybe, bár nem segített neki, hogy nem volt rendes QB-ja sosem. IRL elcserélték Seattle-ben a Wilson-trade kereteiben, így ismét Locktól (vagy Genotól) kaphatja a passzokat. Az opcióját lehívtam, mert nem volt drága, de ha a következő évben sem alkot, akkor elengedjük.
Következő három pick: Drew Lock, Greedy Williams, Chris Lindstrom
Értékelés: C

3/24: Dru Samia, G (Oklahoma)
Kellett egy guard, ő tűnt vállalhatónak, hát nem jött be, 300 snapje volt karrierje során (IRL Vikings 4. kör), de abban sem volt köszönet. Totál homály pick.
Következő három pick: Connor McGovern, Justice Hill, Lamont Gaillard
Értékelés: F

4/12: Trayvon Mullen, CB (Clemson)
Kellett CB is, őt azért láttam meccseken játszani, bőven volt benne kezdő potenciál, a Raiders IRL 2. körben vitte, két évig kezdő is volt a szélen, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Tavaly sérülés miatt nem játszott sokat, még rosteren van nálam, olcsó, és a Raidersben továbbra is kezdőként(?) számolnak vele.
Értékelés: C

5/11: DaMarkus Lodge, WR (Ole Miss)
Emlékszem GM drafton többen is megdicsérték ezt a picket, hogy mekkora steal meg minden, hát nem jött be. IRL Buccaneers majd Bengals UDFA, még wikipedia oldala sincs!
Értékelés: F

5/15: Ben Burr-Kirven, LB (Washington)
Korrekt special team játékos lett belőle Seattle-ben, de semmi több, mondjuk egy 5. köröstől az se rossz; tavaly edzőtáborban elszakította az ACL-jét csórikám.
Értékelés: B

6/10: Michael Jackson, CB (Miami)
Nem mondom, hogy csak a neve miatt draftoltam 😊 Tavaly volt 26 snapje a Seahawks védelemben! Itt már az is valami, ha nem UDFA-t draftolok 😊
Értékelés: B

7/9: Ty Johnson, RB (Maryland)
Őt viszont tényleg ismertem, és bírtam egyetemen, szerintem még a college fantasy csapatomban volt nagy spíler. Sajnos 2020 nyarán ellopta a PS-ből a Falcons, szóval azóta ott cserefutó a GM játékban, IRL pedig a Jetsben lett egy egész korrekt elkapó RB.
Értékelés: B (ha maradt volna nálam, akkor A)

Burns bevált, a többiek nem, a hátsó körökben meg találtam pár special teamert, nem jó, de nem is tragikus.


https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
No risk it, no biscuit!
Don't blink!
26 napja
dancogo Minnesota Vikings Baylor Bears 787 — Drake London stan
Jets IRL draft class értékelő

2/23 Drake Jackson, EDGE (USC) – IRL 2/29 49ers
A Niners első húzása volt az IRL drafton Jackson, ami jól mutatja, hogy elég magasan lehetett a boardjukon. Ráadásul Bosa óta nem húzott edge rushert a 49ers, úgyhogy aktuális volt már nekik a vérfrissítés a poszton. Első évében nem sokat fogjuk a pályán látni szerintem, bár 3rd & long szituációs speed rusherként talán csak Dee Ford lesz előtte a depth charton. Most amúgy Jackson eléggé vékony, freshman évében 280 font körül volt, most 250 volt a combine-on, úgyhogy lehet még variálni vele és tradicionálisabb 4-3 DE is válhat belőle. Jövő télen visszatérünk rá, milyen pick volt, ez most projekt a SF-nak, mindenesetre bízom a 49ers nevelésében, sokkal rosszabb helyre is kerülhetett volna.

3/19 Carson Strong, QB (Nevada) – IRL UDFA Eagles
A lehető legideálisabb csapatba került, igaz UDFA-ként, úgyhogy ez ordas nagy reach-re sikerült így. Szerintem azonban valaki 4.-5. körben elvitte volna közülünk, így annyira nem bánom mégsem. A legfontosabb poszton az egyetlen használható idei prospect az én megítélésem szerint. Az Eagles nem fosott a sérülések miatt kérdéses játékosoktól, Dean, Calcaterra és végül Strong is náluk kötött ki, ami legalábbis érdekes és számomra biztató. Strongnak Hurts és Minshew mögött biztosan meglesz a redshirt éve, de ha minden rendben lesz a térdével, 2023-tól az 53-as keretbe is simán beférhet, akár első számú backupként is. Ha bukta lesz az Eagles idei szezonja és harcban lesznek az 1/1-ért, akkor viszont megszívtam, és ez egy kuka pick, de a keret elég jó, nem látom ezt reálisnak.

3/29 Greg Dulcich, TE (UCLA) – IRL 3/16 Broncos
Ennél a picknél nagyon elégedett voltam, Albert O és Tomlinson mellett nem lehetetlen, hogy TE1 legyen a szezon közepére. Elég jó elkapósora van a Broncos-nak, így sokat nem fog találkozni a labdával újonc évében. Mindenesetre Russ-nak nem volt normális TE-je Jimmy Graham óta, így nehéz besaccolni a várható teljesítményt, de biztató, hogy gyenge TE roomba került Dulcich.

4/34 Dominique Robinson, EDGE (Miami (OH)) – IRL 5/31 Bears
Egy körrel később kelt el, mint ahogy húztam, de Quinn mögött/mellett gyenge a Bears OLB sora, akár jelentős időt is tölthet a pályán már első évében. Ennek ellenére nem vagyok annyira bizakodó, ha tippelnem kéne, szerintem PS-ben találja magát az első évében, mert nagyon kiforratlan prospect még. Eberflus-ban viszont bízom. A Jackson pickhez hasonlóan ezt a választást is csak 2023. végén lehet megítélni.

5/14 Eyioma Uwazurike, DI (Iowa St) – IRL 4/11 Broncos
Őt viszont sikerült egy körrel később húznom a mi draftunkon. Talán a Broncos leggyengébb csapategysége a DL, szerintem megéli a keretszűkítést már újonc évében is annak ellenére, hogy projekt játékos.

6/4 Christopher Allen, EDGE (Alabama) – IRL UDFA Broncos
Szinte biztos voltam benne, hogy IRL UDFA lesz, de tartottam tőletek, hogy valamelyikőtök behúzza előttem 😀 A Broncos pass rusher sora eléggé rendben van, Bonittot is behúzták, így a max tőle a PS idénre, de nagyon bízom benne, hogy ott megragad valahol – ha nem is Denverben, máshol talán jobb eséllyel.

6/22 Keaontay Ingram, RB (USC) – IRL 6/23 Cardinals
Ez telitalálat (a Saints forfeit pickjét is nézve). Simán második számú futó lehet a szezon közepére Conner mögött, nagyon jó landing spot a sivatag Ingramnek.

6/23 Quentin Lake, S (UCLA) – IRL 6/33 Rams
Ez is nagyon közeli pick. A kevés választásával a secondary-t nagyon hangsúlyos csapatrésznek tekintette a Rams, így láthattak Lake-ben ők is valamit. Fuller és Rapp biztos kezdőnek tűnik első ránézésre, de Burgess és Scott is jó depth, ezért úgy tűnik, az ST a max neki, amiben viszont nincs sok tapasztalata, a Bruins nem erőltette őt ST-ben. Itt is marad a bizakodás.

7/21 Kyron Johnson, LB (Kansas) – IRL 6/2 Eagles
Igazi TBD pick, a front7-ben DT-n kívül bárhol játszhat, de pozitív, hogy pont Haason Reddicktől, egy hasonló posztnélküli, ugyanolyan felépítésű játékostól tanulhat. Ha Reddick produkciójának felét hozza majd karrierjében, már bőven megérte a választást.

27 napja
alatriste Green Bay Packers 10 075 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
Cardinals 2022 Draft Class:

1/16 Kaiir Elam, CB Florida
IRL: 1/23 (BUF) +7

1/9 volt az eredeti pick, amit már jóval a draft előtt elcseréltem boostolva a jövő évi tőkén. Előzetesen is CB volt kinézve. Saucera gondoltam, hogy már ott se lenne esélyem a kövi célpont pedig szerencsére nem mozgott sokat a pre draft process alatt. Elam remek helyre került IRL, ott no2 CB lesz a mögött a Tre mögött, akit én is piszkosul meg akartam szerezni a holtszezonban - de végül lemaradtam róla. Ha nem lett volna már bent Penning jöhetett volna, de Elam volt a fő célpont így örültem.

