Bowl.hu Mock Draft 2.0

Írta: Höri — 2013. február 7., 11:37

A második

Bowl.hu Mock Draft 2.0

A szezon közben volt egy kezdetleges mock már ráhangolódásképp, de az idény végén illik újra nekiállni és megoldani minden gárda problémáit.

1. kör

1.    Chiefs        Geno Smith        QB    West Virginia

Aligha kell ecsetelni mi volt a Chiefs legfőbb gondja 2012-ben (vagy akár korábban). Matt Cassel maga is elismerte, hogy neki itt lefőtt a kávé, új stábot neveztek ki, ehhez pedig új franchise QB dukál. A QB-class erősségével nem mindenki van kibékülve, így ők inkább Joeckelt vizionálják 1/1-nek mint legjobb elérhető játékos. Tény, Branden Albert szerződése lejár, és ha távozik, akkor LT-hiány is fellép a csapatnál, de a Chiefs QB hiánya nem olyan mértékű amit tovább kéne halogatni, ki kell választani egy QB-t és lecsapni rá, akkor is ha reachnek tűnik. Megjegyzem Geno Smith szépen leépítette magát a szezon 2. felére, de 42-7-es TD/INT mutatója így is ritka impresszív, 70 százalék feletti pontosságát nem is említve. A '12-es QB-class túlzott elvárásokat támasztott az új prospectek felé, holott Geno Smith igenis alkalmas rá, hogy elvezessen egy NFL franchise-t, még jobban is mint Matt Cassel. Akkor meg mi a probléma?

2.    Jaguars        Damontre Moore        DE    Texas A&M

A Jaguars-nak emberemlékezet óta defensive end problémái vannak, egészen a híres Harvey-Groves páros draftolásáig visszamenőleg. "Da Monster" Moore egy olyan játékos, aki igazi terror a backfieldet támadva (21 TFL, 12.5 sack tavaly), megalapozná Gus Bradley ténykedését ha első körben találna személyében egy használható pass rushert. Képbe kerülhet esetleg Geno Smith ha a Chiefs kihagyja, Barkley már meglepőbb volna, én a QB draftot későbbre várom, de Gabbertnek így is izzadni kell majd a TC-ben a melóért. A harmadik opció az OT poszt, hiszen Joeckel könnyen bent lehet, de Monroe elvan a vak oldalon, jobb szélre meg pazarlás ilyen korán húzni, főleg ha van fontosabb hiányposzt is.

3.    Raiders        Björn Werner        DE    Florida State

Az Oakland nem nagyon tud hibázni a draft alatt (hacsak nem egy gyors WR-ben látják a bizniszt), van itt baj bőséggel. Pryor miatt nem éri meg QB-t húzni, Veldheer megoldja az LT kérdést, maradt a DE vagy a DT a legjobb elérhető játékosok alapján. Talán Wernernek nagyobb befolyása lehet a játékra első perctől kezdve mint mondjuk Lotuleleinek, de ahogy fentebb is írtam, vele se tennének rossz lóra. Azt már csak utolsó sorban írom fel, hogy CB abszolút nincs a keretben, de a komolyan vehető pass rush-ra nagyobb szüksége van a csapatnak, meg aztán itt nem tudnak értékén húzni cornert. A meg nem lévő 2. kör megint rohadtul hiányzik majd.

4.    Eagles        Luke Joeckel        T    Texas A&M

A csapat, amelyiknek a legkevesebb lejáró szerződésű játékosa van. Visszatér Jason Peters a pályára, de az 1/4-es helyen Joeckel már ajándék, kizárt, hogy bent hagyják tovább csúszni. Megvannak persze az Eagles égetőbb problémái (safety, cornerback, linebacker), de egyik se olyan amit ne lehetne később orvosolni. Chip Kelly első feladata, hogy az egészséges OL mögé egy épkézláb támadósort építsen, akár Foles-szal, akár Vickkel, akár Dennis Dixonnal. A szisztematikus építkezésbe Joeckel behúzása első lépésnek kiváló.

5.    Lions        Sam Montgomery        DE    LSU

A Cliff Avril-saga mindenki számára ismert, és a helyzetet súlyosbítja, hogy Kyle Vandenbosch szolgált a másik oldalon, aki már nem volt faktor a QB siettetésében. A Detroit wide-9 védőfalába mindenképpen egy nagyobb darab pass rusher kell (Jones, Mingo, Jordan kilőve), Ansah itt reach, marad Montgomery, akit kevesen tartanak jobbnak eddigi csapattársánál, Mingónál, pedig minden lényeges kategóriában ő áll előrébb, akárcsak fizikálisan. A Lions 2. lehetősége a cornerback lehet, mert Chris Houston szerződése kifutott, ugyanakkor Jonte Green és Bill Bentley szereztek annyi rutint tavaly, hogy ne hozzanak a nyakukra egy újabb rookie-t.

6.    Browns        Jarvis Jones        OLB    Georgia

A Clevelandnek sincs 2. köre (Gordon), így okosan kell gazdálkodni és mindneképp a legfontosabb posztra szerződtetni valakit. Ray Horton 3-4-et futtat majd, ahol az egyik OLB értelemszerűen Sheard lesz, a másikra viszont nincs igazi jelölt. Az már tavaly is nevetséges próbálkozás volt, hogy a Rucker/Parker duótól várták a pass rush-t. Jarvis Jones eddig is ezen a poszton szerepelt, sőt nála eredményesebb játékos nincs is a maga műfajában, szóval ha a helyi orvosi stáb is áldását adja a dologra, akkor itt nagyszerűen ki lehet használni a képességeit.

