Henderson

New York Giants

Henderson
Lakhely
Kőszeg/Pécs
Utoljára láttuk
4 órája
Regisztrált
több mint 13 éve
Fórum hozzászólások
559
"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"Utolsó 10 fórum hozzászólás

24 napja
Henderson New York Giants 559
Mekkora ötlet volt Allent leültetni az utolsó pillanatban...

szerk.: na legalább nem ezen múlt

Szerkesztette: Henderson

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
1 hónapja
Henderson New York Giants 559
Tudom, hogy csak egy meccs, de sztem DJ semmit nem fejlődött (fumble, overthrow, simán olvasható dobások). Év végén mennie kell, nem várhatunk mindig szezonokat, hogy “na, majd most”.
Zet
Konkrétan lófaszt sem olvas, én folyamat azt látom, hogy snap előtt eldönti ki a célpont és odadobja akkor is ha három védő veszi körbe, még csak nem is néz más felé...

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
1 hónapja
Henderson New York Giants 559
Lemaradtam amúgy, volt olyan szabálymódosítás hogy közepén a nagy disznókkal bármit tehetnek az OL-ek? Vicc amit Lawrenceszel művelnek, de a 7 órás meccseken is láttam érdekes dolgokat...

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
2 hónapja
Henderson New York Giants 559
Amit mindenképpen bevezetnék (ha valaki hevesen tiltakozna, akkor természetesen lehet róla egyeztetni):
- tizedespontok bevezetése: 0.2 pont minden 2 futott/elkapott yard esetén, QB-knál 5 passzolt yard esetén, illetve punt és kick return yardoknál is (0,2 pont 2 punt return yardonként és 5 kick return yardonként)
- QB-knál a 300 yardos bónuszt elvenni, mert már lassan automatikus lesz
- QB: INT -2 helyett -4 pont
- pass deflection 1,5 helyett 2 pont
- 2 pont conversion rendes pontozása (eddig csak a QB kapott 1 pontot, innentől futott esetén 2 pont a futónak, passzolt esetén 2 pont a QB-nak és 2 pont annak, aki elkapta)
- kihagyott XP -1 pont
- 60+ FG legyen 6 pont, nem mintha sok lenne belőle

További lehetőségek:
1. Posztok átgondolása, div 1-ben merült fel olyan, hogy ne 3 LB legyen, mert egyre kevesebb a 2-nél több LB-t tartalmazó védelmi felállás IRL is, hanem 2 LB és egy D flex pozíció, amire bármilyen játékost lehetne be lehetne tenni.

2. FF és FR pontozásának megemelése az eddigi 3-3 pontról 4-4 pontra

3. Blokkolt punt büntetésének mérséklése a punter számára -1 pontra (eddig -2 pont volt)

4. Hosszú TD-k kérdése (jelenleg 40 és 50 yard esetén van bent pont, 2 és 3 mind a QB-nak és az elkapónak passzolt TD-re, mind a futónak futott TD-re).
Javaslatok:
a. QB esetén csökkenteném 1 és 2 pontra (végülis egy 3 yardos screen pass-t is el lehet vinni TD-re…)
b. Elkapott TD maradna
c. Futott TD maradna

5. Safety szerzés értékének csökkentése 4 pontra az eddigi 5-ről (ennyit ér egy blokkolt rúgás is pl.)

6. Fumble büntetés emelése (eddig -1 a fumble, -2 a fumble lost, ami tudtommal összeadódik, tehát -3). Ezt emelném -2 fumble és -2 fumble lost mértékre, vagyis összesen -4.

7. Stuffs behozása (ez futójátékok esetén a TFL megfelelője. Passz esetén van egy csomó extra pontszerzési lehetőség a védelem részére, – PD, sack, INT, futás esetén meg szinte semmi, ezt lehetne orvosolni). Én adnék 2 pontot rá.

Légyszi akit érdekel, szavazzon minden egyes pontra (és a 4/alpontokra), az igen jelenti a változtatást, a nem pedig azt, hogy maradjon a jelenlegi rendszer. Ha valakinek kiegészítése, kommentárja, vagy a mindenképpen bevezetném részhez ellenvéleménye van, hajrá! 😊
somoskovig
Mindenre igen, egyúttal jelzem, hogy jövök idén is!

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
2 hónapja
Henderson New York Giants 559
Klaci!

Igazándiból a puding próbája most jön. Kevés embert tudtak beoltani a 3. hullámra, most derül ki, hogy mennyire véd.

Jan!

