A 15. játékhét legjobbjai

Új hét, új meccsek, új hősök, meg persze néhány állandó, visszatérő nagyágyú a hét legjobbjainak bemutatása sorozatban. Mindenki olvasgasson, és szavazzon a legjobb teljesítményt nyújtó játékosra!

A 15. hét legjobbjai - offense:

Frank Gore (RB – San Francisco 49ers): A Seattle elleni idegenbeli meccsen Gore ismét bizonyította, hogy a jövő meghatározó futói közé tartozik. A másodéves játékos 29 labdacipelés során 144 futott yardot ért el (közel 5-ös átlag), emellett 4 elkapása is volt, köztük egy 20 yardos elkapott TD. Gore eddig 1491 futott és 418 elkapott yarddal rendelkezik a szezonban, vagyis várhatóan 2000+ lesz az összesített teljesítménye. Futott yardokat tekintve 3., elkapott yardokat nézve 6. a running back-ek között, és sokat tehet a hátralévő 2 meccsen azért, hogy a 49ers megszorongassa a Seattle-t az NFC West csoportban.

Rex Grossman (QB – Chicago Bears): “Sexy Rexy” egy kicsit megnyugtatta a chicagoi drukkereket a Tampa Bay elleni teljesítményével, mely 339 passzolt yardot és 2 TD-átadást foglalt magában (24 és 12 tard távolságról). Ami ennél is fontosabb, hogy elmaradtak a hibák, se interception, se fumble, erre van szüksége a Bears csapatának, ha komoly PO-menetelést terveznek.

Steven Jackson (RB – St. Louis Rams): Az Oakland ellen megszenvedett a győzelemért a Rams csapata, a támadók közül Jackson volt az, aki a hátán cipelte az együttest. 31 futásból 127 yardot ért el, ami 4,1 körüli átlag. Emellett 2 TD-futása is volt, 4 és 19 yard távolságról juttatta a célterületre a labdát.

Desmond Clark (TE – Chicago Bears): Hiába a Muhammad – Berrian elkapó duó a Bears-nél, a Tampa ellen a tight end,  Desmond Clark volt Grossman fő célpontja. 7 elkapás, 125 yard, 2 TD (24 és 12 yardos elkapások), valamint egy 25 yardos leghosszabb elkapott passz került a statisztikái közé a meccs végére.

Brian Westbrook (RB – Philadelphia Eagles): Az univerzális futó élete szezonját teljesíti eddig idén, már 1000 yard felett jár futásban, elkapásban is meg fogja dönteni eddigi legjobbját, és nem mellékesen már 11 kombinált TD-nél jár (7 futott, 4 elkapott). A Giants elleni kulcsfontosságú meccsen is az offense vezére volt, 19 futásból 97 yardot ért el (5,1 átlag), futott 1 yard-ról és 28 yard-ról is TD-t, emellett pedig 5 elkapással még 40 yardot hozzátett a teljesítményéhez.

Michael Vick (QB – Atlanta Falcons): A Falcons egyéni stílusú irányítója a Cowboys ellen jobbik arcát mutatta a közönségnek, 24 kísérletből 16 sikeres passz, 237 passzolt yard, 4 TD-átadás (1, 9, 8 és 5 yardos passzokból), 121-es QB-rating. A megszokott futkározásai ezúttal 56 yardot és a vonatkozó NFL-rekord megdöntését hozták a konyhára, immár Vick nevéhez kötődik az egy szezonban irányító által elért legtöbb futott yard. (Várhatóan 1000 yard feletti szezonja lesz, ami egy RB-nek sem válna szégyenére!) A jó játék mellé nem párosult győzelem, így a Falcons előtt még komoly erőpróbák állnak, ha PO-ba szeretnének jutni.

LaDainian Tomlinson (RB – San Diego Chargers): Tomlinson számára leginkább egy külön heti díj létrehozása lenne a legmegfelelőbb, ugyanis idén nem nagyon tud úgy játszani, hogy ne kerüljön a heti legjobbak közé. A Kansas City ellen 25 futásból teljesített 199 yardot, ami káprázatos, 8-as átlagot jelent. Persze a 85 yardos TD-futása sokat javít ezen az átlagon, de enélkül is alig 5 yard alatti az átlagos teljesítmény, ami még mindig zseniális. A 85 yardos TD mellé szerzett egyet 15 yardról is, és a meccen megdöntötte az egy szezonon belüli NFL-pontcsúcsot. LT-nek immár 186 pontja van, amivel Paul Hornung 1960-ban elért 176 pontos csúcsát adta át a múltnak. Ráadásul Hornung rúgó és futó is volt egyszerre Green Bay-ben…


A 15. hét legjobbjai - defense:

