Baker Mayfield a Panthersnél!

College football előzetes – tizenkettedik hét

Írta: r.baggio — 2015. november 20., 20:54

A Hálaadást megelőző forduló is tele nagy derbikkel.

College football előzetes – tizenkettedik hét


Péntek
Szombat
- 18 órás programsáv
- 21:30-as sáv
- Éjfél után

 

PÉNTEK

02:00 Cincinnati Bearcats @ South Florida Bulls – tv: CBS Sports

Mi a helyzet a Bearcats-nél? 6-4-gyel merész terveik már nem lehetnek, az American konfdöntőjéről lecsúsztak, a bowl-szereplés biztos. A 8-4-es zárásnál rosszabb eredmény azért is lenne csalódást keltő, mert Tommy Tuberville még a Group of 5 legjobban fizetett főedzője.

Mi a helyzet a Bulls-nál? Willie Taggart HC meccsek alatt került a kirúgás széléről a csoport legjobb mesterei közé, az 1-3-as startnál sokan borítékolták a mester elküldését, főleg a tavalyi borzalomból kiindulva. Azóta viszont egy kivétellel megállíthatatlan volt a USF, a múlt heti, Temple elleni diadallal a konfdöntő is látótávolságban.

Kiemelt párharc: Gunner Kiel, QB vs Jamie Byrd, FS – A Bearcats támadósorától a 4-500 passzolt yard sem meglepő, így igen fontos, hogy a hibrid „Huskie” pozícióban játszó, sokszor nyomásgyakorlásra alkalmazott Byrd a lehető legtöbbször odaérjen az irányítóhoz.

Miért nézzem? A South Florida a csoportelsőségre hajt, a Cincy-től meg a látványos mérkőzés szinte alap, a csütörtöki rettenet után kell is az ilyen gyógyír.


03:30 Air Force Falcons @ Boise State Broncos – tv: ESPN2

Mi a helyzet a Falcons-nál? Egyre nyilvánvalóbb, hogy a 2013-as idény csak megtorpanás, és nem egy negatív tendencia kezdete volt Troy Calhoun légierős edzőkarrierjében. 2015-ben úgy áll 7-3, 5-1-gyel az AFA az MWC Mountain divíziójában, hogy két vereség az egyaránt kiemelt Michigan State és Navy ellen történt, egyedül a Colorado State rondít bele a szép összképbe. A neheze mondjuk most jön, a triple optiont alkalmazó gárda két üldözőjével találkozik.

Mi a helyzet a Broncos-nál? Brian Harsin vezetőedző munkájára ugyan nem lehet különösebb panasz, a Boise mítosza egyre halványul, legutóbb a bevehetetlennek hitt Albertsons Stadium kék gyepszőnyegén szenvedtek vereséget, így nem is a korábban oly megszokott hibátlan mérlegért, hanem a csoporton belüli „életben maradásért” küzd a BSU.

Kiemelt párharc: Weston Steelhammer, SS vs Thomas Sperbeck, WR – a söprögető Steelhammer neve önmagában említésre méltó lenne, de emellett játéka is figyelemre méltó, még a profi scoutok is felfigyeltek rá. Tavaly három interceptiont szerzett a Boise State ellen, idén is remek formában, ami persze Sperbeckről is elmondható, múlt heti 281 elkapott yardja a legtöbb a Broncos történetében.

Miért nézzem? Két különböző stílus összecsapása, mely komoly téttel bír, végre választási lehetőséget is szolgáltatva péntek éjszakára.

 


 

SZOMBAT

18:00 Memphis Tigers (#21) @ Temple Owls – tv: ESPNU

Mi a helyzet a Tigers-nél? 8-0-áig álomszerűen alakult az év, még a rájátszást sem lehetett kizárni, majd beütött a krach, előbb a Navy futói rongyoltak át rajtuk, a Houston ellen meg 20 pontos előnyt szórakoztak el a negyedik negyedben. Szégyenkezésre nincs nyilván ok, hiszen két kiváló csapattól kaptak ki, ám annak tudatában, hogy Justin Fuente HC minden bizonnyal lelép az év végén, fájó, hogy a csoport fináléja se lesz meg.