Gyönyörű megfogalmazás, minden szavával egyetértek.
NB2
Nálunk igen, de nálam a puding próbája már az, hogy baromi kevés 1-2% körül van az, aki oltva van és meghal a vírus következtében, miközben USA-Anglia-Izrael már elég sok fertőzés van napi szinten és sajnos halott is.
Izraelben a Pfizer hatékonyságát a vírus ellen most vitték le 34%-ra, ami valljuk be nem sok, a delta miatt, de a súlyos betegség vagy halál ellen még ott is 91%.
Klaci79
Nem tudom mennyire pontos amit írsz, egyáltalán nem néztem mostanában statisztikákat, de tényleg annyira meggyőzőek ezek a számok? 1-2% körül halnak meg oltottak? Ha jól emlékszem amikor még nem volt oltás, 3% körül volt a halálozás világszinten. A súlyos betegség arányáról fogalmam sincs, de azt sem gondolom hogy oltás nélkül olyan sokkal 10% felett lehetett...

Ez nem egy oltásellenes poszt, csak már régóta bassza a csőröm, hogy jönnek ezek a mindenféle százalékok az oltásokról, amik lófaszt sem jelentenek, de sok helyen ezekre fűzik fel, hogy az oltás a megoldás. Így nem olyan nagy csoda, hogy az emberek fele nem hiszi el, főleg ha hozzávesszük azt is, hogy a kormányok meg a WHO szavahihetősége, kompetenciája is már a járvány elején megkérdőjeleződött az egész dologgal kapcsolatban.

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
5 hónapja
Henderson New York Giants 559
Na látom, hogy a konditermes dolgot is enyhítették már.
Mehet boldog boldogtalan.
Na az lesz az igazi terjedőhely.
Bazzani
Mi vonatkozik pontosan a konditermekre?
bcsarli
Mehetnek az igazolt sportolók, (18 alatt és felett is) plusz a védettségi igazolványosok.

Na látom, hogy a konditermes dolgot is enyhítették már.
Mehet boldog boldogtalan.
Na az lesz az igazi terjedőhely.

Bazzani
Miért haragszol ennyire a kondikra? 😀
Hanni
Én sem értem, nem mondom, hogy jó ez így, meg nem tudom más termekben hogy volt, (BP-n biztos másképp) de a jelenlegi korlátozásokkal nálunk legtöbbször max 5-10 ember lézengett kb 1400 négyzetméteren. Meg az is hozzátartozik hogy csak hétvégén délelőtt, vagy dél körül járok, ez egyébként sem frekventált időpont. De nem hiszem hogy számottevő többletkockázat, hogy most a védettek is ott lesznek.
Meg a teraszokhoz képest sem.

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
5 hónapja
Henderson New York Giants 559
Mesélek...
Ugye írtam, hogy április 10-i tesztem pozitív lett. Szerencsére (kopp-kopp-kopp) enyhe tünetekkel átvészeltem az egészet, néha köhögtem, picit fáradt voltam, de okés lett minden. Mivel azt mondtam, hogy április 5-től voltak a tünetek (amúgy tényleg akkor már ismerős mondta, hogy úgy köhögtem mint a covidos), ezért április 16-val már (simán megvolt a 3 tünetmentes nap) feloldhatták volna a karantént. Mivel az asszisztens nem hívott, mondom nem baj legalább még jobban tünetmentes leszek, akkor hétfőn majd hívom. Beszéltünk, 19-én éjféltől már nem vagyok karanténban. Másik projektem is fut sajnos, minden hétfőn gyógytornára kell járnom. Húsvét hétfő miatt nem mentem, következő hétfőn már karanténban voltam, utána hétfőre én (ha feloldottak volna, ha nem) rendes voltam, mert eldöntöttem, hogy akkor se megyek, nehogy hisztizzenek emiatt. Nah ma elmentem. Gyógytornász kérdése: Nah kedves ... meggyógyult? Mondom nincsenek tüneteim már lassan 10 napja, szóval tuti. Azt mondja nincs negatív tesztem? Mondom miért lenne? Nem így működik, ha tünetmentes vagy, telefon a dokinak és zutty már nem is vagyok karanténban. Mire ő: ajajj, lehet, hogy akkor én most még fertőzök, mert pozitív vagyok. A kolléganője is 6 hete pozitív tesztet ad. Mondom nem úgy van, hogy az első 4-5 napban fertőzök? Nah megindult a telefonálgatás és végülis fogadtak, de én éreztem magam szarul. De most tényleg mivan, ha pozitív tesztet adok megint?
NB2
Munkatársam pont így járt, háziorvos pénteken gyógyultnak nyilvánította, de azért ő elment tesztre mielőtt ma visszajött volna dolgozni, pozitív. Kíváncsi lennék azért, hogy ez a remek protokoll mennyiben járul(t) hozzá a vírus terjedéséhez...
Henderson
a röhej, hogy január vége óta táppénzen vagyok itthon, szóval amúgy sem mászkálok sehova, tényleg a gyógytorna azon ritka alkalmak egyike, mikor elmegyek, meg néha 1-2 bevásárlás
de ha én nem érzem magam rosszul, a teszt meg baromira megbízhatatlan, akkor mit tegyünk?
anyámat negatív teszttel adták haza, de mikor rákérdeztem, hogy ő akkor most gyógyult vagy nem, a kórházban! azt mondták, hogy az a gyorsteszt nem teljesen megbízható

jah és a gyógytornászom jövő héttől az intenzíven fog dolgozni
NB2
Érdekes amúgy, hogy oltások tekintetében mekkorát ment a tudomány, de tesztekben, meg egyáltalán a vírus terjedésével, természetével kapcsolatban mintha pont ugyanott lennénk, mint egy éve. Aztán lehet, hogy csak én nem tájékozódom eléggé vagy rossz helyekről.