7.    Cardinals    Matt Barkley        QB    USC

Bruce Arians kinevezése engem arra enged következtetni, hogy a Colts-hoz hasonló úton kíván a Cardinals építkezni. Barkley-ra nem egyszer sütötték már rá a "Luck Light" jelzőt, ami kicsit degradáló, de dícséretnek is felfogható. A legfontosabb láncszem itt van, Larry Fitzgerald biztonsági célpontnak ugyanolyan jó mint Reggie Wayne, és bár az OL és a RB poszt is szét van esve, Indianapolis-ban sem volt más a helyzet. A Cardinals az elmúlt években megtapasztalhatta, hogy a hátsó körös projekt QB-k (Skelton, Lindley, Hall, Bartel) túl sok potenciált nem rejtenek magukban, ideje egy igazi franchise QB-t beszerezni.

8.    Bills        Mike Glennon        QB    North Carolina State

Szomorúak lesznek Buffalóban ha kimegy előttük Barkley, de "az idei év Tannehilljével" lehet vigasztalódni. A csoportrivális Dolphins-nak egyelőre bejönni látszik a top10-es pick rááldozása egy annyira nem kiemelkedő QB prospectre, és bár Glennon itt nagy reachnek számít, semmivel sem rosszabb prospect mint anno Ponder, Gabbert vagy Locker hasonló magasságban. A támadófal javul, fegyverek vannak az offense-ben, Marrone remélhetőleg be is vonja őket a játékba, sőt Fitzpatrick még akár el is bohóckodhat 1-2 meccset ha Glennon nem áll készen a rajtra. Nem egy szép gyerek, de erős és nagyot tud dobni, valahogy így képzeljük el ennek a lesajnált gárdának a franchise quarterbackjét (bocs).

9.    Jets        Eric Fisher        T    Central Michigan

Sanchez kirobbanthatatlan, ezt azt hiszem megtanultuk 2012-ben. A Wayne Hunter helyére hozott Jason Bust Smith váltás már előrevetítette, hogy a fal jobb oldalán sok szépségre nem kell számítani, és most még a RG Brandon Moore is távozhat, szóval mindenképpen elkél egy elit OT a csapatba, Fisher pedig a Senior Bowlon bizonyította, hogy a legjobbak között is nehéz zavarba hozni. Holmes és Hill felépülésével nem lesz reménytelen ez az offense, (főleg ha újraigazolják Kellert), a futójátékról meg majd a 2. körben szólok. Persze pass rush az nincsen, az ILB-k meg aranyárban vannak, de ez tavaly se volt másképp, Rex Ryannek mégis tetszik amit lát. Az OLB draft így is valid opció.

10.    Titans        Chance Warmack        G    Alabama

Siralom volt itt az OL teljes kórházba kerülése miatt, de Steve Hutchinson egyébként sem fog már sokáig futballozni, főleg ha a mezőny 2. felébe tartozó csapatban kell ezt megtennie. Emellé Leroy Harris vagy hosszabbít, vagy nem. Persze guardot nem szoktak ilyen korán húzni, de Warmacknél jobb prospectet nehéz lenne mutatni akár az idei teljes felhozatalt, akár a korábbi évek belső falembereit szemügyre véve. Locker nyilvánvalóan marad, így egy támadófalember elé szexi picknek számít, Warmack futóblokkoló tudása meg Chris Johnsont is elit tailbacknek láttatná.

11.    Chargers    DeMarcus Miliner    CB    Alabama

Cason és Jammer is betámadja a szabadügynök-piacot, és nagy eséllyel max az egyikük fog visszatérni. Ilyen formán az év legjobb elérhető cornerback-jébe befektetni nem rossz manőver a 11. helyen, Miliner csak a limitált rutinja és borzalmas beceneve miatt nem biztos top10-es választott, játéka alapján meg nem mondaná senki, hogy mikor került a kezdőcsapatba. Ha Fisher még bent lenne, akkor rajta feltétlenül el kell gondolkodni, Gaither teljesen megbízhatatlan, Clary meg lassan bajba kerülhet, hogy legfőbb támogatója, Norv Turner már nincs jelen.

12.    Dolphins    DeAndre Hopkins        WR    Clemson

Sokat nem kell törni a fejünket a Miami legfőbb hiányposztján, Chad Ochocinco Johnson kivágása óta tudjuk, hogy a 2013-as mock első körébe WR-t fogunk írni. Brian Hartline kifutó szerződése csak tovább erősíti ezt a teóriát. Az viszont nem tudott, hogy ki lesz a #1 WR 2013-ban. Tavaly azt hittük, hogy Keenan Allen, de ~700 yardos szezonjától nem ájultunk el, ellenben Hopkins-ról nem sok szó esett a szezon előtt, mégis duplázta az itt első körbe kerülő 2 szélső elkapó számait, és simán felnőtt Clemsonban a freshman all-American csodagyerek Sammy Watkins mellé. Hopkins-ból még akár egy Roddy White-szerű és szintű WR is lehet, a 2012-ben látottak alapján rászolgált az 1. körös besorolásra.