Mi a helyzet az Owls-nál? Kétszer kaptak ki ők is, bár a Temple Notre Dame melletti második, pár sorral feljebb említett vereségére már nehezebb magyarázatot találni. Elképzelhető, hogy itt is a főedző Matt Rhule valószínűleg bekövetkező távozása bomlasztja az öltözőt, de jelen állás szerint még egyszer nem hibázhatnak, amennyiben konfdöntőre vágynak.

Kiemelt párharc: Paxton Lynch, QB vs Tyler Matakevich, LB – pár hónapja még radar alatti tehetségekként írtunk volna róluk, mára egyiküknél sincs kizárva a jövő évi NFL Draft első köre sem, ami annak tükrében is különösen hihetetlen, hogy Lynch-nek a Memphis, Matakevich-nek a Temple ajánlott egyedül sportösztöndíjat anno az FBS-ben.

Miért nézzem? Ugyanaz írható, mint múlt szombaton a Houston-Memphis esetében (jóllehet túltöltött a sáv, két jövendőbeli Power 5-os head coach meccsel egymással, stb.), és aki akkor hallgatott ránk, biztosan nem bánta meg választását.


18:00 North Carolina Tar Heels (#17) @ Virginia Tech Hokies – tv: ESPN

Mi a helyzet a Tar Heels-nél? South Carolina-North Carolina mérkőzés nyitotta az idényt az első osztályban szeptember 4-én, és aki akkor látta a UNC-t, nehezen hiheti el, hogy ugyanazt az együttest egyetlen győzelem választja el az ACC döntőjétől, sőt még a playoffról sem kellett végleg lemondaniuk. A Heels azóta sorozatban kilencszer nyert, az utóbbi hetekben már-már parádézva.

Mi a helyzet a Hokies-nál? Többször megénekeltük Frank Beamer visszavonulását, a VT történetének legsikeresebb főedzője ezúttal a Lane Stadiumtól, a Tech otthonától búcsúzik. 5-5-tel még a bowl-meghívó sem garantált, melynek eléréséhez a UNC-t vagy idegenben az állami rivális Virginiát kell megverni, utóbbi az esélyesebb.

Kiemelt párharc: Landon Turner, RG vs Dadi Nicolas, DE – a Hokies D#-ből a CB Kendall Fuller után egy újabb felkapott védő, a DT Luther Maddy is kidőlt, így Nicolas-ra még nagyobb feladat hárulhat a Turner fémjelezte észak-karolinai támadófallal szemben

Miért nézzem? Beamer blacksburgi hattyúdala nyilván megérdemli a megkülönböztetett figyelmet, ezzel együtt nehéz megjósolni, hogy képes-e még a bravúrra vagy a North Carolina egy újabb magabiztos sikerrel kopogtat a College Football Committee tagjainál.


18:00 Michigan Wolverines (#12) @ Penn State Nittany Lions – tv: abc

Mi a helyzet a Wolverines-nél? A Michigan State elleni drámai vereség után a playoffra már csak minimális esélyük maradt a rozsomákoknak, a Big Ten bajnoki címéért azonban még javában harcolnak, jóllehet nem csak rajtuk múlik, hogy bejutnak-e az indianapolisi főcsoportdöntőbe. Emellett a Wolverines mostanság messze nem nyújt annyira meggyőző teljesítményt, mint a szezon első felében, múlt héten például csak kétszeri hosszabbításban tudták felülmúlni az Indianát, így a veretlen Ohio State elleni jövő heti derbi mellett a PSU otthonában tett kirándulás sem ígérkezik sétagaloppnak a Harbaugh-csapat számára.