2/5 George Pickens, WR Georgia
IRL: 2/20 (PIT) +15

Felcseréltem érte a 98 darab jövő évi második körökből egyel. Nagy kedvencem az idei classban. Ígéret, hiszen 2 éve nem az a játékos mint aki 2019-ben volt továbbá van némi személyiségi probléma is van az esetében, azonban nem is kívánhattam volna neki jobb landing spotot. A Steelers az összes remek WR-jét az utobbi időben a 2. napon szerezte (Juju, Diontae, Claypool), remélem Pickens lesz a következő. Tomlin bebizonyította, hogy úgy tud hatni a nehezebb személyiségű srácokra is mint kevesen a ligában. Továbbra is örülök!

2/27 Troy Andersen, LB Montana State
IRL: 2/26 (ATL) -1

Deion Jones mellé nem került erős rotációba, rögtön kezdő lehet. Kis iskola nagy játékosa. Remek adottságai vannak, nálam mivel eladtam Patrik Queent need is lett a linebacker. Egyedül a korától félek kicsit, hiszen 23 de csak 3 éve játszik a LB poszton és jutott el erre a szintre. Korábban QB volt, esze megvan a játékhoz, olyan gyors mint senki más a poszton, méretei remekek - ezek jó alapot adnak.

3/22 Abraham Lucas, T Washington St
3/8 (SEA) -14

A támadósorba már csak egy RT hiányzott, hogy 2022-re azt tudjam mondani, hogy korrekt kezdővel ki tud állni a sivatagi csapat. 3. körben már nem feltétlen reméltem, hogy irl is day1 startert tudok elcsípni de úgy néz ki erre jó esélyem van. A Hawks komolyan ráment a támadófal megerősítésére, Abraham egy kiváló pass blocker ami illik is az én elképzeléseimbe. A Hawks OL képzéstől nem vagyok oda, de mindenképp jó dolog, hogy rögtön a kezdőbe kerülhet irl is.

4/6 Martin Emerson, CB, Mississippi State
3/4 (CLE) -39

Elam után még egy CB, ami jól elmondja mennyire is voltam megelégedve a poszttal. Emerson nem idén kell, hogy a kezdőmbe kerüljön, de 1-1 év múlva ez volna a cél. IRL elég erős egysébe érkezett meg, Ward és Newsome mögé - nem tudom képes lesz-e eleget a pályára kerülni, ráadásul a slotba nagy. 1 körrel hamarabb ment ki mint ahol én vittem így remélem a 3. nap elején nem a padra akart húzni a Browns.

4/14 James Cook, RB, Georgia
2/31 (BUF) -52

Na azt nem láttam jönni, hogy Cook 2. körös lesz. Remek pass catcher RB, de nem minden ilyen kisebb, agilisabb srácból lesz egy Ekeler. A Bills azonban nem is nagyon akar futni. A checkdownokra meg az underneath routeokra jó lesz és vélhetően produktív is abban a passz orientált csapatban. Nálam is remek partnere lesz Rashaad Pennynek. Cook lesz a lightning, Penny a thunder.

5/29 Jake Ferguson, TE, Wisconsin
4/24 (DAL) -37

IRL is és nálam is egy jó TE mögé jön cserének. Hockerson mögött nem volt senki komolyan vehető a csapatomba így kellett a depth. IRL némi esélye még lehet is 1-2 év múlva a kezdőbe kerülni, ha idén bizonyít és Schultzot nem akarja jövőre megfizetni a Cowboys. Addig is nagyon hasznos blokkoló lesz.

6/8 Cordell Volson, T, North Dakota State
4/31 (CIN) -77

A classom legnagyobb steelje. Bár sokkal többre értékelem a landing spotot mint az elkelési pozíciót jó hír, hogy jóval korábban mint ki IRL. A Bengals teletömte az OL-jét a holtszezonban de egy LG poszt még kiadó - Carmanen múlik, hogy lesz-e verseny mert ha a tavalyi 2. körös jó lesz övé a poszt. Ekkor lesz egy jó csere T/G Volsonból. Ha azonban az egyenlőre csalódást keltő Carmen nem tündökől ott a lehetőség. Akkor pedig én is nagyot nyerhetek.

6/25 Cameron Dicker, K, Texas
UDFA (LA)

Dicker the Kicker. Arizonában legalábbis biztos, hiszen nincs más. IRL lehet csak camp body lesz.

Elég elégedett vagyok egyelőre. A 6. körös kickeremen kívül minden draftoltam elkelt, többen még korábban is.
Az értékesebb pickeken olyan játékosok jöttek akik irl is jó helyre kerültek (kiv Emerson) és jó eséllyel már 2022-ben komoly szerephez jutnak. Aztán persze meglátjuk majd... Egyelőre jó minden.

Szerkesztette: alatristeLiverpool Fc fan
27 napja
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 137
Tampa Bay Bucs offseason

Úgy indultam neki a dolgoknak, hogy elsősorban a saját játékosaimat akartam megtartani. Jake Matthews, Taylor Rapp, Nasir Adderley és Jake Bailey hamarosan lejárók lettek volna, szóval ha úgy adódik akkor őket szerettem volna még idén pótolni. Ezenkívül Fields köré rakni egy potens támadószekciót volt a feladat és a védelmet is kicsit erősíteni, de minden azért nem megy 1 offseason alatt.

Hosszabbítás és FA piac

Reiter tavalyi hosszabbítása rendkívül rossz lépésnek nézett ki, így elengedtem a kezét (ahogy irl a csapatok is ezt tették). Rapp és Adderley nagyon sokat kért, ahhoz képest ahogy játszanak, így egy safety megszerzését is felírtam, mint tennivaló. Érkezett Whitehead, aki irl nagyon jó helyre került (Jets, Tartt Saleh kezei alatt nagyon jó játékosnak nézett ki) és rendkívül fiatal. Ragnow FA lett, így ő volt a terv, de Dávid úgy gondolta ő idén nem szarozik a piacon sokat, szóval róla gyorsan letettem. Ekkor osztottam-szoroztam és arra jutottam, hogy Ramczyk behúzható (az egyetem kötelez és szeretem a játékát), így Matthews helyére is meglett a pótlás. Akartam Fieldsnek még egy elkapót, Gallup (mert már egyetemen imádtam) és Keenan Allen volt a 2 kiszemelt. Nem akartam Allennek 5 éves szerződést adni, de muszáj volt. Nem hiszem, hogy 5. évében is nálam lesz (35 lesz), de nála tényező volt hogy kiváló route runner, így idősebb korában is tud hozni egy jó szintet és körülbelül így a 4. évében fog irl lejárni a mostani szerződése, addig pedig segítheti Herbert fejlődését. Reiter távozása miatt még egy centert akartam hozni és a rutinos Ben Jones lett a jelölt, aki irl is hosszabbított a Titánokkal. Még Ingold túlfizetését emelném ki, de egyrészt Wisconsin, másrészt irl Miami, ahol McDaniel játszathatja vele a Juszczyk szerepkört boldogan.

Tradek és Draft

Jake Matthewst elcseréltem egy jövő évi 3. körért (ami lehet egy 2. kör is, de ebben annyira nem hiszek), mivel nem fértem volna be a fizetési sapkába. Majd a saját jövő évi 3. köröm + 2db 4. köröm elcseréltem Dáviddal a 2/32-ért (amit azóta kicsit bánok, de szerettem volna idén draftolni). Majd az 5. végi és 6. végi pickeket beváltottam az 5/1-re és a 6/2-re.

2/32: Nik Bonitto, EDGE
Itt az elsődleges célpontom McBride volt, le is volt beszélve egy csere pár helyet feljebb mentem volna, viszont 2/24 kiment Trey, így tárgytalan volt az egész. Látva hogy a többi TE hol ment ki és irl hova került, nem igazán szomorkodom miatta. Más célpontjaim Nik, Kerby Joseph, Sam Williams és Hall volt. Hall kiment, így a prémium pozícióra esett a választásom és safety helyett jött edge, Nik nálam 2. kör végi prospect volt, Sam Williams meg 3. közepe. Bonitto futás ellen nem igazán jó, mert testfelépítése miatt nem erős. IRL jó helyre került, Denverbe kellett egy pass rusher olb démon. Ott majd kicsit erősítik, mert technikailag és játékszituáció felismerésében viszont csillagos ötös.