13.    Buccaneers    Johnthan Banks        CB    Mississippi State

Aqib Talib már New Englandben vadássza a labdákat, Ronde Barber safety-ként fog visszavonulni, Eric Wright röhelyesen túlfizetett, így amint lehet, ki kell rakni, Leonard Johnson pedig undraftedként kapott jelentős játékidőt tavaly, szóval van 1-2 indok a CB draft mellett. A liga legjobb futás elleni védelme azárt is Tampában gyűlt össze, mert annyira szopták a passzt, hogy ellenfeleik nem is forszírozták a futást, egy Banks-jellegű stabil pontra mindennél nagyobb szüksége van a martalócoknak.
(UI: aki kikiabálja Freemant a csapatból, nem tudom mire vélni. Januárban múlt még csak 25 éves és 1 év van hátra a szerződéséből. Ha idén se lesz konzisztens, majd távozik ingyen. Szerintem az NFL történetében még egyetlen franchise rekorder QB-t se utáltak annyira a drukkerek mint őt, miközben ~7-8 csapat biztosan örülne ha hozzájuk igazolna).

14.    Panthers    Star Lotulelei        DT    Utah

Terrell McClain kivágása óta érik egy újabb DT-draft, már tavaly is a legtöbb mockoló Fletcher Coxot párosította a Panthers-hez. Abból Kuechly lett, olyan nagyon nem bánkódnak, viszont mostmár tényleg itt az idő, hogy beruházzanak egy klasszis rookie-ra, főleg ha a legjobb elérhető játékos még a 14. helyen is a green roomban várja a telefont. Azt túlzás lenne mondani, hogy Star majd Suh-szerű impaktot jelent a védelemben, de ha csak a 75%-át hozza, már jelentős javulást hozhat a Carolina defense-be, passz és futás ellen egyaránt.

15.    Saints        Barkevious Mingo    OLB    LSU

Beköszöntött a 3-4 Louisianába is, ehhez pedig nem nagyon van OLB-je Paytonnak. Jordan nyilvánvalóan marad a védőfalban, Will Smith megérett a cutra, Martez Wilsonra talán rá lehet bízni az egyik oldalt, és Gallette is használható lesz állóhelyzetből, de ez még mindig gyengécske névsor, Mingo ellenben ki tudná használni atletikusságát, és hogy nem kell annyit harcolni a falemberekkel, illetve a tömege alapján is kiköpött OLB, neki ez a szcenárió nagyon feküdne, kérdés hogy egyetért-e a New Orleans stábja.

16.    Rams        DJ Fluker        T    Alabama

2010-ben a San Francisco 49ers úgy döntött két első körös draftjogát egy RT-re (Anthony Davis) és egy guardra (Iupati) fordítja, stabilizálva ezzel az offense zökkenőmentes működését. Jeff Fisher egy régimódi edző, tudja, hogy a jó falon áll vagy bukik a megbízható szereplés, miért ne vállalná be ő is ezt a taktikát? Fluker többé-kevésbé ugyanazt jelenti az RT posztnak, mint Warmack a guardok között. Brutális futásblokkoló, aki akkora tömeget mozgat olyan atletikussággal mint rajta kívül az NFL-ben is igen kevesen. LT-ként kevesen tekintenek rá, így az értéke nem olyan nagy, de aki a maga műfajában ennyire elitnek számít, nem mondható reachnek a top20-ban sem. A Rams korábbi OL gondjaira nem térnék ki, mindenki láthatta egész évben az elkeseredett keresgélést.

 17.    Steelers    John Jenkins        NT    Georgia

Alameda Ta'amu nem nevezhető legitim várományosnak a kezdő NT posztra, márpedig ha ott lyuk tátong, akkor 2013-ban sem fog a Steelers defense régi pompájában ragyogni. Nose Tackle-t sem szokás túl korán választani, de ez most egy kiemelkedő hiányposzt, és bár a megszokotthoz képest több jó prospecttel kecsegtet a poszt, ha van lehetőség a legjobbat választani, meg kell tenni. A másik slágerpick a Steelers első körébe az ILB természetesen, viszont én feltételezem, hogy a 0 snapet teljesítő 3. körös Sean Spence felé nagy marad a bizalma Tomlinéknak ha már tavaly a vártnál korábban ráböktek.

18.    Cowboys        Ezekiel Ansah        DE    BYU

Sémaváltás, sémaváltás everywhere! A Dallas két pass rushere közül a hatékonyabb távozófélben van, mégpedig Anthony Spencer. Nem mintha DeMarcus Waret annyira félteni kéne, de egyedül ő sem fogja megváltani a világot, Jerry Jones pedig örömel ruházhat be a draft aktuális szörnyszülöttjére, a futballpályára 2 éve megérkező ghánai ígéretre. A 4-3 miatt Ansah-nak nem kell új rendszert megtanulni, ami az ő esetében kritikus kérdés. A posztot még tanuló, emiatt túl jó számokat nem produkáló, de a combine-on bizonyára jól domborító mormont egyre hangosabban kiabálják be az első körbe. Igazi Boom or Bust játékos, jelentős kockázatot vállal aki majd rábök, de a hírek szerint lesz ilyen az első körben, simán előfordulhat, hogy pont a Cowboys.

