Hungarian Bill

Buffalo Bills

Hungarian Bill
Lakhely
Budapest
Utoljára láttuk
23 órája
Regisztrált
több mint 13 éve
Fórum hozzászólások
1 191


Utolsó 10 fórum hozzászólás

4 napja
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Az USA elemzések szerint a Billsnek van a legnagyobb esélye a bajnokság megnyerésére. Nem szeretem az ilyen beharangozókat, ritkán szoktak beigazolódni. Sokkal jobb lenne az esélytelenek nyugalmával mindenkit nyakon vágni.
Buffalo Bill
Offseason bajnoknak lenni nem nagy kunszt, emlékszem én Eagles dream team-re még a 2010-es évek elejéről, ami annak rendje és módja szerint lebőgött.

Eddig az volt a baj, hogy alig van főműsoridős meccsünk, most lesz bőven, ez is baj. 😊

Most tényleg elválhat a szar a májtól, de azért ne csodálkozzunk, ha a tavalyi évhez hasonlóan idén is döcögősen sikerül a csoportot behúzni. Az AFC idén nagyon erős lesz!
11 napja
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
A menetrend készítői úgy néz ki, nem hagynak minket majd nagyon aludni az ősszel...

Bajnokveréssel indíthatjuk el a szezont!

szeptember 9., 2:20 Bills @ Rams
12 napja
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
 24.hu/kozelet/2022/05/11/uj-kormany-miniszteriumok-orban-torvenyjavaslat-majus-13-azonnali/
empty taxi
oke, hogy kovetkezmenyek nelkuli orszag vagyunk, de ezt uj szintre emeli az, ha Varga Judit marad az igazsagugyminiszter ...
csebi
Szerintem tol egy Kende Annát, és a női kormánytagok hiánya miatt nem vállalja a feladatot.

Hú, de vizes ez a bili...
14 napja
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191


szeptember 20., 1:15 MNF otthon a Titans ellen!
21 napja
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Ancelotti az 1. edző, aki mind az 5 topligában bajnokságot nyert.
empty taxi
Számomra mai napig nincs értelmes magyarázat arra hogy miért nem működött a meló közte meg a játékosok között a munchennel. Azt gondoltam h ahhoz a kerethez tokeletes edző, hagyja őket játszani. Ehhez képest csúf lett a vége.
csebi
Ancelotti sosem lesz fit egy olyan csapatba, ami tizezer eve hulyere ver mindenkit a bajnoksagaban, es ahol elfelejtettek mar, mi is az igazi kihivas orszagon belul. A Bayernnel ebbol kifolyolag jo ideje lazabb a mentalitas, nincsen orult taktikazas, szabadabban jatszottak.

Pep ezt sosem volt hajlando elturni, Ancelotti pedig mindig is egy kifejezetten taktikus, feszes felfogasu edzo volt, aki meg egy PSG-nel, egy Bayernnel a bajnoki utolso ellen is megkovetelte a maga kis heppjeit, ezekbol nem tudott, de nem is akart engedni.

Ezert van az, hogy szerintem ezek a karakterek sosem lesznek igazan jok azokban a csapatokban, amiknek igazabol nincs megfelelo kihivas az adott bajnoksagban. Nem igazan tudjak ervenyesiteni azt a mentalitast, amikben ok igazan jok. Nem tudjak elegge a maga stilusukra szabni az adott klubokat.
Stez
de Ancelottinak nincs is stílusa 😊 épp ezért gondoltam, hogy működni fog, mert csak bele kell ülnie a készbe. az igaz, hogy ha jól emlékszem azon az ominózus párizsi meccsen nagyon meg akarta mutatni, hogy ő a főnök aztán inkább megbuktatták a játékosok.
csebi
Ancelottinak? Akkor nezd meg a milanos eveit, hogy milyen rendszert dolgozott ott ki, majd hasonlitsd ossze az azt koveto csapataival. 😊
De, van. Csak igazabol egy kifejezetten nyers, unalmas rendszere van, amiben a kiemelkedo taktikai fegyelem foszerepet jatszik.

Csak hat ezt pont nem fogja tudni beultetni egy Bayernbe, egy PSG-be, oda nemileg lazabb felfogasu edzo kell, aki hulyere nyomatja a tamadofocit. Guardiola nyomatta az offenzivat, csak azzal egyutt is tulsagosan is kemenyen megszabta a szerepkoroket, nem hagyott szabadsagot, az o mentalitasa is ezert nem volt fit Munchenbe.