5/1: Coby Bryant, CB
Itt Araiza miatt cseréltem fel, de ő 3. körben kiment. Így maradt a csúszó Coby, akit 3. vége-4. körösre értékeltem. Itt még Jake Fergusonon gondolkoztam (Wisconsin), de kellett egy corner. Bryant simán jó 2. számú lehet, annyi hibája van hogy képes az elkapótól 1-2 yardra védekezni, nem marad elég szorosan az elkapóval és a hosszú távú sebessége is megkérdőjelezhető. Kicsit olyan a játéka, mint Moseleynak. Nagy játékot ritkán fog engedni, testfelépítése és a szorgalma megvan. IRL Hawks, ott még be is játszhatja magát.

6/2: Dare Rosenthal, OT
Kisebb pánik move volt, mivel Ferguson, Haskins és Bruss is kiment. Őszintén mástól kaptam a tippet. Üdvözletemet küldöm neki, még UDFA piacon se kelt el.

7/7: Ja'Tyre Carter, OG
Őt mindenképp draftolni akartam, sok csapattól jött pozitív vélemény róla mikor náluk volt visiten. Technikailag sem egy elveszett játékos, fejleszteni kell. IRL Bears lett és ahogy elnézem ott az OL állományt még a végén pályára is fog kerülni.

Összegzés:
Az OL 3 évre előre teljesen megvan, futószekció hibátlan. Elkapóknál Allen, Tiktok Juju és Bourne sor kiváló. Hooper jövője nem néz ki fényesen. A 3-4 védelmem kapott egy újabb pass rushert, ha Dean nem tud maradni, akkor Coby átveszi a helyét, a Whitehead-Rapp duó pedig minimum egy évig rombolhat. A depth pedig a gyengék mentsvára.
27 napja
dankodavid San Francisco 49ers 1 727
Cincinatti Bengals 2022

FA+trade

Távozott:

Shaq Barrett EDGE
Baker Mayfield QB
Jalen Hurd WR

Érkezett:

Trey Lance QB
Frank Ragnow C
Nick Chubb RB
Hayden Hurst TE
Isaiah Mckenzie WR

Gyászolt a lelkem, ugyanakkor egy majdhigynem must make move volt Baker lecserélése annak ellenére, hogy továbbra is hiszem, megfelelőn környezetben abszolút jó irányító lenne. A QB class annyira látszott vonzónak, mint egy Kálvin téri, non stop nyitvatartó vendéglátóipari egységében a törzsközönséggel politikai vitát folytatni és hát nem volt jobb alternatíva a kedvcenc csapatombanm játszó, kedvenc prospectnél. Három első kör rengeteg, de az idei pick kvázi ingyen ment a Cooksért kapott 2/2 fényében, a másik kettő pedig minden valószínűség szerint nem lesz rosszabb egy huszadik választásnál, így ha nem is könnyű szívvel, de megléptem, Shaq Barrett egyértelműen nem fért el, fúleg Mack és amiatt, hogy Lance érkeztével az offense maximumra húzása lett a prioritás, ezt szolgálja Ragnow és Chubb vitathatatlanul a szükségesnél 2-3 millióval drágább szerződése is, esetükbven abszolút nem akartam licitháborút kockáztatni és belefrnek, amíg Chase és Lance rookie dealen vannak. Hurst kiváló #2 lesz és a Bengalsnál bőven jut majd lehetőséghez főleg annak fényében, hogy nem igazán érkezett senki IRL, aki a snapszámait veszélyeztetné. Mckenzie egy elfogadható keretember, így az elkapósor mennyiségre és minőségre is abszolút megfelelőnek tekinthető.

Draft:

2/2. David Ojabo, EDGE (Michigan)
2/30. Tariq Woolen, CB (UTSA)
3/30. Cam Taylor-Britt, CB (Nebraska)
4/28. Ed Ingram, OG (LSU)
4/30. Adam Anderson, EDGE (Georgia)
4/32. Bo Melton, WR (Rutgers)
6/30. Zander Horvath, RB (Purdue)
7/28. Christopher Hinton, DT (Michigan)
7/30. Clint Ratkovich, RB (Northern Illinois)

Ojabo prioritás volt és azt gondolom, a draft alakulása alapján jobban nem nagyon választhattam volna, a Ravensnél a régi edzőjével dolgozhat együtt, ráadásul mindannyian tudjuk, milyen Baltimore-ban a játékosnevelés, aki itt még opció volt, az Drake Jackson, így a keserű szájízemet maximum az adja, hogy skippeltem egy SF játékost. Minden valószíség szerint maximum a szezon utolsó negyedére tér vissza, de long term Mack pótlékként tekintek rá és ez egy mindenképp megoldandó feladat volt. Woolen óriásit esett, Seattle-ben jó kérdés, mennyi lehetősége lesz és mihez kezdenek vele, de mást nem tudok tenni, mint bízni, főleg, hogy ez eleve egy baromi kockézatos döntés volt a meghozatalának pillanatában is. Ami Taylor-Brittet illeti -és amit vassadi is leírt-, egy korrekt kezdő bőven lehet évekre, és elnézve a secondary-t, szükség lesz az ilyen játékosokra is. A negyedik kört idén imádtam, Ingram prioritás volt és meg is lepődtem a bennmaradásán, a Vikingsnál egyértelműen week1 starter lehet belőle, Bo Melton pedig kedvenc és értéken is érkezett, csakhát a faszért megy minden jáékosom Seattle-be... Zander és Ratko liebling, Hintonról pedig azt sem tudom, kicsoda, ráböktem egy random DT-re Brugler boardján. A végén álljon itt a disclaimer, mely Adam Andersonra és a draftolására vonatkozik: a fasziról mindenki tudta, nem draftolják IRL, ugyanakkor abban nem lehettem biztos, hogy nálunk nem enged el rá senki sem egy flyert, negyedik körben pedig nincs mit kockáztatni, hozhattam volna egy blokkoló TE-et vagy egy ötödik elkapót, hát, egyik sem életem legvonzóbb lehetősége és főleg nem jelent magas potenciális payoffot. Amennyiben felmentik májusban, óriási sorban állás lesz nála és bőven kerülhet UDFA-ként jó helyre, legalábbis sokkal jobbakl a sanszai így, mintha elvinné valami nyerészkedni kívánó, vesztes franchise. Ha pedig pályára kerül, első körös tehetség érkezett negyedik végéért, a vádakat pedig leszarom, innocent until proven guilty, és mindez egyelőre nem történt meg.

Mindent figyelembe véve nem biztos, hogy szignifikánsan erősödött a csapat, de egyrészt nem is volt rá szükség, másrészt sokkal inkább ahangsúlyt akartam támadóoldalra áthelyezni idénre és Lance következő három évére. A fal adott, a Jenkins- Bitonio-Ragnow- Leatherwood/Christensen/Ingram-Havenstein fal bőven top10, de akár a top5-öt sem tartom kizártnak, és mindehhez csatlakozik Kittle, Ja'Marr Chase és Nick Chubb, kiegészítő emberként pedig számolhatok Rondale Moore-ral (légyszi cseréljétek el valahova), Mckenzie és Reynolds. A legtöbb csapat a fél karját odaadná ilyen támogatásért és a rookie deales éveket ki kell maxolni. A védelem fiatalodott amellett, hogy a megbízható emberek, mint DJ Jones, Grover Stewart vagy Moseley bagóért játszanak, Mack mellett pedig Ebukam, Jaelan Philips és Ojabo is lehetnek hosszútávon kezdők vagy fontos rotációs arcok. A secondary olyan, amilyen, Okudah make or break évre készül, ha nem jön össze, majd megoldódik ez a probléma is, mellette Moseley és Verrett kezd, a padon pedig ülhet Taylor-Britt, Woolen és John Reid is, utóbbiban valamilyen elmebeteg okból még mindgi hiszek. A linebackereket hagyjuk, Ward és Woods pedig olcsón ad minőségi biztosítást. Idén is cél legalább a főcsoportdöntő, meglátjuk, mit ad ki a Madden, de ezzel a kerettel ha nem is egyértelmű contender a csapat, de biztosan a liga jobbik harmadába tartozik. Ojabót légyszi ne basszátok el nekem, köszi Harbaugh!