Zach Thomas (LB – Miami Dolphins): A Miami csúfos veresége ellenére Zach Thomas hihetetlen játékot nyújtott, mindenhol ott volt a pályán. 18 tackle került a neve mellé (9 solo, 9 assisted), emellett két kikényszerített fumble is a statisztikába került. És hogy mennyire eredményesen tevékenykedett futás ellen, arról a Bills running back, Willis McGahee 2,8-as átlaga is tanúskodik. Nem rajta múlt a zakó…

Chris Hope (FS – Tennessee Titans): A jelek szerint a defense nem csak Chicago-ban, hanem Tennessee-ben is képes meccset nyerni. A Jacksonville ellen 3 védő is TD-t szerzett, köztük Hope egy 61 yardos interception return TD-vel tette hozzá a maga részét a sikerhez. Meg persze azzal a 10 szereléssel, amit még a meccsen bemutatott (9 solo, 1 assisted tackle).

Cullen Jenkins (DT – Green Bay Packers): Jenkins tündöklése részben a pocséknál is rosszabb Lions offensive fal érdeme is, mely nem sok védelmet tudott nyújtani Jon Kitnának, a Detroit irányítójának. Jenkins 5 tackle mellett (4 solo, 1 assisted) 3 alkalommal “pakolta maga alá” Kitnát, a 3 sack pedig egy defensive tackle játékostól egészen kimagasló teljesítmény. Nem mellesleg még egy elhagyott Detroit-i labdát is óvó szárnyai alá vett, így komoly része volt a kissé nehézkes Packers-diadalban.

Brian Dawkins (FS – Philadelphia Eagles): Az Eagles védelem szellemi vezére (és egyben az egyik legzseniálisabb free safety a ligában) a Giants ellen ismét kiváló játékkal mutatott példát csapattársainak. 10 tackle (9 solo, 1 assisted) mellett 1 interception-t ért el, és két kikényszerített fumble is a neve mellé került. 3 labdaszerzés egy meccsen, győzelem, lépéselőny a PO-harcban, job hétvégét nem is kívánhatott volna magának Dawkins.

Champ Bailey (CB – Denver Broncos): Champ hathatós támogatást nyújtott a Denver PO-álmainak életben tartásában az Arizona elleni meccsen. A soros ellenfél irányítói általában már nem is dobják arra a labdát, amerre Bailey tartózkodik a pályán. Matt Leinart, az újonc még nem tanulta meg ezt a leckét, így Champ 2 alkalommal is lehalászta az ifjú reménység passzait. Emellett 4 szerelés dícséri még a játékát, és az a tény, hogy a Boldin – Fitzgerald elkapó-duó egyik tagja sem jutott 100 yard fölé a meccsen.


A 15. hét legjobbjai – special team:

Stephen Gostkowski (K – New England Patriots): Gostkowski a Houston kivégzése alkalmával felvillantott valamit abból, hogy miért is draftolta őt a Patriots viszonylag korán. 4 hibátlan mezőnygól (sorrendben 36, 32, 31 és 21 yard távolságról) és 4 sikeres jutalomrúgás, 16 szerzett pont volt a teljesítménye.

Mike Nugent (K – New York Jets): A Jets rúgója is 4 sikeres mezőnygól-kísérletet hajtott végre a Vikings elleni diadal során, ráadásul volt köztük 52 és 45 yardos rúgás is (a másik kettő 25 illetve 20 yardról született). Emellett 2 alkalommal volt lehetősége extra pontot rúgni, és mivel itt sem történt hiba, 14 ponttal zárta a meccset.

Matt Turk (P – St. Louis Rams): A hét puntere ezúttal St. Louis-ból érkezett, és leginkább egy 74 yardos rúgással váltotta meg a jegyet a heti jelöltek közé. Ez a punt 1948 óta a leghosszabb a Rams történetében. Egyébként Turk 5 alkalommal rúgta el a labdát a meccsen, 49,8 yardos átlagot ért el, és 2-szer az ellenfél 20 yardosán belülre juttatta a labdát.

Santonio Holmes (WR – Pittsburgh Steelers): Holmes sok gonddal – leginkább sok fumble képében jelentkező gondokkal – küzdött a szezon során, de a Carolina lemészárlásából ő is kivette a részét egy 65 yardos punt return TD erejéig.

Ellis Hobbs (CB – New England Patriots): Hobbs nevének említése a lelkes Patriots-drukkerekből általában pillanatok alatt kihozza lelkük sötétebb oldalát, de a Houston ellen nem lehetett panasz a játékára. A védelem mellett a speciális csapatban is pályára lépett, és ha már ott volt, megszerezte élete első TD-jét egy 93 yardos kick return után.

Somoskövi Gergely (somoskovig)