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
5 hónapja
Henderson New York Giants 559
Mesélek...
Ugye írtam, hogy április 10-i tesztem pozitív lett. Szerencsére (kopp-kopp-kopp) enyhe tünetekkel átvészeltem az egészet, néha köhögtem, picit fáradt voltam, de okés lett minden. Mivel azt mondtam, hogy április 5-től voltak a tünetek (amúgy tényleg akkor már ismerős mondta, hogy úgy köhögtem mint a covidos), ezért április 16-val már (simán megvolt a 3 tünetmentes nap) feloldhatták volna a karantént. Mivel az asszisztens nem hívott, mondom nem baj legalább még jobban tünetmentes leszek, akkor hétfőn majd hívom. Beszéltünk, 19-én éjféltől már nem vagyok karanténban. Másik projektem is fut sajnos, minden hétfőn gyógytornára kell járnom. Húsvét hétfő miatt nem mentem, következő hétfőn már karanténban voltam, utána hétfőre én (ha feloldottak volna, ha nem) rendes voltam, mert eldöntöttem, hogy akkor se megyek, nehogy hisztizzenek emiatt. Nah ma elmentem. Gyógytornász kérdése: Nah kedves ... meggyógyult? Mondom nincsenek tüneteim már lassan 10 napja, szóval tuti. Azt mondja nincs negatív tesztem? Mondom miért lenne? Nem így működik, ha tünetmentes vagy, telefon a dokinak és zutty már nem is vagyok karanténban. Mire ő: ajajj, lehet, hogy akkor én most még fertőzök, mert pozitív vagyok. A kolléganője is 6 hete pozitív tesztet ad. Mondom nem úgy van, hogy az első 4-5 napban fertőzök? Nah megindult a telefonálgatás és végülis fogadtak, de én éreztem magam szarul. De most tényleg mivan, ha pozitív tesztet adok megint?
NB2
Munkatársam pont így járt, háziorvos pénteken gyógyultnak nyilvánította, de azért ő elment tesztre mielőtt ma visszajött volna dolgozni, pozitív. Kíváncsi lennék azért, hogy ez a remek protokoll mennyiben járul(t) hozzá a vírus terjedéséhez...

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
5 hónapja
Henderson New York Giants 559
Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.


Na a sok kamusportoló bebukta ezt.
Bazzani
Ebben biztos vagy? Szerintem lesz kiskapu, hogy de aki "sportoló" az mehet továbbra is. Szerintem inkább csak bővülni fog a kör, hogy "sportolók" és pluszban akik védettségi igazolvány.

Bár igazából a "sportolók"-kat is rákényszeríthetnék ezáltal az oltásra, ha nekik is csak így lenne látogatható a "GYM".
GiantsMLBhunter
A közlönyben úgy van megfogalmazva, hogy a védett személyek is mehetnek uszodába, edzőterembe...

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
5 hónapja
Henderson New York Giants 559
Alapból 80-90%-ban igazat adok, de azért a reggel zab, utána rizs-csirke, rizs-csirke, esetleg brokkoli heti hétszer sem túl egészséges. Az átmenet kell a körmöspacal, csokitorta és az risz-csirke között valahol....
csi77
Jaa, a testépítő versenydiétának semmi értelme a nagy többség számára, egy alacsony szénhidrát, liszt és cukor minimálisra csökkentése, magolajok elhagyása, egészséges zsírok növelése már csodákra lenne képes. Némi időben korlátozott étkezéssel, néha egy minimum 24 órás böjttel meg fenomenális lenne, és ebbe simán beilleszthető a körmöspacal meg még a csokitorta is módjával. De tömegek idáig soha nem fognak eljutni azt hiszem, pedig ez még mindig csak a jéghegy csúcsa, illetve a különösebb anyagi ráforditas nélkül megoldható dolgok, sőt igazából olcsóbb mint a nyugati étrend. De itt már nagyon offolok,befejezem.

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"

Legkedveltebb fórum hozzászólások

5 hónapja
Henderson New York Giants 559
En ugyebar elmentem utolag antitest vizsgalatra, pozitiv volt, mint irtam. Nagy bociszemekkel neztem az orvosra, es mondtam neki, hogy nekem sulyos asztmam van 12 eves korom ota, amire gyogyszert szedek napi szinten. En orulnek neki, ha igy atment volna rajtam a virus, hogy szinte alog ereztem barmi furcsat.