Szerkesztette: dankodavid

Pulvis et umbra sumus.
27 napja
Egon bá New England Patriots 1 019 — Saints GM
Saints draft utáni rapid értékelés

1/23 Trevor Penning, OT Northern Iowa (25. a listámon) ->IRL Saints 1/19 (19.) -4
Tökéletes helyre került, remélem a munkamorálja megmarad és nyertem egy kezdő LT-t évekre! Azért megnézném élőben, ahogy Quenton Nelsonnal együtt pusztítanak 😊

2/28 (60.) John Metchie III, WR Alabama (58. a listámon) -> IRL Texans 2/12 (44.) -16
Megfelelő helyre került ő is, most már csak az a kérdés, hogy mikorra épül fel teljesen. A választásból látszik, hogy Houstonban számítanak rá kezdőként slotban.

5/4 (141.) Rachaad White, RB Arizona State (111. a listámon) -> IRL Buccaneers 3/27 (91.) -50
A Tampa is 3. számú futóként számol vele, ahogy én is.

5/18 (155.) Amare Barno, Edge Virginia Tech (145. a listámon) -> IRL Panthers 6/10 (189.) +34
Jó esetben talán rostert fog, mint szituációs passrusher, de inkább PS.

6/17 (193.) Matt Waletzko, OT North Dakota (185. a listámon) -> IRL Cowboys 5/12 (155.) -38
Komoly esélye van felkerülni a rosterre project játékosként.

6/34 (210.) Thomas Booker, DL Stanford (159. a listámon) -> IRL Texans 5/7 (150.) -60
A Texans DL szekcióját elnézve minden esélye meg van, hogy keretben maradjon és csereként játsszon.

7/16 (231.) Isaiah Thomas, Edge Oklahoma (153. a listámon) -> IRL Browns 7/2 (223.) -8
Az jó, hogy a helyén húztam, de ebben a Clevelandben nem fog pályára kerülni, még a PS is kérdés.

Jó érzéssel tölt el, hogy látom az eredményét annak a befektetett rengeteg munkaórának, amit a felkészülésbe raktam! Most először fordul elő, hogy nem kell vasárnap reggel vizslatnom az UDFA-kat, hogy melyik draftolt játékosom hová került. Csak Barno lett később kiválasztva a hét játékosból és összesen 142 hellyel előbb kerültek kiválasztásra IRL. A két EDGE játékoson kívül reális esélye van a többieknek, hogy megfelelő snapszámban pályát is lássanak.


Szerkesztette: Egon bá

Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!
28 napja
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 32 457 — 2021/22: best soccer season ever
New York Giants draft recap 2019

1/1 Kyler Murray, QB (Oklahoma) IRL 1/1 Cardinals
QB-alternatívák abból a classból: Dwayne Haskins, Drew Lock, Daniel Jones. Jó ez.
Értékelés: A

1/23 Cody Ford, OG (Oklahoma) IRL 2/38 Bills
Kezdőguard a gyengébb fajtából.
Értékelés: C

2/34 Irv Smith Jr., TE (Alabama) IRL 2/50 Vikings
Kezdő TE, szintén nem a jobbak közül.
Értékelés: C

3/65 Deebo Samuel, WR (South Carolina) IRL 2/36 49ers
Ez már kifejezetten tetszik.
Értékelés: A+

3/89 Connor McGovern, OG (Penn State) IRL 3/90 Cowboys
Nem tudta magát beverekedni a Cowboys kezdőjébe.
Értékelés: C-

7/216 Justin Hollins, EDGE (Oregon) IRL 5/156 Broncos
Rookie éve után kirakta a Denver, de a Rams felkapta a waiveren, aktív tagja volt a SB-győztes csapat rotációjának.
Értékelés: B

7/256 Gary Johnson, LB (Texas) IRL UDFA Redskins
Jelenleg CFL-játékos.
Értékelés: F

cause every little word can hurt us, we pull away and lose on purpose

New York Averages
1 hónapja
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 078
Draft gondolatok - 2. felvonás

Négyesével ígértem terítékre helyezni a csapatokat, de minekután a saját draftomat nem szándékozom bevonni ebbe az áttekintésbe, ezért mindenképpen lett volna egy csonka rész. Gondoltam legyen a mostani az áldozat, akkor még gyorsan publikálom, mert aztán egy időre úgyis elcsendesedek, vigyázó szemeimet az IRL draftra vetem. Folyt. köv. jövő héten.

Minnesota Vikings @habakukk

1/13. Kenny Pickett, QB (Pittsburgh)
2/12. Kenyon Green, OL (Texas A&M)
4/13. Dameon Pierce, RB (Florida)
7/13. Jalen Nailor, WR (Michigan State)

Corralt korainak tartottam az első kör végén, és nem Pickett az az egy darab QB a classban, akit többre taksálok nála. Nem tudom, ezek fényében szükséges-e részleteznem, mit gondolok utóbbi 1/13-as kiválasztásáról... Egy közepes kezdő talán lehet belőle, de szerintem már ez is nagyon-nagyon a plafont jelentené nála; ha a legvalószínűbb forgatókönyv a kérdés, már sokkal borúlátóbb vagyok vele kapcsolatban. Green teoretikus sokoldalúsága pluszpont, de szerintem akkor lesz képes igazán beválni az NFL-ben, ha nem forszírozzák őt OT poszton, hanem hagyják guardként érvényesülni. Amire a positional value miatt nincs garancia, lásd az anno hasonló cipőben járó Jonah Williamst is LT-nek draftolta a Bengals, és azóta is ott játszatják. De egyébként Green ezen a helyen jó pick, én is kb. ide lőttem be az értékét. Pierce is védhető itt, bár a 4/13-at - pláne ilyen visszafogott draft tőkével - értékesebb prospectbe is lehetett volna fektetni, mint egy olyan RB-be, aki közelebb áll a committee backhez, mint ahhoz, hogy valódi workhorse legyen. Nailor csak a szűkös létszámnak köszönheti a mentiont, róla ennyi elég is.

Pacsi érte: Green
Maflás érte: Pickett

Az augusztusi mockból: Green - 1/10. Chargers - Inkább fizikális-atletikus adottságaival, mintsem pályán nyújtott teljesítményével villogó Aggies-támadófalember az első körben? Cedric Ogbuehi és Germain Ifedi után ez csak természetes! - Most már tulajdonképpen ennek pont a fordítottja igaz rá. Top 10-es pick egyébként még mindig lehet, csak egy körrel később.Cleveland Browns @kristof

1/9. Drake London, WR (USC)
4/5. Cole Strange, OL (UT-Chattanooga)
4/17. Max Mitchell, OL (Louisiana-Lafayette)
5/11. Thayer Munford Jr., OT (Ohio State)
5/16. Lecitus Smith, OG (Virginia Tech)
6/15. Makai Polk, WR (Mississippi State)

Arról el lehetne polemizálni, hogy ilyen WR class mellett mennyire számít jó value-nak London a top 10-ben, de ebben a szituációban, ha már mindenképpen elkapó kellett 1/9-re, nálam is ő lett volna a befutó. A középső-hátsó körös OL-dömping nem indult rosszul, Doctor Strange-ből szerintem idővel korrekt kezdő centert/guardot faraghatnak, de aztán jött a Multiple Rounds of Madness: a Mitchellhez hasonló, egyszerre alulméretezett és nem elég atletikus támadófalember projektek viszonylag gyorsan a kukában szoktak landolni, Munfordban sem látom a leendő minőségi NFL-kezdőt, hiába az Ohio State-nek köszönhető korai hype, Smith pedig szintúgy futottak még kategória. Polk hűen őrzi a Mississippi State WR-hagyományait, kezdhet is nézelődni a CFL, USFL, vagy egyéb más liga háza táján.