Mi a helyzet a Nittany Lions-nál? A bowl-meghívó miatt nem kell aggódniuk Hackenbergéknek, miután az utószezonbeli szereplést már szűk egy hónappal ezelőtt sikerült biztosítaniuk, ugyanakkor sokkal merészebb terveik már nem lehetnek az alapszakasz hátralévő részében, így a két michigani csoportrivális legyőzése leginkább presztízsszempontból lehet fontos James Franklin alakulata számára. A hazai pálya mellett az is előnyt jelenthet, hogy pihenőhetüknek köszönhetően extra idejük volt felkészülni a Wolverines érkezésére.

Kiemelt párharc: Michigan offensive line vs Penn State defensive line – Jake Rudock az előző fordulóban iskolarekordot jelentő hat touchdownt passzolt az Indiana ellen, ahhoz azonban, hogy a PSU otthonában is képes legyen magas színvonalú teljesítményt nyújtani, többek között két olyan, NFL-szintű pass rushertől kell őt megvédenie a Michigan támadófalának, mint Carl Nassib vagy Anthony Zettel.

Miért nézzem? Két dicső múltú futballprogram párharca, melynek végkimenetele a Big Ten East első helyéért folyó csatában is nagy jelentőséggel bírhat.

 


 

21:30 LSU Tigers (#15) @ Ole Miss Rebels (#22) – tv: CBS

Mi a helyzet a Tigers-nél? Nem csak az Alabama ellen torpant meg Les Miles együttese, a Crimson Tide után – nem mellékesen Death Valley-ben – az Arkansas is győztesen hagyhatta el a pályát Leonard Fournette-ék ellen. A csapat klasszis running backje önmagához képest újfent visszafogott számokat hozott, a Tigers védelmén ismét átrohant az ellenfél, az újabb vereség pedig azt jelenti, hogy az SEC-döntőre már matematikai sansza sem maradt az LSU-nak, és ha nem sikerül drasztikusan feljavulniuk az utóbbi két hétben látottakhoz képest, akkor még hátrébb csúszhatnak a nyugati divízióban.

Mi a helyzet a Rebels-nél? Hugh Freeze csapata pihenőhét után fogadja a Tigerst, azt megelőzően ők is az Arkansas feltámadásának estek áldozatául. A lázadóknak még maradt esélyük az SEC bajnoki címére, ehhez viszont az LSU és egy héttel később az állami rivális Mississippi State felülmúlásán túl arra is szükségük van, hogy az Alabama elbukja az Iron Bowlt, valamint egy újabb Razorbacks-vereségért is szurkolniuk kellene.

Kiemelt párharc: Leonard Fournette, RB vs Ole Miss run defense – Ezúttal is meccsdöntő faktor lehet, hogy a Heisman trófea korábbi fő esélyese – aki legutóbbi két fellépése során nem érte el a 100 futott yardos határt – képes lesz-e újra olyan számokat hozni, mint a szezon első két hónapjában, vagy ismét kordában tudja őt tartani az ellenfél védelme.

Miért nézzem? Veszített jelentőségéből a mérkőzés ahhoz képest, hogy két hete még úgy nézett ki, akár kvázi SEC West döntő is lehet a Tigers és a Rebels összecsapása, de az eredmény még így is befolyással lehet a divízió első helyének sorsára, vagyis a presztízsen túl is van még tétje a két csoportrivális ütközetének.


21:30 Arizona Wildcats @ Arizona State Sun Devils – tv: FOX Sports 1

Mi a helyzet a Wildcats-nél? Három csapat számára szombaton véget ér az alapszakasz, és közülük csak egy, a Cats mely bowlozni is fog (a FIU esélye minimális, a Miami-Ohio rég a habokban). Hogy az állami rangadón emiatt ne kelljen izgulni, azért az előző szombaton tettek Rich Rodriguezék a 10. helyen rangsorolt Utah két vállra fektetésével kétszeri hosszabbításban, azonban az év semmiképp se alakult úgy, ahogy azt Tucsonban eltervezték.

Mi a helyzet a Sun Devils-nél? Az Arizona State HC, Todd Graham augusztusban a PO-t tűzte ki célul, ami egyre röhejesebben hangzik, ugyanis a Devils-nél még a negatív mutató sincs kizárva. Amennyiben a Washington ellen nem fordítanak 0-17-ről, el is könyvelhettük volna őket a Pac-12 legnagyobb csalódásaként, de megtették, és hasonló huszáros hajrában bízhatnak az esztendőt illetően is.