Szerintem a mai top edzok kozul kis tulzassal csak Klopp az, aki a szoban forgo csapatokba akkor is bele tudna ultetni a felfogasat, hogyha alapvetoen nem is lenne fit a filozofiaja a keret szamara. Mert o amellett, hogy borzasztoan kemeny, sokat var el a jatekosaitol, megis hagy nemi szabadsagot. Pont csak annyit, amire szukseguk van a jatekosoknak.
Stez
Ancelottival azért volt másfajta probléma is, pontosabban a stábjával. Elég laza, mediterrán stílust képviseltek, az erőnléti (!) edző pl. cigizett az edzésen. Ez Németországban azért nem a legjobb képet festi le a dolgozóról.

Sokszor az volt a hátránya is, ami az előnye, amely szerint túlságosan játékosbarát volt. Amikor '17 őszén nem jöttek az eredmények, a játékosok egyből zúgolódni kezdtek, a törékeny öltözői harmónia pedig hamar szertefoszlott. Aztán meg a PSG elleni meccs előtt terjedt el az a legenda, hogy felírta a kezdőt az öltözőben a táblára, aztán pedig el is tűnt. Ott már szerintem sejtette, hogy megkapta a selyemzsinórt, csak épp a játékosoktól.

A gameplan-jével kapcsolatban teljesen egyetértek. Lehet, hogy úgy tűnt, hogy konkrét elképzelése nincs a taktikáról, csak felküldte a legjobb 11-et, aztán játszodjatok. Ugyanakkor mindenkinek megvolt a fix posztja, feladata, nem volt annyi variálás különféle játékrendszerek közt meccs közben, mint mondjuk Pepnél, vagy épp most Nagelsmannál. Ő inkább az univerzális játékosokat preferálta, akiket a rendszerébe be tudott illeszteni. Nála elképzelhetetlen lett volna az, hogy egy meccsen Gnabry szárnyvédőt, szélsőt, aztán meg 10-est is játsszon. Nem véletlenül nevezte Lahm karrierje legjobb edzőjének egyébként az olaszt, pedig csak egy évet dolgoztak együtt.

Sajnos az olasz edzők a német fociközegbe nem teljesen illenek, lásd Trapattoni esetét is. Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy Nagelsmannhoz hasonlóan ő is elengedte volna a csapatot Ibizára bulizni a Mainz elleni bukta után. 😊 Kicsit attól tartok egyébként, hogy Nagelsmann is hasonló utat fog most bejárni, de ne legyen igazam.
25 napja
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Egyre több helyen írnak hozzánk futót első körben. Csak gondoltam szólok, hogy fel tudjatok rá készülni
ThySoul
Én felkészültem, vettem sört hogy leigyam magam ha megtörténik
ThySoul
Letrade esetben is iszol? 😊 Szvsz az is opció lehet.
28 napja
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Volt már korábban szó a Szilágyi Liliána bántalmazási ügyéről.
Tőlem jogban képzettek, bölcsebbeket kérdezném, mit jelent (vagy mire utal) az h Liliána nem tett tanuvallomást a rendőrségen a bántalmazása kapcsán és emiatt a rendőrség lezárta a nyomozást??
Pari
Be. 171. § A tanúvallomást megtagadhatja a terhelt hozzátartozója.
deyell
Ok, ez tiszta sor, de a saját bántalmazása ügyében nem illene elmondani mi történt vele pontosan? Vagy nem értem.
Pari
Itt a büntető eljárásjogi hivatkozás valóban kimerülhet annyiban, hogy nem kötelezhető a tanú vallomástételre olyan kérdésekben, amelyre adott válaszában saját magát vagy hozzátartozóját bűncselekmény elkövetésével vádolná.

Ugye itt elvileg a képben van egy 30 milliós, polgári útra tartozó sérelemdíj iránti igény is apuka részéről a lányával szemben. Ez meglehetősen túlzó összeg, a bíróságok a gyakorlatban nem szoktak ekkora mértékű díjat megállapítani becsülethez/jó hírnévhez való jog megsértése esetén. Talán a Hableány-katasztrófa ügyében zajló polgári peres eljárásban az érvényesítendő sérelemdíj 4,3 milliárd forint, ami a 78 felperesre leosztva cirka 55 millió ft/kopf. Itt viszont ugye nemcsak az áldozatok, hanem valamennyi károsult szerepel, ezáltal fejenként eltérő összeget állapíthat meg a bíróság, ha alapos a 78 koreai keresete. Arról nem is beszélve, hogy ez a 4,3 milliárd ft felperesi igény, tehát ettől jóval kevesebbet is megállapíthat a bíróság.

