Bowl-beharangozók [12/24]

Írta: r.baggio — 2015. december 24., 12:07

Bowldog Karácsonyt!

Bowl-beharangozók [12/24]

Szombatig ingyen használható a "college football GamePass-a", az ESPN Player, próbáld ki!
http://www.espnplayer.com/espnplayer/ncaa

 

BAHAMAS BOWL
HAWAI’I BOWL

 

18:00 Middle Tennessee State Blue Raiders vs Western Michigan Broncos – tv: ESPN

Hol?
Thomas Robinson Stadium, Nassau. A Bahama-szigetek fővárosában található, 15023 férőhelyes létesítmény az ország nemzeti stadionja, nevét a 2012-ben elhunyt sprinterről, Thomas Augustus "Tom" Robinsonról kapta. A bowl-pályák közül nincs más, ami rekortánnal lenne körbevéve.

 

Miért?
Az egyetlen USA-n kívül megrendezett utószezoni mérkőzés jelenleg a Bahamas Bowl a festői szépségű Bahamákon, melyet az ESPN ötletére tavaly hozták létre a MAC konferencia közreműködésével. A Hawaii Bowlhoz hasonlóan december 24-ét választották ki állandó időpontnak és már az első alkalom soha nem látott drámába torkollt (a Central Michigan utolsó másodperces TD-je örök klasszikus). A főtámogató a Popeyes Louisiana Kitchen gyorsétterem-hálózat.

 

Mit kapnak a játékosok?
Műszaki cuccokból összeállított ajándékcsomagot, Oakley hátizsákot, sapkát, Rock ’Em Apparel zoknit és Jabra Bluetooth kihangosítót.

 


Kik játszanak?


MTSU Blue Raiders (7-5, 6-2): A Conference USA delegáltjáról sok okosat nem lehet írni, egy teljesen átlagos idényen vannak túl. A csoport öt bowlra kvalifikáló csapata közül ugyan a legrosszabb mérleget érték el és álltak 3-5-tel is, de utolsó négy fellépésükből négyet behúztak, a fordulópontot a Marshall elleni három hosszabbításos győzelem jelentette számukra.

Western Michigan Broncos (7-5, 6-2): A szemtelenül fiatal, alig 35 éves P.J. Fleck főedzőnek ambivalens érzései lehetnek az évvel kapcsolatban, hiszen idén egyértelműen a MAC-döntőt célozta meg tanítványaival, ami bár nem jött össze, sikerült lebontani pár történelmi falat. Ilyen a Toledo megverése, mellyel a 33. próbálkozásra a program első top25-ös skalpját gyűjtötték be, illetve két Big Tenessel (Michigan State és Ohio State) nemcsak összefutottak, hanem partiban is voltak, az első bowl-diadal pedig csak hab lenne a tortán.

 

Kire figyeljek?

MTSU
1. Kevin Byard (S) - 5. kör
2. TT Barber (LB) - 7. kör
3. Richie James (WR) - freshman
4. Jaylen Hunter (T) - udfa
5. Ed Batties (WR) - udfa

Minden idők legerősebb újonc szezonját tudta le Richie James a Conference USA elkapói közül, de Batties is iskolarekordot döntött volna, ha nem érkezik a freshman fenomén. A két jól szerelő hátsó körös védőre év közben nem sok figyelem hárult, de itt me lehet nézni, hogy van-e bennük több, mint kiegészítő szerepkör esetleg.

 

WMU
1. Willie Beavers (OT) - 3. kör
2. Corey Davis (WR) - junior, 7. kör
3. Daniel Breaverman (WR) - junior
4. Darius Phillips (CB/RS) - sophomoe
5. Ronald Zamort (CB) - 7. kör

Beavers a Senior Bowlon is ott lesz, komolyan veendő tackle prospect. 2010 óta nem volt olyan az FBS-ben, hogy egy csapat két játékosa is 1200 elkapott yard fölött zárjon, de a fenti urak megtették. Edzésen nagy párharcok alakulhatnak ki, hiszen Phillips és Zamort a passzok leütésében alkotnak ligaelit párost, ketten majdnem negyvennel zártak.

 

Mik az esélyek?
A Western Michigan 5 pontos favorit, 64.5 pont az over/under.

 

Miért nézzem?
A múltkori Bahamas Bowlt megismételni lehetetlen, ám reménykedni lehet benne, hogy megint szép ajándékot tesznek a nézőknek a fa alá a részvevők. Fleck személye a „Row the boat” [Evezz a csónakban!] mentalitással garancia rá, hogy bevet pár őrült játékot, és a Blue Raiders is rendelkezik a megfelelő támadóerővel a látványossághoz.

 


 

02:00 San Diego State Aztecs vs Cincinnati Bearcats – tv: ESPN

Hol?
Aloha Stadium, Honolulu. A Hawaii Rainbow Warriors pályája főként a Pro Bowl miatt lehet ismerős, noha az NFL a közelmúltban kétszer is (2010-ben és 2015-ben) máshova vitte az eseményt. Részben azért, mert a 40 éves, 50 ezres stadion tervezett felújítása évek óta húzódik, a gyep állapotát is egyre több kritika éri.