Erre az orvos valasza ez volt: "mindegy, milyen vitaminokat tomsz magadba, egyetlen dolog szamit, a genek. Ha rosszakat orokoltel, a koronavirust nem tudod legyurni, vagy teljesen szetroncsol. Ha jokat, akkor alapbetegsegekkel is siman, tunetmentesen atmehet rajtad, es eszre sem veszed." Minden mas teljesen mindegy, a vitaminok es tarsaik, mert rossz genekkel ugyanugy ernek semmit.

Ezt csak a kigyurt emberes peldadra irom. Hogy ez mennyire igaz, amit az orvos mondott, nem tudom, lehet, hogy csak a nagy szavak embere volt, de azert szerintem nem mondott teljesen baromsagot. Edesapam cukorbetegen, magas vernyomasosan, stroke-kal a nehany eves multjaban sokszorosan veszelyeztetettnek szamit, nagyon feltem, hogy ha o elkapja, akkor vege. Korhazba kerult, fosul volt nagyon, de a korhazbol meg kevesebb mint egy het utan hazakuldtek. Azota is gyenge, de ami fontos, jol van mar (lekopogom). Ugyhogy ki tudja, lehet, hogy egyebkent tenyleg kiemelten fontosak az orokolt genek. Persze ezert egy iszonyat nagy rohadek ez a virus. Sosem tudhatod, kivel mit tesz.
Stez
Szerintem a rossz genetika ellenére is lehet tenni az immunrendszeredért. Mindenki ki tudja hozni a sajátjából a maximumot. Sport, táplálkozás sokat segít.
bcsarli
Persze, fogjuk ezt is a genetikára.
Véletlenül sem kéne levonni a következtetést, hogy aki nem mozog, szarokat eszik, nem tölt elég időt a szabadban, könnyebben meghal. Nem csak koronában persze, bármiben. A rákról is csak a genetika tehet, meg is halnak évi harmincezren benne itthon, csak ezt már elfogadtuk. Arról már nem szeretünk beszélni, hogy ennek a nagyon rossz "genetikának" is nagy részben a fos életmód az oka, és ez nyilván generációról generációra adódik tovább. Nem csak a gének, maga az életmód.
A konditerembe járók nagyrésze pont olyan szar életmódot folytat, mint az átlag, csak ők edzenek, nem csoda hogy ők is meghalnak, a szteroidhasználó barmokról ne is beszéljünk, ők még szarabb állapotban is vannak.
Erről eszembe is jutott egy szép analógia, hogy az életmód váltáson nagyon kevesek gondolkodnak el a korona kapcsán, várjuk a csodát az oltastól. Ott van egyik oldalon, hogy olyan egész életedben odafigyelsz, hogy mit eszel, mennyit mozogsz, mivel és mennyit mérgezed magad, szóval úgy általában az egészségedre, és jó eséllyel enyhe tünetekkel megúszod a betegséget. A másik oldalon meg kapsz egy szurit, aztán az majd megoldja. Ez jobban tetszik a többségnek . Pont mint a hobbigyúrósok, minek éveken át edzeni, jól kajálni ha elég tavasszal jól bekokszolni, kicsit edzegetni, beach body meglesz így is a nyárra, az hogy utána pár hónapig esetleg nem áll fel, vagy kicsit szétbaszódik az endokrinrendszer, lesz egy kis májkárosodás nem baj, majd szedünk valamit arra is.
Mielőtt még nekemestek, nem gondolom hogy bármelyik oltásnak akár csak hasonló mellékhatasai lehetnének, értem azt is hogy nagy szükség van rá jelen helyzetben, és hogy hosszú folyamat hogy egy ember egészségi állapotát feljavítsuk, csak felkúr hogy még mindig nem stratégia az hogy kicsit próbáljuk nevelni a népet jobb életmódra, miközben sorban halnak meg a túlsúlyos, cukorbeteg magas vérnyomásos emberek. Mert ők azok, akik tényleg sorban halnak meg. De írtam már hasonlókat ősszel is, akkor is nagyrészt le lettem hurrogva, hogy menjek a brosciencemmel meg a vitaminjaimmal a picsába.

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
több mint 5 éve
Henderson New York Giants 559
Deion Sanders told Rich Eisen that Josh Norman had a baseball bat on the field before the game, and told Odell Beckham Jr that "he's going to end his career." If true, Norman should be suspended for the rest of the season at the very least for threatening the career of another player.
ozibozi
Azért az érdekes, hogy egy olyan ligában ahol egy kreatívabb TD ünneplést már agyonbüntetnek, a meccs előtt lehet baseball ütővel hadonászva fenyegetni az ellenfeleket és mindenki azzal jön, hogy dehát már több meccs óta csinálják. Ettől csak még gázabb az egész, ez azért már bőven túlmegy a sima trash talkon. A következő bagázs meg majd éles lőfegyverrel megy bemelegíteni, hogy megmutassák hogy ők a gangsztábbak?