Kiemelt párharc: Nick Wilson, RB vs ASU futás elleni védekezés – rengeteg a sérült mindkét oldalon (az Arizonánál Scooby Wright linebackeré, az Arizona State-nél a Jordan Simone söprögetőé nagy érvágás például), Wilson is maródi, de legutóbb talán épp azon okból limitálta őt az edzői stáb, hogy a Duel in the Deserten szedhesse szét a rivális gyengélkedő védelmét.

Miért nézzem? A Territorial Cup a legrégebbi vándortrófea, 1899 óta vívnak meg érte az az arizonaiak. Ugyan most nincs annyira a figyelem középpontjában, mint tavaly (sőt a 21:30-as sávban kifejezetten „megbújik”), nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy aki tényleg tudni akarja, mitől is lesz valami igazi rivalizálás, annak az ilyen kötelező program.

 

21:30 USC Trojans (#24) @ Oregon Ducks (#23) – tv: ESPN

Mi a helyzet a Trojans-nél? A Clay Helton irányította Los Angeles-iek múlt héten magyar idő szerint szombat hajnalban még közel álltak az újabb blamához, egy nappal később viszont már a Pac-12 bajnoki címéért zajló verseny kellős közepén találták magukat. Ha nehezen is, de sikerült felülkerekedniük a Coloradón, a Utah hosszabbításos veresége pedig megnyitotta számukra az utat a főcsoport fináléja felé: Cody Kesslerék saját kezükben tartják a sorsukat; ha mindkét hátralévő meccsüket megnyerik, akkor ott lesznek a konferenciadöntőben.

Mi a helyzet a Ducks-nál? Akárcsak a USC esetében, ugyanúgy az Oregonnál is volt olyan pontja az idénynek, amikor úgy tűnt, teljes kudarc lesz a csapat számára az idei szezon, de a Trojanshoz hasonlóan a Ducks is feltámadt hamvaiból. Múlt héten a Stanford idegenbeli legyőzésével életben tartották főcsoportdöntős álmaikat, és bár még ezzel együtt is valószínűtlen, hogy bejutnak a Pac-12 fináléjába (ez csak akkor lehetséges, ha a Cardinal ezen a játékhéten a California ellen is vereséget szenved), az október eleji állapotokhoz képest így is elismerésre méltó, ahogy Mark Helfrich csapata visszatért az „élők sorába”.

Kiemelt párharc: USC defense vs Vernon Adams Jr., QB – A Ducks formajavulása nagyban köszönhető annak, hogy a csapat végzős irányítója végre teljesen egészséges, és természetesen ezen a meccsen is kulcsfontosságú lesz, hogy milyen teljesítménnyel tudja megörvendeztetni az oregoni (vagy az ő szempontjukból rosszabb esetben a USC-s szimpatizánsokat.

Miért nézzem? Túlzás lenne azt állítani, hogy a két Pac-12 powerhouse közelmúltbeli legjobb formáját nyújtja ebben a szezonban, de még így is két, főcsoportdöntőre esélyes gárda csatáját hozza egymás elleni párharcuk, mely az alapszakasz utolsó előtti teljes fordulójára időzítve már valódi élet-halál harcnak minősül.


21:30 UCLA Bruins @ Utah Utes (#13) – tv: FOX

Mi a helyzet a Bruins-nál? Harmadik vereségüket is elszenvedték a Pac12-ben, ám a csoportdöntő még mindig elérhető számukra, ehhez a Utah-USC duót kell legyűrni. A sérülések jócskán megtizedelték a keretet, a fináléról való lemaradás mégis igazi pofára esés lenne.

Mi a helyzet a Utes-nél? Az Arizona kétszeri hosszabbításban kifogott rajtuk, így a playoffról már nincs értelme beszélni, ráadásul a futó Devontae Booker kiválásával pótolhatatlan láncszemét vesztette el a Utah. A sorsuk nincs is a saját kezükben, de ez a USC esetleges oregoni vereségével hamar megváltozhat, motivációnak tehát nem lehetnek híján.