19.    Giants        Alex Okafor        DE    Texas

Okafor messze nem kap annyi hype-ot mint ghánai riválisa, pedig háromszor annyi sacket csinált az elmúlt évben és a Senior Bowl edzésein is ő brillírozott kettejük közül. Biztonságos húzás, képzett, rutinos, érett pass rusher, a kiszoruló Umenyiora számait gond nélkül pótolni tudja. Közel sem biztos azonban, hogy DE-vel nyitja a draftot a Giants, a pakliban ott van a linebacker és a támadófal megerősítése is, és szerencsés helyzetben vannak, mert nagy reachelés nélkül találhatnak célpontot mindkét opcióra. Ha azonban beindul a DE-run, akkor nem érdemes a 2. körig várni.

20.    Bears        Lane Johnson        T    Oklahoma

A Chicagohoz mindig OL-t kell írni, azzal nem lehet nagyon mellélőni. Igazából csak Brian Urlacher vissza(nem)térésén múlik, hogy mekkora meggyőződéssel írunk be a mockba egy újabb Tackle-t az elmúlt évek félresikerült jóslatai után. Lane Johnsonnak ráadásul a pass protection az erőssége, itt főként arra is lenne szükség, és tud a vak oldalon játszani, szóval ha Jay Cutler olvassa a cikket, már most aláírná legszívesebben.

21.    Bengals        Alec Ogletree        MLB    Georgia

Ha a Chicagonak nem nehéz mockolni, akkor a Cincinnatinek sem, itt elég csak a legjobb elérhető Georgia játékost előkapni és máris közel vagyunk az igazsághoz. Hatalmas szerencséjük van hogy Burfict így bevált, mert Lawson, Maualuga és Howard is félig már kapun kívül van és olyan nagyon egyik távozása sem keltené haragra a drukkereket. Ogletree egy sokoldalú, szuperaktív linebacker a védelem közepén, jól kiegészítenék egymást Burficttel.

22.    Rams (from WAS)    Jonathan Cooper        G    North Carolina

Lásd 16. pick. Ritka, hogy egy draft class-ba két olyan klasszis guard is szorul, akiket nem szégyellek beírni ilyen magasságokba, ha összeállna a Cooper-Fluker duó, még Sam Bradford is megfutna minden rövid yardos szituációt.

23.    Vikings        Keenan Allen        WR    California

Percy Harvin sorsa a levegőben lóg, sorozatos sérülései miatt egyre kevésbé bízik benne a vezetőség, így érdemes lehet még most elcserélni, amikor kaphatnak érte valamit. Ha marad, akkor is nagy szükség lesz elkapóra, mert bár Jairus Wright bevált, Simpson szerződése lejárt, Childs sokadik ACL szakadásából gyógyulgat és ezzel el is fogyott lényegében a muníció. Allen egy remek képességű WR, akinek sose adatott meg a jó QB játék, no nem mintha Ponder a klasszis szintet súrolná, de még így is bőven profitálhatnak mindketten ha összejön ez a kapcsolat. A Vikings jó pozícióban van a hiányposztjait illetően (WR, LB, DT), hiszen mindegyiket megoldhatja tetszőleges helyen az 1-3. körben, mély a merítési lehetőség és reachelni se kell. Loadholt újraigazolása kulcsfontosságú.

24.    Colts        Dion Jordan        OLB    Oregon

Dwight Freeney köszöni szépen, de ezen a tavaszon ő inkább keres majd magának egy tisztességes 4-3-as csapatot, így egy kezdő hely felszabadul a Colts védelmében, amit valószínűleg nem Jerry Hughes-nak fognak ajándékozni. Az lenne az ideális ha itt még bent lenne valamelyik guard vagy tackle, de nem úgy fest a helyzet, hogy jut majd, így B-tervként jöhet szóba az OLB. Jordant sokoldalúsága és atletikussága repítheti az 1. körig, és Freeney-vel ellentétben sokkal testhezállóbnak tűnik neki a 3-4-es rendszer. Harmadik opcióként a DE-t se lehet kizárni. A Colts-nak nincs 2. köre a Vontae Davis-csere miatt, így esetükben nehéz több kört szem előtt tartva gondolkodni.

25.    Seahawks    Tavon Austin        WR    West Virginia

Ha már talált Carroll egy franchise QB-t, akkor azt etetni kell és minél több playmakert a keze alá adni, hadd hozza ki mindenkiből azt, ami benne van. Austin a sebességet és főleg mozgékonyságot tekintve a legjobb kombinációt kínáló elkapó a mezőnyben, aki fizikai limitjei miatt a szélre nem tud kimenni, de rengeteg egyéb módon tud hasznot hozni. Percy Harvinhoz hasonló playmaker, csak keményebb, hiszen running backként is látott pályát. Carrolltól nem idegen, hogy az NFL sablonjaitól eltérő tulajdonságokkal bíró játékosra essen a választása, Austinnal is sokat lehet nyerni. Kicsit luxuspick, de a mai Seattlenél ez simán belefér.