Mielőtt kapnám az áldást, ezt egyáltalán nem Beckham védelmében írom, (nem is lehet, nem is szabad védeni azt amit csinált) hanem a sportról való alapvető elképzeléseim miatt, amik persze nyilván borzasztó naivak. Tudom én, hogy nagyrészt nem éppen ártatlan ministránsfiúk játszanak ebben a ligában, de ha már mindent úgy agyonszabályozunk erre csak oda lehetne figyelni, mert az várható, hogy ilyen akciókat előbb utóbb reakció követ és itt nem (csak) az OBJ féle pályán lévő ámokfutásra gondolok, hanem hogy tényleg átmegyünk bandaháborúsdiba a meccsek előtt.

Függetlenül attól, hogy tényleg mondott e ilyet Norman, erre a megfelelő reakció az lett volna, hogy elkapjuk azt a TD-t az elején, aztán az arcába mondjuk hogy most lóbáld a bézbózütőt hülyegyerek. Remélem minél előbb lesz egy veterán játékos, edző vagy bárki, aki segít neki majd, hogy hogyan kezelje az ilyen helyzeteket, kár lenne ha szimplán azzal ki tudnák venni a játékból, hogy felbasszák az agyát. A tegnap látottakkal ellentétben annyira nem síkhülye azért szerintem, lehet rá hatni, de talán magától is rájön majd.

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
5 hónapja
Henderson New York Giants 559
Alapból 80-90%-ban igazat adok, de azért a reggel zab, utána rizs-csirke, rizs-csirke, esetleg brokkoli heti hétszer sem túl egészséges. Az átmenet kell a körmöspacal, csokitorta és az risz-csirke között valahol....
csi77
Jaa, a testépítő versenydiétának semmi értelme a nagy többség számára, egy alacsony szénhidrát, liszt és cukor minimálisra csökkentése, magolajok elhagyása, egészséges zsírok növelése már csodákra lenne képes. Némi időben korlátozott étkezéssel, néha egy minimum 24 órás böjttel meg fenomenális lenne, és ebbe simán beilleszthető a körmöspacal meg még a csokitorta is módjával. De tömegek idáig soha nem fognak eljutni azt hiszem, pedig ez még mindig csak a jéghegy csúcsa, illetve a különösebb anyagi ráforditas nélkül megoldható dolgok, sőt igazából olcsóbb mint a nyugati étrend. De itt már nagyon offolok,befejezem.

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
10 hónapja
Henderson New York Giants 559
Miről nyilatkozzon bárki is mikor nincs, hangsúlyozom nincs EBM, evidence base medicine - egy életmentő helyzetben, lélegeztetőgépen, intenzív osztályon nem képződnek értékelhető tudományos adatok - illetve nem ez az elsődleges. Másodrészt nincs kontroll csoport, nincs mihez viszonyítani az eredményeket, nincs randomizáció, kettős vak elosztás - mert, hogy tagadod meg a kezelést egy ilyen végletes helyzetben. Másodrészt senkinek sem a vitamin szint monitorizálása az elsődleges, sőt eszükbe se fog juni, mikor az egyik percben a szíve áll, a másikban a veséje.

Senkinek sincs kibaszott fogalma se, hogy az egyes eseteknél mik a súlyosbító faktorok. Ezért egyérteműen veszélyes bármiféle újságírónak, zugfirkásznak mindenféle általa is általában értelmezhetetle tudományos bizonyítékok nélkül álságos iránymutatásokat adni.