Kiemelt párharc: Josh Rosen, QB vs Utes DB-k – ha az opportunista utahi hátvédsor hibákra tudja kényszeríteni az újonc Bruins irányítót, az jócskán megkönnyítené saját QB-juk helyzetét is, ellenben a secondary maga is hajlamos a kapitális bakikra.

Miért nézzem? Óriási a választék és még a Pac12-t szeretőknek is ott van a Oregon-USC vagy a Territorial Cup, ezért különösebb indok nincs rá. Bízni kell és lehet is a jó és szórakoztató játékban.

 

21:30 Northwestern Wildcats (#20) @ Wisconsin Badgers (#25) – tv: Big Ten Network

Mi a helyzet a Wildcats-nél? Hullámzó az idény, az 5-0-ás startot követően két csúnya vereségbe futottak bele (az ellenfelekből kiindulva érthető módon: Iowa és Michigan), melyet meglepetésre három – szoros - sikerrel orvosoltak. A 8-2 így is sokkal jobb, mint amit a Cats háza táján reméltek a nyáron.

Mi a helyzet a Badgers-nél? Szintén 8-2, bár annak tudatában, hogy eddig kétszer találkoztak pozitív mérlegű csapattal és mindkétszer ki is kaptak (az Alabama és Iowától), mindössze átlagosnak nevezhető az évük, melynek megítélésén a Northwestern skalpja javíthatna némileg.

Kiemelt párharc: Justin Jackson, RB vs Wisconsin front seven – Jackson 2014-ben 163 yardot futott a Badgers ellen, amit a Joe Schobert OLB vezette első hetes még egyszer nem engedhet meg magának.

Miért nézzem? Két kiemelt meetingje számos más meccs által elhomályosítva (kiváló ingyenes stream található az eredménykövetőnkben a BTN-hez!).


21:30 Michigan State Spartans (#9) @ Ohio State Buckeyes (#3) – tv: abc

Mi a helyzet a Spartans-nál? Mark Dantonio együttese a Nebraska ellen, egy véleményes játékvezetői ítéletnek is köszönhetően elvesztette veretlenségét, de ettől függetlenül változatlanul versenyben vannak a spártaiak a Big Ten bajnoki címéért és a playoff-szereplésért. Szurkolóik ugyanakkor nem lehetnek nyugodtak, a koordinátorát és számos alapemberét elveszítő védelem korántsem teljesít azon a színvonalon, amit a közelmúltban megszokhattunk tőlük, ráadásul a kezdő irányító, Connor Cook vállsérüléssel bajlódik, és bár a pályára lépése elvileg nincs veszélyben, de ezzel együtt az is borítékolható, hogy nem lesz száz százalékos állapotban.

Mi a helyzet a Buckeyes-nál? A címvédő sem hengerelt minden meccsén, miközben igazán veretes ellenféllel eddigi tíz mérkőzésükön még nem találkoztak, Urban Meyer legénysége azonban hibátlan mérleggel várja a két michigani rivális elleni fellépést. A legutóbbi fordulóban, egymeccses eltiltásának letöltését követően ismét J.T. Barrett volt a Buckeyes kezdő irányítója, és a Spartans ellen is ő vezetheti csatába az ohióiakat.

Kiemelt párharc: Jack Conklin, LT vs. Joey Bosa, DE – Az egyik legjobb egyetemi vakoldali tackle-nek a komplett FBS egyik, ha nem a legjobb (védő)játékosától kell megvédenie sérült irányítóját.

Miért nézzem? A jövő heti „The Game” mellett az idei szezon legjobban várt Big Ten meccse, melynek keretein belül az előző két szezon B1G-bajnoka feszül egymásnak, és könnyen lehet, hogy idén is a Spartans és a Buckeyes párharca dönt a keleti csoport első helyéről.

