A pénz általános elmélete

20 feliratkozó

több mint 5 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 609 — No 1 Qwan'tez Stiggers fan
A tőzsde nagyobb szerencsejáték, mint a póker, sosem tőzsdézz kis összegekbe, azt add kezelt alapoknak. Ez befektetési 101.
Gyurma Pappa
Sidenote: egy barátomnak egy aktívan kezelt alap röpke 70000 EUR-ját nyelte be.
empty taxi
Sidenote 2.: Ilyet én is tudok. De ez az esetek 10%-a, míg egy laikus vagy féllaikus 80%-ban bukja a pénzét a tőzsdén
Gyurma Pappa
Amikor a dumb money ömlik a tőzsdére (főleg ha strukturálatlan módon) az ritkán jelent jót... és általában egy dolog következik belőle: nő a bizonytalanság / volatilitás. (De még erre se fogadnék saját pénzből 😛)

A "mentsük meg a Hertzet" sztori az elég vicces volt, azon nevettem egy jót amikor ki akartak dobni egy új részvénypakkot 😀 de a Dan Portnoy / Robinhood történet inkább csak szomorú, főleg az előbbi...

A Wirecard meg egy teljesen standard fraud/csalási tröténet - nem voltak jók a belső ellenőreik. Ilyen volt is, lesz is, csak most esett ki a csonti a szekrényből..

Mondjuk ha belegondolok, hogy mi bankként mi is ilyen hasonló faszságokat küldenénk napi PnL-re, mint a Robinhood.. akkor bedőlne a rendszer.
Sokkal-sokkal kisebb hibákért - és nem csalásért, vagy a felhasználók kizsákmányolásáért - szokás 7 meg 8 számjegyű doillárbüntiket osztani... whatever, a regulátornak is finanszírozniuk kell valahogy a működésüket. 😛

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 421 — zászló zászló szív
A tőzsde nagyobb szerencsejáték, mint a póker, sosem tőzsdézz kis összegekbe, azt add kezelt alapoknak. Ez befektetési 101.
Gyurma Pappa
empty taxi
Sidenote 2.: Ilyet én is tudok. De ez az esetek 10%-a, míg egy laikus vagy féllaikus 80%-ban bukja a pénzét a tőzsdén
Gyurma Pappa
95%
 vantagepointtrading.com/whats-the-day-trading-success-rate-the-thorough-answer/

Btw a kriptovalutás kérdésem 2017 decemberi volt, azóta már megtudtam, amit akartam 😊
r.baggio
😂

Azt nem is néztem. Hát jó 😊

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 701 — no es importante
Gyurma Pappa
empty taxi
Gyurma Pappa
95%
 vantagepointtrading.com/whats-the-day-trading-success-rate-the-thorough-answer/

Btw a kriptovalutás kérdésem 2017 decemberi volt, azóta már megtudtam, amit akartam 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Gyurma Pappa
empty taxi

több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 207 — Lájkold a zsűrit!
Gyurma Pappa

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
 www.theverge.com/2017/12/7/16745178/bitcoin-value-15000-milestone

tud esetleg valaki linkelni egy jó és tartalmas magyar nyelvű írást a kriptovalutákról?
r.baggio
Az Economist csinált egy Technology Quarterly-t a blockchainről, ugye teljesen laikusok számára. Ha akarod kirakom neked pdf-be, magyarul csak kereskedők oldalán fogsz találni hurráoptimista és/vagy technológiai leírásokat. Angol, természetesen, de újságírói angol.

Solymi
 index.hu/gazdasag/penzbeszel/2020/06/24/a_tozsde_az_uj_sportfogadas./
Sobri Jóska

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 735 — #NoStress

tud esetleg valaki linkelni egy jó és tartalmas magyar nyelvű írást a kriptovalutákról?
baggio
Összefoglalom én mit hámoztam ki az elmúlt évben a kriptopénzről: egy óriási piramisjáték.
Ponzi bekaphatja.
Amint véget ér a bizalom és a butaság tombolása, mivel nincs mögötte semmi fedezet, megy a kukába az egész.
Sobri Jóska
Mert a virtuális pénzünk mögött meg a hitelek mögött mi a fedezet? 😊

Kriptovaluta az teljesen normális dolog, kicsit olyan mint a részvény...
Termelheted magadnak is, csak az macerás, úgyhogy jobb ha veszed és azzal szórakozol.
Igaz, ilyen alapon, akkor már tőzsdézhetsz is.
Solymi
A tőzsde és a bankrendszer is piramisjáték.
2007-ben ki is derült.