Vitaminok tudományos kutatására legutóbb a kettedik világháborúban került sor, mikor a kedves japánok a kínai hadifogjokon trenírozták az avitaminózist, de masszívan kell tenni azért, hogy ez kialakulhasson. Mindenesetre azóta se tett le SEMMIT az asztara a vitaminbiznic, tudományosan, csak kenik a szart széjjel. Nyilván kibaszott szórakoztató mikor Csipa Pisi meg Gyurma Béla elsorolják a személyes történeteket, de mi a retkes faszér nem a katódsugárcsövekről indítanak csevegéseket, mi a picsáér kell hagynom, hogy képzettség nélküli emberek, akik nem tudják elkülönböztetni a laphámot a hengerhámtól, bazmeg a gyógyításról brekegjenek faszságokat...
sutianap
Mi Gyurma Bélák sem azt mondjuk, hogy intenzíven fekvő betegek vitaminszintjét kellene monitorozni, csak azt, ha a lakosság általános egészségi állapota jobb lenne, talán eleve kevesebben kerülnének oda. És ha esetleg kapnának valamiféle útmutatást, onnan ahová most egyébként is figyelnek -mert azért csak fosik a vírustól a normálisabbja - akkor talán néhányan meg is fogadnák ezeket a tanácsokat. Töredelmesen bevallom fogalmam sincs mi számít az orvos/gyógyszerészvilág számára elfogadható tudományos kutatásnak, (ha valóban nem volt ilyen a vh. óta, akkor az szerintem kurva szomorú) de én rengeteg tanulmányt, kutatást olvastam különböző vitaminokról, covid relációban is. Persze lehet vitatni, hogy ezeket ki kutatja kinek a pénzéből és miért, meg mennyire hiteles, de azért Csipa Pistiék sztorijaiban mindig van valami igazság aminek lehet nem ártana utána járni. Számomra mindenképpen többet érnek az ilyen saját tapasztalatok, mint ha egy nálam sokkal tanultabb ember azt mondja, hogy pedig nincs is bebizonyítva hogy az este elfogyasztott magnézium-cink-glicin mixemtől (tudom, ezek nem is vitaminok, de hirtelen ez jutott eszembe) mélyebben alszom. Pedig érzem, kipihentebb vagyok, még a sátor is biztosabb lábon áll. A vitaminbiznic nyilván hazudik jó nagyokat, mert el akar adni, de én még az olyan konteókat is elhiszem, hogy a gyóccerbiznicnek meg nem célja a megelőzés vagy akár a gyógyítás csak a tüneti kezelés, hogy ott is dőljön a lóvé folyamat. Nyilván csak azér mer a protejintől meghülyültem.


Te szedd nyugodtan az ajánlott mennyiség sokszorosát, csak felesleges elvárnod, hogy most hirtelen és indokolatlanul mást ajánljanak, hiszen például nekem megfeleltek az eddigi ajánlások, te meg eddig is szartál rájuk. Akkor meg minek ajánlgassanak bármit is?
Sobri Jóska
Teljesen igazad van, nekem épp az bajom, hogy még csak az eddigi ajánlásokra sem hívják fel a figyelmet, de nem akartam én ezt kisarkítani a vitaminokra, csak úgy általában az alap egészségi állapot javítására irányuló felhívást hiányolom. Nem igazán hallom, hogy vissza kéne fogni a liszt meg cukorzabálást, meg mozogni kéne hogy ne legyél dagadt meg cukorbeteg , egyrészt mert ezek amúgy sem jó dolgok, másrészt meg könnyebben belehalsz ebbe a szarba. Nyilván említettek már hasonló dolgokat, de simán lehetne a maszkviselés mellé ezt is ugyanúgy sulykolni az emberekbe, persze szabályozni nem lehet és a nagy részük leszarná, de mégis talán lenne egy réteg akinél ér valamit.
Azt sem mondom hogy mindenki szedjen annyi vitamint amennyit én, eleve 30 éves 100kg-os több sportot űző férfiként más mennyiségekre van szükségem, mint mondjuk egy 50 kilós nőnek, de azt gondolom nem ártana ha legalább elmondanák, hogy érdemes elgondolkodni bizonyos vitaminok szedésén, amiről esetleg megkérdezhetik a háziorvosukat, hogy miből mennyit. Persze az enyém 10 évvel ezelőtt azt mondta, hogy napi 200 mg feletti C-vitamintól garantáltan vesekövem lesz, úgyhogy tudom, hogy ez sem opció.
Csak szerintem jó lenne, ha lenne ilyen.

Nem gondolom, hogy ezzel bármi megoldódna, csak azt, hogy vagyunk annyira szar helyzetben, hogy meg kéne tenni mindent amit lehet és sokba nem kerülne az illetékeseknek egy kis extra tájékoztatás és a zembereknek sem kicsit extrán odafigyelni magukra, és sokaknak talán javíthatna az esélyein, vírus ellen is, meg úgy egyáltalán.
Persze ahogy a legtöbbeknek a maszk meg a bulitilalom is óriási probléma, úgy a kakaóscsigáról meg a kóláról se tudna lemondani a többség, cigiről meg ne is beszéljünk, úgyhogy statisztikailag elhanyagolható változásokat hozhatna maximum, így szerinted semmi értelme.
Végülis... igazad is van.

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
több mint 2 éve
Henderson New York Giants 559
Ez sokadik ránézésre is egy kalap szar. Bent hagyni Josh Allent, egy ennyire kérdőjeles irányítért, (akit valószínűleg a kutya nem akart rajta kívül elvinni az első körben), amikor nincs egy épkézláb pass rusherünk egyszerűen nevetséges. Aztán jön egy Dexter Lawrence. Én imádom az ilyen típusú játékosokat. Csak az a bajom hogy tavaly volt egy ilyenünk, aki már bizonyította, hogy ligaelit run stuffer, spaceeater DL disznó. Csak őt gombokért eladtunk a Lionsnak, most sikerült pótolnunk 1/17el. Ja hogy sokat keresett. Értem. Az alapvetően jó move hogy feljöttünk az első körbe a végén, mert nem túl nagy áron kapunk ötödik éves opciós szerződésű játékost. De erre kellett volna kivárni hogy bent marad e Jones. Szerintem. De hajrá, szurkolok, hogy ő legyen az új Peyton. Csak nem hiszek benne, meg abban sem hogy tényleg van koncepció.