 


 

01:00 Mississippi State Bulldogs @ Arkansas Razorbacks – tv: ESPN

Mi a helyzet a Bulldogs-nál? Az MSU maradt továbbra is az idei szezon egyik legkiszámíthatóbb egyetemi csapata, miután egy héttel ezelőtt Dan Mullen együttese eleinte ugyan még közel tudott maradni az Alabamához, végül azonban sima vereséget szenvedtek, így újfent a papírforma érvényesült a bulldogok meccsén. Dak Prescotték fél szemmel már alighanem az Egg Bowlra, azaz a jövő heti Ole Miss elleni állami rangadóra figyelnek, ugyanakkor ha a Rebels mellett az Arkansas-t is sikerülne megfricskázniuk, akkor akár még az SEC nyugati divíziójának második helyére is odaérhetnének.

Mi a helyzet a Razorbacks-nél? Látványos feltámadást produkáltak Bret Bielema tanítványai, akik szeptember közepén még hazai pályán kaptak ki a Toledótól, azóta viszont a Texas A&M-mel szemben csak hosszabbításban maradtak alul, sokáig az Alabama ellen is meccsben voltak, legyőzték a Tennessee-t, drámai körülmények között, hosszabbításban felülmúlták az Auburnt és az Ole Misst, legutóbb pedig kevésbé kiélezett meccsen, ám annál hangzatosabb sikert aratva idegenben verték az LSU-t. A Hogs mostanra az SEC West második helyének legfőbb várományosává lépett elő, ehhez még két olyan meccset kell megnyerniük, melyeken a papírforma alapján ők a favoritok.

Kiemelt párharc: Mississippi State run defense vs. Alex Collins, RB – Az irányító Brandon Allen Ole Miss elleni parádéja után ismét a „ground-and-pound”-é volt a főszerep a Razorbacks oldalán, az LSU otthonában Collins vezetésével egy híján 300 yardot futott a Hogs. Ezt a támadógépezetet kellene megfékeznie annak a Bulldogs-védelemnek, amely ellen legutóbb Derrick Henry egymaga 200 yard felett termelt a földön.

Miért nézzem? SEC West helyosztó, melynek győztese nagy lépést tehet afelé, hogy a sok távozó alapember és/vagy szezon közbeni nehézség ellenére kifejezetten jó idényt zárjon.


01:30 Baylor Bears (#10) @ Oklahoma State Cowboys (#6) – tv: FOX

Mi a helyzet a Bears-nél? Múlt héten hazai pályán kikaptak az Oklahomától, így a veretlen szezon ezúttal sem jön össze, valamint a Big 12-elsőséghez és a playoff-induláshoz hátralévő három meccsük megnyerésén túl a vetélytársak botlásáért is szurkolniuk kell. Helyzetük tovább súlyosbodhatott volna, ha a múlt héten hátsérülést szenvedő irányító, Jarrett Stidham nem tudta volna vállalni a játékot, de a Seth Russell helyére beugró újonc QB minden valószínűség szerint hadra fogható lesz a Pokes ellen.

Mi a helyzet a Cowboys-nál? A Baylor vereségével épp az Oklahoma State maradt a Big 12 egyetlen hibátlan mérlegű csapata, noha az előző játékhéten Mike Gundy tanítványai sem brillíroztak, az Iowa State közel járt ahhoz, hogy ismét keresztbe tegyen a Cowboys veretlenségének. Nem a Cyclones elleni volt idén az első olyan mérkőzés, melyen a főcsoport alsóházához tartozó csapat ellen is igencsak szenvedtek a stillwateriek, ami nem túl biztató előjel számukra szezonbeli két legnehezebbnek ígérkező meccsük előtt.

Kiemelt párharc: Spencer Drango, LT vs. Emmanuel Ogbah, DE – Egy sokak által első körbe várt vakoldali tackle csatája egy All-American kaliberű szezont futó edge rusherrel, aki már most szinte biztosra veheti, hogy a draft első napján ölelkezhet majd Roger Goodellel.

Miért nézzem? A Big 12 nagy novemberének következő nagy derbije két bajnokaspiráns részvételével, várhatóan újabb nagy pontzáporral.