Valamint:
 index.hu/gazdasag/2020/06/22/ugy_fest_nem_is_letezik_a_nemet_tozsdei_orias_1_9_milliard_euroja_ami_kihuzhatna_a_bajbol/

index.hu/gazdasag/penzbeszel/2020/06/24/a_tozsde_az_uj_sportfogadas./

több mint 5 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 950

baggio
Összefoglalom én mit hámoztam ki az elmúlt évben a kriptopénzről: egy óriási piramisjáték.
Ponzi bekaphatja.
Amint véget ér a bizalom és a butaság tombolása, mivel nincs mögötte semmi fedezet, megy a kukába az egész.
Sobri Jóska
Mert a virtuális pénzünk mögött meg a hitelek mögött mi a fedezet? 😊

Kriptovaluta az teljesen normális dolog, kicsit olyan mint a részvény...
Termelheted magadnak is, csak az macerás, úgyhogy jobb ha veszed és azzal szórakozol.
Igaz, ilyen alapon, akkor már tőzsdézhetsz is.
több mint 5 éve
 edition.cnn.com/2020/06/19/business/robinhood-suicide-alex-kearns/index.html

Nagyobb teret kellene adni az ilyen híreknek

(Aztán persze az se véletlen, hogy épp a cnn hozza le, itthon meg a forbes...)

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
Törölt felhasználó

amikor bejön az élet
Amadeus
Na és bejött neki az élet ???
Nem tudjátok véletlenül ?
Rózsa Sándor (betyár)
Mengele néven bújkál Algír külvárosában, les rá egy szadomazochista tisztaságmániákus őrült, akivel együtt lakik.
Döntsd el te.
Sobri Jóska
Jó betyár társam.E kérdésem csupán költői volt 😃
több mint 6 éve

amikor bejön az élet
Amadeus
Rózsa Sándor (betyár)
Mengele néven bújkál Algír külvárosában, les rá egy szadomazochista tisztaságmániákus őrült, akivel együtt lakik.
Döntsd el te.

több mint 6 éve
Törölt felhasználó

amikor bejön az élet
Amadeus
több mint 8 éve

baggio
Ponzi bekaphatja.

több mint 8 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487

baggio
Portfolio vagy Tőzsdefórum, mindegyik korrekt

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 8 éve

baggio
Angol nyelvu könyvek?

Az ötletet imádtam, de ez a lufi tönkre fogja tenni..
Igor
kizárt, a Michael Lewis-féle Panic! volt az, ami még pénzügyi témában úgy ahogy lecsúszott, de a magyarból is inkább jó lenne olyan, ami a gyengébbek számára is közérthető... 😊 ha nem is könyv, valami tartalmasabb cikk vagy tanulmány

---
több mint 8 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 609 — No 1 Qwan'tez Stiggers fan

baggio
Angol nyelvu könyvek?

Az ötletet imádtam, de ez a lufi tönkre fogja tenni..

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 8 éve

---
több mint 8 éve
nem rövid, ellenben igen érdemes elolvasni
 slatestarcodex.com/2017/02/09/considerations-on-cost-disease/

---
több mint 9 éve
Én szeretnék olyat kérdezni, hogy nem nagy összegben (5 000-20 000 Ft/hó) mibe érdemes fektetni, hogy a gyerekemnek legyen valamije amikor oda kerül, hogy felsőoktatásba menne.

Valami olyan hasonló dolog mint a fundamenta jó lenne, de ugye nem lakáscélra.
Bruce
Euro/USD.

több mint 9 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 718 — Salus populi suprema lex esto
Én szeretnék olyat kérdezni, hogy nem nagy összegben (5 000-20 000 Ft/hó) mibe érdemes fektetni, hogy a gyerekemnek legyen valamije amikor oda kerül, hogy felsőoktatásba menne.

Valami olyan hasonló dolog mint a fundamenta jó lenne, de ugye nem lakáscélra.
több mint 9 éve

---
több mint 10 éve
(azt viszont nem értem, hogy ha valakinek van negyvenmilliárd forintja, akkor miért pont azt a szétműtött... khmmm... művésznőt akarja felszedni. de ez már tényleg csak az én értetlenségem.)slowmotion
Mert megteheti.

több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 087 — Cowboys fan
Mondjuk ez nem a vicc topic, halkan megjegyzembaggio
és? csak annyit tudunk, hogy egy bróker barátja megkétszázszorozza majd a pénzét.
azért kíváncsi leszek, hány év kell hozzá. Buda-Cash már nem játszik, ugye, és ott is csak papíron ment a dolog.

(azt viszont nem értem, hogy ha valakinek van negyvenmilliárd forintja, akkor miért pont azt a szétműtött... khmmm... művésznőt akarja felszedni. de ez már tényleg csak az én értetlenségem.)
több mint 10 éve
Mondjuk ez nem a vicc topic, halkan megjegyzem

---
több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 408

amikor bejön az élet