AFC South mérkőzésbeharangozók - 1. hét

Vasárnap elkezdődik a szezon az AFC South csapatainak is. Nézzük mire lesz érdemes figyelni a mérkőzéseiken.

Houston Texans – Indianapolis Colts, magyar idő szerint szeptember 12-én este 19:00-kor.


Mire figyeljünk:
1.    ha a Coltsnál a labda:

  •  A vakoldali tackle pozíció az egyik legfontosabb az NFLben, különösen, ha a liga egyik legjobb pass rushere Mario Williams ellen kell védeni az irányító. A Colts viszont arra kényszerül, hogy vagy a sérüléséből alig felépült Charlie Johnson vagy az élete első meccsén kezdő rookie Jeffrey Linkenbach játsszon ellene. Ezért a rookie tight end Brody Eldridge bizonyára sokat fog majd segíteni a blokkolásban.
  • Dallas Clark a tavalyi két mérkőzésen 23 passzt kapott el és ezekből majdnem 200 yardot értel. A Texans védelme azóta inkább csak gyengült a passzok ellen.

2.    ha a Texansnál a labda:

  •  Matt Schaub play action passzokból a legeredményesebb, de ehhez elengedhetetlen egy egészséges futójáték Arian Fostertől.
  • A tavalyi sérülése után újra pályára léphet a remek tight end Owen Daniels. Az ő visszatérése nagy segítség lehet a rövid yardos szituációkban, ami tavaly több meccsen is a Texans vesztét okozta.

 

Érdekesség: Az eddigi 16 találkozásukkor 15 alkalommal távozott győztesen a Colts.

 

Jacksonville Jaguars – Denver Broncos, magyar idő szerint szeptember 12-én este 19:00-kor.


Mire figyeljünk:
1.    ha a Jaguarsnál a labda:

  • A Broncosnak meg kell fékeznie a Jaguars futójátékát és passzolásra kell kényszeríteni őket. A Broncos egyik legnagyobb erőssége a secondary, míg tavaly a Jaguars passzjátéka többször akadozott a gyenge pass protection miatt.
  • A Jaguars az idei évben valószínűleg előszeretettel fogja alkalmazni a két tight endes felállásokat. Érdemes lesz figyelni a két tight endre Marcedes Lewisra és Zach Millerre. Lewis remekül blokkol, míg Miller az elkapásoknál jeleskedik.

2.    ha a Broncosnál a labda:

  •  A safety pozíció a Jaguars védelmének leggyengébb pontja. Elküldték két kezdő helyért küzdő free safetyt, így Sean Considine fog kezdeni, akinek a pass elleni védekezés nem az erőssége. A társa Anthony Smith pedig képes nagy butaságokat elkövetni, így a Broncos támadásainak egyértelmű célpontjai lehetnek.
  • A Jaguars évek óta mindennel próbálkozik, hogy a védőfal nyomást tudjon gyakorolni az ellenfél irányítójára. Vajon a Harvey-Alualu-Knighton-Kampman négyesnek idén végre sikerült fejlődést elérnie ezen a téren?

Érdekesség: David Garrard eddig kétszer kezdett a Broncos ellen és mindkétszer győztesen hagyhatta el a pályát.

 

Tennessee Titans - Oakland Raiders, magyar idő szerint szeptember 12-én 19:00-kor