Pacsi érte: Strange
Maflás érte: Mitchell

Az augusztusi mockból: Munford - "2/1." Bills - https://i.imgflip.com/5jaaj0.jpg - Franchise LT, majd száműzetés RT-be, aztán "az NFL-ben már lehet, hogy csak guard", végül a rendszeres első körös prognózisok helyett már csak kósza második napos jóslatok. Tipikus "fejlődési" görbe olyan prospecteknél, akiket lényegében csak azért hájpolnak a draft process elején, mert valamely college powerhouse mezét viselik.Jacksonville Jaguars @iktriad

1/12. George Karlaftis, EDGE (Purdue)
2/14. Christian Watson, WR (North Dakota State)
3/13. Dylan Parham, OL (Memphis)
4/12. Bailey Zappe, QB (Western Kentucky)
4/21. Braxton Jones, OT (Southern Utah)
5/7. Pierre Strong Jr., RB (South Dakota State)
5/39. Markquese Bell, S (Florida A&M)
6/37. Kalia Davis, DT (UCF)
7/12. Cade York, K (LSU)
7/34. Isaiah Weston, WR (Northern Iowa)

Karlaftisszal kapcsolatban nagyjából a közvélemény álláspontján vagyok (most már; nemrég ez még nem így hangzott volna), ilyen alapon erre az 1/12-es kiválasztásra rávághatnám, hogy reach, mégsem igazán tudok belekötni. Nem feltétlenül ezt várom, de simán el tudom képzelni, hogy jobb játékos lesz idővel, mint mondjuk az általában nála magasabban jegyzett, most még NFL-készebb Jermaine Johnson. Watson itt már nyugodt szívvel bevállalható volt (az első körös grade-eket azért erősnek érzem), a két OL pick pedig kimondottan tetszik - ha középső körös támadófalember, akkor ilyen prospectekkel kell próbálkozni (khm, kristof...). A hátsó körökben viszont lehetett volna másfajtákkal. Strongból lehet egy korrekt committee back, vagy épp Bellből egy használható harmadik safety / dime linebacker, de ha late-round pickről van szó, én amondó vagyok, inkább jöjjön egy kockázatosabb, de nagyobb upside-dal bíró illető, mint egy jóval behatároltabb potenciálú, korrekt iparos. A névsor második fele így nekem nem nyerte el a tetszésemet, előtte viszont, ahol lényegesebb, szerintem jól sikerült válogatni.

Pacsi érte: Parham
Maflás érte: Bell

Az augusztusi mockból: Karlaftis - 1/29. Seahawks - Kezdetét veszi a Boilermakers görög félistenének NFL-kalandja. Talán nem lesz epic fail, ha meg mégis, akkor irány a Taigetosz. - Lehet, hogy a delphoi jósdához kellett volna fordulniuk az NFL insidereknek, mert nem igazán sikerült belőniük, mi várható vele kapcsolatban. A top 15-től a második nap nem is egészen elejéig, mindenfélét hallani; még közvetlenül a draft előtt is a prognózisok olyan hullámzóak, mint az Égei-tenger vihar idején.

1 hónapja
Heisman Denver Broncos Oregon Ducks 17 009 — Bears GM / Bovli Bowl Fantasy Champ 2021
Bears Draft 2022 :

1/8 : Travon Walker, EDGE, Georgia
Reménykedtem benne hogy Willis lecsúszik ide, de nem gondoltam komolyan. Minél jobban néztem a többi QB-t, annál bizonytalanabb lettem bennük, Corral-Howell volt a sorrend, de végül úgy döntöttem hogy valaki lecsúszik 2/7-re. Természetesen Oregon drukkerként örültem volna ha Thibodeaux lecsúszott volna, nem így lett. Garrett Wilson is kiment, így inkább jött egy másik needre játékos Gregory mellé. Fontos hogy erről a pozícióról mindenkinek lejár a szerződése jövőre. A Georgia D hypeja engem is meggyőzött annyira hogy kivigyem. Ami nagyon tetszett benne hogy hiába van egy pass rush technikája, gyors, és okosan játszik. Jó futás ellen is, ami extra, remélhetőleg jó csapathoz kerül ahol tud fejlődni technikailag.

2/7 : Sam Howell, QB, North Carolina
Erre a pickre fel volt írva pár név, hátha egy lecsúszik. Nos egyedül Drake Jackson volt aki ide kicsit reach lett volna, de Edge már jött. Maradt Howell, a 3.QB volt nálam. Igazi hullámvasút az ő tapeje, az igazi “Gattuso: sometimes maybe good sometimes maybe shit”, főleg a pontossága. Egyébként a tavalyi szezonban meg herobowl-ra váltott, sokszor fut, anyja biztos kivan hogy mikor töri össze magát. Nagyon remélem hogy valaki az első kör végén kiviszi, vagy a 2. elején, vagy olyan csapathoz kerül ahol fejlesztik, mert lehet javítani ezeken a hibákon. Locknál már nem lehet. Ha meg kuka, akkor remélhetőleg jó pick lesz jövőre és jön más.

3/6 : Justyn Ross, WR, Clemson
Ha Trevorral játszhatott volna +1 évet, most biztosan korábban kiment volna, ugyanez ha nem sérült volna meg szokszor. A sok ha, de nekem egy 3.kört megért. Ha olvas róla az ember, sok pozitívumot lehet találni, és a scouting egyik legfontosabb eleme hogy igenis érdemes meghallgatni mindent is. Jó lenne ha a Jags elvinné Trevornak, mert az összhang megvan. Nem a leggyorsabb, de a catch radiusa nagyon tetszetős. Mivel más általam kinézett WR nem maradt előtte, rá lőttem el a patront.

4/33 : Marquis Hayes, OG, Oklahoma
Egy falemberrel szerettem volna próbálkozni, és erre egy LG tökéletes, hiába van másik kettő a rosteren, egyenlőre Kindleyt nem engedném jó szívvel a pályára, így Mekari láthatja el ezt a feladatot. Szóval itt bajok vannak. Ezért jött egy prospect ide, viszont ahogy olvastam róla egyszerűen mindenki máshova tippeli. Nekem tetszik az ereje (raw power), futásoknál jó, OL játékosokhoz én speciel annyira nem értek, de a Senior Bowl gyakorlaton se volt rossz. Remélhetőleg valaki beleszeret IRL.

5/36 : Josh Ross, LB, Michigan
7/6 : Marquan McCall, DI, Kentucky
Ha megnézzük az eddigi draftjaimat, az 5.körtől sosem voltak jók a pickjeim, ezért ide már nem is terveztem előre időhiány miatt. Ahogy haladt a draft, láttam hogy a kettő pickkel kell egy DI és egy LB. Mivel volt időm a draft alatt, pozíciónként nézve a bentmaradt játékosokat elkezdtem keresgetni. Josh Ross így jött, 3-4-es ILB-ként system fit, és ami megtetszett benne az a leadership skillje. Jó éve volt a Michiganbe, kicsit undersized, ki tudja. McCall az a játékos, akire rákérestem, és a fotója alapján láttam hogy ő az igazi nagydarab ember akinek DI pozíción adok egy esélyt. East-West Shrine game-en lehozta amit kell a centerek ellen, de nem hiszem hogy nagy jövője lenne.

Összességében adok erre a draftra egy B- értékelést, aztán majd vassádi szétszedi. Minden posztra amit szerettem volna ilyen fontossági sorrendben érkezett ember, aztán a jövő eldönti hogy jól sikerült vagy nem.

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Players : Peyton Manning, Marcus Mariota, Andre Cisco, Earnest Jones, Emmanuel Sanders
Soccer : Arsenal, Levante, Millwall, Lazio, National Teams : HUN, GER, (ESP), Players : Håland, Vardy, Szoboszlai, Bardhi, Kroos, Ramsdale, Immobile
NBA : Mavericks [Doncic, Porzingis] / NHL : Ducks / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez (és igazából mindenki más)
NASCAR : #22 Joey Logano, #11 Denny Hamlin, #9 Chase Elliott
Cycling : Quintana, Contador, Cras, Pogacar
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Ricky Evans, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket
1 hónapja
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 078
Draft gondolatok - 1. felvonás

Utólag láttam, hogy a chaten megint meg lettem szólítva draft értékelés ügyben, többen is kérték már, hogy véleményezzem a draftjukat, és olyan is megesett a közelmúltban, hogy beharangoztam egy draft értékelőt, amit végül aztán nem volt időm megvalósítani. Így elhatároztam, hogy megpróbálkozom egy olyan szériával, amit értékelőnek nem neveznék, mert arra most sincs kapacitásom, hogy minden csapatnál alaposabban utánanézzek a needeknek, vagy hogy adott picknél kik lettek volna még elérhetők, megérte-e nyélbe ütni egy adott trade-et, stb., és grade-eket sem akarok osztani, ellenben igyekszem minden csapat draft classához néhány gondolatot fűzni.

