Esti friss - 08/19

2015. augusztus 20., 01:01

Tovább folytatódik a csatározás Brady és az NFL között, és persze emellett is zajlik az élet a profiknál.

Kedden újra találkozott egymással a Patriots irányítója, Tom Brady és az NFL főbiztosa, Roger Goodell, hogy megvitassák a QB eltiltása körül kialakult helyzetet, mely egyre kínosabbá válik liga számára. A DeflateGate néven elhíresült "labdaleeresztős", "telefonösszetörős" ügyben azonban továbbra sincs megegyezés a felek között, holott Goodellt érezhetően sürgeti az idő a szezonkezdetig, ám Brady semmilyen kompromisszumra nem hajlandó (egyes pletykák ennek ellenkezőjét terjesztették), váltig állítja, hogy semmi rosszat nem követett el, tehát nincs is oka a 4 mérkőzésre szóló felfüggesztésének. Szerdán az ügyvédeké és Richard Berman bíróé volt a terep Manhattanben (a perköltség már bőven a több millió dolláros tartományban), de döntés ahogy várni lehetett, egyelőre itt sem született, Berman augusztus 31-re tűzte ki a következő találkozó időpontját...

Az elmúlt napokban közben a szebb napokat is megélt futó, Chris Johnson az Arizonához szerződött, az irányító Matt Flynn a New York Jets-hez írt alá. Gosder Cherilus OT-t a Tampa Bay, Red Bryant DT-t a Buffalo, Brandon Meriweather S-t a New York Giants igazolta le, Jordan Devey (OL) és Asante Cleveland (TE) pedig csapatot váltott, előbbi így a 49ers-hez, utóbbi a Patriots-hoz ment.

Jerome Simpson hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott az NFL-től (visszaesőként közel volt a 10-hez is), a 49ers elkapójának autójában egy 2014-es közúti ellenőrzés során találtak füvet. Akeem Spence (DT, Buccaneers) egy hasonló esetet úszott meg egy meccses eltiltással, Ryan Seymour (OG, Browns) tiltott teljesítményfokozóval bukott le, neki négy mérkőzést kell kihagynia.

Az egész idényt kénytelen kihagyni viszont Louis Delmas (S, Dolphins), akinek újra elszakadt a térdében az ACL-szalag. Ezzel lehet Delmas karrierjére is pontot tehetünk, tavalyi sérülése történt meg vele újra. Ty Powell, a Bills LB-je is hasonlóképp járt, ACL-szakadással vége a szezonjának. A Bills-nél nagy volt a riadalom LeSean McCoy sérülése miatt is, de mint kiderült, nincs komoly baj, a futó az alapszakasz nyitányára visszatérhet, csakúgy, mint a Saints-nél C.J. Spiller. Szintén ebben reménykednek a Miaminál az újonc elkapó, DeVante Parkerrel, míg a Seattle-nél a remek söprögető, Earl Thomas-szal kapcsolatban.

A Tampánál már tudják, hogy mi a helyzet a 16-i hírcsokorban említett Demar Dotson térdszalagjaival, melyek szerencsére "csak" meghúzódtak, nem szakadtak, így az OT 6-10 hét pihenőre szorul. Ellenben bizonytalan a két guard, Ronald Leary (Dallas) és Mike Iupati** (Arizona) sorsa, a Carolinánál szerdán két elkapónak, Kelvin Benjaminnek* és Devin Funchess-nek is idő előtt kellett elhagynia az edzést, Benjamint kocsival vitték le. Az Oakland elkapója, Andre Holmes ujját törte, 3-4 hétre esett ki.

Érdekesség még, hogy a múlt heti Texans és Redskins közötti verekedés után ezúttal a Cowboys és a Rams játékosai estek egymásnak, illetve kis lökdösődés az Eagles és a Ravens közös edzésén is volt. Amennyiben a meccshiány okozta feszültség miatt kedves olvasónkban is dúlna az adrenalin, enyhítésként NFL visszaszámlálásunk legutóbbi két bejegyzését (22-21. és 24-23.) és a Pac-12 körképet tudjuk például ajánlani, az előszezon második játékhete holnap éjszaka, magyar idő szerint péntek 02:00-kor kezdődik a Bills-Browns mérkőzéssel (élőben a sport 2-n, a szakkommentátor Herczeg Ádám, azaz Höri lesz)

 * update: Benjamin ACL-szakadás, vége az idényének

** update2: Iupati térdét műteni kell, 6-8 hét pihenő