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
több mint 2 éve
Henderson New York Giants 559
Szerintetek ha valakinek az lett volna a dolga hogy szetbassza a csapatot teljesen egy év alatt, ment volna így???
yooker
csak ha Chucky a beceneve. Mondjuk ő legalább első körös pickeket gyűjtöget.

Szerkesztette: Henderson

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
több mint 3 éve
Henderson New York Giants 559
Rég olvastam/kommentáltam már ezt a fórumot, most hogy fantasy okán ismét aktivizáltam magam nem igazán értem, hogy itt sokan mire számítottak ebben az évben. Ha elfogadjuk ha nem, ez egy hosszú folyamat lesz, míg itt újra ütőképes csapatot láthatunk.
Teljesen új edzők, sémák a labda mindkét oldalán. Egy olyan Ofal ahol még senki nem játszott a másik mellett. Általában ez így már önmagában elég a kezdeti szenvedésre, persze nyilván lehet példát találni az ellenkezőjére is. Az, hogy O oldalon van két zsenink, D oldalon meg mondjuk két ligaelit játékosunk (Snacks és Collins) nem fogja ezt ellensúlyozni, a kirakós nagyon sok darabja hiányzik még.

Getty munkájába egyelőre nem igazán lehet belekötni szerintem, a drafton úgy gondolom kitűnő munkát végzett, a FA már kérdőjelesebb, Fluker, Jones, Kennard elengedése számomra is fejvakarós, de itt akár az is benne lehet, hogy a játékosok akartak távozni, vagy a felsőbb vezetés kérte az előző rezsim embereinek teljes purgálását. Mondjuk az Omameh igazolás szarnak tűnt már akkor is, sajnos ez úgy tűnik így is van, a fal jobb oldalának teljes elbaszása felróható neki.

Betcher munkája szerintem szintén bíztató, az Eagles ellen ugyan katasztrófa volt a védelem is, de a többi meccsen azt gondolom egy jól felkszített egységet láttunk, sztár pass rusherek és linebackerek nélkül sem rajtuk múlt a sikertelenség.

Shurmur már gázabb, tőle én is többet vártam, de azért nem írnám le 6 meccs után,a már említett fallal, ahol egyébként az elvileg erősebb bal oldal is igen gyengén teljesít, amennyire én láttam őket Solder közel sem hozza azt ami várható lett volna, Hernandezen meg egyszerűen látszik, hogy rookie még. Ehhez jön még egy váratlanul nagy visszaesést produkáló Eli, akinek a hosszú labdák kb úgy hagyják el a kezét, mint a bátyjának amikor nem érezte az ujjait, plusz ehhez jön még az, hogy nyomás alatt szar döntéseket hoz, amiből van dögivel, ha nincs akkor meg már oda is képzeli. Nem akarom teljesen felmenteni Shurmurt, de nem kéne azonnal temetni sem.

OBJ kirohanásait már nem tudom pozitívan felfogni, nem kérdőjelezem meg, hogy a nyerni akarás szüli ezeket, de nem ártana már felnőttként kezelni a sikertelenséget, a problémákat csapaton belül az edzőkkel és játékostársakkal kell megvitatni, nem néhány meccs után egy nyilvános interjúban busz alá dobni a csapattársakat, meg az oldalvonalon élettelen tárgyakkal üvöltözni, bár ez utóbbit még le is szarnám ha csak ez lenne.
Nagyon régóta hiányzik az öltözőből egy igazi leader, aki az ilyen dolgokban talán segíthetné ezeket a srácokat, reméljük Barkley hamarosan ilyesmivé is kinövi magát.

Szóval számomra az egyetlen igazi meglepetés ebben a szezonban Eli ennyire gyenge játéka és azt gondolom nem ártana kicsit több türelem a szurkolók és néhány játékos részéről mielőtt fullba nyomjuk a Cleveland Brownst és rögtön elhajtunk mindenkit aki nem hoz azonnali sikereket.

És ezzel a litániával be is pótoltam az elmúlt években elmaradt kommenteket 😀

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
több mint 5 éve
Henderson New York Giants 559
Na kit igazoltunk le?