Valószínűleg apuka részéről ez inkább csak egy elterelő hadművelet - az más kérdés, hogy erkölcsileg mennyire gyomorforgató, hogy így fenyegeted a lányod - arra vonatkozólag, hogy egyezzenek meg, és egyszer és mindenkorra egyik fél menjen jobbra, másik pedig balra.

Az is benne van a pakliban, hogy a magyar bíróságok, nyomozóhatóságok szeretik indokolatlanul sokszor kihallgatni a szexuális abúzusokat elszenvedő feleket. Iszonyatos kitartást és lelkierőt igényel az, hogy akár többször a nyomozóhatóság előtt, majd később a bíróság előtt is beszéljen a sértett ezekről a dolgokról, és lehetőleg úgy, hogy természetesen mindenre emlékszik. Lehet, Liliána megelégelte ezt, így viszont a büntetőeljárás is lezárult.

Valószínű, hogy a háttérben most megy némi pókerezés a jogászok között arról, hogy ezt a sérelemdíjasdit ne tereljék jogi útra, és adott esetben egyezzenek meg peren kívül.
1 hónapja
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Another mega deal: Bills reached agreement with WR Stefon Diggs on a 4-year, $104 million extension that includes $70 million guaranteed, sources tell ESPN. Deal ties Diggs to Buffalo for six more years, at $124.1M, with the intent from both sides to have him retire in Buffalo.
Beki
Ennek én személy szerint nagyon örülök, JA17-tel egy sikeres érát alapozhatnak meg hosszú távon.

Nem vagyok egy könyvelési zseni és még a szerződés részletei sem kerültek nyilvánosságra, de az bizonyos, hogy nem dúskálunk a cap space-ben. Így csak a szokásos magyaros kérdés merül fel bennem ilyenkor: OSZTMIBŰ?
1 hónapja
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Lesz új szèp stadion. Csekèly 1.4 billióèrt 🤔😉😛
dande
Jaja


warr_b
Szép kis stadion lesz, erre még én sem sajnálnám az adóm.

New York állam előre megy, nem hátra!
2 hónapja
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Keenum érkezett Trubi helyére egy 7. körös pickért.
Joey Tribbiani
Ez is egy jó üzlet, főleg ha tudunk vele hosszabbítani, és jobban el tudjuk osztani a fizuját. Diggs és közte megvan az összhang, ha meg Allen ne adj' Isten kiesne, még mindig megvan a sansz, hogy pár meccset tudunk vele nyerni.

Beane-t eléggé felcseszhette ez a McKissic-ügy, azóta sorra hozza tető alá a jó üzleteket. 😊

Legkedveltebb fórum hozzászólások

3 hónapja
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Mikor Mularkey idején megszerettem a Billst a kétezres évek közepén (jóformán akkor még semmit sem tudva az NFL-ről), akkor már volt egy csoportrivális, akinél volt egy Tom Brady nevű csávó. Róla már akkor azt pedzegették, hogy egyértelműen HOF-matéria, és még mindig a karrierje elején van. Aztán ahogy haladtak az évek előre, a Bills egy alsó-középkategóriás csapat maradt sokáig, a NE pedig szinte mindig elvert minket Bradyvel az élen. Mikor nagy nehezen sikerült elverni, akkor az volt a mi Super Bowl-győzelmünk, utána lehetett már bármilyen a mérleg. Minden egyes meccsen csak jobban és jobban utáltam, és alig vártam, hogy visszavonuljon, mert el nem tudtam képzelni, hogy eligazol New Englandből. Aztán egyszer csak elhagyta az AFC Eastet, megkönnyebbültünk mindannyian, hogy a nemezis már nem tér vissza.

Aztán most, amikor már 99,9%-ra vehető a visszavonulása, valamiért mégis hiányérzetem lett. Mert bármennyire is utáltuk, az vitathatatlan, hogy ezt a sportot nagyon kevesen, sőt, talán senki nem vette annyira komolyan, illetve rendelt alá neki mindent, mint TB12. Még egy kicsit szerepet is játszott abban, hogy jobban megszerettük ezt a játékot itt Magyarországon. A jelenlegi, kiforrott Josh Allennel szemben megnéztem volna párszor, epikus csaták lehettek volna. Na de majd Maddenben.