26.    Packers        Eric Reid        S    LSU

A playoff-kiesés során egyértelműen látszott, hogy a Packers védelmét kell továbbra is foltozni. Perry, Bishop és DJ Smith felépülése sokat jelent a front7-nek (front6nek), de Woodson kora miatt égető kérdés egy jó safety beszerzése, McMillan vagy MD Jennings nem üti meg ezt a szintet. Megy a találgatás, hogy Reid vagy Vaccaro lesz az első kiválasztott safety, végülis esetünkben mindegy, mindketten hosszú távú megoldást jelentenének. Vaccaro erősségei talán jobban hajaznak Burnettére, ezért esett a választásom Reidre. Ugyanitt megjegyezném, hogy Finley kivágása során se várok korai TE picket, szerintem a mostani névsorral is elkaristol Rodgers, főleg mivel Crabtree minden bizonnyal marad.

27.    Texans        Cordarrelle Patterson    WR    Tennessee

Kubiak mutatja a szándékot az elkapósor javítására és bővítésére, viszont Posey és Keshawn Martin maximum a BigTenben voltak legitim célpontok, Patterson kettejük legjobb tulajdonságait ötvözi magában. Egy év NCAA játék után máris jelentkezett a profik közé, nincs sok elkapott yardja, de futásból és visszahordásból is szépen termelt, hatalmas potenciállal bír és fizikálisan is kész az NFL-re. Elkapásonként 16.9 yardot átlagol, szóval ha Schaub el tud odáig dobni, hosszú játékokkal bőven lehetne keresni.

28.    Broncos        Jonathan Hankins    DT    Ohio State

Nem tudom mi volt a terv Derek Wolfeval, alapból DE-nek szánták vagy sem, de még ha be is számoljuk mint bevethető ember a fal közepére, akkor se vagyunk közel a megoldáshoz. Ty Warren és Bannan alighanem megy, Vickersont meg kéne, Unreint meg fogják tartani, de ez még mindig kevés, olyan masszív teremtményt nem találnuk a névsorban amilyennek Hankins számít. Domináns NT mellett az ismert pass rusher kavalkád továbbra is jól tudna boldogulni. A Ravens elleni kiesésért speciel inkább a secondary-t kell hibáztatni, de Quinton Carter visszatérésétől én sokat várok, és adott esetben Porter is maradhat.

29.    Patriots    Sheldon Richardson    DT    Missouri

Ha számbavesszük a Patriots hiányposztjait, kötve hiszem, hogy a DT lenne az első ami eszünkbe jut, bár Armond Armstead leigazolása nem azt mutatja, hogy hosszú távon szeretnék Love-ot a kezdőben nézegetni. Mint a Colts-nál is írtam, az első kört érő OLinemanek kifogynak a 29-es pickig, cornerbacket már tényleg nincs értelme megint korán választani, és elkapóból se feltétlenül találni olyat ezen a helyen aki sokkal jobb mint a 2. kör végén elérhető. Richardson ellenben a DT poszt egyik legnagyobb potenciállal rendelkező embere, és lehet hogy már az első kör első felében kimegy ha Lotulelei korai kiválasztása megindítja a DT runt. Ezen a helyen ajándéknak számít. Ugyanakkor nyilvánvalóan LETRADE lesz a dolog vége. Ötször.

30.    Falcons        Zach Ertz        TE    Stanford

Tony Gonzalezen áll vagy bukik a jóslat, de nem úgy tűnt mint akinek sok kedve van egy újabb év végigdolgozásához. Mondani se kell mennyit jelent az ő jelenléte Ryannek, főleg, hogy igazi 3. számú WR nincs is a csapatban. Ertz a legjobb elérhető tight end, nem pedig Eifert, ahogy sokan hiszik. Blokkolásban sokkal jobb mint korábbi csapattársa, a tavaly 2/1-et érő Fleener, elkapásban és felépítésben pedig hasonlóan jó, szóval nem számít pocsékolásnak rá ellőni egy első körös draftjogot. Főleg ha az igazán elitnek tartott pass rusherek már kimentek - ilyen állásnál bölcsebb megvárni a 2. kört a DE drafttal. Arra a posztra biztosan korán jön majd valaki.

31.    49ers        Desmond Trufant        CB    Washington

Akárcsak Seattleben, kicsit délebbre is tombol a luxus mostanság; megteheti Harbaugh, hogy akármilyen posztra draftol. Trufant ha nem is feltétlen BPA, de ahhoz közeli húzás lenne itt, és főleg Tarrell Brown Atlanta elleni szenvedésének története miatt írom be őt. Akár depth-ként, akár leendő kezdőként lehet számolni vele. A tavalyi AJ Jenkins-húzásnál rosszabbat semmiképp se tudnak majd felmutatni.

32.    Ravens        Kevin Minter        MLB    LSU

Lehet nem mindenki hallota, de Ray Lewis visszavonul! Sőt, Ellerbe szerződése lejárt. Minternek könyörögtek Les Miles-ék, hogy maradjon, de a szellemi vezér túl értékes már juniorként ahhoz, hogy ne csábíssa el az NFL milliomosság gondolata. Igazi mindenes a pálya közepén, 10 szerelést átlagolt meccsenként, legalább 1 ebből mindig negatív yardos volt, sacket és levédekezett passzokat is láttunk tőle, hosszú távra megoldhatja az 52-es pótlását ha csak a pályán belüli mutatókat vesszük alapul.2. kör

1.    Jaguars        Tyler Wilson        QB    Arkansas

Gabbert vetélytársat kap, aki már most tehetségesebb és kiforrottabb nála. Rossz neki.