 

Miért?
A Hawaii Bowl nem az első bowl a csendes-óceáni szigeteken, korábban a Poi, Pineapple, Aloha és Oahu Bowlok várták tárt karokkal az egyetemi gárdákat. A HB 2002-ben alakult, most a Mountain Westtel van elsődleges szerződésben, lekövetve a Rainbow Warriors aktuális csoportját (14-ből 6-szor „maradt otthon” ily módon a Hawaii). Két éve a Sheraton felmondta a támogatást, kiemelt szponzoruk máig nincs, ám az ESPN pénze úgy tűnik egyelőre elegendő a szervezéshez.

 

Mit kapnak a játékosok?
Műszaki cuccokból összeállított ajándékcsomagot, Oakley napszemüveget és hátizsákot, Tori Richard Hawaii-mintás inget, szörfnadrágot, melegítőfelszerelést, Barrels strandzsákot és törölközőt.

 


Kik játszanak?

San Diego State Aztecs (10-3, 9-0): Az MWC első helyezettje alapból a Las Vegas Bowlra nyer meghívást, erről azonban idén a Mountain Westben önként lemondtak, hogy ott összejöhessen a „Holy War”, a BYU-Utah. Így az Aztecs Hawaii-on kötött ki, ami bár gyönyörű desztináció telelésre, az ellenfél ismeretében joggal érezhetik a szurkolók, hogy Craig Thompson főbiztos csúnyán elszúrta a feladatát. Jóllehet csak konferencián belül teljesített parádésan a San Diego State (a döntőben az Air Force-t fektették két vállra 27-24 arányban), a non-konf menetrend során mindössze másodosztályú ellenfelüket verték meg, a California-South Alabama-Penn State trió ellátta a bajukat.

Cincinnati Bearcats (7-5, 4-4): Tommy Tuberville a Group of 5 legjobban kereső vezetőedzője, ehhez képest a Cincy idei produkciója hagy némi kívánnivalót maga után. Kizárólag az ellenfeleket nézve nem meglepő a 7-5 és az American keleti divíziójának harmadik pozíciója, egy mérkőzést viszont valószínűleg sokáig fel fognak hánytorgatni a HC-nek, a november 21-i South Florida ellenit (a szünetben 51-3-as hátránnyal vonultak az öltözőbe, 65-27 lett a vége).

 

Kire figyeljek?

SDSU
1. Donnel Pumphrey (RB) – 4. kör
2. Dakota Gordon (FB) – 7. kör
3. Damontae Kazee (CB) - junior
4. Nico Siragusa (OG) - junior
5. Calvin Munson (LB) - junior

A Mountain West év támadója és védője is náluk van. Pumphrey amellett, hogy futott 1464 yardot, a második legjobb elkapó is a csapatban, pontosan mint a pár évvel ezelőtti Ronnie Hillman. Előtte Gordon is úgy dolgozik, hogy felfedezték a fullback-fetisiszta megfigyelők. Kazee igazi mindenes, nem csak az interceptionöket fogja, de a labdás emberhez is rendre odaér és visszahordással is veszélyeztet. Munson a legtöbbet szereli (83), sok sackje van (9) és a LoS mögött is leviszi az embereket előszeretettel (14).

 

CINCINNATI
1. Parker Ehinger (OT) – 5. kör
2. Silverberry Mouhon (DE) – 5. kör
3. Shaq Washington (WR) – 7. kör
4. Eric Wilson (LB) - junior
5. Zach Edwards (S) - junior

Ehinger nem elit prospect, de rutinja miatt simán benne van, hogy sokat fog pályát látni az NFL-ben, függetlenül attól, hogy nem lesz jó játékos – lásd még Jeff Linkenbach esetét. Mouhon itt DE, de inkább linebacker matéria 3-4-ben. 19 sackje van a Cincy színeiben karrierje folyamán, szóval csak szituációs játékos lesz magasabb szinten. Washington egy iskolarekorder elkapó, akit gyakran játszanak meg, ma is sokat fog találkozni a labdával ha minden jól megy. A többieknek majd később jön el az ideje draft szempontból. Ha csak a veszélyes játékosokra összpontosítunk, akkor Holton, McKay és Morrison is hasonlóan eredményes WR, mint Washington. Az irányító Gunner Kiel sajnos személy okok miatt nem utazott el Hawaii-ra, pedig biztos, hogy sok scout jegyzetfüzetébe bekerült már a neve.

 

Mik az esélyek?
Csupán 3 pontos favorit a San Diego State, az over/under 56.5 pont.

 

Miért nézzem?
2006 óta nem sok babér termett a Hawaii Bowlon az MWC-s csapatoknak és a fogadóirodák is sejthetnek valamit, hogy az Aztecs hendikepjét elég alacsonyra lőtték be, miközben a mérlegek és a forma nyilvánvalóan San Diego State mellett szólnak. Abban bízhatunk tehát, hogy a Bearcats kellően motivált lesz, persze Szenteste vélhetően – pláne hogy NFL meccs is menni fog a sport tv-n – nem ez az összecsapás fogja amúgy sem elvarázsolni az amerikai futball iránt érdeklődőket.