Remélem, hogy a sportág legnagyobbja megtalálja a számítását a pályán kívül is. Bármihez is kezd az életben, abban én biztos vagyok, hogy ugyanakkora odaadással fogja azt is csinálni, mint amennyire átszellemülten űzte ezt a sportot évtizedekig.

Bills-drukkerként nem mondom, hogy egy élmény volt, de sok sikert a GOAT-nak, és biztos vagyok benne, hogy ha civilben visszatér bármilyen minőségben Buffalóba, nem dildót, és ülve hugyozós transzparenseket fog kapni, hanem a TISZTELETET, ami egyértelműen kijár neki!
több mint 1 éve
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Megtört a Pats-hegemónia, az AFC East győztese a Buffalo Bills! 😊

Nincs akkora katarzis, mint a 3 éve, mikor visszatértünk a PO-ba, de azért mi Bills-drukkerek már nagyon régóta vártunk erre a pillanatra is. 😊

Egyre jobban össze van gyurmázva ez a csapat, sok örömünk lesz még benne! 😉

Folyt. köv. a PO-ban!
több mint 3 éve
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Ha már kicsit a közmédiát ekézzük, itt az újabb gyöngyszem:

4 hónapja
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Wide right, Music City Miracle, Hail Murray, 0:13... Valahogy ezeknél mind mi vagyunk annak a bizonyosnak a rossz oldalán.

Az offseason során az volt a kommunikáció, hogy ez a csapat úgy lett megerősítve, hogy a KC-t legyőzze. Ez részben összejött, de amikor a legjobban kellett volna, akkor csődött mondott a terv.

Lehet itt hosszabbítás-reformért kiáltani, de addig, amíg egy csapat 13 másodperccel a vége előtt a saját 25 yardosáról FG-távig jut, addig felesleges mindezt. Sajnos a védelemről se az fog megmaradni, hogy ligaelit, mert egy ligaelit védelem nem csinál ilyet. Fraziertől lehet, hogy akkor is el kéne köszönni, ha nem neveznék ki főedzőnek. Nagy koponya, és a játékosok is imádják, de valamiért ezeken a meccseken rendre csődöt mond a védelem.

Mindegy is, egy valami biztos; a Super Bowl-ablak még csak most nyílt ki, most már csak toldozni-foltozni kell az esetleges lyukakat a rosteren. Josh Allen személyében pedig egy olyan embere van ennek a franchise-nak, akire évtizedeket várni kellett: VEZÉRE, csupa nagybetűvel. Egy ilyet kérünk a védelembe is!

Szar ez, meg szívet döfködő, de ezek még jobban össze fogják rántani a csapatot.

És persze gratuláció a KC-nek, eddig is tudtuk, hogy aki SB-t akar nyerni az AFC-ből, annak őket kell megverni továbbra is. Viszont abban is biztos vagyok, hogy nem ez volt az utolsó rájátszásbeli meccsünk. 😉
több mint 3 éve
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Sajnos tegnap nem láttam a meccset, így maradt az összefoglaló.

Komoly bajban lennék, ha arra kéne válaszolnom, hogy a nők agyának működését, vagy a kedvenc NFL-csapatom öltözőjében lejátszódó folyamatokat értem-e jobban.
több mint 1 éve
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Hölgyeim és Uraim, a Defense megérkezett a rájátszásba, mégpedig nem is akárhogy! 😊 Pedig ahogy indult a meccs, az nem nekünk kedvezett, de szerencsére a hazai kapufa velünk volt az első, elég impresszív Ravens-drive végén (meg aztán később is).

Ami kifejezetten meglepett, az a pass rush. Hol szimplán négy emberrel, hol kreatív blitzhívásokkal ott voltunk Jackson arcában. Így is csoda, hogy hányszor tudta meghosszabbítani támadássorozatot a mobilitásával, ha nem ő van az ellenfélnél, akkor a zacsik számát simán duplázhattuk volna.

A támadósortól komoly extra most nem kellett, valahogy erre számítottam, hogy futójáték ma nem igazán fog létezni. Passzjátékot illetően most Diggs és Brown volt inkább használva, a második félidei, LJ agyrázkódása utáni hosszú passzívásokat mondjuk nem értettem. Simán lehetett volna faragni az órából, mert a screenek, 5-6 yardos ütempasszok is hatékonyak voltak. Dabollt nem a mai meccs alapján nevezik ki LA-ben, annyi bizonyos. Jó lenne majd egy olyan támadókoordinátort találni, aki picit életre kelti a futójátékot is. Motor az újonc szezonjában jó volt, viszont idén inkább azt bizonyítja, hogy egy jó kis iparos második számú futónál nincs több benne...