2.    Chiefs        Kawann Short        DE    Purdue

Dorsey kontraktja lejárt, Tyson Jacksonnak pedig a csillagokat is le kell hozni az égről. Ideje utánpótlást szervezni.

3.    Eagles        Kenny Vaccaro        S    Texas

Kurt Coleman minden play faket beszívott amit az ellenfél bejátszott. Jarrett kivágása óta nem jött erősítés, most itt van.

4.    Lions        Justin Hunter        WR    Tennessee

Titus elküldve, Burleson lába törött, Broyles csak slot WR, valaki kell Megatron túloldalára, hogy ne 80%-ban legyen célbavéve, csak 75-ben.

5.    Bengals (from OAK) Datone Jones        DE    UCLA

Nem egészséges, hogy Atkins az elsőszámú pass rush generátor, no meg Johnson se biztos, hogy itt marad.

6.    Cardinals    Barrett Jones        G    Alabama

Több poszton bevethető, többszörös all-american és bajnok Olineman? A lottónyereményt valahogy így írják körbe Arizonában.

7.    Browns        supplemental 2012    

8.    Jets        Giovani Bernard        RB    North Carolina

Nem ment ki futó az első körben, de majd most! Greene-nel nem érdemes hosszabbítani, akármelyik újonc tud hasonló számokat hozni, Bernard még jobbakat is. Két évet focizott a UNC-nél, 23 meccs alatt 31 TD és 2500 yard a mérlege, majdnem 6 yardos átlaggal.

9.    Titans        Jordan Poyer        CB    Oregon State

Az NFL legrosszabb védelméről beszélünk, már az is meglepetés talán, hogy az első körben támadót írtam nekik.

10.    Bills        Manti Te'o        ILB    Notre Dame

Kelvin Sheppardből nem lett vezér, de oldalt még tán elkaristol ha van egy jó MLB mellette. Lehet, hogy többeket meglep Te'o csúszása 2/10-ig, de az elmúlt években nem egy top MLB kötött ki ezen hely környékén (Posluszny, Laurinaitis, Maualuga, Spikes). Őszintén szólva erősen kétséges, hogy Te'o melyikük karrierjének vonalát követi majd.

11.    Dolphins    Justin Pugh        T    Syracuse

Jake Longot egyre kevésbé kedvelik a vezetők, márpedig ha ő nem lesz akkor igen hamar megoldást kell találni az LT posztra. Pugh intelligens és megbízható jelölt, karja rövidségét hozzák fel leginkább hibának, de láttuk Reiff esetében, hogy ez nem feltétlen olyan elrettentő tényező ha a draftértéket vizsgáljuk.

12.    Buccaneers    Tyler Eifert        TE    Notre Dame

A Tampa tradícionálisan a legtöbb tight endet mozgósítja a holtszezonban, most is van náluk 5, de a legjobb, Dallas Clark egy éves szerződése kifutott. Elég a bohóckodásból, ideje egy rendes megoldást találni a régóta húzódó problémára.

13.    Panthers    Matt Elam        S    Florida

A Panthers is azon csapatok között volt, amely bedőlt neki, hogy baltimore-i  cseredafety-ből lehet másutt kezdő (lásd még Indianapolis), de ezen sürgősen változtatni kell. Abe Elam öccse sokkal jobb prospect, ha szót ért az edzővel, hamar nagy erőssége lehet csapatának.

14.    Saints        bounty    

15.    Chargers    Kyle Long        T    Oregon

Howie Long fia (és Chris Long öccse) egy elbaltázott baseball-karrier után lett focista, de egy év oregon ügyködés is megmutatta, hogy komoly jövője van benne. Fizikálisan elég nehéz vele felvenni a versenyt, remek alapanyag, az ilyeneket szeretik.

16.    Rams        Eddie Lacy        RB    Alabama

1/1-es QB ide vagy oda, jó esély van rá, hogy run-first csapattá alakuljon (maradjon) a Rams, még akkor is ha Steven Jackson máshol árulja a mezeit ezentúl. Lacy simán lehet 3-downos játékos, Trent Richardsonhoz hasonló erényekkel, nagyobb testtel és olcsóbb beszerzési árral bír, szóval kecsegtető befektetés lehet.

17.    Cowboys        Phillip Thomas        S    Fresno State

Egy olyan poszton, ahol egy év alatt Charlie Pepráhk és Eric Framptonok fordulnak meg, nagy a baj. Phillip Thomas a legjobb ballhawk safety, pont amilyen hiányzik a Dallas keretéből. Rövid idő alatt Louis Delmas-szinten befolyásolhatja csapata játékát.

18.    Steelers    Terrance Williams    WR    Baylor

Néhány 700 yardos elkapó után kiosztom azt a WR-t is, aki 1832 yarddal az idény legjobbja volt. Ha Mike Wallace távozik, pótlásnak jól jönne Williams, aki sebességben nem sokban marad el, viszont fizikálisan sokkal előrébb tart mint a pénzügyileg önmagát kisemmizve érző receiver.

19.    Giants        Larry Warford        G    Kentucky

Nem győzöm dícsérni az OG felhozatalt, Warford is olyan játékos, akit első perctől kezdőbe lehet dobni. Más kérdés, hogy a Giants inkább OT poszton áll csehül, de jobban járnak ha egy évet még kibekkelnek Diehllel vagy hoznak veteránt. Azon is múlik, hogy Mosley-ban látnak-e kezdő potenciált, én nem.