 

02:00 TCU Horned Frogs (#18) @ Oklahoma Sooners (#7) – tv: abc

Mi a helyzet a Horned Frogs-nál? Két hét alatt 13 pozíciót zuhant a Frogs a ranglistán, holott csak egyszer kaptak ki, viszont a Kansas elleni nyögvenyelős W is vereséggel ért fel. A zseniális elkapó, Josh Doctson a bowlra térhet csupán vissza és az irányító Trevone Boykin is megsérült, szereplése tisztázatlan, szóval innen lenne muszáj talpra állnia valahogy a texasiaknak.

Mi a helyzet a Sooners-nél? Az Oklahoma pont ellentétes pályán, az október elejei, Texas elleni zakó során még közröhej tárgyát képezték, jelenleg viszont óriási szériában vannak, egyenes úton a top4-be.

Kiemelt párharc: TCU D# vs Oklahoma O – az irányító Baker Mayfield pompás statisztikáinak alátámasztására a Sooners már Heisman-kampányt is elindított, melyhez vélhetően a Texas Christian hányatott sorsú védelme is csak asszisztálni tud majd.

Miért nézzem? Okoskodásra itt semmi szükség, az igazság az, hogy a közhelyes megjegyzéseken túl sokat nem lehet elmondani erről a mérkőzésről. Bármi megtörténhet persze, pláne a Big XII-ben, de előzetesen nehéz akár eljátszani a gondolattal, hogy a TCU képes megszorongatni vetélytársát.


04:30 California Golden Bears @ Stanford Cardinal (#11) – tv: ESPN

Mi a helyzet a Golden Bears-nél? Öt győzelemmel kezdték az idényt, majd zsinórban négy meccset veszítettek, ami tökéletesen mutatja, hogy bár a fejlődés megkérdőjelezhetetlen, ugyanakkor még nincs azon a szinten a csapat, hogy a Pac-12 keménymagja ellen is maradandót tudjon alkotni. A minimális célt már teljesítette Sonny Dykes alakulata azzal, hogy az előző fordulóban érvényesítették a papírformát az Oregon State ellen, és a Beavers felülmúlásával biztosították visszatérésüket az utószezonba, innentől minden győzelem ajándék.

Mi a helyzet a Cardinalnál? Egy héttel ezelőtt az Oregon pontot tett a Northwestern elleni meglepő vereség után nagy menetelésbe kezdő Stanford győzelmi szériájának végére, ezáltal gyakorlatilag szertefoszlatva a Palo Alto-iak playoff-szereplésről szőtt álmait. A Pac-12 északi csoportjában változatlanul David Shaw együttese a favorit a konferenciadöntőbe jutásra, ehhez már csak a Cal legyőzése vagy az Oregon USC elleni veresége szükséges, de úgy tűnik, a jövő héten esedékes Notre Dame elleni rangadó a kaliforniaiak számára már csak presztízsszempontból lesz fontos.

Kiemelt párharc: California defense & special team vs Christian McCaffrey, RB/RS – A Stanford Heisman-aspiráns mindenese ellen alaposan fel van adva a lecke mind az aranymedvék védelmének, mind a speciális csapatrésznek, az FBS-t all-purpose yardok tekintetében utcahosszal vezető másodéves játékos lelassítása nélkül ponttermelésben nehéz lesz felvenni a versenyt a Cardinallal.

Miért nézzem? A hajnali négyes programsáv legjobb párosítása, ahol a Stanford főcsoportdöntős részvételének biztosítására törekszik (amennyiben nem teszi meg nekik ezt a szívességet korábban a USC), míg a Cal állami riválisának idegenbeli legyőzésével érne el valódi áttörést jelentő sikert.


Hozzászólások

több mint 6 éve
Habi New England Patriots USC Trojans 6 — Patriots GM
hát ez a mostani fél10-es idősáv, szerintem az idei legerősebb. Mondjuk az egész forduló pofás, jó az összefoglaló!


JT Daniels fan