Továbbá érdekesség gyanánt, az augusztusi mock draftomban szereplő prospecteknél felidéztem az akkor leírtakat, némiképp összehasonlítandó, hogy a korai közvélemény, sztereotípiák, tévhitek miként formálódtak a draft process végére.

Minden ilyen irományban négy-négy csapat kerül terítékre; a szokásos AFC Easttől NFC Westig haladás vagy egyáltalán csoportonkénti bontás helyett a sorrendet ezúttal a random.org szponzorálta.

Tennessee Titans @Rajna

1/24. Andrew Booth Jr., CB (Clemson)
2/24. Trey McBride, TE (Colorado State)
3/24. Jalen Tolbert, WR (South Alabama)
4/24. Kyle Philips, WR (UCLA)
4/26. Spencer Burford, OL (UTSA)
5/5. Tycen Anderson, S (Toledo)
5/24. Matthew Butler, DT (Tennessee)
5/34. Kyren Williams, RB (Notre Dame)
6/33. Dane Belton, DB (Iowa)
7/24. Tyrese Robinson, OL (Oklahoma)

Booth engem nem győzött meg arról, hogy őrá tutibiztos leendő első számú cornerként kellene tekinteni, de nem tartom kizártnak, hogy megtérül ez a befektetés. McBride nálam a class egyértelműen legjobb tight end prospectje, itt már kifejezetten jó value. A többi pickben viszont nem sok fantáziát látok, közülük az általam legmagasabban rangsorolt játékos Belton a maga nem túl előkelő 131. helyével. Különösen az böki a szemem, hogy a class megannyi ígéretes WR prospectje helyett egy, már skill set szempontjából sem igazán NFL fit elkapóra, meg egy alulméretezett és kellő atletikusságnak is híján lévő slot receiverre lettek relatíve korai pickek elpazarolva.

Pacsi érte: McBride
Maflás érte: Tolbert

Az augusztusi mockból: Booth - 1/17. Steelers - Derion Kendricket kirúgták, ráadásul a linebacker Mike Jones is transzferelt, így a draftnikek kénytelenek voltak új darling után nézni a Clemson védelmében - íme. - És nem is találtak másik kiskedvencet, bár a Tigers fényének tavalyi ideiglenes(?) elhalványulásával annyira talán nem is keresték.

Miami Dolphins @Göbi

1/3. Aidan Hutchinson, EDGE (Michigan)
1/25. Daxton Hill, DB (Michigan)
1/28. Matt Corral, QB (Ole Miss)
3/2. Brian Asamoah, LB (Oklahoma)
4/1. Cordale Flott, CB (LSU)
5/2. Derion Kendrick, CB (Georgia)
5/25. Chris Paul, OL (Tulsa)
5/35. Charleston Rambo, WR (Miami-Fl.)

Hutchinsont eleget fényezték már, róla csak annyit, hogy nálam is az ő nevével kezdődött a board. A másik michigani már érdekesebb figura, kíváncsian várom, hogy belőle valóban egy sokoldalú fegyver lesz a secondary-ben, vagy akárcsak a szintén a slot corner és deep safety határán táncoló Lamarcus Joyner esetében, úgy Hill teljesítményében / értékében is drasztikus különbség lesz a két poszton. Corral - szigorúan GM játékban gondolkodva - nekem itt kissé korai, bár megértem, ha Goff-fal a kezdőben előbb kockáztat az ember, és annyit mindenképpen elmondhatok a védelmében, hogy csak egy olyan QB van a classban, akinek a beválási esélyeit jobbnak látom. A középső-hátsó körös pickek nem kiemelkedőek, de nem is rosszak. Mondjuk ha abból indulok ki, milyen prospectek voltak képben, amikor azon agyaltam, kiket vigyek az ötödik körben és kiknél kockáztassam meg, hogy elérhetők lesznek még a hatodikban is, akkor Kendrickért még ez az 5/2 is sok egy kicsit, cserébe Paul kimondottan szép fogás már szinte hatodik körösként.

Pacsi érte: Paul
Maflás érte: Kendrick

Az augusztusi mockból: Hutchinson - "2/1." 49ers - Brandon Graham neve - kiöregedő, relatíve sokat kereső, contract yeares veteránról lévén szó - valószínűleg fel fog bukkanni az első KeKi hullám során, hacsak vissza nem vonul. Egy másik Michigan-nevelés pótolhatná, aki állítólagos high floor - low ceiling prospectként passzol is a Niners játékospolitikájához. - Ez a "high floor - low ceiling" dolog még most is elő-előkerül vele kapcsolatban (kiemelkedő NFL-játékos lehet belőle, de a legszűkebb elithez nem fog felnőni, mondják egyesek), csak azóta mind padló, mind tető tekintetében bekövetkezett nála egy “aprócska” szintemelkedés.

New York Giants @empty taxi

1/7. Kayvon Thibodeaux, EDGE (Oregon)
2/6. Breece Hall, RB (Iowa State)
3/9. DeMarvin Leal, DL (Texas A&M)
6/6. Justin Shaffer, OG (Georgia)
6/14. Yusuf Corker, S (Kentucky)
7/9. Aaron Hansford, LB (Texas A&M)

Divat lett lehúzni Thibodeaux-t, de ez nem az a vonat, amire érdemes felülni; szerintem viszonylag hamar az NFL EDGE-ek elitjében találhatja magát. Hall nálam a class no. 1 RB-je, és a toronymagasan ugyan erős kifejezés lenne, de nem is nagyon kellett agyalni, hogy ő vagy Walker vagy akárki más. Leal bármennyire is tweener jellegű prospect és bármennyire is formán kívül játszott tavaly, némi tehetség azért szorult bele, és ez a draftpozíció már közel határesetnek mondható olyan szempontból, hogy hol lehet már érdemes megreszkírozni őt, ámbár ha arra gondolok, ki mindenki mással lehetett volna próbálkozni 3/9-nél... A hátsó körös pickek közül Corkernél látok egy egészen halvány reménysugarat, de összességében eléggé felejtősek.

Pacsi érte: Hall
Maflás érte: Leal

Az augusztusi mockból: Thibodeaux - 1/1. Cowboys - Jöhet tehát a 2022-es draft once-in-a-generation EDGE prospectje, amilyenből mostanság háromévente jön egy újabb. - Hutchinson ugyan letaszította a trónról mint a közvélemény no. 1 EDGE prospectje és legfőbb 1/1-aspiránsa, és jött Travon Walker felemelkedése is, de mindezektől függetlenül egy pillanatig sem ingott meg Thibodeaux helye a draft legszűkebb elitjében.

Az augusztusi mockból: Hall - 1/21. Jets - Hallatlanul gyenge a Jets RB-állománya, és az évnek ebben a szakaszában még amúgy is kötelező futót vizionálni az első körbe. (@Beki Nem kell RB-re első kört pazarolnod, adom majd Michael Cartert. *A műsorszám termékmegjelenítést tartalmazott.*) - Hall konszenzusos top 2 RB, és továbbra is rebesgetik vele kapcsolatban az első kört, én pedig tartottam a szavam, és küldtem Cartert a Jetsbe. 😀

Az augusztusi mockból: Leal - 1/7. Giants - Tweener, de ez mit sem számít, elvégre a túlnyomó többségben nála egyszerre gyengébb és lassabb college támadófalemberek ellen így is dominál. - A “dominál” múlt időre váltott, ennek következtében pedig a kör egyesről hármasra.