20.    Bears        Arthur Brown        MLB    Kansas State

Ha megy Urlacher, ha nem, Brownnak jutni fog hely, ha más nem a szélen. Sokan kritizálják a magassága és tömege miatt, de Ray Lewis sem volt nagyobb nála ebben a korban, szóval akárki nevez be az örökmozgó Brownra, nem fog benne csalatkozni. Főleg ha a Bears 4-3-as rendszeréről van szó.

21.    Redskins    Xavier Rhodes        CB    Florida State

Deangelo Hallnak elkél a segítség, mert bár 1-2 meccset egyedül megnyer, de 10-et is el tud egyedül veszíteni ha olyan napja van. Sok opciója van a Skins-nek, hiszen 2/21-re már nem olyan nagy a tét és az első körben csak moziznak. Fletcher utódját is meg lehet keresni, vagy ha lecsúszik egy elit tight end, az no-brainer kategória. Rhodes-nak kell idő míg beérik, de labdaérzéke és atletikussága tagadhatatlan, és ez már önmagában elrepítette anno Pat Robinsont az első körbe.

22.    Vikings        Jesse Williams        NT    Alabama

Nagy csúszó ebben a szcenárióban az ausztrál, aki újraéleszthetné a Williams Wall-t. A világ összes potenciálja megvan ebben a srácban, az se lenne meglepő ha 1 kompeltt körrel hamarabb vinné valaki.

23.    Bengals        Bacarri Rambo        S    Georgia

Georgia! Valahol elgondolkodtató, hogy a szeptember végén az utcáról visszahívott Chris Crockernek kellett végigvinnie az évet a Bengals egyik safety posztján, mégis playoffba mentek.

24.    Dolphins (from IND) Robert Alford    CB    Southeastern Louisiana

Nem a Judas Priest énekeséről van szó, csak majdnem. Valószínátlen, hogy egy második vonalbeli prospect se menjen ki az első két körben, szóval itt most választottam egyet, a Senior Bowlon tartotta a szintet a nagy fiúkkal. A Fins ugyebár lemondott Vontaeről, Sean Smith meg lehet róluk fog lemondani, hacsak nem adnak neki sok-sok zöldhasút.

25.    Packers        Stepfan Taylor        RB    Stanford

Benson nem jött be annyira, igazi feature backnek pedig nem lett nevezni sem Starksot, sem Harrist, sem Sainet, sem Greent. Taylor produktivitása előtt kalapot kell emelni, három év alatt 5000 yardot futott, és átlaga is simán 5.0 felett van. Lehet hogy nem megy ki a 2. körben, de ha igen, akkor se fog senki egy rossz szót szolni.

26.    Seahawks    Sylvester Williams    DT    North Carolina

A futás elleni védelem stabilizálására jöhet esetleg ember, és akkor Alan Branchet el lehet nyugodtan engedni.

27.    Texans        Sharrif Floyd        DT    Florida

BPA, steal, jó nyersanyag, nem árt.

28.    Broncos        Khaseem Greene        OLB    Rutgers

Brooking túl sokat játszott, hogy elmenjünk a linebacker poszt mellett szó nélkül. DJ Williams megérett a kivágásra, Irving nem akar beérni, Greene viszont remek éven van túl, itt már ideje, hogy elvigye valaki.

29.    Patriots    Robert Woods        WR    USC

Pá Welker.

30.    Falcons        Corey Lemonier        DE    Auburn

Elég limonádé a pass rush.

31.    49ers        Travis Frederick    C    Wisconsin

Goodwin 34 éves.

32.    Ravens        Tony Jefferson        S    Oklahoma

Ed Reeddel nem tudni mi lesz.

 

Akiről momentán nincs ismertető, arról is lesz előbb-utóbb, lehet hogy már éppen ma. A draft topikba mindennemű kérdést szeretettel várunk. A combine két hét múlva kerül megrendezésre, az minden bizonnyal újraírja az erőviszonyokat ismét.


Hozzászólások

több mint 9 éve
főajtónálló r.baggio Buffalo Bills Utah Utes 241 — no es importante
azt vágod ugye, hogy Sean Spence egy borzalmas sérülés nem játszott egy percet se?


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
persze, épp ezért nincs rombolva az imázsa

több mint 9 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 14 — OL- és Afrika szakértő
Okafor nekem nagyon tetszene hozzánk és csak imádkozni tudok azért, hogy valaki kihúzza előlünk Ansah-t...Akár Lane Johnson sem lenne rossz, de nemigen draftolunk támadófalba első körben. Canty távozásával Sheldon Richardson lehet még érdekes.
több mint 9 éve
Geeri Miami Dolphins 8 — geeri93@citromail.hu
Ez nagyon tetszett, még sos-sok ilyet, amint ok van rá!