Hakeem Nicks. 😊

Szerkesztette: Henderson

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
10 hónapja
Henderson New York Giants 559
ez nemtom volt-e
 mta.hu/tudomany_hirei/tudomany-gyogyitas-es-ujsagiras-111103
Negritis
És az index el is távolította a cikkeket, meg a szerzőt is. Kár, érdekes írásai voltak. A két hivatkozott cikk egyáltalán nem buzdított állatgyógyszerek fogyasztására, aki tud szöveget értelmezni, felfoghatta, hogy néhány országban az egyébként is emberek számára készült verziót alkalmazzák covid ellen. Minimum érdekes számomra, hogy élből elutasítjuk a dolgot, nagyjából annyi indokkal, hogy a WHO meg az FDA szerint nem hatékony a vírus ellen. Ez gondolom ugyanaz a WHO akik februárban azt mondták, nem kell tartani a vírus európai elterjedésétől. Egy próbát csak megérne, ilyenkor, amikor ezrek halnak meg.

Jóideje csak csendes szemlélője vagyok a fórumnak, ennek a topiknak is, erre is csak azért éreztem ingert hogy reagáljak, mert érthetetlen számomra, hogy miért csak érintőlegesen beszélnek olyan dolgokról, hogy mennyire súlyosbítják a vírus lefolyását olyan egyszerűen kezelhető dolgok, mint az elhízás vagy D-vitamin-hiány. Ha éppen meg is említik, Cili azért hozzáteszi hogy a zsírban oldódó vitaminok túladagolhatók, nehogy véletlenül hatékony dózist merjen beszedni az átlagparaszt.
Persze nincsenek illúzióim, hogy mennyire sokakra lenne ez hatással, de talán sokba nem kerülne ezt is sulykolni az emberekbe a maszkhasználat és távolságtartás mellett. Ez az író akit most elhallgattattak az indexen ezekben a témákban is írt pár jó cikket.
Henderson
az elhízás rendszeresen szóba került, itt legalábbis hogy mennyire probléma
a vitaminok viszont amennyire jók tudnak lenni annyira veszélyesek is ha az emberek túltolják
Negritis
Nem is arra gondoltam, hogy itt szóba kerül e, hanem úgy az általános ezzel kapcsolatos kommunikációban az illetékes szervek részéről.

Én rengeteget szedek hosszú évek óta, és nem érzem a negatív hatását.
D-ből, amióta elkezdődött ez a járvány napi 8000 NE fölé emeltem a napi adagomat.
bcsarli
Én is így vagyok, hosszú évek óta és semmi negatív, pedig sokmindenből szedem az ajánlott mennyiség sokszorosát. (D-ből már a vírus előtt is felmentem télen napi 10000 NE-ig is, és csak annyit vettem észre hogy sokkal több energiám van.) Szerintem a kereskedelmi forgalomban kapható vitaminokkal, ásványi anyagokkal nagyjából akkor okozhatsz gondot magadnak, ha egyben lenyelsz egy egész dobozt. Valamiért nem ismerek olyan embert aki bármilyen vitamint túladagolt volna, de több olyat is akinek valamilyen hiányból problémája volt. Persze azért utána kell járni, hogy mitől mire számíthatsz, én sem csak úgy elkezdtem random belapátolni őket, de engem érdekelnek is ezek a dolgok. Épp ezért gondolom, hogy nem ártana ilyen helyzetben azokat is tájékoztatni alap szinten, akik amúgy ezt leszarják, és egyáltalán nem foglalkoznak ilyesmivel.

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
több mint 2 éve
Henderson New York Giants 559
Részemről nem igazán hiszem el hogy ez a dolog teljesen DG-n múlt. Vagy Beckham akart nagyon elmenni, vagy Maráék akarták kitenni, vagy a kettő együtt, nem hiszem hogy DG csak úgy meggondolta volna magát a tavalyi szerződés után, valami volt a háttérben amiről pontos információt valószínűleg soha nem kapunk. Már a szezon végén gyanús volt, hogy valami fiszfasz sérülés miatt több meccsett kihagyott.

Ettől függetlenül én sem számítottam erre, főleg hogy ilyen csomagért passzoljuk el, még egy Frisco 1/2-t reálisnak tartottam volna néhány későbbi pickkel. Sok sikert neki a barnáknál, azért szar lesz látni, hogy Mayfield tömi majd labdákkal. Meg kell hagyni jól csinálják a dolgokat mostanában Clevelandben.

Már csak abban bízom hogy a QB kérdést nem pánikolva oldjuk meg és megyünk fel valakiért a drafton, vagy hozzuk el Rosent első körért. Még a másodikat is túlzásnak érezném.
Töltsük fel inkább a védelmet a drafton amennyire lehet, aztán úgyis elől húzunk jövőre is. Persze ha valakiben látjuk a jövő frencsájz kúbéját akkor be kell húzni, de engem ezek a srácok nagyon nem tudtak meggyőzni.

Egy két okos igazolás most nagyon kellene, hogy egy kicsit jobb legyen a hangulat.

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"