Diggsről: valahogy azt érzem, mikor Bills meccset nézek idejött ez a primadonnának dedikált csávó, és az öltözőbe mindenki elhitte neki, hogy nyerni jött ide, és egy mentalitást invesztált a MCD által létrehozott kultúrába, és ez a győztesek mentalitása. A győzni akarás, győzni TUDÁS megtestesítője, ami csak a legnagyobbakra jellemző!
cikesz
Igen, kb 2-3 oldallal visszább pont erről ment a diskurzus, hogy a sok szakértő mekkora öltözői robbanástól tartott, miután cseréltünk érte, aztán most meg ott járunk, hogy a szezon legjobb igazolása az egész NFL-ben. Itt is egy hasonló kultúra kiépítése van folyamatban, mint nálatok, ebbe pedig primadonnák nem férnek bele, csak olyanok, akik képesek 4 negyeden keresztül zakatolni a sikerért.

Akár a Chiefs, akár a Browns lesz az ellenfél a konf. döntőben, abban biztos lehet mindenki, hogy ez a csapat most már elhiszi magáról, és gyakorlatilag követeli, hogy a legjobbakkal említsék egy lapon anélkül, hogy ennek a médiában hangot adna! Valami ilyesmit szerettünk volna látni az elmúlt két évtizedben, most megkaptuk. És a legszebb, hogy még messze nincs vége. 😊
több mint 2 éve
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Sejthető volt, hogy ez nehéz meccs lesz, sajnos azért még mindig nem tudjuk lezárni a meccset... Meglett volna a lehetőség rá, erre hagytuk visszajönni az ellenfelet, és a második félidőben Frazier is túlságosan konzervatív volt a játékhívást illetően. Mindenesetre amikor kellett, akkor a védelem odatette magát, így a game ball egyértelműen nekik jár ismételten, a támadóoldalról pedig Knox játszott nagyot, és Gore is jó volt, de neki azért nem adnám a labdát, mert egy új cipőre nagyobb szüksége lenne 😊

Örülök neki, hogy az ezredik hozzászólásom alkalmával egy 3-0-ás mérleget tudok iderittyenteni. 😊

LET'S GO BUFFALO!!!
több mint 2 éve
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
AB a Pats-ben, ahogy azt mindenki biztosra vette, van így amúgy értelme az nfl-nek?
r.baggio
Nyugodjon le mindenki, BB-nek csak infó kell a Steelers-ről a SNF-ra. Hétfő reggel már ki lesz vágva 😊
több mint 4 éve
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Ahogy az eredménykövetőbe írtam, minden Bills-TD után terveztem inni egy sört. Még jó, hogy előtte azért gondoskodtam a folyadékbevitelről, mert kiszáradtam volna... 😊

Mindenesetre maximálisan egyetértek az előttem szólókkal, csak pár pontot emelnék ki ebből a hullámvasútra hasonlító szezonból, kronológiai sorrendben;

1. Az utóbbi évek legjobb draftja, idén jók lehetünk.
2. Elcserélünk meghatározó játékosokat; tankoljunk 2019-2020-ra!
3. Jó szezonkezdet, elszabtuk a tankolást, szarni rá, akkor win now, jöjjön Benjamin!
4. Csere QB-fronton, jött a szikra, de majdnem fel is gyulladt tőle a klubház.
5. Oké, Tyrod vissza, védelem gatyába rázva, nincs semmi veszve!
6. De mégis.
7. Utolsó héten győzelem Miamiban, Dalton, Boyd és a Ravens mágikus triumvirátusa együttes erővel elintézi nekünk a playoffot, katarzis a köbön!

Rég éltünk meg mi, Bills-szurkolók ilyen szezont. Persze le kell vonni a tanulságokat, de ha McDermott tanul a hibáiból (voltak neki bőven), akkor bizakodóak lehetünk a jövőre nézve!

Gratulálok a Jaguarsnak, de szerintem ők is tudják, hogy Pittsburghben ilyen játékkal gyakorolhatják a kickoff returnt. Persze mi is gyakorolhattuk volna New Englandben.