Mindig jövőre!
több mint 9 éve
DC Houston Texans 5 — Texans fan
Hát az tényleg nagy meglepetés lenne, ha Te'o ilyen sokáig esne. Szerintem a csapatokat nem nagyon fogja érdekelni ez a barátnős dolog.
több mint 9 éve
Nemes samu09 Houston Texans 15 — I like the Texans, I like who we are
Elkapásonként 16.9 yardot átlagol, szóval ha Schaub el tud odáig dobni, hosszú játékokkal bőven lehetne keresni.
ennél nagyon felröhögtem😀 Okafor szerintem beférne 1/2-be is annak alapján amit láttam róla a Senior Bowl-os videotokban.
több mint 9 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 27 — Sic semper tyrannis!
Én csak Star-t tartanám jó húzásnak a Raidershez. Persze kell jó DE is, de pont nem hiszem, hogy egy DE megoldaná a problémát úgy hogy a fal teljes közepe elmegy. Kell egy domináns ember középre. Houston és Shaughnessy megoldja a szélen. Nessytől amúgy is sokkal jobb teljesítményt várok idén. Mert ugye tavaly sérülésből jött vissza.
több mint 9 éve
sapka Washington Football Team 15 — sapka
fura lenne, ha a jaguarson és a raidersen is áthullana Joeckel; másképp fogalmazva az 1/2 1/3-on (persze még minden lehetséges)

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 9 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
fura lenne, ha a jaguarson és a raidersen is áthullana Joeckel; másképp fogalmazva az 1/2 1/3-on (persze még minden lehetséges)sapka
mint írtam is, Monroe és Veldheer is korrekt LT-nek számít, van ott más baj szép számmal.

több mint 9 éve
SeaSzilaHawk Seattle Seahawks Oregon Ducks 12 — 12th man
Csak a mi pickünkhöz szólnék hozzá, bár vannak érdekességek ebben a mockban.
Sztem csekély esély van arra, hogy Tavon Austin-t húzzuk.
1. mert nagyobb need van a DLine-on.
2. mert nekünk inkább magas, számokon kívüli WR kell. Már van 2 slotR (Tate, Baldwin)
3. ha nem az előző 2őt célozzuk meg, akkor vagy TE vagy Will is nagyobb need, mint egy slotR.

“The white tight end, baby! He’s always there when you need him.”

“The white tight end. He’s American Express. He’s everywhere you want him to be. Don’t leave home without him.”
több mint 9 éve
deyell Las Vegas Raiders 3
bár én bírom Wernert, ő LDE, erre posztra nekünk ott van Lamarr Houston, aki elég jó. inkább RDE-re van szükségünk, illetve NT. a DC-nk Tarver 3-4es alapvetően, így jön a képbe Moore, aki 3-4-es OLB-t is tud játszani, per pillanat rá látom a legnagyobb esélyt, ha még bent van. ha nincs, de Joeckel igen, kihúzhatjuk őt is, és akkor Veldheer átmegy RT-nek, az RT poszt szintén need.

több mint 9 éve
balu10 New York Giants 20 — Giants fan
Okafor nekem nagyon tetszene hozzánk és csak imádkozni tudok azért, hogy valaki kihúzza előlünk Ansah-t...Akár Lane Johnson sem lenne rossz, de nemigen draftolunk támadófalba első körben. Canty távozásával Sheldon Richardson lehet még érdekes.Asbee
Nekem nem tetszene a DE draft. Sokkal nagyobb needek is vannak, szerintem a JPP-Tuck-Kiwanuka triót is sokan elfogadnák + ott van Odjomo és Tracy is. Pl. Lane Johnsont, vagy Alec Ogletree-t előbb fogadnám el. 2. körben pedig jöhet egy jó CB, vagy DT.

több mint 9 éve
egozo Tennessee Titans 6 — Titans fan
Azért nem kellene ilyen vicceset írni egy olyan futóról, aki eddig minden évében 1000 yard fölött teljesített, hogy egy újonc guard fogja elitnek láttatni....
több mint 9 éve
Nandito Tennessee Titans 20 — Titans fan
A Titans-nél jelenleg nagyobb problémák vannak safetybe, a 2. körben oda kellene húzni CB helyet.

Music City Miracle
több mint 9 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
köszi az észrevételeket, a legközelebbi kiadásban megfontolom

több mint 9 éve
Trufant nem reach kicsit így 31-re is? 😀

több mint 9 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
Nem, a senior bowl után többen már a 2. cornernek írják Banks előtt és a 20. hely környékén is előfordul a neve.

több mint 9 éve
D11 Tampa Bay Buccaneers Miami Hurricanes 9 — Kalóz Kapitány
Banks láttán fintorgok, Rhodesal és Trufantal is boldogabb lennék vagy Vaccaroval. Második körben meg egy jó LB, Greene, Brown vagy feljönni első körbe Ogletree-ért, mint tavaly Martinért, bár érte mindenképp a Giants elé kellene jönni.
több mint 9 éve
balu10 New York Giants 20 — Giants fan
Banks láttán fintorgok, Rhodesal és Trufantal is boldogabb lennék vagy Vaccaroval. Második körben meg egy jó LB, Greene, Brown vagy feljönni első körbe Ogletree-ért, mint tavaly Martinért, bár érte mindenképp a Giants elé kellene jönni.D11
Nem biztos, hogy elénk (Giants) kell jönni mert a senior bowl után el voltunk ájulna Lane Johnsontól, szóval ha bent lesz, akkor szerintem visszük. Olgetree pedig inkább OLB, amire nekünk kisebb szükségünk van, mint egy jó MLB-re, vagy LT-re. Jelenleg Diehl és Brewer a 2 szerződéssel lévő OT-nk, ami aggasztó...