Cincinnati Bengals @dankodavid

2/2. David Ojabo, EDGE (Michigan)
2/30. Tariq Woolen, CB (UTSA)
3/30. Cam Taylor-Britt, CB (Nebraska)
4/28. Ed Ingram, OG (LSU)
4/30. Adam Anderson, EDGE (Georgia)
4/32. Bo Melton, WR (Rutgers)
6/30. Zander Horvath, RB (Purdue)
7/28. Christopher Hinton, DT (Michigan)
7/30. Clint Ratkovich, RB (Northern Illinois)

Azt gondolom, ha Ojabo nem egy powerhouse program tagjaként nyújtja azt a teljesítményt, amit tavaly letett az asztalra, akkor egy szimpla második napos speed rusher projectként lenne kezelve. Nálam ő alap esetben is meglehetősen messze lett volna attól, hogy no-brainer első körös prospectként tekintsek rá, ráadásul engem az Achilles is igencsak aggaszt egy olyan poszt esetében, ahol kiemelkedően fontos a robbanékonyság, pláne egy olyan játékosnál, akinek momentán ez az egyetlen valamirevaló fegyvere. Aki Woolent egy sima workout warriorként bélyegzi meg, azzal nem tudok egyetérteni. WR-ből átkonvertált játékos, aki még javában tanulja a CB posztot, de nagyon is biztató jeleket mutat. Egy jó DB-edzővel megtámogatva a határ a csillagos ég. Taylor-Brittnél és Ingramnél ennél azért lejjebb van a plafon, viszont mindkettejükben látom a potenciált, hogy amolyan szürke eminenciásként hosszú éveken át stabil NFL-kezdők legyenek. A kedvenc pickem viszont ebből a társaságból Melton. Óriási sleepernek tartom (elég mély álomba lehet kerülni a Rutgers-féle temetőben), bosszús is voltam kissé, hogy nem maradt bent potenciális 5/12-esnek. Alsó hangon egy remek slot receiver, de talán ahhoz sem kevés fizikálisan, hogy a pálya szélén is helyt tudjon állni. A 6-7. körben “nem ezeket a droidokat kerestük”.

Pacsi érte: Melton
Maflás érte: Ojabo

Szerkesztette: vassadi
1 hónapja
ljambrik Dallas Cowboys Purdue Boilermakers 497
Cowboys:

Elég savanyú szájízzel fordultam rá erre a draftra. Olyankor volt 1/1-em, amikor igazán (most) jónak kinéző QB nem volt, edge-ből meg Dunát lehetett rekeszteni. Így az alapvető cél az volt, hogy minél több Purdue-st behúzzak (apám ott csinálta az MBA-t, baromi sok Purdue-s pólóm van már 25 éve, voltam a stadionnál stb), lehetőleg értékükön. Nos a draft közben folyamatosan ment el a kedvem az egésztől, végleg ott, amikor a Colts 3/3-on kiszedte David Bellt. 3 éve követem a srácot, már freshman-ként baromi jó volt. Külön örültem, hogy a combine-on nem hasított, főleg sebességben (kb annyit futott, mint Cooper Kupp...), de ő nem is ebből élt meg. Nagy lett a pofám, azt hittem belefér, hogy második körben még húzok valaki mást. Fájdalmas tanulópénz volt, legközelebb az aktuális Purdue-st 1 körrel a big boardon elfoglalt helye előtt kihúzom, és mindenki bekaphatja. Jövőre jön Aiden O'Connel, instant 2. kör bármi van, jelen állás szerint.

Need-em amúgy volt bővem (QB, C [ez a kettő volt nagyon akut], S, ED, LB [utóbbi 3 inkáb a jövőre gondolva])

No és akkor a pickek:

1/1 Malik WIllis, QB, Liberty
Szeretem a Texast is (apám ott tartott előadást 2006-ban, baromi sok Texas-os pólóm is van a legendás 2006-os Rose Bowl-t követő hónapokból..., de két egyetemet nem lehet betenni ide ikonba, legalább idén annyira nincs senki onnan, hogy a UTSA-ről több gyereket fognak draftolni, mint a Longhornstól, úgyhogy nem kellett tartanom a bőség zavarától. Tavaly amúgy Sam Cosmiról csúsztam le.), de azért Sam Ehlingerrel neki futni az évnek kicsit meredek lett volna. Így legalább egy másik back-up QB-vel fogok. Szóval Willis. Kósza gondolat erejéig megforult a fejemben, hogy 1/1-re kiviszem Karlaftist (Purdue), és reménykedek, hogy Willis lecsúszik 1/26-ig (vagy 22-ig, és cserélek a Spigóval), de nagyon kellett a QB - ld fent -, és végül győzött a félelem, Karlaftist február-márciussal elentétben már a 20. hely utánra mockolják / helyezik big boardokra, úgyhogy itt még bizakodtam.
Nagy kérdés, Willis-szel mi lesz, ha olyan helyre kerül, mint Lamar Jackson Harbaugh kezei közé, még cserebogár is lehet, egyébként aggasztó, hogy hogy fog neki menni az átmenet. Jól fut, ágyú a karja, no de a kettő közt mi van, az kérem szépen kizárt, mert én azt nem tudom. 1-2 év után jelenleg most valahol Jalen Hurts és Lamar Jackson közé látom, aztán ki tudja. Bármi lehet, az is, hogy az évtized pickje lesz, meg az is, hogy bust (talán JaMarcus Russel-i mélységekbe azért nem ereszkedik - mert Willis okos (a bachelorja már megvan - Interdisciplinary studies-ban mondjuk, bármit is jelentsen az), Russel meg hülye).

Ahogy kihúztam Willist 1/1-re, megírtam Spigónak, hogy ha nem érnék haza 1/26-ig, akkor Karlaftis, Linderbaum, Pitre (vagy ha van bent job safety akkor az), vagy a Davis nevű, villámléptű DI. Egy trade-del is megkínált (ami aztán meg is valósult), ha a görög bent lenne 1/22-n, még megírtam neki, hogy JÓHOGY. A Megyeri híd utáni piros lámpánál olvasom, hogy Karlaftis kiment 1/12-n. Itt már elég rossz lett a kedvem, de úgy voltam vele, hogy kockáztattam, nem jött be. David Bell és a jó tanuló - jó sportoló Zander Horvath még jöhet, 3-ból 2, nem lesz rossz.

Szóval elértünk az 1/22-höz. Spigó kérdezte, hogy kell-e a trade a Linderbaumért, mondtam, hogy OK, a 4/2-t már úgyis elengedtem, mikor Karlaftisról beszéltünk, és ugyan nem volt a fejemben, hogy a többi 3 csapatnak milyen a needje, kicsit féltem, hogy Linderbaum kimegy, és akkor marad Cam Jurgens kezdőnek, mert azt már tudtam, hogy Bradburry-t, első itteni draftom első körösét ki fogom vágni (a free agency 3. körét elszámoltam, cap fölé kerültem, elcserélni nem tudtam, ez van).

1/22 Tyler Linderbaum, C, Iowa
Az idei év center sztárja (ahogy Bradburry volt), méret concern-ökkel (ahogy Bradburry esetében is volt). Nála még az probléma, hogy ahogy olvastam, nem nagyon tudott súlyt szedni magára az egyetem alatt, akkor pedig mitől lehetne nagyobb majd a felnőttek közt? Meglátjuk. Atletikus az biztos. Nála is sok múlik azért, hogy miylen offense-be kerül, olyanba ahol kibontakozhat az atletikussága, vagy ahol a méretbeli hiányosságai jönnek ki). Kellett a center, jövőre ki tudja milyenek lesznek. No brainer.

2/21 Jaquan Brisker, S, Penn State
Kellett egy inkább strong safety, Maye a rosteren van, és még lesz is egy darabig FS-ként szörnyű nettóért. Rowe kiöregszik, nem fogok vele hosszabítani, kellett az utánpótlás. Brisker talán nem túl robbanékony, de jól időzít és nagyokat üt. NFL starter strong safety kaliber, a Safety posztok évekre megoldva (Maye-ben én még bízom, mondjuk ilyen szerződéssel sok választásom nincs is).
Itt igazából el sem gondolkodtam még Bell-en, a konszenzusos, meg mindenféle draft boardon 95-125 között láttam Bellt, nyugodt voltam, simán az ölembe hullik 3/27-en, és még akkor is várhatom a "mekkora reach" vagy a "157. a boardomon kommentet" gondoltam. Akkor még nem tudhattam, hogy Dániel Zoltán...