A drafton a 21-22. helyen választunk majd.
több mint 4 éve
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 191
Vagy ötletelhetnénk arról hogy miként lehetne a vidéki szavazókat megnyerni. Én pesti vagyok, sajnos nem tudok egy borsodi fejével gondolkodni, de szívesen látnám ott élő fórumózók véleményét is. Engedjük el hogy ki miatt lett két-harmad, akkor se járunk jól ha "csak" abszolút többséggel nyer a fidesz.
Baba Yaga
Picit megszólítva érzem magam a témában, mert jómagam tősgyökeres miskolci vagyok - az más kérdés, hogy a munka miatt időközben 3 éve Pestre költöztem -, ugyanakkor gyakran járok haza amiatt, mert szeretem a mennyei megyei gurulósfoci bajnokik hangulatát a pályán megélni. Elsősorban a dél-borsodi régióban játszunk, így az idők folyamán rengeteg csapattársra, ismerősre tettem szert szurkolói, vezetői körökben. Ugye tudva levő, hogy Tállai "ogyképviselőnavelnökminiszterhelyetteskönyvelőfocicsapatelnök" András azt a körzetet nagyon magabiztosan húzta be egyéniben. A titka az alábbiakban rejlik szvsz:

1. A nyilatkozatai, szereplései alapján valamennyien egyetértünk abban, hogy ha egy kóbor kutyát a mikrofon elé állítanánk, nagyobb hatékonysággal tudna válaszolni a felmerülő kérdésekre; már amikor válaszol ugye... Ugyanakkor rengeteg helyi eseményen teszi tiszteletét, falunapok, bucsuk, meccseinken is rengetegszer végzett el kezdőrúgást, utána ment tovább átadni mondjuk 50 méter frissen aszfaltozott útszakaszt nagy csinnadratta közepette. Tehát mindenképpen sokat szerepel, és ezt az ottaniak is látják, nemcsak a közösségi médiában rak fel pár fotót, amit belájkolnak jópáran a közvetlen ismerőseim közül.

2. Abszolút emberközpontú, az ellenzéki médiához köthető újságírókon kívül beszélhet vele bárki, úgy tesz, mintha nyitott lenne a vidéki emberek problémáira, és nagyban nyomja a parasztvakítást. Ugyanakkor azt látják, hogy épül, szépül a választókerület új épületekkel, templomfelújítással, útszakasz, műfüves pálya-átadásokkal, stb. Valamennyi, választókerületében levő település vezetőit, meg épp ráérő lakost elvitt már parlamenti látogatásra. Nem véletlen az az ominózus videó, amiben a mezőkövesdi néni elszólja magát, hogy "Tállai elvtárs... Ööö, Tállai úr jól tart minket." Úgy érzik, hogy ő tényleg közülük való, egy egyszerűen gondolkodó egysejtű ember, aki a parlamentben érvényt szerez a választókerületének, és "hát a képviselőt végülis ezért bízzák meg".

3. A klasszikus, a falu határát (esetleges ingázást leszámítva) szökőévente elhagyó vidéki emberhez nem ér oda az intézményesített korrupció, a mutyi, a demokrácia alapintézményeinek fokozatos lebontása. Ő saját magával foglalkozik, azzal, hogy a közmunkában/saját háztájiban/más földesúr gazdaságában/valamelyik szalag mellett végigdolgozott hét végén elmenjen templomba, kimenjen meccsre, utána igyon zárásig a kocsmában, megbeszélve azt, hogy #hátezekislopnak #nadenemannyitmintagyurcsányék #azéjobbmostnekünkmintnyócéve #gyereigyunkmégegystammot. Az adott szó kiváltképp sokat számít továbbra is nekik, bármilyen papírt felülír. És Tállai ezt pontosan tudja, nem véletlen, hogy ennyire szimpatizálnak vele.

4. A települések vezetői is a zsebében vannak, koordinál, társulásokat hoz létre, mindenkinek, aki a narancsokhoz köthető, csepegtet egy keveset, hogy utána rengeteg fejlesztéshez köthető eseményen személyesen is tiszteletét tegye, egyfajta helytartóként.

Én úgy gondolom, hogy ha nem is minden megyének, de a 19 megye legalább kétharmadának megvan a maga Tállaija. És azok után, hogy a gulyáskommunizmus nosztalgikus hangulata elkapja a még nem elvándorolt réteget, borzasztó nehéz itt olyan embereket találni, akik tényleg megszorongatnák őket, mint Rogán Tónit tette Juhász az ötkerben. Már csak abból adódóan is, mert rohamosan fogy a falvak, de már a nagyobb kelet-magyarországi vidéki városok lakossága is.