3/27-ig volt még idő, elmentem megszárítani a kölykök haját lefekvés előtt (internet kábel közelébe nem engedtem őket, főleg, hogy a router meg fent van a plafonhoz közel, csak egy tipp lakberendezésre, Spigó, szívesen). Visszajövök, Bell a Coltsnál. Kb. itt ment el a kedvem az estétől. Itt - iletve 3/20 környékén, mert akkor értem vissza a hajszárítás, öltöztetésből - lázas keresésbe indultam a boardomon, hogy na akkor vajon kit húzzak. DT-k akik bent voltak, inkább hústorony NT-k, abból meg van elég, jó is, rossz is az egy szem Jonathan Allen mellett, OL volt még, de abból is megvagyok, köszi. CB volt még jobb, de azon a poszton is kb megvagyok, Pro Bowler, stabil kezdő, [jelenleg] állás nélküli de sokat bizonyított veterán a kezdőben - mögöttük mondjuk óriási űr, de azt majd kezelem jövőre. LB-k már nem voltak bent, akik tetszettek volna. Akkor, ha már Karlaftis nem jött össze, nézzük meg az edge class fennmaradó képviselőit.

3/27 Alex Wright, ED, UAB
Részben a fentiek miatt pánik pick volt, volt nála magasabban jegyzett prospect a boardomon, de olyan posztokon, ami nem kellett. Azt a gyűlöletet ami a pick irányába érkezett viszont nem annyira értettem.
Nagy darab, hosszúak a karjai, de nem csak ehhez képest mozog jól, hanem abszolút érteken is, passz és futás ellen is kifejezetten jó. Utóbbi hetekben jön fel a konszenzusos boardokon is. Még work-in-progress, de magas a plafon, térdét mondjuk műtötték már, ez egy concern. Szerintem abszolút a helyén húztam, de a Bell fiaskó után már kevéssé érdekelt. Mondjuk az se nagyon, hogy páran UDFA-nak gonodlják, és ennek hangot is adtak.

Mivel a 4/2 belement a Linderbaum trade-be, 5/27-ig nyalogattam a sebeimet, és színeztem a boardomat, és próbáltam eldönteni, hogy milyen posztra húzzak project playert. Gondolkodtam még Calcaterrán (TE, jó volt az Oklahomán, aztán agyrázkódások miatt visszavonult már az egyetemen, majd visszatért), de mivel sok boardon nem is láttam, nyugodt voltam, jó lesz ő a 6. kör végén. Spoiler, nem lett jó.

5/27 Joshua Williams, CB, Fayetteville St
Project játékos ő is, kell majd neki egy redshirt év. 2 évet játszott egyetemen (előtte prep school, előtte egy év a gimiben, előtte inkább kosaras volt) az is Div. II, kell neki idő mire megugorja a szintkülönbséget. Ideális méretek, atletikus, a technikáján csiszolni kell, de benne van a kezdő potenciál. Aztán, hogy kihozza-e magából, az már más kérdés. 5. kör végén már lehet ezt reckírozni szerintem. Amúgy meg még mindig szar volt a kedvem Bell miatt.

6/27 Dai'Jean Dixon, WR, Nicholls State
Calcaterra kiment, céltalanul browsoltam a boardomon, nagydarab DT-k, azt sem tudom ki safety-k. Jó, akkor legyen egy furcsa nevű WR. Kis egyetemől menve, neki is lennie kell egy tanulóévnek, de jó a labdával, jók a méretek, physical. Meglátjuk, 6. kör végén simán OK, vagy lesz belőle valaki vagy nem.
Zander Horvath úgyis UDFA lesz, elég behúzni 7/1-re, hogy ne kelljen izgulni UDFA liciten. Akkor még nem tudhattam, hogy Dániel Zoltán... újra. 6/30 Zander Horvath gone.

7/1 Gerrit Prince, TE, UAB
Itt már tényleg a teljes céltalanság volt. OL, nagydarab DI-ok a, leszarom. Jó, akkor jöjjön egy TE, Tremble cseréjénék. Inkáb elkapó, mert kicsi, blokkolni majd blokkol Tremble. YAC-ben a jobb TE-k közt van az idei classban amúgy.

De igazából már nem érdekelt az este itt. Szörnyű flop, amit Willis, Linderbaum, Brisker szép emlékké tehet a távoli jövőben, de van egy olyan félelmem, hogy "ábrándozás az élet megrontója, mert kancsalul festett egekbe néz", így a költészet napja után nem sokkal.
1 hónapja
megláttam Philadelphia Eagles 149
Indianapolis Colts:

Fura draft, nem nagyon volt olyan játékos, akire összepisilem magam, annyira beindít. A cserékből és érdeklődésből kifolyólag mindenki hasonlóan vélekedik.

1/5 - Ahmad Gardner, CB (Cincinnati)
EDGE - Thibo-tól félek, Walkerben nem bízok. Többiekkel pedig úgy vagyok, hogy van 8 egy kalap alá vehető faszi, akiből később húzhatok ízlés szerint.
OT - Csak Cross-ban látom az LT-t. Ő volt a B tervem, ha Gardnert valaki kiviszi.
Hamiltont nem szerettem volna, mivel Edge-hez hasonlóan mély a safety class.

Volt néhány gyenge pillanatom, de megálltam, hogy felcsere után érdeklődjek. Vannak nagyobb hiányosságaim, de nálam ő pihent a board élén. (Akikkel terveztem: Gardner-Hutch-Cross-Willis).
IRL kívánság: Lions.

1/32 - Lewis Cine, S (Georgia)
Apró zavar ült arcomra (Bőség!). Nem csúszott le senki, akit nagyobb értéknek gondoltam, viszont Cine-Brisker, Karlaftis-J.Johnson, Dean-Lloyd, Z.Johnson-Green nyolcasból akartam itt valakit, négyen is bent maradtak.
Cine-Brisker közül lett az, akiben nagyobb potenciált látok. Brisker stabil jó játékos lehet, szeretem a személyiségét is, Cine viszont felette lehet 1 polccal.
IRL Kívánság: Eagles

2/3 - Zion Johnson, IOL (Boston College)
32-nél már nagyon megnyugodtam, mert tudtam, hogy remek játékost tudok húzni.
Zion többet feljődött egyetemen mint Green, akinek remek adottságai vannak, ezért most nem a potenciál mellett döntöttem. Zion okosabb és jobb a technikája. Stabil G vagy C, Greenben van bust gyanúm.
IRL Kívánság: Bills

2/18 - Cameron Thomas, EDGE (San Diego St.)
2/4-re jött egy lebeszélt csere extra 3. körért. Oka: Skyy Moore kiment, Edge roham pedig nem történt! Thomas/Ebiketie/Williams hármasból mindenki bent volt.
Ebinek futás ellen szerintem lesznek problémái, inkább szituációsnak tartom, Williams balhés(?). Thomas rendes srác, szorgalmas, értelmes. Nem kiemelkedő de minden téren megbízható. Úgy gondolom ha senior bowlon vagy kombájnon nem sérült, akkor TOP 40-ben kimegy.
IRL Kívánság: Seahawks

3/3 - David Bell, WR (Purde)
Inkább hagyta volna ki a felmérőket, mert akkor sima 1-2. kör. Rondale Moore-t figyelve szerelmes lettem belé. A meccseken is látszódott, hogy nem a sebességéből fog megélni, viszont minden másban remek. Meglátjuk, szerintem van jövője.
IRL Kívánság: Colts

3/18 - Sam Williams, EDGE (Ole Miss)
Austin III, Pierce és Williams volt értéken számomra. Ha nem lesz balhé és nem lustul, akkor nem aggódom.
IRL Kívánság: Falcons

5/4 - Daniel Bellinger, TE (San Diego St.)
TE, RB, LB pozik közül akartam még húzni. Otton miatt elbizonytalanodtam, de maradtam a jobban feltérképezett faszinál.

6/3 - Mike Rose, LB (Iowa St.)
Logan Brusst akartam vinni. Benne látok egy David Edwards féle jövőt. LB/RB pozikban Rozé állt az élen. Ottito-n agyaltam, de ott több UDFA célpont is maradt.

7/5 - Tyrion Davis-Price, RB (LSU)
Nem akartam kockáztatni UDFA licitet. Radar alatti faszi.

Nagyon elégedett vagyok! Tavalyhoz képest próbáltam egy kicsit nyugodtabban nekimenni, Karlaftisra lehet felmentem volna ha 20-nál még bent van, de a többieknek örülök.

Ezúton is köszi mindenkinek a menetet és az adminkodást is Somosnak. Gyorsan lement és vótmá' is alig volt.